Mij ook niet....of volgende week zondag. Maar ik denk vandaag omdat de markt afgelopen weken te nerveus is geworden. Als Griekenland default gaat moet je dan voor de grap eens kijken hoeveel goud er gelost gaat worden door de overheden om de banken te herkapitaliseren.quote:Op zondag 11 september 2011 11:28 schreef Aether het volgende:
Een jaar geleden waren dit soort berichten direct naar BNW verplaatst.
Zou me niet verbazen als er vanavond een (belangrijke) beslissing valt.
quote:Financiënminister Venizelos verklaarde dat de Griekse economie harder krimpt dan verwacht. 'Met meer dan 5 procent, terwijl we in mei nog uitgingen van een achteruitgang van 3,8 procent.' De dieper dan verwachte recessie is een gevolg van dalende consumentenuitgaven en investeringen, aldus de minister. Het nieuwe cijfer is zwakker dan de prognoses van de EU, het IMF en de ECB.
En wederom ben ik het eens met je opmerking.quote:Op zondag 11 september 2011 12:08 schreef HiZ het volgende:
Der Spiegel heeft het laatste jaar al drie keer met zekerheid gesteld dat de Grieken 'komende maandag' uit de euro zouden stappen. Het is ondertussen wat minder geloofwaardig aan het worden. Ik begrijp dat sommige mensen in dit topic niet kunnen wachten tot ze de ellende van het einde van de euro mogen ondergaan, maar tot nu toe is het alleen maar een masochistisch wishfull thinking geweest. En mijn inschatting is dat ze morgenochtend wéér teleurgesteld zullen moeten vaststellen dat Griekenland nog steeds in de EU en EMU zit.
Ik denk dat het juist geloofwaardiger wordt. Omdat de krimp de verwachtingen ruimschoots overtreft en dat heeft zeer waarschijnlijk een negatieve impact op de belastinginkomsten. Griekenland zal dus niet uit de problemen kunnen groeien. Een andere optie is dat de Griekse overheid zijn uitgaven te veel terug brengt, maar dat lijkt mij minder plausibel.quote:Op zondag 11 september 2011 12:08 schreef HiZ het volgende:
Het is ondertussen wat minder geloofwaardig aan het worden.
Zoveel inhoud zit er anders niet in die opmerking. Het is meer zuur geblaat, precies wat michaelmoore ook doet.quote:Op zondag 11 september 2011 12:38 schreef SemperSenseo het volgende:
En wederom ben ik het eens met je opmerking.
Maar ik krijg wel gelijk, en zal steeds meer gelijk krijgenquote:Op zondag 11 september 2011 12:42 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Zoveel inhoud zit er anders niet in die opmerking. Het is meer zuur geblaat, precies wat michaelmoore ook doet.
Ja net zoals Griekenland niet concurrerender kon worden binnen de euro.quote:Op zondag 11 september 2011 13:12 schreef michaelmoore het volgende:
Maar ik krijg wel gelijk, en zal steeds meer gelijk krijgen
Wel dat ze een krimp van 7,3 % hebben het laatste kwartaal en de schuld ratio op basis BNP nog steeds zeer fors oplooptquote:Op zondag 11 september 2011 13:14 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Ja net zoals Griekenland niet concurrerende kon worden binnen de euro.
Meer snijden/ belasting heffen, zo simpel is het. Als Griekenland geen steun zou krijgen, zouden ze dat direct moeten doen.quote:Op zondag 11 september 2011 13:18 schreef michaelmoore het volgende:
Wel dat ze een krimp van 7,3 % hebben het laatste kwartaal en de schuld ratio op basis BNP nog steeds zeer fors oploopt
Nee joh dat is geen verbetering van de concurrentiepositie, hoe kom je daar nou bij?quote:Dat de lonen dalen is geen mate van concurrentie, het afpakken van de uitkeringen van ouderen is geen verdienste
Zonder de EU zou hun munt weer concurrerend zijn, de Euro BLIJFT veel te duur voor hen, derhalve zal er niet meer sprake zijn van een gezonde economiequote:Op zondag 11 september 2011 13:28 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Meer snijden/ belasting heffen, zo simpel is het. Als Griekenland geen steun zou krijgen, zouden ze dat direct moeten doen. Griekenland word door de EU kunstmatig in leven halfdood gehouden, terwijl ze zonder de EU dood zouden zijn.
quote:In maart 1971 stemmen de Zes ondanks hun verdeeldheid over een aantal belangrijke aanbevelingen van het verslag in principe in met de instelling van een EMU in drie fasen. De eerste fase, waarin de fluctuatiemarges van de valuta's kleiner moeten worden, gaat van start op experimentele basis, zonder dat er iets vastligt over het vervolg van het proces.
De ineenstorting van het stelsel van Bretton Woods en de Amerikaanse beslissing van augustus 1971 om de dollar te laten zweven, veroorzaken een golf van instabiliteit op de wisselmarkten waardoor de pariteitsverhoudingen tussen de Europese valuta's geheel en al op losse schroeven komen te staan. Het plan voor de EMU vertoont een ernstige stagnatie.
In maart 1972 proberen de Zes de monetaire integratie weer vlot te krijgen door de "slang in de tunnel" te creëren: de valuta's zweven gemeenschappelijk (de "slang") binnen nauwe fluctuatiemarges ten opzichte van de dollar (de "tunnel"). Gedestabiliseerd door de achtereenvolgende oliecrises, de zwakheid van de dollar en de verschillen tussen het economisch beleid van de lidstaten, verliest de "slang" in minder dan twee jaar de meeste van zijn leden en wordt hij uiteindelijk teruggebracht tot een "markzone" waarvan Duitsland, de Benelux en Denemarken deel uitmaken.
Ook op de FP: 'Bankroet Griekenland in voorbereiding'quote:
Men laat Griekenland ook vrij dom bezuinigen. Ze zetten overal de bijl erin, maar dat gaat ten koste van economische groei en het vertrouwen. Ze zouden juist moeten hervormen om de economie te stimuleren, zodat er meer binnenkomt bij de staat.quote:Op zondag 11 september 2011 12:10 schreef michaelmoore het volgende:
Ongeloofelijk, zo en krimp van 5%, en dat terwijl die deskundige EU economen steeds van die goede interne devaluaties doen, waardoor de Griek nu zelfs zijn eigen vis niet meer kan betalen
[..]
Das juist het probleem, dat ze in de euro blijven. Als je kwijtscheld, zet ze er dan ook maar gelijk uit. Meteen afhandelen, al die rotzooi.quote:Op zondag 11 september 2011 11:07 schreef iamcj het volgende:
http://www.nu.nl/economie(...)urozone-blijven.html
Ze gaan er dus uit...
We moeten, als we echt een EUland willen, en dus meer dan een tijdelijke muntunie, het van de grond af doen, dus een volledige landenfusie, met landen die goed bij elkaar passenquote:Op zondag 11 september 2011 14:31 schreef pberends het volgende:
[..]
Das juist het probleem, dat ze in de euro blijven. Als je kwijtscheld, zet ze er dan ook maar gelijk uit. Meteen afhandelen, al die rotzooi.
quote:zo 11 sep 2011, 15:54
Griekenland voert extra belasting in
THESSALONIKI - Griekenland gaat een nieuwe belasting op onroerend goed invoeren.
De maatregel kon meteen op kritiek rekenen van Griekse makelaars.
„Belasting heffen op onroerend goed is een makkelijke manier om inkomsten op te halen.
Maar de onroerendgoedmarkt kan niet nog meer belastingen dragen”, aldus het hoofd van de Atheense makelaarsvereniging.
Eerder hebben inspecteurs van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al aangegeven dat Griekenland belastingverhogingen zou moeten vermijden.
Het land zou zich moeten richten op structurele hervormingen en bezuinigingen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.
Hebben ze EU-150 miljoen voor gehad 7 jr geleden... en is nooit ten uitvoer gebracht.quote:Op zondag 11 september 2011 20:47 schreef Bolkesteijn het volgende:
Moeten ze natuurlijk wel een effectief kadaster hebben om te weten wie eigenaar is van het onroerend goed. Van Bolkestein begreep ik dat dat niet het geval is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |