hoe tofquote:Op donderdag 8 september 2011 20:53 schreef fespo het volgende:
whehe BYE BYE KEURINGSDIENST VAN WAARDE.
Ik weet wat ik volgend seizoen in mijn tuin ga zetten.quote:
Het is niet dat de nederlandse wint maar de verse die wintquote:
Die verse Nederlander dus.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:54 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Het is niet dat de nederlandse wint maar de verse die wint
Alleen bij een goed ruikende teen?quote:Op donderdag 8 september 2011 20:55 schreef Apostrof het volgende:
Even offtopic hoor maar die reclame . Zonder hoesje niet in je poesje .
Die chinezen die buiten slapen ... dat kost minder stroom/brandstofquote:Op donderdag 8 september 2011 20:55 schreef henkde_j het volgende:
Maar wat is beter voor het milieu?
Gedroogd, of vers...
Vers. En zeker lokaal. Geen vrieskou voor verlengen van de slaap en weinig brandstof voor vervoer.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:55 schreef henkde_j het volgende:
Maar wat is beter voor het milieu?
Gedroogd, of vers...
Waar haal je die verse knoflook dan heb het nog nooit ergens zien liggenquote:Op donderdag 8 september 2011 20:56 schreef ddx het volgende:
Maar China stond dus op 3, wat stond er dan op 5 ?
Haal zelf ook meestal gewoon verse knoflook, alleen heb je dan idd soms nadeel dat ze al lang liggen zoals je in uitzending al zag, dus baby's krijgen
Jammer dat ze niet vertelden hoe en hoe lang je die verse kan bewaren.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Waar haal je die verse knoflook dan heb het nog nooit ergens zien liggen
Bij de echte groenteman. Maar dat is ook niet overal.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Waar haal je die verse knoflook dan heb het nog nooit ergens zien liggen
Ik wou al zeggen bij onze gewone groenteman liggen ook van die netjes. Of hooguit zo'n franse bosquote:Op donderdag 8 september 2011 20:59 schreef Apostrof het volgende:
[..]
Bij de echte groenteman. Maar dat is ook niet overal.
Makroquote:Op donderdag 8 september 2011 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Waar haal je die verse knoflook dan heb het nog nooit ergens zien liggen
Knoflook bewarenquote:Op donderdag 8 september 2011 20:58 schreef Piles het volgende:
[..]
Jammer dat ze niet vertelden hoe en hoe lang je die verse kan bewaren.
Ik ken een boer waar het te halen is Bij de groentenman ofzo nog nooit gezien.quote:Op donderdag 8 september 2011 20:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Waar haal je die verse knoflook dan heb het nog nooit ergens zien liggen
Juist leuk, niet te perfect allemaal.quote:Op vrijdag 9 september 2011 13:25 schreef Zipportal het volgende:
Vond het stuk bij de Fransman in de keuken erg matig gefilmd. Hoever wil je een camera inzoomen....
Op de markt gekeken maar geen vers kunnen vindenquote:Op vrijdag 9 september 2011 18:06 schreef Pietverdriet het volgende:
De knof die als vers verkocht wordt heeft altijd van die kleine tenen en veel afval.
Nee, overal hebben ze chinese.quote:Op vrijdag 9 september 2011 18:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Op de markt gekeken maar geen vers kunnen vinden
De groentenman hier verkoopt wel roze verse knoflook Maar die kost dan ook wel bijna 2 euro per bolquote:Op vrijdag 9 september 2011 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, overal hebben ze chinese.
leuk om eens te proberenquote:Op vrijdag 9 september 2011 18:20 schreef Selestha het volgende:
[..]
De groentenman hier verkoopt wel roze verse knoflook Maar die kost dan ook wel bijna 2 euro per bol
misschien heb je hier iets aan staal, ik had dat programma ook opstaan en ik wil het ookquote:Op donderdag 8 september 2011 21:00 schreef Staal het volgende:
Iemand hier knofs in zijn tuin? Heb afgelopen zomer een kruidentuin gemaakt. Maar moet me wat knoflook betreft even inlezen maar ik ga het wel neerzetten. Leuk!
welke supermarkt dan?quote:Op vrijdag 9 september 2011 21:41 schreef thettes het volgende:
Bij mijn super heb je 3x chinees en 1 keer argentijnse knoflook.
ja WAAR dan ???? zo heb ik toch niks aan die informatie van jouquote:Op vrijdag 9 september 2011 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop ook wel een de gerookte franse knoflook, erg lekker.
Hanosquote:Op vrijdag 9 september 2011 21:53 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ja WAAR dan ???? zo heb ik toch niks aan die informatie van jou
ow... da's een groothandel dan moet je zo'n pasje hebbenquote:Op vrijdag 9 september 2011 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hanos
Sorry, vond dat ik teveel liet vallen dat ik daar geweldige zaken krijg.
Ik denk omdat wij die Chinese het meest gebruiken.quote:Op zondag 11 september 2011 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de aflevering live gemist maar net bij Uitzending gemist zitten kijken. Erg leuk, maar vraag me af waarom ze wel naar china gaan, maar niet naar frankrijk of spanje.
Goed, de test was grappig, maar niet echt een echte test natuurlijk.
Ja, dat zou heel goed kunnen, en het waren natuurlijk weer prachtige beelden, zochten ook de meest mooie chineese vrouwen uit voor de close-up shotsquote:Op zondag 11 september 2011 19:49 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Ik denk omdat wij die Chinese het meest gebruiken.
quote:Op zondag 11 september 2011 19:54 schreef Paul-89 het volgende:
Ik vond het ook wel humoristisch toen die complete markt achter Marijn aan begon te lopen.
Hollandse versequote:Op dinsdag 13 september 2011 13:05 schreef Isabeau het volgende:
Maar eh, welke knoflook moet je nu hebben?
Die hebben mijn supermarkten niet. Ik heb net gekeken. Allemaal Chinesequote:
Dat was niet de vraag die je net stelde. Ik ga niet over het assortiment van je supermarkt.quote:Op dinsdag 13 september 2011 13:06 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die hebben mijn supermarkten niet. Ik heb net gekeken. Allemaal Chinese
quote:Zijde :
Het werd al verhandeld toen onze jaartelling nog niet eens was begonnen: zijde. Textiel om aan te trekken of onder te slapen. Zacht, sterk, chique glans. Zo chic, dat we ons er nu ook mee kunnen insmeren of wassen.
Veelzijdig
Er is shampoo en badschuim. Bodylotion en handcrčme. Allemaal met zijdezachte zijde. Soms alleen in de naam, meestal als echt ingrediėnt. Veelzijdig dus die zijde, dat zeker. Maar hoe komt die sjaal of pyjama toch in flacon of pot? De Keuringsdienst van Waarde volgt de zijderoute tot ver in China en leert over rupsen die nooit genoeg hebben en vlinders die de lust van het fladderen al lang is vergaan. Stof om over na te denken, van de Keuringsdienst.
Donderdag 15 september. 20:30, NED3
Iddquote:Op donderdag 15 september 2011 20:32 schreef ddx het volgende:
Zo lekkere kapper, ik heb kennis van mijn vak en jij niet !
In tegenstelling tot wat bij sommige mensen gebeurt tijdens hun leven.quote:Op donderdag 15 september 2011 20:35 schreef Piles het volgende:
[..]
Alleen de hersenen blijven over Wat een bijzondere dieren zijn er toch
quote:Op donderdag 15 september 2011 20:37 schreef SwiffMeister het volgende:
[..]
In tegenstelling tot wat bij sommige mensen gebeurt tijdens hun leven.
Sommigen verliezen hun hersenen en leven de rest van hun leven met het overige door
Nou ja ik heb ook wel eens anti-aging peptides gezien dat is hetzelfdequote:
Zo breng je haarlak aan.quote:Op donderdag 15 september 2011 20:55 schreef SwiffMeister het volgende:
En ter afsluiting spuiten we een halve bus haarlak langs het haar in de lucht.
Lekkere verspilling...
Oh dat wist ik niet!quote:
Amen.quote:Op donderdag 15 september 2011 20:48 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vind de shampoo industrie sowieso de grootste kwakzalvers van de moderne tijd... beetje zeep en parfum meer is het niet
quote:Op donderdag 15 september 2011 21:01 schreef SwiffMeister het volgende:
[..]
Oh dat wist ik niet!
Het kwam een beetje vreemd op mij over, een beetje alsof je de tap open zet, 10 seconden laat stromen, om vervolgens je glas er onder te houden, het flink te laten overstromen, dan het gevulde glas op de bar zetten, eerst afrekenen met de klant en daarna de tap pas dicht te doen.
quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:34 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik had de hele tijd het idee dat die chinees stond te liegen dat het gedrukt stond. Dat ze in die fabriek eigenlijk nucleaire wapens maakte ofzo.
Nee, een of andere flut quiz met Matthijs van Nieuwkerk en wat Nederlandse B-acteurs als Tygo Gernandt moet weer eens op tv.quote:
quote:Op donderdag 22 september 2011 20:09 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Nee, een of andere flut quiz met Matthijs van Nieuwkerk en wat Nederlandse B-acteurs als Tygo Gernandt moet weer eens op tv.
Als het van de Vara of de Vpro was geweest dan had het er in gestaan.quote:Op donderdag 29 september 2011 20:09 schreef Apostrof het volgende:
60 jaar tv!? Keuringsdienst van waarde staat geen eens in de canon.
De aflevering "scherp" is ook een leuke.quote:Op vrijdag 30 september 2011 10:21 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik kijk nu naar de wilde keuken, ook best vermakelijk.
Dat heb ik ook geregeld, maar uiteindelijk vind ik het vrijwel iedere keer toch weer een geslaagde aflevering.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 16:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ja ik ook. alleen klinkt het onderwerp een beetje saai.
Tja je kunt natuurlijk niet verwachten dat ze iedere keer een schokkende ontdekking doen, ze willen de kijker graag aan het denken zetten en ze gewoon goed informeren, wat de producenten vaak nalaten.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 16:51 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vond die zijde aflevering vrij matig. En de knoflook was ook niet heel erg schokkend. Ik vind het leuker als ze erachter komen dat iets echt niet klopt.
Nouja bij die shampoo doen ze gewoon dom, er staat duidelijk op gedehydrateerde zijde en dan doen als er gedehydrateerde zijde in blijkt te zitten...quote:Op donderdag 6 oktober 2011 16:54 schreef Paul-89 het volgende:
[..]
Tja je kunt natuurlijk niet verwachten dat ze iedere keer een schokkende ontdekking doen, ze willen de kijker graag aan het denken zetten en ze gewoon goed informeren, wat de producenten vaak nalaten.
Het gaat er natuurlijk om dat het dan praktisch gezien helemaal geen zijde meer is, maar gewoon gehusselde aminozuren.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:09 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nouja bij die shampoo doen ze gewoon dom, er staat duidelijk op gedehydrateerde zijde en dan doen als er gedehydrateerde zijde in blijkt te zitten...
Gedehydrateerde zijde dus, er is trouwens weinig gehusseld aan die aminozurenquote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:13 schreef thettes het volgende:
[..]
Het gaat er natuurlijk om dat het dan praktisch gezien helemaal geen zijde meer is, maar gewoon gehusselde aminozuren.
Ik dacht dat als je iets dehydrateert dat je dan gewoon eigenlijk eiwitten sloopt, ofwel eigenlijk is het het oorspronkelijke product niet meer.. geen zijde dus? Dat het er op staat betekent nog niet dat mensen weten wat het nu eigenlijk inhoudt, dehydrateren.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:16 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Gedehydrateerde zijde dus, er is trouwens weinig gehusseld aan die aminozuren
Valt me uberhaubt vaak op dat mensen op tv zien dat er iets ergens inzit en dan gaan ze shocking lopen doen, en dan kijk je op het potje en dan staat het er gewoon op, met andere woorden als iemand het zegt is het erg als iemand het op het potje schrijft is het niet belangrijk.
Chemie is eng want scheikunde is moeilijkquote:Op donderdag 6 oktober 2011 18:08 schreef thettes het volgende:
[..]
Ik dacht dat als je iets dehydrateert dat je dan gewoon eigenlijk eiwitten sloopt, ofwel eigenlijk is het het oorspronkelijke product niet meer.. geen zijde dus? Dat het er op staat betekent nog niet dat mensen weten wat het nu eigenlijk inhoudt, dehydrateren.
En sowieso zijn mensen vaak onnodig bang voor als ze eenmaal iets op TV zien, denk maar aan hoe men het velletje van mandarijnen in blik afhaalt... met een chemisch bad. Daar is denk ik niks mis mee, maar het klinkt eng dus zal het wel ongezond zijn.
dat dusquote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chemie is eng want scheikunde is moeilijk
Je kan mensen ook vast bang maken met E948.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chemie is eng want scheikunde is moeilijk
Dieetbeperkingen :quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:46 schreef Felagund het volgende:
[..]
Je kan mensen ook vast bang maken met E948.
Pfieuw gelukkig maar.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:47 schreef ß het volgende:
[..]
Dieetbeperkingen :
Geen. E948 kan gebruikt worden door alle religies, veganisten en vegetariėrs.
Net als dihydroximonoxide...quote:Op donderdag 6 oktober 2011 20:46 schreef Felagund het volgende:
[..]
Je kan mensen ook vast bang maken met E948.
Hydroxy = OH, niet H. Je bedoelt vast het supergevaarlijke dihydromonoxide, ofwel diwaterstofmonoxide.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als dihydroximonoxide...
Jep, industrieel koelmiddel, Als het inademt ga je waarschijnlijk binnen een paar minuten dood,veroorzaakt verschrikkelijke verbrandingen in gasvorm.quote:Op vrijdag 7 oktober 2011 15:43 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Hydroxy = OH, niet H. Je bedoelt vast het supergevaarlijke dihydromonoxide, ofwel diwaterstofmonoxide.
Nee hoor.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 01:07 schreef ddx het volgende:
En seizoen is alweer afgelopen, de herhalingen beginnen weer
Hoe kom je daarbij ?quote:Op donderdag 13 oktober 2011 01:07 schreef ddx het volgende:
En seizoen is alweer afgelopen, de herhalingen beginnen weer
Ik denk omdat de aflevering 'gevulde olijf' prominent op de site in beeld staat.quote:
Ik zag gisteren ook de promo van gevulde olijven.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 02:21 schreef Zelva het volgende:
[..]
Ik denk omdat de aflevering 'gevulde olijf' prominent op de site in beeld staat.
quote:Spek
Spek is vet en daarom vet lekker. Door de stamppot, bij de bonen of onder het gebakken eitje. Maar, het mag niet meer: vet spek. Je wordt er dik van en je raakt verstopt. Daarom hebben de spekkopers van de industrie iets bedacht: mager spek.
Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet. Maar hoe kan dat eigenlijk, vet spek dat mager geworden is? Is dat nauwkeurig snijwerk of krijgt het varken niets te eten? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.
De Keuringsdienst van Waarde is het consumentenprogramma met simpele vragen en hilarische antwoorden. Maurice Dekkers, Roland Duong, Marijn Frank, Abel Nienhuis, Teun van de Keuken en Maarten Remmers vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Uitzending: donderdag 20 oktober 2011 om 20.30 uur op Nederland 3
Ja, over de gevulde olijf.quote:
quote:
Ja maar als e de aflevering nog niet gezien hebt is het wel weer interressantquote:
Beste programma bij de PO.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 20:51 schreef Caland het volgende:
Oh. Er zijn dus nog meer fans van dit programma.
Deel 10 zelfs
Er is vast via een andere weg aan te komen.quote:Op donderdag 13 oktober 2011 20:52 schreef fespo het volgende:
nederland met hun cheap koop gedraag. daardoor zitten wij nu aan die pasta
twitter:DahlMedia twitterde op donderdag 13-10-2011 om 20:55:05 Foutje in Hilversum. Daardoor herhaling van #kvw. Volgende week gewoon een nieuwe. Mager spek. reageer retweet
quote:Op donderdag 13 oktober 2011 21:10 schreef Felagund het volgende:
Komt het derde deel over de wijn nog dit seizoen?
twitter:MarijnFrank twitterde op maandag 10-10-2011 om 22:11:16 Vandaag naar wijn lab in Italiė geweest voor wijn 3 aflevering. Oef wat wordt t spannend! #kvw #wijngate reageer retweet
twitter:MarijnFrank twitterde op dinsdag 11-10-2011 om 11:23:52 Wanneer Wijn 3 precies wordt uitgezonden weet ik nog niet. We moeten eea nog onderzoeken. Laat t tijdig weten! #kvw #wijngate reageer retweet
Wijn 1 en 2 niet gezien?quote:
Dat zeg ik toch?quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 08:34 schreef fruityloop het volgende:
An sich mag het prima, zolang je het eindproduct maar geen wijn noemt. (ondanks dat het dat uiteraard wel is). AH verkoopt "alte weintradition" in rood en wit, en daar komt nergens het woord "wijn" voor op het etiket, grote kans dat dat spul hiermee gemaakt is. Voor die prijs kan het ook haast niet anders.
quote:Dat er zaken als wijn verkocht worden die gemaakt zijn uit geconcentreerde most en gedemineraliseert water.
Fabrikant A doet echte producten, fabrikant B de nep goedkoper.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 10:06 schreef Walter81 het volgende:
Beetje kip-ei verhaal altijd in Nederland.
Net als bij die olijven: De fabrikant levert grote aantallen potjes olijven met eetbaar plastic, zet er tijdelijk een blikje met olijf met paprika naast, en zegt dan 'dit wordt niet verkocht'.
Nee gek he. Als ze nou alleen het échte materiaal (paprika) zouden verkopen, heeft men geen keus, en leert men ook wat wel goede smaak heeft.
Een uitstapje naar De Rekenkamer past ook wel in het rijtje. Het gaat dan misschien niet over voedsel, maar het heeft wel dezelfde stijl.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 21:19 schreef Erasmo het volgende:
Geen KVW maar ik denk dat de gemiddelde KVW-kijker dit wel kan waarderen, aankomende zondag zendt HollandDoc de docu Smakelijk Eten uit.
Klopt. Wilde Keuken, klootwijk aan zee..quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:50 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Is de Wilde Keuken ook niet van PO? Zo ja, dan samen met KVW de beste programma's
Ben nog nooit een potjes pesto tegengekomen die te eten was.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 16:08 schreef Erasmo het volgende:
Helaas wel, ik ben bv. nog nooit een potje pesto in de supermarkt tegengekomen zonder cashewnoten.
Ben benieuwd naar de aflevering over spek. Spek
Tja, tomatensoep maak je ook heel makkelijk en veel lekkerder zelf, maar ik wed dat veel Nederlanders het alleen uit blik kennen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:05 schreef fotostarter het volgende:
Zoiets koop je ook niet uit een potje. Is eenvoudig in 2 tellen zelf te maken.
Gelukkig hier niet.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, tomatensoep maak je ook heel makkelijk en veel lekkerder zelf, maar ik wed dat veel Nederlanders het alleen uit blik kennen.
Ja want die komt niet uit blik...quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Gelukkig hier niet.
Zelf maken is goedkoper, lekkerder, gezonder.
Maar ja, mensen zijn tegenwoordig te druk, zegt men
Ik gun het ze wel hoor, zo'n lekkere hap zoute rode emulsie.
En het liefst soep uit zak, want dat is NOG beter
quote:Spek
Spek is vet en daarom vet lekker. Door de stamppot, bij de bonen of onder het gebakken eitje. Maar, het mag niet meer: vet spek. Je wordt er dik van en je raakt verstopt. Daarom hebben de spekkopers van de industrie iets bedacht: mager spek.
Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet. Maar hoe kan dat eigenlijk, vet spek dat mager geworden is? Is dat nauwkeurig snijwerk of krijgt het varken niets te eten? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.
De Keuringsdienst van Waarde is het consumentenprogramma met simpele vragen en hilarische antwoorden. Maurice Dekkers, Roland Duong, Marijn Frank, Abel Nienhuis, Teun van de Keuken en Maarten Remmers vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Uitzending: donderdag 20 oktober 2011 om 20.30 uur op Nederland 3
Persbericht over deze uitzending:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Hij is vanavondquote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik zag de uitzending vanochtend nog niet op uitzendinggemist helaas.
Hij wordt toch pas vanavond uitgezonden?quote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik zag de uitzending vanochtend nog niet op uitzendinggemist helaas.
Het probleem is dat er mager op staat. Niet dat spek vet is. Mager spek bestaat volgens de fabrikant dan moet je ook aan de eisen voldoen voor mager.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Aha, dus mager gehakt mag tot 20% vet bevatten.
Ik snap trouwens het probleem niet, waarom zou je spek willen eten als je vet wilt vermijden, dat is zoiets als suiker willen eten zonder dat het zoet is.
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijkquote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:01 schreef Godtje het volgende:
[..]
Het probleem is dat er mager op staat. Niet dat spek vet is. Mager spek bestaat volgens de fabrikant dan moet je ook aan de eisen voldoen voor mager.
de fabrikanten sturen hier zelf op aan met al hun reclame onzin op verpakkingen. van mij mag het gewoon weer terug naar vroeger, of hoe denemarken het heeft geregeld. Gewoon, merkje, halfvolle melk. Geen gezeur over calcium, toegevoegde marginale hoeveelheden omega 3 vetzuren en onzin uitspraken die schreeuwend op de verpakking staan. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijk
Dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijk
Ik niet. Er wordt altijd gezegd dat 'de consument dat nou eenmaal wilt'. Ik zeg, onzin. Het zijn de grote consumentenvoedingsbedrijven die marketeers in dienst hebben en denken dat mensen dat willen. Op korte termijn verkoop je misschien wat meer daardoor, op lange termijn heeft iedereen onzin spreuken op zijn product en begrijpt de consument eigenlijk helemaal niet meer waar het om gaat.quote:
Het gaat er niet over wie het nu wil (consument of producent) dat er mager spek bestaat, maar dat het idee van mager spek belachelijk is omdat spek nu eenmaal vet is. Volgens mij zeg je zelf hiermee eens te zijn.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ik niet. Er wordt altijd gezegd dat 'de consument dat nou eenmaal wilt'. Ik zeg, onzin. Het zijn de grote consumentenvoedingsbedrijven die marketeers in dienst hebben en denken dat mensen dat willen. Op korte termijn verkoop je misschien wat meer daardoor, op lange termijn heeft iedereen onzin spreuken op zijn product en begrijpt de consument eigenlijk helemaal niet meer waar het om gaat.
http://www.keuringsdienst.nl/page/60947/nlquote:Mail en figureer in de KVW
Ben jij trouwe fan en wil je je voor de wetenschap twee dagen niet douchen? Stuur dan een mailtje naar proefpersoon@dahl.nl en figureer in een nieuwe aflevering van de KVW!
Je moet 26 en 28 oktober beschikbaar zijn. We maken onder andere een leuk reisje naar Duitsland, geheel verzorgd door de KVW! Regio Amsterdam is een pré.
mager spek koop je toch sowieso niet als het in de winkel ligt daar lach je om...quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ik niet. Er wordt altijd gezegd dat 'de consument dat nou eenmaal wilt'. Ik zeg, onzin. Het zijn de grote consumentenvoedingsbedrijven die marketeers in dienst hebben en denken dat mensen dat willen. Op korte termijn verkoop je misschien wat meer daardoor, op lange termijn heeft iedereen onzin spreuken op zijn product en begrijpt de consument eigenlijk helemaal niet meer waar het om gaat.
Oehquote:
Nope vanavond wel op uitzending gemist.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:25 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
is het live te zien ergens via internet?
dan wordt dat umquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nope vanavond wel op uitzending gemist.
het lijkt wat te doen. ff afwachten. Bedankt alvastquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:30 schreef Felagund het volgende:
[..]
http://livestreams.omroep.nl/npo/ned3
Je kan deze proberen.
Sarah, zat ook bij de "kinderen van de keuringsdienst"quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:33 schreef Walter81 het volgende:
En we zitten weer klaar. Wie was dat meisje in t begin?
+ de beugelquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:39 schreef Specularium het volgende:
Ze heeft de stem van een 6-jarige.
En dat voor een vrouwtjesvarken.quote:
Vrouwtje?quote:
Dat was duidelijk een beer.quote:
Waarom niet? Meestal rouleer je gewoon de plekjes in zo'n fabriek als je een beetje je best doet kun je overal ingezet worden totdat je wat meer leidinggevende baantjes kunt doen. Ik heb als vakantiebaantje op een éénmanslab van een melkfabriek gewerkt best interessant werkquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:43 schreef bleiblei het volgende:
Dit is wel een fijne bevestiging dat 5 jaar HBO zo slecht niet is.
Moet er niet aan denken om dat werk mijn leven lang te doen .
Als je een beetje afwisseling met werkzaamheden hebt is het toch zo erg nog niet?quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:45 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Ziet er nogal geestdodend uit, in zo een slachthuis werken.
dat idd.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:45 schreef vuvuzela het volgende:
[..]
Als je een beetje afwisseling met werkzaamheden hebt is het toch zo erg nog niet?
Volgens mij welquote:
Jaquote:
quote:
Wat wil je veranderen?
Dat een biefstukje van een beest komt. Ik zie liever nepvlees, dat gekweekt is in een laboratorium. Ik ben namelijk dol op vlees, maar uit gewetensnood vegetariėr.
Een 48uurs varkensvrije vlieg die gedouched heeftquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:49 schreef golfer het volgende:
Superschone omgeving met een vlieg die rond vloog bij dat echo-apparaat.
Dat zeiden ze inderdaad.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:54 schreef vuvuzela het volgende:
Maar dit zal ook wel per bakje verschillen, natuurproduct enzo zijden ze toch
van de max toegestane 20% om het mager te mogen noemen.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:55 schreef Bosbeetle het volgende:
bijna de helft meer vet de helft van wat?
de helft van 20quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:55 schreef Bosbeetle het volgende:
bijna de helft meer vet de helft van wat?
Precies, als ik spek uitzoek om mee te koken neem ik altijd het vetste stukquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:56 schreef Bosbeetle het volgende:
Wat die slager ook zei je moet je product toch ook uitkiezen als je een stuk vlees koopt dan kijk je toch ook of het doorregen is of niet, zo selecteer je ook je speklappen.
Ik hou ook wel van een vet stuk spekquote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies, als ik spek uitzoek om mee te koken neem ik altijd het vetste stuk
Vetspek, koudgerookt, daar kan ik dunne plakken van snijden en zo eten,quote:Op donderdag 20 oktober 2011 20:58 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik hou ook wel van een vet stuk spek
Ik krijg altijd honger van jou postsquote:Op donderdag 20 oktober 2011 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vetspek, koudgerookt, daar kan ik dunne plakken van snijden en zo eten,
Heerlijk
Vette woordgrapquote:
Fleskesteg, of wel, een Krustenbraten in Duitsland, of Crackling in de UK, Roti de Porc in Frankrijk, Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krotante zwoerd..quote:Op donderdag 20 oktober 2011 21:02 schreef golfer het volgende:
Babi Pangang van het buikspek van speenvarken of Deense felskesteg.
Dat is een Pekelzondequote:
Wedden dat jij van deze post nog meer honger krijgtquote:Op donderdag 20 oktober 2011 21:26 schreef Bosbeetle het volgende:
Omdat de gemiddelde nederlander bang wordt van een zwoerd.
quote:Op donderdag 20 oktober 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wedden dat jij van deze post nog meer honger krijgt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
vast niet.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:16 schreef Erasmo het volgende:
Ben benieuwd of dit nog gevolgen gaat hebben voor de verpakkingen.
Als zoals ze op het einde zeiden al die reepjes bij ongeveer dezelfde fabrikant vandaan komen, dan gok ik dat in de komende jaren het woordje mager wel gaat verdwijnenquote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:16 schreef Erasmo het volgende:
Ben benieuwd of dit nog gevolgen gaat hebben voor de verpakkingen.
vette vingers, luie mensen?quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Trouwens, spekblokjes, waarom blokjes kopen en niet
[ afbeelding ]
En dan zelf snijden?
Domme mensenquote:
Ja dat zou beter zijn maar ik ga uit financiele overweging wel naar de super en niet naar de slager, de dichtsbijzijnde slager is een hele goede biologische slager maar daarom wel heel erg duur.... en als je werkloos bent zoals ik is het niet te betalen.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Trouwens, spekblokjes, waarom blokjes kopen en niet
[ afbeelding ]
En dan zelf snijden?
Juist als je niet veel geld te besteden hebt kan je beter zelf snijden dan gesneden pakjes kopen.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:36 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ja dat zou beter zijn maar ik ga uit financiele overweging wel naar de super en niet naar de slager, de dichtsbijzijnde slager is een hele goede biologische slager maar daarom wel heel erg duur.... en als je werkloos bent zoals ik is het niet te betalen.
Dan moet ik op zoek naar een goedkope slager vooralsnog is het goedkoper als mijn supermarktslager de blokjes snijd.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Juist als je niet veel geld te besteden hebt kan je beter zelf snijden dan gesneden pakjes kopen.
markt.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:40 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan moet ik op zoek naar een goedkope slager vooralsnog is het goedkoper als mijn supermarktslager de blokjes snijd.
Goede tip welquote:
Kijk eens of je supermarkt dit heeftquote:Op donderdag 20 oktober 2011 22:40 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan moet ik op zoek naar een goedkope slager vooralsnog is het goedkoper als mijn supermarktslager de blokjes snijd.
Meer dan dit kan ik er ook niet van maken. We moeten het hier maar mee doen en blijven dromen over meer.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:21 schreef Caland het volgende:
Zoveel was er nou ook weer niet te zien.
Ik schat haar toch wel op ongeveer 20 % vetpercentage.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 23:20 schreef Walter81 het volgende:
Even een gedeelte crosspost.
De rest is te vinden op Marijn Frank (meisje van de Keuringsdienst van Waarde)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |