abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 13 augustus 2011 @ 20:46:19 #151
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_100688166
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 18:40 schreef paintmeester het volgende:

[..]

Als je via externe bemiddeling aan een nieuwe baan in de burgermaatschappij of intern solliciteert binnen Defensie is het wel handig als je P-dossier compleet is. :D

Belangrijk is dat je iig zelf nog papieren, certificaten hebt. (Bij de KM kan je dan een afspraak maken met de backoffice en de hele papierwinkel inscannen :') :') :') :') :') :') :') )
Ik heb overal een kopie of origineel van. En altijd een kopie aangeleverd aan P&O.

Mocht hun fuck up mij de kop kosten dan gaat het feest worden.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 14 augustus 2011 @ 21:52:22 #152
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_100732333
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 20:46 schreef Cobra4 het volgende:

Ik heb overal een kopie of origineel van. En altijd een kopie aangeleverd aan P&O.

Mocht hun fuck up mij de kop kosten dan gaat het feest worden.
Precies, zo denk ik er ook over.
  zondag 14 augustus 2011 @ 21:53:06 #153
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_100732387
Missie Kunduz is 'logistieke puinhoop'

Door verslaggever Peter ter Velde

Militairen die in juli begonnen zijn aan de politietrainingsmissie in Kunduz hebben het over een "logistieke puinhoop". Ze missen nog veel essentieel materieel en de trainingen van de Afghaanse politieagenten zijn nog niet begonnen. De frustratie onder de militairen neemt daardoor toe, schrijven in Kunduz gelegerde militairen aan de NOS.

De Nederlanders missen onder meer munitie en scherfvesten. De scherfvesten die er nu zijn hebben niet allemaal de goede maat. Voertuigen voor de militairen zijn niet compleet en de zogeheten 'jammers', die voertuigen en personen beschermen tegen bermbommen, zijn nog niet gearriveerd.
Onderhandelingen

Naast deze materiële tekorten zijn er ook te weinig tolken. Slechts twee van de toegezegde twintig tolken zijn gearriveerd. Zonder tolken is trainen van Afghanen onmogelijk. "Na zes weken mag alles toch wel eens op orde zijn, 't was nou ook weer niet een plots opkomende missie," schrijft een militair.

Veel gaat fout bij de grote logistieke operatie die de Nederlanders moeten uitvoeren. Het materieel wordt vervoerd naar Mazar-i-Sharif in Afghanistan met een Nederlands Herculestoestel. Deze toestellen vliegen met militair materieel via en over andere landen. De militairen hebben te horen gekregen dat de onderhandelingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken over gebruik van het luchtruim en luchthavens ruim een maand heeft geduurd en daardoor vertraging heeft opgelopen. "Deze missie is niet plotseling opgestart, denk ik dan," schrijft een militair.

Ook binnen Afghanistan zijn er logistieke problemen. Vanuit Mazar-i-Sharif wordt het materieel door andere landen vervoerd naar Kunduz, maar ook hier is er veel vertraging. Het is zelfs voorgekomen dat materieel per abuis eerst naar het zuidelijke Kandahar is gebracht om vervolgens de reis terug naar het noorden te moeten maken. Elke keer zijn nieuwe vertragingen het gevolg. Soms is het ook een kwestie van pech. Toestellen zijn wel eens kapot gegaan, maar ook zand- en stofstormen in de regio hebben voor vertraging gezorgd.
Opvolgers

Al met al betekent dit voor de militairen dat er nog steeds geen werk is. Sommige marechausseetrainers mogen toekijken bij de Duitse en Amerikaanse trainingen, maar meer dan toekijken is het niet. Van het overnemen van training door de Nederlanders is geen sprake.

De Nederlandse militairen moeten vooral trainingen buiten de poort van de basis geven, maar de Nederlanders komen de poort niet uit. Politieposten zijn zelfs nog niet eens bezocht. Het gevolg: "We weten nog niet wat het niveau is van de Afghaanse agenten, hoeveel mensen er werken, welke middelen ze hebben, hoe het staat met drugsgebruik onder de agenten."
Eerste patrouille

Het ministerie van Defensie laat weten dat de eerste militairen vandaag hun eerste patrouille hebben gedaan in Kunduz. Daarmee lijkt de missie eindelijk op gang te komen, maar de trainers zullen nog een week of twee moeten wachten voordat zij hun werk kunnen beginnen: "Dat betekent dat wij een maand ons werk kunnen doen, want in oktober komen onze opvolgers al die wij dan moeten inwerken."

"Mijn dagindeling is ontbijten, daarna koffie, sporten, lunch, siësta en internet, avondeten en dan een filmpje kijken." Militairen spreken van "een weggegooid jaar", want in "het voorjaar hebben we de trainingen voor deze missie gehad en nu we er zitten kunnen we niks doen".
'Hoort bij opbouw van missie'

Het ministerie van Defensie erkent dat er logistieke problemen zijn en dat het vervelend is voor de militairen in kwestie, maar "dit hoort bij het opbouwen van een nieuwe missie". Volgens het ministerie "verloopt alles volgens plan", omdat altijd is benadrukt dat de echte trainingen pas laat in augustus zouden beginnen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 21:57:48 #154
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_100732731
Politietrainers op patrouille in Kunduz

Nederlandse politietrainers hebben vandaag in Kunduz voor het eerst zelfstandig gepatrouilleerd. Bij een controlepost in de stad maakten zij hierbij nader kennis met de Afghaanse agenten die zij de komende periode gaan trainen en begeleiden. Het ontwikkelen van situational awareness, door in de stad te patrouilleren, is een randvoorwaarde om straks veilig en effectief met de agenten aan de slag te kunnen. De Nederlanders zullen hun kennis over en inzicht in Kunduz-stad de komende weken verder uitbouwen.OefenenOpperwachtmeester Roland in gesprek met de Afghaanse politiecommandant op de controlepost. Foto: ministerie van DefensieDe 6 Police Operational Mentoring and Liaison Teams (POMLT’s) bereidden zich de afgelopen weken in Kunduz voor op hun taak: het in de praktijk trainen en begeleiden van Afghaanse agenten. Zo oefenden ze onder meer met de Duitsers om zeker te stellen dat Nederland in geval van nood kan rekenen op steun van de Duitse Initial Reaction Force. Ook zijn procedures voor medische evacuatie met de Amerikanen doorgenomen en beoefend.


De leiding van de politietrainingsmissie verdiepte zich verder in de wijze waarop uitvoering kan worden gegeven aan de missie. Daarvoor voerden zij vele gesprekken met vertegenwoordigers van de coalitie en Afghaanse autoriteiten. SamenwerkenDe geïntegreerde politietrainingsmissie is erop gericht het Afghaanse civiele politieapparaat te versterken en het justitiële systeem verder te ontwikkelen. Nederland zet daarvoor zowel civiel als militair personeel in. Politieagenten, marechaussees, ontwikkelingsexperts, militaire trainers en ondersteuners, diplomaten, justitie-experts en mensen van ontwikkelingsorganisaties werken daarbij samen.

Mindef
  zondag 14 augustus 2011 @ 22:00:27 #155
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_100746641
Wat wil je dan bij zo'n kansloze pauper missie :') :r
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_100853339
quote:
wo 17 aug 2011, 08:56
Hillen: spreekverbod Kunduz om veiligheid

HILVERSUM - Militairen die aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz meedoen, mogen voor hun eigen veiligheid geen direct contact met media hebben. Dat zei minister Hans Hillen van Defensie woensdag in het NOS Radio-1-Journaal.

Veiligheid staat volgens hem voorop. Daarbij hoort ook dat militairen „altijd hun kaarten gedekt” houden en dus niet naar buiten brengen wat er binnen allemaal gebeurt, omdat de vijand altijd meeluistert, aldus Hillen. Voorzitter Jan Kleian van de militaire vakbond ACOM vindt dat het spreekverbod met journalisten niet past bij deze missie, omdat de Nederlanders juist in Kunduz zijn om er een „stukje democratie” te brengen.
Afgelopen weekeinde kwamen via de NOS e-mails van militairen naar buiten over de opstartproblemen met de missie, waarbij de opbouw een logistieke puinhoop werd genoemd. Hillen vindt het verontrustend dat militairen op deze manier uit de school klappen, al zijn klagende militairen volgens hem niet uniek. „Soldaten hebben altijd gemopperd”, zei hij. Vroeger werd er gemopperd in de kantine, nu gebeurt dat via internet en krijgt het veel publiciteit waardoor het lijkt alsof dingen flink fout zijn gegaan en het een rommeltje is, aldus de minister.
Dat is volgens hem niet het geval. „Er is niets fout gegaan, er zijn geen risico's genomen, geen mensen in gevaar gekomen.” Doordat niet alles volgens plan is verlopen bij de voorbereidingen, is er volgens Hillen een vertraging van 2 à 3 weken opgelopen op een missie, die ongeveer 4 jaar gaat duren. „Dat valt echt wel mee”, stelde de bewindsman.
De zaak is volgens hem nu op orde. Ook is er voldoende munitie, heeft iedereen een scherfvest en zijn vrijwel alle voertuigen beschikbaar. Bij de tolken is nog een achterstand. Daarom worden tijdelijk extra tolken uit Nederland ingevlogen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland

Toevallig, zo vlak na de negatieve berichten over de logistieke situatie daar die pas geleden naar buiten zijn gekomen :')
pi_100856595
Slot op de mond voor militairen politietrainingsmissie Kunduz

Minister van Defensie Hans Hillen wil niet dat militairen die deelnemen aan de trainingsmissie in Kunduz, direct contact hebben met de media.

Die ‘mediastilte' komt volgens Hillen de "eigen veiligheid" te stade van de militairen in de noordelijke Afghaanse provincie. De Defensieminister schrijft dit in antwoord op Kamervragen van ChristenUnie, D66 en GroenLinks.

Verbod op mediacontact

Hij noemt het "verontrustend" dat vanuit het inzetgebied bericht is over "een vermeende moeizame start" van de missie.

Veiligheid staat voor de bewindsman voorop. Immers "ook tegenstanders luisteren en kijken mee. (-) Daarom is er ook een richtlijn van de CDS van kracht die direct contact van militairen met media verbiedt."

Militairen horen problemen in de werkomgeving aan de direct leidinggevende te melden. Vervolgens wordt elders wordt beoordeeld of en wanneer meldingen openbaar worden gemaakt. "De militaire commandanten hebben dit hun mensen nog eens uitdrukkelijk voorgehouden", aldus de minister van Defensie

Opbouw democratie

ACOM-voorzitter Jan Kleian vindt het spreekverbod niet goed te rijmen met deze missie. De Nederlandse militairen en politietrainers zijn immers juist in Afghanistan om een bijdrage te leveren aan de opbouw van democratie in het Aziatische land.

Klachten militairen

Hillen reageerde met dit alles op klachten van militairen die in verband met de politietrainingsmissie in Kunduz zijn gelegerd. Die noemden, meldde de NOS televisie deze week, de operatie een "logistieke puinhoop". Ze moesten noodgedwongen werkloos op kamp blijven door gebrek aan benodigde spullen. Ook zouden er te weinig tolken zijn.

Praktijk weerbarstig

De Defensieminister erkent dat er het e.e.a. schortte aan de voorbereidingen van de Kunduz-missie. "De praktijk", schrijft de minister aan de Kamer, "blijkt in de opbouwfase van de geïntegreerde politiemissie soms weerbarstiger dan de planning."

Weinig aan de hand

Toch is er volgens de bewindsman weinig aan de hand want "de aanloopperiode waarin een deel van het Nederlandse personeel wellicht minder actief kon zijn dan waarop was gerekend, is intussen voorbij. Men kan aan de slag om de missie tot een succes te maken."

Acom
  woensdag 17 augustus 2011 @ 21:45:09 #159
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_100870666
Het was weer zover :P

quote:
Luchtmacht weer op pad voor Russen
DEN HAAG - Twee F-16's van de Koninklijke Luchtmacht zijn woensdagochtend om 10.00 uur opgestegen van vliegbasis Leeuwarden om twee Russische zogeheten Bear-langeafstandsvliegtuigen te onderscheppen.
Dat meldde het ministerie van Defensie woensdag. De F-16's vlogen onder controle van de gevechtsleiding richting de Russen en gingen ernaast vliegen.
De Russische Bears waren via de kust van Denemarken richting het Nederlandse luchtruim gevlogen. Het is al de vierde keer dit jaar dat de Russen zich laten zien. In januari, maart en juni was het ook al raak.
De toestellen meldden zich niet op de radio. Deense F-16's hadden de viermotorige Bears ook al in de gaten. De Russen bogen later af richting het westen en het Britse luchtruim. Jachtvliegtuigen van de Royal Air Force namen daar de achtervolging over van de Nederlandse F-16's.
Volgens een luchtmachtwoordvoerder verliep de onderschepping woensdag identiek aan vorige onderscheppingen; de Bears naderen vanuit het noorden en buigen dan af richting het Verenigd Koninkrijk.

(via)
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:44:18 #160
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101082249
Meer staatsgeheimen gevonden bij F16-piloot

Een F16-piloot die wordt verdacht van spionage had meer staatsgeheime documenten in zijn bezit, dan waar hij eerder over had verklaard. De informatie werd gevonden in een container die op weg was naar de Verenigde Arabische Emiraten. Dat stelde de officier van justitie dinsdag voor de rechtbank in Den Haag.

Volgens justitie lijkt het erop dat Chris V. daar „doelbewust over heeft gelogen”. Maar volgens zijn advocaat verklaarde V. eerder dat hij zich niet kon voorstellen dat hij nog dergelijke documenten in zijn bezit had.

Het gaat onder meer om ordners en cd-roms. „Deze documenten stellen niet zoveel voor. Bij de luchtmacht stond zelfs op wc-papier geheim”, betoogde V. „Het jongste document dateert van 2005. Ik heb dat bewaard uit liefde voor het vak.”

De piloot zou staatsgeheimen hebben gelekt aan een kolonel in Wit-Rusland. Hij werd in april van dit jaar opgepakt. V. geeft toe met de kolonel te hebben gesproken, maar niet over staatsgeheime zaken. Die heeft hij naar eigen zeggen ook niet overhandigd. Hij onderhield contact over een tragisch ongeval op een vliegshow in Polen waar twee collega's omkwamen.

De advocaat van V. bepleitte dat de voormalig piloot direct zou worden vrijgelaten. De rechtbank heeft echter besloten dat de piloot voorlopig in voorarrest blijft.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 augustus 2011 @ 00:10:43 #161
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101111699
NIMH heeft 15 films geheel online gezet. http://www.defensie.nl/nimh

Het gaat om:

'Bombs over Europe' (1940), een algemeen journaal over het eerste oorlogsjaar;

'De ondergang van de B-compagnie' (1945), een instructiefilm die dienstplichtigen te zien kregen;

'Den Vaderlant ghetrouwe' (1945), een film over de jaren voor de oorlog en het eerste oorlogsjaar;

'Brigade flitsen Korps Mariniers' (1946/1947), een journaal over de Mariniersbrigade op Java in 1946;

'Het wapen der Genie' (1947), een voorlichtingsfilm over het werk van de genie in Nederlands-Indië;

'Gesneuveld voor de vrijheid' (1949), een film over de werkzaamheden van de Bergings- en identificatiedienst, die de stoffelijke resten van gesneuvelde militairen repatrieert;

'Een dag in het noodgebied' (1953), een reportage over de Watersnoodramp in 1953;

'Luchtvaartshow Ypenburg 1955' (1955), een korte impressie van het in 1955 gehouden publieksevenement op de vliegbasis Ypenburg;

'Vliegbasis paraat' (1957), een wervingsfilm van de Koninklijke Luchtmacht over het reilen en zeilen van een vliegbasis;

'Kijken, Luisteren, doorgeven' (1958), een luchtmachtfilm over de luchtwachtdienst die in de jaren vijftig letterlijk het Nederlandse luchtruim in de gaten hield;

'Improvisatie en berging te velde' (1961), een landmachtfilm waarin te zien is op welke verschillende manieren een vastgeraakt voertuig weer vlot kan worden getrokken;

'Dit is de Karel Doorman' (1962), een voorlichtingsfilm over het leven op vliegkampschip Hr. Ms. Karel Doorman;

'Kies zee' (1964), een film over het leven aan boord van Hr. Ms. De Zeven Provinciën;

'De Koninklijke Landmacht' (1966); een voorlichtingsfilm uit het midden van de jaren '60 over de taken van de landmacht;

'Soldaat in Suriname' (1974), deze voorlichtingsfilm geeft een volledig beeld van de opleiding en werkzaamheden van de Nederlandse militairen in Suriname.

[ Bericht 20% gewijzigd door Cobra4 op 24-08-2011 00:32:14 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 augustus 2011 @ 23:10:31 #162
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101149939
Medewerker defensie verongelukt in Den Helder

DEN HELDER - Een burgermedewerker van defensie is dinsdagmiddag om het leven gekomen door een noodlottig ongeval bij het Marinebedrijf in Den Helder. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Het slachtoffer kwam onder een zware metalen plaat terecht en stierf ter plekke. De toegesnelde hulpdiensten konden hem niet meer redden. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Over de identiteit van de medewerker kon de zegsman niets zeggen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_101247009
Kazernes moeten dicht in Brabant en Den Haag

Het ministerie van Defensie sluit de Koningin Beatrixkazerne en de Prinses Julianakazerne in Den Haag. In het zuiden van het land moet onder meer de Nassau Dietzkazerne in Budel dicht. De Koninklijke Militaire School in Weert verhuist naar Ermelo.

Dat staat in de conceptbrief Herbeleggingsplan Vastgoed Defensie van minister Hillen (Defensie, CDA) die in het bezit is van NRC Handelsblad. Het ministerie van Defensie wil geen commentaar geven op de inhoud van de brief, omdat die pas volgende week naar de Tweede Kamer gaat en de top van het departement er begin volgende week nog een keer over vergadert. Volgens een bron bij Defensie zal aan de inhoud niet veel meer veranderen.

Defensie moet in deze kabinetsperiode ongeveer 1 miljard euro bezuinigen. Een deel daarvan wil Defensie binnenkrijgen door duur vastgoed af te stoten. Afstoten van duur en leegstaand vastgoed moet een deel daarvan opleveren. Behalve de kazernes en de KMS worden ook een militair terrein bij Brunssum en restanten van de voormalige vliegbasis Twenthe op termijn afgestoten. Ook het landmacht-deel op Kamp Nieuw Milligen te Uddel (bij Apeldoorn) wordt geschrapt. Het Instituut Defensie Leergangen in Den Haag gaat over naar de Nederlandse Defensie Academie in Breda. De maatregelen hebben gevolgen voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in de regio’s.

Over enkele andere militaire centra wordt nog onderhandeld met provincies en gemeenten, aldus de brief. Zo wordt met de provincie Zeeland overlegd over mogelijkheden om een kazerne in die provincie te vestigen. Defensie praat ook over een mogelijk nieuwe locatie van het Dienstencentrum Human Resources in Enschede, bevestigt die gemeente.

Het met sluiting bedreigde vliegkamp De Kooy in Den Helder blijft voorlopig open, dankzij bijdragen van de provincie Noord-Holland (vijf jaar lang jaarlijks 1,1 miljoen euro) en Den Helder Airport (3,4 miljoen euro), zo meldde het ministerie van Defensie donderdag op zijn website.

NRC
pi_101247484
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 10:12 schreef AchJa het volgende:
Kazernes moeten dicht in Brabant en Den Haag

Het ministerie van Defensie sluit de Koningin Beatrixkazerne en de Prinses Julianakazerne in Den Haag. In het zuiden van het land moet onder meer de Nassau Dietzkazerne in Budel dicht. De Koninklijke Militaire School in Weert verhuist naar Ermelo.

Dat staat in de conceptbrief Herbeleggingsplan Vastgoed Defensie van minister Hillen (Defensie, CDA) die in het bezit is van NRC Handelsblad. Het ministerie van Defensie wil geen commentaar geven op de inhoud van de brief, omdat die pas volgende week naar de Tweede Kamer gaat en de top van het departement er begin volgende week nog een keer over vergadert. Volgens een bron bij Defensie zal aan de inhoud niet veel meer veranderen.

Defensie moet in deze kabinetsperiode ongeveer 1 miljard euro bezuinigen. Een deel daarvan wil Defensie binnenkrijgen door duur vastgoed af te stoten. Afstoten van duur en leegstaand vastgoed moet een deel daarvan opleveren. Behalve de kazernes en de KMS worden ook een militair terrein bij Brunssum en restanten van de voormalige vliegbasis Twenthe op termijn afgestoten. Ook het landmacht-deel op Kamp Nieuw Milligen te Uddel (bij Apeldoorn) wordt geschrapt. Het Instituut Defensie Leergangen in Den Haag gaat over naar de Nederlandse Defensie Academie in Breda. De maatregelen hebben gevolgen voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in de regio’s.

Over enkele andere militaire centra wordt nog onderhandeld met provincies en gemeenten, aldus de brief. Zo wordt met de provincie Zeeland overlegd over mogelijkheden om een kazerne in die provincie te vestigen. Defensie praat ook over een mogelijk nieuwe locatie van het Dienstencentrum Human Resources in Enschede, bevestigt die gemeente.

Het met sluiting bedreigde vliegkamp De Kooy in Den Helder blijft voorlopig open, dankzij bijdragen van de provincie Noord-Holland (vijf jaar lang jaarlijks 1,1 miljoen euro) en Den Helder Airport (3,4 miljoen euro), zo meldde het ministerie van Defensie donderdag op zijn website.

NRC
Wacht ze sluiten dure gebouwen maar gaan vervolgens kijken of ze ergens anders niet duurdere gebouwen neer kunnen zetten. :')
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 27 augustus 2011 @ 12:46:53 #165
188877 Stupendous76
wenst iedereen veel plezier
pi_101250105
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 10:12 schreef AchJa het volgende:
Kazernes moeten dicht in Brabant en Den Haag

Het ministerie van Defensie sluit de Koningin Beatrixkazerne en de Prinses Julianakazerne in Den Haag. In het zuiden van het land moet onder meer de Nassau Dietzkazerne in Budel dicht. De Koninklijke Militaire School in Weert verhuist naar Ermelo.

Dat staat in de conceptbrief Herbeleggingsplan Vastgoed Defensie van minister Hillen (Defensie, CDA) die in het bezit is van NRC Handelsblad. Het ministerie van Defensie wil geen commentaar geven op de inhoud van de brief, omdat die pas volgende week naar de Tweede Kamer gaat en de top van het departement er begin volgende week nog een keer over vergadert. Volgens een bron bij Defensie zal aan de inhoud niet veel meer veranderen.

Defensie moet in deze kabinetsperiode ongeveer 1 miljard euro bezuinigen. Een deel daarvan wil Defensie binnenkrijgen door duur vastgoed af te stoten. Afstoten van duur en leegstaand vastgoed moet een deel daarvan opleveren. Behalve de kazernes en de KMS worden ook een militair terrein bij Brunssum en restanten van de voormalige vliegbasis Twenthe op termijn afgestoten. Ook het landmacht-deel op Kamp Nieuw Milligen te Uddel (bij Apeldoorn) wordt geschrapt. Het Instituut Defensie Leergangen in Den Haag gaat over naar de Nederlandse Defensie Academie in Breda. De maatregelen hebben gevolgen voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in de regio’s.

Over enkele andere militaire centra wordt nog onderhandeld met provincies en gemeenten, aldus de brief. Zo wordt met de provincie Zeeland overlegd over mogelijkheden om een kazerne in die provincie te vestigen. Defensie praat ook over een mogelijk nieuwe locatie van het Dienstencentrum Human Resources in Enschede, bevestigt die gemeente.

Het met sluiting bedreigde vliegkamp De Kooy in Den Helder blijft voorlopig open, dankzij bijdragen van de provincie Noord-Holland (vijf jaar lang jaarlijks 1,1 miljoen euro) en Den Helder Airport (3,4 miljoen euro), zo meldde het ministerie van Defensie donderdag op zijn website.

NRC
De KMS ligt in Weert en dus Limburg. En dan ook nog wat afstoten in Brunssum (ook Limburg)
Maar Zeeland krijgt dan misschien wel een basis...

Het is en blijft een achterlijke bende in Den Haag.
Repent, Pray, Forgive
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
pi_101275164
wij als Natres hebben nu dus een.....probleem uitdaging. Voor ons in Limburg blijft er alleen nog de Peel over, of ze moeten ons op een amerikaanse basis gaan proppen maar dat zie ik ook niet echt snel gebeuren
Nastresser
pi_101275387
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 10:12 schreef AchJa het volgende:
Kazernes moeten dicht in Brabant en Den Haag

Het ministerie van Defensie sluit de Koningin Beatrixkazerne en de Prinses Julianakazerne in Den Haag. In het zuiden van het land moet onder meer de Nassau Dietzkazerne in Budel dicht. De Koninklijke Militaire School in Weert verhuist naar Ermelo.

Dat staat in de conceptbrief Herbeleggingsplan Vastgoed Defensie van minister Hillen (Defensie, CDA) die in het bezit is van NRC Handelsblad. Het ministerie van Defensie wil geen commentaar geven op de inhoud van de brief, omdat die pas volgende week naar de Tweede Kamer gaat en de top van het departement er begin volgende week nog een keer over vergadert. Volgens een bron bij Defensie zal aan de inhoud niet veel meer veranderen.

Defensie moet in deze kabinetsperiode ongeveer 1 miljard euro bezuinigen. Een deel daarvan wil Defensie binnenkrijgen door duur vastgoed af te stoten. Afstoten van duur en leegstaand vastgoed moet een deel daarvan opleveren. Behalve de kazernes en de KMS worden ook een militair terrein bij Brunssum en restanten van de voormalige vliegbasis Twenthe op termijn afgestoten. Ook het landmacht-deel op Kamp Nieuw Milligen te Uddel (bij Apeldoorn) wordt geschrapt. Het Instituut Defensie Leergangen in Den Haag gaat over naar de Nederlandse Defensie Academie in Breda. De maatregelen hebben gevolgen voor de werkgelegenheid en bedrijvigheid in de regio’s.

Over enkele andere militaire centra wordt nog onderhandeld met provincies en gemeenten, aldus de brief. Zo wordt met de provincie Zeeland overlegd over mogelijkheden om een kazerne in die provincie te vestigen. Defensie praat ook over een mogelijk nieuwe locatie van het Dienstencentrum Human Resources in Enschede, bevestigt die gemeente.

Het met sluiting bedreigde vliegkamp De Kooy in Den Helder blijft voorlopig open, dankzij bijdragen van de provincie Noord-Holland (vijf jaar lang jaarlijks 1,1 miljoen euro) en Den Helder Airport (3,4 miljoen euro), zo meldde het ministerie van Defensie donderdag op zijn website.

NRC
Er zijn van die momenten waarop je je af vraagt wanneer de shitstorm die Defensie blijft treffen over is...
You know how to curl up like a bitch, don't you, reporter?
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 29 augustus 2011 @ 18:41:39 #168
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101339284
Medisch specialist Defensie ontslagen

Een medisch specialist van het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht is ontslagen vanwege „ongeoorloofde neveninkomsten”. Defensie heeft bij de marechaussee aangifte tegen de man gedaan, zei een woordvoerder van het ministerie maandag.

Hij kon verder niets over de zaak zeggen. De medische zorg is niet in het geding geweest, aldus de zegsman.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 29 augustus 2011 @ 18:50:16 #169
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101339583
http://www.defensie.nl/_s(...)fen_tcm46-185949.pdf

Dat gaat weer hulsen tellen worden ipv ze in een emmer in te leveren.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 29 augustus 2011 @ 19:04:04 #170
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:31:04 #171
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101391146
Brein Uruzganmilitair na jaar hersteld

Bij militairen die in Uruzgan dienden is het brein na een jaar volledig hersteld van blootstelling aan continue stress. De angst- en waakzaamheidscentra in de hersenen bleken in de fase na terugkeer wel verhoogd actief.

Dat toont een onderzoek van het Donders Instituut van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dit is uitgevoerd met kolonel Eric Vermetten, directeur van het Onderzoekscentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg in Utrecht, evenals met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Molecular Psychiatry.

Effecten
Een groep van 36 militairen die deelnam aan de ISAF-missie in Zuid-Afghanistan werd gedurende 1,5 jaar onderzocht. Vóór en na deelname aan de missie werd hun hersenactiviteit gemeten en vergeleken met een even grote controlegroep van militairen die in Nederland bleef, maar wel een vergelijkbare gevechtstraining kreeg. Het is voor het eerst dat de effecten van oorlogsstress zo uitgebreid gecontroleerd en onderzocht zijn.

Alarmcentra
Hoewel het alarmcentrum van de hersenen na een jaar volledig tot rust kwam, was aan subtiele veranderingen wel te zien dat de hersenen de ervaring blijvend hadden opgeslagen. Volgens de onderzoekers kan dit mogelijk de reactie op toekomstige dreigende gebeurtenissen beïnvloeden.

Radboud-onderzoeker Guido van Wingen: "De activiteit van het alarmcentrum van het brein herstelt volledig, wat suggereert dat de verhoogde signaleringsfunctie na afloop van de oorlogsomstandigheden weer normaliseert. Het is wel zo dat de manier waarop dat alarmcentrum wordt gereguleerd blijvend lijkt te zijn veranderd door de opgedane ervaringen. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat de hersenen waarschijnlijk anders reageren op een volgende stressvolle situatie."

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)air_na_jaar_hersteld
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:19:04 #172
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101393979
Nieuwe kazerne in Vlissingen

VLISSINGEN - Het ministerie van Defensie opent over een jaar of vier een nieuwe kazerne in Vlissingen. Dat heeft wethouder Piet Polderman van de Zeeuwse stad gezegd.

Het gaat waarschijnlijk om een werkterrein voor de Koninklijke Marine dat plaats biedt aan ongeveer 1000 manschappen, bericht Omroep Zeeland.

De kazerne zou worden gebouwd op de plek van de huidige marinekazerne aan de Buitenhaven. Polderman denkt dat het nieuwe complex een positieve invloed kan hebben op de werkgelegenheid en de woningmarkt in de Zeeuwse stad.

Minister Hillen van Defensie maakt zijn plannen deze week bekend in een brief aan de Tweede Kamer.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ne_Vlissingen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:28:04 #173
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_101394379
Ik hou mijn hart vast... :{w
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:30:03 #174
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_101394488
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2011 23:28 schreef Rave_NL het volgende:
Ik hou mijn hart vast... :{w
Doorn ----> Vlissingen?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:48:42 #175
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_101395373
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2011 23:30 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Doorn ----> Vlissingen?
Helft naar Vlissingen, helft naar Budel.

Sowieso einde oefening voor mij.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')