hoe bepaal je zo'n score? 85/100 lijkt mij toch aardig hoog, of niet?quote:Op dinsdag 21 juni 2011 23:14 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
De Fusion: Fernando de Castilla Sherry Classic scoor ik op 85/100
goed drinkbaar, maar geen hoogvlieger...
De 1998 manzanilla of olorosso vind ik iets beter...
Kan je topic 21 toevoegen aan de OP bij de voorgaande delen?quote:Op vrijdag 24 juni 2011 08:10 schreef gianni61 het volgende:
hoe bepaal je zo'n score? 85/100 lijkt mij toch aardig hoog, of niet?
gefixt!quote:Op vrijdag 24 juni 2011 08:31 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Kan je topic 21 toevoegen aan de OP bij de voorgaande delen?![]()
Die uit midden 60-er/begin 70-er jaren wel, ja.quote:
quote:
Dan vraag ik me toch af of het proces en de ingredienten toen de tijd zo anders waren of dat de scherpe randjes er na 30 jaar in de fles gewoon af zijn.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 08:50 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die uit midden 60-er/begin 70-er jaren wel, ja.
Afgelopen zaterdag weer zo een oude Jan mogen proeven en dat smaakt beter dan vele single malts van nu...
Destijds was de verhouding single malt/graan whisky totaal anders dan nu.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:38 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Dan vraag ik me toch af of het proces en de ingredienten toen de tijd zo anders waren of dat de scherpe randjes er na 30 jaar in de fles gewoon af zijn.
IK denk vooral het eerstequote:Op vrijdag 24 juni 2011 09:38 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Dan vraag ik me toch af of het proces en de ingredienten toen de tijd zo anders waren of dat de scherpe randjes er na 30 jaar in de fles gewoon af zijn.
Denk het ook. Een vriend van me had een fles Dimple uit de jaren 60, super spul dat, onvergelijkbaar me de huidige versie.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 10:19 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Destijds was de verhouding single malt/graan whisky totaal anders dan nu.
Tegenwoordig is het aandeel graan whisky vele malen groter dan destijds, wat de whisky scherper maakt...
Afijn, hoe is-ie?quote:Op vrijdag 24 juni 2011 00:44 schreef psychosomatic het volgende:
Nieuwste aanwinst waar ik nu even van geniet.
[ afbeelding ]
Goed bezigquote:
Tot nu toe de lekkerste whisky die ik heb geproefd. Het was niet zo lang geleden ook de eerste whisky die ik dronk die ik ook echt lekker vond en me heeft overgehaald om me er wat meer in te verdiepen.quote:
die heb ik ook regelmatig in huisquote:Op zaterdag 25 juni 2011 01:20 schreef _The_General_ het volgende:
Zit hier met een The Balvenie Doublewood! Second cask op sherry oak dus met hele diverse tonen.
Recent gesloten distilleerderij, leuke beginnersmalt. Goede prijs/kwaliteit.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 17:21 schreef Hater het volgende:
Ik heb vandaag een fles Tamdhu gekregen, iemand ervaring mee?
Het gaat om deze:
[ afbeelding ]
Het word ook de eerste single malt die ik ga drinken, na vele liters blendsquote:Op zaterdag 25 juni 2011 17:26 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Recent gesloten distilleerderij, leuke beginnersmalt. Goede prijs/kwaliteit.
Op malt Madness:
Tamdhu 'No Age Statement' (40%, OB)
This 'standard' version of Tamdhu has been available for well over a decade now, and it is one of the very few single malt whiskies that has managed to maintain a very friendly price; 25 Euro's is very reasonable IMHO.
There are not that many single malts available in this price range (except for the occasional 'bastard malt') and Tamdhu hasn't let me down so far. The score of 75 points (for a batch that was released circa 2007) may not seem particularly impressive at first sight, but keep in mind that different malts perform differently under different circumstances. In the summertime I tend to pass by the heavier sherried and peated malts and go for a lighter, cleaner malt. The Tamdhu is a
clean, refreshing malt that doesn't require the attention that 'bigger' whiskies demand.
This is a light, unassuming summertime dram with a very reasonable price.
Het kan van alles zijn...Enige info over wie het spul in de fles heeft gestopt?quote:Op maandag 27 juni 2011 01:37 schreef Blackmoresknight het volgende:
Ik lees net wat interessants over de flessen Red Label en Dimple uit de jaren 60/70 en ik heb nog een fles uit die tijdperk (denk ik). De datum van botteling ligt ergens tussen de 1942 en 1982. Ik heb deze fles van mij opa gekregen (een soort nalatenschap) en we hebben altijd begrepen dat hij twee flessen van een Schotse vriend heeft gekregen waar ook weer een verhaal achter zit. Ik weet niet wat erin zit, hoe oud het is en hoe het smaakt. Misschien heeft iemand hier een idee?
[ afbeelding ]
Geen enkel idee van de herkomst. Wat je op de foto ziet is wat op de fles staat. Ik heb gezocht op het internet, maar veel verder dan een pagina over de geschiedenis van de vakbond en een pagina met miniaturen op ebay (die ik ook tevergeefs aan heb geschreven) ben ik niet gekomen.quote:Het kan van alles zijn...Enige info over wie het spul in de fles heeft gestopt?
Zo'n fles heeft geen heftige waarde (op de emotionele waarde na, dan). Blends uit die tijd koop je vaak voor minder dan ¤ 20,-. Ik zou een mooi tijdstip kiezen en opdrinken.
De 1998 versie is wat rokeriger dan de normale 12yo.quote:Op maandag 27 juni 2011 01:00 schreef Cynix ® het volgende:
Vanavond was de Highland Park Single Malt 12yo aan de beurt en die was ook niet slecht.
Wel minder uitgesproken dan ik verwacht had. Ik had hem ook wat 'rokeriger' verwacht. Toch wel een dikke voldoende evengoed.
Zuidam heb ik nog niet geproefd, maar Frysk Hynder is wmb gewoon overpriced en vrij waardeloos. Zou heel wat kunnen worden als ze een oudere versie gaan bottelen, maar die starre Friezen hebben aangegeven dat nooit te zullen doen. Zonde.quote:Op maandag 27 juni 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom niets over de Nederwiskey in de OP?
De Frysk Hynder single malt, Zuidam Dutch Rye Whisky of French oak?
De Zuidam is best lekker, maar afgezien dat nog geen top producten zijn als dit zo is, blijft het wel leuk dat er Nederlanders hun best doen in deze richting.quote:Op maandag 27 juni 2011 11:56 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Zuidam heb ik nog niet geproefd, maar Frysk Hynder is wmb gewoon overpriced en vrij waardeloos. Zou heel wat kunnen worden als ze een oudere versie gaan bottelen, maar die starre Friezen hebben aangegeven dat nooit te zullen doen. Zonde.
Absoluut niet, Japanse whiskies zijn tegenwoordig top-notch, en ook de rest van de wereld produceert behoorlijke drams. Maar als je als bedrijf weigert een oudere whisky dan 3 jaar uit te brengen, en dat uberhaupt alleen maar doet omdat het dan pas whisky heet, dan weet ik het niet. Dan kun je beter wodka gaan destilleren.quote:Op maandag 27 juni 2011 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Zuidam is best lekker, maar afgezien dat nog geen top producten zijn als dit zo is, blijft het wel leuk dat er Nederlanders hun best doen in deze richting.
In de wijnwereld heb je heel vervelende mensen, WIREKUF's Wijn Is Rood En Komt Uit Frankrijk.
Hopelijk zijn de Dram Drinkers niet zo
Dat er niets in de OP over vermeld wordt (net zo min als dat er over bijv. Duitse, Franse, Taiwanese, Australische, Japanse, etc. etc. whiskies gesproken wordt), betekent niet automatisch dat die whiskies bij voorbaat als slecht of minderwaardig bestempeld worden.quote:Op maandag 27 juni 2011 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom niets over de Nederwiskey in de OP?
De Frysk Hynder single malt, Zuidam Dutch Rye Whisky of French oak?
5 jaar, tsja. Bij 8 tot 12 jaar, dan probeer ik het nog wel eens een keer. Maar idd goed dat ze wat van gedachten veranderenquote:Op maandag 27 juni 2011 14:16 schreef Karstman het volgende:
Bij Us Heit beginnen ze het langzaam te begrijpen:
Rijpingsproces verlengd
Zo’n drie jaar geleden heeft Aart van der Linde een aantal portvaten afgevuld met onze whisky spirit. Het rijpingsproces van deze whisky gaan we verlengen van drie naar vijf jaar. Dit doen we eveneens met een aantal cognac- en Oloroso vaten.
Wanneer onze whisky in totaal vijf jaar gerijpt heeft, gaan we deze vaten cask strength bottelen. Deze vijf jaar oude Frysk Hynder whisky zal medio 2014 dan ook cask strength verkrijgbaar zijn via onze webshop.
Vallei whisky, wordt ergens op de Veluwe gemaakt bij een bierbrouwerij.quote:Op maandag 27 juni 2011 14:16 schreef Karstman het volgende:
Dan heb ik nog eens iets Nederlands geproefd wat echt beter was om de ramen mee schoon te maken dan op te drinken, Geldersche Vallei, geen idee wat het precies is maar het zou whisky voor moeten stellen.
Nee, tot zoëven niet...quote:Op maandag 27 juni 2011 20:03 schreef Karstman het volgende:
Dan heb je vast ook al gehoord over de single malt whisky oet Grunn.
De Laphroaig QC en de Springbank heb ik ook staan, mooi spulquote:Op woensdag 29 juni 2011 13:17 schreef Agiath het volgende:
Zo. Morgen komen er weer wat flesjes aan hier:
• Bowmore 17 years old (17 yrs, 43%)
• Bruichladdich XVII (17 yrs, 46%)
• Laphroaig - Quarter Cask Double Matured - literfles (-, 48%)
• Springbank (10 yrs, 46%)
• Macallan Fine Oak (10 yrs, 40%)
Laat de vakantie maar komen![]()
Mooi, dat is ook precies mijn aandeel van deze lijst (de rest voor andere huisgenoten).quote:Op woensdag 29 juni 2011 13:28 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
De Laphroaig QC en de Springbank heb ik ook staan, mooi spul
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |