Die neemt toch geen bestellingen op?quote:Op zondag 5 juni 2011 16:15 schreef Muis006 het volgende:
[..]
Nou, dat de kok beteuterd keek en je ouders je veeleisend vonden.
Benen over elkaar en dan met het bovenste been op en neer bewegen. Hyperactief. Tot de bus er is. Doe dat eens niet in mn ooghoekenquote:Op zondag 5 juni 2011 16:15 schreef Probability het volgende:
[..]
Van die spastische kauwers. Drie uur lang. *brrrrrrr*
Ja dat vind ik raar. Dat had ik ook al toen ik nog wel vlees/vis at.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:17 schreef Laureline het volgende:
Raar is dat hè, dat je in restaurants altijd ruim voldoende koolhydraten (pasta, rijst, aardappels, brood) en meestal teveel eiwit (vlees, vis) krijgt, en dan maar hoogstens 10% van een normale hoeveelheid groente. Wij eten meestal zelfs groente thuis dan maar vooraf, als we weten dat we buiten de deur gaan eten
Wat voor kruiden gebruik je?quote:Op zondag 5 juni 2011 16:12 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Ik kruid / stoof de kip zelf ja, en ik kook de kouseband, maar da's niet echt veel moeite
Aardappels laat ik vanuit te-zwaar-overwegingen de laatste tijd weg
![]()
De roti zelf maken begin ik idd niet aan, die halen we gewoon bij de toko
Euhm vrij basic: scheutje olie, zout, peper, boel kerrie massala en ketjap manis, soms teentje knof erbijquote:Op zondag 5 juni 2011 16:19 schreef Mini. het volgende:
[..]
Wat voor kruiden gebruik je?
Ik heb het vroeger ook nog weleens zelf gemaakt maar ik weet niet meer hoe ik dat toen deed.
Hmm, ik zei iets over roti tegen vriendje en nu gaan we dat geloof ik eten straks.
quote:Op zondag 5 juni 2011 16:16 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb totaal NIETS tegen vegetariers, eet zelf ook vaak genoeg vlees/visloos (niet principieel, maar omdat het ook lekker is/kan zijn, máár het is gewoon een feit dat restaurants, en zeker van die strandtenten die hoofdprijzen voor niets vragen, niet ingesteld zijn op mensen die geen vlees/vis eten. Op het moment dat je besluit vega te gaan eten/worden weet je dat je 'buiten de boot valt' en dat niet elk restaurant daar op in wil spelen omdat ze er geen winst op maken: ze maken meer winst op onbeperkt spare-ribs eten
Ik vind het niet zo raar dat ze niet zoveel keus hadden en ben het dan ook wel met Muis eens
O, ik zit altijd te voetwippen of te doedelen. Daarom blijf ik zo slank ondanks de hoeveelheid eten die ik dagelijks verstouwquote:Op zondag 5 juni 2011 16:17 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Benen over elkaar en dan met het bovenste been op en neer bewegen. Hyperactief. Tot de bus er is. Doe dat eens niet in mn ooghoeken. En zit stil, ik zit op hetzelfde bankje en word zeeziek van dat getril.
Nee, roti halen is hier riskantquote:
Ging die theorie van jouw meneer maar voor mij op.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:22 schreef Laureline het volgende:
[..]
Dat is de theorie van mijn meneer tenminste, dat je als neuroot veel meer kan eten
Toe maarquote:Op zondag 5 juni 2011 16:21 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Euhm vrij basic: scheutje olie, zout, peper, boel kerrie massala en ketjap manis, soms teentje knof erbijPepertjes laat ik weg want ik ben geen held met scherp eten
Is naar recept van mijn vroegere Surinaamse kleuterjuf (en ook vroegere collega van mn mams)!
Prima als jij dat onzin vindt hoor!quote:Op zondag 5 juni 2011 16:21 schreef Probability het volgende:
[..]!
Jezus wat een onzinWe leven in 2011 kom op zeg.
En ik ken geen restaurants waar je onbeperkt spare-ribs kunt eten. Dat heten vreetschuren.
Nja hangt er van af of ik zin heb om de knof te snijden / persenquote:
Kan vast wel, noem je het gewoon lasagnettequote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef conleche het volgende:
Nou, mij lijkt groentenlasagne wel lekker. Misschien dat ik dat vanavond eens ga maken. Zou het dan erg zijn als ik pastaschelpjes gebruik als tussenlaag? Ik heb geen lasagnevellen meer.
het is ook lekker, mits goed klaargemaakt, maar variatie is vaak niet te vindenquote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef conleche het volgende:
Nou, mij lijkt groentenlasagne wel lekker. Misschien dat ik dat vanavond eens ga maken. Zou het dan erg zijn als ik pastaschelpjes gebruik als tussenlaag? Ik heb geen lasagnevellen meer.
Ik ben bang dat het dan meer groentepastaovenschotel wordt, in plaats van groentelasagna.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef conleche het volgende:
Nou, mij lijkt groentenlasagne wel lekker. Misschien dat ik dat vanavond eens ga maken. Zou het dan erg zijn als ik pastaschelpjes gebruik als tussenlaag? Ik heb geen lasagnevellen meer.
Omdat goede (lekkere) roti moeilijk te maken is.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:22 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Nee, roti halen is hier riskantZijn vriendje en ik beide eens heel ziek van geworden dus nu durven we niet meer. Jammer wel, want het smaakte prima
Overigens weet ik niet waarom je zelf maken riskant vindt? Ik denk altijd maar zo, als het smaakt is het geslaagd![]()
Nee kan prima.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef conleche het volgende:
Nou, mij lijkt groentenlasagne wel lekker. Misschien dat ik dat vanavond eens ga maken. Zou het dan erg zijn als ik pastaschelpjes gebruik als tussenlaag? Ik heb geen lasagnevellen meer.
quote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef Mini. het volgende:
Eetcafé's waar ik kom hebben om één of andere reden heel vaak quiche als vega-hoofdgerecht. Of groentestoofmeuk uit de oven. Altijd iets zonder frietjes.
Laatst was ik trouwens weer eens in een restaurant in Limburg waar ze helemaal niks vega's op de kaart hadden, ik wist niet dat ze nog bestonden maar daar dus wel. Dan kun je nog blij zijn als je in de Randstad woont.
Lascolette!!quote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Kan vast wel, noem je het gewoon lasagnette
De roti zelf idd jaquote:Op zondag 5 juni 2011 16:28 schreef Probability het volgende:
[..]
Omdat goede (lekkere) roti moeilijk te maken is.
Nee het is onzin dat ik buiten de boot val en daar voor kies.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Prima als jij dat onzin vindt hoor!![]()
Mijn ervaring is anders. Daarnaast, als ze al vega hebben dan is het 'een caprese salade' voor en een 'groentelasagne' als hoofdgerecht...lekker creatief
! Het jaartal heeft er weinig mee te maken. Feit is dat mensen er geen rekening mee houden. Dat het anders zou moeten, ja, dat vind ik ook, maar realiteit laat zien dat het vooralsnog slecht gesteld is
en dan weet je dus ook wat je van een gemiddeld restaurant kunt verwachten... helaas
Meegemaakt:quote:Op zondag 5 juni 2011 16:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
De roti zelf idd ja![]()
Voor de vulling heb je zoveel manieren dat er best veel mogelijkheden zijn om iets lekkers op tafel te zettenHet vriendje vindt mijn roti zelfs lekkerder dan die van de Rotishop hiero
Wil niet zeggen dat ie authentieker is, maar authenticiteit zegt toch niet echt wat.
Als het lekker is, I just might will!! (is dat correct Engels? Of is het per se I just might do that?) Nou ja anyways............ik heb er nu al zin in.quote:
Ja........ Iedere tent heeft zijn eigen 'echte' recept. Wel grappig die verschillen en de trots daar achterquote:Op zondag 5 juni 2011 16:30 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
De roti zelf idd ja![]()
Voor de vulling heb je zoveel manieren dat er best veel mogelijkheden zijn om iets lekkers op tafel te zettenHet vriendje vindt mijn roti zelfs lekkerder dan die van de Rotishop hiero
Wil niet zeggen dat ie authentieker is, maar authenticiteit zegt toch niet echt wat.
Ik heb bij een rotizaak idd wel eens met sperziebonen gehad. Erg jammer, kouseband is lekkerderquote:Op zondag 5 juni 2011 16:33 schreef Probability het volgende:
[..]
Meegemaakt:
-Geen kouseband maar sperzieboontjes of te harde kouseband
-Droge piepers, die 'kerrie saus' is heel belangrijk. De aardappels moeten er mee doordrenkt zijn
En een goede pannenkoek is idd ook belangrijk
Nah, als alle andere mensen wel friet bij hun eten krijgen dan wil ik ze ook! Als ik gezond wil eten blijf ik wel thuis.quote:
I might just do that, zou ik zeggenquote:Op zondag 5 juni 2011 16:33 schreef conleche het volgende:
[..]
Als het lekker is, I just might will!! (is dat correct Engels? Of is het per se I just might do that?) Nou ja anyways............ik heb er nu al zin in.
Je kan ook gewoon een portie friet bestellen in een restaurantquote:Op zondag 5 juni 2011 16:36 schreef Mini. het volgende:
[..]
Nah, als alle andere mensen wel friet bij hun eten krijgen dan wil ik ze ook! Als ik gezond wil eten blijf ik wel thuis.
Vast de reden dat ik te dik ben.
Riskant als in: het is moeilijk om echt lekkere roti te maken aangezien de meeste rotizaken er ook niet echt over eens zijn. Niet dat het gevaarlijk is of zoquote:Op zondag 5 juni 2011 16:35 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Ik heb bij een rotizaak idd wel eens met sperziebonen gehad. Erg jammer, kouseband is lekkerder![]()
Maarja, da's dan misschien 'onwetenheid'? Als je gewoon een puik recept volgt en weet dat er een verschil is tussen sperzies en kouseband is er niks riskants aan, behalve dan in zoverre dat sommige mensen zelfs met aardappels koken hun keuken in de fik kunnen zetten ofzo
Ja maar bovenop een gerecht waar wel al andere carbs in zitten, dan vind ik het toch weer té slecht.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:37 schreef Probability het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon een portie friet bestellen in een restaurant![]()
!
Dan vraag je er toch frietjes bij?quote:Op zondag 5 juni 2011 16:26 schreef Mini. het volgende:
Eetcafé's waar ik kom hebben om één of andere reden heel vaak quiche als vega-hoofdgerecht. Of groentestoofmeuk uit de oven. Altijd iets zonder frietjes.
Laatst was ik trouwens weer eens in een restaurant in Limburg waar ze helemaal niks vega's op de kaart hadden, ik wist niet dat ze nog bestonden maar daar dus wel. Dan kun je nog blij zijn als je in de Randstad woont.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |