Bij RBS kun je volgens mij wel klant worden als student. Het viel me trouwens ook op dat de spreads bij RBS op een aantal indices een stuk kleiner zijn dan bij IG.quote:Op woensdag 11 mei 2011 13:02 schreef Sokz het volgende:
Oke paupers bij IGmarkets, krijg geen rekening in Nederland omdat ik geen 'vast' maandelijks inkomen heb (student dus ene maand meer, andere maand minder) wat 0 punten betekende en dan zou mijn huidige spaarrekening/vermogen minstens ¤25000 moeten zijn om alsnog een rekening te krijgen.
Rekening uk.co ook weg, over maandje nog maar eens proberen en dan voordoen als miljonair.
Bijvoorbeeld een 'Financieel rijbewijs' zoals je dat voor Binck nodig hebt om in complexe producten te handelen.quote:Op woensdag 11 mei 2011 15:58 schreef JimmyJames het volgende:
Hoe moeten ze je kennisniveau dan beoordelen?
Niet verplicht maar dan krijg je als het goed is wel meldingen als 'Het gebruik van deze producten pas wellicht niet in uw beleggersprofiel'quote:Op woensdag 11 mei 2011 16:05 schreef JimmyJames het volgende:
Hmm voor welke producten heb je dat nodig bij Binck? Want ik handel in opties/turbo's zonder ooit zoiets te hebben ingevuld geloof ik.
Kon je in Londen volgens mij ook niet.quote:Op woensdag 11 mei 2011 13:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ben ik nou scheel of kun je via de nederlandse branch geen aandelen, maar alleen CFD's op aandelen kopen?
Logisch. Door de lage rente hebben mensen minder geld te besteden voor de extraatjes.quote:Consument geeft alleen nog geld uit aan eten
AMSTELVEEN (AFN) - De detailhandel heeft last van een ,,koopvacuüm''. Consumenten houden de hand op de knip uit onzekerheid over de eigen toekomst en die van de wereldeconomie. ,,Dat speelt in vrijwel alle sectoren met uitzondering van de supermarkten'', zei directeur Laurens van den Oever van onderzoeksbureau GfK Retail & Technology donderdag. GfK houdt de verkopen bij van ruim 3500 winkelbedrijven.
De omzet in de verschillende non-foodsectoren staat overwegend in de min. Zo staat de verkoop van muziek, games en dvd's 12 procent in de min in de eerste drie maanden van het jaar, boeken moeten het met 3,5 procent minder stellen. De totale verkoop van kleine huishoudelijke apparaten loopt 2 procent achter.
Volgens Van den Oever blijft de Nederlandse consument vooral thuis. ,,De supers draaien als een tierelier.'
http://www.iex.nl/Nieuws/(...)ld-uit-aan-eten.aspx
Heeft de onderzoek rekening gehouden met internetwinkels? Want als je ziet hoeveel goedkoper dat kan zijn dan is het niet verbazingwekkend dat het niet meer storm loopt bij de FRS, V&D etc.quote:Op donderdag 12 mei 2011 16:33 schreef SeLang het volgende:
[..]
Logisch. Door de lage rente hebben mensen minder geld te besteden voor de extraatjes.
Weet ik niet, maar ik zag laatst een bericht waaruit bleek dat internetwinkels wel een grote groei laten zien. Dus het zou me niks verbazen als dit bericht dat niet heeft meegenomen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 16:41 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Heeft de onderzoek rekening gehouden met internetwinkels? Want als je ziet hoeveel goedkoper dat kan zijn dan is het niet verbazingwekkend dat het niet meer storm loopt bij de FRS, V&D etc.
Bij IG had ik een telefoongesprek van 5 minuten met zo'n kerel, had mijn account binnen luttele minuten rondt en mocht direct voor het meest risicovolle account bij IG. Vragen betreffende de risico's met CFDs.quote:Op woensdag 11 mei 2011 15:58 schreef JimmyJames het volgende:
Hoe moeten ze je kennisniveau dan beoordelen?
Een P/E van 80 lijkt me belachelijk, zeker in dit stadium (het is geen kleine startup ofzo...quote:Op donderdag 12 mei 2011 17:11 schreef JimmyJames het volgende:
Overigens is de beurspopulariteit van amazon mij ook een raadsel. P/E van +80, kleine marges en een business waarin je eigk geen moat kunt opbouwen (want de consument selecteert altijd op prijs).
Dat denk ik ook dat het is. Als je ziet wat het prijsverschil is, dat is enorm. Scheelt zo 20% tot 50%. Als ik sommige winkels ook zie. Zo groot, op een toplocatie, twee man personeel, vier ton aan voorraad liggen en dan maar een paar klanten per uur. Logisch dat die marges enorm moeten zijn. Een internetwinkel, met een kerel die in z'n schuur een voorraadje heeft liggen en 's avonds als de kinderen op bed liggen even de bestellingen afwerkt, daar kan zo'n fysieke winkel gewoon nóóit mee concurreren.quote:Op donderdag 12 mei 2011 16:41 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Heeft de onderzoek rekening gehouden met internetwinkels? Want als je ziet hoeveel goedkoper dat kan zijn dan is het niet verbazingwekkend dat het niet meer storm loopt bij de FRS, V&D etc.
Ik woon in een grote stad en zie hier (helaas) ook winkels verdwijnen. Vooral boekwinkels en reisbureau's leggen het loodje, maar ook zoiets als de electronicazaak It's.quote:Op donderdag 12 mei 2011 19:08 schreef LXIV het volgende:
Dat soort winkels verdwijnt gewoon binnen nu en 5 jaar en heeft alleen nog bestaansrecht in een grote stad. Hier staan ook zeker 20 winkelpanden gewoon al een jaar leeg!
Vaak zijn alle panden in handen van dezelfde investeerder. Die past zijn prijs niet aan aan de vraag, maar heeft gewoon een vast bedrag, en anders laat hij het leeg staan. Natuurlijk om niet geleidelijk al zijn inkomen kwijt te raken.quote:Op donderdag 12 mei 2011 20:09 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik woon in een grote stad en zie hier (helaas) ook winkels verdwijnen. Vooral boekwinkels en reisbureau's leggen het loodje, maar ook zoiets als de electronicazaak It's.
Er was vanmiddag ook een berichtje over deze trend :
http://www.iex.nl/Nieuws/(...)en-spookwinkels.aspx
Dat is een verklaring, maar we constateren ook dat de gemiddelde consument veel minder winkels bezoekt dan vroegah. Die trend kon wel eens een groter effect hebben als het verhuurbeleid van de eigenaar.quote:Op donderdag 12 mei 2011 20:25 schreef LXIV het volgende:
[..]
Vaak zijn alle panden in handen van dezelfde investeerder. Die past zijn prijs niet aan aan de vraag, maar heeft gewoon een vast bedrag, en anders laat hij het leeg staan. Natuurlijk om niet geleidelijk al zijn inkomen kwijt te raken.
Een vishandel. Want die zit hier geen, dus dat is wel markt!quote:Op donderdag 12 mei 2011 21:02 schreef jaco het volgende:
[..]
Dat is een verklaring, maar we constateren ook dat de gemiddelde consument veel minder winkels bezoekt dan vroegah. Die trend kon wel eens een groter effect hebben als het verhuurbeleid van de eigenaar.
Anders gesteld: stel dat jij voor een absolute bodemprijs een winkelpandje kon huren. Wat voor een zaak zou je dan beginnen waar nog enigszins wat mee te verdienen valt ?
Dat of zo'n winkel waar mensen die overdag werken de spullen kunnen ophalen die ze online hebben besteld :-)quote:Op donderdag 12 mei 2011 21:24 schreef LXIV het volgende:
Ik zou het echt niet weten, nee. Friet verkoopt altijd natuurlijk!
Hier in de buurt zijn de meeste sigarenzaken dat gaan doenquote:Op donderdag 12 mei 2011 22:55 schreef jaco het volgende:
[..]
Dat of zo'n winkel waar mensen die overdag werken de spullen kunnen ophalen die ze online hebben besteld :-)
Hé da's precies wat ik in een der vorige topics afvroeg of dat mogelijk/handig was.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 04:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Dit wetsvoorstel poogt US companies te bewegen die cash te repatrieren, door ze eenmalig een laag belastingtarief te bieden.
Daar heb ik toen vast ook iets over geroepen danquote:Op vrijdag 13 mei 2011 12:17 schreef Sokz het volgende:
[..]
Hé da's precies wat ik in een der vorige topics afvroeg of dat mogelijk/handig was.
winkelpanden en kantoren is hele slechte business, eigemlijk alle vastgoedquote:Op donderdag 12 mei 2011 21:02 schreef jaco het volgende:
[..]
Dat is een verklaring, maar we constateren ook dat de gemiddelde consument veel minder winkels bezoekt dan vroegah. Die trend kon wel eens een groter effect hebben als het verhuurbeleid van de eigenaar.
Anders gesteld: stel dat jij voor een absolute bodemprijs een winkelpandje kon huren. Wat voor een zaak zou je dan beginnen waar nog enigszins wat mee te verdienen valt ?
*kras*quote:Op vrijdag 13 mei 2011 13:34 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
winkelpanden en kantoren is hele slechte business, eigemlijk alle vastgoed
komt ook niet meer goed hoor
quote:Op vrijdag 13 mei 2011 13:16 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Daar heb ik toen vast ook iets over geroepen dan
Slecht nieuws voor treasurers in NL trouwens, want een groot gedeelte van die cash staat in Amsterdam en contreien
Ja nuttige reactie gaf jeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:
De vraag is of dat niet al grotendeels verdisconteerd in de prijs is van die aandelen (oa Cisco en MS)?quote:Op vrijdag 13 mei 2011 04:44 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Bij ons in het durp is weer een lokale supermarkt geopend
Initiatief van de lokale kroegbaas om de leefbaarheid te vergroten.
Schijnt aardig te lopen
Ff. wat anders. Dit is een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden:
een wetsvoorstel wat in de USA is ingediend: http://blogs.wsj.com/wash(...)ll-sets-off-a-fight/
Sommige USA companies, zoals bijv. Microsoft en Cisco verdienen de bulk van hun geld elders in de wereld. Daar is het vaak laagbelast verdiend. Zodra ze die centen als dividend naar de USA halen moeten ze er daar USA tax over betalen, onder verrekening van de (lagere) buitenlandse belasting die ze erover betaald hebben (foreign tax credit). Gevolg: die cash wordt in het buitenland opgepot. Zo heeft Cisco ongeveer de helft van hun beurswaarde aan cash in het buitenland staan idlen, met daarop een latente US belastingclaim.
Dit wetsvoorstel poogt US companies te bewegen die cash te repatrieren, door ze eenmalig een laag belastingtarief te bieden.
Dus ik ga die ontwikkeling maar eens in de gaten houden, en een lijstje aanleggen van bedrijven die deze problematiek hebben, en hiervan profijt zouden kunnen trekken
Denk dat men er eerder rekening mee houdt dat het geld op buitenlandse rekeningen niet terug vloeit naar aandeelhouders in de vorm van Dividenden / Buybacks maar dat dat geld wordt gebruikt voor (veel te) dure acquisities. De angst dat het geld op deze onrendabele manier gebruikt wordt houdt denk ik ook de beurskoersen in hun greep (naast andere factoren o.a. interne verkoopdruk van msft uiteraard).quote:Op vrijdag 13 mei 2011 15:19 schreef JimmyJames het volgende:
Meer dat er al rekening mee wordt gehouden dat die cash ooit weer via dividenden/buy backs terecht komt bij de aandeelhouders.
Waar gaat het over? Aandelen, turbo's?quote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:54 schreef Lucas15 het volgende:
Vreemd! Me stoploss is bereikt maar ze zijn nog niet verkochtHoe kan dat?
Turbo's long op AEX. Stoploss zit op 355.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:55 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Waar gaat het over? Aandelen, turbo's?
Saved by the bell denk ik. Je zit er maar nét onder natuurlijk. Misschien konden ze ze net niet kwijt.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 21:58 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Turbo's long op AEX. Stoploss zit op 355.
Prachtig!quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Saved by the bell denk ik. Je zit er maar nét onder natuurlijk. Misschien konden ze ze net niet kwijt.
Waarop baseerde je die stoploss van 355?quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:07 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Prachtig!Nu maar hopen dat we hoger openen dan 355. Alhoewel me stoploss 15 mei veranderd wordt.
Dat heeft de bank ingesteld. Ik had gehoopt dat we niet meer onder/op de 355 zouden komen. Een gokje, ik keek naar de trendlijn. Gelukkig is mijn inzet vrij weinig.quote:
Portefeuille is gewoon nog niet bijgewerkt. Morgen zal er dan wel 1,13 staan aan cashquote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:15 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
Dat heeft de bank ingesteld. Ik had gehoopt dat we niet meer onder/op de 355 zouden komen. Een gokje, ik keek naar de trendlijn. Gelukkig is mijn inzet vrij weinig."Dit product heeft op 13.05.2011 het stop loss niveau bereikt en is derhalve niet meer verhandelbaar. De restwaarde is 1,13." staat op RBS. Maar in mijn portefeuille staan ze er nog wel.
Binnen een paar dagen krijg je de restwaarde uitgekeerd en is hij uit je porto verdwenen.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Portefeuille is gewoon nog niet bijgewerkt. Morgen zal er dan wel 1,13 staan aan cash
LOL! Ik was vroeger verslaafd aan Donald Duck! (nog steeds eigenlijk)quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:45 schreef LXIV het volgende:
Wie heeft trouwens de nieuwe Donald Duck al gelezen? Die gaat ook over de aandelenhandel. Heel Duckstad wordt rijk door speculeren op de beurs. Iedereen loopt mobiel te kopen en te verkopen
Alleen Donald is weer te laat. Hij gaat naar oom Dagobert om zijn huis te verpanden om mee te kunnen speculeren. Want zo kun je rijk worden zonder te werken!
Dagobert Duck zegt: Als iedereen aandelen koopt komt er snel een crash !!. Met de zak geld op z'n rug gaat Donald naar huis. Dan komt hij Willy Wortel tegen, die juist met een uitvinding bezig is!
Spannend, niet?
Ook kun je op de website van Donald Duck les krijgen in aandelen, van Oom Dagobert natuurlijk: http://www.donaldduck.nl/cursussenentips/1267/#duck
Aan de hand van zijn aandelen in een achtbaanfabriek! legt hij uit hoe aandelen werken. Ook obligaties worden besproken.
Mijn oudste dochter heeft voor haar vijfde verjaardag een abonnement gekregen. Vond ik een leuk cadeau om te geven!quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:49 schreef Lucas15 het volgende:
[..]
LOL! Ik was vroeger verslaafd aan Donald Duck! (nog steeds eigenlijk)Nu lees ik eigenlijk alleen Dagobert Duck af en toe als ik het tegenkom. Zal de nieuwe eens gaan lezen.
![]()
@fedsingularity @SeLang Thxx.
Ik schaam mequote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Mijn oudste dochter heeft voor haar vijfde verjaardag een abonnement gekregen. Vond ik een leuk cadeau om te geven!
quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:45 schreef LXIV het volgende:
Aan de hand van zijn aandelen in een achtbaanfabriek! legt hij uit hoe aandelen werken. Ook obligaties worden besproken.
Je moet ergens van kunnen genieten nietwaar?quote:
Ik denk dat die smiley sarcastisch bedoeld was aangezien Dinosaur nog veel eerder dan jij de cashcow van Cisco hier besprak. Het is het misschien niet waard tot in detail te treden maar enige credits komen hem wel toe.quote:
quote:Op vrijdag 22 januari 2010 21:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik begin langzamerhand een beetje hebberig naar IBM en Cisco te kijken
(te saai voor jullie, he?)
quote:Op vrijdag 11 maart 2011 17:32 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
ik ga denk ik toch een plukje Cisco kopen. Ze noteren nu 17,8 USD, hebben ongeveer 7,50 USD cash op de balans staan, ze hebben een paar dagen geleden voor 4 mrd USD aan unsecured notes uitgegeven (wat mij zegt dat ze een substantieel deel van de cash gaan terugbetalen, want anders hoeven ze absoluut geen financiering aan te trekken). Na terugbetaling van de cash schat ik dat ze ongeveer 1 USD wpa zullen hebben.
Dus ik zit te twijfelen, nog even wachten, of happen
Zodra ze aankondigen dat ze gaan herstructureren, denk ik dat de koers zomaar een klap hoger staat, en ik denk dat ze dat binnenkort zullen aankondigen
Triggerhappy.....
PS: ow, en het liefst zou ik het `USD risico willen afdekken, maar hoe zou ik dat het goedkoopst kunenn doen?
PS2: met afdekken bedoel ik long USD swappen naar EUR, unleveraged graag.
PS3: zat te denken aan het kopen van een put USD --> EUR of het verkopen van een call USD --> USD. Zo te zien betaal je een paar percent premie voor een looptijd van een maand of drie.....
In mijn kindertijd werd Oom Dagobert altijd als een vrek beschreven. Hier is hij echter uiterst genereus met het delen van zijn tijd en zijn kennis.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 22:45 schreef LXIV het volgende:
Ook kun je op de website van Donald Duck les krijgen in aandelen, van Oom Dagobert natuurlijk: http://www.donaldduck.nl/cursussenentips/1267/#duck
Aan de hand van zijn aandelen in een achtbaanfabriek! legt hij uit hoe aandelen werken. Ook obligaties worden besproken.
Weet ik wel, gaat het ook helemaal niet om.quote:Op vrijdag 13 mei 2011 23:15 schreef Mendeljev het volgende:
Ik denk dat die smiley sarcastisch bedoeld was aangezien Dinosaur nog veel eerder dan jij de cashcow van Cisco hier besprak. Het is het misschien niet waard tot in detail te treden maar enige credits komen hem wel toe.
helemaal niet hoor, ik vond het gewoon leuk dat iemand dit zwaar fiscale geval dat je alleen met veel puzzelen uit de jaarrekening kan halen ook zagquote:Op vrijdag 13 mei 2011 23:15 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik denk dat die smiley sarcastisch bedoeld was aangezien Dinosaur nog veel eerder dan jij de cashcow van Cisco hier besprak. Het is het misschien niet waard tot in detail te treden maar enige credits komen hem wel toe.
waarom zoveel moeite doen als er in nederland zoveel moois te koop isquote:Op zaterdag 14 mei 2011 03:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
helemaal niet hoor, ik vond het gewoon leuk dat iemand dit zwaar fiscale geval dat je alleen met veel puzzelen uit de jaarrekening kan halen ook zag
Het was dus eerder kudos dan sarcasme
Overigens heb ik nog maar weinig plezier van Cisco gehad. Het leek even goed te gaan toen ze begin van de week naar 18 stegen, en de dollar meer waard werd, maar na hun kwartaalcijfers ben ik weer terug bij af....
DSM --> te duur, worden uitgerookt in Chinaquote:Op zaterdag 14 mei 2011 11:58 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
waarom zoveel moeite doen als er in nederland zoveel moois te koop is
Zoals DSM, Ordina, Wessanen, ASML
niet handelen, maar gewoon aandelen DSM sparen
Het is niet goedkoop, nee. Ik heb mijn speculatieve positie dan ook voornamelijk voor het momentum gekocht. Een andere reden is dat ik het idee heb dat ze bij DSM een aardige visie hebben en goed aan het anticiperen zijn op ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:15 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
DSM --> te duur, worden uitgerookt in China
Retail? Marges onder druk door online winkels en prijzenoorlogen als daar ook nog stijgende arbeidskosten bij komen.quote:Welke bedrijven gaan daar het meestee last van hebben?
Het is natuurlijk de vraag hoeveel werkgelegenheid overblijft als de economische bubble een keertje écht barst. Deze onderzoeken houden imo veel te weinig rekening met een veelvoud aan (negatieve) variabelen, extrapoleren trends en hebben vaak al een conclusie vooraf die dient voor de realisatie van bepaalde belangen. De huidige loonontwikkelingen geven het tegenovergstelde beeld aan in ieder geval, zonder het écht barsten.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:23 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
btw: voor wie denkt dat er een arbeidsoverschot gaat ontstaan: http://www.nu.nl/economie(...)migranten-nodig.html
Zelfde in Australia. Hebben tot 2015 2,4 mln (!) vakkrachten nodig.
En dat is nog maar een voorschot op de pensioneringsgolf.....
Ik heb er eens naar gekeken een jaartje geleden, toen vond ik het vrij duur, maar niet echt goed in verdiept, toen hadden ze wat problemen. Ik geloof dat ie op het lijstje van Selang staat, misschien kan hij uitleggen waarom.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:32 schreef JimmyJames het volgende:
Heb je overigens een mening over ABB? Zit er al een tijdje naar te kijken (mooie ROE, veel werk in EM (in India moet men toch erg veel energiecentrales bijbouwen?), geen schulden).
Dat laatste ben ik niet met je eens, en al helemaal niet als je wat verder over de grenzen kijkt. In Azie en Australia vind een ware slag om mensen plaats, waarbij loonsprongen van 25% tot 50% niet ongebruikelijk zijn.....quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:29 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Het is natuurlijk de vraag hoeveel werkgelegenheid overblijft als de economische bubble een keertje écht barst. Deze onderzoeken houden imo veel te weinig rekening met een veelvoud aan (negatieve) variabelen, extrapoleren trends en hebben vaak al een conclusie vooraf die dient voor de realisatie van bepaalde belangen. De huidige loonontwikkelingen geven het tegenovergstelde beeld aan in ieder geval, zonder het écht barsten.
oh, het is wel een goed bedrijf hoor, maar ik ben een beetje wantrouwig voor bedrijven voor in de prijs heil vanuit China (of India) ingebouwd is. Vanwege het politiek en juridische klimaat aldaar. Ik ben ervan overtuigd dat geen Westers bedrijf daar kan oogsten, en dat het nagenoeg ommogelijk is om daar zaken te doen zonder je kennis te verkwanselen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:32 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Het is niet goedkoop, nee. Ik heb mijn speculatieve positie dan ook voornamelijk voor het momentum gekocht. Een andere reden is dat ik het idee heb dat ze bij DSM een aardige visie hebben en goed aan het anticiperen zijn op ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.
En 'uitgerookt in China' geldt dan niet voor alle Westerse bedrijven die daar investeringen doen (zie mijn shell-bericht)?
Hoe komt het eigenlijk dat het zo groeit wat betreft loon sprongen in Australie? Zie onderstaand plaatje wat de Australia total wage & salaries index is.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:48 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Dat laatste ben ik niet met je eens, en al helemaal niet als je wat verder over de grenzen kijkt. In Azie en Australia vind een ware slag om mensen plaats, waarbij loonsprongen van 25% tot 50% niet ongebruikelijk zijn.....
Ze hebben wat in te halen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:46 schreef sitting_elfling het volgende:
Hoe komt het eigenlijk dat het zo groeit wat betreft loon sprongen in Australie? Zie onderstaand plaatje wat de Australia total wage & salaries index is.
Ik was er op vakantie.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:51 schreef Sokz het volgende:
IQ van 60? hebben ze alleen die aborigonals gemeten ofzo ?
En.. bevestigde het je vermoedens?quote:
Denk je dat als de 3 maandse interest weer op 'crash' levels is dat we een volgende crash mogen verwachten? Het gaat aardig die kant op.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:47 schreef Mendeljev het volgende:
De vraag is niet of maar wanneer we voor de Chinezen gaan werken.
Ik geloof dat ze zelfs een aparte notering hebben op de Indiase beurs.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:46 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik heb er eens naar gekeken een jaartje geleden, toen vond ik het vrij duur, maar niet echt goed in verdiept, toen hadden ze wat problemen. Ik geloof dat ie op het lijstje van Selang staat, misschien kan hij uitleggen waarom.
Wel bijzondere technische kennis, dacht een degelijk bedrijf met redelijk tijdloze en moeilijk te reproduceren kennis, en een enorm breed producten en diensten pakket.
In India doen ze overigens zaken middels een joint venture dacht ik, en Alstom is natuurlijk grote concurrent, en ook locale Indiase producten (Bharath Industries????).
Interessante grafieken. Wat zegt de eerste precies? Dat de Chinese banken elkaar steeds minder vertrouwen?quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:55 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Denk je dat als de 3 maandse interest weer op 'crash' levels is dat we een volgende crash mogen verwachten? Het gaat aardig die kant op.
[ afbeelding ]
Moet wel zeggen dat China al weer wat beter de stijging van de huizenprijzen in controle heeft. Er lijkt een daling in de stijging van de huizenprijzen te zitten en die lijkt nog niet stop gezet.
[ afbeelding ]
ABB staat inderdaad op mijn lijst, net als Alstom trouwens. De reden is ongeveer wat je zelf hierboven al schrijft. Maar dat is gebaseerd op een oppervlakkige inspectie van het jaarverslag, niet een diepe analyse.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:46 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik heb er eens naar gekeken een jaartje geleden, toen vond ik het vrij duur, maar niet echt goed in verdiept, toen hadden ze wat problemen. Ik geloof dat ie op het lijstje van Selang staat, misschien kan hij uitleggen waarom.
Wel bijzondere technische kennis, dacht een degelijk bedrijf met redelijk tijdloze en moeilijk te reproduceren kennis, en een enorm breed producten en diensten pakket.
In India doen ze overigens zaken middels een joint venture dacht ik, en Alstom is natuurlijk grote concurrent, en ook locale Indiase producten (Bharath Industries????).
Niet. Chinezen werken alleen met Chinezen, tenzij ze niet anders kunnen. Het liefste zouden ze zelfs alleen met eigen familie werkenquote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:47 schreef Mendeljev het volgende:De vraag is niet of maar wanneer we voor de Chinezen gaan werken.
Geen flauw idee, maar ik heb ook weinig met kortetermijnsprognoses.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:55 schreef sitting_elfling het volgende:
Denk je dat als de 3 maandse interest weer op 'crash' levels is dat we een volgende crash mogen verwachten? Het gaat aardig die kant op.
Dat is inderdaad het gevaar voor hun eigen reele economie maar hun technologieachterstand hebben ze al lang en breed ingelopen. In China studeren er per jaar een miljoen ingenieurs af waarvan 200.000 TU-niveau. Daar kun je niet tegenop boksen. Als de Chinezen hun eigen shit hebben opgelost dan zie ik ze als een serieus gevaar voor de positie van Europa in de wereldmarkt.quote:Moet wel zeggen dat China al weer wat beter de stijging van de huizenprijzen in controle heeft. Er lijkt een daling in de stijging van de huizenprijzen te zitten en die lijkt nog niet stop gezet.
DSM omschakeling van Bulk naar Biotechnology , een vaste Buy door iedere analist, doet het heel veel beter dan de AEXquote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:15 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
DSM --> te duur, worden uitgerookt in China
Ordina --> kun je niet serieus menen, die bestaan over vijf jaar zelfs niet meer
Wessanen -->10 jaar tranendal, uitzichtloze producten, geen schaalgrootte, totaal onmachtig management
ASML --> te duur, wel een mooi bedrijf
Kun je ipv een soundbyte eens uitleggen wat er goed aan is?
Je stelt het hier nogal extreem maar het is dicht bij de waarheid. Die Chinezen laten je toe zolang het in hun eigen voordeel is en daarna gaat de deur dicht. De piek van globalisatie ligt allang achter ons. Het komende decennium gaat de-globalisatie (protectionisme) het thema worden.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:51 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
maar ik ben een beetje wantrouwig voor bedrijven voor in de prijs heil vanuit China (of India) ingebouwd is. Vanwege het politiek en juridische klimaat aldaar. Ik ben ervan overtuigd dat geen Westers bedrijf daar kan oogsten, en dat het nagenoeg ommogelijk is om daar zaken te doen zonder je kennis te verkwanselen.
Chello was ook een vaste Buy door iedere analist (zelfs in prive), en had prima vooruitzichtenquote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:25 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
DSM omschakeling van Bulk naar Biotechnology , een vaste Buy door iedere analist, doet het heel veel beter dan de AEX
ORD - preferente leverancier van ING, vaste Buy koers ver beneden langjarig geniddelde
WES ander management, eerste goede resultaten , goede vooruitzicht
ASML is bezig de wereldleider te worden in chip technology en machines
Diageo & Daimler/ BMW (& vw/audi) staan ook al een tijdje op mijn lijstje =)quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:27 schreef SeLang het volgende:
- LVMH
- Richemont (Swarovski, Jaeger Lecoultre, etc)
- Swatch (eigenaar van bijna alle 'swiss made' calibers en high end horloges)
- Daimler/ BMW
- Diageo (iig de whisky divisie)
- L'Oreal (eigenaar van veel makeup merken)
- etc
De meesten staan op mijn kooplijst btw
Eens. Als ik dan toch een van de vier moest pakken was het trouwens ASML.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Chello was ook een vaste Buy door iedere analist (zelfs in prive), en had prima vooruitzichten
Dat DSM het beter heeft gedaan weet ik, maar waarom zou die het beter BLIJVEN doen?
Wessanen is nog steeds een drama, dat is een sterfhuis.
ASML is al wereldleider, waar willen die marktaandeel vandaan halen?
Ow, en ORD is er bij alle financiele instellingen uitgeflikkerd, weet je ook waarom?
ik sprak een tijdje geleden met iemand die voor een van de bedrijven van je lijstje in China een grote productiefaciliteit moest opzetten. Natuurlijk was dat een joint venture. En nu kwam het probleem. Want dat bedrijf wilde liever geen specifieke technische kennis delen met de jv partner. Dat hadden ze eerder gedaan, en daarna werd het gekopieerd en het bedrijf eruit gedonderd. Sterker nog, ze kwamen deze kennis vervolgens ook in andere markten tegen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:27 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je stelt het hier nogal extreem maar het is dicht bij de waarheid. Die Chinezen laten je toe zolang het in hun eigen voordeel is en daarna gaat de deur dicht. De piek van globalisatie ligt allang achter ons. Het komende decennium gaat de-globalisatie (protectionisme) het thema worden.
niet overdrijven, low was iets in de elf, en het staat nu rond 28quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:54 schreef JimmyJames het volgende:
ASMI is ook door een diep dal gegaan tijdens de crisis met stevige verliezen. Ze maken nu recordwinsten en de aandelenprijs is inmiddels verzesvoudigd tov de low in maart 2009. Het lijkt mij nu dus niet het moment om in dat soort cyclische namen te stappen.
Na het klappen van de dotcom bubble ging dat precies zo. Een collega van mij zat er heel diep in in 2000 en kwam steeds trots melden hoeveel hij nu weer had verdiend. En ik maar waarschuwen dat de P/E veel te hoog was en dat het bedrijf volgend jaar gewoon verlies zou kunnen maken. De koers was toen >¤50 en ik zei dat het best naar ¤10 kon zakken. Uiteraard werd ik uitgelachen, maar het bodemde uiteindelijk rond de ¤5. Het is gewoon zo cyclisch als de pest.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:54 schreef JimmyJames het volgende:
ASMI is ook door een diep dal gegaan tijdens de crisis met stevige verliezen. Ze maken nu recordwinsten en de aandelenprijs is inmiddels verzesvoudigd tov de low in maart 2009.
sorry, ik las ook foutquote:Op zaterdag 14 mei 2011 16:06 schreef JimmyJames het volgende:
Ik bedoelde ASM international, mijn fout.
http://www.google.com/finance?q=AMS:ASM
OPM is operating margin. Percentage van je revenue wat er over is om indirecte kosten te betalen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 18:46 schreef Sokz het volgende:
Wat was ook alweer:
OPM LF
PM LF
PM - 5 yr Geo gr LF
CF - 1 YR Gr LF ?![]()
P/E van 31,95 is wel redelijk duur hè.
Mijn vraag is meer, zal het te duur zijn voor een grote speler in de pharma industrie? Zo heel duur is het namelijk niet als je het over 1 van de grootste wereld spelers hebt op dit gebied. En de reden dat het natuurlijk ietwat aan de hoge P/E zit is omdat er fundamenteel moeilijk een speld tussen te krijgen is, en dat trekt terecht investeerders aan. Dat zie je ook wel aan de koers die het heeft gelopen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 19:27 schreef JimmyJames het volgende:
Voor mij ook te duur zo op het eerste oog.
Als ze een grote speler kunnen worden binnen een afzienbaar aantal jaren is de huidige market cap bescheiden te noemen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mijn vraag is meer, zal het te duur zijn voor een grote speler in de pharma industrie? Zo heel duur is het namelijk niet als je het over 1 van de grootste wereld spelers hebt op dit gebied. En de reden dat het natuurlijk ietwat aan de hoge P/E zit is omdat er fundamenteel moeilijk een speld tussen te krijgen is, en dat trekt terecht investeerders aan. Dat zie je ook wel aan de koers die het heeft gelopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |