Denk je dat als de 3 maandse interest weer op 'crash' levels is dat we een volgende crash mogen verwachten? Het gaat aardig die kant op.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:47 schreef Mendeljev het volgende:
De vraag is niet of maar wanneer we voor de Chinezen gaan werken.
Ik geloof dat ze zelfs een aparte notering hebben op de Indiase beurs.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:46 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik heb er eens naar gekeken een jaartje geleden, toen vond ik het vrij duur, maar niet echt goed in verdiept, toen hadden ze wat problemen. Ik geloof dat ie op het lijstje van Selang staat, misschien kan hij uitleggen waarom.
Wel bijzondere technische kennis, dacht een degelijk bedrijf met redelijk tijdloze en moeilijk te reproduceren kennis, en een enorm breed producten en diensten pakket.
In India doen ze overigens zaken middels een joint venture dacht ik, en Alstom is natuurlijk grote concurrent, en ook locale Indiase producten (Bharath Industries????).
Interessante grafieken. Wat zegt de eerste precies? Dat de Chinese banken elkaar steeds minder vertrouwen?quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:55 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Denk je dat als de 3 maandse interest weer op 'crash' levels is dat we een volgende crash mogen verwachten? Het gaat aardig die kant op.
[ afbeelding ]
Moet wel zeggen dat China al weer wat beter de stijging van de huizenprijzen in controle heeft. Er lijkt een daling in de stijging van de huizenprijzen te zitten en die lijkt nog niet stop gezet.
[ afbeelding ]
ABB staat inderdaad op mijn lijst, net als Alstom trouwens. De reden is ongeveer wat je zelf hierboven al schrijft. Maar dat is gebaseerd op een oppervlakkige inspectie van het jaarverslag, niet een diepe analyse.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:46 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik heb er eens naar gekeken een jaartje geleden, toen vond ik het vrij duur, maar niet echt goed in verdiept, toen hadden ze wat problemen. Ik geloof dat ie op het lijstje van Selang staat, misschien kan hij uitleggen waarom.
Wel bijzondere technische kennis, dacht een degelijk bedrijf met redelijk tijdloze en moeilijk te reproduceren kennis, en een enorm breed producten en diensten pakket.
In India doen ze overigens zaken middels een joint venture dacht ik, en Alstom is natuurlijk grote concurrent, en ook locale Indiase producten (Bharath Industries????).
Niet. Chinezen werken alleen met Chinezen, tenzij ze niet anders kunnen. Het liefste zouden ze zelfs alleen met eigen familie werkenquote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:47 schreef Mendeljev het volgende:De vraag is niet of maar wanneer we voor de Chinezen gaan werken.
Geen flauw idee, maar ik heb ook weinig met kortetermijnsprognoses.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 14:55 schreef sitting_elfling het volgende:
Denk je dat als de 3 maandse interest weer op 'crash' levels is dat we een volgende crash mogen verwachten? Het gaat aardig die kant op.
Dat is inderdaad het gevaar voor hun eigen reele economie maar hun technologieachterstand hebben ze al lang en breed ingelopen. In China studeren er per jaar een miljoen ingenieurs af waarvan 200.000 TU-niveau. Daar kun je niet tegenop boksen. Als de Chinezen hun eigen shit hebben opgelost dan zie ik ze als een serieus gevaar voor de positie van Europa in de wereldmarkt.quote:Moet wel zeggen dat China al weer wat beter de stijging van de huizenprijzen in controle heeft. Er lijkt een daling in de stijging van de huizenprijzen te zitten en die lijkt nog niet stop gezet.
DSM omschakeling van Bulk naar Biotechnology , een vaste Buy door iedere analist, doet het heel veel beter dan de AEXquote:Op zaterdag 14 mei 2011 12:15 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
DSM --> te duur, worden uitgerookt in China
Ordina --> kun je niet serieus menen, die bestaan over vijf jaar zelfs niet meer
Wessanen -->10 jaar tranendal, uitzichtloze producten, geen schaalgrootte, totaal onmachtig management
ASML --> te duur, wel een mooi bedrijf
Kun je ipv een soundbyte eens uitleggen wat er goed aan is?
Je stelt het hier nogal extreem maar het is dicht bij de waarheid. Die Chinezen laten je toe zolang het in hun eigen voordeel is en daarna gaat de deur dicht. De piek van globalisatie ligt allang achter ons. Het komende decennium gaat de-globalisatie (protectionisme) het thema worden.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 13:51 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
maar ik ben een beetje wantrouwig voor bedrijven voor in de prijs heil vanuit China (of India) ingebouwd is. Vanwege het politiek en juridische klimaat aldaar. Ik ben ervan overtuigd dat geen Westers bedrijf daar kan oogsten, en dat het nagenoeg ommogelijk is om daar zaken te doen zonder je kennis te verkwanselen.
Chello was ook een vaste Buy door iedere analist (zelfs in prive), en had prima vooruitzichtenquote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:25 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
DSM omschakeling van Bulk naar Biotechnology , een vaste Buy door iedere analist, doet het heel veel beter dan de AEX
ORD - preferente leverancier van ING, vaste Buy koers ver beneden langjarig geniddelde
WES ander management, eerste goede resultaten , goede vooruitzicht
ASML is bezig de wereldleider te worden in chip technology en machines
Diageo & Daimler/ BMW (& vw/audi) staan ook al een tijdje op mijn lijstje =)quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:27 schreef SeLang het volgende:
- LVMH
- Richemont (Swarovski, Jaeger Lecoultre, etc)
- Swatch (eigenaar van bijna alle 'swiss made' calibers en high end horloges)
- Daimler/ BMW
- Diageo (iig de whisky divisie)
- L'Oreal (eigenaar van veel makeup merken)
- etc
De meesten staan op mijn kooplijst btw
Eens. Als ik dan toch een van de vier moest pakken was het trouwens ASML.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:29 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Chello was ook een vaste Buy door iedere analist (zelfs in prive), en had prima vooruitzichten
Dat DSM het beter heeft gedaan weet ik, maar waarom zou die het beter BLIJVEN doen?
Wessanen is nog steeds een drama, dat is een sterfhuis.
ASML is al wereldleider, waar willen die marktaandeel vandaan halen?
Ow, en ORD is er bij alle financiele instellingen uitgeflikkerd, weet je ook waarom?
ik sprak een tijdje geleden met iemand die voor een van de bedrijven van je lijstje in China een grote productiefaciliteit moest opzetten. Natuurlijk was dat een joint venture. En nu kwam het probleem. Want dat bedrijf wilde liever geen specifieke technische kennis delen met de jv partner. Dat hadden ze eerder gedaan, en daarna werd het gekopieerd en het bedrijf eruit gedonderd. Sterker nog, ze kwamen deze kennis vervolgens ook in andere markten tegen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:27 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je stelt het hier nogal extreem maar het is dicht bij de waarheid. Die Chinezen laten je toe zolang het in hun eigen voordeel is en daarna gaat de deur dicht. De piek van globalisatie ligt allang achter ons. Het komende decennium gaat de-globalisatie (protectionisme) het thema worden.
niet overdrijven, low was iets in de elf, en het staat nu rond 28quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:54 schreef JimmyJames het volgende:
ASMI is ook door een diep dal gegaan tijdens de crisis met stevige verliezen. Ze maken nu recordwinsten en de aandelenprijs is inmiddels verzesvoudigd tov de low in maart 2009. Het lijkt mij nu dus niet het moment om in dat soort cyclische namen te stappen.
Na het klappen van de dotcom bubble ging dat precies zo. Een collega van mij zat er heel diep in in 2000 en kwam steeds trots melden hoeveel hij nu weer had verdiend. En ik maar waarschuwen dat de P/E veel te hoog was en dat het bedrijf volgend jaar gewoon verlies zou kunnen maken. De koers was toen >¤50 en ik zei dat het best naar ¤10 kon zakken. Uiteraard werd ik uitgelachen, maar het bodemde uiteindelijk rond de ¤5. Het is gewoon zo cyclisch als de pest.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 15:54 schreef JimmyJames het volgende:
ASMI is ook door een diep dal gegaan tijdens de crisis met stevige verliezen. Ze maken nu recordwinsten en de aandelenprijs is inmiddels verzesvoudigd tov de low in maart 2009.
sorry, ik las ook foutquote:Op zaterdag 14 mei 2011 16:06 schreef JimmyJames het volgende:
Ik bedoelde ASM international, mijn fout.
http://www.google.com/finance?q=AMS:ASM
OPM is operating margin. Percentage van je revenue wat er over is om indirecte kosten te betalen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 18:46 schreef Sokz het volgende:
Wat was ook alweer:
OPM LF
PM LF
PM - 5 yr Geo gr LF
CF - 1 YR Gr LF ?![]()
P/E van 31,95 is wel redelijk duur hè.
Mijn vraag is meer, zal het te duur zijn voor een grote speler in de pharma industrie? Zo heel duur is het namelijk niet als je het over 1 van de grootste wereld spelers hebt op dit gebied. En de reden dat het natuurlijk ietwat aan de hoge P/E zit is omdat er fundamenteel moeilijk een speld tussen te krijgen is, en dat trekt terecht investeerders aan. Dat zie je ook wel aan de koers die het heeft gelopen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 19:27 schreef JimmyJames het volgende:
Voor mij ook te duur zo op het eerste oog.
Als ze een grote speler kunnen worden binnen een afzienbaar aantal jaren is de huidige market cap bescheiden te noemen.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mijn vraag is meer, zal het te duur zijn voor een grote speler in de pharma industrie? Zo heel duur is het namelijk niet als je het over 1 van de grootste wereld spelers hebt op dit gebied. En de reden dat het natuurlijk ietwat aan de hoge P/E zit is omdat er fundamenteel moeilijk een speld tussen te krijgen is, en dat trekt terecht investeerders aan. Dat zie je ook wel aan de koers die het heeft gelopen.
Zo'n hele grote markt is het ook niet. En qua market cap moet het een toetje zijn voor een grote pharma boer, althans, dat hoop ikquote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:51 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Als ze een grote speler kunnen worden binnen een afzienbaar aantal jaren is de huidige market cap bescheiden te noemen.
Dat kan inderdaad voor alle aandelen. Je ziet het alleen vaak per sector, als je een aandeel uitkiest op een BB en dan een overzicht wil hebben van zijn fundamentele waarden kiest bloomberg altijd zelf een lijstje uit met bedrijven waarvan het denkt dat dat de main competitors zijn. Maar je kunt dus ook alle NL listed bedrijven toevoegen. Heb je enig idee wie daar het hoogste zou staan?quote:Kun je met bloomberg trouwens ook zien welke nederlandse aandelen de grootste groei in de PM lieten zien over de afgelopen 5 jaar? Of is het enkel per sector? Daar ben ik best nieuwsgierig naar![]()
Heb je ze al gekocht?quote:Op zaterdag 14 mei 2011 21:01 schreef sitting_elfling het volgende:
Zo'n hele grote markt is het ook niet. En qua market cap moet het een toetje zijn voor een grote pharma boer, althans, dat hoop ik
Ik denk één van deze: Akzo, asml, asmi, DSM of Imtech?quote:Dat kan inderdaad voor alle aandelen. Je ziet het alleen vaak per sector, als je een aandeel uitkiest op een BB en dan een overzicht wil hebben van zijn fundamentele waarden kiest bloomberg altijd zelf een lijstje uit met bedrijven waarvan het denkt dat dat de main competitors zijn. Maar je kunt dus ook alle NL listed bedrijven toevoegen. Heb je enig idee wie daar het hoogste zou staan?
Nope, maar heb het wel op het oog. Klein percentage. Zolang de beurs naar beneden gaat hoop ik er winst op te maken, mocht het zakken (door een crisis), ga ik er van uit dat het wordt overgenomen. Het bedrijf is beide bubbles afgelopen 10 jaar goed doorgekomen en dat zie ik ze komende crisis ook doen.quote:
Ik zal komende dagen eens kijken of ik een lijstje kan maken met de Nederlandse stocks. Ik denk persoonlijk dat het een onverwachte winnaar zal zijn.quote:Ik denk één van deze: Akzo, asml, asmi, DSM of Imtech?
Tech heeft toch juist hele kleine marges?quote:Op zaterdag 14 mei 2011 21:29 schreef JimmyJames het volgende:
Ik denk één van deze: Akzo, asml, asmi, DSM of Imtech?
De P/S is 9 volgens Reuters en de P/B 11.80 Worden dergelijke multiples betaald in de pharma industrie? Uiteindelijk moet het voor de overnemende partij ook een rendabel verhaal worden.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 20:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Mijn vraag is meer, zal het te duur zijn voor een grote speler in de pharma industrie? Zo heel duur is het namelijk niet als je het over 1 van de grootste wereld spelers hebt op dit gebied. En de reden dat het natuurlijk ietwat aan de hoge P/E zit is omdat er fundamenteel moeilijk een speld tussen te krijgen is, en dat trekt terecht investeerders aan.
Ik had geen idee dat deze man voorman was van de Socialistische Partij In Fr., maar het zal wel een hoop verklaren.quote:Baas IMF opgepakt wegens seksueel misdrijf
De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Fransman Dominique Strauss-Kahn, is zaterdag door de politie van New York uit een vliegtuig gehaald en aangehouden. Hij wordt ervan beschuldigd in een hotel in New York een schoonmaakster seksueel te hebben misbruikt, berichtten media in New York.
Strauss-Kahn is een voorman de Socialistische Partij in Frankrijk en geldt als een van de belangrijkste politici in Frankrijk die het op kan nemen tegen de huidige president Nicolas Sarkozy in de presidentsverkiezingen van 2012.
van dezelfde blogger die wist dat Nokia exclusief Android zou gaan gebruikenquote:Op maandag 16 mei 2011 14:53 schreef JimmyJames het volgende:
'Nokia wil telefoonafdeling aan Microsoft verkopen'
http://tweakers.net/nieuw(...)rosoft-verkopen.html
Microsoft is wel on fire de laatste tijd om te zorgen dat ze van hun cashberg afkomen.
Daar gaat je pensioenquote:U.S. to hit debt limit, will dip into pension funds
REUTERS — 6 MINUTES AGO
WASHINGTON (Reuters) - The United States is expected to reach the legal limit on its debt later on Monday and will start dipping into federal retirement funds to give the country more room to borrow, a Treasury official said.
The U.S. Treasury will settle $72 billion in maturing bonds on Monday, which will push the country right up against its $14.294 trillion borrowing cap, the official said. (Reporting by Rachelle Younglai; Editing by James Dalgleish)
Techbubble in de VS o.a.quote:Op maandag 16 mei 2011 15:57 schreef sitting_elfling het volgende:
Waarom denken jullie dat de AEX zo achterblijft bij de andere indices in Europa en Amerika? Uiteraard vanwege het feit dat ze een andere sector indeling hebben maar wat doet het zo goed in die andere landen (of zo slecht in de AEX?)
Mja, het lijkt behoorlijk op elkaar. Maar als je bijv. de YTD resultaten met elkaar gaat vergelijken zie je verschillen van 5 tot bijna zelfs 10%! En dat vind ik behoorlijk verschillend uitgaande van een gemiddeld rendement van een paar procent per jaar.quote:Op maandag 16 mei 2011 16:15 schreef SeLang het volgende:
[..]
Techbubble in de VS o.a.
Dat is bijna 20% ofzo van de S&P500 en bijna niks in Europa.
Edit: misschien ook niet. Zo'n goede performer is het natuurlijk niet met zwaargewichten als Cisco en MSFT die het omlaag houden
De AEX blijft volgens mij niet zo gek veel achter tov andere euro beurzen, afgezien van de DAX, maar dat is een herbeleggingsindex en dus niet vergelijkbaar.
Het antwoord moet je toch gewoon zoeken in compositie.
Dit is wel behoorlijk hetzelfde
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik denk dat het met name ligt aan de zwaarst gewogen aandelen in de AEX die de boel naar beneden trekken. Welke dat zo zijn weet ik niet maar ik denk dat dat de hoofd reden is.quote:Op maandag 16 mei 2011 16:02 schreef fedsingularity het volgende:
De sterke euro lijkt de aex niet te helpen, en de vs lijkt te profiteren van de zwakke dollar en Qe.
Duitsland heeft gewoon een ijzersterke economie en lijkt me ook niet vergelijkbaar met de aex.
Wat denk je zelf?
Goede overwogen keuze! Alleen DSM en Imtech hebben niet zulke hoge PM's. ASMI heeft overigens de hoogste PM groei van de laatste 5 jaar! Best goed aandeel fundamenteel gezien. ASML lijkt op basis van deze gegevens ook vrij sterk. Al geeft dit plaatje natuurlijk ook wat mindere punten weer.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 21:29 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Heb je ze al gekocht?
[..]
Ik denk één van deze: Akzo, asml, asmi, DSM of Imtech?
Ik vind de verschillen niet zo spectaculair hoor, als je bedenkt dat je indices vergelijkt die maar uit 30-40 aandelen bestaan met zeer ongelijke wegingen en ook nog eens in verschillende sectoren. De AEX bestaat bijvoorbeeld voor ~40% uit 3 (!) aandelen (RDS, Unilever en ING). Daar heb je meteen al je verdachten voor de underperformance.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat het met name ligt aan de zwaarst gewogen aandelen in de AEX die de boel naar beneden trekken. Welke dat zo zijn weet ik niet maar ik denk dat dat de hoofd reden is.
http://www.behr.nl/Beurs/aex.htmlquote:Op maandag 16 mei 2011 17:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat het met name ligt aan de zwaarst gewogen aandelen in de AEX die de boel naar beneden trekken. Welke dat zo zijn weet ik niet maar ik denk dat dat de hoofd reden is.
Vanuit dat oogpunt zijn de verschillen ook niet zo heel groot maar er zijn een aantal users hier & op andere NL fora die eigenlijk alleen in Nederland beleggen omdat alles buiten Nederland een 'te ver van hun bed' show is. Ik ken zelf ook wel een paar die eigenlijk alleen maar in NL investeert. Dit geeft toch een beetje aan dat gemiddeld genomen de AEX niet goed meeloopt en dat het geen kwaad kan om eens buiten de Nederlandse grenzen te speuren voor aandelen.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:11 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik vind de verschillen niet zo spectaculair hoor, als je bedenkt dat je indices vergelijkt die maar uit 30-40 aandelen bestaan met zeer ongelijke wegingen en ook nog eens in verschillende sectoren. De AEX bestaat bijvoorbeeld voor ~40% uit 3 (!) aandelen (RDS, Unilever en ING). Daar heb je meteen al je verdachten voor de underperformance.
Daarom is de AEX ook zo'n flut index en kijk ik er nauwelijks naar
Op zich heb je in NL natuurlijk ook best wel keuze als je ook in AMX en locale fondsen belegt. De meeste mensen hier zijn toch niet van die hyper handelaren dus de wat lagere liquiditeit is geen probleem.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Vanuit dat oogpunt zijn de verschillen ook niet zo heel groot maar er zijn een aantal users hier & op andere NL fora die eigenlijk alleen in Nederland beleggen omdat alles buiten Nederland een 'te ver van hun bed' show is. Ik ken zelf ook wel een paar die eigenlijk alleen maar in NL investeert. Dit geeft toch een beetje aan dat gemiddeld genomen de AEX niet goed meeloopt en dat het geen kwaad kan om eens buiten de Nederlandse grenzen te speuren voor aandelen.
Maar dit geld dan ook niet voor jou maar meer de NL-only investeerders
Op zich maakt het natuurlijk niet zoveel uit op welke markt je belegt. Qua efficiënte markt dan. En als aandelen in Nederland relatief laag gewaardeerd zouden zijn is dat toch alleen maar gunstig? Al blijft die gemiddelde waardering laag, dan nog is je rendement net even iets hoger.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Vanuit dat oogpunt zijn de verschillen ook niet zo heel groot maar er zijn een aantal users hier & op andere NL fora die eigenlijk alleen in Nederland beleggen omdat alles buiten Nederland een 'te ver van hun bed' show is. Ik ken zelf ook wel een paar die eigenlijk alleen maar in NL investeert. Dit geeft toch een beetje aan dat gemiddeld genomen de AEX niet goed meeloopt en dat het geen kwaad kan om eens buiten de Nederlandse grenzen te speuren voor aandelen.
Maar dit geld dan ook niet voor jou maar meer de NL-only investeerders
Een voordeel van die fondsen kopen, die liquide zijn en veel gevolgd worden, is dat je wel de juiste prijs betaalt. Want je kunt een positieve edge hebben als zo'n fonds mispriced is, maar ook een negatieve! En als je niet in staat bent om de fundamentele waarde te berekenen is het wel gemakkelijk als GS c.s. dat voor je doen.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:30 schreef SeLang het volgende:
Ik richt me zelf niet op diepe analyse van individuele aandelen maar als ik dat wel deed dan zou ik om die reden me juist richten op lokale fondsen en niet de RDSsen en Microsofts.
Klopt, maar dat impliceert dan ook dat het weinig zin heeft om stockpicking te doen en dat je dan net zo goed een index kunt kopen. (Het blijft minder leuk, dat geef ik toe...)quote:Op maandag 16 mei 2011 17:50 schreef LXIV het volgende:
[..]
Een voordeel van die fondsen kopen, die liquide zijn en veel gevolgd worden, is dat je wel de juiste prijs betaalt. Want je kunt een positieve edge hebben als zo'n fonds mispriced is, maar ook een negatieve! En als je niet in staat bent om de fundamentele waarde te berekenen is het wel gemakkelijk als GS c.s. dat voor je doen.
Better start swimmin', or you'll sink like a stone...quote:Amerikaanse staatsschuld bereikt plafond
WASHINGTON (AFN) - De staatsschuld van de Verenigde Staten heeft het wettelijk vastgelegde maximale niveau van 14,29 biljoen dollar (10 biljoen euro) bereikt. Dat liet het Amerikaanse ministerie van Financiën maandag weten. (Via)
Dat heeft het in principe ook. Echt in stockpicking geloven is het principe van de efficiënte markt ontkennen!quote:Op maandag 16 mei 2011 17:52 schreef SeLang het volgende:
[..]
Klopt, maar dat impliceert dan ook dat het weinig zin heeft om stockpicking te doen en dat je dan net zo goed een index kunt kopen. (Het blijft minder leuk, dat geef ik toe...)
Ja, of je moet natuurlijk een valide theorie hebben over bepaalde toekomstige ontwikkelingen die relevant zijn voor de waardeontwikkeling van bepaalde aandelen. Je had kunnen zien dat 'internet nog eens heel groot gaat worden'. Dan beleg je ook op lange termijn, maar wel met wat meer inzicht.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:55 schreef SeLang het volgende:
Overigens hoef je als lange termijn aandelen belegger helemaal geen "edge" te hebben want je verdient gewoon geld op lange termijn. Maar de "markt" verslaan door Buffet-style verborgen waarde te vinden dat is natuurlijk andere koek. Als je dat wilt heb je imo alleen nog wat kans bij de hele kleine fondsen.
Goede vraag. Misschien als bezinningsmoment?quote:Op maandag 16 mei 2011 22:30 schreef Arcee het volgende:
Waarom is er een maximum als het schuldplafond ook gewoon verhoogd kan worden?
Ja, als een deadline in een ICT-project.quote:
Haha, ja net zoiets.quote:Op maandag 16 mei 2011 22:43 schreef Arcee het volgende:
[..]
Ja, als een deadline in een ICT-project.
Sectorpicken in feite. Op zich is daar wat voor te zeggen aangezien sommige sectoren het aanzienlijk beter hebben gedaan over de jaren met significant hogere rendementen maar het daadwerkelijke kiezen voor een subsector vereist net zulks inzicht als individueel stockpicken met als enig verschil dat je niet per sé boekhoudkundig onderzoek verricht. Ik ben ook geneigd om voor bepaalde sectoren te gaan terwijl ik aan de andere kant geloof dat er ook een bepaalde synergie is tussen de afzonderlijke sectoren die niet makkelijk te doorgronden is. (Een ontwikkelde techsector kan leiden tot efficientere processen in healthcare en een expanderende consumer discretionary laat ruimte voor financials om meer krediet te verstrekken etc. etc.) In dat geval neig ik dan weer naar indextracken.quote:Op maandag 16 mei 2011 22:40 schreef LXIV het volgende:
Ja, of je moet natuurlijk een valide theorie hebben over bepaalde toekomstige ontwikkelingen die relevant zijn voor de waardeontwikkeling van bepaalde aandelen. Je had kunnen zien dat 'internet nog eens heel groot gaat worden'. Dan beleg je ook op lange termijn, maar wel met wat meer inzicht.
Je ziet vanzelf synergie zolang je maar lang genoeg sectoren blijft delen. Ik geloof er niet zo in, zeker niet dat het significant is. Ik zie eerder meer 'globale' sectoren die in bepaalde periodes gewoon duidelijk outperformen. En dan met name de multinationals met een behoorlijk monopolie advantage en de small/midkap stocks.quote:Op maandag 16 mei 2011 23:04 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Sectorpicken in feite. Op zich is daar wat voor te zeggen aangezien sommige sectoren het aanzienlijk beter hebben gedaan over de jaren met significant hogere rendementen maar het daadwerkelijke kiezen voor een subsector vereist net zulks inzicht als individueel stockpicken met als enig verschil dat je niet per sé boekhoudkundig onderzoek verricht. Ik ben ook geneigd om voor bepaalde sectoren te gaan terwijl ik aan de andere kant geloof dat er ook een bepaalde synergie is tussen de afzonderlijke sectoren die niet makkelijk te doorgronden is. (Een ontwikkelde techsector kan leiden tot efficientere processen in healthcare en een expanderende consumer discretionary laat ruimte voor financials om meer krediet te verstrekken etc. etc.) In dat geval neig ik dan weer naar indextracken.
Ik ben benieuwd hoe de andere users hier tegenover staan!
Ik geloof niet in het 'misprijzen' van aandelen. Bij meer liquide aandelen heb je gemiddeld genomen misschien een betere prijs dan bij een small cap maar wat mij betreft blijft een papieren aandeel net zo veel waard als wat de gek er voor geeft. Elk bedrijf kan failliet en je hebt geen idee wat er in de boeken afspeelt bij zo'n zaak.quote:Op maandag 16 mei 2011 23:18 schreef Sokz het volgende:
Ik geloof dat de markt wel degelijk bepaalde aandelen 'misprijst' (en zo dus niet in de efficiënte markt)
Als iemand die in India weleens cornflakes heeft gegeten kan ik melden dat ze daar best echte cornflakes zouden kunnen gebruikenquote:Op maandag 16 mei 2011 23:22 schreef sitting_elfling het volgende:
Zoals Kellogs die cereals in India probeert te verkopenDat vind ik echt zo'n klassiek fail verhaal.
Er is natuurlijk geen twijfel over dat bepaalde aandelen misprijsd zijn. De vraag is alleen of je redelijkerwijs kunt verwachten dat jij en ik dat beter kunnen spotten dan anderen.quote:Op maandag 16 mei 2011 23:18 schreef Sokz het volgende:
Ik geloof dat de markt wel degelijk bepaalde aandelen 'misprijst' (en zo dus niet in de efficiënte markt)
Onderschatten van potentieel is ook weer zoiets lastig. Vraag 10 fokkers over de potentie van een aandeel in de ranking van 0 tot 100 en je krijgt 10 verschillende antwoorden. En je kunt dan als wiskundige hier duizenden testjes op los laten en dan ergens een minuscuul significant resultaat uit vinden maar dat zegt in wezen niks. Ik kan wel op basis van bepaalde fundamentele ratio's ergens in gaan investeren, en dan netjes aan mijn buurman vertellen, dat ik na jaren onderzoek eindelijk ratio's heb gevonden die een sterke correlatie hebben met een positieve return.quote:Op maandag 16 mei 2011 23:29 schreef Sokz het volgende:
Misprijzen is misschien onhandig geformuleerd maar ik bedoel meer in de vorm van:
- Onderschatten van potentieel
- Overschatten van een negatieve census
Je ziet tussen sectoren grote verschillen in waardering precies vanwege het feit dat consensus het potentieel verschillend inschat. Uiteindelijk is het gewoon behoorlijk hetzelfde als stockpicking denk ik.quote:Op maandag 16 mei 2011 23:04 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Sectorpicken in feite. Op zich is daar wat voor te zeggen aangezien sommige sectoren het aanzienlijk beter hebben gedaan over de jaren met significant hogere rendementen maar het daadwerkelijke kiezen voor een subsector vereist net zulks inzicht als individueel stockpicken met als enig verschil dat je niet per sé boekhoudkundig onderzoek verricht. Ik ben ook geneigd om voor bepaalde sectoren te gaan terwijl ik aan de andere kant geloof dat er ook een bepaalde synergie is tussen de afzonderlijke sectoren die niet makkelijk te doorgronden is. (Een ontwikkelde techsector kan leiden tot efficientere processen in healthcare en een expanderende consumer discretionary laat ruimte voor financials om meer krediet te verstrekken etc. etc.) In dat geval neig ik dan weer naar indextracken.
Ik ben benieuwd hoe de andere users hier tegenover staan!
Zie hier een link van de 100 grootste fails op marketing/culture/pr gebied.quote:Op maandag 16 mei 2011 23:30 schreef Sokz het volgende:
Is daar trouwens een link naar? Die 25 grootste marketingfails?
Ik snap de zet van Kellogs wel. Cereal market is relatief klein in de US en UK en de winsten liepen wat terug. Met slechts een aantal procent van de Indiase markt hadden ze al meer klanten te pakken dan bij de US en de UK bij elkaar. Mja, maar zo werkt die rekensom dus niet helemaalquote:Op maandag 16 mei 2011 23:29 schreef SeLang het volgende:
[..]
Als iemand die in India weleens cornflakes heeft gegeten kan ik melden dat ze daar best echte cornflakes zouden kunnen gebruiken. Maar ja, die lokaal geproduceerde niet-te-vreten cornflakes zijn waarschijnlijk zo goor juist omdat ze aan de lokale smaak zijn aangepast omdat er geen markt is voor echte conflakes, gok ik zo. Dus ja, fail.
En nu allemaal hopen dat hij de rente fors omhoog gooit om geloofwaardigheid te kwekenquote:Italiaan Draghi topman van de ECB
Toegevoegd: maandag 16 mei 2011, 23:31
Update: maandag 16 mei 2011, 23:31
De Italiaan Mario Draghi wordt zo goed als zeker de nieuwe topman van de Europese Centrale Bank. De ministers van Financiën van de EU hebben in Brussel ingestemd met zijn benoeming.
Draghi is de enige kandidaat voor de opvolging van Jean-Claude Trichet. De Europese regeringsleiders moeten eind juni nog instemmen met de benoeming. Draghi zou dan in november aan de slag kunnen als voorzitter van de ECB.
Trichet treedt eind oktober af, na een mandaat van bijna acht jaar.
Dat zal die ex-GS man nooit doen. Hoe zit het eigenlijk met deze man en Berlusconi? Dikke maatjes?quote:Op maandag 16 mei 2011 23:46 schreef SeLang het volgende:
[..]
En nu allemaal hopen dat hij de rente fors omhoog gooit om geloofwaardigheid te kweken
Mooi overzichtquote:Op maandag 16 mei 2011 17:09 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Goede overwogen keuze! Alleen DSM en Imtech hebben niet zulke hoge PM's. ASMI heeft overigens de hoogste PM groei van de laatste 5 jaar! Best goed aandeel fundamenteel gezien. ASML lijkt op basis van deze gegevens ook vrij sterk. Al geeft dit plaatje natuurlijk ook wat mindere punten weer.
[ afbeelding ]
Ik zou sowieso gaan voor een hoge PM en hoge PM groei en relatief lage debt en lage st/lt debt ten opzichte van de concurrenten. Earnings neem ik vaak met een korreltje zout. Sowieso is de combo PM, PM groei, debt/capital al een erg sterke in de bio/pharma sector.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 00:02 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Mooi overzicht![]()
Op zich is het natuurlijk al heel mooi als je per jaar je PM gemiddeld weet op te krikken met minstens 5%.
Dat is voor mij dus een belangrijk criterium erbij.
----
HP gaat trouwens door de plee nabeurs:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/hpq
http://www.bloomberg.com/(...)ays-shares-fall.html
Absoluut geen failquote:Op maandag 16 mei 2011 23:29 schreef SeLang het volgende:
[..]
Als iemand die in India weleens cornflakes heeft gegeten kan ik melden dat ze daar best echte cornflakes zouden kunnen gebruiken. Maar ja, die lokaal geproduceerde niet-te-vreten cornflakes zijn waarschijnlijk zo goor juist omdat ze aan de lokale smaak zijn aangepast omdat er geen markt is voor echte conflakes, gok ik zo. Dus ja, fail.
Ik zou ze wel hebben gekocht hoor. Dit soort interne memos is tegenwoordig gemeengoed, zelfs in bedrijven die record winsten maken. Publicatie van de kwartaalcijfers is nu verschoven naar dinsdag pre-open, dus anticiperen kan niet meer.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 00:02 schreef JimmyJames het volgende:
HP gaat trouwens door de plee nabeurs:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/hpq
http://www.bloomberg.com/(...)ays-shares-fall.html
niet voor niets een p/e van 10 dus..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |