abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 mei 2011 @ 12:05:21 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451446
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
Een saus kan je prima binden met Maizena, de structuur wordt wat anders, maar niets dramatisch. Als ik taarten bak vervang ik heel vaak de helft of meer van de bloem door Maizena. Het resultaat wordt veel luchtiger, losser van structuur en fijner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 12:08:02 #102
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_97451517
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
ja ik heb het saus maken zonder meel idee maar laten gaan. Eet de champginons er wel zo bij.
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zondag 29 mei 2011 @ 12:18:06 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451799
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef honeyblack het volgende:

[..]

ja ik heb het saus maken zonder meel idee maar laten gaan. Eet de champginons er wel zo bij.
Je kan een saus prima binden met Maizena, of aardappel, desnoods wat ontbijtkoek of speculaasjes, of met boter, eigeel. Ik denk dat ik toch echt eens mijn project over bindmiddelen moet gaan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 12:49:24 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97452719
Piet, ik heb hier nog een kinnebak in de vriezer liggen en wil er preskop van maken. Echter heb ik zoiets nog nooit gedaan, waar moet ik op letten en heb je tips in het algemeen?
  zondag 29 mei 2011 @ 12:57:18 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97452989
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:49 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik heb hier nog een kinnebak in de vriezer liggen en wil er preskop van maken. Echter heb ik zoiets nog nooit gedaan, waar moet ik op letten en heb je tips in het algemeen?
Poeh, preskop, zou ik moeten nakijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:20:53 #106
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97534967
Ik heb geen haast, die kinnebak blijft wel goed in de vriezer.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:42:35 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97535588
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een saus kan je prima binden met Maizena, de structuur wordt wat anders, maar niets dramatisch. Als ik taarten bak vervang ik heel vaak de helft of meer van de bloem door Maizena. Het resultaat wordt veel luchtiger, losser van structuur en fijner.
Ja, alles goed en aardig, maar als die arme honeyblack een recept voor zich heeft waarin bloem wordt gebruikt, zoiets bijvoorbeeld:

"Smelt de 50 gram boter op een zacht vuur en laat de ajuin glazig worden. Zet het vuur hoger en bak de champignons. Na ongeveer 2 minuten voeg je de 3 eetlepels bloem erbij. Laat de bloem kleuren onder voortdurend roeren."

..en ze pleurt die maizena in de hete boter om die al roerend te kleuren, ik weet niet hoor, ik heb het nooit geprobeerd, maar ik heb zo'n idee dat dat niet gaat werken.
pi_97649020
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 09:47:26 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97649172
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Clotted cream maak je door room au bain marie te verhitten in een lage schaal en het dan langzaam af te laten koelen zodat het indikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97649527
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Clotted cream maak je door room au bain marie te verhitten in een lage schaal en het dan langzaam af te laten koelen zodat het indikt.
ja, zover was ik :) tenminste, ik was het niet van plan om het met slagroom en mascarpone te maken :')
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:06:18 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97649583
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:03 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja, zover was ik :) tenminste, ik was het niet van plan om het met slagroom en mascarpone te maken :')

[..]

Oh, tja, geen idee, anders dan bij een winkel. Of je moet naar een boer gaan die je rauwe melk verkoopt en daar een emmertje van een nacht in de koelkast zet en dan de room er af scheppen

En scones heb ik nooit gemaakt, vind ze ook niet echt geweldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:35:38 #112
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_97650233
Ik maak clotted cream "altijd" van 2/3 mascarpone (sorry ;)) en dan 1/3 creme fraiche (dus in plaats van slagroom). Krijg je mooie, dikke room van die prima te eten is bij scones. En natuurlijk wat lekkere jam erbij. :P
Smell the flowers while you can....
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:40:37 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97650357
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:35 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Ik maak clotted cream "altijd" van 2/3 mascarpone (sorry ;)) en dan 1/3 creme fraiche (dus in plaats van slagroom). Krijg je mooie, dikke room van die prima te eten is bij scones. En natuurlijk wat lekkere jam erbij. :P
Dat heeft niets met clotted cream te maken
Joghurt is ook geen kwark
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:49:47 #114
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_97650540
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft niets met clotted cream te maken
Joghurt is ook geen kwark
Nee, OK, misschien had ik niet moeten zeggen dat ik 'clotted cream altijd maak van'. Maar dat ik gewoon een (voor mij) lekker alternatief ervoor maak. ;)
Smell the flowers while you can....
  vrijdag 3 juni 2011 @ 20:51:07 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97670885
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:02 schreef foodlover het volgende:
...misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
Eergisteren heb ik 't recept uitgeprobeerd en 't werkt echt.
Wel een beetje uitvogelen hoe zoet je 'm wilt, maar het is goed te doen.
Gelijk maar een apart postje aan gewijd.(klikkerdeklik =>)


Zelf ketjap maken
  vrijdag 3 juni 2011 @ 21:11:38 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97672071
Zoals gewoonlijk ziet het er weer prachtig uit Robin, complimenten!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:06:17 #117
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97675356
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ik haal altijd een potje clotted cream bij de Jumbo.

En de scones maak ik van een mix van Homemade, niks moeilijk doen, binnen een kwartier lekkere scones, wel doe ik er zelf nog cranberries oid doorheen.
Ik doe ze in een muffin vorm en druk ze iets plat en dan heb je mega mooie scones.
Heb ze toen gemaakt voor een high tea en ze waren zo op.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97675503
ehm, ik wil het dus gewoon allemaal zelf maken en gebruik geen 'home made pakjes' :N :) from scratch is meer mijn ding :)

maar bedankt voor het meedenken..
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:11:25 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97675650
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoals gewoonlijk ziet het er weer prachtig uit Robin, complimenten!
Dank je. :D
Ik was zelf ook blij verrast met de foto. Zoals meestal eigenlijk, want ik doe maar gewoon wat.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:13:47 #120
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97675788
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 22:08 schreef motorbloempje het volgende:
ehm, ik wil het dus gewoon allemaal zelf maken en gebruik geen 'home made pakjes' :N :) from scratch is meer mijn ding :)

maar bedankt voor het meedenken..

Dan moet je deze proberen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97675857
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 22:13 schreef Curiosity het volgende:

[..]


Dan moet je deze proberen.
zal 's kijken, maar ben dus vooral op zoek naar goede room om de cream mee te maken :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 23:24:17 #122
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97679688
piet, ik ga dinsdag winkelen in duitsland, zijn er echte must-haves op eet-gebied die ik mee MOET nemen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:03:40 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97688891
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 23:24 schreef Mirjam het volgende:
piet, ik ga dinsdag winkelen in duitsland, zijn er echte must-haves op eet-gebied die ik mee MOET nemen?
Geen idee, wat vind je lekker? Wat je in D meer ziet dan in NL zijn spullen op zelf in te maken, zelf te bakken. Geweldige diepvriestaart (Coppenrath & Wiese), sterke drank is goedkoper, andere bieren..
Waar ga je naartoe?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:12:01 #124
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97690532
kleve geloof ik :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:16:45 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97690679
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:12 schreef Mirjam het volgende:
kleve geloof ik :o
Kleve is een durp, verwacht er niet teveel van.
Mijn advies, rij door naar Bocholt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97691241
Zeg Piet ik heb laatst een salade gemaakt van rauwe spinazie en dat smaakte naar meer. Mijn moeder zegt echter dat dat schadelijk zou zijn voor de gezondheid, vanwege het nitraatgehalte van rauwe spinazie.

Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50? Bijv. Jamie oliver gebruikt regelmatig rauwe spinazie en ik heb er geen last van. Wat is nu waar en niet waar over spinazie?
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:55:46 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97691619
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:41 schreef Selestha het volgende:
Zeg Piet ik heb laatst een salade gemaakt van rauwe spinazie en dat smaakte naar meer. Mijn moeder zegt echter dat dat schadelijk zou zijn voor de gezondheid, vanwege het nitraatgehalte van rauwe spinazie.

Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50? Bijv. Jamie oliver gebruikt regelmatig rauwe spinazie en ik heb er geen last van. Wat is nu waar en niet waar over spinazie?
In alle bladgroenten zit nitraat, zeker in de winter, maar heb jij ooit gehoord van mensen die met nitraatvergiftiging gestorven zijn na het eten van een groene salade? En koken helpt trouwens niet tegen nitraat, sterker nog, dan wordt het omgezet in Nitriet, en gekookte spinazie eet je veel meer van dan rauwe.

Eetfabeltjes net als vis en spinazie combi, het opwarmen van spinazie, eieren en cholesterol, Chinese restaurant syndroom en glutamaat, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:00:28 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97691735
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:41 schreef Selestha het volgende:
Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50?
Of gewoon zelf verzonnen, want ik heb er nog nooit van gehoord dat je geen rauwe spinazie zou mogen eten. Niks mis met nitraat ook.
pi_97691892
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Of gewoon zelf verzonnen, want ik heb er nog nooit van gehoord dat je geen rauwe spinazie zou mogen eten. Niks mis met nitraat ook.
Het verbaasde mij ook een beetje om dat van mijn moeder te horen, want die vind dat soort dingen vaak onzin. Er ging ergens echter wel een belletje rinkelen dat ik het eerder ergens gehoord had, vandaar mijn vraag.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:43:57 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97692931
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:05 schreef Selestha het volgende:

[..]

Het verbaasde mij ook een beetje om dat van mijn moeder te horen, want die vind dat soort dingen vaak onzin. Er ging ergens echter wel een belletje rinkelen dat ik het eerder ergens gehoord had, vandaar mijn vraag.
wellicht is het hierdoor gekomen
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97693049
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wellicht is het hierdoor gekomen
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html
Ah dat kan heel goed ja! Ze zei inderdaad dat rauwe spinazie giftig zou zijn.
pi_97726675
rauwe spinazie is niet giftig, maar de combinatie spinazie (gekookt) met vis is zeker niet goed. Zoals al eerder gezegd is wordt het nitraat in de spinazie omgezet in nitriet en uit de vis komen amines (eitwitten) vrij. In een zure omgeving zoals de maag vormen deze 2 samen nitrosaminen. Deze nitrosaminen zijn vrij carcinogeen. Aldus mijn colleges. Natuurlijk moet je regelmatig deze combinatie naar binnen schuiven om echt nadelige effecten te ondervinden en als je heel af en toe de combinatie eet zal er niet zo snel iets aan de hand zijn. Maar wetenschappelijk gezien is het geen gezonde combinatie
  zondag 5 juni 2011 @ 08:55:13 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97727114
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 06:21 schreef koekepannekoek het volgende:
rauwe spinazie is niet giftig, maar de combinatie spinazie (gekookt) met vis is zeker niet goed. Zoals al eerder gezegd is wordt het nitraat in de spinazie omgezet in nitriet en uit de vis komen amines (eitwitten) vrij. In een zure omgeving zoals de maag vormen deze 2 samen nitrosaminen. Deze nitrosaminen zijn vrij carcinogeen. Aldus mijn colleges. Natuurlijk moet je regelmatig deze combinatie naar binnen schuiven om echt nadelige effecten te ondervinden en als je heel af en toe de combinatie eet zal er niet zo snel iets aan de hand zijn. Maar wetenschappelijk gezien is het geen gezonde combinatie
Hoeveel carcinogenen zaten er ook al weer in koffie? 500?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 09:13:45 #134
333374 Lithia
Too serious
pi_97727275
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne

Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediėnten in beide recepten.

Ook zie ik in dat eerste geen kaas staan? ;(

Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  zondag 5 juni 2011 @ 09:57:31 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97727719
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne

Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediėnten in beide recepten.

Ook zie ik in dat eerste geen kaas staan? ;(

Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Wat is nu je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 10:00:48 #136
333374 Lithia
Too serious
pi_97727770
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is nu je vraag?
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne

Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediėnten in beide recepten.
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  † In Memoriam † zondag 5 juni 2011 @ 10:03:27 #137
91830 MaximusTG
pi_97727810
Nou ja, tis allebei niet echt lasagna. Maar als ik zou moeten kiezen, dan is die tweede natuurlijk het lekkerste. Die eerste zat niet eens tomaat in! En het 'ingrediėnt' bechamelmix mist. :')
  zondag 5 juni 2011 @ 10:15:30 #138
333374 Lithia
Too serious
pi_97727993
Welke soort lasagne is dan 'echt'?
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  † In Memoriam † zondag 5 juni 2011 @ 12:26:11 #139
91830 MaximusTG
pi_97731212
Nou ja, dat is natuurlijk ook weer moeilijk te zeggen, omdat er zoveel verschil zit tussen hoe een gerecht 'hoort' gemaakt te worden tussen de verschillende Italiaanse streken. Maar die twee smulwebrecepten bevatten allebei dingen (of bevatten juist bijna niks) die je nooit in een Italiaanse lasagne zou vinden. Hier wat links naar fotos van lasagne recepten uit de Zilveren Lepel. Misschien heb je er wat aan! Omdat je het zelf hebt over welk recept 'juist' is.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121818.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121830.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121859.jpg
  zondag 5 juni 2011 @ 12:29:04 #140
333374 Lithia
Too serious
pi_97731313
dankjewel :) _O_
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  zondag 5 juni 2011 @ 13:18:42 #141
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97733047
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kleve is een durp, verwacht er niet teveel van.
Mijn advies, rij door naar Bocholt.
Met een mega filiaal van Kaufland.
En een niet te misselijke Aldi en Edeka.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97734732
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 12:26 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, dat is natuurlijk ook weer moeilijk te zeggen, omdat er zoveel verschil zit tussen hoe een gerecht 'hoort' gemaakt te worden tussen de verschillende Italiaanse streken. Maar die twee smulwebrecepten bevatten allebei dingen (of bevatten juist bijna niks) die je nooit in een Italiaanse lasagne zou vinden. Hier wat links naar fotos van lasagne recepten uit de Zilveren Lepel. Misschien heb je er wat aan! Omdat je het zelf hebt over welk recept 'juist' is.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121818.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121830.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121859.jpg
Italianen zijn aartsconservatief wat eten betreft. Het 'hoort' zoals ze het in hun streek al eeuwen doen. Daarom heeft elk dorp, elke streek specifieke gerechten. Dat maakt italie zo'n geweldig land qua voedsel, de UNOX (eenheidsworst) is daar minder doorgedrongen dan hier. Alhoewel dat helaas ook begint te veranderen.
Whatever...
pi_97741200
Hoi Piet! Ik zag bij 'Wat eten we vandaag' dat je een bord verse tomatensoep met basilicum had. Ik vertrouw wel op je kookkunsten en vroeg me af wat je recept was :)

En nog een vraagje.. bij een grieks restaurant hele lekkere rijst gegeten. Ik had het idee dat er kurkuma doorheen zat, maar het recept was een familiegeheim waardoor ik het recept helaas niet mee kreeg. Het was een gelige rijst.. heb jij enig idee wat voor (gele) kruiden Grieken traditioneel gebruiken?
  zondag 5 juni 2011 @ 17:09:38 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97743379
Gele rijst? Dikke kans dat er een snufje saffraan doorheen zit.
  zondag 5 juni 2011 @ 17:17:50 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97743789
Tomatenpuree toch?
pi_97743874
ik zag op internet veel recepten met tomatenpuree ja, maar dan wordt het rode rijst neem ik aan?

saffraan zou kunnen ja!
  zondag 5 juni 2011 @ 17:23:14 #147
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97744063
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
  zondag 5 juni 2011 @ 17:26:21 #148
249182 Holy_Goat
mhččhčhč
pi_97744237
Piet,

Naar ik begrepen heb word ik voor deze post gevierendeeld, gemangeld, met pek en veren besmeurd en gekielhaald (kies maar een volgorde) maar ik ga het toch vragen.

Ik vind koken leuk in mijn studentenhuisje, maar ben nog geen echte keukenheld. Toch vind ik mijn pindasaus (en iedereen die bij me eet) lekkerder dan pindasaus uit potjes, flesjes, of in restaurant of frietzaak. Ik doe op smaak namelijk gewoon wat euroshopper pindakaas (geen calve!) melk, ketjap, knoflook(fijn) en sambal door elkaar (verwarmen uiteraard), en dan wat maizena om het wat dikker te maken.

Toch heb ik het idee na het lezen van jouw post op pg 1 dat ik veel te kort schiet nu. Is dit nu echt zo een culinaire doodzonde? Hoe kan ik mijn pindasausje het best toch laten overgaan in iets nog lekkerders? Ik zou die van jou graag willen proberen, maar vissaus/soep (dat was het toch? ) heb ik bv ook niet
  zondag 5 juni 2011 @ 20:57:01 #149
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97756219
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:23 schreef Redcoon het volgende:
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
Karbonade sudderen?.
Gewoon lekker marineren en dan bakken in de koekepan, evt, grillen.
Zolang hoeven die niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 juni 2011 @ 20:59:45 #150
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97756421
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 20:57 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Karbonade sudderen?.
Gewoon lekker marineren en dan bakken in de koekepan, evt, grillen.
Zolang hoeven die niet.
Rib-en haaskarbonade hoef je inderdaad niet te sudderen. Maar met schouderkarbonade kan dat juist wel, is heerlijk.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:00:55 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97756501
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:23 schreef Redcoon het volgende:
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
Zou ze gewoon sudderen, om te grillen is het t verkeerde vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:02:20 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97756588
Ik gruwel van een kort gebakken schouderkarbonade. Brrrrrrr.
Sudderen en anders niet. Of eigenlijk uberhaupt liever niet.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:03:32 #153
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97756669
Ik heb werkelijk nog nooit een karbonade gesudderd.
Hoelang bedoelen jullie dan sudderen, oftewel, de tijd?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 juni 2011 @ 21:03:41 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97756685
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:26 schreef Holy_Goat het volgende:
Piet,

Naar ik begrepen heb word ik voor deze post gevierendeeld, gemangeld, met pek en veren besmeurd en gekielhaald (kies maar een volgorde) maar ik ga het toch vragen.

Ik vind koken leuk in mijn studentenhuisje, maar ben nog geen echte keukenheld. Toch vind ik mijn pindasaus (en iedereen die bij me eet) lekkerder dan pindasaus uit potjes, flesjes, of in restaurant of frietzaak. Ik doe op smaak namelijk gewoon wat euroshopper pindakaas (geen calve!) melk, ketjap, knoflook(fijn) en sambal door elkaar (verwarmen uiteraard), en dan wat maizena om het wat dikker te maken.

Toch heb ik het idee na het lezen van jouw post op pg 1 dat ik veel te kort schiet nu. Is dit nu echt zo een culinaire doodzonde? Hoe kan ik mijn pindasausje het best toch laten overgaan in iets nog lekkerders? Ik zou die van jou graag willen proberen, maar vissaus/soep (dat was het toch? ) heb ik bv ook niet
Als je hem lekker vind, wat is dan het probleem?
Vissaus werkt als een natuurlijke smaakversterker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:05:04 #155
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97756775
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze gewoon sudderen, om te grillen is het t verkeerde vlees
Dacht ik al... Dan gaan ze voorlopig even de vriezer in.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:22:13 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97757889
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:03 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb werkelijk nog nooit een karbonade gesudderd.
Hoelang bedoelen jullie dan sudderen, oftewel, de tijd?
Tot ie bijna uit elkaar valt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:26:43 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97758188
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 16:23 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet! Ik zag bij 'Wat eten we vandaag' dat je een bord verse tomatensoep met basilicum had. Ik vertrouw wel op je kookkunsten en vroeg me af wat je recept was :)
Superrijpe tomaten even aan stukken gesneden en aan de kook gebracht met wat zout en peper, klein beetje italiaanse kruidenmix, klein beetje chili, gekookt tot prut, door een zeef gehaald.
Verse basilicum blaadjes aan stukken gescheurd, in bord, kokend hete soep er op.
quote:
En nog een vraagje.. bij een grieks restaurant hele lekkere rijst gegeten. Ik had het idee dat er kurkuma doorheen zat, maar het recept was een familiegeheim waardoor ik het recept helaas niet mee kreeg. Het was een gelige rijst.. heb jij enig idee wat voor (gele) kruiden Grieken traditioneel gebruiken?
Gele rijst hoort met saffraan in mijn ogen, maar al te vaak worden daar andere zaken voor gebruikt als kurkuma, wat lang zo lekker niet is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:28:22 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97758312
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Tomatenpuree toch?
En daar wordt ie geel van?
Je kan trouwens rijst prima in tomatensap koken, is erg lekker. Tomatenpuree is niet lekker, veel te zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:33:23 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97758701
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En daar wordt ie geel van?
Je kan trouwens rijst prima in tomatensap koken, is erg lekker. Tomatenpuree is niet lekker, veel te zuur.
Ja, bij de Griek wel. :+
pi_97783329
Beste Piet (en anderen), hoe voorkom ik dat stukjes aubergine in een ovengerecht veranderen in een soort ranzige slappe sponsjes? (Vriendjelief wilde me verrassen met een zelfgemaakte ratatouille, hij vond het heerlijk... ik niet. :') )
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 13:59:17 #161
91830 MaximusTG
pi_97783992
Later toevoegen/minder lang in de oven doen? Maar aubergine heeft dat nogal snel natuurlijk..
  maandag 6 juni 2011 @ 14:50:04 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97786186
Langer juist. Sponsjes zijn niet goed, slappe, snotterige klodders moeten dat zijn. ;)
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 15:20:09 #163
91830 MaximusTG
pi_97787415
Haha, ja, daar heb je gelijk in! Maar dat helpt niet echt om te voorkomen dat het ranzige sponsjes worden he ;). Worden ze wel lekker van :).
  maandag 6 juni 2011 @ 15:27:07 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97787685
Jawel, dat helpt wel om te voorkomen dat het ranzige sponsjes worden.
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 15:31:53 #165
91830 MaximusTG
pi_97787839
Oke, maar ik ging er vanuit dat dat juist niet is wat spunos wou bereiken.
  maandag 6 juni 2011 @ 15:34:58 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97787972
Dan moet spunos beter leren formuleren. ;-)
Een spons veert terug als je erin knijpt.
pi_97788192

ZO is het lekker.

Elke andere vorm van aubergine eten is barbaars :7
  maandag 6 juni 2011 @ 15:47:52 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788507
Nou, sorry hoor, van mij mag het ook nog wel iets meer structuur houden:


Fish Fragrant Eggplant

of als "salade"


Grilled Eggplant Salad

of in een geroosterde salade:


Oven-roasted Vegetables with Tabil

Maar goed, dan moet je wel die lekkere, dunne, lichtpaarse aubergines van toko of turk nemen, niet die dikke donkerpaarse.
pi_97788574
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:47 schreef RobinOok het volgende:
Nou, sorry hoor, van mij mag het ook nog wel iets meer structuur houden:

[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant

of als "salade"

[ link | afbeelding ]
Grilled Eggplant Salad

of in een geroosterde salade:

[ link | afbeelding ]
Oven-roasted Vegetables with Tabil

Maar goed, dan moet je wel die lekkere, dunne, lichtpaarse aubergines van toko of turk nemen, niet die dikke donkerpaarse.
Liefje

die alleronderste ziet er lekker uit. De rest voer je maar aan je kippen :'(
  maandag 6 juni 2011 @ 15:51:13 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788675
Tsssssssssssssssssssssssssssssssss
  maandag 6 juni 2011 @ 16:02:12 #171
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_97789187
Piet, ik heb laatst in een restaurant quinoa op bij een visgerecht. Beviel me eigenlijk wel. Maar dat was in een erg kleine portie/hoeveelheid. Is het ook lekker als bv. rijst of couscous vervanger? En hoe kun je dit het beste op smaak brengen, koken in bouillon, achteraf kruiden?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_97789386
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[ afbeelding ]
ZO is het lekker.

Elke andere vorm van aubergine eten is barbaars :7
Uhm, ja, daar leek het wel een beetje op. Maar dan wat bruiner. En rubberachtiger. -O-

quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:47 schreef RobinOok het volgende:
Nou, sorry hoor, van mij mag het ook nog wel iets meer structuur houden:

[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant

of als "salade"

[ link | afbeelding ]
Grilled Eggplant Salad

of in een geroosterde salade:

[ link | afbeelding ]
Oven-roasted Vegetables with Tabil

Maar goed, dan moet je wel die lekkere, dunne, lichtpaarse aubergines van toko of turk nemen, niet die dikke donkerpaarse.
Jaaa, zo bedoel ik het inderdaad! Ik krijg spontaan trek van deze foto's (en niet alleen van de onderste) :9

Ik zal het eens proberen met Chinese aubergines, bedankt voor de tip. :)
pi_97789421
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 16:06 schreef spunos het volgende:

[..]

Uhm, ja, daar leek het wel een beetje op. Maar dan wat bruiner. En rubberachtiger. -O-

[..]

Jaaa, zo bedoel ik het inderdaad! Ik krijg spontaan trek van deze foto's (en niet alleen van
de onderste) :9

Ik zal het eens proberen met Chinese aubergines, bedankt voor de tip. :)
Rubberachtig = niet goed gaar.
pi_97867501
Voor lekkere quinoa recepten > kijk eens op ohsheglows.com! :) Naar recipes, zoek op quinoa :)
  woensdag 8 juni 2011 @ 00:06:35 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97869399
Quinoa is vies.
pi_97870318
moet je van houden denk ik ja :P
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 15:37:42 #177
91830 MaximusTG
pi_97889496
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:43:42 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892507
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
Wiki verhaal bij de noten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccana
Ik ben niet thuis in de Indonesische keuken, daar ben ik vroeger thuis mee doodgegooid, vind het best lekker om eens te eten, maar me nooit echt verdiept in die keuken.
Kemiri gebruik ik wel eens om een saus mee te binden, net als Macadamia wat ik er ook voor gebruik.
Een echt gerecht met kemiri heb ik niet voor je,
Hier wat ik vind met google
http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/kemirie/
Wat ik bij de recepten zie is dat het vaak dient om te binden en extra smaak te geven, niet als hoofdingrediėnt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:46:38 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892639
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 16:02 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik heb laatst in een restaurant quinoa op bij een visgerecht. Beviel me eigenlijk wel. Maar dat was in een erg kleine portie/hoeveelheid. Is het ook lekker als bv. rijst of couscous vervanger? En hoe kun je dit het beste op smaak brengen, koken in bouillon, achteraf kruiden?
Heb er nog nooit mee gewerkt. Wat ik er van lees, koken in bouillon of tomatensap? Met wat knoflook en saffraan gewoon in water?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:47:46 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97892680

Kemiri-noten

Ik gebruik het ook niet vaak, kemiri. Kemiri heeft niet vaak een hoofdrol in een gerecht, maar dit gerecht vond ik lekker (en makkelijk):


Opor Ajam (indonesian chicken in coconut)

Dat boek heb ik trouwens ook! Beetje een kutboek. Omdat het zo "onleesbaar" is. Indeling per eiland is kut, de terminologie is kut. Nou ja, niet kut, want wel authentiek enzo, maar gewoon niet praktisch voor de gemiddeld blanda. En dan weet ik nog best wat van de Indische keuken.

Recept uit dat boek dat ik probeerde:


Babi Bumbu Sateh With Cauliflower

Vond er niet veel aan. Dus dat raad ik niet aan. ;-)

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 08-06-2011 16:59:17 ]
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:49:16 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892755
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 13:40 schreef spunos het volgende:
Beste Piet (en anderen), hoe voorkom ik dat stukjes aubergine in een ovengerecht veranderen in een soort ranzige slappe sponsjes? (Vriendjelief wilde me verrassen met een zelfgemaakte ratatouille, hij vond het heerlijk... ik niet. :') )
Aubergine en Courgette vind ik het lekkerst om in plakken te snijden en te grillen, of door een met wat zout en chili losgeslagen eitje te halen en dan door de bloem en in wat olie te bakken.
In ovengerechten, met tomaten en gehakt ofzo (Mousaka?) heb ik het nooit wat gevonden. Gevuld in de oven vind ik ook niets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:49:43 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97892783
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wiki verhaal bij de noten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccana
Zeg! Die info ga je toch niet van wiki halen?!
Daar hebben we : Aziatische-ingredienten.nl voor hoor! o|O
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:54:25 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893016
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeg! Die info ga je toch niet van wiki halen?!
Daar hebben we : Aziatische-ingredienten.nl voor hoor! o|O
Zorg dan voor hits in google, muts, ipv hits on my head!
:6
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:56:32 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97893112
Derde hit op google op zoekterm: kemirinoten

Best hoog, toch?
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:01:55 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893346
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:56 schreef RobinOok het volgende:
Derde hit op google op zoekterm: kemirinoten

Best hoog, toch?
Sterker nog, als ik nu Kemiri intyp ben je zelfs de eerste hit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 17:12:24 #186
91830 MaximusTG
pi_97893748
Bedankt voor de reacties! Ik zal die Opor Ajam eens proberen. Grappig dat je dezelfde ervaring hebt met dat boek :p.
Nu ben ik altijd wel fan van boeken die authentieke gerechten met de "echte" ingredienten bevatten, maar deze is inderdaad vrij onleesbaar. Helemaal erg als ik bij een recept 10 keer naar voren moet bladeren om te zien wat het ingredient nu precies is :p.
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:21:00 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97894089
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterker nog, als ik nu Kemiri intyp ben je zelfs de eerste hit
Oh, gelukkig!
  woensdag 8 juni 2011 @ 21:11:49 #188
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97906432
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
Lekker zelf een babi kecap maken?

Hier is de recept.

Wat jullie nodig?

Voor 4 personen:
1/2 kilo hamlappen
2.3 kruidnagel
2 thee lepels nootmuskat
kecap manis (5/6 eetlepel)
6/7 stuk kemiri noten
1 grote ui
2/3 teen knoflook
olie(om te fruiten)
1 blokje buillion van maggie
Bereiding:
Malen de ui, knoflook, kemirinoten fijn.
Snijd de hamlappen in stukken(zo grote van dobelsteen)
Fruit de kruiden, doe hamlappen erbij,5 min.
Doe daarna de nootmuskat, kecap manis, kruidnagel. bouillion er bij.
Zachtjes zetten, ongeveer 1/2 uurtjes.
Lekker met witte rijst. salade van komkommer erbij.

Recept zo gekregen van collega, dus als het niet helemaal lekker loopt ;)
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 12 juni 2011 @ 14:50:45 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98064385
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, preskop, zou ik moeten nakijken.
En weet je al wat? :)
  zondag 12 juni 2011 @ 15:59:42 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98067088
Nee, heb nauwelijks slagerliteratuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 juni 2011 @ 22:59:22 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98089379
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, heb nauwelijks slagerliteratuur
Dan houdt het op, zal eens kijken of er wat in de bibliotheek te vinden valt.

Ik heb ook nog 3 varkensstaartjes liggen, weet je daar nog wat leuks mee? Goegel leert mij dat ze meestal gestoofd worden.
pi_98333399
hoi,

ik heb vorige week voor het eerst pannacotta gemaakt, heerlijk was het. Alleen de vanillezaadjes uit het stokje zaten allemaal aan de buitenkant van de pannacotta toen ik hem uit de koelkast haalde. De binnenkant was gewoon wit. Hoe krijg je die erdoorheen? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:07:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98334457
Dan moet ie al stijver zijn voor je 'm de koelkast in doet.
Terugkoelen op een bak ijs?
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:13:28 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98334664
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 14:35 schreef chocolatelover het volgende:
hoi,

ik heb vorige week voor het eerst pannacotta gemaakt, heerlijk was het. Alleen de vanillezaadjes uit het stokje zaten allemaal aan de buitenkant van de pannacotta toen ik hem uit de koelkast haalde. De binnenkant was gewoon wit. Hoe krijg je die erdoorheen? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel.
Sneller koelen, wat Robin ook zegt. Vind het trouwens geen probleem, het is daarmee duidelijk een handgemaakt product en geen homogeen fabrieksproduct. Juist dit soort " imperfecties" maken zaken mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:22:35 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98335038
Ja, en de smaak zit toch al in de melk, toch? Die vanillezaadjes zou je er vroeger juist weer uit zeven! ;-)
Maar tegenwoordig laat je ze erin om te showen dat je echte vanille hebt gebruikt. Sterker nog, fabrikanten stoppen zwarten nep-spikkeltjes in hun toetjes voor hetzelfde effect. _O-
Nep spikkeltjes met vanille-aroma. Oplichters.
pi_98644231
oh, ik wist helemaal niet dat er nep-spikkeltjes zijn. Vind ik altijd wel leuk uitzien, niet om te kunnen zeggen: ik heb echte vanille gebruikt. Maar hoe moet ik ze sneller koelen dan, in de diepvries ofzo? Of de koelkast een paar standjes kouder zetten?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 14:06:44 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98644407
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 14:01 schreef chocolatelover het volgende:
oh, ik wist helemaal niet dat er nep-spikkeltjes zijn. Vind ik altijd wel leuk uitzien, niet om te kunnen zeggen: ik heb echte vanille gebruikt. Maar hoe moet ik ze sneller koelen dan, in de diepvries ofzo? Of de koelkast een paar standjes kouder zetten?
Wat robin al zei, terugkoelen in een bak met ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98651694
Nepspikkeltjes? Waar maken ze dat dan weer van :P
  zaterdag 25 juni 2011 @ 17:56:27 #199
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98651729
En in welke producten zit het dan wel niet?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 18:29:17 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98652557
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 17:55 schreef Lyriella het volgende:
Nepspikkeltjes? Waar maken ze dat dan weer van :P
Als je geluk hebt van vanille-peulen. Normaal gebruik je alleen de zaadjes van de vanille peul, die schraap je eruit, daar zit de smaak in. En dat zie je als spikkeltjes in een home-made vanille dessert. En omdat toetjesfabrikanten weten dat sommige mensen denken dat een vanille toetje pas echt is als ze zwarte spikkeltjes zien stoppen ze er voor het oog gemalen vanille peulen in. En voor de smaak nog steeds vanille aroma of iets dergelijks.

En als je pech hebt zijn de spikkeltjes van iets heel anders gemaakt. Geen idee wat. Gemalen zwarten zaadjes van 't een of ander.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 25-06-2011 23:07:44 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')