abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 5 juni 2011 @ 21:00:55 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97756501
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:23 schreef Redcoon het volgende:
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
Zou ze gewoon sudderen, om te grillen is het t verkeerde vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:02:20 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97756588
Ik gruwel van een kort gebakken schouderkarbonade. Brrrrrrr.
Sudderen en anders niet. Of eigenlijk uberhaupt liever niet.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:03:32 #153
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97756669
Ik heb werkelijk nog nooit een karbonade gesudderd.
Hoelang bedoelen jullie dan sudderen, oftewel, de tijd?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 juni 2011 @ 21:03:41 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97756685
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:26 schreef Holy_Goat het volgende:
Piet,

Naar ik begrepen heb word ik voor deze post gevierendeeld, gemangeld, met pek en veren besmeurd en gekielhaald (kies maar een volgorde) maar ik ga het toch vragen.

Ik vind koken leuk in mijn studentenhuisje, maar ben nog geen echte keukenheld. Toch vind ik mijn pindasaus (en iedereen die bij me eet) lekkerder dan pindasaus uit potjes, flesjes, of in restaurant of frietzaak. Ik doe op smaak namelijk gewoon wat euroshopper pindakaas (geen calve!) melk, ketjap, knoflook(fijn) en sambal door elkaar (verwarmen uiteraard), en dan wat maizena om het wat dikker te maken.

Toch heb ik het idee na het lezen van jouw post op pg 1 dat ik veel te kort schiet nu. Is dit nu echt zo een culinaire doodzonde? Hoe kan ik mijn pindasausje het best toch laten overgaan in iets nog lekkerders? Ik zou die van jou graag willen proberen, maar vissaus/soep (dat was het toch? ) heb ik bv ook niet
Als je hem lekker vind, wat is dan het probleem?
Vissaus werkt als een natuurlijke smaakversterker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:05:04 #155
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97756775
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze gewoon sudderen, om te grillen is het t verkeerde vlees
Dacht ik al... Dan gaan ze voorlopig even de vriezer in.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:22:13 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97757889
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:03 schreef Curiosity het volgende:
Ik heb werkelijk nog nooit een karbonade gesudderd.
Hoelang bedoelen jullie dan sudderen, oftewel, de tijd?
Tot ie bijna uit elkaar valt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:26:43 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97758188
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 16:23 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet! Ik zag bij 'Wat eten we vandaag' dat je een bord verse tomatensoep met basilicum had. Ik vertrouw wel op je kookkunsten en vroeg me af wat je recept was :)
Superrijpe tomaten even aan stukken gesneden en aan de kook gebracht met wat zout en peper, klein beetje italiaanse kruidenmix, klein beetje chili, gekookt tot prut, door een zeef gehaald.
Verse basilicum blaadjes aan stukken gescheurd, in bord, kokend hete soep er op.
quote:
En nog een vraagje.. bij een grieks restaurant hele lekkere rijst gegeten. Ik had het idee dat er kurkuma doorheen zat, maar het recept was een familiegeheim waardoor ik het recept helaas niet mee kreeg. Het was een gelige rijst.. heb jij enig idee wat voor (gele) kruiden Grieken traditioneel gebruiken?
Gele rijst hoort met saffraan in mijn ogen, maar al te vaak worden daar andere zaken voor gebruikt als kurkuma, wat lang zo lekker niet is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:28:22 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97758312
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:17 schreef RobinOok het volgende:
Tomatenpuree toch?
En daar wordt ie geel van?
Je kan trouwens rijst prima in tomatensap koken, is erg lekker. Tomatenpuree is niet lekker, veel te zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 21:33:23 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97758701
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En daar wordt ie geel van?
Je kan trouwens rijst prima in tomatensap koken, is erg lekker. Tomatenpuree is niet lekker, veel te zuur.
Ja, bij de Griek wel. :+
pi_97783329
Beste Piet (en anderen), hoe voorkom ik dat stukjes aubergine in een ovengerecht veranderen in een soort ranzige slappe sponsjes? (Vriendjelief wilde me verrassen met een zelfgemaakte ratatouille, hij vond het heerlijk... ik niet. :') )
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 13:59:17 #161
91830 MaximusTG
pi_97783992
Later toevoegen/minder lang in de oven doen? Maar aubergine heeft dat nogal snel natuurlijk..
  maandag 6 juni 2011 @ 14:50:04 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97786186
Langer juist. Sponsjes zijn niet goed, slappe, snotterige klodders moeten dat zijn. ;)
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 15:20:09 #163
91830 MaximusTG
pi_97787415
Haha, ja, daar heb je gelijk in! Maar dat helpt niet echt om te voorkomen dat het ranzige sponsjes worden he ;). Worden ze wel lekker van :).
  maandag 6 juni 2011 @ 15:27:07 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97787685
Jawel, dat helpt wel om te voorkomen dat het ranzige sponsjes worden.
  † In Memoriam † maandag 6 juni 2011 @ 15:31:53 #165
91830 MaximusTG
pi_97787839
Oke, maar ik ging er vanuit dat dat juist niet is wat spunos wou bereiken.
  maandag 6 juni 2011 @ 15:34:58 #166
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97787972
Dan moet spunos beter leren formuleren. ;-)
Een spons veert terug als je erin knijpt.
pi_97788192

ZO is het lekker.

Elke andere vorm van aubergine eten is barbaars :7
  maandag 6 juni 2011 @ 15:47:52 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788507
Nou, sorry hoor, van mij mag het ook nog wel iets meer structuur houden:


Fish Fragrant Eggplant

of als "salade"


Grilled Eggplant Salad

of in een geroosterde salade:


Oven-roasted Vegetables with Tabil

Maar goed, dan moet je wel die lekkere, dunne, lichtpaarse aubergines van toko of turk nemen, niet die dikke donkerpaarse.
pi_97788574
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:47 schreef RobinOok het volgende:
Nou, sorry hoor, van mij mag het ook nog wel iets meer structuur houden:

[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant

of als "salade"

[ link | afbeelding ]
Grilled Eggplant Salad

of in een geroosterde salade:

[ link | afbeelding ]
Oven-roasted Vegetables with Tabil

Maar goed, dan moet je wel die lekkere, dunne, lichtpaarse aubergines van toko of turk nemen, niet die dikke donkerpaarse.
Liefje

die alleronderste ziet er lekker uit. De rest voer je maar aan je kippen :'(
  maandag 6 juni 2011 @ 15:51:13 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97788675
Tsssssssssssssssssssssssssssssssss
  maandag 6 juni 2011 @ 16:02:12 #171
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_97789187
Piet, ik heb laatst in een restaurant quinoa op bij een visgerecht. Beviel me eigenlijk wel. Maar dat was in een erg kleine portie/hoeveelheid. Is het ook lekker als bv. rijst of couscous vervanger? En hoe kun je dit het beste op smaak brengen, koken in bouillon, achteraf kruiden?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_97789386
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[ afbeelding ]
ZO is het lekker.

Elke andere vorm van aubergine eten is barbaars :7
Uhm, ja, daar leek het wel een beetje op. Maar dan wat bruiner. En rubberachtiger. -O-

quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 15:47 schreef RobinOok het volgende:
Nou, sorry hoor, van mij mag het ook nog wel iets meer structuur houden:

[ link | afbeelding ]
Fish Fragrant Eggplant

of als "salade"

[ link | afbeelding ]
Grilled Eggplant Salad

of in een geroosterde salade:

[ link | afbeelding ]
Oven-roasted Vegetables with Tabil

Maar goed, dan moet je wel die lekkere, dunne, lichtpaarse aubergines van toko of turk nemen, niet die dikke donkerpaarse.
Jaaa, zo bedoel ik het inderdaad! Ik krijg spontaan trek van deze foto's (en niet alleen van de onderste) :9

Ik zal het eens proberen met Chinese aubergines, bedankt voor de tip. :)
pi_97789421
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 16:06 schreef spunos het volgende:

[..]

Uhm, ja, daar leek het wel een beetje op. Maar dan wat bruiner. En rubberachtiger. -O-

[..]

Jaaa, zo bedoel ik het inderdaad! Ik krijg spontaan trek van deze foto's (en niet alleen van
de onderste) :9

Ik zal het eens proberen met Chinese aubergines, bedankt voor de tip. :)
Rubberachtig = niet goed gaar.
pi_97867501
Voor lekkere quinoa recepten > kijk eens op ohsheglows.com! :) Naar recipes, zoek op quinoa :)
  woensdag 8 juni 2011 @ 00:06:35 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97869399
Quinoa is vies.
pi_97870318
moet je van houden denk ik ja :P
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 15:37:42 #177
91830 MaximusTG
pi_97889496
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:43:42 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892507
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
Wiki verhaal bij de noten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccana
Ik ben niet thuis in de Indonesische keuken, daar ben ik vroeger thuis mee doodgegooid, vind het best lekker om eens te eten, maar me nooit echt verdiept in die keuken.
Kemiri gebruik ik wel eens om een saus mee te binden, net als Macadamia wat ik er ook voor gebruik.
Een echt gerecht met kemiri heb ik niet voor je,
Hier wat ik vind met google
http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/kemirie/
Wat ik bij de recepten zie is dat het vaak dient om te binden en extra smaak te geven, niet als hoofdingrediënt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:46:38 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892639
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 16:02 schreef Chielus het volgende:
Piet, ik heb laatst in een restaurant quinoa op bij een visgerecht. Beviel me eigenlijk wel. Maar dat was in een erg kleine portie/hoeveelheid. Is het ook lekker als bv. rijst of couscous vervanger? En hoe kun je dit het beste op smaak brengen, koken in bouillon, achteraf kruiden?
Heb er nog nooit mee gewerkt. Wat ik er van lees, koken in bouillon of tomatensap? Met wat knoflook en saffraan gewoon in water?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:47:46 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97892680

Kemiri-noten

Ik gebruik het ook niet vaak, kemiri. Kemiri heeft niet vaak een hoofdrol in een gerecht, maar dit gerecht vond ik lekker (en makkelijk):


Opor Ajam (indonesian chicken in coconut)

Dat boek heb ik trouwens ook! Beetje een kutboek. Omdat het zo "onleesbaar" is. Indeling per eiland is kut, de terminologie is kut. Nou ja, niet kut, want wel authentiek enzo, maar gewoon niet praktisch voor de gemiddeld blanda. En dan weet ik nog best wat van de Indische keuken.

Recept uit dat boek dat ik probeerde:


Babi Bumbu Sateh With Cauliflower

Vond er niet veel aan. Dus dat raad ik niet aan. ;-)

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 08-06-2011 16:59:17 ]
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:49:16 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97892755
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2011 13:40 schreef spunos het volgende:
Beste Piet (en anderen), hoe voorkom ik dat stukjes aubergine in een ovengerecht veranderen in een soort ranzige slappe sponsjes? (Vriendjelief wilde me verrassen met een zelfgemaakte ratatouille, hij vond het heerlijk... ik niet. :') )
Aubergine en Courgette vind ik het lekkerst om in plakken te snijden en te grillen, of door een met wat zout en chili losgeslagen eitje te halen en dan door de bloem en in wat olie te bakken.
In ovengerechten, met tomaten en gehakt ofzo (Mousaka?) heb ik het nooit wat gevonden. Gevuld in de oven vind ik ook niets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:49:43 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97892783
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wiki verhaal bij de noten.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aleurites_moluccana
Zeg! Die info ga je toch niet van wiki halen?!
Daar hebben we : Aziatische-ingredienten.nl voor hoor! o|O
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:54:25 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893016
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeg! Die info ga je toch niet van wiki halen?!
Daar hebben we : Aziatische-ingredienten.nl voor hoor! o|O
Zorg dan voor hits in google, muts, ipv hits on my head!
:6
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 8 juni 2011 @ 16:56:32 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97893112
Derde hit op google op zoekterm: kemirinoten

Best hoog, toch?
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:01:55 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97893346
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 16:56 schreef RobinOok het volgende:
Derde hit op google op zoekterm: kemirinoten

Best hoog, toch?
Sterker nog, als ik nu Kemiri intyp ben je zelfs de eerste hit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 8 juni 2011 @ 17:12:24 #186
91830 MaximusTG
pi_97893748
Bedankt voor de reacties! Ik zal die Opor Ajam eens proberen. Grappig dat je dezelfde ervaring hebt met dat boek :p.
Nu ben ik altijd wel fan van boeken die authentieke gerechten met de "echte" ingredienten bevatten, maar deze is inderdaad vrij onleesbaar. Helemaal erg als ik bij een recept 10 keer naar voren moet bladeren om te zien wat het ingredient nu precies is :p.
  woensdag 8 juni 2011 @ 17:21:00 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97894089
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterker nog, als ik nu Kemiri intyp ben je zelfs de eerste hit
Oh, gelukkig!
  woensdag 8 juni 2011 @ 21:11:49 #188
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97906432
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2011 15:37 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, of RobinOok, want die post hier altijd van die lekkere aziatische gerechten; ik heb een boekje van meneer Gerungan, met de complete Indonesische keuken. Met heel veel authentieke recepten, gesorteerd per eiland. Nu was ik er laatst eens in aan het bladeren, en ik zag een gerecht waar kemirinootjes in moesten. Het leek me wel lekker, alleen had ik die nog niet in huis. Maar toen ik vanmiddag door de stad liep ben ik de toko ingelopen en heb ik wat dingen ingeslagen. Waaronder dus kemirinootjes. Het punt is alleen, dat ik de gerechten uit het boekje heel moeilijk op smaak kan inschatten, omdat ik heel veel van de ingredienten nog niet heb of niet ken. Kunnen jullie me een gerecht aanraden met kemirinootjes dat echt lekker is?
Lekker zelf een babi kecap maken?

Hier is de recept.

Wat jullie nodig?

Voor 4 personen:
1/2 kilo hamlappen
2.3 kruidnagel
2 thee lepels nootmuskat
kecap manis (5/6 eetlepel)
6/7 stuk kemiri noten
1 grote ui
2/3 teen knoflook
olie(om te fruiten)
1 blokje buillion van maggie
Bereiding:
Malen de ui, knoflook, kemirinoten fijn.
Snijd de hamlappen in stukken(zo grote van dobelsteen)
Fruit de kruiden, doe hamlappen erbij,5 min.
Doe daarna de nootmuskat, kecap manis, kruidnagel. bouillion er bij.
Zachtjes zetten, ongeveer 1/2 uurtjes.
Lekker met witte rijst. salade van komkommer erbij.

Recept zo gekregen van collega, dus als het niet helemaal lekker loopt ;)
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 12 juni 2011 @ 14:50:45 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98064385
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, preskop, zou ik moeten nakijken.
En weet je al wat? :)
  zondag 12 juni 2011 @ 15:59:42 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98067088
Nee, heb nauwelijks slagerliteratuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 juni 2011 @ 22:59:22 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98089379
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2011 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, heb nauwelijks slagerliteratuur
Dan houdt het op, zal eens kijken of er wat in de bibliotheek te vinden valt.

Ik heb ook nog 3 varkensstaartjes liggen, weet je daar nog wat leuks mee? Goegel leert mij dat ze meestal gestoofd worden.
pi_98333399
hoi,

ik heb vorige week voor het eerst pannacotta gemaakt, heerlijk was het. Alleen de vanillezaadjes uit het stokje zaten allemaal aan de buitenkant van de pannacotta toen ik hem uit de koelkast haalde. De binnenkant was gewoon wit. Hoe krijg je die erdoorheen? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:07:05 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98334457
Dan moet ie al stijver zijn voor je 'm de koelkast in doet.
Terugkoelen op een bak ijs?
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:13:28 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98334664
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2011 14:35 schreef chocolatelover het volgende:
hoi,

ik heb vorige week voor het eerst pannacotta gemaakt, heerlijk was het. Alleen de vanillezaadjes uit het stokje zaten allemaal aan de buitenkant van de pannacotta toen ik hem uit de koelkast haalde. De binnenkant was gewoon wit. Hoe krijg je die erdoorheen? Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel.
Sneller koelen, wat Robin ook zegt. Vind het trouwens geen probleem, het is daarmee duidelijk een handgemaakt product en geen homogeen fabrieksproduct. Juist dit soort " imperfecties" maken zaken mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 juni 2011 @ 15:22:35 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98335038
Ja, en de smaak zit toch al in de melk, toch? Die vanillezaadjes zou je er vroeger juist weer uit zeven! ;-)
Maar tegenwoordig laat je ze erin om te showen dat je echte vanille hebt gebruikt. Sterker nog, fabrikanten stoppen zwarten nep-spikkeltjes in hun toetjes voor hetzelfde effect. _O-
Nep spikkeltjes met vanille-aroma. Oplichters.
pi_98644231
oh, ik wist helemaal niet dat er nep-spikkeltjes zijn. Vind ik altijd wel leuk uitzien, niet om te kunnen zeggen: ik heb echte vanille gebruikt. Maar hoe moet ik ze sneller koelen dan, in de diepvries ofzo? Of de koelkast een paar standjes kouder zetten?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 14:06:44 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_98644407
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 14:01 schreef chocolatelover het volgende:
oh, ik wist helemaal niet dat er nep-spikkeltjes zijn. Vind ik altijd wel leuk uitzien, niet om te kunnen zeggen: ik heb echte vanille gebruikt. Maar hoe moet ik ze sneller koelen dan, in de diepvries ofzo? Of de koelkast een paar standjes kouder zetten?
Wat robin al zei, terugkoelen in een bak met ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_98651694
Nepspikkeltjes? Waar maken ze dat dan weer van :P
  zaterdag 25 juni 2011 @ 17:56:27 #199
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98651729
En in welke producten zit het dan wel niet?
  zaterdag 25 juni 2011 @ 18:29:17 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98652557
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 17:55 schreef Lyriella het volgende:
Nepspikkeltjes? Waar maken ze dat dan weer van :P
Als je geluk hebt van vanille-peulen. Normaal gebruik je alleen de zaadjes van de vanille peul, die schraap je eruit, daar zit de smaak in. En dat zie je als spikkeltjes in een home-made vanille dessert. En omdat toetjesfabrikanten weten dat sommige mensen denken dat een vanille toetje pas echt is als ze zwarte spikkeltjes zien stoppen ze er voor het oog gemalen vanille peulen in. En voor de smaak nog steeds vanille aroma of iets dergelijks.

En als je pech hebt zijn de spikkeltjes van iets heel anders gemaakt. Geen idee wat. Gemalen zwarten zaadjes van 't een of ander.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 25-06-2011 23:07:44 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')