abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 mei 2011 @ 12:05:21 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451446
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
Een saus kan je prima binden met Maizena, de structuur wordt wat anders, maar niets dramatisch. Als ik taarten bak vervang ik heel vaak de helft of meer van de bloem door Maizena. Het resultaat wordt veel luchtiger, losser van structuur en fijner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 12:08:02 #102
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_97451517
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 11:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
ja ik heb het saus maken zonder meel idee maar laten gaan. Eet de champginons er wel zo bij.
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zondag 29 mei 2011 @ 12:18:06 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451799
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:08 schreef honeyblack het volgende:

[..]

ja ik heb het saus maken zonder meel idee maar laten gaan. Eet de champginons er wel zo bij.
Je kan een saus prima binden met Maizena, of aardappel, desnoods wat ontbijtkoek of speculaasjes, of met boter, eigeel. Ik denk dat ik toch echt eens mijn project over bindmiddelen moet gaan doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 12:49:24 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97452719
Piet, ik heb hier nog een kinnebak in de vriezer liggen en wil er preskop van maken. Echter heb ik zoiets nog nooit gedaan, waar moet ik op letten en heb je tips in het algemeen?
  zondag 29 mei 2011 @ 12:57:18 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97452989
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:49 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik heb hier nog een kinnebak in de vriezer liggen en wil er preskop van maken. Echter heb ik zoiets nog nooit gedaan, waar moet ik op letten en heb je tips in het algemeen?
Poeh, preskop, zou ik moeten nakijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:20:53 #106
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97534967
Ik heb geen haast, die kinnebak blijft wel goed in de vriezer.
  dinsdag 31 mei 2011 @ 12:42:35 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97535588
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een saus kan je prima binden met Maizena, de structuur wordt wat anders, maar niets dramatisch. Als ik taarten bak vervang ik heel vaak de helft of meer van de bloem door Maizena. Het resultaat wordt veel luchtiger, losser van structuur en fijner.
Ja, alles goed en aardig, maar als die arme honeyblack een recept voor zich heeft waarin bloem wordt gebruikt, zoiets bijvoorbeeld:

"Smelt de 50 gram boter op een zacht vuur en laat de ajuin glazig worden. Zet het vuur hoger en bak de champignons. Na ongeveer 2 minuten voeg je de 3 eetlepels bloem erbij. Laat de bloem kleuren onder voortdurend roeren."

..en ze pleurt die maizena in de hete boter om die al roerend te kleuren, ik weet niet hoor, ik heb het nooit geprobeerd, maar ik heb zo'n idee dat dat niet gaat werken.
pi_97649020
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 09:47:26 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97649172
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Clotted cream maak je door room au bain marie te verhitten in een lage schaal en het dan langzaam af te laten koelen zodat het indikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97649527
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Clotted cream maak je door room au bain marie te verhitten in een lage schaal en het dan langzaam af te laten koelen zodat het indikt.
ja, zover was ik :) tenminste, ik was het niet van plan om het met slagroom en mascarpone te maken :')
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:06:18 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97649583
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:03 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja, zover was ik :) tenminste, ik was het niet van plan om het met slagroom en mascarpone te maken :')

[..]

Oh, tja, geen idee, anders dan bij een winkel. Of je moet naar een boer gaan die je rauwe melk verkoopt en daar een emmertje van een nacht in de koelkast zet en dan de room er af scheppen

En scones heb ik nooit gemaakt, vind ze ook niet echt geweldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:35:38 #112
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_97650233
Ik maak clotted cream "altijd" van 2/3 mascarpone (sorry ;)) en dan 1/3 creme fraiche (dus in plaats van slagroom). Krijg je mooie, dikke room van die prima te eten is bij scones. En natuurlijk wat lekkere jam erbij. :P
Smell the flowers while you can....
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:40:37 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97650357
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:35 schreef Miss-MacPhisto het volgende:
Ik maak clotted cream "altijd" van 2/3 mascarpone (sorry ;)) en dan 1/3 creme fraiche (dus in plaats van slagroom). Krijg je mooie, dikke room van die prima te eten is bij scones. En natuurlijk wat lekkere jam erbij. :P
Dat heeft niets met clotted cream te maken
Joghurt is ook geen kwark
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 10:49:47 #114
319600 Miss-MacPhisto
This is not an exit
pi_97650540
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft niets met clotted cream te maken
Joghurt is ook geen kwark
Nee, OK, misschien had ik niet moeten zeggen dat ik 'clotted cream altijd maak van'. Maar dat ik gewoon een (voor mij) lekker alternatief ervoor maak. ;)
Smell the flowers while you can....
  vrijdag 3 juni 2011 @ 20:51:07 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97670885
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:02 schreef foodlover het volgende:
...misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
Eergisteren heb ik 't recept uitgeprobeerd en 't werkt echt.
Wel een beetje uitvogelen hoe zoet je 'm wilt, maar het is goed te doen.
Gelijk maar een apart postje aan gewijd.(klikkerdeklik =>)


Zelf ketjap maken
  vrijdag 3 juni 2011 @ 21:11:38 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97672071
Zoals gewoonlijk ziet het er weer prachtig uit Robin, complimenten!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:06:17 #117
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97675356
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 09:39 schreef motorbloempje het volgende:
o hai! O+

Voor mijn laatste werkdag zou ik graag scones met clotted cream willen maken.
Nu zeggen alle 'Nederlandse' recepten dat ik gewoon slagroom en mascarpone moet mengen ;( maar ik wil eigenlijk liever voor zoiets als dit gaan..

Nu vraag ik me alleen af waar ik het beste echt volvette room vandaan kan halen en of je uiteraard nog tips hebt. Een heilig recept voor scones is natuurlijk ook welkom! :)
Ik haal altijd een potje clotted cream bij de Jumbo.

En de scones maak ik van een mix van Homemade, niks moeilijk doen, binnen een kwartier lekkere scones, wel doe ik er zelf nog cranberries oid doorheen.
Ik doe ze in een muffin vorm en druk ze iets plat en dan heb je mega mooie scones.
Heb ze toen gemaakt voor een high tea en ze waren zo op.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97675503
ehm, ik wil het dus gewoon allemaal zelf maken en gebruik geen 'home made pakjes' :N :) from scratch is meer mijn ding :)

maar bedankt voor het meedenken..
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:11:25 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97675650
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoals gewoonlijk ziet het er weer prachtig uit Robin, complimenten!
Dank je. :D
Ik was zelf ook blij verrast met de foto. Zoals meestal eigenlijk, want ik doe maar gewoon wat.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 22:13:47 #120
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97675788
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 22:08 schreef motorbloempje het volgende:
ehm, ik wil het dus gewoon allemaal zelf maken en gebruik geen 'home made pakjes' :N :) from scratch is meer mijn ding :)

maar bedankt voor het meedenken..

Dan moet je deze proberen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97675857
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 22:13 schreef Curiosity het volgende:

[..]


Dan moet je deze proberen.
zal 's kijken, maar ben dus vooral op zoek naar goede room om de cream mee te maken :)
Ja doei.
  vrijdag 3 juni 2011 @ 23:24:17 #122
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97679688
piet, ik ga dinsdag winkelen in duitsland, zijn er echte must-haves op eet-gebied die ik mee MOET nemen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 09:03:40 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97688891
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juni 2011 23:24 schreef Mirjam het volgende:
piet, ik ga dinsdag winkelen in duitsland, zijn er echte must-haves op eet-gebied die ik mee MOET nemen?
Geen idee, wat vind je lekker? Wat je in D meer ziet dan in NL zijn spullen op zelf in te maken, zelf te bakken. Geweldige diepvriestaart (Coppenrath & Wiese), sterke drank is goedkoper, andere bieren..
Waar ga je naartoe?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:12:01 #124
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97690532
kleve geloof ik :o
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:16:45 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97690679
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:12 schreef Mirjam het volgende:
kleve geloof ik :o
Kleve is een durp, verwacht er niet teveel van.
Mijn advies, rij door naar Bocholt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97691241
Zeg Piet ik heb laatst een salade gemaakt van rauwe spinazie en dat smaakte naar meer. Mijn moeder zegt echter dat dat schadelijk zou zijn voor de gezondheid, vanwege het nitraatgehalte van rauwe spinazie.

Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50? Bijv. Jamie oliver gebruikt regelmatig rauwe spinazie en ik heb er geen last van. Wat is nu waar en niet waar over spinazie?
  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:55:46 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97691619
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:41 schreef Selestha het volgende:
Zeg Piet ik heb laatst een salade gemaakt van rauwe spinazie en dat smaakte naar meer. Mijn moeder zegt echter dat dat schadelijk zou zijn voor de gezondheid, vanwege het nitraatgehalte van rauwe spinazie.

Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50? Bijv. Jamie oliver gebruikt regelmatig rauwe spinazie en ik heb er geen last van. Wat is nu waar en niet waar over spinazie?
In alle bladgroenten zit nitraat, zeker in de winter, maar heb jij ooit gehoord van mensen die met nitraatvergiftiging gestorven zijn na het eten van een groene salade? En koken helpt trouwens niet tegen nitraat, sterker nog, dan wordt het omgezet in Nitriet, en gekookte spinazie eet je veel meer van dan rauwe.

Eetfabeltjes net als vis en spinazie combi, het opwarmen van spinazie, eieren en cholesterol, Chinese restaurant syndroom en glutamaat, etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:00:28 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97691735
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:41 schreef Selestha het volgende:
Volgens mij is dit een fabeltje van de huishoudschool uit de jaren 50?
Of gewoon zelf verzonnen, want ik heb er nog nooit van gehoord dat je geen rauwe spinazie zou mogen eten. Niks mis met nitraat ook.
pi_97691892
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Of gewoon zelf verzonnen, want ik heb er nog nooit van gehoord dat je geen rauwe spinazie zou mogen eten. Niks mis met nitraat ook.
Het verbaasde mij ook een beetje om dat van mijn moeder te horen, want die vind dat soort dingen vaak onzin. Er ging ergens echter wel een belletje rinkelen dat ik het eerder ergens gehoord had, vandaar mijn vraag.
  zaterdag 4 juni 2011 @ 12:43:57 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97692931
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:05 schreef Selestha het volgende:

[..]

Het verbaasde mij ook een beetje om dat van mijn moeder te horen, want die vind dat soort dingen vaak onzin. Er ging ergens echter wel een belletje rinkelen dat ik het eerder ergens gehoord had, vandaar mijn vraag.
wellicht is het hierdoor gekomen
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97693049
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wellicht is het hierdoor gekomen
http://retro.nrc.nl/W2/Lab/Voedingsschandalen/iglo.html
Ah dat kan heel goed ja! Ze zei inderdaad dat rauwe spinazie giftig zou zijn.
pi_97726675
rauwe spinazie is niet giftig, maar de combinatie spinazie (gekookt) met vis is zeker niet goed. Zoals al eerder gezegd is wordt het nitraat in de spinazie omgezet in nitriet en uit de vis komen amines (eitwitten) vrij. In een zure omgeving zoals de maag vormen deze 2 samen nitrosaminen. Deze nitrosaminen zijn vrij carcinogeen. Aldus mijn colleges. Natuurlijk moet je regelmatig deze combinatie naar binnen schuiven om echt nadelige effecten te ondervinden en als je heel af en toe de combinatie eet zal er niet zo snel iets aan de hand zijn. Maar wetenschappelijk gezien is het geen gezonde combinatie
  zondag 5 juni 2011 @ 08:55:13 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97727114
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 06:21 schreef koekepannekoek het volgende:
rauwe spinazie is niet giftig, maar de combinatie spinazie (gekookt) met vis is zeker niet goed. Zoals al eerder gezegd is wordt het nitraat in de spinazie omgezet in nitriet en uit de vis komen amines (eitwitten) vrij. In een zure omgeving zoals de maag vormen deze 2 samen nitrosaminen. Deze nitrosaminen zijn vrij carcinogeen. Aldus mijn colleges. Natuurlijk moet je regelmatig deze combinatie naar binnen schuiven om echt nadelige effecten te ondervinden en als je heel af en toe de combinatie eet zal er niet zo snel iets aan de hand zijn. Maar wetenschappelijk gezien is het geen gezonde combinatie
Hoeveel carcinogenen zaten er ook al weer in koffie? 500?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 09:13:45 #134
333374 Lithia
Too serious
pi_97727275
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne

Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediënten in beide recepten.

Ook zie ik in dat eerste geen kaas staan? ;(

Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  zondag 5 juni 2011 @ 09:57:31 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97727719
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne

Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediënten in beide recepten.

Ook zie ik in dat eerste geen kaas staan? ;(

Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Wat is nu je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 juni 2011 @ 10:00:48 #136
333374 Lithia
Too serious
pi_97727770
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is nu je vraag?
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Dit wil ik maken: http://www.smulweb.nl/recepten/961863/Super-simpele-lasagne

Maar als ik dit http://www.smulweb.nl/recepten/126611/Lasagna zie, dan vraag ik me af of dat eerste een stuk minder lekker zal smaken door de grote hoeveelheidsverschil van ingrediënten in beide recepten.
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 09:13 schreef Lithia het volgende:
Anyway, ik wil een simpele recept van een lasagne hebben, alleen weet ik niet welke 'juist' is en welke niet.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  † In Memoriam † zondag 5 juni 2011 @ 10:03:27 #137
91830 MaximusTG
pi_97727810
Nou ja, tis allebei niet echt lasagna. Maar als ik zou moeten kiezen, dan is die tweede natuurlijk het lekkerste. Die eerste zat niet eens tomaat in! En het 'ingrediënt' bechamelmix mist. :')
  zondag 5 juni 2011 @ 10:15:30 #138
333374 Lithia
Too serious
pi_97727993
Welke soort lasagne is dan 'echt'?
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  † In Memoriam † zondag 5 juni 2011 @ 12:26:11 #139
91830 MaximusTG
pi_97731212
Nou ja, dat is natuurlijk ook weer moeilijk te zeggen, omdat er zoveel verschil zit tussen hoe een gerecht 'hoort' gemaakt te worden tussen de verschillende Italiaanse streken. Maar die twee smulwebrecepten bevatten allebei dingen (of bevatten juist bijna niks) die je nooit in een Italiaanse lasagne zou vinden. Hier wat links naar fotos van lasagne recepten uit de Zilveren Lepel. Misschien heb je er wat aan! Omdat je het zelf hebt over welk recept 'juist' is.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121818.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121830.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121859.jpg
  zondag 5 juni 2011 @ 12:29:04 #140
333374 Lithia
Too serious
pi_97731313
dankjewel :) _O_
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  zondag 5 juni 2011 @ 13:18:42 #141
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97733047
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kleve is een durp, verwacht er niet teveel van.
Mijn advies, rij door naar Bocholt.
Met een mega filiaal van Kaufland.
En een niet te misselijke Aldi en Edeka.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_97734732
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 12:26 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, dat is natuurlijk ook weer moeilijk te zeggen, omdat er zoveel verschil zit tussen hoe een gerecht 'hoort' gemaakt te worden tussen de verschillende Italiaanse streken. Maar die twee smulwebrecepten bevatten allebei dingen (of bevatten juist bijna niks) die je nooit in een Italiaanse lasagne zou vinden. Hier wat links naar fotos van lasagne recepten uit de Zilveren Lepel. Misschien heb je er wat aan! Omdat je het zelf hebt over welk recept 'juist' is.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121818.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121830.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/IMG_20110605_121859.jpg
Italianen zijn aartsconservatief wat eten betreft. Het 'hoort' zoals ze het in hun streek al eeuwen doen. Daarom heeft elk dorp, elke streek specifieke gerechten. Dat maakt italie zo'n geweldig land qua voedsel, de UNOX (eenheidsworst) is daar minder doorgedrongen dan hier. Alhoewel dat helaas ook begint te veranderen.
Whatever...
pi_97741200
Hoi Piet! Ik zag bij 'Wat eten we vandaag' dat je een bord verse tomatensoep met basilicum had. Ik vertrouw wel op je kookkunsten en vroeg me af wat je recept was :)

En nog een vraagje.. bij een grieks restaurant hele lekkere rijst gegeten. Ik had het idee dat er kurkuma doorheen zat, maar het recept was een familiegeheim waardoor ik het recept helaas niet mee kreeg. Het was een gelige rijst.. heb jij enig idee wat voor (gele) kruiden Grieken traditioneel gebruiken?
  zondag 5 juni 2011 @ 17:09:38 #144
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97743379
Gele rijst? Dikke kans dat er een snufje saffraan doorheen zit.
  zondag 5 juni 2011 @ 17:17:50 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97743789
Tomatenpuree toch?
pi_97743874
ik zag op internet veel recepten met tomatenpuree ja, maar dan wordt het rode rijst neem ik aan?

saffraan zou kunnen ja!
  zondag 5 juni 2011 @ 17:23:14 #147
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97744063
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
  zondag 5 juni 2011 @ 17:26:21 #148
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_97744237
Piet,

Naar ik begrepen heb word ik voor deze post gevierendeeld, gemangeld, met pek en veren besmeurd en gekielhaald (kies maar een volgorde) maar ik ga het toch vragen.

Ik vind koken leuk in mijn studentenhuisje, maar ben nog geen echte keukenheld. Toch vind ik mijn pindasaus (en iedereen die bij me eet) lekkerder dan pindasaus uit potjes, flesjes, of in restaurant of frietzaak. Ik doe op smaak namelijk gewoon wat euroshopper pindakaas (geen calve!) melk, ketjap, knoflook(fijn) en sambal door elkaar (verwarmen uiteraard), en dan wat maizena om het wat dikker te maken.

Toch heb ik het idee na het lezen van jouw post op pg 1 dat ik veel te kort schiet nu. Is dit nu echt zo een culinaire doodzonde? Hoe kan ik mijn pindasausje het best toch laten overgaan in iets nog lekkerders? Ik zou die van jou graag willen proberen, maar vissaus/soep (dat was het toch? ) heb ik bv ook niet
  zondag 5 juni 2011 @ 20:57:01 #149
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_97756219
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 17:23 schreef Redcoon het volgende:
Heb hier een aantal schouderkarbonades liggen. Sudderen ken ik nu wel, superlekker maar ik wil wat nieuws. Zijn ze ook te grillen, of is de bereidingstijd dan te kort?
Karbonade sudderen?.
Gewoon lekker marineren en dan bakken in de koekepan, evt, grillen.
Zolang hoeven die niet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 juni 2011 @ 20:59:45 #150
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97756421
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 20:57 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Karbonade sudderen?.
Gewoon lekker marineren en dan bakken in de koekepan, evt, grillen.
Zolang hoeven die niet.
Rib-en haaskarbonade hoef je inderdaad niet te sudderen. Maar met schouderkarbonade kan dat juist wel, is heerlijk.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')