Doe ik ook meestal, ik nuke ze vaak wel eerst even een paar seconden in de microgolf om te voorkomen dat ze nog hard zijn als de pizza klaar is.quote:Op woensdag 13 juli 2011 22:17 schreef Yvesss het volgende:
Ik doe de pizza zelden met ui. Maar eigenlijk zijn een paar uienringetjes best lekker.
[ afbeelding ]
Ja die eerste ismet pesto, had nog een restje eigengemaakte van vorige week in een potje staan met olijfolie.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 20:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Zo, dat ziet er goed uit!
Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
quote:Op zaterdag 16 juli 2011 20:10 schreef motorbloempje het volgende:
haha, compleet omgekeerde van hier dus
Dankje! Saus maak ik normaal gesproken door een blik gepelde tomaten te nemen, die af te gieten, kroontjes af te snijden. Dan de tomaten opensnijden en onder een zachte kraan pitjes eruit en rest sap afspoelen. Die in een kommetje doen, en vocht laten uitlekken. Dan met staafmixer licht pureren, net wat je prettig vindt, en dan op smaak brengen met wat zeezout, peper, en oregano. Maar toevallig deze keer had ik daar geen zin in, en had ik nog wat tomato frito staan, dus heb ik dat gebruikt, en dat smaakte eigenlijk ook wel prima! Nog wat extra zout en peper erover, maar ook basilicum, wat ik normaal niet doe, maar ik heb het tegenwoordig op het balkon staan, dus dan pak je het wat sneller. Voegt zeker wat toe aan de smaak.quote:Op zaterdag 16 juli 2011 17:23 schreef Ml-etje het volgende:
Wowww Maximus!
Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen
Foto's? Maar natuurlijkquote:Op maandag 18 juli 2011 13:13 schreef MaximusTG het volgende:
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm
Hoef je iig niet meer te kneden. Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
quote:Op maandag 18 juli 2011 15:10 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
ah, si!
Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
Ja, dank, was even te lui om naar de kast te lopenquote:Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk.
@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
2 pizza's. Recept is volgens MaximusTG's recept voor 2 pizza's, dus...quote:Op maandag 18 juli 2011 15:56 schreef motorbloempje het volgende:
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag?
Bedankt!!quote:Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk.
@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
oh ja. Tuurlijk, dat bedoelt ze.quote:Op maandag 18 juli 2011 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
Ja, met mixer gekneed (gebeurde eigenlijk vrij weinig in die 5 minuten). En die draden aan de wand zeker, kwam er als een vieze, draden bende (doch samenhangend) uit de kom. Blij dat het dusver goed gaatquote:Op maandag 18 juli 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed![]()
. Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
Ja, dat kan idd best veel invloed hebben, is natuurlijk ook afhankelijk van soort bloem, temperatuur koelkast etc. Bakjes is best lastig ja, goed wat olie erin, met keukenpapier verdelen en als je het deeg eruit wil halen zet je het bakje op de kop neer op een bebloemd werkblad. Het deeg zakt dan vanzelf naar beneden.quote:Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef DrukVout het volgende:
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
Absoluut. Een paar dagen in de koelkast laten rijzen komt de smaak echt ten goede.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:06 schreef robuust89 het volgende:
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komenquote:Op maandag 18 juli 2011 21:41 schreef Joooo-pi het volgende:
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic!
okquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:29 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen
Ik heb ook al zoveel geprobeerd qua saus, veel ingredienten en het inkoken ervan. Maar uiteindelijk vind ik tomaat, zout, peper en oregano het lekkerst. Zelfde voor het deeg, alleen bloem, zout water en gist.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 14:18 schreef Iemand91 het volgende:
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.
Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En tha horreur erna, ijsklontjes zak vullen met tomatensaus![]()
Dan een beker tomatensap (wat uit het blik kwam) stootte ik om -> schoot dwars door de keuken, gevolg' een lange streep rood sap op de grond/stoel/tafel.![]()
En ik zat onder het bloem.![]()
Maar wel een succes!
[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 19-07-2011 18:52:19 ]
Ik krijg die dingen nooit rondquote:Op dinsdag 19 juli 2011 22:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest. Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
Gewone theelepels idd, en van die zakjes inderdaad.quote:Op donderdag 21 juli 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven.
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
Zal opzich wel meevallen. Er zullen niet zo bijster veel levensvatbare sporen op je deeg vallen als je er mee bezig bent, bovendien duurt het ongeveer 80 minuten voordat een gistcel zich voortgeplant heeft.quote:Op donderdag 21 juli 2011 23:55 schreef Leonoire het volgende:
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
hahaquote:Op zaterdag 23 juli 2011 20:48 schreef Tjado het volgende:
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andereDe korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus
Hier wat fotos:
De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.
[ afbeelding ]
Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt
[ afbeelding ]
Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook
[ afbeelding ]
Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
[ afbeelding ]
Ik ook, maar we hadden niet alles ingevroren.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 21:08 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
hahaik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.
Zien er lekker uit!
@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in
En, was het te redden? _Nyanquote:Op zaterdag 23 juli 2011 13:51 schreef Erasmo het volgende:
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
Ook lekker: een pitabroodje niet opensnijden, besmeren met tomatensaus, beleg erop en dan even onder de grill, minipizza!quote:Op zondag 24 juli 2011 18:17 schreef Iemand91 het volgende:
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kwam een beetje klaar toen je bovenstaande post postte, oder?quote:Op dinsdag 26 juli 2011 23:18 schreef Yvesss het volgende:
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |