Ja, dat kan idd best veel invloed hebben, is natuurlijk ook afhankelijk van soort bloem, temperatuur koelkast etc. Bakjes is best lastig ja, goed wat olie erin, met keukenpapier verdelen en als je het deeg eruit wil halen zet je het bakje op de kop neer op een bebloemd werkblad. Het deeg zakt dan vanzelf naar beneden.quote:Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef DrukVout het volgende:
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
Absoluut. Een paar dagen in de koelkast laten rijzen komt de smaak echt ten goede.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:06 schreef robuust89 het volgende:
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komenquote:Op maandag 18 juli 2011 21:41 schreef Joooo-pi het volgende:
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic!
okquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:29 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen
Ik heb ook al zoveel geprobeerd qua saus, veel ingredienten en het inkoken ervan. Maar uiteindelijk vind ik tomaat, zout, peper en oregano het lekkerst. Zelfde voor het deeg, alleen bloem, zout water en gist.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 14:18 schreef Iemand91 het volgende:
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.
Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En tha horreur erna, ijsklontjes zak vullen met tomatensaus
Dan een beker tomatensap (wat uit het blik kwam) stootte ik om -> schoot dwars door de keuken, gevolg' een lange streep rood sap op de grond/stoel/tafel.
En ik zat onder het bloem.
Maar wel een succes!
[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 19-07-2011 18:52:19 ]
Ik krijg die dingen nooit rondquote:Op dinsdag 19 juli 2011 22:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest . Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
Gewone theelepels idd, en van die zakjes inderdaad.quote:Op donderdag 21 juli 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven .
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |