abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 juli 2011 @ 21:18:05 #251
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99636925
De gist is binnen. ^O^

Zonder jullie omschrijving was het waarschijnlijk niet gelukt, maar nu dus wel :D
heitieh
pi_99637695
volgens mij ging het een beetje mis

pi_99637995
beetje oude foto...
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 21:41:13 #254
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99638136
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic! _O-
heitieh
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 00:07:01 #255
91830 MaximusTG
pi_99646358
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef DrukVout het volgende:
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
Ja, dat kan idd best veel invloed hebben, is natuurlijk ook afhankelijk van soort bloem, temperatuur koelkast etc. Bakjes is best lastig ja, goed wat olie erin, met keukenpapier verdelen en als je het deeg eruit wil halen zet je het bakje op de kop neer op een bebloemd werkblad. Het deeg zakt dan vanzelf naar beneden.
pi_99655806
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 11:20:44 #257
91830 MaximusTG
pi_99656157
Ja, dat kan, moet je het alleen wel na de rijs in de koelkast op temperatuur laten komen, voordat je het verwerkt (1,5 tot 2 uur).
pi_99656354
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 11:06 schreef robuust89 het volgende:
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Absoluut. Een paar dagen in de koelkast laten rijzen komt de smaak echt ten goede.
pi_99656376
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2011 21:41 schreef Joooo-pi het volgende:
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic! _O-
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen :')
Ja doei.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 11:38:56 #260
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99656666
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 11:29 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen :')
ok :')

foto is hilarisch :D
heitieh
pi_99662340
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.

Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 14:36:16 #262
91830 MaximusTG
pi_99663001
Het is net wat je zelf het lekkerste vindt, maar ook afhankelijk van wat voor soort pizza's je lekker vindt/wil maken. Ik hou zelf meer van de meer authentiek Italiaanse pizza's, met weinig beleg en pure ingrediënten. Dus gebruik je gewoon goede tomaten, wat zout, peper en oregano om een lekkere saus te maken; zoals hier bijvoorbeeld:
http://www.fornobravo.com/pizza/pizza_sauce_recipe.html. Let op dat ze hier niet de pitjes uit de tomaat halen, en ze daarom met een aardappelstamper fijn maken. Je kan inderdaad ook een saus gaan koken, maar dan wordt het vaak wat dikker en zwaarder. Ben daar persoonlijk niet zo'n fan van.
Jeff Varasano heeft daar een mooi stukje over geschreven; http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm en dan ergens beneden, zoeken op 'sauce'. Zijn redenering is dat de tomaten al op de pizza koken tijdens het bakken, en dat en saus koken dus een keer teveel is. Echter als je verse tomaten gebruikt zou je wel een saus kunnen koken, omdat tomaten in blik al een keer verhit zijn tijdens het inblikken.

Een groot deel van de smaak van de saus is natuurlijk ook hoe je em op smaak brengt. Beetje meer zout, peper, je gedroogde oregano goed fijnwrijven tussen je vingers als je het toevoegt. En die basilicum voegt ook echt heel veel toe. Proeven proeven proeven..
pi_99663606
Thanks, dan laat ik het inkoken wel voor wat het is. Denk iets van die tomatenblokjes, droge oregano/basilicum, zout & peper (waar gaat die combinatie eigenlijk niet in?), misschien wat paprikapoeder en misschien zo'n blikje tomatenpuree.
En dan als het te dik is even pureren.

Heb er nou al zin in :9
pi_99668059
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 14:18 schreef Iemand91 het volgende:
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.

Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
Ik heb ook al zoveel geprobeerd qua saus, veel ingredienten en het inkoken ervan. Maar uiteindelijk vind ik tomaat, zout, peper en oregano het lekkerst. Zelfde voor het deeg, alleen bloem, zout water en gist.
pi_99672788
Nou ze zijn achter de kiezen. Het deeg was fantastisch, super om te verwerken tot bodem. Helaas was het niet erg gerezen. De eerste pizza was redelijk, helaas werd de bodem wel veel te dun en de rand was niet omhoog gegaan en bruin. Maar de oven gaat waarschijnlijk niet heet genoeg; bij de 2e pizza (die langer in de oven ging) was het hetzelfde.
De 2e pizza ging mis, tijdens het vormen van de bodem kwamen er 2 scheuren, bij het verhelpen van dit kon ik daarna niet meer goed vormen waardoor dat dus een kleine/dikke pizza werd.
Maar ze smaakten erg goed, saus was ook lekker (niet verwacht).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En tha horreur erna, ijsklontjes zak vullen met tomatensaus _O-
Dan een beker tomatensap (wat uit het blik kwam) stootte ik om -> schoot dwars door de keuken, gevolg' een lange streep rood sap op de grond/stoel/tafel. _O-
En ik zat onder het bloem. :')

Maar wel een succes! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 19-07-2011 18:52:19 ]
  dinsdag 19 juli 2011 @ 19:39:18 #266
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99674832
Protip, voor wat stevigere sauzen werkt een gewone vorm beter.
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 22:11:44 #267
91830 MaximusTG
pi_99681563
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest :). Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
pi_99683254
Misschien ook teveel olie?
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 22:48:46 #269
91830 MaximusTG
pi_99684061
Oke
pi_99684910
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 22:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest :). Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
Ik krijg die dingen nooit rond ;(
Koelkast staat op (lijkt me) normale temperatuur. Rond half vier eruit gehaalt, rond 10 over 5 begonnen met vormen. Standaard theelepel.
pi_99728480
Ook weer 2 gemaakt, ze hadden een tije langer gemogen, maar OK.

pi_99731799
Ziet er weer lekker uit! (Hoewel ik olijven echt :r vindt. :@ )

Ik moet denk ik de volgende keer dus gewoon meer gist gebruiken en eerder uit de koelkast halen.
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2011 @ 11:48:03 #274
91830 MaximusTG
pi_99742861
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven ;).
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
pi_99743099
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven ;).
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
Gewone theelepels idd, en van die zakjes inderdaad.
pi_99758020
Dr Oetker heeft de hele gistmarkt in handen. :') Ik heb eerlijk gezegd in een supermarkt nooit ander gist dan van dr oetker gezien.
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2011 @ 17:48:09 #277
91830 MaximusTG
pi_99759065
Moet je naar de Boerenbond/Welkoop gaan, hebben ze 500gr. verpakkingen van Bruggeman. Daarom vroeg ik het nl. als je namelijk zon verpakking niet goed bewaard kan de kwaliteit van het gist verminderen. En dat zou een mindere rijs verklaren :).
pi_99762697
Inderdaad, Oetker domineert de gistmarkt al jaren. En hier lees je nu nooit eens iets over in de kranten. Kwade tongen beweren dat aan menigeen die getracht heeft de gistmarkt open te breken slechts hoongelach ten deel is gevallen.

Kleine aanvulling: de Jumbo verkoopt verse Bruggemangist in de koeling.
Een of andere makkelijk te googelen webshop verkoopt de hiervoor genoemde Italiaanse biergist tegen schappelijke verzendkosten (enveloppepost).
Ik gebruik de gist van Oetker trouwens wel gewoon hoor, niets mis mee.
Ik ben het met Maximus eens dat de rijping van het deeg veel meer smaakbepalend is.
Verder heb ik altijd geleerd dat gist niet van zout houdt, tenzij het opgelost is. Dat oplossen doe ik dus altijd. Waarom de ene batch deeg sneller en meer rijst dan de andere is ook voor mij nog steeds een raadsel.
pi_99776286
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools.
~Douglas Adams~
  vrijdag 22 juli 2011 @ 19:10:29 #280
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99808268
De Turkse supermarkt verkoopt vaak ook verse gist.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 23:55 schreef Leonoire het volgende:
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
Zal opzich wel meevallen. Er zullen niet zo bijster veel levensvatbare sporen op je deeg vallen als je er mee bezig bent, bovendien duurt het ongeveer 80 minuten voordat een gistcel zich voortgeplant heeft.

Ben nu deeg aan het maken voor morgen, staat ongeveer een uurtje te rijzen en het gedraagt zich als een drilpudding als je tegen de kom tikt :P
  zaterdag 23 juli 2011 @ 13:51:31 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99836257
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
pi_99851817
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere ;) De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus :D

Hier wat fotos:

De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.


Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt


Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook


Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
pi_99852647
oh, een tip als je net al wij hier tomatensaus overheb, smeer er wat van op brood met kaas: tosti/pizza. :Y)

Ik ben bij dat we saus overhebben, ik vind m'n mixje erug lekker uitgevallen. :9
pi_99852703
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 20:48 schreef Tjado het volgende:
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere ;) De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus :D

Hier wat fotos:

De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.
[ afbeelding ]

Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt
[ afbeelding ]

Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook
[ afbeelding ]

Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
[ afbeelding ]
haha _O- ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.

Zien er lekker uit!

@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in 8-)
Ja doei.
pi_99853352
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:08 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

haha _O- ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.

Zien er lekker uit!

@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in 8-)
Ik ook, maar we hadden niet alles ingevroren. ;)
pi_99885881
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:

pi_99887544
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 13:51 schreef Erasmo het volgende:
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
En, was het te redden? _Nyan

De laatste voor deze maand:


[ Bericht 9% gewijzigd door Yvesss op 24-07-2011 21:02:01 ]
  † In Memoriam † maandag 25 juli 2011 @ 00:49:57 #288
91830 MaximusTG
pi_99905032
Zo, ziet er weer lekker uit hier! Goed resultaat zeg, Tjado, zeker voor een eerste keer! Gek dat het zo slap was Erasmo, teveel water misschien? Of een bloem die minder water kan opnemen?
pi_99980992
We zullen het antwoord wel nooit weten. Maar Tjado is goed bezig. Thumbs up!!!!!!!
pi_99981212
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 18:17 schreef Iemand91 het volgende:
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook lekker: een pitabroodje niet opensnijden, besmeren met tomatensaus, beleg erop en dan even onder de grill, minipizza! 8-)
pi_99981479
Sure. Laat die mini[pitas] -pizzas maar komen. Ook erg lekker. Het topic valt wat stil.
pi_99981591
oh, ik had foto's gemaakt zondag! Maar wordt een beetje veel van 't zelfde, al hadden we een mooie korst al zeg ik 't zelf. Ik houd zelf nogal van dikke korst, maar de bodem mag wel heel dun zijn, dus hadden we nu een pizza met een mooie dikke rand, maar een fijne dunne bodem :9 _O_
Ja doei.
pi_99981912
Nee, Moblo, nooit teveel van hetzelfde. Juist bepaalde foto's hier zetten mensen ertoe aan het zelf te gaan proberen. Jouw foto's zijn altijd OK. Valse bescheidenheid? Je ziet hier vaak driekwart pizzaprojecten, en daarna is het stil. Blijft weirde shizzle, het pizzagebeuren. Waar is Minilot?
  dinsdag 26 juli 2011 @ 23:02:41 #294
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99982661
Ik ga vrijdagavond deeg maken voor zaterdag :9

Als het wat is, maar ik ook wel weer wat foto's :)
heitieh
pi_99983053
Eigenlijk draait dit topic om foto's. En dan schamen mensen zich voor hum vermeende misbaksel en dan krijg je deze: "oeh, ik had zo'n honger, vergeten foto's te nemen. Volgende keer". Onzin natuurlijk. Ik ben zelf ook niet bepaald tevreden over mijn pizzafoto's, maar ik post ze toch maar.
En eerste poging is altijd shit. Behalve bij Tjado.
pi_99983565
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
  zaterdag 30 juli 2011 @ 10:34:22 #297
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100119080
Gisteravond deeg gemaakt en in drieen verdeeld. De 'bollen' heb nu een nachtje in de koelkast liggen rijzen. We eten dus vanavond pizza.

Moet de lucht voor die tijd nog uit het deeg voor een tweede rijs? Zo ja, hoe lang?
heitieh
pi_100119104
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 23:18 schreef Yvesss het volgende:
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
Je kwam een beetje klaar toen je bovenstaande post postte, oder?
pi_100119142
Heb per ongeluk gisteren de foto's van de laatste keer verwijderd -O- jammer, want de pizza's waren erg mooi (kan ik nu makkelijk zeggen ;) :P O-) )


Maar we gaan vast volgende week ergens weer 's pizza bakken! :9
Ja doei.
  zaterdag 30 juli 2011 @ 10:56:22 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100119421
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 18:57 schreef Yvesss het volgende:
[..]
En, was het te redden? _Nyan
Het was consumeerbaar :P Ik denk dat ik ook tegen de de limieten van mijn bloem aan zat, gelukkig is het nu op.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')