Ja, dat kan idd best veel invloed hebben, is natuurlijk ook afhankelijk van soort bloem, temperatuur koelkast etc. Bakjes is best lastig ja, goed wat olie erin, met keukenpapier verdelen en als je het deeg eruit wil halen zet je het bakje op de kop neer op een bebloemd werkblad. Het deeg zakt dan vanzelf naar beneden.quote:Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef DrukVout het volgende:
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
Absoluut. Een paar dagen in de koelkast laten rijzen komt de smaak echt ten goede.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:06 schreef robuust89 het volgende:
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komenquote:Op maandag 18 juli 2011 21:41 schreef Joooo-pi het volgende:
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic!
okquote:Op dinsdag 19 juli 2011 11:29 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen
Ik heb ook al zoveel geprobeerd qua saus, veel ingredienten en het inkoken ervan. Maar uiteindelijk vind ik tomaat, zout, peper en oregano het lekkerst. Zelfde voor het deeg, alleen bloem, zout water en gist.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 14:18 schreef Iemand91 het volgende:
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.
Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En tha horreur erna, ijsklontjes zak vullen met tomatensaus
Dan een beker tomatensap (wat uit het blik kwam) stootte ik om -> schoot dwars door de keuken, gevolg' een lange streep rood sap op de grond/stoel/tafel.
En ik zat onder het bloem.
Maar wel een succes!
[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 19-07-2011 18:52:19 ]
Ik krijg die dingen nooit rondquote:Op dinsdag 19 juli 2011 22:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest . Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
Gewone theelepels idd, en van die zakjes inderdaad.quote:Op donderdag 21 juli 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven .
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
Zal opzich wel meevallen. Er zullen niet zo bijster veel levensvatbare sporen op je deeg vallen als je er mee bezig bent, bovendien duurt het ongeveer 80 minuten voordat een gistcel zich voortgeplant heeft.quote:Op donderdag 21 juli 2011 23:55 schreef Leonoire het volgende:
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
haha ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 20:48 schreef Tjado het volgende:
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus
Hier wat fotos:
De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.
[ afbeelding ]
Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt
[ afbeelding ]
Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook
[ afbeelding ]
Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
[ afbeelding ]
Ik ook, maar we hadden niet alles ingevroren.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 21:08 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
haha ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.
Zien er lekker uit!
@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in
En, was het te redden? _Nyanquote:Op zaterdag 23 juli 2011 13:51 schreef Erasmo het volgende:
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
Ook lekker: een pitabroodje niet opensnijden, besmeren met tomatensaus, beleg erop en dan even onder de grill, minipizza!quote:Op zondag 24 juli 2011 18:17 schreef Iemand91 het volgende:
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kwam een beetje klaar toen je bovenstaande post postte, oder?quote:Op dinsdag 26 juli 2011 23:18 schreef Yvesss het volgende:
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
Het was consumeerbaar Ik denk dat ik ook tegen de de limieten van mijn bloem aan zat, gelukkig is het nu op.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |