abonnement Unibet Coolblue
pi_99758020
Dr Oetker heeft de hele gistmarkt in handen. :') Ik heb eerlijk gezegd in een supermarkt nooit ander gist dan van dr oetker gezien.
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2011 @ 17:48:09 #277
91830 MaximusTG
pi_99759065
Moet je naar de Boerenbond/Welkoop gaan, hebben ze 500gr. verpakkingen van Bruggeman. Daarom vroeg ik het nl. als je namelijk zon verpakking niet goed bewaard kan de kwaliteit van het gist verminderen. En dat zou een mindere rijs verklaren :).
pi_99762697
Inderdaad, Oetker domineert de gistmarkt al jaren. En hier lees je nu nooit eens iets over in de kranten. Kwade tongen beweren dat aan menigeen die getracht heeft de gistmarkt open te breken slechts hoongelach ten deel is gevallen.

Kleine aanvulling: de Jumbo verkoopt verse Bruggemangist in de koeling.
Een of andere makkelijk te googelen webshop verkoopt de hiervoor genoemde Italiaanse biergist tegen schappelijke verzendkosten (enveloppepost).
Ik gebruik de gist van Oetker trouwens wel gewoon hoor, niets mis mee.
Ik ben het met Maximus eens dat de rijping van het deeg veel meer smaakbepalend is.
Verder heb ik altijd geleerd dat gist niet van zout houdt, tenzij het opgelost is. Dat oplossen doe ik dus altijd. Waarom de ene batch deeg sneller en meer rijst dan de andere is ook voor mij nog steeds een raadsel.
pi_99776286
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools.
~Douglas Adams~
  vrijdag 22 juli 2011 @ 19:10:29 #280
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99808268
De Turkse supermarkt verkoopt vaak ook verse gist.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 23:55 schreef Leonoire het volgende:
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
Zal opzich wel meevallen. Er zullen niet zo bijster veel levensvatbare sporen op je deeg vallen als je er mee bezig bent, bovendien duurt het ongeveer 80 minuten voordat een gistcel zich voortgeplant heeft.

Ben nu deeg aan het maken voor morgen, staat ongeveer een uurtje te rijzen en het gedraagt zich als een drilpudding als je tegen de kom tikt :P
  zaterdag 23 juli 2011 @ 13:51:31 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99836257
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
pi_99851817
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere ;) De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus :D

Hier wat fotos:

De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.


Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt


Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook


Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
pi_99852647
oh, een tip als je net al wij hier tomatensaus overheb, smeer er wat van op brood met kaas: tosti/pizza. :Y)

Ik ben bij dat we saus overhebben, ik vind m'n mixje erug lekker uitgevallen. :9
pi_99852703
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 20:48 schreef Tjado het volgende:
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere ;) De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus :D

Hier wat fotos:

De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.
[ afbeelding ]

Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt
[ afbeelding ]

Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook
[ afbeelding ]

Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
[ afbeelding ]
haha _O- ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.

Zien er lekker uit!

@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in 8-)
Ja doei.
pi_99853352
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:08 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

haha _O- ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.

Zien er lekker uit!

@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in 8-)
Ik ook, maar we hadden niet alles ingevroren. ;)
pi_99885881
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:

pi_99887544
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 13:51 schreef Erasmo het volgende:
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
En, was het te redden? _Nyan

De laatste voor deze maand:


[ Bericht 9% gewijzigd door Yvesss op 24-07-2011 21:02:01 ]
  † In Memoriam † maandag 25 juli 2011 @ 00:49:57 #288
91830 MaximusTG
pi_99905032
Zo, ziet er weer lekker uit hier! Goed resultaat zeg, Tjado, zeker voor een eerste keer! Gek dat het zo slap was Erasmo, teveel water misschien? Of een bloem die minder water kan opnemen?
pi_99980992
We zullen het antwoord wel nooit weten. Maar Tjado is goed bezig. Thumbs up!!!!!!!
pi_99981212
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 18:17 schreef Iemand91 het volgende:
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook lekker: een pitabroodje niet opensnijden, besmeren met tomatensaus, beleg erop en dan even onder de grill, minipizza! 8-)
pi_99981479
Sure. Laat die mini[pitas] -pizzas maar komen. Ook erg lekker. Het topic valt wat stil.
pi_99981591
oh, ik had foto's gemaakt zondag! Maar wordt een beetje veel van 't zelfde, al hadden we een mooie korst al zeg ik 't zelf. Ik houd zelf nogal van dikke korst, maar de bodem mag wel heel dun zijn, dus hadden we nu een pizza met een mooie dikke rand, maar een fijne dunne bodem :9 _O_
Ja doei.
pi_99981912
Nee, Moblo, nooit teveel van hetzelfde. Juist bepaalde foto's hier zetten mensen ertoe aan het zelf te gaan proberen. Jouw foto's zijn altijd OK. Valse bescheidenheid? Je ziet hier vaak driekwart pizzaprojecten, en daarna is het stil. Blijft weirde shizzle, het pizzagebeuren. Waar is Minilot?
  dinsdag 26 juli 2011 @ 23:02:41 #294
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99982661
Ik ga vrijdagavond deeg maken voor zaterdag :9

Als het wat is, maar ik ook wel weer wat foto's :)
heitieh
pi_99983053
Eigenlijk draait dit topic om foto's. En dan schamen mensen zich voor hum vermeende misbaksel en dan krijg je deze: "oeh, ik had zo'n honger, vergeten foto's te nemen. Volgende keer". Onzin natuurlijk. Ik ben zelf ook niet bepaald tevreden over mijn pizzafoto's, maar ik post ze toch maar.
En eerste poging is altijd shit. Behalve bij Tjado.
pi_99983565
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
  zaterdag 30 juli 2011 @ 10:34:22 #297
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100119080
Gisteravond deeg gemaakt en in drieen verdeeld. De 'bollen' heb nu een nachtje in de koelkast liggen rijzen. We eten dus vanavond pizza.

Moet de lucht voor die tijd nog uit het deeg voor een tweede rijs? Zo ja, hoe lang?
heitieh
pi_100119104
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 23:18 schreef Yvesss het volgende:
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
Je kwam een beetje klaar toen je bovenstaande post postte, oder?
pi_100119142
Heb per ongeluk gisteren de foto's van de laatste keer verwijderd -O- jammer, want de pizza's waren erg mooi (kan ik nu makkelijk zeggen ;) :P O-) )


Maar we gaan vast volgende week ergens weer 's pizza bakken! :9
Ja doei.
  zaterdag 30 juli 2011 @ 10:56:22 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100119421
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 18:57 schreef Yvesss het volgende:
[..]
En, was het te redden? _Nyan
Het was consumeerbaar :P Ik denk dat ik ook tegen de de limieten van mijn bloem aan zat, gelukkig is het nu op.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')