abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 16 juli 2011 @ 17:18:45 #201
91830 MaximusTG
pi_99547514
Ja, foto's worden hier altijd gewaardeerd! ;).
pi_99547767
Wowww Maximus!

Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 16 juli 2011 @ 17:34:34 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99548301
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 22:17 schreef Yvesss het volgende:
Ik doe de pizza zelden met ui. Maar eigenlijk zijn een paar uienringetjes best lekker.
[ afbeelding ]
Doe ik ook meestal, ik nuke ze vaak wel eerst even een paar seconden in de microgolf om te voorkomen dat ze nog hard zijn als de pizza klaar is.
pi_99548921
ik snijd de ui die er op gaat meestal flinterdun O+ en dan het liefst rode ui :9
Ja doei.
pi_99551417
Foto's :)





Niet slecht voor een eerste keer in deze oven
pi_99551543
Flinke pizza Sarabi! Wat zit er allemaal op?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99551591
Gehakt, paprika en champignons :)
en hij was best groot ja, de volgende keer iets minder deeg maken
pi_99551797


Typisch Lan-eten.
pi_99553838











Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99553852
iets te grof belegd naar mijn smaak, maar wát een heerlijke korst O+ O+ O+ _O_
Ja doei.
  zaterdag 16 juli 2011 @ 20:07:32 #211
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_99554033
Zo, dat ziet er goed uit!

Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_99554102
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Zo, dat ziet er goed uit!

Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
Ja die eerste ismet pesto, had nog een restje eigengemaakte van vorige week in een potje staan met olijfolie.
Was erg lekker!
Beetje rucola erover voor het opdienen en :9

De ander met zelfgemaakte tomatensaus met de inhoud van kruidenkasje erdoor en pepertjes, paprika enz.

@Mo wij houden niet zo van pizza's met kaas of zonder bite en deze zijn nog best onderbelegd voor ons doen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99554136
haha, compleet omgekeerde van hier dus :P
Ja doei.
pi_99554291
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:10 schreef motorbloempje het volgende:
haha, compleet omgekeerde van hier dus :P
:Y als ik de kaaspizza's hier zie, ja :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99556717
Nou, echt héél kazig eet ik ze ook niet hoor! Die enorme kaastoppings die ik hier zie zijn ook niet mijn persoonlijke smaak, en die van Mr.Mo ook niet gelukkig :+

Hou vooral van dun belegd in z'n geheel: less is more :P

tomatensaus, mozarella in dunne plakjes, dan wat groente (niet teveel en sowieso hele dunne plakjes) en eventueel wat vlees (ham/salami) met een kleine laag grana padano of pecorino of wat we dan ook in huis hebben eroverheen
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 17 juli 2011 @ 17:27:07 #216
91830 MaximusTG
pi_99583706
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 17:23 schreef Ml-etje het volgende:
Wowww Maximus!

Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen :9
Dankje! Saus maak ik normaal gesproken door een blik gepelde tomaten te nemen, die af te gieten, kroontjes af te snijden. Dan de tomaten opensnijden en onder een zachte kraan pitjes eruit en rest sap afspoelen. Die in een kommetje doen, en vocht laten uitlekken. Dan met staafmixer licht pureren, net wat je prettig vindt, en dan op smaak brengen met wat zeezout, peper, en oregano. Maar toevallig deze keer had ik daar geen zin in, en had ik nog wat tomato frito staan, dus heb ik dat gebruikt, en dat smaakte eigenlijk ook wel prima! Nog wat extra zout en peper erover, maar ook basilicum, wat ik normaal niet doe, maar ik heb het tegenwoordig op het balkon staan, dus dan pak je het wat sneller. Voegt zeker wat toe aan de smaak.

Qua kaas doe ik er ook niet zoveel op, een half bolletje mozarella max. Persoonlijk vind ik de kaas nogal snel overheersen, en het wordt dan ook zo'n vet geheel.

Jouw pizza's zien er trouwens ook lekker uit hoor, ben het wel eens met motorbloempje dat ik ze iets te grof vind voor mijn smaak, maar ze zullen vast lekker zijn geweest.
Dat kan ik helaas niet zeggen over de pizza van Gridlok, het kan de foto zijn, maar dat ziet er niet echt uitnodigend uit. Wat is dat, kipfilet of zo? En is het een zelfgemaakte pizza of een bijbelegde diepvriespizza?

Edit: Wat ik trouwens nog als tip wou geven; Als je geen oventje hebt dat heet genoeg wordt om een belegde pizza snel te bakken, kun je beter de pizza eerst kort bakken zonder toppings, en alleen met saus. Dan geef je de bodem de kans om wat steviger/krokanter te worden. Als je er nl. meteen toppings op doet, loopt het vocht/vet in de bodem, en die wordt dan zompig. Met een steen in je oven heb je daar al wat minder last van, maar toch. Oooooh, waarom heb ik nu geen tuin, dan had ik allang een (al dan niet van steen) soort houtoventje gebouwd... :'(

[ Bericht 14% gewijzigd door MaximusTG op 17-07-2011 17:37:05 ]
pi_99583889
Ik dacht dat er patat op lag :') :@
Ja doei.
pi_99584671
@MaximuxTG,zo heb ik mijn saus gisteren ook gemaakt :D maar dan met verse tomaten en wat meer kruiden (heb gewoon het kasje met kruiden hier geplunderd).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99615313
Nou, straks ga ik deeg maken. Tot nu toe het moeilijkste voor mij.
Morgen eten. :Y)
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 13:13:33 #220
91830 MaximusTG
pi_99616056
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm

Hoef je iig niet meer te kneden :). Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
pi_99616413
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 13:13 schreef MaximusTG het volgende:
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm

Hoef je iig niet meer te kneden :). Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
Foto's? Maar natuurlijk :D
Maar ik ga eerst jouw recept proberen. :P
pi_99617455
Een vraagje nog, ik neem de 3e tabel (voor 2 pizza's). De onderste rij dus het desem kan ik gewoon weglaten toch?
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 14:24:28 #223
91830 MaximusTG
pi_99618681
Zoals ik je al geDMt heb, maar nog even voor de duidelijkheid; er staan twee recepten in mijn pdf. Beide borduren voort op de kneedwijze en rijsmethode van Jeff Varasano, maar de eerste is een recept voor 4 pizza's zonder desem, zoals Peter Reinhart beschrijft in zijn boek, en de andere twee zijn beide met desem (en een beetje gist) voor respectievelijk vier en twee pizza's. Misschien is dat idd een beetje verwarrend.
pi_99618766
Wat wordt op dit moment het meest gebruikt hier, de pizzaoven oa. de Bestron of toch de pizza steen?
pi_99618796
Gewoon de normale oven hier :)
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 14:42:13 #226
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99619371
ik zit inmiddels 2 weken in italië :9

Heb wat bloem gekocht hier voor de pizzahobby ( :D ) , ben wel benieuwd hoe ze hier die heerlijke tomatensaus maken. Zo puur.

Ohja, we gooien in Nederland veel te veel op de pizza... Margherita = tomaat en kaas. Verder niet, en toch heerlijk!

Wat zou ik nog meer mee kunnen nemen naar Nederland, nu ik hier toch ben?
heitieh
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 14:52:26 #227
91830 MaximusTG
pi_99619829
Een houtoven (8> en lekkere olijfolie, en italiaanse ham, italiaanse salami, goeie tomaten, etc.
  maandag 18 juli 2011 @ 15:01:36 #228
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99620230
olijfolie ^O^

houtoven gaat echt niet lukken ;)
heitieh
pi_99620267
Fatsoenlijke gist? :)
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 15:10:00 #230
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99620622
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:02 schreef motorbloempje het volgende:
Fatsoenlijke gist? :)
ah, si!

Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 15:31:45 #231
91830 MaximusTG
pi_99621651
Dat vraag ik me af hoor.. niet of ze gist verkopen, dat geloof ik wel, maar of het daadwerkelijk andere gist is dan die ze hier verkopen. Je zou bijna moeten vragen of het een lokale stam is die ze verkopen. Misschien gebruiken de lokale pizzeria's wel een wilde giststam voor hun pizza 's? Als je zoekt op internet dan staat er altijd dat ze lievito di birra gebruiken; maar of dat een andere gist is dan degene die hier verkocht wordt... ik denk persoonlijk dat het meeste smaakverschil zit in de rijstijd en methode die wordt toegepast. Eigenlijk zou je moeten proberen om de laatste dag dat je in Italie bent een stuk deeg te bemachtigen, en dan dat deeg thuis in stukjes snijden en mengen met een mengsel van 50% bloem en 50% water. En dan om de twee dagen helft weggooien en verversen met weer 50% bloem en 50% water. Dan kun je de gist die in het deeg zit kweken, terwijl je de andere ingredienten steeds verder verdunt.
pi_99621660
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:10 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

ah, si!

Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
:Y
Zoek het italiaanse biergist, met engeltjes op de verpakking, dat vind ik echt fijn spul!
  maandag 18 juli 2011 @ 15:36:21 #233
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99621824
@MaximusTG
Lijkt me iets teveel gedoe nu, hoewel het niet moeilijk klinkt. Misschien een volgende keer ;)

@LieLie
Bedankt voor de tip! Ik ga het zoeken. :9
heitieh
pi_99622015
Nou, 2 hompen deeg staan in de koelkast. Pics komen morgen wel, alleen deeg lijkt me niet bijster interessant :P
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 15:51:46 #235
91830 MaximusTG
pi_99622540
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
pi_99622583
alle foto's zijn, leuk... :) ok, wellicht was die van de aardappel/kip pizza wat minder ;) :+
Ja doei.
pi_99622661
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
Ja, dank, was even te lui om naar de kast te lopen :@
Het zal niet het meest briljante pizzagist zijn dat elke zichzelf respecterende italiaan gebruikt :P
Maar ik merk wel verschil met gewoon gist hier uit de supermarkt en het kost daar niet veel.
Dus zeker een aanrader om mee te nemen, want hier vind je het vrijwel nergens :Y
pi_99622720
Oke, hier dan, na het eerste mengen:

En nu:
pi_99622778
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag? :)
Ja doei.
pi_99622823
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:56 schreef motorbloempje het volgende:
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag? :)
2 pizza's. Recept is volgens MaximusTG's recept voor 2 pizza's, dus...
pi_99622885
ah, I see. Ik maak wel eens 3 pizza's, maar maak altijd gewoon 1 bol deeg :+ en verdeel pas als ik de bodems ga maken ^O^
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:00:27 #242
91830 MaximusTG
pi_99622938
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
  maandag 18 juli 2011 @ 16:01:39 #243
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99622994
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
Bedankt!!
heitieh
pi_99623389
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
oh ja. Tuurlijk, dat bedoelt ze. oO<
Maar ik volg dat recept van jou precies, veel te 'bang' dat het anders verkeerd gaat :@ ...
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:18:10 #245
91830 MaximusTG
pi_99623620
Heel goed ~O> ;). Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
pi_99623836
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed ~O> ;). Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
Ja, met mixer gekneed (gebeurde eigenlijk vrij weinig in die 5 minuten). En die draden aan de wand zeker, kwam er als een vieze, draden bende (doch samenhangend) uit de kom. Blij dat het dusver goed gaat :D
pi_99624137
Pizza Shoarma
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:38:44 #248
91830 MaximusTG
pi_99624411
Nou.. dr ligt in ieder geval genoeg op zullen we maar zeggen ;).
Wat precies? Hoe heb je het deeg gemaakt? etc.
pi_99625650
Deeg heb ik zelf gemaakt; 250 gram bloem, snufje zout, pizza kruiden in het deeg, 15 gr verse gist, wat olijfolie en 125 ml lauw water. Dit daarna 2 uur laten staan.

Bodem voor dat ik hem ging beleggen even voorbakken in de oven op 200 graden, 10 min ongeveer.

Ingrediënten:
Tomatenpuree
Ui
Champignons
Paprika
Shoarma
Artisjok
Mozzarella
Kappertjes.

Foto is trouwens van het moment dat het hele geheel nog in de oven moest.
pi_99626832
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')