abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † zaterdag 16 juli 2011 @ 17:18:45 #201
91830 MaximusTG
pi_99547514
Ja, foto's worden hier altijd gewaardeerd! ;).
pi_99547767
Wowww Maximus!

Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 16 juli 2011 @ 17:34:34 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99548301
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 22:17 schreef Yvesss het volgende:
Ik doe de pizza zelden met ui. Maar eigenlijk zijn een paar uienringetjes best lekker.
[ afbeelding ]
Doe ik ook meestal, ik nuke ze vaak wel eerst even een paar seconden in de microgolf om te voorkomen dat ze nog hard zijn als de pizza klaar is.
pi_99548921
ik snijd de ui die er op gaat meestal flinterdun O+ en dan het liefst rode ui :9
Ja doei.
pi_99551417
Foto's :)





Niet slecht voor een eerste keer in deze oven
pi_99551543
Flinke pizza Sarabi! Wat zit er allemaal op?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99551591
Gehakt, paprika en champignons :)
en hij was best groot ja, de volgende keer iets minder deeg maken
pi_99551797


Typisch Lan-eten.
pi_99553838











Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99553852
iets te grof belegd naar mijn smaak, maar wát een heerlijke korst O+ O+ O+ _O_
Ja doei.
  zaterdag 16 juli 2011 @ 20:07:32 #211
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_99554033
Zo, dat ziet er goed uit!

Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_99554102
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Zo, dat ziet er goed uit!

Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
Ja die eerste ismet pesto, had nog een restje eigengemaakte van vorige week in een potje staan met olijfolie.
Was erg lekker!
Beetje rucola erover voor het opdienen en :9

De ander met zelfgemaakte tomatensaus met de inhoud van kruidenkasje erdoor en pepertjes, paprika enz.

@Mo wij houden niet zo van pizza's met kaas of zonder bite en deze zijn nog best onderbelegd voor ons doen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99554136
haha, compleet omgekeerde van hier dus :P
Ja doei.
pi_99554291
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:10 schreef motorbloempje het volgende:
haha, compleet omgekeerde van hier dus :P
:Y als ik de kaaspizza's hier zie, ja :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99556717
Nou, echt héél kazig eet ik ze ook niet hoor! Die enorme kaastoppings die ik hier zie zijn ook niet mijn persoonlijke smaak, en die van Mr.Mo ook niet gelukkig :+

Hou vooral van dun belegd in z'n geheel: less is more :P

tomatensaus, mozarella in dunne plakjes, dan wat groente (niet teveel en sowieso hele dunne plakjes) en eventueel wat vlees (ham/salami) met een kleine laag grana padano of pecorino of wat we dan ook in huis hebben eroverheen
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 17 juli 2011 @ 17:27:07 #216
91830 MaximusTG
pi_99583706
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 17:23 schreef Ml-etje het volgende:
Wowww Maximus!

Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen :9
Dankje! Saus maak ik normaal gesproken door een blik gepelde tomaten te nemen, die af te gieten, kroontjes af te snijden. Dan de tomaten opensnijden en onder een zachte kraan pitjes eruit en rest sap afspoelen. Die in een kommetje doen, en vocht laten uitlekken. Dan met staafmixer licht pureren, net wat je prettig vindt, en dan op smaak brengen met wat zeezout, peper, en oregano. Maar toevallig deze keer had ik daar geen zin in, en had ik nog wat tomato frito staan, dus heb ik dat gebruikt, en dat smaakte eigenlijk ook wel prima! Nog wat extra zout en peper erover, maar ook basilicum, wat ik normaal niet doe, maar ik heb het tegenwoordig op het balkon staan, dus dan pak je het wat sneller. Voegt zeker wat toe aan de smaak.

Qua kaas doe ik er ook niet zoveel op, een half bolletje mozarella max. Persoonlijk vind ik de kaas nogal snel overheersen, en het wordt dan ook zo'n vet geheel.

Jouw pizza's zien er trouwens ook lekker uit hoor, ben het wel eens met motorbloempje dat ik ze iets te grof vind voor mijn smaak, maar ze zullen vast lekker zijn geweest.
Dat kan ik helaas niet zeggen over de pizza van Gridlok, het kan de foto zijn, maar dat ziet er niet echt uitnodigend uit. Wat is dat, kipfilet of zo? En is het een zelfgemaakte pizza of een bijbelegde diepvriespizza?

Edit: Wat ik trouwens nog als tip wou geven; Als je geen oventje hebt dat heet genoeg wordt om een belegde pizza snel te bakken, kun je beter de pizza eerst kort bakken zonder toppings, en alleen met saus. Dan geef je de bodem de kans om wat steviger/krokanter te worden. Als je er nl. meteen toppings op doet, loopt het vocht/vet in de bodem, en die wordt dan zompig. Met een steen in je oven heb je daar al wat minder last van, maar toch. Oooooh, waarom heb ik nu geen tuin, dan had ik allang een (al dan niet van steen) soort houtoventje gebouwd... :'(

[ Bericht 14% gewijzigd door MaximusTG op 17-07-2011 17:37:05 ]
pi_99583889
Ik dacht dat er patat op lag :') :@
Ja doei.
pi_99584671
@MaximuxTG,zo heb ik mijn saus gisteren ook gemaakt :D maar dan met verse tomaten en wat meer kruiden (heb gewoon het kasje met kruiden hier geplunderd).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99615313
Nou, straks ga ik deeg maken. Tot nu toe het moeilijkste voor mij.
Morgen eten. :Y)
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 13:13:33 #220
91830 MaximusTG
pi_99616056
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm

Hoef je iig niet meer te kneden :). Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
pi_99616413
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 13:13 schreef MaximusTG het volgende:
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm

Hoef je iig niet meer te kneden :). Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
Foto's? Maar natuurlijk :D
Maar ik ga eerst jouw recept proberen. :P
pi_99617455
Een vraagje nog, ik neem de 3e tabel (voor 2 pizza's). De onderste rij dus het desem kan ik gewoon weglaten toch?
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 14:24:28 #223
91830 MaximusTG
pi_99618681
Zoals ik je al geDMt heb, maar nog even voor de duidelijkheid; er staan twee recepten in mijn pdf. Beide borduren voort op de kneedwijze en rijsmethode van Jeff Varasano, maar de eerste is een recept voor 4 pizza's zonder desem, zoals Peter Reinhart beschrijft in zijn boek, en de andere twee zijn beide met desem (en een beetje gist) voor respectievelijk vier en twee pizza's. Misschien is dat idd een beetje verwarrend.
pi_99618766
Wat wordt op dit moment het meest gebruikt hier, de pizzaoven oa. de Bestron of toch de pizza steen?
pi_99618796
Gewoon de normale oven hier :)
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 14:42:13 #226
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99619371
ik zit inmiddels 2 weken in italië :9

Heb wat bloem gekocht hier voor de pizzahobby ( :D ) , ben wel benieuwd hoe ze hier die heerlijke tomatensaus maken. Zo puur.

Ohja, we gooien in Nederland veel te veel op de pizza... Margherita = tomaat en kaas. Verder niet, en toch heerlijk!

Wat zou ik nog meer mee kunnen nemen naar Nederland, nu ik hier toch ben?
heitieh
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 14:52:26 #227
91830 MaximusTG
pi_99619829
Een houtoven (8> en lekkere olijfolie, en italiaanse ham, italiaanse salami, goeie tomaten, etc.
  maandag 18 juli 2011 @ 15:01:36 #228
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99620230
olijfolie ^O^

houtoven gaat echt niet lukken ;)
heitieh
pi_99620267
Fatsoenlijke gist? :)
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 15:10:00 #230
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99620622
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:02 schreef motorbloempje het volgende:
Fatsoenlijke gist? :)
ah, si!

Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 15:31:45 #231
91830 MaximusTG
pi_99621651
Dat vraag ik me af hoor.. niet of ze gist verkopen, dat geloof ik wel, maar of het daadwerkelijk andere gist is dan die ze hier verkopen. Je zou bijna moeten vragen of het een lokale stam is die ze verkopen. Misschien gebruiken de lokale pizzeria's wel een wilde giststam voor hun pizza 's? Als je zoekt op internet dan staat er altijd dat ze lievito di birra gebruiken; maar of dat een andere gist is dan degene die hier verkocht wordt... ik denk persoonlijk dat het meeste smaakverschil zit in de rijstijd en methode die wordt toegepast. Eigenlijk zou je moeten proberen om de laatste dag dat je in Italie bent een stuk deeg te bemachtigen, en dan dat deeg thuis in stukjes snijden en mengen met een mengsel van 50% bloem en 50% water. En dan om de twee dagen helft weggooien en verversen met weer 50% bloem en 50% water. Dan kun je de gist die in het deeg zit kweken, terwijl je de andere ingredienten steeds verder verdunt.
pi_99621660
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:10 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

ah, si!

Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
:Y
Zoek het italiaanse biergist, met engeltjes op de verpakking, dat vind ik echt fijn spul!
  maandag 18 juli 2011 @ 15:36:21 #233
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99621824
@MaximusTG
Lijkt me iets teveel gedoe nu, hoewel het niet moeilijk klinkt. Misschien een volgende keer ;)

@LieLie
Bedankt voor de tip! Ik ga het zoeken. :9
heitieh
pi_99622015
Nou, 2 hompen deeg staan in de koelkast. Pics komen morgen wel, alleen deeg lijkt me niet bijster interessant :P
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 15:51:46 #235
91830 MaximusTG
pi_99622540
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
pi_99622583
alle foto's zijn, leuk... :) ok, wellicht was die van de aardappel/kip pizza wat minder ;) :+
Ja doei.
pi_99622661
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
Ja, dank, was even te lui om naar de kast te lopen :@
Het zal niet het meest briljante pizzagist zijn dat elke zichzelf respecterende italiaan gebruikt :P
Maar ik merk wel verschil met gewoon gist hier uit de supermarkt en het kost daar niet veel.
Dus zeker een aanrader om mee te nemen, want hier vind je het vrijwel nergens :Y
pi_99622720
Oke, hier dan, na het eerste mengen:

En nu:
pi_99622778
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag? :)
Ja doei.
pi_99622823
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:56 schreef motorbloempje het volgende:
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag? :)
2 pizza's. Recept is volgens MaximusTG's recept voor 2 pizza's, dus...
pi_99622885
ah, I see. Ik maak wel eens 3 pizza's, maar maak altijd gewoon 1 bol deeg :+ en verdeel pas als ik de bodems ga maken ^O^
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:00:27 #242
91830 MaximusTG
pi_99622938
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
  maandag 18 juli 2011 @ 16:01:39 #243
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99622994
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
Bedankt!!
heitieh
pi_99623389
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
oh ja. Tuurlijk, dat bedoelt ze. oO<
Maar ik volg dat recept van jou precies, veel te 'bang' dat het anders verkeerd gaat :@ ...
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:18:10 #245
91830 MaximusTG
pi_99623620
Heel goed ~O> ;). Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
pi_99623836
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed ~O> ;). Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
Ja, met mixer gekneed (gebeurde eigenlijk vrij weinig in die 5 minuten). En die draden aan de wand zeker, kwam er als een vieze, draden bende (doch samenhangend) uit de kom. Blij dat het dusver goed gaat :D
pi_99624137
Pizza Shoarma
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:38:44 #248
91830 MaximusTG
pi_99624411
Nou.. dr ligt in ieder geval genoeg op zullen we maar zeggen ;).
Wat precies? Hoe heb je het deeg gemaakt? etc.
pi_99625650
Deeg heb ik zelf gemaakt; 250 gram bloem, snufje zout, pizza kruiden in het deeg, 15 gr verse gist, wat olijfolie en 125 ml lauw water. Dit daarna 2 uur laten staan.

Bodem voor dat ik hem ging beleggen even voorbakken in de oven op 200 graden, 10 min ongeveer.

Ingrediënten:
Tomatenpuree
Ui
Champignons
Paprika
Shoarma
Artisjok
Mozzarella
Kappertjes.

Foto is trouwens van het moment dat het hele geheel nog in de oven moest.
pi_99626832
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
  maandag 18 juli 2011 @ 21:18:05 #251
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99636925
De gist is binnen. ^O^

Zonder jullie omschrijving was het waarschijnlijk niet gelukt, maar nu dus wel :D
heitieh
pi_99637695
volgens mij ging het een beetje mis

pi_99637995
beetje oude foto...
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 21:41:13 #254
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99638136
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic! _O-
heitieh
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 00:07:01 #255
91830 MaximusTG
pi_99646358
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 17:40 schreef DrukVout het volgende:
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
Ja, dat kan idd best veel invloed hebben, is natuurlijk ook afhankelijk van soort bloem, temperatuur koelkast etc. Bakjes is best lastig ja, goed wat olie erin, met keukenpapier verdelen en als je het deeg eruit wil halen zet je het bakje op de kop neer op een bebloemd werkblad. Het deeg zakt dan vanzelf naar beneden.
pi_99655806
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 11:20:44 #257
91830 MaximusTG
pi_99656157
Ja, dat kan, moet je het alleen wel na de rijs in de koelkast op temperatuur laten komen, voordat je het verwerkt (1,5 tot 2 uur).
pi_99656354
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 11:06 schreef robuust89 het volgende:
Zo, ook weer deeg gemaakt!
Kan je trouwens deeg alleen in de koelkast laten rijzen, dus dat je het normale rijsproces onder kamertemperatuur overslaat?
Absoluut. Een paar dagen in de koelkast laten rijzen komt de smaak echt ten goede.
pi_99656376
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2011 21:41 schreef Joooo-pi het volgende:
Is die foto echt van jezelf? Ik vind het erg jammer voor je, maar de foto is wel epic! _O-
Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen :')
Ja doei.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 11:38:56 #260
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99656666
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 11:29 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Volgens mij niet, heb die foto al wel eerder voorbij zien komen :')
ok :')

foto is hilarisch :D
heitieh
pi_99662340
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.

Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 14:36:16 #262
91830 MaximusTG
pi_99663001
Het is net wat je zelf het lekkerste vindt, maar ook afhankelijk van wat voor soort pizza's je lekker vindt/wil maken. Ik hou zelf meer van de meer authentiek Italiaanse pizza's, met weinig beleg en pure ingrediënten. Dus gebruik je gewoon goede tomaten, wat zout, peper en oregano om een lekkere saus te maken; zoals hier bijvoorbeeld:
http://www.fornobravo.com/pizza/pizza_sauce_recipe.html. Let op dat ze hier niet de pitjes uit de tomaat halen, en ze daarom met een aardappelstamper fijn maken. Je kan inderdaad ook een saus gaan koken, maar dan wordt het vaak wat dikker en zwaarder. Ben daar persoonlijk niet zo'n fan van.
Jeff Varasano heeft daar een mooi stukje over geschreven; http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm en dan ergens beneden, zoeken op 'sauce'. Zijn redenering is dat de tomaten al op de pizza koken tijdens het bakken, en dat en saus koken dus een keer teveel is. Echter als je verse tomaten gebruikt zou je wel een saus kunnen koken, omdat tomaten in blik al een keer verhit zijn tijdens het inblikken.

Een groot deel van de smaak van de saus is natuurlijk ook hoe je em op smaak brengt. Beetje meer zout, peper, je gedroogde oregano goed fijnwrijven tussen je vingers als je het toevoegt. En die basilicum voegt ook echt heel veel toe. Proeven proeven proeven..
pi_99663606
Thanks, dan laat ik het inkoken wel voor wat het is. Denk iets van die tomatenblokjes, droge oregano/basilicum, zout & peper (waar gaat die combinatie eigenlijk niet in?), misschien wat paprikapoeder en misschien zo'n blikje tomatenpuree.
En dan als het te dik is even pureren.

Heb er nou al zin in :9
pi_99668059
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 14:18 schreef Iemand91 het volgende:
Qua saus: ergens postte je dat je gepelde tomaten pureert, wat peper,zout en oregano erdoor.
In de OP staat een andere recept; o.a. knoflook en ui en meest opvallend: inkoken.
Nu heb ik zelf hier tomatenblokjes staan maar dat is eigenlijk gewoon het zelfde.

Wat (als jij/jullie beiden hebben geprobeerd) bevalt jullie het best/lekkerst?
Ik heb ook al zoveel geprobeerd qua saus, veel ingredienten en het inkoken ervan. Maar uiteindelijk vind ik tomaat, zout, peper en oregano het lekkerst. Zelfde voor het deeg, alleen bloem, zout water en gist.
pi_99672788
Nou ze zijn achter de kiezen. Het deeg was fantastisch, super om te verwerken tot bodem. Helaas was het niet erg gerezen. De eerste pizza was redelijk, helaas werd de bodem wel veel te dun en de rand was niet omhoog gegaan en bruin. Maar de oven gaat waarschijnlijk niet heet genoeg; bij de 2e pizza (die langer in de oven ging) was het hetzelfde.
De 2e pizza ging mis, tijdens het vormen van de bodem kwamen er 2 scheuren, bij het verhelpen van dit kon ik daarna niet meer goed vormen waardoor dat dus een kleine/dikke pizza werd.
Maar ze smaakten erg goed, saus was ook lekker (niet verwacht).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En tha horreur erna, ijsklontjes zak vullen met tomatensaus _O-
Dan een beker tomatensap (wat uit het blik kwam) stootte ik om -> schoot dwars door de keuken, gevolg' een lange streep rood sap op de grond/stoel/tafel. _O-
En ik zat onder het bloem. :')

Maar wel een succes! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 19-07-2011 18:52:19 ]
  dinsdag 19 juli 2011 @ 19:39:18 #266
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99674832
Protip, voor wat stevigere sauzen werkt een gewone vorm beter.
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 22:11:44 #267
91830 MaximusTG
pi_99681563
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest :). Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
pi_99683254
Misschien ook teveel olie?
  † In Memoriam † dinsdag 19 juli 2011 @ 22:48:46 #269
91830 MaximusTG
pi_99684061
Oke
pi_99684910
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 22:11 schreef MaximusTG het volgende:
Ietwat creatieve vorm, maar ze zullen idd vast lekker zijn geweest :). Jammer dat ze niet zo gerezen waren; misschien niet lang genoeg uit de koelkast? Of misschien stond de koelkast te koud? Andere optie; te weinig gist? Wat voor teaspoon heb je gebruikt?
Ik krijg die dingen nooit rond ;(
Koelkast staat op (lijkt me) normale temperatuur. Rond half vier eruit gehaalt, rond 10 over 5 begonnen met vormen. Standaard theelepel.
pi_99728480
Ook weer 2 gemaakt, ze hadden een tije langer gemogen, maar OK.

pi_99731799
Ziet er weer lekker uit! (Hoewel ik olijven echt :r vindt. :@ )

Ik moet denk ik de volgende keer dus gewoon meer gist gebruiken en eerder uit de koelkast halen.
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2011 @ 11:48:03 #274
91830 MaximusTG
pi_99742861
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven ;).
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
pi_99743099
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 11:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zien er idd lekker uit Yvesss! Lekker met olijven ;).
Gebruik je gewone theelepels van je bestek zeg maar Iemand91? Want teaspoon is ook een echte volumemaat, vooral gebruikt in Angelsaksische landen. Setje kan je bij Blokker kopen. Wat voor gist had je eigenlijk gebruikt? Van die Dr. Oetker zakjes?
Gewone theelepels idd, en van die zakjes inderdaad.
pi_99758020
Dr Oetker heeft de hele gistmarkt in handen. :') Ik heb eerlijk gezegd in een supermarkt nooit ander gist dan van dr oetker gezien.
  † In Memoriam † donderdag 21 juli 2011 @ 17:48:09 #277
91830 MaximusTG
pi_99759065
Moet je naar de Boerenbond/Welkoop gaan, hebben ze 500gr. verpakkingen van Bruggeman. Daarom vroeg ik het nl. als je namelijk zon verpakking niet goed bewaard kan de kwaliteit van het gist verminderen. En dat zou een mindere rijs verklaren :).
pi_99762697
Inderdaad, Oetker domineert de gistmarkt al jaren. En hier lees je nu nooit eens iets over in de kranten. Kwade tongen beweren dat aan menigeen die getracht heeft de gistmarkt open te breken slechts hoongelach ten deel is gevallen.

Kleine aanvulling: de Jumbo verkoopt verse Bruggemangist in de koeling.
Een of andere makkelijk te googelen webshop verkoopt de hiervoor genoemde Italiaanse biergist tegen schappelijke verzendkosten (enveloppepost).
Ik gebruik de gist van Oetker trouwens wel gewoon hoor, niets mis mee.
Ik ben het met Maximus eens dat de rijping van het deeg veel meer smaakbepalend is.
Verder heb ik altijd geleerd dat gist niet van zout houdt, tenzij het opgelost is. Dat oplossen doe ik dus altijd. Waarom de ene batch deeg sneller en meer rijst dan de andere is ook voor mij nog steeds een raadsel.
pi_99776286
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools.
~Douglas Adams~
  vrijdag 22 juli 2011 @ 19:10:29 #280
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99808268
De Turkse supermarkt verkoopt vaak ook verse gist.

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 23:55 schreef Leonoire het volgende:
Heeft het misschien iets te maken met wilde gisten (o.a. afhankelijk van locatie)?
Zal opzich wel meevallen. Er zullen niet zo bijster veel levensvatbare sporen op je deeg vallen als je er mee bezig bent, bovendien duurt het ongeveer 80 minuten voordat een gistcel zich voortgeplant heeft.

Ben nu deeg aan het maken voor morgen, staat ongeveer een uurtje te rijzen en het gedraagt zich als een drilpudding als je tegen de kom tikt :P
  zaterdag 23 juli 2011 @ 13:51:31 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99836257
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
pi_99851817
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere ;) De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus :D

Hier wat fotos:

De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.


Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt


Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook


Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
pi_99852647
oh, een tip als je net al wij hier tomatensaus overheb, smeer er wat van op brood met kaas: tosti/pizza. :Y)

Ik ben bij dat we saus overhebben, ik vind m'n mixje erug lekker uitgevallen. :9
pi_99852703
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 20:48 schreef Tjado het volgende:
Vandaag voor het eerst ook zelf pizza gemaakt, ook het recept uit de OP gebruikt (de pdf van Maximus). Het was een groot succes! Samen met mn vriendin 8 pizzas gemaakt, de ene nog lekkerder dan de andere ;) De korst was niet altijd zo bruin als gehoopt, en de dikte van de bodem verschilde soms aardig per pizza. Blijven oefenen dus :D

Hier wat fotos:

De voorbereidingen - in de ijsbakjes rechts zaten de bolletjes deeg.
[ afbeelding ]

Tomatensaus, peterselie, salami, kaas, cherry tomaatjes, mozarella en munt
[ afbeelding ]

Pesto, spinazie, ricotta, rode ui & knoflook
[ afbeelding ]

Tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, en kaas.
[ afbeelding ]
haha _O- ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.

Zien er lekker uit!

@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in 8-)
Ja doei.
pi_99853352
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:08 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

haha _O- ik gebruik ook gebruikte verpakkingen voor dingen als bloem, alleen heb ik van die liter emmers Griekse Yoghurt van de Lidl.

Zien er lekker uit!

@Iemand91: ik maak altijd een grote pan saus en vries dan porties voor 2 pizza's in 8-)
Ik ook, maar we hadden niet alles ingevroren. ;)
pi_99885881
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:

pi_99887544
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 13:51 schreef Erasmo het volgende:
Had het recept uit de OP gebruikt, maar het deeg is me wederom te slap om mee te werken, heb er wat extra bloem en een snufje suiker door gedaan en het opnieuw gekneed, hopen dat het nog te redden is.
En, was het te redden? _Nyan

De laatste voor deze maand:


[ Bericht 9% gewijzigd door Yvesss op 24-07-2011 21:02:01 ]
  † In Memoriam † maandag 25 juli 2011 @ 00:49:57 #288
91830 MaximusTG
pi_99905032
Zo, ziet er weer lekker uit hier! Goed resultaat zeg, Tjado, zeker voor een eerste keer! Gek dat het zo slap was Erasmo, teveel water misschien? Of een bloem die minder water kan opnemen?
pi_99980992
We zullen het antwoord wel nooit weten. Maar Tjado is goed bezig. Thumbs up!!!!!!!
pi_99981212
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 18:17 schreef Iemand91 het volgende:
En dus maar het laatste restje - onbevroren - tomatensaus op deze manier opgemaakt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook lekker: een pitabroodje niet opensnijden, besmeren met tomatensaus, beleg erop en dan even onder de grill, minipizza! 8-)
pi_99981479
Sure. Laat die mini[pitas] -pizzas maar komen. Ook erg lekker. Het topic valt wat stil.
pi_99981591
oh, ik had foto's gemaakt zondag! Maar wordt een beetje veel van 't zelfde, al hadden we een mooie korst al zeg ik 't zelf. Ik houd zelf nogal van dikke korst, maar de bodem mag wel heel dun zijn, dus hadden we nu een pizza met een mooie dikke rand, maar een fijne dunne bodem :9 _O_
Ja doei.
pi_99981912
Nee, Moblo, nooit teveel van hetzelfde. Juist bepaalde foto's hier zetten mensen ertoe aan het zelf te gaan proberen. Jouw foto's zijn altijd OK. Valse bescheidenheid? Je ziet hier vaak driekwart pizzaprojecten, en daarna is het stil. Blijft weirde shizzle, het pizzagebeuren. Waar is Minilot?
  dinsdag 26 juli 2011 @ 23:02:41 #294
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99982661
Ik ga vrijdagavond deeg maken voor zaterdag :9

Als het wat is, maar ik ook wel weer wat foto's :)
heitieh
pi_99983053
Eigenlijk draait dit topic om foto's. En dan schamen mensen zich voor hum vermeende misbaksel en dan krijg je deze: "oeh, ik had zo'n honger, vergeten foto's te nemen. Volgende keer". Onzin natuurlijk. Ik ben zelf ook niet bepaald tevreden over mijn pizzafoto's, maar ik post ze toch maar.
En eerste poging is altijd shit. Behalve bij Tjado.
pi_99983565
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
  zaterdag 30 juli 2011 @ 10:34:22 #297
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_100119080
Gisteravond deeg gemaakt en in drieen verdeeld. De 'bollen' heb nu een nachtje in de koelkast liggen rijzen. We eten dus vanavond pizza.

Moet de lucht voor die tijd nog uit het deeg voor een tweede rijs? Zo ja, hoe lang?
heitieh
pi_100119104
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 23:18 schreef Yvesss het volgende:
En mensen, de lat niet te hoog leggen. Want MaximusTG is natuurlijk een verkapte pro. Die kan zo een Godsvermogen bij elkaar bakken in de regio Napels. Zelf zie ik in hem een Camorra/frontman. Niet normaal, hoe de man pizza kan bakken. Hulde. Indien het regent, Drijf Ik. Anders Blijf Ik. (flauw, I know)
Je kwam een beetje klaar toen je bovenstaande post postte, oder?
pi_100119142
Heb per ongeluk gisteren de foto's van de laatste keer verwijderd -O- jammer, want de pizza's waren erg mooi (kan ik nu makkelijk zeggen ;) :P O-) )


Maar we gaan vast volgende week ergens weer 's pizza bakken! :9
Ja doei.
  zaterdag 30 juli 2011 @ 10:56:22 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100119421
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 18:57 schreef Yvesss het volgende:
[..]
En, was het te redden? _Nyan
Het was consumeerbaar :P Ik denk dat ik ook tegen de de limieten van mijn bloem aan zat, gelukkig is het nu op.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')