abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 juli 2011 @ 14:42:13 #226
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99619371
ik zit inmiddels 2 weken in italië :9

Heb wat bloem gekocht hier voor de pizzahobby ( :D ) , ben wel benieuwd hoe ze hier die heerlijke tomatensaus maken. Zo puur.

Ohja, we gooien in Nederland veel te veel op de pizza... Margherita = tomaat en kaas. Verder niet, en toch heerlijk!

Wat zou ik nog meer mee kunnen nemen naar Nederland, nu ik hier toch ben?
heitieh
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 14:52:26 #227
91830 MaximusTG
pi_99619829
Een houtoven (8> en lekkere olijfolie, en italiaanse ham, italiaanse salami, goeie tomaten, etc.
  maandag 18 juli 2011 @ 15:01:36 #228
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99620230
olijfolie ^O^

houtoven gaat echt niet lukken ;)
heitieh
pi_99620267
Fatsoenlijke gist? :)
Ja doei.
  maandag 18 juli 2011 @ 15:10:00 #230
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99620622
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:02 schreef motorbloempje het volgende:
Fatsoenlijke gist? :)
ah, si!

Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
heitieh
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 15:31:45 #231
91830 MaximusTG
pi_99621651
Dat vraag ik me af hoor.. niet of ze gist verkopen, dat geloof ik wel, maar of het daadwerkelijk andere gist is dan die ze hier verkopen. Je zou bijna moeten vragen of het een lokale stam is die ze verkopen. Misschien gebruiken de lokale pizzeria's wel een wilde giststam voor hun pizza 's? Als je zoekt op internet dan staat er altijd dat ze lievito di birra gebruiken; maar of dat een andere gist is dan degene die hier verkocht wordt... ik denk persoonlijk dat het meeste smaakverschil zit in de rijstijd en methode die wordt toegepast. Eigenlijk zou je moeten proberen om de laatste dag dat je in Italie bent een stuk deeg te bemachtigen, en dan dat deeg thuis in stukjes snijden en mengen met een mengsel van 50% bloem en 50% water. En dan om de twee dagen helft weggooien en verversen met weer 50% bloem en 50% water. Dan kun je de gist die in het deeg zit kweken, terwijl je de andere ingredienten steeds verder verdunt.
pi_99621660
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:10 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

ah, si!

Morgen ff naar de supermarkt. Neem aan dat ze dat wel verkopen.
:Y
Zoek het italiaanse biergist, met engeltjes op de verpakking, dat vind ik echt fijn spul!
  maandag 18 juli 2011 @ 15:36:21 #233
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99621824
@MaximusTG
Lijkt me iets teveel gedoe nu, hoewel het niet moeilijk klinkt. Misschien een volgende keer ;)

@LieLie
Bedankt voor de tip! Ik ga het zoeken. :9
heitieh
pi_99622015
Nou, 2 hompen deeg staan in de koelkast. Pics komen morgen wel, alleen deeg lijkt me niet bijster interessant :P
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 15:51:46 #235
91830 MaximusTG
pi_99622540
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
pi_99622583
alle foto's zijn, leuk... :) ok, wellicht was die van de aardappel/kip pizza wat minder ;) :+
Ja doei.
pi_99622661
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
Ja, dank, was even te lui om naar de kast te lopen :@
Het zal niet het meest briljante pizzagist zijn dat elke zichzelf respecterende italiaan gebruikt :P
Maar ik merk wel verschil met gewoon gist hier uit de supermarkt en het kost daar niet veel.
Dus zeker een aanrader om mee te nemen, want hier vind je het vrijwel nergens :Y
pi_99622720
Oke, hier dan, na het eerste mengen:

En nu:
pi_99622778
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag? :)
Ja doei.
pi_99622823
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:56 schreef motorbloempje het volgende:
Waarom laat je het in twee bollen rijzen als ik vragen mag? :)
2 pizza's. Recept is volgens MaximusTG's recept voor 2 pizza's, dus...
pi_99622885
ah, I see. Ik maak wel eens 3 pizza's, maar maak altijd gewoon 1 bol deeg :+ en verdeel pas als ik de bodems ga maken ^O^
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:00:27 #242
91830 MaximusTG
pi_99622938
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
  maandag 18 juli 2011 @ 16:01:39 #243
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_99622994
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja.. is toch leuk :P.

@Joooo-pi; die gist die LieLie bedoelt is van het merk Pane Angeli.
Bedankt!!
heitieh
pi_99623389
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 16:00 schreef MaximusTG het volgende:
De reden is dat het hier de bedoeling is dat het deeg 1 keer (heel langzaam) rijst met relatief weinig gist. Als je dit zou doen en het deeg pas op het laatste in stukken verdeelt dan verlies je heel veel van de gassen die zijn opgebouwd in het deeg. Op deze manier kan er meteen een pizza van worden gevormd.
Waar motorbloempje op doelt is wanneer je het deeg juist als een grote bal laat rijzen (bulkrijs) en het daarna terugduwt, verdeelt en nog een keer laat rijzen.
oh ja. Tuurlijk, dat bedoelt ze. oO<
Maar ik volg dat recept van jou precies, veel te 'bang' dat het anders verkeerd gaat :@ ...
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:18:10 #245
91830 MaximusTG
pi_99623620
Heel goed ~O> ;). Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
pi_99623836
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 16:18 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed ~O> ;). Maar nee hoor, je kunt in principe niet heel veel verkeerd doen, en ach ja, mocht het echt misgaan dan leer je daar weer van he! Belangrijkste probleem met pizzadeeg dat je vaak online ziet is het te lage vochtgehalte en dus een soort kleiachtig deeg, en het niet genoeg kneden. Doordat je het deeg een paar keer laat rusten start je al de vorming van het glutennetwerk, en als het goed is (heb je met een mixer gekneed?) zie je dan al dat er een soort van structuur onstaat in het deeg, die in draden aan de wand blijft plakken. Dat moet je hebben. Als dat eenmaal lukt, kun je gaan experimenteren, bv meer of minder zout, hoe lang je het laat rijzen, en als je dat langer doet kun je nog wat minder gist gebruiken enz. enz.
Ja, met mixer gekneed (gebeurde eigenlijk vrij weinig in die 5 minuten). En die draden aan de wand zeker, kwam er als een vieze, draden bende (doch samenhangend) uit de kom. Blij dat het dusver goed gaat :D
pi_99624137
Pizza Shoarma
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 16:38:44 #248
91830 MaximusTG
pi_99624411
Nou.. dr ligt in ieder geval genoeg op zullen we maar zeggen ;).
Wat precies? Hoe heb je het deeg gemaakt? etc.
pi_99625650
Deeg heb ik zelf gemaakt; 250 gram bloem, snufje zout, pizza kruiden in het deeg, 15 gr verse gist, wat olijfolie en 125 ml lauw water. Dit daarna 2 uur laten staan.

Bodem voor dat ik hem ging beleggen even voorbakken in de oven op 200 graden, 10 min ongeveer.

Ingrediënten:
Tomatenpuree
Ui
Champignons
Paprika
Shoarma
Artisjok
Mozzarella
Kappertjes.

Foto is trouwens van het moment dat het hele geheel nog in de oven moest.
pi_99626832
Heb dit weekend voor de tweede keer je recept gemaakt Maximus.
Maar dit keer maar 1 nacht in de koelkast (vorige keer 2 nachten) en toch best een groot verschil qua smaak.
Vind 2 nachten lekkerder. Moet alleen mijn bakjes aan de zijkanten beter inoliën als dat kan. Want deeg rijst. Maar blijft daar aan plakken. Dus dan haal ik het eruit, maar dan gaan de gassen verloren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')