abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † zaterdag 16 juli 2011 @ 17:18:45 #201
91830 MaximusTG
pi_99547514
Ja, foto's worden hier altijd gewaardeerd! ;).
pi_99547767
Wowww Maximus!

Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 16 juli 2011 @ 17:34:34 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99548301
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2011 22:17 schreef Yvesss het volgende:
Ik doe de pizza zelden met ui. Maar eigenlijk zijn een paar uienringetjes best lekker.
[ afbeelding ]
Doe ik ook meestal, ik nuke ze vaak wel eerst even een paar seconden in de microgolf om te voorkomen dat ze nog hard zijn als de pizza klaar is.
pi_99548921
ik snijd de ui die er op gaat meestal flinterdun O+ en dan het liefst rode ui :9
Ja doei.
pi_99551417
Foto's :)





Niet slecht voor een eerste keer in deze oven
pi_99551543
Flinke pizza Sarabi! Wat zit er allemaal op?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99551591
Gehakt, paprika en champignons :)
en hij was best groot ja, de volgende keer iets minder deeg maken
pi_99551797


Typisch Lan-eten.
pi_99553838











Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99553852
iets te grof belegd naar mijn smaak, maar wát een heerlijke korst O+ O+ O+ _O_
Ja doei.
  zaterdag 16 juli 2011 @ 20:07:32 #211
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_99554033
Zo, dat ziet er goed uit!

Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_99554102
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Zo, dat ziet er goed uit!

Met pesto ML? Lust absoluut geen pesto maar ziet er wel goed uit.
Ja die eerste ismet pesto, had nog een restje eigengemaakte van vorige week in een potje staan met olijfolie.
Was erg lekker!
Beetje rucola erover voor het opdienen en :9

De ander met zelfgemaakte tomatensaus met de inhoud van kruidenkasje erdoor en pepertjes, paprika enz.

@Mo wij houden niet zo van pizza's met kaas of zonder bite en deze zijn nog best onderbelegd voor ons doen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99554136
haha, compleet omgekeerde van hier dus :P
Ja doei.
pi_99554291
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 20:10 schreef motorbloempje het volgende:
haha, compleet omgekeerde van hier dus :P
:Y als ik de kaaspizza's hier zie, ja :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99556717
Nou, echt héél kazig eet ik ze ook niet hoor! Die enorme kaastoppings die ik hier zie zijn ook niet mijn persoonlijke smaak, en die van Mr.Mo ook niet gelukkig :+

Hou vooral van dun belegd in z'n geheel: less is more :P

tomatensaus, mozarella in dunne plakjes, dan wat groente (niet teveel en sowieso hele dunne plakjes) en eventueel wat vlees (ham/salami) met een kleine laag grana padano of pecorino of wat we dan ook in huis hebben eroverheen
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 17 juli 2011 @ 17:27:07 #216
91830 MaximusTG
pi_99583706
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2011 17:23 schreef Ml-etje het volgende:
Wowww Maximus!

Hoe maak je je saus?
Hier staat het deeg te rijzen :9
Dankje! Saus maak ik normaal gesproken door een blik gepelde tomaten te nemen, die af te gieten, kroontjes af te snijden. Dan de tomaten opensnijden en onder een zachte kraan pitjes eruit en rest sap afspoelen. Die in een kommetje doen, en vocht laten uitlekken. Dan met staafmixer licht pureren, net wat je prettig vindt, en dan op smaak brengen met wat zeezout, peper, en oregano. Maar toevallig deze keer had ik daar geen zin in, en had ik nog wat tomato frito staan, dus heb ik dat gebruikt, en dat smaakte eigenlijk ook wel prima! Nog wat extra zout en peper erover, maar ook basilicum, wat ik normaal niet doe, maar ik heb het tegenwoordig op het balkon staan, dus dan pak je het wat sneller. Voegt zeker wat toe aan de smaak.

Qua kaas doe ik er ook niet zoveel op, een half bolletje mozarella max. Persoonlijk vind ik de kaas nogal snel overheersen, en het wordt dan ook zo'n vet geheel.

Jouw pizza's zien er trouwens ook lekker uit hoor, ben het wel eens met motorbloempje dat ik ze iets te grof vind voor mijn smaak, maar ze zullen vast lekker zijn geweest.
Dat kan ik helaas niet zeggen over de pizza van Gridlok, het kan de foto zijn, maar dat ziet er niet echt uitnodigend uit. Wat is dat, kipfilet of zo? En is het een zelfgemaakte pizza of een bijbelegde diepvriespizza?

Edit: Wat ik trouwens nog als tip wou geven; Als je geen oventje hebt dat heet genoeg wordt om een belegde pizza snel te bakken, kun je beter de pizza eerst kort bakken zonder toppings, en alleen met saus. Dan geef je de bodem de kans om wat steviger/krokanter te worden. Als je er nl. meteen toppings op doet, loopt het vocht/vet in de bodem, en die wordt dan zompig. Met een steen in je oven heb je daar al wat minder last van, maar toch. Oooooh, waarom heb ik nu geen tuin, dan had ik allang een (al dan niet van steen) soort houtoventje gebouwd... :'(

[ Bericht 14% gewijzigd door MaximusTG op 17-07-2011 17:37:05 ]
pi_99583889
Ik dacht dat er patat op lag :') :@
Ja doei.
pi_99584671
@MaximuxTG,zo heb ik mijn saus gisteren ook gemaakt :D maar dan met verse tomaten en wat meer kruiden (heb gewoon het kasje met kruiden hier geplunderd).
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99615313
Nou, straks ga ik deeg maken. Tot nu toe het moeilijkste voor mij.
Morgen eten. :Y)
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 13:13:33 #220
91830 MaximusTG
pi_99616056
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm

Hoef je iig niet meer te kneden :). Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
pi_99616413
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 13:13 schreef MaximusTG het volgende:
Succes;). Maak anders ook eens wat foto's van hoe je je deeg maakt? Misschien is dit anders wel wat voor je:
http://www.tastingtable.c(...)nead_pizza_dough.htm

Hoef je iig niet meer te kneden :). Denk alleen wel dat het deeg wat lastiger hanteerbaar wordt, maar wie weet valt het ook wel mee.
Foto's? Maar natuurlijk :D
Maar ik ga eerst jouw recept proberen. :P
pi_99617455
Een vraagje nog, ik neem de 3e tabel (voor 2 pizza's). De onderste rij dus het desem kan ik gewoon weglaten toch?
  † In Memoriam † maandag 18 juli 2011 @ 14:24:28 #223
91830 MaximusTG
pi_99618681
Zoals ik je al geDMt heb, maar nog even voor de duidelijkheid; er staan twee recepten in mijn pdf. Beide borduren voort op de kneedwijze en rijsmethode van Jeff Varasano, maar de eerste is een recept voor 4 pizza's zonder desem, zoals Peter Reinhart beschrijft in zijn boek, en de andere twee zijn beide met desem (en een beetje gist) voor respectievelijk vier en twee pizza's. Misschien is dat idd een beetje verwarrend.
pi_99618766
Wat wordt op dit moment het meest gebruikt hier, de pizzaoven oa. de Bestron of toch de pizza steen?
pi_99618796
Gewoon de normale oven hier :)
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')