quote:
Dankje! Saus maak ik normaal gesproken door een blik gepelde tomaten te nemen, die af te gieten, kroontjes af te snijden. Dan de tomaten opensnijden en onder een zachte kraan pitjes eruit en rest sap afspoelen. Die in een kommetje doen, en vocht laten uitlekken. Dan met staafmixer licht pureren, net wat je prettig vindt, en dan op smaak brengen met wat zeezout, peper, en oregano. Maar toevallig deze keer had ik daar geen zin in, en had ik nog wat tomato frito staan, dus heb ik dat gebruikt, en dat smaakte eigenlijk ook wel prima! Nog wat extra zout en peper erover, maar ook basilicum, wat ik normaal niet doe, maar ik heb het tegenwoordig op het balkon staan, dus dan pak je het wat sneller. Voegt zeker wat toe aan de smaak.
Qua kaas doe ik er ook niet zoveel op, een half bolletje mozarella max. Persoonlijk vind ik de kaas nogal snel overheersen, en het wordt dan ook zo'n vet geheel.
Jouw pizza's zien er trouwens ook lekker uit hoor, ben het wel eens met motorbloempje dat ik ze iets te grof vind voor mijn smaak, maar ze zullen vast lekker zijn geweest.
Dat kan ik helaas niet zeggen over de pizza van Gridlok, het kan de foto zijn, maar dat ziet er niet echt uitnodigend uit. Wat is dat, kipfilet of zo? En is het een zelfgemaakte pizza of een bijbelegde diepvriespizza?
Edit: Wat ik trouwens nog als tip wou geven; Als je geen oventje hebt dat heet genoeg wordt om een belegde pizza snel te bakken, kun je beter de pizza eerst kort bakken zonder toppings, en alleen met saus. Dan geef je de bodem de kans om wat steviger/krokanter te worden. Als je er nl. meteen toppings op doet, loopt het vocht/vet in de bodem, en die wordt dan zompig. Met een steen in je oven heb je daar al wat minder last van, maar toch. Oooooh, waarom heb ik nu geen tuin, dan had ik allang een (al dan niet van steen) soort houtoventje gebouwd...
[ Bericht 14% gewijzigd door MaximusTG op 17-07-2011 17:37:05 ]