Omdat je de juiste studie door moet geven in verband met controle. Daarnaast; als ze uitgeschreven wordt vanaf juli heeft ze helemaal geen recht meer op financiering, alleen wanneer de overbrugging is aangevraagd.quote:Op maandag 30 mei 2011 19:57 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Waarom zou ze dan een overbrugging moeten aanvragen?
NS doet af en toe het ook al ja, lekker boeiend.quote:Op woensdag 1 juni 2011 11:29 schreef DoorgestokenKaart het volgende:
Lekker is dat. Arriva die uit het niets inchecken met de studentenchipkaart verplicht gaat stellen. Niets geen aankondiging ofzo. Dat terwijl het inchecken tot een week geleden niet eens lukte
Bron?quote:Op donderdag 2 juni 2011 19:41 schreef Ladylicious het volgende:
Je mag niet eens studiefinanciering als je zoveel geld op je rekening hebt staan.
Onzin. Er geldt alleen een bijverdiengrens.quote:Op donderdag 2 juni 2011 19:41 schreef Ladylicious het volgende:
Je mag niet eens studiefinanciering als je zoveel geld op je rekening hebt staan.
Er wordt gekeken naar het verzamelinkomen, de studiefinanciering zelf valt daar niet onder. Verder kijkt men per jaar naar de periode tussen de eerste en de laatste maand dat je SF krijgt. Als je dit jaar nog niets hebt ontvangen telt de periode in de vakantie dus niet meequote:Op donderdag 2 juni 2011 20:10 schreef computerprobleem het volgende:
Ik ga in de vakantie ongeveer 2500¤ verdienen in 3 maanden tijd, maar ik ontvang dan nog geen studiefinanciering. Als ik straks door die ¤2500,- over de bijverdiengrens ben, moet ik dan geld inleveren of niet? Want ik krijg dan geen studiefinanciering op het moment van vakantiewerk enz.
En als je b.v. 200 euro bij leent per maand bij je studiefinanciering, zien ze dat ook als een bijverdienst? Dus als je b.v. 800 per maand extra mag verdienen bovenop je studiefinanciering á 80-100 per maand, is die 800 dan inclusief de lening en zorgtoeslag enz.? Of is dat puur uit werk?
Ben niet van plan te gaan werken tijdens mijn studie, misschien een kleine bijbaan of zo, maar wil het gewoon weten.
Dat is echt belachelijk hoog eigenlijk. Maar er zitten inderdaad voorwaarden aan de aanvullende beurs, wanneer in het vierde jaar na de laatste keer dat je stufi hebt ontvangen het verzamelinkomen van jou en partner boven de 47.000 euro uitkomt moet je het terug betalen, anders niet.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 20:41 schreef Sokz het volgende:
Je kan ook een 'aanvullende beurs' krijgen, de grens op wel/niet krijgen ligt op ongeveer ¤49k bruto.
Als je eronder zit krijg je dat dan ook daadwerkelijk for free? Want 49k is toch best wel boven modaal?
Wat bedoelen ze met partner? Dus als je nog thuis woont dan geldt die grens van 47.000 euro ook nog? Hopelijk heb ik tegen die tijd mijn eigen appartementje.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 21:43 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat is echt belachelijk hoog eigenlijk. Maar er zitten inderdaad voorwaarden aan de aanvullende beurs, wanneer in het vierde jaar na de laatste keer dat je stufi hebt ontvangen het verzamelinkomen van jou en partner boven de 47.000 euro uitkomt moet je het terug betalen, anders niet.
Naar mijn weten krijg je pas stufi op het moment dat je daar recht op hebt. En je hebt er recht op op het moment dat je studie begint en dat is dus september. Als je verder gaat studeren, dan loopt je stufi waarschijnlijk gewoon door.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:42 schreef cafpow het volgende:
hoi allemaal
even een vraagje. Als je voor het eerst stufi aanvraagt is het afhankelijk vanaf wanneer je 18 word. Nu ben ik 24 en wil nu na mijn mbo naar het hbo. Nu zat ik te twijfelen of ik dan recht heb vanaf het moment dat ik me inchrijf, of pas de daadwerkelijke datum dat de studie begint ik stufi krijg.
Dus als ik me voor augustus inschrijf kan ik dan ook stufi vanaf eind augustus krijgen of pas vanaf eind september omdat de opleiding pas begin september start?
alvast bedankt
het punt is zeg maar dat ik mijn mbo al bijna 4 jaar geleden heb afgerond, en tussendoor allerlei baantjes heb gehad.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:53 schreef zoem het volgende:
[..]
Naar mijn weten krijg je pas stufi op het moment dat je daar recht op hebt. En je hebt er recht op op het moment dat je studie begint en dat is dus september. Als je verder gaat studeren, dan loopt je stufi waarschijnlijk gewoon door.
Je krijgt gewoon stufi op het moment dat je studie begint. Je studie begint in september en dan begint dus ook je stufi te lopen.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:07 schreef cafpow het volgende:
[..]
het punt is zeg maar dat ik mijn mbo al bijna 4 jaar geleden heb afgerond, en tussendoor allerlei baantjes heb gehad.
En voor het buitenland kan je stufi krijgen vanaf het moment dat je ingeschreven staat, dus dat vond ik nogal verwarrend. Maar ik ga waarschijnlijk maar even een mailtje sturen ofzo...om het zeker te weten
Aanvullende beurs is gewoon onderdeel van de prestatiebeurs..quote:Op zaterdag 4 juni 2011 21:43 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat is echt belachelijk hoog eigenlijk. Maar er zitten inderdaad voorwaarden aan de aanvullende beurs, wanneer in het vierde jaar na de laatste keer dat je stufi hebt ontvangen het verzamelinkomen van jou en partner boven de 47.000 euro uitkomt moet je het terug betalen, anders niet.
Het is niet alsof ik het zelf verzin ofzoquote:Op zondag 5 juni 2011 20:52 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Aanvullende beurs is gewoon onderdeel van de prestatiebeurs..
http://www.ib-groep.nl/pa(...)anvullende_beurs.aspquote:Kwijtschelding aanvullende beurs
Als je een prestatiebeurs hebt, betalen we alleen de eerste vijf maanden van de aanvullende beurs als gift uit. Het is ook mogelijk om de overige maanden van de uitbetaalde aanvullende beurs kwijt te schelden. Als je hiervoor in aanmerking komt, doen we dat een paar jaar na afloop van je studie.
Afhankelijk van je inkomen
Door de aanvullende beurs ook na het eerste jaar kwijt te schelden, hebben studenten mét en studenten zonder aanvullende beurs dezelfde studieschuld. Dat is de achterliggende gedachte van deze kwijtscheldingsregeling. Of we de aanvullende beurs daadwerkelijk kwijtschelden, is afhankelijk van je inkomen en dat van je eventuele partner. Je komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) kwijtschelding als je verzamelinkomen in het peiljaar lager is dan ongeveer ¤ 38.369,78. Als je een partner hebt, moet het gezamenlijk verzamelinkomen lager zijn dan ongeveer ¤ 47.962,23.
Kom ik in aanmerking?
Er zijn drie voorwaarden:
Je hebt tenminste twaalf maanden prestatiebeurs gehad
je hebt na deze twaalf maanden nog minimaal één maand aanvullende beurs gehad nà augustus 2001
Je aanvullende beurs is nog geen gift geworden.
Vanaf wanneer kom ik in aanmerking?
In het vierde jaar ná je laatste jaar met studiefinanciering, kijken we of je aan alle voorwaarden voldoet. Per november van dat vierde jaar kun je in aanmerking komen voor kwijtschelding. Had je voor het laatst studiefinanciering in 2006? Dan kun je per november 2010 in aanmerking komen.
Dat wordt toch nergens gesteld?quote:Op zondag 5 juni 2011 20:58 schreef Ladylicious het volgende:
Ja, dat is dus wanneer je geen diploma behaalt. Anders wordt het gewoon omgezet in een gift, dat bedoel ik.
Uit deze zin kan ik toch afleiden dat het een lening betreft die andere voorwaarden heeft dan de prestatiebeurs zelf, of zit ik er nou helemaal naast?quote:Kwijtschelding aanvullende beurs
Als je een prestatiebeurs hebt, wordt ook de aanvullende beurs gedeeltelijk als lening uitbetaald. Na afloop van je studie kun je in aanmerking komen voor kwijtschelding van deze lening.
Jaquote:Op zondag 5 juni 2011 21:03 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat wordt toch nergens gesteld?
[..]
Uit deze zin kan ik toch afleiden dat het een lening betreft die andere voorwaarden heeft dan de prestatiebeurs zelf, of zit ik er nou helemaal naast?
Als dat echt zo is, mogen ze wel eens duidelijker zijn op die sitequote:Op zondag 5 juni 2011 21:09 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
JaPrestatiebeurs is de basisbeurs, aanvullende beurs en reisrecht, wat dus een gift wordt wanneer je binnen de diplomatermijn een afsluitend diploma haalt.
Wanneer dit dus niet lukt moet je de gehele prestatiebeurs terugbetalen, alleen is er een speciale regeling voor eventuele (gedeeltelijke) kwijtschelding van de aanvullende beurs indien je dus aan die voorwaarden voldoet.
Staat ook gewoon uitgelegd onder het kopje prestatiebeurs..quote:Op zondag 5 juni 2011 21:10 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Als dat echt zo is, mogen ze wel eens duidelijker zijn op die site
Dat zou je denken ja, maar ze linken daar door naar dit stukje:quote:Op zondag 5 juni 2011 21:12 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Staat ook gewoon uitgelegd onder het kopje prestatiebeurs..
Hier maak ik toch echt op uit (zoals ik net al zei) dat je sowieso kwijtschelding aan moet vragen.quote:Kwijtschelding aanvullende beurs
Als je een prestatiebeurs hebt, wordt ook de aanvullende beurs gedeeltelijk als lening uitbetaald. Na afloop van je studie kun je in aanmerking komen voor kwijtschelding van deze lening.
Nee.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:14 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat zou je denken ja, maar ze linken daar door naar dit stukje:
[..]
Hier maak ik toch echt op uit (zoals ik net al zei) dat je sowieso kwijtschelding aan moet vragen.
In de eerste alinea staat de link naar aanvullende beurs. Dus ja, ze linken er wel heenquote:Op zondag 5 juni 2011 21:17 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Nee.
http://www.ib-groep.nl/pa(...)o/prestatiebeurs.asp
Ze linken er heen ja. En er staat idd niet dat die kwijtschelding dan niet geldt, maar er valt dan ook niks kwijt te schelden aangezien het in dat geval een gift is dus.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:19 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
In de eerste alinea staat de link naar aanvullende beurs. Dus ja, ze linken er wel heenEn daar zie ik nergens staan dat die kwijtschelding niet geldt wanneer je je diploma hebt gehaald (en dus aan de voorwaarden van de prestatiebeurs hebt gedaan).
Heb jij btw jezelf moeten uitschrijven of heeft de school dit gedaan? En je stufi kan je ook gewoon zelf stopzetten op de duo site oidquote:Op maandag 6 juni 2011 20:19 schreef BettyR het volgende:
Ik ben sinds een kleine maand afgestudeerd en sinds 1 juni uitgeschreven bij de universiteit. Ook met ingang van 1 juni studiefinanciering en OV stopgezet, staat ook zo aangegeven op MijnDUO (of hoe het ook heet).
Maar nu moet ik ook mijn reisproduct verwijderen. Dat blijkt echter onmogelijk. Nergens op het apparaat (zo'n kleine of luxe versie) staat de optie verwijderen. De enige optie die ik krijg is ophalen, daar maar eens opgedrukt omdat ik eerder had gelezen dat ik verwijderen ook een soort bestelling is die je moet ophalen. Maar ik kan nu nergens (ook niet op ov-chipkaart.nl, waar ik een account heb aangemaakt) niet of dat ook daadwerkelijk gelukt is..
Anyone?
Tot het moment dat de opleiding jou heeft uitgeschrevenquote:Op donderdag 23 juni 2011 21:09 schreef donroyco het volgende:
Ik ben deze week afgestudeerd en ontvang al bijna een half jaar geen studiefinanciering meer. Wel heb ik nog mijn OV-chipkaart in bezit. Tot wanneer is deze geldig, het einde van het schooljaar (= 31 augustus)?
Dit. Je zal een brief met een leuke boete krijgen.quote:Op vrijdag 24 juni 2011 15:22 schreef consio het volgende:
[..]
Tot het moment dat de opleiding jou heeft uitgeschreven
Waarom?quote:Op zondag 3 juli 2011 20:36 schreef friekin_ het volgende:
[..]
Dit. Je zal een brief met een leuke boete krijgen.
Maar ik word niet met terugwerkende kracht uitgeschreven. Ik kon pas afgelopen maand mijn diploma halen, niet eerder. Verder heb ik netjes mijn stufi stopgezet nadat ik het vier jaar heb ontvangen, alleen mijn OV-kaart heb ik behouden, omdat ik die nodig had én nog studeerde.quote:Op zondag 3 juli 2011 20:46 schreef friekin_ het volgende:
Omdat je al een half jaar geen recht meer hebt op stufi. Mijn vriend heeft afgelopen week ook een boete gekregen omdat hij met terugwerkende kracht werd uitgeschreven.
Hij had hetzelfde verhaal.quote:Op zondag 3 juli 2011 20:48 schreef donroyco het volgende:
[..]
Maar ik word niet met terugwerkende kracht uitgeschreven. Ik kon pas afgelopen maand mijn diploma halen, niet eerder. Verder heb ik netjes mijn stufi stopgezet nadat ik het vier jaar heb ontvangen, alleen mijn OV-kaart heb ik behouden, omdat ik die nodig had én nog studeerde.
Lekker danquote:
Als hij een nullening had is het geen probleem, je mag je OV-kaart nog 3 jaar na afloop van de prestatiebeurs behouden.quote:
Die moet ik even onthouden.quote:Op maandag 4 juli 2011 02:48 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Als hij een nullening had is het geen probleem, je mag je OV-kaart nog 3 jaar na afloop van de prestatiebeurs behouden.
Ja, precies, dat begreep ik ook. Ik heb een nulleningquote:Op maandag 4 juli 2011 02:48 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Als hij een nullening had is het geen probleem, je mag je OV-kaart nog 3 jaar na afloop van de prestatiebeurs behouden.
Wat moet Studielink verwerken dan?quote:Op dinsdag 5 juli 2011 08:46 schreef friekin_ het volgende:
Ik word ziek hiervan. Alles netjes ingezonden, blijkt Studielink niets verwerkt te hebben ook al staat er dat DUO al mijn gegevens geverifieerd heeft.
Zo vermoeiend dit.
Je moet alles zelf beëindigen.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 12:31 schreef Hugo__Boss het volgende:
Mijn HBO opleiding is nu afgelopen. Mijn school geeft dat sowieso door aan de IB groep geloof ik, maar zet die ook je stufi stop? En per welke datum heb je geen recht meer, is dat gewoon eind augustus? Moet je zelf je inschrijving in studielink beëindigen?
Je kunt t gewoon wijzigen, wachten tot het bij het GBA is aangepast is niet nodig.quote:Op maandag 11 juli 2011 15:54 schreef Selina het volgende:
Ik heb een vraagje...
Ik wil een uitwonende studiefinanciering (+ ov) aanvragen voor het nieuwe studiejaar en heb dus al een huurcontract getekend. Zojuist heb ik een inschrijvingsverzoek ingediend bij de gemeente Nijmegen. Vervolgens wil ik dus me studiefinanciering aanvragen, maar mijn GBA/woonadres is nog niet veranderd.
Kan ik het nu wel alvast aanvragen onder mijn oude adres en wordt dit dan vanzelf veranderd? Of moet ik wachten tot mijn woonadres veranderd is en kan ik dan pas studiefinanciering aanvragen?
Ik probeer m'n studiefinanciering, huurtoeslag, gemeente inschrijving e.d. vandaag allemaal te regelen, maar ik heb er niet bijster veel verstand van.![]()
Dat eerste. Er wordt gekeken naar het moment waarop je voor het eerst prestatiebeurs hebt ontvangen.. Helaasquote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:08 schreef cafpow het volgende:
Ene vraagje. Ik heb in 2004 3 weken ene HBO opleiding gevolg, met studie daarvoor. Nu be ik na 3 weken afgehaakt en mbo gaan doen. Welke ik in 2007 heb afgerond.
En nu wil ik weer hbo gaan doen, niet dezelfde opleiding maar wel zelfde sector als in 2004. Tellen die 3 weken uit 2004 mee voor mijn prestatieneurs en dat ik dus als ik voor 2014 de opleiding afrond de basis en aanvullende beurs een gift worden? Of begint dit vanaf 1 september 2011 te tellen, de datum waarop ik aan de opleiding begin?
Maar bij het omschakelen van hbo naar mbo is de prestatiebeurs van het hbo dus eigenlijk stopgezet en is die voor het mbo dus apart ingegaan?quote:Op dinsdag 12 juli 2011 17:17 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Dat eerste. Er wordt gekeken naar het moment waarop je voor het eerst prestatiebeurs hebt ontvangen.. Helaas
Exactementquote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:16 schreef cafpow het volgende:
[..]
Maar bij het omschakelen van hbo naar mbo is de prestatiebeurs van het hbo dus eigenlijk stopgezet en is die voor het mbo dus apart ingegaan?
Oei, dat word hard mijn best doen om de opleiding binnen 3 jaar te halen :$quote:
Loonstrook zou ik sowieso bewaren.quote:Op maandag 18 juli 2011 19:58 schreef consio het volgende:
Hoe zit het met de bijverdiengrens van dit jaar.
Per 31-8 dit jaar wordt ik uitgeschreven bij mn opleiding (HBO diploma behaald).
Vanaf 1 juli ben ik fulltime aan het werk.
De bijverdiengrens dit jaar is 13.215,83 euro.
Ik ga hier nu overheen ( ná 31-8 ) hoe is zo iets aan te pakken? Hoe weet de IBgroep of DUO, dat ik voor augustus nog onder deze grens zat?
Moet ik hiervoor mijn loonstroken bewaren voor de zekerheid?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |