Ook maar even onthouden!quote:Op donderdag 2 februari 2012 14:14 schreef Doff het volgende:
Ik zou me ook wat meer moeten verdiepen in Nederlandse jazzmuzikanten.
Overigens, NPR maakt blijkbaar erg mooie jazz-uitzendingen. Hier staan een paar perfect opgenomen registraties van live-optredens van onder andere Mark Turner, Kenny Barron, de Mingus Big Band, Dave Douglas en James Carter. Zeker de moeite waard om even naar toe te klikken.
Superquote:Op donderdag 2 februari 2012 14:14 schreef Doff het volgende:
Ik zou me ook wat meer moeten verdiepen in Nederlandse jazzmuzikanten.
Overigens, NPR maakt blijkbaar erg mooie jazz-uitzendingen. Hier staan een paar perfect opgenomen registraties van live-optredens van onder andere Mark Turner, Kenny Barron, de Mingus Big Band, Dave Douglas en James Carter. Zeker de moeite waard om even naar toe te klikken.
Mooiquote:Op donderdag 2 februari 2012 16:54 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ook maar even onthouden!
Kenny Barron, van die prachtplaat met Charlie Haden
Iridium, die prachtzaal met al die jazzoptredens
Mijn volgorde van favoriete Brooks albums is absoluut.quote:Op woensdag 1 februari 2012 20:50 schreef Doff het volgende:
Iemand bekend met één van de volgende albums?
Lee Morgan - Infinity
Art Blakey and the Jazz Messengers - A Day with Art Blakey (vol. 1) 1961
Jackie McLean - Hipnosis
Jackie McLean - New Wine in Old Bottles
Jackie McLean - Dynasty
Tina Brooks - Back to the Tracks
Infinity blijkt nogal lastig (lees: duur) om aan te komen. Dan sla ik die voorlopig maar even over. Dynasty van Mingus is zelfs (voor zover de altijd prima jazzplaten-boer in Den Haag zei) op het moment niet te krijgen.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 02:11 schreef Os__ het volgende:
[..]
Mijn volgorde van favoriete Brooks albums is absoluut.
1. Back To The Tracks
2. True Blue
3. Minor Move (maar deze vind ik eigenlijk al vrij vlakjes)
Infinity is gewoon een degelijk Lee Morgan hardbop album.
Die McLeans ken ik niet, maar Hipnosis klinkt erg interessant.
Back to the Tracks blijft gewoon basic hardbop. Niets revolutionairs maar wel ontzettend goed in zijn genre. Ook een warme plek vanwege Blue Mitchell, toch een favoriet van mij. Down With It van Mitchell staat in mijn lijstje van favoriete Blue Notes.quote:Op zondag 5 februari 2012 22:06 schreef Doff het volgende:
[..]
Infinity blijkt nogal lastig (lees: duur) om aan te komen. Dan sla ik die voorlopig maar even over. Dynasty van Mingus is zelfs (voor zover de altijd prima jazzplaten-boer in Den Haag zei) op het moment niet te krijgen.
Back to the Tracks is dus wel wat geld waard?
Sketches of Spain heeft mij nooit zoveel gedaan, dat terwijl het thema mij wel aanspreekt. Moest het misschien binnenkort eens een nieuwe kans geven.quote:Op zondag 5 februari 2012 22:59 schreef emokid het volgende:
Wat een username. Inkomen.
Ik heb periodes met jazz, en heb het alweer een tijdje niet geluisterd. Straks eens Sketches of Spain opzetten.![]()
Geluisterd, toffe plaat. Wel een beetje standaard hardbop à la Blue Note, maar zitten ook lekker snelle stukken tussen.quote:Op zondag 5 februari 2012 22:21 schreef Inkomen het volgende:
Ik ga met mijn zatte hoofd True Blue maar weer eens luisteren voor het slapen gaan. Is al weer een tijdje geleden, maar de eerste minuten klinken alweer erg lekker.
Ik heb van die hard-bop-fases; dan kan ik er geen genoeg van krijgen. Die Back to the Tracks lijkt me dus wel wat. Zo heb ik ook die Down With It, die ik ook heel goed kan hebben. Blue Mitchell vind ik sowieso ook heel behoorlijk, al heb ik niet de behoefte al zijn albums te gaan verzamelen.quote:Op maandag 6 februari 2012 04:33 schreef Os__ het volgende:
[..]
Back to the Tracks blijft gewoon basic hardbop. Niets revolutionairs maar wel ontzettend goed in zijn genre. Ook een warme plek vanwege Blue Mitchell, toch een favoriet van mij. Down With It van Mitchell staat in mijn lijstje van favoriete Blue Notes.
Back to the Tracks zijn gewoon vijf hele solide nummers, simpele catchy thema's met uitstekende solo's. Je krijgt er ook nog eens een mooie ballad bij. Als je de kans krijgt zou ik zeker de gok wagen.
Je doet je inkopen ook bij Jazzcenter?
Soul Stationquote:Op woensdag 8 februari 2012 21:27 schreef Doff het volgende:
Dankzij Fame in de Bijenkorf nu ook Soul Station van Mobley, Whistle Stop van Dorham en Idle Moments van Grant Green voor vijf euro per stuk in bezit. Die had ik nog in te halen.
Allen hele goede albums. Met Idle Moments en Soul Station inderdaad de hoogtepunten zoals Inkomen zei. Whistle Stop speelt Mobley toch ook op?quote:Op woensdag 8 februari 2012 21:27 schreef Doff het volgende:
Dankzij Fame in de Bijenkorf nu ook Soul Station van Mobley, Whistle Stop van Dorham en Idle Moments van Grant Green voor vijf euro per stuk in bezit. Die had ik nog in te halen.
Zit net Back at The Chicken Shack te luisterenquote:Op donderdag 9 februari 2012 16:06 schreef Os__ het volgende:
Beste Blue Note album van Jimmy Smith? House Party of The Sermon? (Heb zelf House Party niet, hoor er goede verhalen over)
Geweldig album, voor een prikkie bij Fame gekocht.quote:Hoe briljant is Afro-Cuban van Dorham?
Van Jimmy Smith heb ik Groovin' at Smalls Paradise, I'm Movin' On, House Party en The Sermon. Die laatste vind ik veruit het beste, met name dankzij Lee Morgan. Ik kan Smith sowieso beter hebben met wat blazers om me heen. Het wordt me anders al snel wat eentonig. Misschien dat ik de hammond wat dat betreft gewoon niet zo fantastisch vindquote:Op donderdag 9 februari 2012 16:06 schreef Os__ het volgende:
[..]
Allen hele goede albums. Met Idle Moments en Soul Station inderdaad de hoogtepunten zoals Inkomen zei. Whistle Stop speelt Mobley toch ook op?
Als we dan toch de Blue Notes doornemen.
Ike Quebec, de Ben Webster van de Blue Notes. Geweldige platen gemaakt, vooral Blue & Sentimental.
Wat zijn jullie favoriete Horace Silver albums?
Beste Blue Note album van Jimmy Smith? House Party of The Sermon? (Heb zelf House Party niet, hoor er goede verhalen over)
Hoe briljant is Afro-Cuban van Dorham?
Jeetje, ga anders even de lijst af van The Sermon. Morgan, Brooks, Donaldson, Burrell met Blakey op drums. Dat moet een gezellige sessie zijn geweest bij Meneer van Gelder. House Party is wat meer uptempo funk toch? Ook met Morgan?quote:Op donderdag 9 februari 2012 22:53 schreef Doff het volgende:
[..]
Van Jimmy Smith heb ik Groovin' at Smalls Paradise, I'm Movin' On, House Party en The Sermon. Die laatste vind ik veruit het beste, met name dankzij Lee Morgan. Ik kan Smith sowieso beter hebben met wat blazers om me heen. Het wordt me anders al snel wat eentonig. Misschien dat ik de hammond wat dat betreft gewoon niet zo fantastisch vind.
Ike Quebec vind ik trouwens ook best relaxt. Blue and Sentimental heb ik wel redelijk grijs gedraaid. Heavy Soul kocht ik daarna, wellicht dat ik die daarom zie als een wat zwakkere versie van Blue and Sentimental. Ik kwam er net trouwens ook achter dat ik Soul Samba in de kast heb staan, die heeft blijkbaar bij aankoop niet zoveel indruk gemaakt, al vind ik nu ik 'm nu luister dat Kenny Burrell een prettige aanvullig voor de ritmesectie is.
Horace Silver vind ik gewoon geweldig. Een beetje voorspelbaar, maar Song for my Father is toch wel mijn favoriet. Verder heeft hij natuurlijk ook fantastische albums met idem composities gemaakt. Cape Verdean Blues, Blowin' the Blues Away, Finger Poppin', zijn live album Doin' the Thing etc. etc. zijn eigenlijk allemaal meer dan de moeite waard.
Als je trouwens fan bent van Quebec en Smith kan je denk ik albums van Kenny Burrell en Stanley Turrentine ook wel waarderen, maar die ken je vast wel.
Een absolute klassieker die CD box, zeker aanschaffen!quote:Op woensdag 8 februari 2012 22:01 schreef Doff het volgende:
Oei, weer wat ontdekt: Shelly Manne at the Blackhawk. Ik had me eigenlijk voorgenomen het even te laten bij de aankopen van afgelopen weken, maar deze gaat er denk ik toch nog bij. Wat een mooie optredens.
Wow, mooie opnames zeg. Had gisteren toevallig wel Here Comes Louis Smith opstaan, maar die Smithville kende ik nog niet. Dat nummer hier doet me ontzettend denken aan The Transition Sessions van Donald Byrd en Doug Watkins, wat ook gewoon een prachtig album is (met onder andere namen als Silver, Mobley, Joe Gordon, Blakey, Burrell en Duke Jordan). Ooit gekocht als zo'n Connoiseur CD van Blue Note. Was die hele reeks Connoisseurs trouwens eenmalig?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 01:13 schreef Os__ het volgende:
[..]
Om over te spreken van ietsjes onbekendere Blue Notes. Wat vinden jullie van deze:
Leo Parker op de baritoon
Louis Smith op trompet
Horace Parlan op piano (met Grant Green)
Wow, die trompet. Geweldig! Maar dat is dan ook mijn favoriet na de sax.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 01:13 schreef Os__ het volgende:
[..]
Jeetje, ga anders even de lijst af van The Sermon. Morgan, Brooks, Donaldson, Burrell met Blakey op drums. Dat moet een gezellige sessie zijn geweest bij Meneer van Gelder. House Party is wat meer uptempo funk toch? Ook met Morgan?
Horace Silver is toch nog wel van de steeds kleiner wordende groep van levende legendes. Hoe constant die man was met zijn albums, composities en bands. Ook trouwens Blue Mitchell weer die ik daar erg vond spelen, samen met Junior Cook. Heeft die Cook nog ooit iets bijzonders gedaan buiten zijn periode met Horace Silver?
Om over te spreken van ietsjes onbekendere Blue Notes. Wat vinden jullie van deze:
Leo Parker op de baritoon
Louis Smith op trompet
Horace Parlan op piano (met Grant Green)
Like!quote:
Nogmaals, like!quote:
quote:Op donderdag 1 maart 2012 00:37 schreef Os__ het volgende:
Het nieuwe album van Robert Glasper is ook uit. Al is dat eigenlijk meer een neo-soul album met wat jazz elementen.
De nieuwe Portico, ben nog niet echt overtuigd, al is Ruines wel een heel tof nummer.
Ik word er nog niet opgewonden van dit jaar, maar wil wel graag weer gaan....quote:This morning, at radio 6, festival manager Jan Willem Luyken has announced the first names for the North Sea Jazz Festival 2012.
Amongst others, Tony Bennett, Van Morrison, Macy Gray & David Murray Blues Big Band and the Wayne Shorter Quartet are confirmed. Besides them also Melody Gardot, Amos Lee and Gregory Porter will perform during the three days indoor festival at Rotterdam.
Similar to last year, a night concert has been organized this year. On Friday night Lenny Kravitz will take the stage. For this concert also casual tickets are available.
Further confirmed are Janelle Monáe, McCoy Tyner Trio with Ravi Coltrane, Pat Metheny Unity Band, Dave Holland Quartet, Robert Glasper Experiment and Hugh Laurie, the famous actor/pianist, whose album, Let Them Talk, produced by Allen Toussaint was released last year.
Also performing at the 37th edition of the North Sea Jazz Festival, will be Spectrum Road (featuring Jack Bruce, John Medeski, Cindy Blackman and Vernon Reid), Ahmad Jamal, Joe Lovano-Dave Douglas Quintet, the Hiromi Trio featuring Anthony Jackson and Simon Philips, and The Kyteman Orchestra.
Weer Macy Gray? Echt origineel zijn ze niet bij NSJquote:Op zondag 4 maart 2012 11:56 schreef Norrage het volgende:
Lenny Kravitz gaat doen wat Prince vorig jaar deed op NSJ (maar dan voor maar 1 dag)...hmm, Prince werd ik opgewonden van...hiervan niet
Verder is er meer line-up bekend geworden:
[..]
Ik word er nog niet opgewonden van dit jaar, maar wil wel graag weer gaan....
Haha klinkt wel leuk. Leuk in het rijtje Laura Jansen, Room Eleven en zo.quote:Op zondag 4 maart 2012 12:19 schreef snuitje27 het volgende:
Kennen jullie Renee van Ginkel al?
Dat is een opkomende Pop Soul Jazz zangeres, heb al meer van haar live gehoord, niet normaal!
Binnenkort ook weer een groot optreden in Den Haag van haar.
Een paar leuke namen, die inmiddels al een paar keer zijn geweest.quote:Op zondag 4 maart 2012 11:56 schreef Norrage het volgende:
Lenny Kravitz gaat doen wat Prince vorig jaar deed op NSJ (maar dan voor maar 1 dag)...hmm, Prince werd ik opgewonden van...hiervan niet
Verder is er meer line-up bekend geworden:
[..]
Ik word er nog niet opgewonden van dit jaar, maar wil wel graag weer gaan....
Als we weer leuke 'onbekendere' artiesten aantrekken in net wat aanverwante jazzgenres zoals vorig jaar ben ik er ook wel weer bij. Ik was erg gecharmeerd door Portico Quartet, Hidden Orchestra en al die wat electonischere jazz. Deze echte grote namen, zeker als ze dan nog plusconcert zijn ook, zit ik niet echt op te wachten.quote:Op zondag 4 maart 2012 14:44 schreef Os__ het volgende:
[..]
Een paar leuke namen, die inmiddels al een paar keer zijn geweest.
Wayne Shorter wil ik nu eindelijk wel is zien, zullen ze er eindelijk geen plusconcert van maken?
McCoy is altijd wel leuk, Ravi Coltrane nog nooit gezien, Ahmad Jamal bijzonder maar wordt wel erg oud. Dave Holland wil ik ook nog wel zien.
Maar ben het met je eens, veel net-niet naar mijn mening. Ook vind ik het een weinig uitdagend programma voor de overige genres. Amos Lee alweer, Melody Garnet alweer, Macy Gray alweer, Gregory Porter alweer.
Zal toch wel weer gaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |