In mijn ogen mag je daar juist niet zomaar vanuit gaan. Er kan een bepaald machtsvacuüm ontstaan waar misbruik van gemaakt wordt. In bijvoorbeeld Egypte is de situatie ook niet ineens rooskleurig nadat een dictator afgezet is.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:35 schreef Bartholomaeus het volgende:
[..]
Je kunt nu dus ook nog niet zeggen dat je de oppositie niet gaat erkennen. Omdat het nog niet bekend wat er komen gaat.
Maar het is van de zotte dat ze een dictator die zijn eigen volk plat bombardeert, die zijn eigen volk niet laat zeggen wat ze willen zeggen en die zijn eigen volk martelt wel erkennen. Vind je niet? En je kan er wel van uitgaan dat de nieuwe regering (als die er komt) een stuk beter zal zijn als dit wat er nu zit.
Dat lijkt me duidelijk. Daarom is het ook belangrijk om dergelijke machtsstructuren in de toekomst te voorkomen. Een te snelle overgang naar een nieuwe regering is daarom niet noodzakelijkerwijs goed.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ze willen van onderdrukking, moord, corruptie en martelingen af. Dat lijkt me duidelijk.
Dat kan niet meer. in Egypte blijven ze gewoon demonstreren. De geest is uit de fles.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:39 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
In mijn ogen mag je daar juist niet zomaar vanuit gaan. Er kan een bepaald machtsvacuüm ontstaan waar misbruik van gemaakt wordt. In bijvoorbeeld Egypte is de situatie ook niet ineens rooskleurig nadat een dictator afgezet is.
Heb je helemaal gelijk in. Je moet altijd op je hoede zijn. Want er kan ook weer een dictator komen te zitten of andere criminele figuren (of iets in die richting). Maar ja, democratie komt er ook niet zomaar he. Dat duurt wel een flink aantal jaren. Dat moet groeien. Maar in Egypte is het nu zover en ze leven nu al in een behoorlijke vrijheid die ze eerst niet hadden. En dit gaan ze niet uit handen gegeven. Gebeurd er weer iets wat ze niet willen? De straat op. Dit is niet meer te stoppen.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:39 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
In mijn ogen mag je daar juist niet zomaar vanuit gaan. Er kan een bepaald machtsvacuüm ontstaan waar misbruik van gemaakt wordt. In bijvoorbeeld Egypte is de situatie ook niet ineens rooskleurig nadat een dictator afgezet is.
Ik vrees dat ze daar juist te snel verandering willen en dat er mede daardoor onvoldoende tijd genomen wordt om die veranderingen vorm te geven. Vanmorgen hoorde ik op Radio 1 dat te snelle verkiezingen niet in het voordeel van het volk zouden zijn, omdat nieuwe partijen zich dan niet kunnen ontwikkelen en positioneren.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat kan niet meer. in Egypte blijven ze gewoon demonstreren. De geest is uit de fles.
Geen probleem.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:41 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Dat lijkt me duidelijk. Daarom is het ook belangrijk om dergelijke machtsstructuren in de toekomst te voorkomen. Een te snelle overgang naar een nieuwe regering is daarom niet noodzakelijkerwijs goed.
Jij gaat te snel. Het regime is nog niet weg.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:43 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Ik vrees dat ze daar juist te snel verandering willen en dat er mede daardoor onvoldoende tijd genomen wordt om die veranderingen vorm te geven. Vanmorgen hoorde ik op Radio 1 dat te snelle verkiezingen niet in het voordeel van het volk zouden zijn, omdat nieuwe partijen zich dan niet kunnen ontwikkelen en positioneren.
Mijn excuses. Dat werd ook onderstreept in hetzelfde verslag. Dat er nog teveel mensen van het oude regime op posities zaten waarin ze - op de korte termijn - weer macht naar zich toe zouden kunnen trekken.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:43 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Jij gaat te snel. Het regime is nog niet weg.
Maar daar kunnen we het beter over hebben in een Egypte topic.
Dit gaat niet goed stukje bij beetje wint hij terrein terug.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:43 schreef yavanna het volgende:
5:30pm
Ras Lanuf now in control of Gaddafi's forces, says Al Jazeera's Tony Birtley. One rebel commander told him that all his men were killed when Libyan troops arrived. Casualties remaining in the town's hospital were shot dead, a source tells him.
Denk je dat de vorige regering wat anders had gedaan dan? Ik niet.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:41 schreef remlof het volgende:
Met deze regering schaam ik me er echt voor dat ik Nederlander ben.
Ze zijn ook wild en ongeorganiseerd naar het westen opgestoomd. Pure passie of een wilde gok. En ze hadden ws gehoopt op meer rebellen in het westen van Libië.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:45 schreef shomila het volgende:
[..]
Dit gaat niet goed stukje bij beetje wint hij terrein terug.
Hier zeggen ze weer het tegenovergestelde.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:45 schreef shomila het volgende:
[..]
Dit gaat niet goed stukje bij beetje wint hij terrein terug.
Ik denk het niet. Rusland was ook tegen een no-flyzone. En Rusland is ook nog 'vriendjes' met Khaddafi. Khaddafi was i.i.g welkom in het Kremlin.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:52 schreef vergezocht het volgende:
Erkent Rusland de Libische oppositie? Ik kan dat nergens vinden.
Degene die antwoordt kom ajb met een bron.
Volgens mij bagatelliseren de Russen de situatie nogal.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:52 schreef vergezocht het volgende:
Erkent Rusland de Libische oppositie? Ik kan dat nergens vinden.
Degene die antwoordt kom ajb met een bron.
In reportages lijken ze dat nu wel door te hebben/krijgen, spreken die journo's over steeds wat meer organisatie, stand houden ipv optrekken enz. Ze lijken wel door te hebben dat bv optrekken naar Sirt nog even ver weg is.quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:49 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ze zijn ook wild en ongeorganiseerd naar het westen opgestoomd. Pure passie of een wilde gok. En ze hadden ws gehoopt op meer rebellen in het westen van Libië.
quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:54 schreef Bartholomaeus het volgende:
[..]
Ik denk het niet. Rusland was ook tegen een no-flyzone. En Rusland is ook nog 'vriendjes' met Khaddafi. Khaddafi was i.i.g welkom in het Kremlin.
Bah das jammerlijk. Lijkt wel de liegende smerige Nederlandse politiciquote:Op donderdag 10 maart 2011 16:54 schreef Ugjerke het volgende:
[..]
Volgens mij bagatelliseren de Russen de situatie nogal.
http://rt.com/news/airstrikes-libya-russian-military/
Ze hebben het alleen over airstrikes op Benghazi. Hadden wij daar iets over gehoord?quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:54 schreef Ugjerke het volgende:
[..]
Volgens mij bagatelliseren de Russen de situatie nogal.
http://rt.com/news/airstrikes-libya-russian-military/
Maar ik heb zojuist dit gevonden:quote:Op donderdag 10 maart 2011 16:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ze hebben het alleen over airstrikes op Benghazi. Hadden wij daar iets over gehoord?
http://www.alarabiya.net/articles/2011/03/10/140933.htmlquote:Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov warned world powers on Thursday against meddling in the affairs of Libya and other African countries and said military intervention would be "unacceptable.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |