Hierbij doe ik een gooi naar de slechte TT ooit!quote:Op donderdag 3 februari 2011 19:01 schreef Kimochi het volgende:
Enig.
Je kan dit jaar zelf geen vakgebied kiezen bij Moot Court. Je moet je eerst inschrijven, daarna wordt pas bekend gemaakt wat voor soort casus je krijgt. Ze willen zo zeker hysterie vermijden
Van Blackboard voor hetzelfde vak:
U treft het werkgroep- en videotrainrooster onder documents & sheets!
Succes, het is een ingewikkeld rooster.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 4 februari 2011 10:02 schreef Cortax het volgende:
Dat was mijn vriendin
Waarom heb jij me niet gebeld?!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op vrijdag 4 februari 2011 08:50 schreef Maharbal het volgende:
O, hier was de volgende alweer.
Aaipod: gister gehosseld?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Waarom wil ze dan je nummer?
Ik was er ook al over aan het nadenken.quote:Op donderdag 3 februari 2011 22:35 schreef Orbis het volgende:
De TT trekt in ieder geval de aandacht. Maar waar is het een verwijzing naar? Of is het meer gewoon een algemene sfeer die je in het rechtentopic probeert te scheppen. "Rechten, de vrijplaats voor lesbo's met teveel lichaamshaar!". Zou dat studenten afschrikken of juist aantrekken?
quote:Op donderdag 3 februari 2011 19:10 schreef xxiessiexx het volgende:
Hee, ik ben niet meer de enige deserteur in de OP
Dan ben ik verkeerd ingelicht. Iemand (ook tweedejaars) wist te vertellen dat het vorig jaar anders was. Dat van dat rooster klopt inderdaad, ik moet er alleen nog even naar kijken.quote:Op donderdag 3 februari 2011 19:22 schreef -Trinity- het volgende:
Kimochi, dat was vorig jaar ook al zo. Je kan zelf het tijdstip uitkiezen, maar je onderwerp krijg je de eerste bijeenkomst te horen. Neem even de tijd om inderdaad het rooster uit te pluizen, volgens mij staan bovenaan de data en links de tijden en representeert elk A4tje een week, dat was vorig jaar zo.
Het is een verwijzing naar een arrest, alleen weet ik zelf niet waar het over gaat. Ik bladerde eens wat door mijn jurisprudentiebundel en tadam!quote:Op donderdag 3 februari 2011 22:35 schreef Orbis het volgende:
De TT trekt in ieder geval de aandacht. Maar waar is het een verwijzing naar? Of is het meer gewoon een algemene sfeer die je in het rechtentopic probeert te scheppen. "Rechten, de vrijplaats voor lesbo's met teveel lichaamshaar!". Zou dat studenten afschrikken of juist aantrekken?
Goederenrecht, vindplaats laat ik nog even achterwege.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:00 schreef Cortax het volgende:
Welk rechtsgebied? Heb je een vindplaats?
Oh handig, bedankt voor de tip.quote:Op maandag 7 februari 2011 11:20 schreef Yashaaaaa het volgende:
Je kan gewoon zelf op boombasics.nl een proefaccount aanmaken voor 2 weken
Goedkoop!quote:Op maandag 7 februari 2011 15:59 schreef xxiessiexx het volgende:
Spam
[TK] o.a. boeken Rechtsgeleerdheid
Ja, m'n kast begint behoorlijk uit te puilen nu er ook boeken bijkomen van m'n nieuwe studie en ik gebruik de rechtenboeken echt helemaal niet meer.quote:
Ben wel benieuwd wat die vraag precies was, ik snap nu niet helemaal wat je bedoelt, sorry.quote:Op maandag 7 februari 2011 03:54 schreef anti-fok het volgende:
f*ck ben ik met de studentenrechtbank bezig kom ik er ineens achter dat ik een ongeloofelijk stomme fout heb gemaakt op mijn tentamen bestuursrecht 2.. Ik heb "discretionair" verward met "gebonden" , terwijl het juist een vrije bevoegdheid betekent. OMG ... ik was al zo bang dat ik het niet had gehaald, nu ben ik nog banger.
En wat zal het antwoord zijn op deze vraag , weten jullie dat...? Er is een of andere wet die zus en zo verbiedt, maar in de wet worden de artikelen over toezichthouders etc. in de AWB niet van toepassing verklaard... Nu was de vraag; zolang dat niet is gebeurd, mag het bestuursorgaan dan naar de burgerlijke rechter voor een actie uit onrechtmatige daad als Pietje geen inlichtingen verstrekt (ofzo) .. Nou goed, beetje vaag zo.. er stond wel "ga er van uit dat aan de criteria van 6:162 BW wordt voldaan" .. wat natuurlijk nergens op slaat, maar goed het ging dus die kant op van de tweewegenleer en de windmill-criteria.. ik dacht dus dat ik dat volledig snapte, maar toen op dat tentamen zat ik echt even van; ja moet ik die criteria dan toepassen? Want er is niet echt sprake van een tweewegenleer.. er is immers helemaal geen publiekrechtelijke regeling van toepassing die het bestuursorgaan kan gebruiken om te dwingen dat Pietje inlichtingen verstrekt ... dat heb ik dus ook gezegd en die hele criteria dus niet genoemd, al voelde het gevoelsmatig zo belachelijk ... zal wel fout zijn?
Iedereen vraagt dat altijd, en ik vind het altijd moeilijk om dat onder woorden te brengen. Fiscaal heeft iets...concreets. Je weet wat er in de wet staat, je weet hoe bepaalde dingen opgelost moeten worden, en er zijn heel vaak meerdere oplossingen. Die meerdere oplossingen maken het juist zo leuk. Hoe ga ik zo goed mogelijk om met deze situatie om een zo goed mogelijk resultaat te bewerkstelligen. Ik kan voor optie a...b....c kiezen etc!quote:Op maandag 7 februari 2011 19:23 schreef evelien89 het volgende:
Thanks voor je reactie.
Zou je uit kunnen leggen wat er mooi is aan fiscaal recht? En hoe een dag als notaris / fiscalist er gemiddeld uitziet?
Voor welk vak heb jij Actie en Reactie gebruikt, Rechtssociologie in jaar 1? Ik ga over een paar weken 'Recht en samenleving' doen, een keuzevak met hetzelfde boek. Heb niet het 1ejaarsvak gedaan maar vroeg me af hoe dat tentamen eruitzag en of 'ie moeilijk wasquote:Op maandag 7 februari 2011 17:00 schreef xxiessiexx het volgende:
Ja, m'n kast begint behoorlijk uit te puilen nu er ook boeken bijkomen van m'n nieuwe studie en ik gebruik de rechtenboeken echt helemaal niet meer.
Ja Rechtssociologie. Tentamen was een blaadje met tien open vragen, elke vraag evenveel punten waard. Je moest bij dat vak toen goed meedoen en elke week de werkgroepopdrachten inleveren. Vond het zelf best een pittig tentamen en heb een 6 gehaald, maar weet niet of dat is omdat ik 6 vragen goed had of dat ik wat bonuspuntjes kreeg vanwege het inleveren van de werkgroepopdrachten.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 09:52 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Voor welk vak heb jij Actie en Reactie gebruikt, Rechtssociologie in jaar 1? Ik ga over een paar weken 'Recht en samenleving' doen, een keuzevak met hetzelfde boek. Heb niet het 1ejaarsvak gedaan maar vroeg me af hoe dat tentamen eruitzag en of 'ie moeilijk was.
Jep, het tentamen heeft 5 essayvragen. Ik ben benieuwd, ik dacht eigenlijk dat het wel een makkelijk vak zou zijnquote:Op dinsdag 8 februari 2011 09:57 schreef xxiessiexx het volgende:
Ja Rechtssociologie. Tentamen was een blaadje met tien open vragen, elke vraag evenveel punten waard. Je moest bij dat vak toen goed meedoen en elke week de werkgroepopdrachten inleveren. Vond het zelf best een pittig tentamen en heb een 6 gehaald, maar weet niet of dat is omdat ik 6 vragen goed had of dat ik wat bonuspuntjes kreeg vanwege het inleveren van de werkgroepopdrachten.
Krijg je dan ook Nick Huls als docent? Die vond ik namelijk niet zo
Ja ik dacht ook appeltje eitje, maar het viel mij toen best tegen. Maar ach, misschien ligt het jou wel goedquote:Op dinsdag 8 februari 2011 10:10 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Jep, het tentamen heeft 5 essayvragen. Ik ben benieuwd, ik dacht eigenlijk dat het wel een makkelijk vak zou zijn.
Ik had hem ook niet in de eerste instantie vorig jaar, met de herkansing gelukkig wel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:49 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Zojuist mijn eerste tentamencijfer binnen gekregen voor het vak Inleiding Strafrecht en Criminologie. Ik ben aangenaam verrast door mijn cijfer, want ik dacht echt dat ik het vak op het randje gehaald had. Gelukkig heb ik een 6,8 gehaald. Misschien heb ik nog wat puntjes laten liggen bij de open vragen, maar de negen punten zijn binnen.
Vrijdag krijg ik hopelijk mijn cijfer voor Rechtsgeschiedenis. Ik verwacht een soortgelijk cijfer, maar het blijft een stomvervelend vak waarbij het slagingspercentage op 40% ligt. Van een aantal mensen heb ik gehoord dat ze het tentamen voor dit vak echt verknald hebben.
De inhoudsopgave krijgt in de meeste boeken een aparte paginanummering (I, II, ... XIX... etc), bijvoorbeeld in Nederlands Burgerlijk Procesrecht. Maar het boek Recht van de Europese Unie nummert gewoon vanaf de inhoudsopgave vrolijk door tot het register aan het einde van het boek. Dus, ik denk dat het allemaal mag. Maar helemaal geen paginanummer op de inhoudsopgave zou ik persoonlijk niet doen.quote:Op woensdag 9 februari 2011 11:48 schreef Cortax het volgende:
Weet iemand hier of de inhoudsopgave ook voorzien dient te worden van een paginanummer of dien je te beginnen met de pagina daarna (inleiding).
Vandaag mijn cijfer ontvangen voor het vak Rechtsgeschiedenis. Dit cijfer overtrof mijn stoutste verwachtingen, want ik haalde een 8 voor dit vak. Veel mensen die ik had gesproken hadden hun tentamen verprutst voor dit vak. Gek genoeg lag het gemiddelde wel op 6,18 voor dit vak, terwijl voor Inleiding Strafrecht en Criminologie het gemiddelde lag op 5,95. Volgens mij zijn we voor dit vak expres bang gemaakt, terwijl er bij het andere vak volgens mij sprake was van onderschatting van het vak. Ik had om eerlijk te zijn meer tijd in Rechtsgeschiedenis gestoken, dan in het andere vak.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:49 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Vrijdag krijg ik hopelijk mijn cijfer voor Rechtsgeschiedenis. Ik verwacht een soortgelijk cijfer, maar het blijft een stomvervelend vak waarbij het slagingspercentage op 40% ligt. Van een aantal mensen heb ik gehoord dat ze het tentamen voor dit vak echt verknald hebben.
Die post lees ik nu pasquote:Op dinsdag 8 februari 2011 14:53 schreef Fascination het volgende:
Yasha, kijk snel op blackboard voor socialezekerheidsrecht!
Ik zou de de colleges goed bestuderen en over de onderwerpen die daar besproken worden zo nodig meer informatie lezen/opzoeken. Oh en je moet de jurisprudentie goed doornemen, dat scheelt heel erg.quote:Op zondag 13 februari 2011 12:08 schreef Yashaaaaa het volgende:
Nice Phaelanx!
Nog maar één nachtje slapen totdat ik weet of ik mijn bachelor heb ja of te nee
Even een vraagje voor Fascination, ik ben enorm druk met het leren voor arbeidsrecht, (heb wel besloten alleen van der Grinten en de boombasic te lezen) maar moet dus naast arbeidsrecht mijn opdracht voor socialezekerheidsrecht nog maken.. Weet jij hoe je dat snel kan doen zonder de literatuur te lezen? want heb al in die wetten geprobeerd te kijken (heb die bundel nog steeds niet, kut studystore) maar ik kom er zo 1, 2, 3 niet uit, en moet vandaag ook nog 100 blz voor arbeidsrecht lezen dus ik zit een beetje in de stress. Zit er maar over te denken hem te laten zitten
Ben daarboven op ook nog eens verkouden/koortsig, het is weer heerlijk allemaal
Geen probleem.quote:Op zondag 13 februari 2011 12:29 schreef Yashaaaaa het volgende:
Dan zou je echt mijn reddende engel zijnDat vind ik echt enorm tof als je dat zou doen
Ik heb aantekeningen gekregen van iemand van arbeidsrecht maar toch zijn die nog steeds niet zo heel compleet voor mijn gevoel (net zoals mijn eigen aantekeningen, daarom had ik die van haar erbij gevraagd) maar zij had het geleerd op haar aantekeningen en op de boombasic en natuurlijk de arresten en een 7,5 gehaald
Ik heb besloten van der Grinten wel gewoon te lezen voor wat meer achtergrond info, vind ik toch wat fijner dan heb ik het gevoel dat ik iets meer gedaan heb
Je kan niet een mondeling aanvragen wanneer het slechts om 1 vak gaat?quote:Op maandag 14 februari 2011 12:35 schreef Yashaaaaa het volgende:
Godverdomme, een 5.5 op mijn laatste bachelorvak, en er staan geen EC bij dus geen voldoende
Weet ook niet hoe dat bij ons zit.. Gaat toch niet zeggen dat ik op 2 tiende na mijn bachelor niet haal
Waarom is dat geen voldoende?quote:Op maandag 14 februari 2011 12:35 schreef Yashaaaaa het volgende:
Godverdomme, een 5.5 op mijn laatste bachelorvak, en er staan geen EC bij dus geen voldoende
Weet ook niet hoe dat bij ons zit.. Gaat toch niet zeggen dat ik op 2 tiende na mijn bachelor niet haal
quote:Geachte studenten,
Bij het nakijken van het tentamen Goederen- en Insolventierecht is gebleken dat een groot aantal studenten bij de beantwoording van vraag A1 sterk vergelijkbare fouten heeft gemaakt. Naar aanleiding daarvan hebben de docenten het SIR-verslag geraadpleegd. Gebleken is dat in dat verslag een onjuiste uitleg van het kettingbeding is opgenomen. Het kettingbeding wordt daar namelijk verward met een erfdiensbaarheid (art. 5:70 BW) en een kwalitatieve verplichting (art. 6:252 BW). Vermoedelijk is deze onjuiste uitleg de oorzaak is van de geconstateerde fouten.
De docenten hebben het SIR-verslag verder niet gecontroleerd, maar een oppervlakkige lezing leert dat het SIR-verslag meer (grote) fouten bevat. De docenten raden het gebruik van een SIR-verslag af. Als u al gebruik wenst te maken van een SIR-verslag, dan dient u zich te realiseren dat dit verslag door studenten wordt gemaakt en dat er geen enkele garantie bestaat dat hetgeen in het SIR-verslag staat juist is. De universiteit is op geen enkele manier betrokken bij het tot stand komen van een SIR-verslag. Een SIR-verslag heeft dus niet meer waarde dan de collegeaantekeningen die u van een medestudent zou kunnen kopiëren.
Met vriendelijke groet,
Mark Tuil
Qua kwaliteit ben ik inderdaad weleens een paar fouten tegengekomen in de SIR-verslagen. Die verslagen gebruik ik alleen in combinatie met mijn eigen aantekeningen en om te oefenen.quote:Op donderdag 17 februari 2011 20:39 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Wehe, net een mailtje van de hoofddocent;
Inderdaad, ze zijn niet aan te raden als zelfstandig leermateriaal.quote:Op donderdag 17 februari 2011 20:49 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Qua kwaliteit ben ik inderdaad weleens een paar fouten tegengekomen in de SIR-verslagen. Die verslagen gebruik ik alleen in combinatie met mijn eigen aantekeningen en om te oefenen.
Haha faal voor al die studenten die denken even een verslagje te kunnen leren en daarmee een tentamen te halenquote:Op donderdag 17 februari 2011 20:39 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Wehe, net een mailtje van de hoofddocent;
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |