Één keer een Japanse whisky geprobeerd, maar dat viel toch redelijk tegen. Helaas heb ik geen naam aangezien mijn Japans 'behoorlijk slecht' is.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:28 schreef Lyrebird het volgende:
Wat is jullie mening over Japanse en Taiwanese whisk(e)y?
quote:Op zondag 16 januari 2011 20:40 schreef nielsgeode het volgende:
http://www.drankgigant.nl(...)vet-21-years-archive
Deze wil ik. Alleen nog even geen geld voor
De Taiwanese Kavalan is vorig jaar de hemel in geprezen tijdens een Britse proeverij, maar is wat mij betreft niet eens het proberen waard. Heb hem vorig jaar mogen proeven en begreep niet waar alle heisa over ontstaan is...quote:Op zondag 16 januari 2011 13:28 schreef Lyrebird het volgende:
Wat is jullie mening over Japanse en Taiwanese whisk(e)y?
Sorry, had in eerste instantie niet in de gaten op m'n mobiel dat ik de laatste post in het vorige topic had.quote:Op zondag 16 januari 2011 20:03 schreef rgras het volgende:
[Whisky /Whiskey Topic #20
Twee minuten eerder geopend.
Gatverdamme, wat zijn we het verschrikkelijk eens...quote:Op zondag 16 januari 2011 23:30 schreef pavv het volgende:
Nummertje 20 alweer.... pfff ik heb al heel wat whisky gedronken sinds ik instapte in topic #4.
vooral heel veel verschillende, heb wat zitten bladeren door mijn notities (niet te veel van voorsstellen hoor) en zag dat ik inmiddels ruim 2000 verschillende malts heb mogen proeven.
Qua japanse whisky is het heel mooi om te zien dat sinds pak m beet 2005, toen je in Nederland eigenlijk alleen Yamazaki 12 en Hibiki kom krijgen, er een boel veranderd is. Nu kun je zelfs al bij de G&G en de Mitra al wel een Japanse Malt of vatted malt vinden en via de beter gesorteerde slijters ook mooie Yoichi's, Hakashu's en oudere Yamazaki's. En ook lukt het tegenwoordig om de vaak écht mooie Single Casks uit Japan te vinden (was voor 2006 echt schier onmogelijk).
De mooiere Jappen kunnen zich makkelijk meten met de betere Schotse Malts, alleen heb je het dan wel over flessen van boven de 90 euro per stuk. Betaalbaarder en toch heel goed zijn bv de Yoichi 12 en 15 en de Yamazaki 18..... Daaronder zijn er nog goedkopere versies die toch ook best lekker zijn, met als P/Q reus de kleine (halve liter) flesjes "From the barrel" van nikka.
De Taiwanese Kavalan whisky heb ik vorig jaar 2 keer geproefd, en vind ik niet echt bijzonder...Misschien over een paar jaar, als het spul wat langer heeft kunnen rijpen, weer eens proberen.
Geen idee, maar laat het me weten s.v.p.quote:Op maandag 17 januari 2011 05:40 schreef Lyrebird het volgende:
Bedankt voor de tips. Ik ga de Yoichi's, Hakashu's en oudere Yamazaki's uitproberen. Ik neem aan dat die goedkoper zijn in Japan dan in Nederland.
Ik heb nog niet zo veel ervaring met Japanse whiskys. Suntory whisky kun je hier overal krijgen, en is relatief goedkoop. Daarnaast zijn de flessen van Nikka wel aardig:quote:Op maandag 17 januari 2011 09:39 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Geen idee, maar laat het me weten s.v.p.
Ik hoop eind dit jaar naar japan af te reizen en alle info m.b.t. whisky in dat land zelf is welkom.
Op basis van je vorige post was ik in de veronderstelling dat je naar Japan ging (of daar al zat) om daar o.a. aan de Japanse whiskies te gaan. Op basis van bovenstaand antwoord ben ik daar niet zo zeker meer van...quote:Op maandag 17 januari 2011 10:25 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik heb nog niet zo veel ervaring met Japanse whiskys. Suntory whisky kun je hier overal krijgen, en is relatief goedkoop. Daarnaast zijn de flessen van Nikka wel aardig:
[ [url=http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ouXpwbDnceaLJM:http://images.craigslist.(...)d.jpg&t=1]afbeelding[/url] ]
Smaak? Geen flauw idee.
Thanks!!quote:Op maandag 17 januari 2011 13:01 schreef pavv het volgende:
In Japan kun je het beste gewoon naar een goede whiskybar gaan.... in Tokyo zitten er heel veel goed (naar ik heb begrepen, ik kom er zelf te weinig) maar ik kan me voorstellen dat er ook zeker wel zijn in Osaka, Kyoto en alle andere steden van enige betekenis.
Over het algemeen zijn de Single Casks het meest interessant. (en helaas ook wel aan de prijs)
reeksen als "The Owner's Cask", "The Cask from", Vintage casks, e.d bieden de mooiste spullen.
tip:
http://nonjatta.blogspot.com/
veel leesvoer over Japanse whiskies
Ik ben toch benieuwd hoe je dat met open flessen doet. Als je 4 stuks al weinig vindt klinkt dat alsof je tenminste tientallen flessen tegelijk open hebt. Dat zou volgens mij betekenen dat flessen lang open zijn voor de bodem bereikt is. Mijn ervaring is dat als flessen te lang open zijn (> 2 jaar) de smaak behoorlijk achteruit gaat.quote:Op maandag 17 januari 2011 13:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Thanks!!
Ik heb veel Japanners geproefd, maar heb er maar weinig in huis (4 stuks) en weet nauwelijks iets over Japan zelf, laat staan de toegang tot distilleerderijen e.d..
Een aantal jaren geleden heeft Ad de Koning er een whisytrip naar georganiseerd, maar die kon ik toen helaas niet meemaken.
Dus Lyrebird, mocht je later aanvullende info hebben uit het land van de rijzende zon, ik hou me aanbevolen. Ik ga pas in oktober die kant op, dus...
Ik heb inderdaad tientallen flessen open staan.quote:Op maandag 17 januari 2011 15:22 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Ik ben toch benieuwd hoe je dat met open flessen doet. Als je 4 stuks al weinig vindt klinkt dat alsof je tenminste tientallen flessen tegelijk open hebt. Dat zou volgens mij betekenen dat flessen lang open zijn voor de bodem bereikt is. Mijn ervaring is dat als flessen te lang open zijn (> 2 jaar) de smaak behoorlijk achteruit gaat.
Wat is jou ervaring daarmee en hoe ga je daarmee om?
Mooi he, dat internet.quote:Op maandag 17 januari 2011 20:49 schreef pavv het volgende:
over de bovengenoemde japanse whiskybars:
DIT is een handige link naar een googlemap met een aantal whiskybars, met een korte omschrijving.
Ik ben maar een beetje jaloers hoor
Wat ik begrijp is het dus niet een lekker wegdrinkertje maar meer een overweldiging? Past het wel of niet in een categorie vrouwen whisky?quote:Op dinsdag 18 januari 2011 22:39 schreef pavv het volgende:
Aberlour A'bunadh is een echte sherrybom.... met nadruk op bom....
Lasanta van Glenmorangie is een bourbonvat gerijpte whisky die na enige jaren in een bourbonvat nog enkele maanden gefinished in een oloroso sherry vat.
De A'bunadh heeft zijn gehele rijping doorgebracht in een sherryvat. en dat proef je.
De sherry invloed is een heel stuk minder subtiel, eerder ruig. En het feit dat ie tegen de 60% alcohol bevat (ipv de 46% van de lasanta) maakt dat je deze malt met respect moet behandelen.
aanradertje!
vrouwenwhisky, mag ik alleen de flessen drinken met een rose etiket? Kleinere flessen?quote:Op dinsdag 18 januari 2011 23:18 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Wat ik begrijp is het dus niet een lekker wegdrinkertje maar meer een overweldiging? Past het wel of niet in een categorie vrouwen whisky?
Ik heb 0,0 verstand van het maken van whisky, maareh, als het om destilleren gaat (waar ik wel wat VWO kennis over heb), hoe kan de brandstof van invloed zijn op de smaak?quote:Op dinsdag 18 januari 2011 23:18 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Wat ik begrijp is het dus niet een lekker wegdrinkertje maar meer een overweldiging? Past het wel of niet in een categorie vrouwen whisky?
Weet je ook waar hij op gestookt is, dacht dat ik een opmerking peat las ergens (turf). Hoop het niet, want de keren dat ik een turf gestookte heb ervaren was ik meteen 4 dagen smaak en reuk kwijt... Echt ranzig.
De A'bunadh is geen wegdrinkertje en als zodanig geen vrouwenwhisky.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 23:18 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Wat ik begrijp is het dus niet een lekker wegdrinkertje maar meer een overweldiging? Past het wel of niet in een categorie vrouwen whisky?
De gemoute gerst wordt in het productieproces na het mouten gedroogd boven een open vuur (eesten genaamd) en als brandstof daarvoor gebruikt men soms turf. De rook van de brandstof trekt dan in de gemoute gerst wat je later terugproeft. Is de brandstof turf, dan proef je dit dus terug, al naar gelang de hoeveelheid turf die men gebruikt heeft. Vaak worden ook andere organische brandstoffen gebruikt.quote:Weet je ook waar hij op gestookt is, dacht dat ik een opmerking peat las ergens (turf). Hoop het niet, want de keren dat ik een turf gestookte heb ervaren was ik meteen 4 dagen smaak en reuk kwijt... Echt ranzig.
Makkelijk weg te drinken whiskies worden vaak lady whiskies genoemd.quote:Op woensdag 19 januari 2011 07:48 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
vrouwenwhisky, mag ik alleen de flessen drinken met een rose etiket? Kleinere flessen?Of zijn er meer kwalificaties waaraan een vrouwenwhisky moet voldoen. Mijn schat vind dat vast leuk om te weten. Dan kan hij zijn kast met iets meer argumenten verdedigen...
Zie hierboven v.w.b. het eesten.quote:Op woensdag 19 januari 2011 07:51 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik heb 0,0 verstand van het maken van whisky, maareh, als het om destilleren gaat (waar ik wel wat VWO kennis over heb), hoe kan de brandstof van invloed zijn op de smaak?
Het trekt erin tijdens het destillatie proces wat mij werd uitgelegdquote:Op woensdag 19 januari 2011 07:51 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik heb 0,0 verstand van het maken van whisky, maareh, als het om destilleren gaat (waar ik wel wat VWO kennis over heb), hoe kan de brandstof van invloed zijn op de smaak?
Ik ga mijn tuinbroek maar te voorschijn toveren. Duidelijk geen lady hier.quote:Op woensdag 19 januari 2011 09:09 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De A'bunadh is geen wegdrinkertje en als zodanig geen vrouwenwhisky.
Wat niet uitsluit dat vrouwen deze whisky nooit zullen drinken...
[..]
De gemoute gerst wordt in het productieproces na het mouten gedroogd boven een open vuur (eesten genaamd) en als brandstof daarvoor gebruikt men soms turf. De rook van de brandstof trekt dan in de gemoute gerst wat je later terugproeft. Is de brandstof turf, dan proef je dit dus terug, al naar gelang de hoeveelheid turf die men gebruikt heeft. Vaak worden ook andere organische brandstoffen gebruikt.
Ik weet niet precies waar de gerst van de A'bunadh mee gedroogd wordt, maar bij de A'bunadh is de turfsmaak/-geur in ieder niet zwaar aanwezig, de zwaarte krijgt de A'bunadh voornamelijk van de alcohol.
[..]
Makkelijk weg te drinken whiskies worden vaak lady whiskies genoemd.
Ik ken inderdaad dames die uitsluitend aan een lichte Imperial willen nippen, maar ook die met gemak een Octomore achterover klokken.
Voorzover ik weet, gewoon rechtop bewaren. En om de zoveel maanden even heen en weer bewegen zodat de kurk weer een beetje vochtig wordt.quote:Op woensdag 19 januari 2011 21:06 schreef nielsgeode het volgende:
Wat ik me afvraag: is er in whisky-land een regel voor het (lang) bewaren van dichte flessen, afgezien van op een koele, donkere plaats: liggend op staand?
Absoluut niet neerleggen inderdaad, de alcohol tast op termijn de kurk aan en de whisky krijgt dan een kurksmaak. Twee keer per jaar de kurk vochtig maken door de fles even op z'n kop te houden is voldoende om te voorkomen dat de kurk uitdroogt.quote:Op woensdag 19 januari 2011 22:35 schreef CrashO het volgende:
[..]
Voorzover ik weet, gewoon rechtop bewaren. En om de zoveel maanden even heen en weer bewegen zodat de kurk weer een beetje vochtig wordt.
Waarom zit whisky niet gewoon in flessen met een goed afsluitende schroefdop, net als alle chemicalien bij ons op het lab? Zit een rubber seal in die tegen zo ongeveer alles bestand is.quote:Op woensdag 19 januari 2011 23:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Absoluut niet neerleggen inderdaad, de alcohol tast op termijn de kurk aan en de whisky krijgt dan een kurksmaak. Twee keer per jaar de kurk vochtig maken door de fles even op z'n kop te houden is voldoende om te voorkomen dat de kurk uitdroogt.
Daarnaast, de kurk van een whiskyfles is minder afdichtend dan die van bijv. een wijnfles. Van een wijnfles moet je de kurk verwijderen met een kurkentrekker, van een whiskyfles lukt dat met de hand gemakkelijk. Een whiskyfles kan dus ook makkelijker gaan lekken als 'ie ligt.
Omdat ze die vroeger wellicht niet hadden en whisky een tradioneel iets is? Geen idee eigenlijk.quote:Op donderdag 20 januari 2011 12:03 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Waarom zit whisky niet gewoon in flessen met een goed afsluitende schroefdop, net als alle chemicalien bij ons op het lab? Zit een rubber seal in die tegen zo ongeveer alles bestand is.
In Amsterdam in ieder geval bij L&B, Leidsedwarsstraat.quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:11 schreef Aneurism het volgende:
Weet iemand een cafe waar ze A'bunadh schenken, ben eigenlijk wel benieuwd... Maar denk dat het niet mijn smaak is, voordat ik een hele fles heb staan die ik niet ga drinken zou het wel leuk zijn om naar een whisky cafe te gaan en daar een aantal soorten te proberen.
Sterker nog, oude malts hadden ook vaak schroefdoppenquote:Op donderdag 20 januari 2011 12:06 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Omdat ze die vroeger wellicht niet hadden en whisky een tradioneel iets is? Geen idee eigenlijk.
Goedkopere blends hebben wel gewone schroefdoppen...
whiskyfestival?quote:Op donderdag 20 januari 2011 13:11 schreef Aneurism het volgende:
Weet iemand een cafe waar ze A'bunadh schenken, ben eigenlijk wel benieuwd... Maar denk dat het niet mijn smaak is, voordat ik een hele fles heb staan die ik niet ga drinken zou het wel leuk zijn om naar een whisky cafe te gaan en daar een aantal soorten te proberen.
Weer wat geleerd, ik heb ze in ieder geval niet in mijn bezit...quote:Op donderdag 20 januari 2011 18:40 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Sterker nog, oude malts hadden ook vaak schroefdoppen
Ik vind het toch zonde als die traditionele kurk ervoor zorgt dat de laatste 20% van je fles langzaam achteruit gaat. Ik bedoel: we hebben hier chemicalien die letterlijk spontaan in de fik vliegen zodra ze in contact komen met de lucht. Geloof me, die zitten heus wel in *dichte* "flessen". Het is dus goed mogelijk om whisky te bottelen in flessen met een schroefdop die (nagenoeg) perfect afsluit.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 09:43 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Weer wat geleerd, ik heb ze in ieder geval niet in mijn bezit...
Zal eens kijken in dat boekje van Robin Brilleman of er daar iets over in staat.
En anders maar eens aan een bottelaar vragen...
't Gooiquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:17 schreef MadMaster het volgende:
[..]
In Amsterdam in ieder geval bij L&B, Leidsedwarsstraat.
Anders waarschijnlijk wel in een lokaal whiskycafé/-restaurant.
In een gewoon café zal je 'm niet snel tegenkomen.
Uit welke regio kom je?
Leuk bedankt!quote:Op donderdag 20 januari 2011 18:42 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
whiskyfestival?
http://www.grotekerk-alkmaar.nl/evenementen/whisky2011/index.html
Haal je nu niet 2 dingen door elkaar?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 12:34 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Ik vind het toch zonde als die traditionele kurk ervoor zorgt dat de laatste 20% van je fles langzaam achteruit gaat.
Ik denk niet dat de mogelijkheden een beperking zijn.quote:Ik bedoel: we hebben hier chemicalien die letterlijk spontaan in de fik vliegen zodra ze in contact komen met de lucht. Geloof me, die zitten heus wel in *dichte* "flessen". Het is dus goed mogelijk om whisky te bottelen in flessen met een schroefdop die (nagenoeg) perfect afsluit.
Op welke manier zal de lucht in dit geval het destilaat negatief beinvloeden?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 12:56 schreef MadMaster het volgende:
[..]
2. De verhouding lucht/distillaat in een fles, waarbij, bij een verhouding van ongeveer 75% lucht/25% distillaat, de lucht het distillaat negatief gaat beïnvloeden.
Ik ben geen wetenschapper, maar mag ik je hier naar verwijzen:quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:11 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Op welke manier zal de lucht in dit geval het destilaat negatief beinvloeden?
Thanx!quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:14 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik ben geen wetenschapper, maar mag ik je hier naar verwijzen:
Wat is de houdbaarheid van Whisky in een geopende fles ? en
Iemand ervaring met "Private Preserve" en houdbaarheid ??
Ben je chemicus?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:24 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Thanx!
Ik ga het dit weekend even rustig lezen
Ik ben chemicus ja. Als ik die links gelezen heb zal ik hier posten wat ik ervan denk.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:25 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ben je chemicus?
Zo ja, mag ik dan jouw visie op die discussie, voor zover je er iets over kan zeggen?
quote:Op vrijdag 21 januari 2011 22:05 schreef Sunnythesun het volgende:
Morgen naar van Zuijlen toeBen benieuwd wat hij in de winkel heeft staan
quote:Op zondag 23 januari 2011 16:33 schreef PdeHoog het volgende:
En hier een The Alchemist Highland Park 16yr met Calvados-finish![]()
![]()
Straks nog maar een slokje denk ikquote:
Zelf vind ik Jim Beam wel aardig weg te krijgen als slobberwhiskey (Bourbon). Maar daarmee is het wel, you either love it, or you hate it. Als ik een glaasje Ardbeg neem, en daarna overga op de Jim Beam, vind ik Jim niet te zuipen.quote:Op maandag 24 januari 2011 00:49 schreef Game_Error het volgende:
Wat raden jullie eigenlijk aan als slobberwhiskey?
Dat is hier meestal Glen Tallochquote:Op maandag 24 januari 2011 00:49 schreef Game_Error het volgende:
Wat raden jullie eigenlijk aan als slobberwhiskey? Ik heb na aanleiding van dit topic een flink aantal flessen reeds geprobeerd, maar deze zijn meestal te duur om door de weeks te drinken, maar meer voor speciale gelegenheden.
Dimpel, kost zo'n 30 euro.quote:Op maandag 24 januari 2011 00:49 schreef Game_Error het volgende:
Wat raden jullie eigenlijk aan als slobberwhiskey? Ik heb na aanleiding van dit topic een flink aantal flessen reeds geprobeerd, maar deze zijn meestal te duur om door de weeks te drinken, maar meer voor speciale gelegenheden.
Om er een paar te noemen: Glenfarclas, (oude) Macallan's, diverse Glendronachs, Highland Park en heel veel onafhankelijke bottelingen...quote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:27 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Weet iemand nog een aantal Whisky merken die op Sherry vaten gelegen hebben? Wil een klein lijstje maken voor een proefsessie een keer.
Ah, daar zit ik nu al enkele maanden op te wachten.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 10:36 schreef MadMaster het volgende:
Voor de Gall & Gall-fans hier:
Over 3 weken zijn het daar weer de Wilde Whisky Weken (of iets van die strekking, kom er zelf bijna nooit...)
Want?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:00 schreef rgras het volgende:
[..]
Ah, daar zit ik nu al enkele maanden op te wachten.
Dat is geen probleem, ik heb het ruimer dan de meeste studenten.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 14:03 schreef pavv het volgende:
Als je student bent raad ik je aan om je drank niet te kopen bij de G&G maar om te kijken wat de door jou gewenste flessen kosten bij de winkels in de OP... dikke kans dat die voordeliger zijn dan de G&G (zelfs wanneer er 20% vanaf gaat bij de Gall)
Als student heb je meestal wel een OV-kaart dat je de flessen zelf kunt gaan halen (scheelt weer verzendkosten...en tijdends de treinreis duik je uiteraard de studieboeken in)
Eigenlijk raad ik je aan om tijdens de studie helemaal nog niet aan de whisky te gaan (veuls te duur) ... maar dat mag je gelukkig helemaal zelf bepalen![]()
vs.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:58 schreef rgras het volgende:
[..]
Dat is geen probleem, ik heb het ruimer dan de meeste studenten.
=quote:Op dinsdag 25 januari 2011 11:09 schreef rgras het volgende:
De korting, als student zijnde is 20% altijd aantrekkelijk.
Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n detailproever. Ik vind 'm lekker, érg sterk maar niet scherp.quote:Op woensdag 26 januari 2011 11:30 schreef Aneurism het volgende:
Die Glen Grant 1965 Single Malt is best een dure. Heb daar ooit ook eens een glas van geproefd volgens mij, zaten wat vanile tinten in toch?
Heb je de cask strength van de Laphroaig 10 al geprobeerd? Een flinke klap in je gezicht, maar zó lekkerquote:Op zondag 30 januari 2011 18:23 schreef lukaon het volgende:
Mijn favoriet op dit moment: [ afbeelding ]
Heb een aantal geprobeerd de afgelopen jaren en dit zijn wel mijn favorieten: Tullamore Dew, diverse Glenfiddich, Oban, Highland Park, Black Bush en als slobber Famous Grouse en Jameson. Kom toch steeds terug op deze Laphroaig om zijn karakteristieke joduim/zeewier smaak en redelijke prijs.
Iemand tips voor merk met een wat soortgelijke karakteristieke smaak? Of is Laphroaig echt zo uitgesproken?
Anders maar ook erg lekker en rokerig (met name kampvuurachtig) is de Kilchoman Summer 2010 release. De Lagavulin 16 is wat duurder dan de Laphroaig 10. Deze is ook medicinaal. Ik vind m lekkerder omdat ie complexer is.quote:Op zondag 30 januari 2011 18:23 schreef lukaon het volgende:
Mijn favoriet op dit moment: [ afbeelding ]
Heb een aantal geprobeerd de afgelopen jaren en dit zijn wel mijn favorieten: Tullamore Dew, diverse Glenfiddich, Oban, Highland Park, Black Bush en als slobber Famous Grouse en Jameson. Kom toch steeds terug op deze Laphroaig om zijn karakteristieke joduim/zeewier smaak en redelijke prijs.
Iemand tips voor merk met een wat soortgelijke karakteristieke smaak? Of is Laphroaig echt zo uitgesproken?
Serge op Whiskyfun.com:quote:Op zondag 30 januari 2011 16:26 schreef Semafoor73 het volgende:
Ik heb gisteren twee whisky's cadeau gekregen, een Oban 14 yr en een Tamdhu 18 yr. Hebben jullie een idee hoe die smaken? Veel whisky kennis heb ik niet, maar bijvoorbeeld een Glen Elgin smaakt me behoorlijk goed!
Is er al een review site waar betrouwbare reviews te volgen zijn?quote:Op dinsdag 1 februari 2011 23:56 schreef pavv het volgende:
Wat mij betreft is die thirteen gewoon een 13 in een dozijn (pun!) blended whisky.
en die bestaat voor een zeer groot gedeelte (denk aan > 75%) uit goedkoop in elkaar gezette graanwhisky. En dat proef je meestal.
De Lasanta die je noemt is een Single Malt whisky, en is gefinished in Sherryvaten.
ik heb niet gezocht naar reviews, maar de meesten zullen toch wel uit de pennen van de marketing afdeling komen. dit soort onzin: "The secret of the rich, rounded taste of the thirteen is in the unique Double Marriage maturation process. At 12 years old, when other producers bottle their aged blends, Whyte & Mackay's Master Blender brings together the finest malt whiskies, then returns them to sherry casks to marry for another year - a loving union. At 13 years old the second marriage takes place, when the finest grain whiskies are introduced to this blend of malts to create the masterpiece that is the thirteen.
"
rich and round .... sure.
http://www.whiskyfun.com/archivenovember09-1.html#141109quote:Op woensdag 2 februari 2011 19:20 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Is er al een review site waar betrouwbare reviews te volgen zijn?
Was het ook al niet eens met de review, als ik deze whisky drink dan proef ik toch voornamelijk de houten vaten ipv het sherry finish.. Het zit er wel in maar extreem ver weg vergeleken met anderen.
Ik twijfel er ook over, dit weekend is het whisky event in Alkmaar waar ik naartoe ga... Volgens mij worden daar ook mooie dranken aangeboden voor een redelijke prijs, niet?quote:Op zondag 6 februari 2011 21:07 schreef Roel_Jewel het volgende:
Vanaf morgen weer wilde whiskey dagen bij Gall & Gall. 20% korting op alles. Nog een speciale aanrader daar of moet ik G&G helemaal links laten liggen?
Ja en nee, op het festival zelf wordt niets verkocht.quote:Op maandag 7 februari 2011 14:00 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik twijfel er ook over, dit weekend is het whisky event in Alkmaar waar ik naartoe ga... Volgens mij worden daar ook mooie dranken aangeboden voor een redelijke prijs, niet?
quote:Op maandag 7 februari 2011 14:03 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja en nee, op het festival zelf wordt niets verkocht.
Mag niet wegens vergunningen en zo.
Maar er worden bij dit festival wel diverse aanbiedingen gedaan door lokale slijters die je later kan ophalen...
Denk niet dat ze een uitzondering maken qua openingstijden.quote:Op maandag 7 februari 2011 14:04 schreef Aneurism het volgende:
[..]![]()
Damn, wel jammer dat ik zaterdag avond tot 10 uur er zit.Of maken de slijterijen een uitzondering?
Het verschil zit in een tap- vs. een slijterijvergunning.quote:Op maandag 7 februari 2011 14:04 schreef Aneurism het volgende:
Wel vreemd, daar je er wel whisky kan proeven... Ik hoop dat er veel aanbod is, ik wil de ideale vrouwenwhisky uitzoeken nu.![]()
(mijn glenmorangie fles is bijna op..
)
Gaat het over het whiskyfestival in groningen? In dat geval zou het best kunnen dat ik er dan ben jaquote:Op maandag 7 februari 2011 14:08 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het verschil zit in een tap- vs. een slijterijvergunning.
Met een tapvergunning (van toepassing tijdens het festival) mag je wel schenken, maar niet verkopen en met een slijterijvergunning mag je wel verkopen, maar officieel niet schenken.
Maar ik durf je te beloven dat je voldoende whiskies zal aantreffen zaterdag, meer dan je proeven kan...
Ik zelf ga zaterdagmiddag. Nog meer mensen van hier dan?
Nee, over het Hielander Whisky Festival in Alkmaar a.s. weekend.quote:Op maandag 7 februari 2011 16:33 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Gaat het over het whiskyfestival in groningen? In dat geval zou het best kunnen dat ik er dan ben ja
Daar ben ik niet bij...quote:Op maandag 7 februari 2011 16:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee, over het Hielander Whisky Festival in Alkmaar a.s. weekend.
Wel eens eerder naar een dergelijk festival geweest?quote:Op maandag 7 februari 2011 16:43 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik wel!! Zin in!! Ben benieuwd wat voor leuke nieuwe dingen we tegen gaan komen
Nopequote:Op maandag 7 februari 2011 16:48 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wel eens eerder naar een dergelijk festival geweest?
Dan ga je een leuke sessie tegemoet.quote:Op maandag 7 februari 2011 16:55 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
NopeBen pas 1,5 jaar serieus bezig met whisky en dit wordt ons eerste festival. We hebben wel (zelf georganiseerde) proeverijen gedaan.
Wij hebben zaterdag de middag sessie. Hoe zie je er uit?quote:Op maandag 7 februari 2011 17:07 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Dan ga je een leuke sessie tegemoet.
Misschien komen we elkaar nog wel tegen...
zie je de avatar niet?quote:Op maandag 7 februari 2011 17:25 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Wij hebben zaterdag de middag sessie. Hoe zie je er uit?![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |