Tja helaas geldt dit in veel beroepen.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:20 schreef longinus het volgende:
Ze zoeken op veilig, niet of ze goed zijn en dat is het hele probleem.
Je hebt goede programmeurs die een papiertje missen en dus buiten de boot vallen, of het papiertje ter zake doende is maakt ze niet uit.
Precies, gewoon weer stemmingmakerij door een of andere CV-schuiver.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:11 schreef Aanbieding het volgende:
Ik las een nu alweer oud stukje (7jan) op telegraaf.nl waarvan ik als werkloze ICT'er wat een eenzijdige berichtgeving, het lijkt eerder een advertentie mogelijk betaalt door de genoemde bedrijven.
Dus dat houd in dat ik een HBO opleiding moet gaan doen om qua opleiding op gelijk niveau te zitten als m'n werkervaring.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:28 schreef BrandX het volgende:
[..]
Tja helaas geldt dit in veel beroepen.
Dat is dan ook de enige reden waarom ik nu toch maar een studie ben begonnen op wetenschappelijk niveau. Dat ik al het werk (aantoonbaar) op dat niveau al doe is niet afdoende (meer).
ik ken hetquote:Op zondag 16 januari 2011 12:31 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Dus dat houd in dat ik een HBO opleiding moet gaan doen om qua opleiding op gelijk niveau te zitten als m'n werkervaring.
Fucking hell.......
Dat is mijn probleem op dit moment idd.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:31 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Dus dat houd in dat ik een HBO opleiding moet gaan doen om qua opleiding op gelijk niveau te zitten als m'n werkervaring.
Fucking hell.......
Ze nemen, weer, liever een bootcamper aan die wel op het juiste opleidingsniveau zit dan iemand met tig jaar ervaring maar dat papiertje mist.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:35 schreef BrandX het volgende:
[..]
Dat is mijn probleem op dit moment idd.
Toen ik paar jaar terug naar Italie ging, lagen de banen voor het oprapen, als je maar 'dit en dat werkniveau' had met zoveel jaar ervaring. Toen ik terugkwam was net de crisis begonnen.
Nu moet je minimaal exact het juiste diploma hebben, met minimaal 3-5 jaar ervaring in exacte eenzelfde soort branche.
Lekker handig als je bij een bedrijf vandaan komt wat enig is in zijn soort.
Dus nu zit ik op een HBO functie, een die niet is wat ik het liefste zou doen.
Inmiddels me dusdanig bewezen dat ik naar hoger mag, maar dan moet ik wel mijn MSc hebben. Mijn werkgever zegt dan gelukkig wel: en die mag je volledig op mijn kosten halen. Dus dat scheelt. Maar het is een omweg van tot nu toe 2 jaar en nog minimaal 1 jaar te gaan. Gelukkig heb ik dan wel exact de functie die ik wil.
Maar ja, zo werkt het nu wel. Op zich snap ik het wel, maar de meeste P&O'ers zijn er erg zwart wit in en durven geen wel overwogen risico's (lees iemand met net niet de goede papieren) te nemen. En dit is wel iets wat het bedrijfsleven, als ze zo star zijn in deze krimpende economie, gaat nekken.
Die lopen inderdaad ook veel te veel rond. Erg dom.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:06 schreef Swetsenegger het volgende:
Nou ben ik anderhalf jaar geleden op zoek geweest naar een programmeur en ik herken me er WEL in. Mensen die al 3 jaar werkloos zijn komen met belachelijke salariseisen, zonder enige aantoonbare ervaring en weinig interesse om voor hun eisen de bijbehorende verantwoordelijkheid te accepteren.
Dat ga ik binnenkort zien of dat klopt of niet.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:07 schreef Magneet het volgende:
gelukkig valt het by de systeembeheerders zoals ik nog wel mee maar je merkt het wel bij sommige bedrijven. Echte it-clubs kijken er langsaf maar het 'bedrijfsleven' kijkt vaak echt alelen naar hbo papiertjes en niet ervaring en certificeringen.
Succes!quote:Op zondag 16 januari 2011 13:20 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Dat ga ik binnenkort zien of dat klopt of niet.
suc6 iddquote:Op zondag 16 januari 2011 13:20 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Dat ga ik binnenkort zien of dat klopt of niet.
quote:
Thx.quote:
Dat zal ook wel weer bijdraaien. Op sites als Monsterboard staan genoeg vacatures voor programmeurs.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:55 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Ze nemen, weer, liever een bootcamper aan die wel op het juiste opleidingsniveau zit dan iemand met tig jaar ervaring maar dat papiertje mist.
Dit zag je ook na de internetbubble was kapot geprikt.
Die mensen verpesten het vooral voor zichzelf, want op die manier komen ze nergens binnen. Maar als ze geen ervaring hebben, moet je ze natuurlijk ook niet hoofdverantwoordelijke maken.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:06 schreef Swetsenegger het volgende:
Nou ben ik anderhalf jaar geleden op zoek geweest naar een programmeur en ik herken me er WEL in. Mensen die al 3 jaar werkloos zijn komen met belachelijke salariseisen, zonder enige aantoonbare ervaring en weinig interesse om voor hun eisen de bijbehorende verantwoordelijkheid te accepteren.
Misschien zit er wel waarheid in maar om deze zinnen moest ik toch wel lachen.quote:De frustratie bij de wervingsbureaus is bijna voelbaar. De programmeurs zijn onbenaderbaar, stellen ze, zijn arrogant en alleen met een diamanten splijter bij bedrijven weg te bikken.
Ze reageren totaal niet op onze mailtjes om te komen praten, zegt een ondernemer van een groot serverbedrijf.
Tja, het is nog crisis en als je kijkt hoe sommige van deze bedrijven omgingen in het begin van 2009 met hun technici. Het is natuurlijk niet raar dat ze weg blijven als je grote ontslaggolven hebt gehad.quote:Ze reageren totaal niet op onze mailtjes om te komen praten, zegt een ondernemer van een groot serverbedrijf.
Moet toch eens gaan praten met mij manager, net zoals het hele blok programmeurs op mijn huidige opdracht. Het bruto loon zit bij de meeste tussen de 2700 - 4000 Bruto, met meer dan 5 jaar ervaring (Oracle).quote:En daar staan toch wel goudgerande arbeidsvoorwaarden in. Zij kunnen het zich permitteren niet te reageren. Een ervaren softwareschrijver verdient ¤ 80.000 per jaar, exclusief secundaire voordeeltjes.
De ideale kandidaat heeft twee studies afgerond, 10 jaar relevante werkervaring en is niet ouder dan 21.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:35 schreef BrandX het volgende:
Nu moet je minimaal exact het juiste diploma hebben, met minimaal 3-5 jaar ervaring in exacte eenzelfde soort branche.
quote:Op zondag 16 januari 2011 14:17 schreef Light het volgende:
[..]
De ideale kandidaat heeft twee studies afgerond, 10 jaar relevante werkervaring en is niet ouder dan 21.
Ergens gaat er iets mis, maar ik weet niet precies waar
Juist daarom vragen ze overal minstens HBO voor, men denkt dan ooo 'n HBOer kan zichzelf wel zaken aanleren, maar beste directie leden dat kan ik ook, ik heb in de goede jaren van de ICT ook HBO-ers opgeleid en banketbakkers en lassers omgeschoold tot systeembeheerder. Helaas kom ik bij een bedrijf vandaan die nu failliet is, maar waar nooit tijd was voor opleidingen en trainingen, het liep gewoon als een speer tot dat de eigenaar er tussenuit piepte met het geld.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Als ze mij opleiden kom ik wel voor ze werken. Maar ze willen geen centjes uitgeven natuurlijk. Het is veel makkelijker het onderwijs de schuld te geven.
Het is gewoon gelul. Ze willen gewoon goedkope gastarbeiders.
Nee, ze nemen het liefst iemand die én de juiste papieren heeft én de juiste werkervaring. En in de huidige markt zijn die er genoeg.quote:Op zondag 16 januari 2011 12:55 schreef Netsplitter het volgende:
Ze nemen, weer, liever een bootcamper aan die wel op het juiste opleidingsniveau zit dan iemand met tig jaar ervaring maar dat papiertje mist.
Dit zag je ook na de internetbubble was kapot geprikt.
Dat is gewoon dom. Het beste punt om een redelijk salaris te bemachtigen is wanneer je binnen komt. Daarna gaat het veel moeilijker.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:19 schreef BrandX het volgende:
Durf zelf ook risico te nemen, door bijv. te zeggen: neem me in dienst, bij meer dan bewezen geschiktheid na 1 jaar, dit er op, na 2 jaar dat er nog eens bovenop. En dan zit je ook op het financiele niveau van je hoger geschoolde collega's.
Durven investeren in jezelf heet dat, en dat willen/durven velen ook niet.
niet wanneer je dit soort afspraken goed vastlegt. En dan natuurlijk waar maakt wat je zegt.quote:Op zondag 16 januari 2011 17:48 schreef Fortitude het volgende:
[..]
Dat is gewoon dom. Het beste punt om een redelijk salaris te bemachtigen is wanneer je binnen komt. Daarna gaat het veel moeilijker.
Zeker te weten gaan de meeste bedrijven moeilijk doen na 1 / 2 jaar, hoe goed je ook gepresteerd hebt.
Als ik vraag om een lead programmer moet je dan ook niet komen als je geen werkervaring en een salariseis van 3500 hebt.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:48 schreef Light het volgende:
[..]
Die mensen verpesten het vooral voor zichzelf, want op die manier komen ze nergens binnen. Maar als ze geen ervaring hebben, moet je ze natuurlijk ook niet hoofdverantwoordelijke maken.
Eensquote:Op zondag 16 januari 2011 18:00 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Als ik vraag om een lead programmer moet je dan ook niet komen als je geen werkervaring en een salariseis van 3500 hebt.
Ik neem dan ook aan dat je die persoon niet hebt uitgenodigd voor een gesprek.quote:Op zondag 16 januari 2011 18:00 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Als ik vraag om een lead programmer moet je dan ook niet komen als je geen werkervaring en een salariseis van 3500 hebt.
Exact.quote:Op zondag 16 januari 2011 14:04 schreef Crazy Harry het volgende:
[..]
Misschien zit er wel waarheid in maar om deze zinnen moest ik toch wel lachen.
Iemand arrogant noemen omdat ze niet op je ongevraagde mail reageren, wie is er dan arrogant?
Programmeurs die tevreden zijn waar ze zitten, hebben echt niet de behoefte verder te kijken. Er zijn zoveel slechte werkomgevingen voor programmeurs dat het gewoon riskant is voor je eigen werkplezier om ergens anders te gaan kijken wanneer je tevreden bent.
Als ik een vacature plaats voor een lead programmer en iemand vermeldt in zijn sollicitatie dat hij over de juiste ervaring/vaardigheden beschikt dan nodig ik hem uit ja. Ik mag toch aannemen dat je op dit niveau begrijpt dat een lead programmer een voortrekkersrol vervult waar bepaalde verantwoordelijkheden bij komen kijken?quote:Op zondag 16 januari 2011 18:33 schreef Snapcount2 het volgende:
[..]
Ik neem dan ook aan dat je die persoon niet hebt uitgenodigd voor een gesprek.
Ja, ik snap wat je bedoeld. Ik ben nu bezig met het afnemen van sollicitaties voor het bedrijf waar ik gedetacheerd ben en ik sta te kijken van de brieven en CV's en de sollicitanten die erbij horen.quote:Op zondag 16 januari 2011 19:49 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Als ik een vacature plaats voor een lead programmer en iemand vermeldt in zijn sollicitatie dat hij over de juiste ervaring/vaardigheden beschikt dan nodig ik hem uit ja. Ik mag toch aannemen dat je op dit niveau begrijpt dat een lead programmer een voortrekkersrol vervult waar bepaalde verantwoordelijkheden bij komen kijken?
Die had je dan ook niet op gesprek moeten uitnodigen, dan ben je vrij dom bezig.quote:Op zondag 16 januari 2011 13:06 schreef Swetsenegger het volgende:
Nou ben ik anderhalf jaar geleden op zoek geweest naar een programmeur en ik herken me er WEL in. Mensen die al 3 jaar werkloos zijn komen met belachelijke salariseisen, zonder enige aantoonbare ervaring en weinig interesse om voor hun eisen de bijbehorende verantwoordelijkheid te accepteren.
Wie zegt dat dat zijn keuze is geweest?quote:Op zondag 16 januari 2011 20:12 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Die had je dan ook niet op gesprek moeten uitnodigen, dan ben je vrij dom bezig.
Ik neem aan dat als je zegt een programmeur te zoeken dat je dan op zijn minst wat CV's doorkijkt voor de personen die je op gesprek uitnodigt. Anders is het verspilling van tijd.quote:Op zondag 16 januari 2011 20:13 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Wie zegt dat dat zijn keuze is geweest?
Zoals hierboven al meerdere malen uitgelegd is de kans zeer groot dat een P&O medewerker de sollicitaties heeft binnen gekregen en die verder behandeld zonder dat Swetsenegger ze ooit heeft gezien.quote:Op zondag 16 januari 2011 20:14 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik neem aan dat als je zegt een programmeur te zoeken dat je dan op zijn minst wat CV's doorkijkt voor de personen die je op gesprek uitnodigt. Anders is het verspilling van tijd.
Swetsenegger is dan sowieso dom bezig geweest om zijn recruiting activiteiten bij een dom P&O kutje neer te leggen. Je kunt toch op je klompen aanvoelen dat die geen kaas heeft gegeten van de eisen die Swetsenegger voor de functie neerlegtquote:Op zondag 16 januari 2011 20:16 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Zoals hierboven al meerdere malen uitgelegd is de kans zeer groot dat een P&O medewerker de sollicitaties heeft binnen gekregen en die verder behandeld zonder dat Swetsenegger ze ooit heeft gezien.
Dus in welk opzicht is Swetsenegger dan dom bezig geweest of heeft zijn eigen tijd verspilt?
Alsof hij een keus zou hebben.quote:Op zondag 16 januari 2011 20:19 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Swetsenegger is dan sowieso dom bezig geweest om zijn recruiting activiteiten bij een dom P&O kutje neer te leggen. Je kunt toch op je klompen aanvoelen dat die geen kaas heeft gegeten van de eisen die Swetsenegger voor de functie neerlegt.
Iedereen zet in zijn sollicitatiebrief dat zijn werk/denkniveau aansluit bij de functie. Maar uit het CV zou moeten blijken dat dat niet zo is. Heb je zijn CV gelezen, dan komt toch meteen naar boven dat ie niet de juiste werkervaring heeft?quote:Op zondag 16 januari 2011 19:49 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Als ik een vacature plaats voor een lead programmer en iemand vermeldt in zijn sollicitatie dat hij over de juiste ervaring/vaardigheden beschikt dan nodig ik hem uit ja. Ik mag toch aannemen dat je op dit niveau begrijpt dat een lead programmer een voortrekkersrol vervult waar bepaalde verantwoordelijkheden bij komen kijken?
Ik heb bij een bedrijf met 700 tot 1500 medewerkers gewerkt, is dat groot genoeg?quote:Op zondag 16 januari 2011 20:20 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Alsof hij een keus zou hebben.
Nofi, maar het is te merken dat je niet bij een groot bedrijf hebt gewerkt.
Zo kom je iig over.
Is groot genoeg.quote:Op zondag 16 januari 2011 20:23 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik heb bij een bedrijf met 700 tot 1500 medewerkers gewerkt, is dat groot genoeg?
Keus hebben of niet, dat moet je afdwingen.
Ik zou niet bij zo'n bedrijf willen werkenquote:Op zondag 16 januari 2011 20:25 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Is groot genoeg.
Heeft niks met afdwingen te maken.
Als het beleid is heb je het te accepteren.
En dan kan je hoog en laag springen tot je een ons weegt maar dan moet je het echt doen wat zij aandragen.
Maak het regelmatig mee.
quote:Op zondag 16 januari 2011 20:21 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Iedereen zet in zijn sollicitatiebrief dat zijn werk/denkniveau aansluit bij de functie. Maar uit het CV zou moeten blijken dat dat niet zo is. Heb je zijn CV gelezen, dan komt toch meteen naar boven dat ie niet de juiste werkervaring heeft?
quote:Op zondag 16 januari 2011 20:08 schreef Snapcount2 het volgende:
[..]
Ja, ik snap wat je bedoeld. Ik ben nu bezig met het afnemen van sollicitaties voor het bedrijf waar ik gedetacheerd ben en ik sta te kijken van de brieven en CV's en de sollicitanten die erbij horen.
Maar hij was 3 jaar werkloos.. ging er toen nie teen belletje rinkelen?quote:Op zondag 16 januari 2011 21:32 schreef Swetsenegger het volgende:
En daarnaast was er inderdaad niet zoveel keus. Op desbetreffende vacature heb ik 2 nederlandse kandidaten gehad. 1 waarvan in het gesprek bleek dat dat wat in zijn brief en c.v. stond dus niet de volledige waarheid was en 1 die alleen wilde freelancen en dus blijkbaar óók de vacature niet begreep.
Uiteindelijk heb ik er 2 uit Noord-Spanje die aan de TU studeerde op een beurs.
Ja toen hij dat VERTELDE wel ja. Nogmaals, dat stond NIET in zijn C.V.quote:Op zondag 16 januari 2011 21:35 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Maar hij was 3 jaar werkloos.. ging er toen nie teen belletje rinkelen?
dus hij had gewoon xxxx-heden in zijn CV bij werkervarig staan? of wat stond er dan, ben wel benieuwd wat voor onzin mensen opschrijvenquote:Op zondag 16 januari 2011 21:36 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ja toen hij dat VERTELDE wel ja. Nogmaals, dat stond NIET in zijn C.V.
Dat dus. Dus de vraag waarom hij weg wilde en toen bleek dat hij al weg wasquote:Op zondag 16 januari 2011 21:38 schreef Maanvis het volgende:
[..]
dus hij had gewoon xxxx-heden in zijn CV bij werkervarig staan? of wat stond er dan, ben wel benieuwd wat voor onzin mensen opschrijven.
quote:Op zondag 16 januari 2011 21:41 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dat dus. Dus de vraag waarom hij weg wilde en toen bleek dat hij al weg wasMaar goed, toen hij aankwam op z'n ligfiets en het sollicitatiegesprek begon in zijn wielrenbroek met zeemleren kruis was de teerling toch al geworpen
Teringquote:Op zondag 16 januari 2011 21:41 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dat dus. Dus de vraag waarom hij weg wilde en toen bleek dat hij al weg wasMaar goed, toen hij aankwam op z'n ligfiets en het sollicitatiegesprek begon in zijn wielrenbroek met zeemleren kruis was de teerling toch al geworpen
Absoluutquote:
Maar wel sportief genoeg om op een ligfiets te komenquote:Op zondag 16 januari 2011 21:48 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Tering. Wel lekker lui dan gewoon je CV 3 jaar hetzelfde houden
.
Dan kun je ook wel meteen zeggen dat hij niet op een tweede gesprek hoeft te rekenen...quote:Op zondag 16 januari 2011 21:50 schreef Swetsenegger het volgende:
Voor een eventueel tweede gesprek moesten we ook ruim van te voren contact met hem opnemen, want hij ging regelmatig met een primusje het veld in om dungeons & dragons te spelen.
We hebben hem ook verteld dat we de kans daarop niet groot achtte. Maar goed, het valt nog in het niet bij de basketcases die ik voor supportfuncties voorbij heb zien komen.quote:Op zondag 16 januari 2011 21:52 schreef Light het volgende:
[..]
Dan kun je ook wel meteen zeggen dat hij niet op een tweede gesprek hoeft te rekenen...
Ik heb afgelopen week een arbeidsovereenkomst getekend (voor een baan als programmeur). Financieel was er mss meer uit te halen, maar ik ga er genoeg op vooruit.quote:Op zondag 16 januari 2011 20:15 schreef Maanvis het volgende:
Nu werk ik als applicatiebeheerder bij een klein bedrijf, maar heb nu al spijt van mijn relatief lage salariseis die ik bij binnenkomst neerlegde. Dus ben alweer verder aan het kijken.
Nee, met zulke salarissen kan je ALLES vinden.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:08 schreef Ambitious het volgende:
Ik vraag me af waarom de salarissen voor programmeurs hier achter blijven. Een kennis van mij heeft gestudeerd aan een Amerikaanse universiteit van gelijk niveau als Nederlandse, en is direct gaan werken bij Microsoft als software engineer. Startsalaris is $80-90k daar!
Met zulke salarissen zouden bedrijven hier geen enkele moeite hebben om getalenteerde programmeurs te vinden.
We lachen erom, maar het zou best eens kunnen.quote:Op zondag 16 januari 2011 21:58 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Dat was een echte, die had je moeten nemen
Ik denk niet dat je Microsoft als de norm moet zien. Met een kwartaalomzet van 16,2 miljard dollar en een winst van 5,4 miljard dollar hebben ze ook iets meer mogelijkheden dan een gemiddeld bedrijf.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:08 schreef Ambitious het volgende:
Ik vraag me af waarom de salarissen voor programmeurs hier achter blijven. Een kennis van mij heeft gestudeerd aan een Amerikaanse universiteit van gelijk niveau als Nederlandse, en is direct gaan werken bij Microsoft als software engineer. Startsalaris is $80-90k daar!
Met zulke salarissen zouden bedrijven hier geen enkele moeite hebben om getalenteerde programmeurs te vinden.
Het helpt ook als je eerlijk bent in je CV, en dus niet aangeeft dat je ergens nog werkt als je er in werkelijkheid al jaren weg bent.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:16 schreef WillemBier het volgende:
[..]
We lachen erom, maar het zou best eens kunnen.
En het fatsoen hebt je enigszins behoorlijk te kleden voor een sollicitatie.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:27 schreef Light het volgende:
[..]
Het helpt ook als je eerlijk bent in je CV, en dus niet aangeeft dat je ergens nog werkt als je er in werkelijkheid al jaren weg bent.
Ja oké, dit ging wel vrij ver.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:33 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
En het fatsoen hebt je enigszins behoorlijk te kleden voor een sollicitatie.
O je hebt die columnist van fok op solli gehad?quote:Op zondag 16 januari 2011 22:44 schreef Swetsenegger het volgende:
Bij mij mag je in je spijkerbroek solliciteren. Maar bezweet in je wielren outfit terwijl de druppels aan je paardenstaart hangen?
Elke techneut die akkoord gaat met nederlandse arbeidsvoorwaarden zou voor gek verklaard moeten worden. Elk ander beschaafd westers land beloont zijn knappe koppen met letterlijk gouden bergen, terwijl nederland het gamma-spul blijft spekken met miljardeninjecties en de motor achter technologische vooruitgang zoet houdt met kruimels.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:08 schreef Ambitious het volgende:
Ik vraag me af waarom de salarissen voor programmeurs hier achter blijven. Een kennis van mij heeft gestudeerd aan een Amerikaanse universiteit van gelijk niveau als Nederlandse, en is direct gaan werken bij Microsoft als software engineer. Startsalaris is $80-90k daar!
Met zulke salarissen zouden bedrijven hier geen enkele moeite hebben om getalenteerde programmeurs te vinden.
Die studieschuld kun je ook vanuit het buitenland wel aflossen.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:45 schreef Observer86 het volgende:
Dat is ook de reden dat is geen dag zal werken voor een nederlands bedrijf in de toekomst. Studieschuld aflossen en emigreren uit deze twilightzone.
haha ehmmm... hij doet me aan iemand denken.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:44 schreef Swetsenegger het volgende:
Bij mij mag je in je spijkerbroek solliciteren. Maar bezweet in je wielren outfit terwijl de druppels aan je paardenstaart hangen?
Dit zegt geen reet natuurlijk. Definieer 'engineer'. En 75K USD is 56K EUR. Dat is nog geen 2 keer modaal en DAT gaat een geschoolde techneut in Nederland ook wel verdienen. Alleen niet als startsalaris. Veel succes daarmee in het buitenlandquote:Op zondag 16 januari 2011 22:45 schreef Observer86 het volgende:
[..]
Elke techneut die akkoord gaat met nederlandse arbeidsvoorwaarden zou voor gek verklaard moeten worden. Elk ander beschaafd westers land beloont zijn knappe koppen met letterlijk gouden bergen, terwijl nederland het gamma-spul blijft spekken met miljardeninjecties en de motor achter technologische vooruitgang zoet houdt met kruimels.
[ afbeelding ]
http://www.bls.gov/oco/ocos027.htm#earnings
Dat is ook de reden dat is geen dag zal werken voor een nederlands bedrijf in de toekomst. Studieschuld aflossen en emigreren uit deze twilightzone.
Ik heb geen idee het is alweer 2 jaar geledenquote:Op zondag 16 januari 2011 22:48 schreef WillemBier het volgende:
[..]
haha ehmmm... hij doet me aan iemand denken.
Was z'n voornaam soms Remco?
Ben het met je eens dat ingenieurs in NL zwaar onderbetaald worden. Maar er is hier ook gewoon minder vraag naar ingenieurs, omdat er minder industrie is.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:45 schreef Observer86 het volgende:
[..]
Elke techneut die akkoord gaat met nederlandse arbeidsvoorwaarden zou voor gek verklaard moeten worden.
Startsalarissen zijn wel hoger zo lijkt hetquote:Op zondag 16 januari 2011 22:49 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dit zegt geen reet natuurlijk. Definieer 'engineer'. En 75K USD is 56K EUR. Dat is nog geen 2 keer modaal en DAT gaat een geschoolde techneut in Nederland ook wel verdienen. Alleen niet als startsalaris. Veel succes daarmee in het buitenland
Nou je moet in NL toch aardig je best doen voor zo'n salaris hoor. M'n vriendin is dr.ir. (natuurkunde) en heeft een ontzettend gave baan. En ze heeft nu incl. haar promotie zo'n 8 jaar werkervaring. Maar die zit nog (net) niet aan die 56k.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:49 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dit zegt geen reet natuurlijk. Definieer 'engineer'. En 75K USD is 56K EUR. Dat is nog geen 2 keer modaal en DAT gaat een geschoolde techneut in Nederland ook wel verdienen. Alleen niet als startsalaris. Veel succes daarmee in het buitenland
Engineers apply the principles of science and mathematics to develop economical solutions to technical problems. Their work is the link between scientific discoveries and the commercial applications that meet societal and consumer needs.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:49 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dit zegt geen reet natuurlijk. Definieer 'engineer'. En 75K USD is 56K EUR. Dat is nog geen 2 keer modaal en DAT gaat een geschoolde techneut in Nederland ook wel verdienen. Alleen niet als startsalaris. Veel succes daarmee in het buitenland
http://www.bls.gov/oco/ocos303.htm#oes_linksquote:Earnings About this section
In May 2008, median annual wages of wage-and-salary computer applications software engineers were $85,430. The middle 50 percent earned between $67,790 and $104,870. The lowest 10 percent earned less than $53,720, and the highest 10 percent earned more than $128,870. Median annual wages in the industries employing the largest numbers of computer applications software engineers in May 2008 were as follows:
Professional and commercial equipment and supplies merchant wholesalers $93,740
Software publishers 87,710
Management of companies and enterprises 85,990
Computer systems design and related services 84,610
Insurance carriers 80,370
In May 2008, median annual wages of wage-and-salary computer systems software engineers were $92,430. The middle 50 percent earned between $73,200 and $113,960. The lowest 10 percent earned less than $57,810, and the highest 10 percent earned more than $135,780. Median annual wages in the industries employing the largest numbers of computer systems software engineers in May 2008 were as follows:
Scientific research and development services $102,090
Computer and peripheral equipment manufacturing 101,270
Software publishers 93,590
Navigational measuring electromedical and control instruments manufacturing 91,720
Computer systems design and related services 91,610
Median annual wages of wage-and-salary computer programmers were $69,620 in May 2008. The middle 50 percent earned between $52,640 and $89,720 a year. The lowest 10 percent earned less than $40,080, and the highest 10 percent earned more than $111,450. Median annual wages in the industries employing the largest numbers of computer programmers in May 2008 are shown below:
Software publishers $81,780
Management of companies and enterprises 71,040
Computer systems design and related services 70,270
Employment services 70,070
Insurance carriers 69,790
According to the National Association of Colleges and Employers, starting salary offers for graduates with a bachelors degree in computer science averaged $61,407 in July 2009.
Er is in nederland zeer zeker veel vraag naar, er is genoeg industrie hoorquote:Op zondag 16 januari 2011 22:51 schreef WillemBier het volgende:
[..]
Ben het met je eens dat ingenieurs in NL zwaar onderbetaald worden. Maar er is hier ook gewoon minder vraag naar ingenieurs, omdat er minder industrie is.
En deze personen verdienen in Nederland gewoon $80.000 kan ik je garanderen. En nogmaals... veel succes in het buitenland. Inderdaad in de VS ben je minder kwijt aan vaste lasten. Je krijgt ook minder terug. Als je ziek wordt... of werkloos wordt...quote:Op zondag 16 januari 2011 22:56 schreef Observer86 het volgende:
Computer hardware engineers research, design, develop, test, and oversee the manufacture and installation of computer hardware, including computer chips, circuit boards, computer systems, and related equipment such as keyboards, routers, and printers. (Computer software engineersoften simply called computer engineersdesign and develop the software systems that control computers. These workers are covered elsewhere in the Handbook.) The work of computer hardware engineers is similar to that of electronics engineers in that they may design and test circuits and other electronic components; however, computer hardware engineers do that work only as it relates to computers and computer-related equipment. The rapid advances in computer technology are largely a result of the research, development, and design efforts of these engineers.[/i]
Er is wel industrie. Maar NL is geen industrieland, zoals bijv. Duitsland, de VS of Japan.quote:Op zondag 16 januari 2011 22:56 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Er is in nederland zeer zeker veel vraag naar, er is genoeg industrie hoor. Alleen mischien is er veel aanbod
.
Kom maar eens in brabant kijken danquote:Op zondag 16 januari 2011 22:59 schreef WillemBier het volgende:
[..]
Er is wel industrie. Maar NL is geen industrieland, zoals bijv. Duitsland, de VS of Japan.
In Brabant is voor Nederlandse begrippen veel industrie. Dat maakt NL natuurlijk nog geen industrieland.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:00 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Kom maar eens in brabant kijken dan.
Die 80k/jaar blijkt niet uit de geluiden die ik hoor uit deze topic of ICT'ers in het algemeen. Maar goed, ik zit niet in dat wereldje en jij wel dus ik neem het van je aan. Desalniettemin wordt techniek in Nederland zwaar ondergewaardeerd. Als ik tegen iemand zeg dat ik Civiele Techniek studeer kijken ze me aan alsof ze water zien branden...tot ik uitleg wat het is en er allemaal moppen getapt worden over de bouwfraude...quote:Op zondag 16 januari 2011 22:58 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
En deze personen verdienen in Nederland gewoon $80.000 kan ik je garanderen. En nogmaals... veel succes in het buitenland. Inderdaad in de VS ben je minder kwijt aan vaste lasten. Je krijgt ook minder terug. Als je ziek wordt... of werkloos wordt...
In de landen waar jij het over hebt concentreert het zich ook alleen in bepaalde gebieden. Dus het is zeker wel vergelijkbaar.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:04 schreef WillemBier het volgende:
[..]
In Brabant is voor Nederlandse begrippen veel industrie. Dat maakt NL natuurlijk nog geen industrieland.
Het kwartje wil niet echt bij je vallen geloof ik.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:08 schreef Maanvis het volgende:
[..]
In de landen waar jij het over hebt concentreert het zich ook alleen in bepaalde gebieden. Dus het is zeker wel vergelijkbaar.
Welke bedrijven? Dan weet ik waar ik moet solliciterenquote:Op zondag 16 januari 2011 23:09 schreef speknek het volgende:
Absurde salariseisen voor heel specialistisch technisch werk. Programmeurs worden gewoon sinds jaar en dag te weinig betaald in Nederland. Nu gaan de managers met een opleidkinkje bedrijfskunde huilie huilie doen dat ze net zoveel willen verdienen als zij.
Ik ken een paar bedrijven die hun programmeurs wel gewoon waarderen en fiks betalen. Die hebben dit probleem duidelijk niet.
Inderdaad, dit is dus precies wat ik bedoel.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:09 schreef speknek het volgende:
Ik ken een paar bedrijven die hun programmeurs wel gewoon waarderen en fiks betalen. Die hebben dit probleem duidelijk niet.
Wat dat betreft ben ik blij dat ik voor RedHat werk, die betalen teminste fatsoenlijk. Het scheelt natuurlijk ook dat Linux kernel ontwikkelaar een zeer specialistisch beroep is.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:09 schreef speknek het volgende:Ik ken een paar bedrijven die hun programmeurs wel gewoon waarderen en fiks betalen. Die hebben dit probleem duidelijk niet.
Ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die bij Microsoft willen werken omdat ze dan kunnen zeggen dat ze bij Microsoft werken. Als je die mensen zoekt, kun je beter een marktconform salaris bieden dan twee keer dat bedrag.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:40 schreef Ambitious het volgende:
[..]
Inderdaad, dit is dus precies wat ik bedoel.
Een kennis van me doet Technische Informatica (HBO), en ik heb begrepen dat Microsoft daar studenten met gratis lunches moeten verleiden voor een gesprek. Ik neem aan dat ook internationale bedrijven als Microsoft hun salarissen naar Nederlandse normen voor technici aanpassen, anders zouden ze deze problemen dus niet hebben, en zouden de studenten staan te dringen om een baan.
Inderdaad, techneuten worden ondergewaardeerd. Vaak, of eigenlijk altijd, zie je in functiegroeipaden programmeur ergens halverwege staan, gevolgd door manager of lead of iets van die strekking. Een goeie manager is zeker een vak apart, maar die hoort niet in het rijtje van techneuten thuis. Je kunt hier alleen maar meer geld verdienen door een stropdas om te doen en een groepje aan te sturen. Daarom zijn er ook zo veel slechte managers. Omdat dat eigenlijk techneuten zijn die aan de max. van hun schaal zaten.quote:Op zondag 16 januari 2011 23:09 schreef speknek het volgende:
Absurde salariseisen voor heel specialistisch technisch werk. Programmeurs worden gewoon sinds jaar en dag te weinig betaald in Nederland.
Uiteraard. Als 2e of 3e jaars student zit je namelijk helemaaaaaal niet te wachten op het zoveelste verkooppraatje van het zoveelste bedrijf. Op dat moment is de gemiddelde student ook nog niet bezig met carrièreplanning, eerder met weekendplanningquote:Op zondag 16 januari 2011 23:40 schreef Ambitious het volgende:
[..]
Een kennis van me doet Technische Informatica (HBO), en ik heb begrepen dat Microsoft daar studenten met gratis lunches moeten verleiden voor een gesprek.
quote:Op zondag 16 januari 2011 18:38 schreef Flying_Phoenix het volgende:
Ik denk dat het bronverhaal ook wel erg ingegeven wordt door zo'n nitwit recruiter die je dan via linkedIn benaderd:
"Ik zie dat je 15 jaar ervaring hebt als testmanager, we hebben een leuke systeembeheerdersfunctie voor je, want je hebt ervaring met SQL."
En dan zijn ze verbaasd en beledigd als je niet reageert.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |