abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_92125736
als je ketchup wilt gebruiken, dan kan je nog beter pastasaus gebruiken....
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 16:25:25 #202
91830 MaximusTG
pi_92127168
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 14:17 schreef reclamedoos het volgende:

[..]

Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaans :)
Zeker als er veel vocht vrij komt bij het bakken van de pizza dan weet je nooit wat het resultaat gaat worden. De thermostaat is niet het sterkste punt van het ding. Als de oven op temperatuur is, dan gaan de elementen uit, en dan komt dus de warmte uit de steen. Dat maakt dus een krokant gebakken bodem en een witte bovenkant-korst (wel gaar overigens). ik zit er over te denken om het bovenste element met de hand aan/uit te maken. Dan kan ik het element aanzetten als ik er een pizza in het gestopt. Op het pizzamaking.com forum staan gelukkig al heel wat mensen die me voor zijn gegaan met het aanpassen van hun pizza-oventje :)
Hmm, interessant. Dus die Ferrari is ook niet zo perfect? Dan wordt het nog wel interessant om die Bestron te modden :D.
pi_92130410
Over de Bestron zijn er best veel lovende recensies. Ik gebruik trouwens de oude versie en volgens velen is deze ook nog beter. Af en toe denk ik er wel over na om een kleine pizzaoven te gaan kopen.
pi_92144482
quote:
Op maandag 31 januari 2011 17:28 schreef Terpentin07 het volgende:
. Af en toe denk ik er wel over na om een kleine pizzaoven te gaan kopen.
Ik denk daar niet alleen over, ik droom er van. Maar dan wel een houtoventje ( enige nadeel is dan de winter). Helaas krijg ik geen toestemming van mijn prive welstandscomissie ;(
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92146636
Ik heb een Ferrari pizza-oven en ik vind het _O_
Maar kan me best voorstellen dat je met een Bestron helemaal niet minder resultaat hebt.
Als ie maar goed heet wordt ;)
pi_92193334
Ik kwam een leuke serie filmpjes tegen over eten uit Italie die ik toch even moet delen. In het laatste deel gaat het voornamelijk over pizza en de ingredienten die er voor worden gebruikt. Wel leuk om naar te kijken. Maar LET OP: niet kijken als je nog niet gegeten hebt, want je krijgt er enorme trek van

Deel 4:
De andere delen zijn ook het kijken waard overigens:

Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92194641
Ah, fantastisch, het echte werk. Mooie clipjes. Je krijgt bijna zin even snel richting Napels te vertrekken. Ook de buffels komen mooi aan bod.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:16:52 #208
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92198296
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
Ow, nooit geweten. Ik zal er eens mee experimenteren. Kan in mijn hoofd zitten dat majoraan anders smaakt :P
pi_92203999
Oregano en marjoraan zijn inderdaad ongeveer hetzelfde en toch een beetje anders. Verschil staat hier wel goed uitgelegd: http://www.kruidjes.be/kruiden/kruiden.php?recipeid=70
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_92227795
Was vanmiddag bij de Albert Heijn XL maar helaas geen Meel met typo 00.. wel bloem. Nu ben ik naar de bakker gegaan voor verse gist en men vertelde mij dat het niet uitmaakte of het meel of bloem was. Het merk van de bloem was Farina (voor verse pasta stond derop). Ook was er een pizzamix (met meel typo 00 maar met gist eral in)

Ben erna begonnen met het recept van MaximusTG.. Hij staat nu al een half uur in de koelkast en moet nog anderhalf uur.. Zou het iets worden? Mijn deeg was heel erg plakkerig en elastisch, maar met genoeg bloem kwam het toch goed! Hoop alleen dat de bollen goed genoeg rijzen :@

De tomatensaus is gemaakt met gezeefde tomaten, tomatenpuree, knoflook, oregano, tijm, basilicum en worcestersaus. De tomatensaus smaakt tot nu toe al heel goed!

Foto's volgens vanavond als de pizza lukt!
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 16:36:56 #211
91830 MaximusTG
pi_92229911
Euhm, heb je het recept wel goed gelezen? Het is of een nacht in de koelkast (of langer) en dan 1 tot 1,5/2 uur rijzen bij kamertemperatuur. Of je laat het deeg na kneden meteen 1 tot 1,5/2 uur rijzen bij kamertemperatuur. Dus ik weet niet waarom je het nu in de koelkast hebt staan?
En het deeg hoort plakkerig en elastisch he.. Je mengt het in een kom tot alle bloem erbij zit, dan is het nog steeds een plakkerige massa, maar dan stort je het uit op een werkblad met wat bloem, zodat de buitenkant bedekt is met een klein beetje bloem. Dan snij je het in het benodigd aantal stukken en vorm je die tot ballen. Maar je hoeft het dus niet verder te kneden met de hand.

Edit: Hoe kom je er trouwens bij dat je meel nodig hebt? Kan wel natuurlijk, maar de meeste recepten gebruiken gewoon bloem (bloem is gezeefd meel).
pi_92231037
Ooh dat meen je niet! Nouja ik laat het nu nog een uurtje op kamertemperatuur rijzen en kijken wat het doet! Zal waarschijnlijk wel geen leven meer inzitten he haha.
Anders wordt het iets voor morgen helaas..

Mmm zweerde toch echt dat ik overal meel zag staan maar staat inderdaad bloem overal haha
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 17:05:38 #213
91830 MaximusTG
pi_92231697
Ach, welnee, die gist gaat niet dood in de koelkast hoor, als je het er nu uithaalt moet je gewoon nog wat langer wachten. Je hebt wel instantgist gebruikt he? Of anders een naar rato goede hoeveelheid verse gist? Als je het gewicht zoals in het recept met verse gist hebt gebruikt dan is dat iets te weinig.
Ben alleen bang dat je deeg nu te droog is? Hoeveel extra bloem heb je gebruikt?
pi_92231973
Hahaha die pizza wordt niets meer.. In de PDF staat gewoon gist, dus dacht dat is verse gist (nog speciaal voor naar de bakker geweest :'()

Voor de rest alles volgens recept (dus ook maar 3 gram gist :'( :'( :'( :'( :'()

[ Bericht 0% gewijzigd door AkTje op 02-02-2011 17:20:45 ]
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 17:24:15 #215
91830 MaximusTG
pi_92232661
Hmm, ja, begrijp de verwarring.. Heb die PDF oorspronkelijk (de eerste versie iig) niet specifiek geschreven om te verspreiden. Ik gebruik altijd instant gist. Het is makkelijker, geconcentreerder en langer houdbaar.
Wat je nog kan doen is wat extra gist door je deeg heen doen.. Als je nog instant gist hebt (makkelijker erdoorheen te kneden) moet je nog 2/3 van de hoeveelheid toevoegen. Anders nog 2 keer zoveel verse gist dan er al inzit. En dan ff op een warme plek. Kan je alsnog pizza eten..
Zal alleen niet perfect worden ;).
pi_92232893
Haha bedankt voor de tip.. Heb helaas geen instant gist en verse gist lijkt me niet meer makkelijk om erin te voegen. Ga kijken wat de pizza over een half uur doet, of ik hem dan nog kan uittrekken tot een mooi formaat ja of nee. Anders wordt het morgen opnieuw bloem halen en morgenavond maar pizzadag!
pi_92238062
Oke.. ondanks door de miscommunicatie met de PDF is mijn pizza toch gelukt! Vooral voor de eerste keer :7 De pizza die het mooiste werd, was ook meteen de eerste.

Voor


Tijdens


Na


Omdat ik genoeg deeg had, heb ik nog een pizza quattro formaggi gemaakt (met pecorino, gorgonzola, belegen en mozarella) maar helaas was deze in het midden te dun en liep alles door mijn splinternieuwe pizzamaker |:( Dit einigde in een walm van verbrande lucht maarja, we leren ervan!
Denk ook doordat mijn deeg niet goed gegist is dat het deeg te strak was en het makkelijk scheurde

Toen had ik nog pizzadeeg over voor anderhalve pizza dus heb maar wat verschillend gemaakt met ham, champignon en verschillende kazen. Smaakte perfect!

MaximusTG bedankt voor het perfecte recept!
  † In Memoriam † woensdag 2 februari 2011 @ 21:00:10 #218
91830 MaximusTG
pi_92244067
Iig fijn dat ze toch nog gesmaakt hebben! Heb het pdfje geupdate met instantgist. Maar dat van de koelkast stond er goed in hoor ;).
  woensdag 2 februari 2011 @ 22:10:37 #219
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92249226
Heb je wel goed gekneed? Omdat het snel scheurde.
  donderdag 3 februari 2011 @ 01:35:50 #220
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92259201
Ik ga zondag die methode van de voorgenoemde site proberen om Mini pizzatjes maken :D
Ben erg benieuwd hoe het gaat werken.
  donderdag 3 februari 2011 @ 01:41:13 #221
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92259341
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:45 schreef Naamah het volgende:
Oregano en marjoraan zijn inderdaad ongeveer hetzelfde en toch een beetje anders. Verschil staat hier wel goed uitgelegd: http://www.kruidjes.be/kruiden/kruiden.php?recipeid=70
Toffe site!
pi_92269752
Als ik hier bij de turk een italiaanse pizza bestel is de onderkant v/d bodem vaak geruit.

Welk gereedschap/techniek laat deze afdruk na?
  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 14:28:08 #223
91830 MaximusTG
pi_92273318
Een rooster :+ .

Volgens mij worden die dingen in zulke ovens gebakken:


Stop ze aan de ene kant erin, en ze komen er aan de andere kant gebakken uit.
pi_92298467
Nee nee, het is echt een gedrukt motief
  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 22:31:20 #225
91830 MaximusTG
pi_92299019
Tja, dan zou ik dat maar aan die turk vragen. Misschien gebruikt ie wel een pizzavorm of zo. Maar dit topic gaat over zelf pizza maken. En die bakken we het liefst op een steen.
pi_92299375
ik denk dat ik van het weekend eens pizza ga bakken, wat gebeurd er als je geen pizzasteen hebt en je het in een gewone hete lucht oven bakt?
Oja wat gebeurd er als je de tipo 00 bloem vervangt door gewone bloem?
  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 22:54:23 #227
91830 MaximusTG
pi_92300553
Zonder pizzasteen heeft je oven minder warmtecapaciteit, en krijgt je pizza vooral van onder minder warmte. Het is dan lastiger om dunne pizzas te maken; die worden dan al snel te nat.
Tipo 00 zegt alleen iets over de malings graad. Zorg dat je bloem hebt geschikt om brood te bakken. Maar voor een eerste keer is gewoon huismerk bloem ook wel te doen hoor. Probeer het gewoon is!
pi_92303369
maar als je gaatjes prikt in je vetvrije papier komt daar toch ook wamte doorheen?
  † In Memoriam † donderdag 3 februari 2011 @ 23:58:24 #229
91830 MaximusTG
pi_92303812
Oh, daarvoor hoef je geen gaatjes voor te prikken hoor; ik had het over warmtecapaciteit, dat is hoeveel warmte er in een bepaalde stof opgeslagen kan worden. Zo'n steen kan heel veel warmte opslaan. Die geeft ie dan aan de pizza af.
pi_92304285
ik ga het gewoon proberen ik d8 dat de hetelucht oven tot 250 graden kan
pi_92313390
Je kunt het prima proberen in een gewone oven. De pizza zal er echt niet vies van worden :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  vrijdag 4 februari 2011 @ 12:32:37 #232
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_92318515
Ik zit er ook al een tijd aan te denken om een pizzaoven aan te schaffen.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 09:40:25 #233
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_92362060
Nou mijn deeg van Maxidingus ligt nu in de koelkast... dan maar geen nacht maar 7 uren, moet genoeg zijn?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † zaterdag 5 februari 2011 @ 10:29:29 #234
91830 MaximusTG
pi_92362820
Maxidingus!!?! :'(
Wachttijd heeft meeste invloed op de smaak, niet op het bakresultaat.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 10:55:16 #235
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92363291
ha, mooi, een "bak je eigen pizza"-topic *O*

Vorige week voor het eerst zelf pizza gemaakt. Was lekker, maar de bodem was lang niet zo als Mario dat doet in de pizzeria. Niet zo luchtig en knapperig, maar meer brood-achtig.

Voor het deeg had ik:
375g bloem (bij de molen gehaald :D )
10g droge gist
180ml water
tl zout
4 el olijfolie

werkwijze:
150ml lauw water + gist 10 minuten laten staan

Daarna deeg (bloem + gistmengsel + zout + olijfolie) gemaakt in ca. 10 minuten (?) inclusief het laatste beetje water, omdat het deeg nogal droog was.

Daarna ca. 30 min. tot 45 min. laten staan.

Voor mijn gevoel was het deeg niet echt gerezen, en zeker niet 2x zo veel geworden.

Dit deeg heb ik gebruikt voor 2 pizza's.

Ik kan zelf 2 oorzaken bedenken:
- deeg niet lang genoeg gerezen
- te veel op de pizza

Ik had op 1 pizza: tomatensaus, blikje tonijn (in olie), paar champignonstukjes, wat rode ui, mozzarella en wat geraspte kaas.

Iemand tips ter verbetering? Vanavond weer proberen namelijk :)
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:06:48 #236
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92363554
hmm, ik mag wel als de donder dat deeg gaan maken, zie ik...
:D
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 12:15:03 #237
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92365230
Mag het deeg ook de hele middag liggen te rijzen? Of is dat te lang... :?
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 12:17:55 #238
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_92365325
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 10:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maxidingus!!?! :'(
Wachttijd heeft meeste invloed op de smaak, niet op het bakresultaat.
:*
Ik maak foto's om het goed te maken ok??

Jooo, volgens mij kan je het rustig 2 a 3 uren bij kamertemp. houden?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 5 februari 2011 @ 12:31:10 #239
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92365702
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 12:17 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Jooo, volgens mij kan je het rustig 2 a 3 uren bij kamertemp. houden?
Mag het ook langer? Ik ben de hele middag weg.
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 12:58:49 #240
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_92366516
Zet je het wel in de koelkast, haal je het eruit als je thuis komt en laat het dan nog 2 uur afgedekt staan?
Weet ook niet hoor, knoei vandaag ook voor het eerst aan :P
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 5 februari 2011 @ 13:13:42 #241
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92367007
quote:
Op zaterdag 5 februari 2011 12:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Zet je het wel in de koelkast, haal je het eruit als je thuis komt en laat het dan nog 2 uur afgedekt staan?
Weet ook niet hoor, knoei vandaag ook voor het eerst aan :P
Oh oke :)

Het eerste uur laat ik het wel zo staan en dan in de koelkast als ik wegga. Ik zie wel als ik thuiskom hoe het dan is.

In ieder geval dag en nacht verschil in het deeg deze week en dat van vorige week. Veel soepeler! *O*

Als het een succes wordt, post ik het recept. (Het is op basis van de OP)
heitieh
pi_92368647
Ik heb gemerkt dat kaas ook al een heel verschil doet bij een pizza.. Zo zou ik nooit voorverpakte kaas kopen bij de supermarkt maar gewoon een blok kaas nemen en zelf raspen.

In het vorig topic had ik het ook nog eens gevraagd maar niet echt reactie op gehad, wat voor een kaas wordt er gebruikt door jullie? Jong belegen, Belegen, Oude, Emmenthaler etc etc?
pi_92369199
Hier is m'n derde poging, nu op een goede dikte ^O^

Saus met tomatenpuree, een verse tomaat, knoflook en italiaanse kruiden en wat olie
Verder rauwe ham, mozarella en rucola :)

Ohja, er is een stukje van m'n bord af :')
  † In Memoriam † zaterdag 5 februari 2011 @ 14:37:21 #244
91830 MaximusTG
pi_92370216
@uniekhoorn: Vooruit dan maar ;).

@AkTje: Ik gebruik altijd mozzarella, maar dan wel eerst in keukenpapier wikkelen, dan wordt ie veel droger.

@Joooo-pi: Je deeg is erg droog volgens mij, dr zit maar 180 ml water in op 375 gram bloem. Als je luchtig deeg wil hebben dan moet je deeg veel natter. De verhouding van ingrediënten in een 'brood'recept worden vaak aangegeven in bakkerspercentage. Dat is het gewicht van het ingrediënt gedeeld door het gewicht van de bloem *100. Dus in jouw geval 180/375 *100 = 48%. In het recept wat ik altijd gebruik is dat percentage rond de 68%.
En sowieso wat langer rijzen, zoals al eerder opgemerkt is.
Heb je niet wat foto's van je eerste poging?
pi_92370739
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 13:54 schreef AkTje het volgende:
Ik heb gemerkt dat kaas ook al een heel verschil doet bij een pizza.. Zo zou ik nooit voorverpakte kaas kopen bij de supermarkt maar gewoon een blok kaas nemen en zelf raspen.

In het vorig topic had ik het ook nog eens gevraagd maar niet echt reactie op gehad, wat voor een kaas wordt er gebruikt door jullie? Jong belegen, Belegen, Oude, Emmenthaler etc etc?
De vorige keer had gruyère, Parmezaanse kaas en nagelkaas (niet authentiek, wel lekker!) en alles zelf geraspt.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 15:28:14 #246
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92371732
Ik gebruik belegen of jong belegen goudse en mozzarella.

Wil ook nog wel eens wat anders proberen, maar wat? :D
Edammer staat nog op het lijstje.
Gorgonzola ook lekker?
pi_92371811
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 15:28 schreef Zoheetik het volgende:
Ik gebruik belegen of jong belegen goudse en mozzarella.

Wil ook nog wel eens wat anders proberen, maar wat? :D
Edammer staat nog op het lijstje.
Gorgonzola ook lekker?
Ja!

En nagelkaas dus ;) Met boerenmetworst!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 15:32:57 #248
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92371869
Ik doe niet aan worst :D. Maar wat is nagelkaas?

Als ik zo'n doosje gorgonzola koop dan houd ik zoveel over, zo jammer.
pi_92371897
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ik doe niet aan worst :D. Maar wat is nagelkaas?

Als ik zo'n doosje gorgonzola koop dan houd ik zoveel over, zo jammer.
Ken je dat niet? Kaas met kruidnagels er door.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 15:40:07 #250
296595 foodlover
live and learn
pi_92372069
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ik doe niet aan worst :D. Maar wat is nagelkaas?

Als ik zo'n doosje gorgonzola koop dan houd ik zoveel over, zo jammer.
Danablu smaakt ook prima, doosje voor 1,29 euro ofzo!
  zaterdag 5 februari 2011 @ 16:10:47 #251
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92373102
Ooh oja danablu, zag ik ook liggen inderdaad.

Kaas met kruidnagels ken ik niet. Ik ken vrij weinig kaasoorten :+
  zaterdag 5 februari 2011 @ 18:46:55 #252
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92378803
Het resultaat was vandaag weer niet zo super. De bodem was nu wel heel luchtig, maar helemaal niet knapperig. Alsof het niet gaar was.

Dit was het resultaat:


Zo het ik het gedaan:
2 pizza's
- 350g bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- ca. 9g droge gist
- 200ml warm/lauw water
- 2 el olijfolie

Gist 10 minuten in het water. Daarna bovenstaande ingredienten bij elkaar en daarna 10 minuten gekneed. (Het was deze keer een geweldig soepel deeg.) Las later in de OP dat het suiker bij het gistmengsel in moest.. :+

Daarna het deeg 1,5 uur gerezen (was heel groot geworden). In tweeen gedeeld en in de koelkast weggezet. Na zo'n 2,5 uur weer eruit gehaald (het was weer erg groot geworden).

Pizza bodem gemaakt en daarna belegd.

Heteluchtoven zo heet mogelijk voorwerwarmd (250 grad.) en daarna 2 pizza's tegelijk in 10 minuten op 200graden gebakken (heteluchtstand).

Maar helaas nog geen Mario pizza... Best jammer.

Ik las in de OP dat de pizza zoveel mogelijk van onderaf moet worden gebakken. Nu heeft onze oven ook een onderelement, dus de volgende keer wil ik de pizza laag in de oven bakken met het onderelement aan.
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 18:49:57 #253
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92378918
Om het goed te doen, is best nog lastig :7
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 19:36:37 #254
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_92380712
Mijn bodem was wel heel knapperig, de smaak was heerlijk (had door Maximus' recept nog wat olijfolie, suiker en oregano gedaan.

Topping op de helft:
tomatensaus, goudse belegen, mozzarella, paprika en ui
de ene helft met tonijn en sambal, de andere helft met ham en chorizo.

Wij vonden het allebei heerlijke

voor het bakken:


uit de oven:


op bord:
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 5 februari 2011 @ 19:49:20 #255
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92381217
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 19:36 schreef uniekhoorn het volgende:
Mijn bodem was wel heel knapperig, de smaak was heerlijk (had door Maximus' recept nog wat olijfolie, suiker en oregano gedaan.

Topping op de helft:
tomatensaus, goudse belegen, mozzarella, paprika en ui
de ene helft met tonijn en sambal, de andere helft met ham en chorizo.

Wij vonden het allebei heerlijke

voor het bakken:
[ afbeelding ]

uit de oven:
[ afbeelding ]

op bord:
[ afbeelding ]
Goed gedaan ^O^
heitieh
pi_92383650
Ik vanmiddag deeg maken voor 2 pizza's, moest ik daarna nog even met m'n kleine meid langs m'n schoonouders. Uiteindelijk bleven we daar 'putatjus!' eten, dus ligt hier nog een flinke homp deeg te wachten om te worden verwerkt tot pizza.
Morgenochtend dus maar weer verder met de pizza, eens kijken of ik met m'n dochtertje weer wat lekkers kan samenstellen :)
  zondag 6 februari 2011 @ 12:22:21 #257
296595 foodlover
live and learn
pi_92405107
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 18:46 schreef Joooo-pi het volgende:
Het resultaat was vandaag weer niet zo super. De bodem was nu wel heel luchtig, maar helemaal niet knapperig. Alsof het niet gaar was.

Dit was het resultaat:
[ afbeelding ]

Zo het ik het gedaan:
2 pizza's
- 350g bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- ca. 9g droge gist
- 200ml warm/lauw water
- 2 el olijfolie

Gist 10 minuten in het water. Daarna bovenstaande ingredienten bij elkaar en daarna 10 minuten gekneed. (Het was deze keer een geweldig soepel deeg.) Las later in de OP dat het suiker bij het gistmengsel in moest.. :+

Daarna het deeg 1,5 uur gerezen (was heel groot geworden). In tweeen gedeeld en in de koelkast weggezet. Na zo'n 2,5 uur weer eruit gehaald (het was weer erg groot geworden).

Pizza bodem gemaakt en daarna belegd.

Heteluchtoven zo heet mogelijk voorwerwarmd (250 grad.) en daarna 2 pizza's tegelijk in 10 minuten op 200graden gebakken (heteluchtstand).

Maar helaas nog geen Mario pizza... Best jammer.

Ik las in de OP dat de pizza zoveel mogelijk van onderaf moet worden gebakken. Nu heeft onze oven ook een onderelement, dus de volgende keer wil ik de pizza laag in de oven bakken met het onderelement aan.
Op onderste richel in over bakken helpt echt! En je moet er van houden maar je pizzabodem veel dunner rollen geeft ook snel een beter resultaat (heeft de bodem ook minder lang nodig nl.).

Denk dat je ook echt 1 pizza per keer in de oven moet stoppen, denk dat je anders veel warmte verliest.

Van de mozzarella kleine blokjes snijden, goed uit laten lekken en de blokjes erover verdelen i.p.v. plukjes.
pi_92405600
Dunner rollen? Deegrollen is wel een beetje taboe hier, dan druk je alle lucht er weer uit. De meesten hier vormen de bodem met de hand. Kost iets meer tijd, maar is goed te doen. Moet wel zeggen dat de pizza van gister meer vierkant was dan rond, maar hij smaakte er niet minder om :)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  zondag 6 februari 2011 @ 13:49:37 #259
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92408719
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 12:22 schreef foodlover het volgende:

[..]

Op onderste richel in over bakken helpt echt! En je moet er van houden maar je pizzabodem veel dunner rollen geeft ook snel een beter resultaat (heeft de bodem ook minder lang nodig nl.).

Denk dat je ook echt 1 pizza per keer in de oven moet stoppen, denk dat je anders veel warmte verliest.

Van de mozzarella kleine blokjes snijden, goed uit laten lekken en de blokjes erover verdelen i.p.v. plukjes.
bedankt voor de tips.

De aanhouder wint! :)
heitieh
  zondag 6 februari 2011 @ 14:30:13 #260
296595 foodlover
live and learn
pi_92410454
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 12:36 schreef Naamah het volgende:
Dunner rollen? Deegrollen is wel een beetje taboe hier, dan druk je alle lucht er weer uit. De meesten hier vormen de bodem met de hand. Kost iets meer tijd, maar is goed te doen. Moet wel zeggen dat de pizza van gister meer vierkant was dan rond, maar hij smaakte er niet minder om :)
Beiden geprobeerd (rollen en vormen met de hand) maar krijg in mijn simpele gasoven het beste resultaat met een dun gerolde bodem, hete bakplaat op onderste richel. Ik rol de pizza op een met bloem bestoven aanrecht, dan gaat de pizza op een stuk bakpapier, nog 1x rollen, beleggen en een paar minuten de oven in. De luchtbellen ontstaan vanzelf in de oven na ca. 1-2 min dus volgens mij klopt het niet dat je alle lucht eruit drukt.

Ook pogingen gewaagd met pizzasteen, deze ligt nu bij de BBQ in mijn tuinhuis, op BBQ prima resultaat, in oven niet een spectaculair beter resultaat.
  zondag 6 februari 2011 @ 16:07:18 #261
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92414411
BIj mij zit het verwarmingselement bovenin... dus in dat geval kun je het beter bovenin de oven zetten. Of ben ik nou zo gek? :@
pi_92414918
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 16:07 schreef Zoheetik het volgende:
BIj mij zit het verwarmingselement bovenin... dus in dat geval kun je het beter bovenin de oven zetten. Of ben ik nou zo gek? :@
Pizza(plaat) op de kop erin! ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 6 februari 2011 @ 19:07:37 #263
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92422337
:D Haha. Precies. Upsidedownpizza!
In plaats van een ehh zo'n appeltaart op de kop.

Hier weer tijd om pizza te maken.

---
Het is een soeppizza geworden :'( . Veel te nat. Er zat dan ook best veel op: tomatensaus, jong belegen goudse, mozzarella (heel bolletje), camembert en olijven.

De camembert vind ik niet eens zo lekker erop. Maar ja het kaasje moet toch op nu... :'). Wil iemand 'm adopteren? :')



[ Bericht 31% gewijzigd door Zoheetik op 06-02-2011 20:04:33 ]
  zondag 6 februari 2011 @ 20:07:14 #264
296595 foodlover
live and learn
pi_92425466

Even wat foto's van het pizza maken vanavond...

Van links naar rechts:
1 Eindresultaat 3
2 Eindresultaat 2
3 Eindresultaat 1
4 Ca. 2 minuten in de oven
5 Ff. wachten... terwijl de hond steeds in de keuken ligt te snuffelen...
6 Na het beleggen
7 Deeg op bakpapier
8 Rollen maar!
9 De ingrediënten

[ Bericht 43% gewijzigd door foodlover op 06-02-2011 20:19:02 ]
  † In Memoriam † maandag 7 februari 2011 @ 11:55:32 #265
91830 MaximusTG
pi_92453099
Hmm ja, zou toch echt eens oefenen zonder deegroller hoor. Je ziet gewoon dat de randen amper omhoogkomen in de oven. Door met een deegroller te rollen druk je er niet alleen wat lucht uit, je 'plakt' ook een heleboel kleine luchtbelletjes samen tot een grote. Daarom krijg je ook van die grote 'blaren'. Op het moment dat je pizza de oven in doet onstaat er in die grote luchtbellen stoom en komen die grote bellen omhoog. En als ik je werkwijze goed begrijp verwerk je het deeg direct uit de koelkast? Dat snap ik niet; daardoor is je gist inactief, en heb je een veel minder sterke narijs in de oven. Normaal gesproken gaat de gist dan door de temperatuur heel snel suikers omzetten in CO2, totdat de temperatuur zo hoog is dat ze dood gaan.
  maandag 7 februari 2011 @ 17:31:34 #266
296595 foodlover
live and learn
pi_92466741
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 11:55 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm ja, zou toch echt eens oefenen zonder deegroller hoor. Je ziet gewoon dat de randen amper omhoogkomen in de oven. Door met een deegroller te rollen druk je er niet alleen wat lucht uit, je 'plakt' ook een heleboel kleine luchtbelletjes samen tot een grote. Daarom krijg je ook van die grote 'blaren'. Op het moment dat je pizza de oven in doet onstaat er in die grote luchtbellen stoom en komen die grote bellen omhoog. En als ik je werkwijze goed begrijp verwerk je het deeg direct uit de koelkast? Dat snap ik niet; daardoor is je gist inactief, en heb je een veel minder sterke narijs in de oven. Normaal gesproken gaat de gist dan door de temperatuur heel snel suikers omzetten in CO2, totdat de temperatuur zo hoog is dat ze dood gaan.
Bedankt voor de feedback!
Het deeg ligt ca. een half uurtje uit de koelkast voor verwerking dus niet rechtstreeks uit koelkast, kan ook niet want dan is het veel te elastisch.
pi_92489848
Van het weekend weer een heerlijk exemplaar gemaakt (eigenlijk twee :)), en deze keer ook salami er op gedaan, maar daar was ik niet enthousiast over. Heeft er nog iemand tips voor een goede pizza-salami? Ik had nu een Salami uit de koeling van de Lidl meegenomen (Salumeo oid stond er op de verpakking), die ik nog zelf moest snijden. De smaak was na het bakken er afgenomen, en de worst was nogal droog/taai geworden. Tips zijn enorm welkom (bij voorkeur pittige salami, om een Pizza Salami picante te kunnen maken)


Pizzadeeg volgens recept MaximusTG, tomatensaus volgens eigen recept, oregano, mozarella, pecorino, parmezaan en salami
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 8 februari 2011 @ 10:29:25 #268
66083 Platina
78th Element
pi_92492931
Ziet er goed uit!
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 11:38:17 #269
91830 MaximusTG
pi_92495368
Idd; Smaakte ie ook goed? Je zou ook voorgesneden salami kunnen gebruiken, die is vaak een stuk dunner (kan zelf ook natuurlijk, maar vaak lastig), waardoor je pizza minder nat/vet wordt. Als je de salami dan ook nog eens onder de kaas doet droogt ie misschien wat minder uit?

Even iets anders: heb beetje zitten lezen op pizzamaking.com, vond die oven mods wel interessant, maar wel een beetje gevaarlijk :P. Vanavond ga ik ook weer pizza bakken, eens kijken hoe dicht ik de steen onder de grill kan krijgen...
Hier nog mensen die zich wel eens aan oven mods gewaagd hebben?
pi_92496710
Ik wil nog wel graag een keer zo'n mooie donkere rand, hij blijft bleek bij mij -O-
  dinsdag 8 februari 2011 @ 13:19:39 #271
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92498574
Mooi Reclamedoos! Ziet er lekker uit.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 14:10:38 #272
91830 MaximusTG
pi_92500515
@LieLie, op welke temperatuur, welke oven en waarop bak je je pizza? (Oh, en hoe lang?)
pi_92502534
mn ma doet de salami er pas de laatste 10min op. dan is het wel warm en iets wat knapperig maar niet droog.

ga dit topic ff in de gaten houden, wil ook wel weer eens zelf pizza maken.
maar heb geen mixer / deegroller/ ruimte om deeg uit te rollen enz..
ow en een combi magnetron. ik denk dat die niet heet genoeg gaat worden.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 15:47:07 #274
91830 MaximusTG
pi_92504601
Je zou eens kunnen kijken naar 'no-knead' pizzadeeg. Heb laatst (zie het zelf brood bakken topic) een no-knead brood geprobeerd, en dat was goed bevallen. Volgens mij zwerven er wel no-knead pizzadeeg recepten rond. Wat je dan doet is zo'n recept volgen, deeg laten rijzen volgens recept, en dan als het klaar is warm je je oventje goed op, je haalt de ovenplaat eruit, doet er wat bakpapier op, strooit wat bloem op je bol pizzadeeg (lijkt me praktisch om de bollen los te laten rijzen/mengen). Dan pak je de bol op, en als dat deeg een beetje lijkt op het no-knead brood deeg dan is het heel luchtig. Spreid het dan uit (in de lucht als je dat kan, anders op de plaat, zal eerste keer wel niet zo mooi rond worden). Als je oven niet zo heet wordt dan bak je de bodem vervolgens ff voor, en dan afmaken met een saus en toppings.
pi_92504891
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 14:10 schreef MaximusTG het volgende:
@LieLie, op welke temperatuur, welke oven en waarop bak je je pizza? (Oh, en hoe lang?)
Pizza-oven van ferrari, op stand 2,5 (zo'n 380 graden), voor 4-5 minuten.
En ik zorg altijd dat het element in de deksel ook aangaat.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 16:30:42 #276
91830 MaximusTG
pi_92506633
Hmm, dat is wel vreemd dan. Zou verwachten dat ie dan wel bruin wordt. Misschien toch nog wat langer bakken dan?
pi_92506849
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 16:30 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dat is wel vreemd dan. Zou verwachten dat ie dan wel bruin wordt. Misschien toch nog wat langer bakken dan?
Zal eens wat experimenteren :)
pi_92520040
@LeiLie: Hier ook een Ver-arie G3. Bij mij worden de pizza's bleek (wel gaar, en lekker, geen knapperige korst) als er te veel vocht uit de pizza/beleg komt. Je ziet dan ook aan alle kanten stoom/damp uit de kleine gaatjes aan de zijkant komen na 2 a 3 minuten.

Voornamelijk als ik champignons er op leg dan stoomt het harder als de boot van de Sint :)

Normaal haal ik mijn saus de diepvries (in ijsblokzakjes, om makkelijk een kleine portie te kunnen gebruiken). Deze keer (4 ijsblokjes, 2 pizza's, net 1 blokje te weinig eigenlijk) had ik na het ontdooien de saus even een minuutje in de magnetron gehad. Dat scheelde behoorlijk in de hoeveelheid vocht die er nog in zat volgens mij.

@MaximusTG: Ja hij smaakte voortreffelijk, ondanks de tegenvallende salami. Onder de kaas kan ik inderdaad eens proberen. Mooie reden om de komende weken weer meer pizza's te bakenn :)

Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd naar de volgorde die iedereen aanhoudt voor het beleggen. Ik doe:
1. Tomatensaus
2. Oregano
3. Ui/champignon/paprika/olijf
4. Mozarella
5. Andere kaassoorten

En om er gelijk nog maar een volgende vraag tegenaan te gooien: iemand ervaring met het maken van een Calzone?

[ Bericht 28% gewijzigd door reclamedoos op 08-02-2011 21:23:41 ]
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 21:41:26 #279
91830 MaximusTG
pi_92521827
Aah, ja, door die stoom natuurlijk.. Zou je de deksel van de Ferrari af en toe open moeten doen. Of dunner beleg/minder beleg.
Ik gebruik dezelfde volgorde als jij, maar doe er meestal alleen maar mozzarella op, en eventueel vlees dus meteen na de tomatensaus.
Heb toevallig ook wel eens een calzone gemaakt ;). Niet veel anders dan een gewone pizza, alleen slechts de helft beleggen en dichtklappen he :p. Zorg wel dat ie dan zeker niet te vochtig is, anders blijft ie heel slap. Maar volgens mij is een calzone te 'hoog' voor de ferrari.
Pizza van vandaag was lekker; alleen met tomatensaus, mozzarella en champignons. Had geprobeerd mn oven zo heet mogelijk te maken dmv de grilltechniek. Pizzasteen zo dicht als comfortabel was bij de grill gezet en meer dan een uur laten opwarmen. Pizza werd erg lekker, maar had een beetje teveel bloem er op laten zitten. Dat word dan al snel een beetje bitter.

Had vanmiddag mn zuurdesem weer eens ververst, en meteen een nieuw pizzadeeg gemaakt met een deel zuurdesem en een beetje gist erbij.
pi_92522031
Ik doe: saus, kaas, groente, vleeswaren.
En ik probeer ook niet teveel op één pizza te doen.

Een paar keer de deksel open doen zodat de stoom kan ontsnappen is wel een goede tip, ga ik proberen! Er zitten wel gaatjes in, maar heb niet het idee dat daar nou zoveel stoom uit komt.
En misschien een beetje minder saus.
Maar op de rand zit toch geen saus, waarom maakt dat dan uit? Gewoon de stoomvorming?
pi_92522158
zaterdag weer :) wil nu eigenlijk wel weer 's wat ander beleg proberen dan het standaard spinazie-gorgonzola en mozarella/paprika/ham :') maar 't is zo lekker!

Maar heb nog even om er over na te denken.

Beleggen gaat hier overigens zo:
bodem
saus heel dun uitsmeren
mozarella/gorgonzola
eventuele groente
grana padano
gedroogde oregano

en als het uit de oven komt ook nog wat verse basilicum
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 22:25:36 #282
91830 MaximusTG
pi_92524421
@motorbloempje: als je met zn tweeen eet, (voor meer mensen ff omrekenen), dan maak je twee bollen, deelt 1 pizza, en dan deel je de andere in kleine bolletjes, kan je combinaties uitproberen. Bv 4 kleine pizza's.
pi_92527651
quote:
1s.gif Op donderdag 3 februari 2011 22:31 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, dan zou ik dat maar aan die turk vragen. Misschien gebruikt ie wel een pizzavorm of zo. Maar dit topic gaat over zelf pizza maken. En die bakken we het liefst op een steen.
Dus je kan die pizzavorm niet zelf gebruiken ofzo?
  † In Memoriam † woensdag 9 februari 2011 @ 08:47:08 #284
91830 MaximusTG
pi_92534263
Tuurlijk wel, hoewel die dingen imho niet veel nut hebben t.o.v. een ovenplaat. Daarnaast is het namaken van de pizza van de lokale turk nu niet bepaald de heilige graal in het zelf pizza maken.

Edit:
Toch nog wat foto's posten van de pizza van gisteren:







[ Bericht 67% gewijzigd door MaximusTG op 09-02-2011 12:40:08 ]
pi_92545154
Wat voor kaas moet je gebruiken voor de pizza.
If not now, then when.
  † In Memoriam † woensdag 9 februari 2011 @ 14:36:05 #286
91830 MaximusTG
pi_92546026
Dus gewoon plakken gele (maaslander) kaas?

En waar staat jou recenste deeg recept.
If not now, then when.
  † In Memoriam † woensdag 9 februari 2011 @ 15:55:30 #288
91830 MaximusTG
pi_92549142
Als dat is wat jij lekkere kaas vindt dan kan je dat er best opdoen. Al zou ik wel geraspte kaas gebruiken. Doe er zelf het liefst mozzarella op. Was mn deegrecept net ff aan het updaten, zal straks wel een geupdate link hier neerzetten.

edit:
Hier de laatste versie van 'mijn' recept (je kan je natuurlijk afvragen of er uberhaupt iemand is die kan claimen dat zijn/haar pizzarecept van hem/haar is, het blijven veranderingen in de verhouding tussen de ingredienten) :
Pizzadeegrecept 08-02-11


[ Bericht 44% gewijzigd door MaximusTG op 09-02-2011 17:08:48 ]
pi_92554290
@MTG, misschien kan iemand m in de op zetten?
pi_92556179
he zeg, ik bak m'n pizza's wel zelf, maar niet op 'n steen :{w ;(
Ja doei.
pi_92557854
Wat is Desem als ik vragen mag (MTG recept).
If not now, then when.
  woensdag 9 februari 2011 @ 21:25:50 #292
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_92564928
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 19:21 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Wat is Desem als ik vragen mag (MTG recept).
http://www.classofoods.com/pagina1_3.html

punt 1.3.2 staat de uitleg
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 10:31:39 #293
91830 MaximusTG
pi_92581342
Sorry hoor motorbloempje :@ , vooruit mag jij het zonder steen doen :+ .

Gister zuurdesemdeeg uitgeprobeerd. Was erg smaakvol! Zat duidelijk meer smaak aan dan zonder. Alleen moet ik nog een beetje spelen met de hoeveelheid zuurdesem of gist. Mn cultuur heeft namelijk niet veel rijskracht.. wel smaak :). Dat kan je dan oplossen met wat meer gist. Maar die verhouding is best lastig te vinden.
Misschien haal ik vanmiddag wel een zuurdesemcultuur bij de natuurwinkel. Hoewel die culturen op sourdo.com er ook goed uitzien.. 16 dollar + verzendkosten gaat me nog een beetje te ver :p.
Nog mensen met pizzafoto's!?!

Edit: Had zelf nog fotos van de lunchpizza. Leven is zwaar als je wil experimenteren met pizza :P:





[ Bericht 26% gewijzigd door MaximusTG op 10-02-2011 12:26:22 ]
  donderdag 10 februari 2011 @ 13:32:23 #294
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92586602
Da's een mooie pizza!
En lekker ook zeker :7 .
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 13:57:41 #295
91830 MaximusTG
pi_92587225
Heerlijk ;). De ene helft dan. De andere was voor mn vriendin. Daar zat... ananas op... :6 .
pi_92587589
Hier gaan ze ook altijd als lunch zo lang ik nog altijd in de "testfase" zit. Maar ik moet zeggen dat als we 's avonds pizza eten (AH excellent) dat me die ook nog steeds best aardig smaken als afwisseling.
Wij testen overigens wel per twee pizza's ;) Als ik er maar een halve op tafel zet voor mijn vriendin dan krijg ik een boze blik met de opmerking dat het zonde is om de oven op te warmen voor maar 1 pizza.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  donderdag 10 februari 2011 @ 14:47:19 #297
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92589026
Ik woon alleen dus moet sowieso de oven voorverwarmen voor 1 pizza. Scheelt wel dat die op temperatuur is in een kwartier ongeveer. Met pizzasteen zou het natuurlijk langer duren, maar die heb ik "gelukkig" niet.

Ananas is inderdaad niet lekker :D.
  † In Memoriam † donderdag 10 februari 2011 @ 14:58:33 #298
91830 MaximusTG
pi_92589411
Heb mijn steen van www.pizzastein.com . Helemaal niet zo duur. En mooie grote steen. Hoewel ik em zelf voor mn verjaardag had gehad :D. Is zeker wel aan te raden hoor, zo'n steen. Zou er alleen geen kopen als je niet zo vaak pizza bakt. Of wel, maar dan is het meer een hebbedingetje :D.
pi_92589596
Het schijnt dat je ze bij een lokale (graf)stenenverkoper ook wel kan krijgen als een stukje restmateriaal. Alleen wel even zorgen dat je het juiste soort steen hebt.

Zou een schietplankje ook zelf te maken zijn met een plaatje hout van de gamma, een zaag en een beetje creatief schuren? M'n huidige plankjes van de Ferarri zijn aan het verslijten. Het moet alleen wel een beetje glad worden uiteraard. Weer een mooi projectje er bij :)

Nog een oventje op marktplaats: klik
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92590689
@reclamedoos, deze lijken mij nog wel wat, al vraag ik me af of het niet plakt?

http://www.italiepunt.nl/pizzaplankjes-g3-ferrari-rvs.html
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')