abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 28 januari 2011 @ 16:20:41 #151
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91993990
:D Het zijn niet heel duidelijke wolkjes, tenzij je alleen tomatensaus en mozzarella doet. Maar alleen 't idee is al leuk he?

Vriesdieppizza's heb ik al heel lang niet meer gehaald. Ik "walg" al bij het idee. :'). Volgens mij zijn ze inderdaad niet meer lekker... Maar kan best zijn dat m'n zelfmaakpizza's ook gaan vervelen na een tijdje.
pi_91998924
Ach, af en toe is een diepvriespizza best te doen, maar dan moet het wel van een beter merk zijn. Morgen ga ik denk ik ook weer pizza bakken. Ben benieuwd of het deeg ook na invriezen nog zo luchtig is.
pi_91999299
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.

Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:13:54 #154
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91999407
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
deze :).
En deze simpele vond ik ook best te eten:
pi_91999445
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 18:13 schreef Zoheetik het volgende:
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
[ afbeelding ] deze :).
En deze simpele vond ik ook best te eten:
[ afbeelding ]
Weg jij

Nee serieus, weg uit dit topic
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:20:13 #156
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91999724
Lees even verder voor je wat post :N :N
pi_91999944
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 18:11 schreef Naamah het volgende:
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.

Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
Bijvoorbeeld Casa di Mama van Dr Oetker. Vind ik voor een diepvriespizza best te pruimen. maar goed dit gebeurt ook alleen als ik extreem lui ben.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:25:58 #158
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92000024
Heheh. Zelfs als ik "lui" ben, dan ben ik te moe om naar de supermarkt te gaan dus dat schiet dan nog niet op :').
pi_92000695
Ja, dan moet ik al toevallig in de supermarkt staan. ;( Maar een ding weet ik zeker. Hier in Amsterdam ga ik echt geen pizza meer bestellen. Echt te gek voor worden wat voor slechte kwaliteit je krijgt en dan zijn de pizza's vaak nog rond de 8/9 euro. 8)7
  vrijdag 28 januari 2011 @ 19:00:49 #160
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92001810
Ja precies. Daar kun je zo 15 pizza's van zelf maken 8)7

Maar nog even over de Edammer kaas. Was dat een jonge variant? En wat is precies het verschil tussen Goudse en Edammer... behalve de plaats van herkomst. Het was namelijk best een groot stuk voor 4 euro-nog-wat.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 05:14:04 #161
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92029461
Hebben jullie wel eens een pizza met wittesaus gemaakt? Ik kwam een recept tegen waarbij aardappel op de pizza zat, met wittesaus :D

Ik wil wel wat bijdragen aan het topic, dus hier mijn recept voor rodesaus:"

2 kilo goede rijpe tomaten
250 gram roomboter
bouillon of groente fond
0.5 bol knoflook
1 kilo sjalot
tijm, majoraan, basilicum, oregano en bieslook (of andere groene kruiden die je lekker vindt natuurlijk :) )
Paar flinke scheuten rodewijn/port
Klein stukje madame jeanette.

Eerst in steelpan 100 gram boter smelten, fijngesnipperde sjalot er in. Op hoge temperatuur bakken en goed roeren. Als de ui een beetje bruin wordt en de boter verdampt een stevige scheut port er bij en doorbakken tot de port ook verdampt is.

Pan met kokend water regelen, tomaten insnijden met een kruisje aan de steelkant. Na 30 second de pan afgieten. Zodra de tomaatjes een temperatuur hebben die je kan hebben trek je de velletjes er af.

De rest van de boter smelten in een soeppan, daar de ui en tomaten in gooien. Op lage vlam de tomaatjes kapot laten koken. Owja, eerst de fond met de boter smelten als die dat gebruikt. Zelf heb ik meestal groente fond ingevroren in ijsblokvormpjes. Dan de kruiden en peper erbij. Knoflook teentjes uitpersen.

Nu lekker nog twee uur laten pruttelen. Half uur voor gebruik nog wat rodewijn/port erbij en dan proeven:D

Ik laat mijn rodesaus altijd minimaal 3 uur pruttelen. Ik las ergens dat een aantal stoffen van de tomaat zich dan met het vet vermengen zodat je lichaam ze kan opnemen.

Hoe maken jullie rodesaus? En natuurlijk mijn eerste vraag, wittesaus?
pi_92041166
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92041774
iemand geprobeerd een volkoren pizza te maken? Ik ben een beetje aan het experimenteren geslagen. Met volkoren deeg kan pizza (en burito's, turkse pizza's) best een gezond maaltijdje worden.
pi_92055703
Vandaag samen met mijn dochtertje lekker in de keuken staan klungelen. Voor ons allebei was het onze eerste zelfgemaakte pizza. Alleen is zij er dan ruim 25 jaar eerder bij dan ik ;)





Had wel een prettige smaak, en geen nare nasmaak wat ik wel heb van de Aldi pizza's die ik normaal eet :P Volgende keer doe ik er alleen wat meer vulling in dan alleen tomaat, uit, rode ui, ham en mozarella. Had wel een wat scherpere smaak mogen hebben, volgende keer maar een tomatensaus gebruiken ook. Verder zeker prima gelukt voor de eerste 2 pizza's :D
  † In Memoriam † zaterdag 29 januari 2011 @ 21:54:02 #165
91830 MaximusTG
pi_92056205
Beetje zout en peper doet anders ook wonderen hoor! Licht gepureerde, uitgelekte gepelde tomaten + zout, peper en oregano is erg lekker.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:04:31 #166
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92056726
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi :P.

Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad :). Anders wordt het zo'n zachte prut.

Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus :D.
pi_92056901
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 22:04 schreef Zoheetik het volgende:
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi :P.

Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad :). Anders wordt het zo'n zachte prut.

Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus :D.
Mozzarella is het. Zit overigens ook op die eerste, maar daar was het wat anders geschikt omdat die door m'n dochtertje gemaakt was :')
pi_92057190
Goed bezig! Mijn dochter van 2.5 heeft inmiddels pizza als lieflings-eten (lalala, indoctrinatie).
Zelf maken lukt nog niet helemaal, maar ze kan al goed helpen.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:28:54 #169
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_92057691
Na een tijdje meegelezen te hebben in dit topic (En er elke keer honger van krijgen) net ook maar eens deeg gemaakt wat nu in de koelkast staat. Morgenavond daar maar eens een pizza van maken :9
Ben benieuwd wat het gaat worden :o
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_92069170
Wij eten vandaag ook weer pizza :9

Heb nu eerst driekwart van de bloem gemengd met het water, en dat laten rusten.
Toen de rest van de bloem erbij, weer even laten rusten en toen pas gekneed.

Eens zien of dat verschil oplevert :)
  zondag 30 januari 2011 @ 12:02:33 #171
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92070841
Jaa ik denk het wel :D. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat? :)
pi_92070898
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:02 schreef Zoheetik het volgende:
Jaa ik denk het wel :D. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat? :)
Verslag uiteraard, hoop dat ik ook aan foto's denk ;)
pi_92071781
Gisteren ook weer eens pizza gemaakt. Het deeg was na het invriezen wel ietsje minder luchtig maar niet minder lekker.



  zondag 30 januari 2011 @ 13:24:35 #174
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92073818
Ziet er lekker uit!
Nu alweer zin in pizza... :'). Maar. Moet. Eerst. Afwassen.
pi_92074524
Ik heb van de week "American Pie: My Search for the Perfect Pizza" van Peter Reinhart besteld. Iemand enig idee of het een leuk/interessant boek is?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')