abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 28 januari 2011 @ 16:20:41 #151
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91993990
:D Het zijn niet heel duidelijke wolkjes, tenzij je alleen tomatensaus en mozzarella doet. Maar alleen 't idee is al leuk he?

Vriesdieppizza's heb ik al heel lang niet meer gehaald. Ik "walg" al bij het idee. :'). Volgens mij zijn ze inderdaad niet meer lekker... Maar kan best zijn dat m'n zelfmaakpizza's ook gaan vervelen na een tijdje.
pi_91998924
Ach, af en toe is een diepvriespizza best te doen, maar dan moet het wel van een beter merk zijn. Morgen ga ik denk ik ook weer pizza bakken. Ben benieuwd of het deeg ook na invriezen nog zo luchtig is.
pi_91999299
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.

Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:13:54 #154
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91999407
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
deze :).
En deze simpele vond ik ook best te eten:
pi_91999445
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 18:13 schreef Zoheetik het volgende:
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
[ afbeelding ] deze :).
En deze simpele vond ik ook best te eten:
[ afbeelding ]
Weg jij

Nee serieus, weg uit dit topic
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:20:13 #156
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91999724
Lees even verder voor je wat post :N :N
pi_91999944
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 18:11 schreef Naamah het volgende:
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.

Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
Bijvoorbeeld Casa di Mama van Dr Oetker. Vind ik voor een diepvriespizza best te pruimen. maar goed dit gebeurt ook alleen als ik extreem lui ben.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:25:58 #158
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92000024
Heheh. Zelfs als ik "lui" ben, dan ben ik te moe om naar de supermarkt te gaan dus dat schiet dan nog niet op :').
pi_92000695
Ja, dan moet ik al toevallig in de supermarkt staan. ;( Maar een ding weet ik zeker. Hier in Amsterdam ga ik echt geen pizza meer bestellen. Echt te gek voor worden wat voor slechte kwaliteit je krijgt en dan zijn de pizza's vaak nog rond de 8/9 euro. 8)7
  vrijdag 28 januari 2011 @ 19:00:49 #160
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92001810
Ja precies. Daar kun je zo 15 pizza's van zelf maken 8)7

Maar nog even over de Edammer kaas. Was dat een jonge variant? En wat is precies het verschil tussen Goudse en Edammer... behalve de plaats van herkomst. Het was namelijk best een groot stuk voor 4 euro-nog-wat.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 05:14:04 #161
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92029461
Hebben jullie wel eens een pizza met wittesaus gemaakt? Ik kwam een recept tegen waarbij aardappel op de pizza zat, met wittesaus :D

Ik wil wel wat bijdragen aan het topic, dus hier mijn recept voor rodesaus:"

2 kilo goede rijpe tomaten
250 gram roomboter
bouillon of groente fond
0.5 bol knoflook
1 kilo sjalot
tijm, majoraan, basilicum, oregano en bieslook (of andere groene kruiden die je lekker vindt natuurlijk :) )
Paar flinke scheuten rodewijn/port
Klein stukje madame jeanette.

Eerst in steelpan 100 gram boter smelten, fijngesnipperde sjalot er in. Op hoge temperatuur bakken en goed roeren. Als de ui een beetje bruin wordt en de boter verdampt een stevige scheut port er bij en doorbakken tot de port ook verdampt is.

Pan met kokend water regelen, tomaten insnijden met een kruisje aan de steelkant. Na 30 second de pan afgieten. Zodra de tomaatjes een temperatuur hebben die je kan hebben trek je de velletjes er af.

De rest van de boter smelten in een soeppan, daar de ui en tomaten in gooien. Op lage vlam de tomaatjes kapot laten koken. Owja, eerst de fond met de boter smelten als die dat gebruikt. Zelf heb ik meestal groente fond ingevroren in ijsblokvormpjes. Dan de kruiden en peper erbij. Knoflook teentjes uitpersen.

Nu lekker nog twee uur laten pruttelen. Half uur voor gebruik nog wat rodewijn/port erbij en dan proeven:D

Ik laat mijn rodesaus altijd minimaal 3 uur pruttelen. Ik las ergens dat een aantal stoffen van de tomaat zich dan met het vet vermengen zodat je lichaam ze kan opnemen.

Hoe maken jullie rodesaus? En natuurlijk mijn eerste vraag, wittesaus?
pi_92041166
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92041774
iemand geprobeerd een volkoren pizza te maken? Ik ben een beetje aan het experimenteren geslagen. Met volkoren deeg kan pizza (en burito's, turkse pizza's) best een gezond maaltijdje worden.
pi_92055703
Vandaag samen met mijn dochtertje lekker in de keuken staan klungelen. Voor ons allebei was het onze eerste zelfgemaakte pizza. Alleen is zij er dan ruim 25 jaar eerder bij dan ik ;)





Had wel een prettige smaak, en geen nare nasmaak wat ik wel heb van de Aldi pizza's die ik normaal eet :P Volgende keer doe ik er alleen wat meer vulling in dan alleen tomaat, uit, rode ui, ham en mozarella. Had wel een wat scherpere smaak mogen hebben, volgende keer maar een tomatensaus gebruiken ook. Verder zeker prima gelukt voor de eerste 2 pizza's :D
  † In Memoriam † zaterdag 29 januari 2011 @ 21:54:02 #165
91830 MaximusTG
pi_92056205
Beetje zout en peper doet anders ook wonderen hoor! Licht gepureerde, uitgelekte gepelde tomaten + zout, peper en oregano is erg lekker.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:04:31 #166
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92056726
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi :P.

Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad :). Anders wordt het zo'n zachte prut.

Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus :D.
pi_92056901
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 22:04 schreef Zoheetik het volgende:
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi :P.

Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad :). Anders wordt het zo'n zachte prut.

Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus :D.
Mozzarella is het. Zit overigens ook op die eerste, maar daar was het wat anders geschikt omdat die door m'n dochtertje gemaakt was :')
pi_92057190
Goed bezig! Mijn dochter van 2.5 heeft inmiddels pizza als lieflings-eten (lalala, indoctrinatie).
Zelf maken lukt nog niet helemaal, maar ze kan al goed helpen.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:28:54 #169
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_92057691
Na een tijdje meegelezen te hebben in dit topic (En er elke keer honger van krijgen) net ook maar eens deeg gemaakt wat nu in de koelkast staat. Morgenavond daar maar eens een pizza van maken :9
Ben benieuwd wat het gaat worden :o
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_92069170
Wij eten vandaag ook weer pizza :9

Heb nu eerst driekwart van de bloem gemengd met het water, en dat laten rusten.
Toen de rest van de bloem erbij, weer even laten rusten en toen pas gekneed.

Eens zien of dat verschil oplevert :)
  zondag 30 januari 2011 @ 12:02:33 #171
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92070841
Jaa ik denk het wel :D. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat? :)
pi_92070898
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:02 schreef Zoheetik het volgende:
Jaa ik denk het wel :D. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat? :)
Verslag uiteraard, hoop dat ik ook aan foto's denk ;)
pi_92071781
Gisteren ook weer eens pizza gemaakt. Het deeg was na het invriezen wel ietsje minder luchtig maar niet minder lekker.



  zondag 30 januari 2011 @ 13:24:35 #174
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92073818
Ziet er lekker uit!
Nu alweer zin in pizza... :'). Maar. Moet. Eerst. Afwassen.
pi_92074524
Ik heb van de week "American Pie: My Search for the Perfect Pizza" van Peter Reinhart besteld. Iemand enig idee of het een leuk/interessant boek is?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92074580
Ik ga vanavond voor het eerst zelf pizza maken, het deeg ligt al in de koelkast, de saus is klaar. Ben benieuwd wat het gaat worden!
  zondag 30 januari 2011 @ 14:14:24 #177
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92076081
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
pi_92085519
Er liggen zes bolletjes deeg te wachten tot ze pizza mogen worden O+
Ze leken wel al iets soepeler dan anders, dus ben benieuwd straks!
pi_92085536
quote:
10s.gif Op zondag 30 januari 2011 14:14 schreef Zoheetik het volgende:
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
Dat zou gek zijn :?
  zondag 30 januari 2011 @ 17:40:24 #180
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92086247
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz :P

Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. Verder ging het wel okee eigenlijk. De bodem bleef eerst wat zacht, maar dat kan komen omdat ik de oven te laat aan had gezet. Daardoor moest ie een tijdje op het aanrecht wachten terwijl de tomatensaus er al op lag. Ik heb 'm een paar minuten langer laten bakken en toen was de bodem wel gaar en de randjes een tikje bruin. Die heb ik dus laten liggen. Smaakte verder prima en zag er goed uit!

Volgende keer netjes op tijd voorverwarmen en dan een tweede poging :)
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92099065
_O_ _O_

Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!

En geen foto's, vergeten :@
pi_92099341
Vandaag heb ik ook een pizza proberen te maken. Hij was goed te eten, maar de bodem was flink te dik, dus het was meer focaccia met beleg.
Wat is een goede indicatie voor de juiste dikte?
pi_92099362
'doorschijnend'

:)
Ja doei.
pi_92099862
ik heb vandaag pizza van Danerol gegeten. (deeg iig). dat is kant en klare deeg, opgerold in zo'n blikje. Ik dacht laat ik het eens proberen ;)

en zo gek smaakte hij niet eens. Best krokant en dun dus viel me alles mee. Alleen ik had de oven te hoog gezet, dus hij was wel erg knapperig haha.
~ Bonito La Risa ~
pi_92099949
quote:
Op zondag 30 januari 2011 21:31 schreef motorbloempje het volgende:
'doorschijnend'

:)
Ah, dat ga ik de volgende keer maar proberen, want een volgende keer komt er wel ^O^
pi_92100393
Als je 'm echt doorschijnend maakt, moet je wel een oven hebben die tot 350-400 graden gaat, anders wordt 'ie niet perfect krokant.

Voor een oven die tot 250 graden gaat, zou ik op 2 mm mikken. Zorg dus dat je deeg goed soepel is.
  zondag 30 januari 2011 @ 22:35:32 #187
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_92104660
Beetje brakke telefoonfoto van mijn eerste pizza :) Maar smaakte prima ^O^



Volgende week nog eens een poging wagen :P
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  zondag 30 januari 2011 @ 23:12:54 #188
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92106552
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 21:28 schreef LieLie het volgende:
_O_ _O_

Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!

En geen foto's, vergeten :@
Jaaa nog iemand enthousiast :D. Leuk he. Ik geniet met je mee (waar kan een mens al niet gelukkig van worden :P). Haha.

quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 17:40 schreef Flurry het volgende:
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz :P

Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. (...)
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd? Dan is het helemaal niet zo vochtig/nat meer namelijk. Als je de pizza OP de vorm gaat maken wel, dan druk je het er als het ware doorheen.
pi_92107514
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 06:25 schreef Zoheetik het volgende:
Hmhm mja ok. Maar ziet er wel lekker uit!

En ik zie net mijn pizza in de OP. Was wel een van m'n lelijkste en minst lekkere pizza's maar ok :').

---
Net pizzadeeg gemaakt! Staat nu in de koelkast. Komende dagen pizza denk ik, vanavond de eerste. (Of vanmiddag als ik me niet in kan houden :@ )

Blubber:

Lieve bolletjes:

Heb het recept "van" MaximusTG gebruikt. Pdf'je. Leuk dat natte deeg :) gaat best oke. Krijg er wel lamme armen van. En toen alle bloem erdoor zat gekneed tot ik er hoofdpijn van kreeg. Dus denk wel lang genoeg :').

Ben benieuwd.
Mag ik vragen waar ik dat PDF'je vind? In dit topic heeft MaximusTG het alleen gehad over de link van Jeff Varasano's
  zondag 30 januari 2011 @ 23:51:13 #190
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92107929
Crosspost uit het vorige topic:
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor ;).
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
pi_92108073
Top! Heb zojuist de Breston DLD9070 pizzamaker besteld! Foto's (waarschijnlijk toch alleen maar mislukkingen) zal ik zeker posten ;)
pi_92108587
Hoop dat het werkt zo! Eerste keer pizza, bodem niet helemaal zelf gemaakt, deeg uit een pakje

Als beleg alleen de saus, geraspte kaas en gorgonzola

en het resultaat was niet alleen lekker, het was ook nog eens een pizza geworden
  maandag 31 januari 2011 @ 06:46:49 #193
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92111738
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 23:12 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd?
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken :P Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 09:43:00 #194
91830 MaximusTG
pi_92113376
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 23:51 schreef Zoheetik het volgende:
Crosspost uit het vorige topic:

[..]

Dat is alleen weer de oude versie :P. Heb nu de nieuwe versie maar hernoemd naar de oude, dus de link klopt nu wel :).
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
  maandag 31 januari 2011 @ 13:56:37 #195
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92121178
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 06:46 schreef Flurry het volgende:

[..]

Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken :P Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
Hoeft niet, heb ik ook niet gedaan. Gewoon het deeg goed bebloemen, zodat je de bodem vrij over je werkvlak heen kunt bewegen (en dus niet blijft plakken).

Bodem voorbakken doe ik ook niet... kan wel, maar dan gaat je bodem eerst rijzen en dan koelt je oven weer af enz enz. Teveel gedoe. 280 graden is prima. (Alleen je perfovorm gaat waarschijnlijk wel krom staan, mijne in ieder geval wel :D.)
  maandag 31 januari 2011 @ 14:00:06 #196
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92121304
Nog even het topic opvrolijken met een (beetje bleke) pizza:
pi_92121909
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 09:43 schreef MaximusTG het volgende:
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaans :)
Zeker als er veel vocht vrij komt bij het bakken van de pizza dan weet je nooit wat het resultaat gaat worden. De thermostaat is niet het sterkste punt van het ding. Als de oven op temperatuur is, dan gaan de elementen uit, en dan komt dus de warmte uit de steen. Dat maakt dus een krokant gebakken bodem en een witte bovenkant-korst (wel gaar overigens). ik zit er over te denken om het bovenste element met de hand aan/uit te maken. Dan kan ik het element aanzetten als ik er een pizza in het gestopt. Op het pizzamaking.com forum staan gelukkig al heel wat mensen die me voor zijn gegaan met het aanpassen van hun pizza-oventje :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92122990
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
quote:
Dit kruid is een overjarige plant van de muntfamilie, en nichtje oregano. Marjolein is lieflijker, delicater; oregano sterker, aangenaam bitter en tamelijk nadrukkelijk. Oregano werd ook wel wilde marjolein genoemd. De geur van marjolein stond in het aanzien en de plant gold als symbool van glorie en geluk.
pi_92125021
Hoe maak ik die tomatensaus, kan ook gewoon ketchup?
If not now, then when.
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 15:47:55 #200
91830 MaximusTG
pi_92125382
Gatver, tuurlijk kan je ketchup gebruiken, lijkt mij persoonlijk niet zo lekker. Zijn veel manieren om tomatensaus te maken. De een houdt van een wat rijkere, dikkere saus met bv ui en knoflook, de ander van een simpelere. Ik maak bv altijd een saus van uitgelekte/gespoelde gepelde tomaten. Die met de staafmixer bewerken (maar niet volledig pureren) en mengen met wat kruiden, bv oregano, zout en peper.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')