abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_91618985
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2011 14:28 schreef Zoheetik het volgende:
Gezeefde tomaten? Dus gewoon zo'n kartonnen pakje? Die doe ik altijd door de pasta en de lasagna :).

En bedankt voor de Lidltip. Ik gebruikte eerst belegen kaas van de Lidl voor op de pizza, kan ook wel opzich, als de randen maar niet bedenkt worden (dan proef je teveel krokante kaassmaak).

Misschien moet ik m'n pizzastop maar weer opheven, heb nu alweer zin in pizza :@ .
Haha ik ken dat. Ik kan ook moeilijk nee zeggen, de pizza's zijn gewoon te lekker. ;)

Nog als tip: Neem de gezeefde tomaten van Heinz, die zijn niet zo waterig als die van andere merken en smaakt imo ook beter.
  donderdag 20 januari 2011 @ 21:58:21 #102
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91634455
Oke ja ik ken inderdaad het verschil in waterigheid, alleen die van Heinz nog niet geprobeerd. Welke heb jij allemaal al gehad?
pi_91665580
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2011 21:58 schreef Zoheetik het volgende:
Oke ja ik ken inderdaad het verschil in waterigheid, alleen die van Heinz nog niet geprobeerd. Welke heb jij allemaal al gehad?
Ik had de huismerken van albert heijn, jumbo, plus en de lidl. En dan nog een aantal italiaanse merken maar de naam kan ik me niet herinneren. Ik was zelf ook een beetje verbaasd dat mij de Heinz beter smaakte dan de bvb duurdere italiaanse merken.

Maar goed, als je echt goede tomaten in blik koopt dan zal het wel veel beter smaken maar voor de prijs heb ik niets te klagen.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 16:50:19 #104
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91666011
Ik kocht de tomaten in blik ook van een huismerk. Vind het ook echt alleen lekker op pizza, niet door pasta bijvoorbeeld, daar is de smaak te tomaterig voor.

De pakjes van de AH heb ik ook gehad, die gebruik ik nog steeds voor de lasagna, zijn daarvoor prima. Maar zal die van Heinz eens uitproberen! Volgens mij heb je daar ook nog meer soorten in of niet? Afijn, ik zal er eens naar kijken. Danku!
pi_91675005
Ik had inderdaad geen bloem in huis, anders had ik die er wel even ingegooid. Dat spul ging ook totaal niet rijzen, kon gelijk in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Het deeg was bij het eindresultaat ook totaal niet luchtig, integendeel, zelden zo'n zwaar deeg gegeten.

Als ik het nog eens probeer, doe ik het in elk geval niet meer met pakjesdeeg, maar met aparte bloem en gist en zo.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 20:31:35 #106
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91675469
Goedzo! Ben benieuwd! Lekker prutsen met eigen deeg :Y .
pi_91692700
Ik volg deze topicreeks al een tijdje en heb al het een en ander opgestoken en uitgeprobeerd met m'n pizza's. Het gaat me steeds beter af. :)

Nu zit ik met een vraag. Hoe vormen jullie je pizza tot een mooie, enigszins symmetrische schijf? Met een deegroller lukt mij dat aardig, maar ik heb de indruk dat door het deeg plat te rollen, de lucht eruit gaat en dat het lange rijzen voor niets is geweest.

Zelf dacht ik eraan om een bol deeg met de handpalmen zo groot mogelijk uit te drukken, en het resterende werk met een deegroller te doen.

Helemaal gaaf zou zijn als ik 'm zo in de lucht kon ronddraaien... Mij kennende vliegen de deegslierten dan in het rond. :')
pi_91699845
Ik heb vanmorgen deeg gemaakt zoals in de OP staat beschreven. vanavond dus pizza's maken. Ben benieuwd!

Normaal vallen de pizza's die ik thuis maak altijd tegen door smaakloos deeg. Net of je een boterham met gesmolten kaas enzo aan het eten bent :')
  zaterdag 22 januari 2011 @ 14:33:40 #109
296595 foodlover
live and learn
pi_91705694
Vanavond pizza!

Gisteren deeg gemaakt en laten rijzen, ligt alweer een tijdje in de koeling en rijst lekker langzaam verder.

Ik ga naast een traditionele Margherita een een pizza Bolognese maken, niet heel authentiek maar wellicht wel eens lekker.
Dit gaat erop:
Tomatensaus
Gerapte jonge edammer, blokjes mozzarella
Geruld gebraden gehakt met zout, peper, uitje, knoflook
Blokjes paprika
Plakjes Champignons
Wat oregano

Ben benieuwd! Zou eerst vandaag Turkse Pizza gaan maken maar had toch meer trek in een Italiaanse pizza.
pi_91730020
Vandaag twee pizza's gemaakt, alleen van de tweede een foto gemaakt... Bij gebrek aan ingrediënten (ik had geen basilicum :'( ) en chorizo i.p.v. salami was ik er niet echt tevreden over, wat te zout naar mijn mening:



De eerste was trouwens een Margherita zonder basilicum, met buffelmozzarella.
pi_91747910
Hmmz, jummie. Net weer een heerlijke pizza op. Deze keer met het recept van MaximusTG voor het deeg. Bedankt (ook namens m'n vriendin). Bodem was erg goed gelukt, en smaakte heerlijk. Dit recept houden we er in, nu gaan we werken aan verdere perfectie van de tomatensaus. En ik heb op het pizzamaking forum al een boel zitten lezen over het modificeren van de pizza-oven. Dat project gaan we daarna maar eens oppakken, want de thermostaat van mijn G3 is verre van perfect en moeilijk te bedienen. Nog even twee plaatjes:


Hmmz, wat fijn dat die nu in mijn buik zit......


De bodem was ook prima (volgens mij), en je kan er zelfs nog licht door heen zien schijnen :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_91748863
Wat is het trouwens het ideale moment om een portie deeg in de vriezer te stoppen. Ik heb het deeg gistermiddag gemaakt, en het was vandaag al heerlijk. Nu nog twee porties over. Is het te laat om ze in de vriezer te stoppen, of kan dat nog?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  † In Memoriam † zondag 23 januari 2011 @ 14:43:17 #113
91830 MaximusTG
pi_91749042
Leuk om te lezen! Heb het deeg zelf nog nooit gebruikt in een hoge temperatuursoven, die heb ik helaas niet :(. Leuk om te zien ook, dat ie nog licht doorlaat!
Over het in de vriezer stoppen; Zou niet weten waarom het niet zou kunnen; Neem wel aan dat het nog in de koelkast staat? Dan zou ik het gewoon zo in de vriezer stoppen, en de volgende keer dat je pizza maakt haal je het de avond ervoor uit de vriezer en zet je het in de koelkast. Zou voor de zekerheid die eerste keer wel weer wat extra deeg maken (ook de avond ervoor), dan heb je iig een backup, mocht het toch niet willen. En anders weer nieuw deeg om in te vriezen!
  zondag 23 januari 2011 @ 14:50:59 #114
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_91749475
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 14:18 schreef reclamedoos het volgende:
Hmmz, jummie. Net weer een heerlijke pizza op. Deze keer met het recept van MaximusTG voor het deeg. Bedankt (ook namens m'n vriendin). Bodem was erg goed gelukt, en smaakte heerlijk.
Poeh, ik maak m'n bodem nu met bakpoeder, omdat ik niet zo van brood-achtige bodems hou, maar dit ziet er zo smakelijk uit dat ik de volgende keer ook dit recept ga proberen! Sowieso mooi om het deeg uit te trekken in plaats van uit te rollen, daar had ik altijd al een raar gevoel bij - dat je alle lucht er weer uit rolt als het ware.

MaximusTG _O_
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  zondag 23 januari 2011 @ 22:42:29 #115
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91776468
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 14:50 schreef Flurry het volgende:

[..]

MaximusTG _O_
Dit.

En Terpentin07 voor het mooiste beleg. Nu nog uitproberen zelf :D.
  maandag 24 januari 2011 @ 18:08:58 #116
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91809134
quote:
1s.gif Op donderdag 20 januari 2011 13:04 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Ik heb ook van alles geprobeerd, tomaten uit blik, verse tomaten of alles inkoken. Maar tegenwoordig neem ik alleen gezeefde tomaten en meng dat met wat zout en oregano. Lekker en simpel.

En als je edammer koopt, neem die van de Lidl. Die smaakt beter dan die van de Appie en is ook nog goedkoper.
Ik kon de Edammerkaas niet vinden bij de Lidl :o . Hoe zien die eruit?
pi_91809768
Ergens naast of tussen de goudse kaas. Zijn van die blokken en liggen meestal onderaan. Kan me niet voorstellen dat deze Lidl het niet verkoopt.
  maandag 24 januari 2011 @ 18:24:41 #118
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91809848
Oh wel blokken hmmm... Ik heb maar een klein stuk Extra Belegen Goudse meegenomen. Wat voor kleur verpakking heeft het? Waarschijnlijk heb ik er dan gewoon overheen gekeken hoor...

Nou ja ik heb net gefaald met het deeg dus dit keer was het toch niet nodig. Hoe dom kun je zijn om vergeten te kneden (dus alleen maar alle ingredienten mengen, normaal kneed ik na de autolyse nog 10min.) :')
pi_91810088
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 18:24 schreef Zoheetik het volgende:
Oh wel blokken hmmm... Ik heb maar een klein stuk Extra Belegen Goudse meegenomen. Wat voor kleur verpakking heeft het? Waarschijnlijk heb ik er dan gewoon overheen gekeken hoor...

Nou ja ik heb net gefaald met het deeg dus dit keer was het toch niet nodig. Hoe dom kun je zijn om vergeten te kneden (dus alleen maar alle ingredienten mengen, normaal kneed ik na de autolyse nog 10min.) :')
Misschien krijg je nu de lekkerste pizza ever. Penicilline werd ook alleen per toeval ontdekt. :P

De edammer had dacht ik een rode verpakking.
  maandag 24 januari 2011 @ 18:43:15 #120
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91810825
Dat zou wat zijn geweest :D. Nee kon er niet eens fatsoenlijk een bodem van vormen (ja wel eentje die een keer zo klein was). Smaakt naar brood en zo, blugh. Straks maar even proberen of er nog wat te redden valt met de andere 3 bolletjes.

Zal de volgende keer nog eens zoeken naar edammer, dank je in ieder geval!
pi_91812381
Ik krijg honger van dit topic. Ff pizza bestellen :')

Opzich wel jammer dat ik dus totaal geen tijd heb om zelf uitgebreid een pizza te gaan maken. Misschien leuk voor in het weekend met me vriendin. TVPizza!
No amount of money ever bought a second of time.
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2011 @ 02:01:47 #122
91830 MaximusTG
pi_91927522
Och, de hoeveelheid tijd valt wel mee hoor; Vooral als je het deeg de dag ervoor maakt, na het eten van die dag. Nachtje koelkast, en als je dan meteen je saus maakt hoef je de volgende dag alleen maar wat dingen te snijden die erop gaan.
@Zoheetik: Jammer dat het mislukt is, je weet in ieder geval waar het aan lag ;).
pi_91939959
Ik ben vandaag begonnen met mijn deeg. Het staat nu al 1,5 uur te rijzen maar qua grootte is er nog niets bijzonders gebeurd. Wat heb ik verkeerd gedaan? Heb 10 minuten gekneed, maar had wel per ongeluk al het water (met gist en suiker erin) meteen bij de bloem gegooid in plaats van beetje bij beetje. Heb ook meer bloem gebruikt omdat het gewoon niet te kneden was :@. Is het nog te redden? Was van plan om dan straks 2 of 3 bollen te maken en ze in de koelkast te zetten tot morgen.

Heb trouwens ook zo'n kartonnen pak gezeefde tomaten, dat kan ik gewoon gebruiken?
Er staat een hoop kruiden ook in de OP voor de saus. Ik heb echter geen salie in huis en het zijn allemaal van die gedroogde kruiden... iemand suggesties voor wat ik kan gebruiken? Zo uit mijn hoofd heb ik peterselie, oregano, basilicum, Italiaanse kruiden e.d.
pi_91940087
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 14:05 schreef Fiorellino het volgende:
Ik ben vandaag begonnen met mijn deeg. Het staat nu al 1,5 uur te rijzen maar qua grootte is er nog niets bijzonders gebeurd. Wat heb ik verkeerd gedaan? Heb 10 minuten gekneed, maar had wel per ongeluk al het water (met gist en suiker erin) meteen bij de bloem gegooid in plaats van beetje bij beetje. Heb ook meer bloem gebruikt omdat het gewoon niet te kneden was :@. Is het nog te redden? Was van plan om dan straks 2 of 3 bollen te maken en ze in de koelkast te zetten tot morgen.

Heb trouwens ook zo'n kartonnen pak gezeefde tomaten, dat kan ik gewoon gebruiken?
Er staat een hoop kruiden ook in de OP voor de saus. Ik heb echter geen salie in huis en het zijn allemaal van die gedroogde kruiden... iemand suggesties voor wat ik kan gebruiken? Zo uit mijn hoofd heb ik peterselie, oregano, basilicum, Italiaanse kruiden e.d.
Qua deeg vind ik het lastig te zeggen wat er mis gaat..
Voor wat betreft de kruiden: volgens mij (of wat mij betreft) is oregano de belangrijkste voor de italiaanse smaak ;)
pi_91940237
deeg:

eerst helft van het water (met gist) erbij doen, met een vork verdelen/roeren tot 't allemaal opgenomen is en dan langzaam de rest erbij doen tot je denkt 'ja, genoeg' :)

Zo doe ik 't in ieder geval, doe er nooit even veel water in voor zover ik weet :)
Ja doei.
pi_91940394
Ik ga dat voor de volgende keer ook zo doen, MB. Denk dat het daar aan ligt.
Hij is al wat omhoog gekomen, maar het ziet er niet ''luchtig'' uit, is dat juist? En hoe groot moet ie worden, nog een kwartier en dan heeft ie 2 uur de tijd gehad.. Dit is mijn allereerste zelfgemaakte pizza deeg dus het kan kloppen als ik wat n00b-achtig over kom ;).
pi_91940537
twee keer zo groot moet minimaal haalbaar zijn :P
Ja doei.
pi_91942589
Het is maar 1 bol geworden ;(.
Staat nu in de koelkast.. moet de doek vochtig zijn zoals je bij brooddeeg wel eens leest?
pi_91942781
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 15:07 schreef Fiorellino het volgende:
Het is maar 1 bol geworden ;(.
Staat nu in de koelkast.. moet de doek vochtig zijn zoals je bij brooddeeg wel eens leest?
Die je over de bak doet? Ja, anders droogt het uit.
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2011 @ 15:33:12 #130
91830 MaximusTG
pi_91943717
Persoonlijk laat ik deeg altijd in een ingevette kom rijzen, afgedekt met plastic folie. Mocht je verwachten dat het deeg hoger dan de rand van de kom komt dan vet je het plastic folie ook in. Met bv zonnebloem (of bij pizza olijfolie).
Ik denk dat het niet zo veel gerezen is doordat de buitenkant van je bol is uitgedroogd en niet meer meegeeft. Het kan ook zijn dat je gist niet meer goed was. Of had je die net nieuw gekocht?
pi_91943849
MaximusTG, ik heb het pdfje bekeken, die jij hebt gepost.
Maar ik heb dus geen mixer. Is het dan niet te doen? Qua geklieder?
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2011 @ 15:48:50 #132
91830 MaximusTG
pi_91944443
Hmm, zou het iig niet met de hand doen. Zoheetik heeft het geloof ik met een garde gedaan. Lijkt me goed voor je armspieren :p. Denk dat het misschien wel met de hand zou kunnen, maar wat ik dan zou doen: 3/4 bloem + water +rest mengen zoals in het recept. Dan wachten, vervolgens minuutje of zo met een garde 'kneden'. Het is dan nog heel vloeibaar dus dat moet wel te doen zijn. Daarna in de kom, of op een werkblad, de rest van de bloem erbij doen en met de hand kneden. Op die manier blijft het deeg hanteerbaar. Maar ik weet niet of dat makkelijk zal gaan (nou ja, relatief makkelijk). En dan kneden tot al het bloem erdoorheen zit. Eventueel wat extra gebruiken om je handen te bebloemen.
Wil het zelf ook nog wel een keer met de hand proberen. Dat deed ik voorheen altijd, maar ik word altijd chagrijnig van het met de hand kneden van zulk nat deeg. Dat omdat je altijd iets moet pakken, net als je handen onder zitten. Moet je het er eerst allemaal afpulken, handen wassen etc. pfff.
Simpel elektrisch mixertje is trouwens niet duur bij de blokker of V&D :+ .
pi_91944533
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 15:48 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, zou het iig niet met de hand doen. Zoheetik heeft het geloof ik met een garde gedaan. Lijkt me goed voor je armspieren :p. Denk dat het misschien wel met de hand zou kunnen, maar wat ik dan zou doen: 3/4 bloem + water +rest mengen zoals in het recept. Dan wachten, vervolgens minuutje of zo met een garde 'kneden'. Het is dan nog heel vloeibaar dus dat moet wel te doen zijn. Daarna in de kom, of op een werkblad, de rest van de bloem erbij doen en met de hand kneden. Op die manier blijft het deeg hanteerbaar. Maar ik weet niet of dat makkelijk zal gaan (nou ja, relatief makkelijk). En dan kneden tot al het bloem erdoorheen zit. Eventueel wat extra gebruiken om je handen te bebloemen.
Wil het zelf ook nog wel een keer met de hand proberen. Dat deed ik voorheen altijd, maar ik word altijd chagrijnig van het met de hand kneden van zulk nat deeg. Dat omdat je altijd iets moet pakken, net als je handen onder zitten. Moet je het er eerst allemaal afpulken, handen wassen etc. pfff.
Simpel elektrisch mixertje is trouwens niet duur bij de blokker of V&D :+ .
Klopt, die moet ik nog eens regelen ;)
Heb wel een keukenmachine met een mixer, maar die heeft weer geen deeghaken.
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2011 @ 16:05:45 #134
91830 MaximusTG
pi_91945152
Zou zelf het liefst een kneedmachine hebben, maar die zijn nogal duur.. Binnenkort wel een nieuwe mixer halen iig, deze heeft het wel een beetje gehad als ik em zo hoor af en toe.
  donderdag 27 januari 2011 @ 16:11:18 #135
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91945410
LieLie, ik heb het inderdaad met een garde gedaan. Als alle bloem erbij zit heb ik nog 10min staan kneden met de hand. Dus deeg in de kom laten en met rechterhand het deeg steeds oppakken en naar boven uitrekken. (Dan zit je rechterhand helemaal onder het deeg). Is inderdaad ook goed voor je armspieren, werkt in ieder geval prima bij gebrek aan beter.

Maar moet ook maar eens een mixertje aanschaffen. Kneedmachine is sowieso te duur helaas. Of meer energie en kracht kweken, kan ook ;).

Hema heeft zelfs een handmixer voor maar 10 euro. Of dat wat is? Geen idee. Bij Blokker een Tefal voor 20.

[ Bericht 5% gewijzigd door Zoheetik op 27-01-2011 16:19:48 ]
  † In Memoriam † donderdag 27 januari 2011 @ 16:33:29 #136
91830 MaximusTG
pi_91946328
http://www.fornobravo.com(...)-wet-dough-1705.html

Daar staat nog een techniek om zulk nat deeg met de hand te kneden; samengevat: meeste van de bloem + rest in kom doen, mengen en even laten rusten. Vervolgens steeds je hand in een kom water dippen, zodat er een laagje vocht omheen zit, en dan een soort klauw beweging in het deeg maken (zie de link). Na het kneden storten op een bebloemd werkblad en mbv een deegschraper verder kneden.
  donderdag 27 januari 2011 @ 16:35:34 #137
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91946413
Ja ik doe 't ook al zo, met als enig verschil dat ik m'n hand niet eerst onder water doe. Wordt m'n hand altijd zo koud van en dat is lastig met kneden. Dus handwarm water misschien een idee.
  donderdag 27 januari 2011 @ 18:42:45 #138
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91951807
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):

Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
pi_91952389
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef Zoheetik het volgende:
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):
[ afbeelding ]
Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
Ik bewaar mijn pizzadeeg ook rustig een dag of drie, vier in de koelkast. Ben er laatst wel achtergekomen dat je 't niet onbeperkt kunt bewaren - vergeten weg te gooien voor we op vakantie gingen. Drie weken later was het blauwgrijzig en vrij vloeibaar. En stinken :o
  donderdag 27 januari 2011 @ 19:15:30 #140
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91953392
Gatsie :D.
Kan me er iets bij voorstellen.

Nou het is inderdaad goed te bewaren, maar "probleem" met dit deeg was, dat ik het vergeten was te kneden :') Hoe stom... Maar door het rijzen in de koelkast is de kwaliteit van het deeg wel verbeterd. Het ging minder snel kapot dan toen ik op de dag van 't maken van het deeg een pizza probeerde te vormen. 't Veerde wel meer terug en is wat minder egaal dan WEL gekneed deeg.
  donderdag 27 januari 2011 @ 22:10:08 #141
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_91963570
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef Zoheetik het volgende:
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):
[ afbeelding ]
Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
woaa die ziet er mooi uit!!
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  donderdag 27 januari 2011 @ 22:26:32 #142
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91964584
Dank je! :D
pi_91974520
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 15:33 schreef MaximusTG het volgende:
Persoonlijk laat ik deeg altijd in een ingevette kom rijzen, afgedekt met plastic folie. Mocht je verwachten dat het deeg hoger dan de rand van de kom komt dan vet je het plastic folie ook in. Met bv zonnebloem (of bij pizza olijfolie).
Ik denk dat het niet zo veel gerezen is doordat de buitenkant van je bol is uitgedroogd en niet meer meegeeft. Het kan ook zijn dat je gist niet meer goed was. Of had je die net nieuw gekocht?
Denk dat het gewoon is uitgedroogd. Heb net een stuk ervan op, de rest weg gegooid.
Het deeg was opzich wel goed, maar er is een hoop fout gegaan (bedroevend gewoon) ;(. Ik heb hem gewoon op een bakplaat gebakken en wat bloem erover gestrooid. Teveel want die hele bodem was wit toen ik hem uit de oven haalde. Hij was te dik, de saus was te pittig :'). Maargoed, daar leer je van. De volgende keer ga ik het in ieder geval anders aanpakken.
pi_91975883
ik kan niet kiezen welke ik moet bestellen ;(
niet meer
  † In Memoriam † vrijdag 28 januari 2011 @ 08:46:52 #145
91830 MaximusTG
pi_91977870
Hoeft ook niks te bestellen, dit is nl. het zelf pizza maken topic 8-) .

@Fiorellino: Jammer! Gewoon nog een keer proberen hoor!
pi_91982742
Je wilt niet weten hoeveel pizza's ik de afgelopen tijd heb gemaakt voordat ik ze durfde te posten. Die waren niet allemaal even goed gelukt (behoorlijk understatement). Des te beter het gevoel als het wel goed gaat :)

Nog even een tipje in het algemeen: mozarella kan je makkelijk in grote stukken snijden en dan in een eiersnijder doen om mooie 'dunne' plakjes te krijgen.

[ Bericht 21% gewijzigd door reclamedoos op 28-01-2011 11:50:47 ]
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  vrijdag 28 januari 2011 @ 12:26:17 #147
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91984429
Ik snijd m'n mozzarella altijd in kubusjes van een halve cm :). Dat smelt wat leuker.
pi_91990242
Ik scheurde het met m'n handen in stukken. Smolt prima.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 15:32:27 #149
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91991769
Ja natuurlijk smelt het prima, maar als je een blokje snijdt dan smelt eerst het onderste en steeds meer naar boven, zodat je een soort "wolkje" krijgt op je pizza.
Qua smaak zal 't niks uitmaken :P Het verdeelt alleen beter over de pizza, vind ik.
pi_91993728
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ja natuurlijk smelt het prima, maar als je een blokje snijdt dan smelt eerst het onderste en steeds meer naar boven, zodat je een soort "wolkje" krijgt op je pizza.
Qua smaak zal 't niks uitmaken :P Het verdeelt alleen beter over de pizza, vind ik.
O+ Ik ga de volgende keer ook wolkjes op m'n pizza maken O+

Kant-en-klare diepvriespizza's zijn trouwens echt niet meer te eten als je ze ooit eenmaal zelf hebt gemaakt. Heb ze nu weer omdat ik ivm zeer been niet kan koken, maar echt.. hierna nooit meer!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 28 januari 2011 @ 16:20:41 #151
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91993990
:D Het zijn niet heel duidelijke wolkjes, tenzij je alleen tomatensaus en mozzarella doet. Maar alleen 't idee is al leuk he?

Vriesdieppizza's heb ik al heel lang niet meer gehaald. Ik "walg" al bij het idee. :'). Volgens mij zijn ze inderdaad niet meer lekker... Maar kan best zijn dat m'n zelfmaakpizza's ook gaan vervelen na een tijdje.
pi_91998924
Ach, af en toe is een diepvriespizza best te doen, maar dan moet het wel van een beter merk zijn. Morgen ga ik denk ik ook weer pizza bakken. Ben benieuwd of het deeg ook na invriezen nog zo luchtig is.
pi_91999299
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.

Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:13:54 #154
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91999407
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
deze :).
En deze simpele vond ik ook best te eten:
pi_91999445
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 18:13 schreef Zoheetik het volgende:
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
[ afbeelding ] deze :).
En deze simpele vond ik ook best te eten:
[ afbeelding ]
Weg jij

Nee serieus, weg uit dit topic
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:20:13 #156
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_91999724
Lees even verder voor je wat post :N :N
pi_91999944
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 18:11 schreef Naamah het volgende:
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.

Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
Bijvoorbeeld Casa di Mama van Dr Oetker. Vind ik voor een diepvriespizza best te pruimen. maar goed dit gebeurt ook alleen als ik extreem lui ben.
  vrijdag 28 januari 2011 @ 18:25:58 #158
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92000024
Heheh. Zelfs als ik "lui" ben, dan ben ik te moe om naar de supermarkt te gaan dus dat schiet dan nog niet op :').
pi_92000695
Ja, dan moet ik al toevallig in de supermarkt staan. ;( Maar een ding weet ik zeker. Hier in Amsterdam ga ik echt geen pizza meer bestellen. Echt te gek voor worden wat voor slechte kwaliteit je krijgt en dan zijn de pizza's vaak nog rond de 8/9 euro. 8)7
  vrijdag 28 januari 2011 @ 19:00:49 #160
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92001810
Ja precies. Daar kun je zo 15 pizza's van zelf maken 8)7

Maar nog even over de Edammer kaas. Was dat een jonge variant? En wat is precies het verschil tussen Goudse en Edammer... behalve de plaats van herkomst. Het was namelijk best een groot stuk voor 4 euro-nog-wat.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 05:14:04 #161
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92029461
Hebben jullie wel eens een pizza met wittesaus gemaakt? Ik kwam een recept tegen waarbij aardappel op de pizza zat, met wittesaus :D

Ik wil wel wat bijdragen aan het topic, dus hier mijn recept voor rodesaus:"

2 kilo goede rijpe tomaten
250 gram roomboter
bouillon of groente fond
0.5 bol knoflook
1 kilo sjalot
tijm, majoraan, basilicum, oregano en bieslook (of andere groene kruiden die je lekker vindt natuurlijk :) )
Paar flinke scheuten rodewijn/port
Klein stukje madame jeanette.

Eerst in steelpan 100 gram boter smelten, fijngesnipperde sjalot er in. Op hoge temperatuur bakken en goed roeren. Als de ui een beetje bruin wordt en de boter verdampt een stevige scheut port er bij en doorbakken tot de port ook verdampt is.

Pan met kokend water regelen, tomaten insnijden met een kruisje aan de steelkant. Na 30 second de pan afgieten. Zodra de tomaatjes een temperatuur hebben die je kan hebben trek je de velletjes er af.

De rest van de boter smelten in een soeppan, daar de ui en tomaten in gooien. Op lage vlam de tomaatjes kapot laten koken. Owja, eerst de fond met de boter smelten als die dat gebruikt. Zelf heb ik meestal groente fond ingevroren in ijsblokvormpjes. Dan de kruiden en peper erbij. Knoflook teentjes uitpersen.

Nu lekker nog twee uur laten pruttelen. Half uur voor gebruik nog wat rodewijn/port erbij en dan proeven:D

Ik laat mijn rodesaus altijd minimaal 3 uur pruttelen. Ik las ergens dat een aantal stoffen van de tomaat zich dan met het vet vermengen zodat je lichaam ze kan opnemen.

Hoe maken jullie rodesaus? En natuurlijk mijn eerste vraag, wittesaus?
pi_92041166
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92041774
iemand geprobeerd een volkoren pizza te maken? Ik ben een beetje aan het experimenteren geslagen. Met volkoren deeg kan pizza (en burito's, turkse pizza's) best een gezond maaltijdje worden.
pi_92055703
Vandaag samen met mijn dochtertje lekker in de keuken staan klungelen. Voor ons allebei was het onze eerste zelfgemaakte pizza. Alleen is zij er dan ruim 25 jaar eerder bij dan ik ;)





Had wel een prettige smaak, en geen nare nasmaak wat ik wel heb van de Aldi pizza's die ik normaal eet :P Volgende keer doe ik er alleen wat meer vulling in dan alleen tomaat, uit, rode ui, ham en mozarella. Had wel een wat scherpere smaak mogen hebben, volgende keer maar een tomatensaus gebruiken ook. Verder zeker prima gelukt voor de eerste 2 pizza's :D
  † In Memoriam † zaterdag 29 januari 2011 @ 21:54:02 #165
91830 MaximusTG
pi_92056205
Beetje zout en peper doet anders ook wonderen hoor! Licht gepureerde, uitgelekte gepelde tomaten + zout, peper en oregano is erg lekker.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:04:31 #166
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92056726
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi :P.

Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad :). Anders wordt het zo'n zachte prut.

Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus :D.
pi_92056901
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 22:04 schreef Zoheetik het volgende:
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi :P.

Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad :). Anders wordt het zo'n zachte prut.

Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus :D.
Mozzarella is het. Zit overigens ook op die eerste, maar daar was het wat anders geschikt omdat die door m'n dochtertje gemaakt was :')
pi_92057190
Goed bezig! Mijn dochter van 2.5 heeft inmiddels pizza als lieflings-eten (lalala, indoctrinatie).
Zelf maken lukt nog niet helemaal, maar ze kan al goed helpen.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zaterdag 29 januari 2011 @ 22:28:54 #169
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_92057691
Na een tijdje meegelezen te hebben in dit topic (En er elke keer honger van krijgen) net ook maar eens deeg gemaakt wat nu in de koelkast staat. Morgenavond daar maar eens een pizza van maken :9
Ben benieuwd wat het gaat worden :o
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
pi_92069170
Wij eten vandaag ook weer pizza :9

Heb nu eerst driekwart van de bloem gemengd met het water, en dat laten rusten.
Toen de rest van de bloem erbij, weer even laten rusten en toen pas gekneed.

Eens zien of dat verschil oplevert :)
  zondag 30 januari 2011 @ 12:02:33 #171
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92070841
Jaa ik denk het wel :D. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat? :)
pi_92070898
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:02 schreef Zoheetik het volgende:
Jaa ik denk het wel :D. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat? :)
Verslag uiteraard, hoop dat ik ook aan foto's denk ;)
pi_92071781
Gisteren ook weer eens pizza gemaakt. Het deeg was na het invriezen wel ietsje minder luchtig maar niet minder lekker.



  zondag 30 januari 2011 @ 13:24:35 #174
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92073818
Ziet er lekker uit!
Nu alweer zin in pizza... :'). Maar. Moet. Eerst. Afwassen.
pi_92074524
Ik heb van de week "American Pie: My Search for the Perfect Pizza" van Peter Reinhart besteld. Iemand enig idee of het een leuk/interessant boek is?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92074580
Ik ga vanavond voor het eerst zelf pizza maken, het deeg ligt al in de koelkast, de saus is klaar. Ben benieuwd wat het gaat worden!
  zondag 30 januari 2011 @ 14:14:24 #177
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92076081
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
pi_92085519
Er liggen zes bolletjes deeg te wachten tot ze pizza mogen worden O+
Ze leken wel al iets soepeler dan anders, dus ben benieuwd straks!
pi_92085536
quote:
10s.gif Op zondag 30 januari 2011 14:14 schreef Zoheetik het volgende:
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
Dat zou gek zijn :?
  zondag 30 januari 2011 @ 17:40:24 #180
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92086247
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz :P

Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. Verder ging het wel okee eigenlijk. De bodem bleef eerst wat zacht, maar dat kan komen omdat ik de oven te laat aan had gezet. Daardoor moest ie een tijdje op het aanrecht wachten terwijl de tomatensaus er al op lag. Ik heb 'm een paar minuten langer laten bakken en toen was de bodem wel gaar en de randjes een tikje bruin. Die heb ik dus laten liggen. Smaakte verder prima en zag er goed uit!

Volgende keer netjes op tijd voorverwarmen en dan een tweede poging :)
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_92099065
_O_ _O_

Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!

En geen foto's, vergeten :@
pi_92099341
Vandaag heb ik ook een pizza proberen te maken. Hij was goed te eten, maar de bodem was flink te dik, dus het was meer focaccia met beleg.
Wat is een goede indicatie voor de juiste dikte?
pi_92099362
'doorschijnend'

:)
Ja doei.
pi_92099862
ik heb vandaag pizza van Danerol gegeten. (deeg iig). dat is kant en klare deeg, opgerold in zo'n blikje. Ik dacht laat ik het eens proberen ;)

en zo gek smaakte hij niet eens. Best krokant en dun dus viel me alles mee. Alleen ik had de oven te hoog gezet, dus hij was wel erg knapperig haha.
~ Bonito La Risa ~
pi_92099949
quote:
Op zondag 30 januari 2011 21:31 schreef motorbloempje het volgende:
'doorschijnend'

:)
Ah, dat ga ik de volgende keer maar proberen, want een volgende keer komt er wel ^O^
pi_92100393
Als je 'm echt doorschijnend maakt, moet je wel een oven hebben die tot 350-400 graden gaat, anders wordt 'ie niet perfect krokant.

Voor een oven die tot 250 graden gaat, zou ik op 2 mm mikken. Zorg dus dat je deeg goed soepel is.
  zondag 30 januari 2011 @ 22:35:32 #187
88418 _Xbox_Master_
Low frequency specialist
pi_92104660
Beetje brakke telefoonfoto van mijn eerste pizza :) Maar smaakte prima ^O^



Volgende week nog eens een poging wagen :P
~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichting
  zondag 30 januari 2011 @ 23:12:54 #188
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92106552
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 21:28 schreef LieLie het volgende:
_O_ _O_

Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!

En geen foto's, vergeten :@
Jaaa nog iemand enthousiast :D. Leuk he. Ik geniet met je mee (waar kan een mens al niet gelukkig van worden :P). Haha.

quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 17:40 schreef Flurry het volgende:
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz :P

Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. (...)
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd? Dan is het helemaal niet zo vochtig/nat meer namelijk. Als je de pizza OP de vorm gaat maken wel, dan druk je het er als het ware doorheen.
pi_92107514
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 06:25 schreef Zoheetik het volgende:
Hmhm mja ok. Maar ziet er wel lekker uit!

En ik zie net mijn pizza in de OP. Was wel een van m'n lelijkste en minst lekkere pizza's maar ok :').

---
Net pizzadeeg gemaakt! Staat nu in de koelkast. Komende dagen pizza denk ik, vanavond de eerste. (Of vanmiddag als ik me niet in kan houden :@ )

Blubber:

Lieve bolletjes:

Heb het recept "van" MaximusTG gebruikt. Pdf'je. Leuk dat natte deeg :) gaat best oke. Krijg er wel lamme armen van. En toen alle bloem erdoor zat gekneed tot ik er hoofdpijn van kreeg. Dus denk wel lang genoeg :').

Ben benieuwd.
Mag ik vragen waar ik dat PDF'je vind? In dit topic heeft MaximusTG het alleen gehad over de link van Jeff Varasano's
  zondag 30 januari 2011 @ 23:51:13 #190
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92107929
Crosspost uit het vorige topic:
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor ;).
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
pi_92108073
Top! Heb zojuist de Breston DLD9070 pizzamaker besteld! Foto's (waarschijnlijk toch alleen maar mislukkingen) zal ik zeker posten ;)
pi_92108587
Hoop dat het werkt zo! Eerste keer pizza, bodem niet helemaal zelf gemaakt, deeg uit een pakje

Als beleg alleen de saus, geraspte kaas en gorgonzola

en het resultaat was niet alleen lekker, het was ook nog eens een pizza geworden
  maandag 31 januari 2011 @ 06:46:49 #193
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_92111738
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 23:12 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd?
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken :P Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 09:43:00 #194
91830 MaximusTG
pi_92113376
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 23:51 schreef Zoheetik het volgende:
Crosspost uit het vorige topic:

[..]

Dat is alleen weer de oude versie :P. Heb nu de nieuwe versie maar hernoemd naar de oude, dus de link klopt nu wel :).
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
  maandag 31 januari 2011 @ 13:56:37 #195
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92121178
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 06:46 schreef Flurry het volgende:

[..]

Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekken :P Later deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
Hoeft niet, heb ik ook niet gedaan. Gewoon het deeg goed bebloemen, zodat je de bodem vrij over je werkvlak heen kunt bewegen (en dus niet blijft plakken).

Bodem voorbakken doe ik ook niet... kan wel, maar dan gaat je bodem eerst rijzen en dan koelt je oven weer af enz enz. Teveel gedoe. 280 graden is prima. (Alleen je perfovorm gaat waarschijnlijk wel krom staan, mijne in ieder geval wel :D.)
  maandag 31 januari 2011 @ 14:00:06 #196
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92121304
Nog even het topic opvrolijken met een (beetje bleke) pizza:
pi_92121909
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 09:43 schreef MaximusTG het volgende:
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaans :)
Zeker als er veel vocht vrij komt bij het bakken van de pizza dan weet je nooit wat het resultaat gaat worden. De thermostaat is niet het sterkste punt van het ding. Als de oven op temperatuur is, dan gaan de elementen uit, en dan komt dus de warmte uit de steen. Dat maakt dus een krokant gebakken bodem en een witte bovenkant-korst (wel gaar overigens). ik zit er over te denken om het bovenste element met de hand aan/uit te maken. Dan kan ik het element aanzetten als ik er een pizza in het gestopt. Op het pizzamaking.com forum staan gelukkig al heel wat mensen die me voor zijn gegaan met het aanpassen van hun pizza-oventje :)
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_92122990
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg :)
quote:
Dit kruid is een overjarige plant van de muntfamilie, en nichtje oregano. Marjolein is lieflijker, delicater; oregano sterker, aangenaam bitter en tamelijk nadrukkelijk. Oregano werd ook wel wilde marjolein genoemd. De geur van marjolein stond in het aanzien en de plant gold als symbool van glorie en geluk.
pi_92125021
Hoe maak ik die tomatensaus, kan ook gewoon ketchup?
If not now, then when.
  † In Memoriam † maandag 31 januari 2011 @ 15:47:55 #200
91830 MaximusTG
pi_92125382
Gatver, tuurlijk kan je ketchup gebruiken, lijkt mij persoonlijk niet zo lekker. Zijn veel manieren om tomatensaus te maken. De een houdt van een wat rijkere, dikkere saus met bv ui en knoflook, de ander van een simpelere. Ik maak bv altijd een saus van uitgelekte/gespoelde gepelde tomaten. Die met de staafmixer bewerken (maar niet volledig pureren) en mengen met wat kruiden, bv oregano, zout en peper.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')