Haha ik ken dat. Ik kan ook moeilijk nee zeggen, de pizza's zijn gewoon te lekker.quote:Op donderdag 20 januari 2011 14:28 schreef Zoheetik het volgende:
Gezeefde tomaten? Dus gewoon zo'n kartonnen pakje? Die doe ik altijd door de pasta en de lasagna.
En bedankt voor de Lidltip. Ik gebruikte eerst belegen kaas van de Lidl voor op de pizza, kan ook wel opzich, als de randen maar niet bedenkt worden (dan proef je teveel krokante kaassmaak).
Misschien moet ik m'n pizzastop maar weer opheven, heb nu alweer zin in pizza.
Ik had de huismerken van albert heijn, jumbo, plus en de lidl. En dan nog een aantal italiaanse merken maar de naam kan ik me niet herinneren. Ik was zelf ook een beetje verbaasd dat mij de Heinz beter smaakte dan de bvb duurdere italiaanse merken.quote:Op donderdag 20 januari 2011 21:58 schreef Zoheetik het volgende:
Oke ja ik ken inderdaad het verschil in waterigheid, alleen die van Heinz nog niet geprobeerd. Welke heb jij allemaal al gehad?
Poeh, ik maak m'n bodem nu met bakpoeder, omdat ik niet zo van brood-achtige bodems hou, maar dit ziet er zo smakelijk uit dat ik de volgende keer ook dit recept ga proberen! Sowieso mooi om het deeg uit te trekken in plaats van uit te rollen, daar had ik altijd al een raar gevoel bij - dat je alle lucht er weer uit rolt als het ware.quote:Op zondag 23 januari 2011 14:18 schreef reclamedoos het volgende:
Hmmz, jummie. Net weer een heerlijke pizza op. Deze keer met het recept van MaximusTG voor het deeg. Bedankt (ook namens m'n vriendin). Bodem was erg goed gelukt, en smaakte heerlijk.
Ik kon de Edammerkaas niet vinden bij de Lidlquote:Op donderdag 20 januari 2011 13:04 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik heb ook van alles geprobeerd, tomaten uit blik, verse tomaten of alles inkoken. Maar tegenwoordig neem ik alleen gezeefde tomaten en meng dat met wat zout en oregano. Lekker en simpel.
En als je edammer koopt, neem die van de Lidl. Die smaakt beter dan die van de Appie en is ook nog goedkoper.
Misschien krijg je nu de lekkerste pizza ever. Penicilline werd ook alleen per toeval ontdekt.quote:Op maandag 24 januari 2011 18:24 schreef Zoheetik het volgende:
Oh wel blokken hmmm... Ik heb maar een klein stuk Extra Belegen Goudse meegenomen. Wat voor kleur verpakking heeft het? Waarschijnlijk heb ik er dan gewoon overheen gekeken hoor...
Nou ja ik heb net gefaald met het deeg dus dit keer was het toch niet nodig. Hoe dom kun je zijn om vergeten te kneden (dus alleen maar alle ingredienten mengen, normaal kneed ik na de autolyse nog 10min.)
Qua deeg vind ik het lastig te zeggen wat er mis gaat..quote:Op donderdag 27 januari 2011 14:05 schreef Fiorellino het volgende:
Ik ben vandaag begonnen met mijn deeg. Het staat nu al 1,5 uur te rijzen maar qua grootte is er nog niets bijzonders gebeurd. Wat heb ik verkeerd gedaan? Heb 10 minuten gekneed, maar had wel per ongeluk al het water (met gist en suiker erin) meteen bij de bloem gegooid in plaats van beetje bij beetje. Heb ook meer bloem gebruikt omdat het gewoon niet te kneden was. Is het nog te redden? Was van plan om dan straks 2 of 3 bollen te maken en ze in de koelkast te zetten tot morgen.
Heb trouwens ook zo'n kartonnen pak gezeefde tomaten, dat kan ik gewoon gebruiken?
Er staat een hoop kruiden ook in de OP voor de saus. Ik heb echter geen salie in huis en het zijn allemaal van die gedroogde kruiden... iemand suggesties voor wat ik kan gebruiken? Zo uit mijn hoofd heb ik peterselie, oregano, basilicum, Italiaanse kruiden e.d.
Die je over de bak doet? Ja, anders droogt het uit.quote:Op donderdag 27 januari 2011 15:07 schreef Fiorellino het volgende:
Het is maar 1 bol geworden.
Staat nu in de koelkast.. moet de doek vochtig zijn zoals je bij brooddeeg wel eens leest?
Klopt, die moet ik nog eens regelenquote:Op donderdag 27 januari 2011 15:48 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, zou het iig niet met de hand doen. Zoheetik heeft het geloof ik met een garde gedaan. Lijkt me goed voor je armspieren :p. Denk dat het misschien wel met de hand zou kunnen, maar wat ik dan zou doen: 3/4 bloem + water +rest mengen zoals in het recept. Dan wachten, vervolgens minuutje of zo met een garde 'kneden'. Het is dan nog heel vloeibaar dus dat moet wel te doen zijn. Daarna in de kom, of op een werkblad, de rest van de bloem erbij doen en met de hand kneden. Op die manier blijft het deeg hanteerbaar. Maar ik weet niet of dat makkelijk zal gaan (nou ja, relatief makkelijk). En dan kneden tot al het bloem erdoorheen zit. Eventueel wat extra gebruiken om je handen te bebloemen.
Wil het zelf ook nog wel een keer met de hand proberen. Dat deed ik voorheen altijd, maar ik word altijd chagrijnig van het met de hand kneden van zulk nat deeg. Dat omdat je altijd iets moet pakken, net als je handen onder zitten. Moet je het er eerst allemaal afpulken, handen wassen etc. pfff.
Simpel elektrisch mixertje is trouwens niet duur bij de blokker of V&D.
Ik bewaar mijn pizzadeeg ook rustig een dag of drie, vier in de koelkast. Ben er laatst wel achtergekomen dat je 't niet onbeperkt kunt bewaren - vergeten weg te gooien voor we op vakantie gingen. Drie weken later was het blauwgrijzig en vrij vloeibaar. En stinkenquote:Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef Zoheetik het volgende:
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):
[ afbeelding ]
Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
woaa die ziet er mooi uit!!quote:Op donderdag 27 januari 2011 18:42 schreef Zoheetik het volgende:
Hmmz nog best te doen met ongekneed deeg (paar nachtjes in koelkast):
[ afbeelding ]
Beetje bleek en slap maar verder "wel ok".
(Had nog een restje blokjes tomaten uit blik over, ff op gemaakt. En nog steeds geen Edammer kaas. Ik zag wel een groot blok Edam Jong liggen... maar misschien volgende keer.)
Denk dat het gewoon is uitgedroogd. Heb net een stuk ervan op, de rest weg gegooid.quote:Op donderdag 27 januari 2011 15:33 schreef MaximusTG het volgende:
Persoonlijk laat ik deeg altijd in een ingevette kom rijzen, afgedekt met plastic folie. Mocht je verwachten dat het deeg hoger dan de rand van de kom komt dan vet je het plastic folie ook in. Met bv zonnebloem (of bij pizza olijfolie).
Ik denk dat het niet zo veel gerezen is doordat de buitenkant van je bol is uitgedroogd en niet meer meegeeft. Het kan ook zijn dat je gist niet meer goed was. Of had je die net nieuw gekocht?
quote:Op vrijdag 28 januari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ja natuurlijk smelt het prima, maar als je een blokje snijdt dan smelt eerst het onderste en steeds meer naar boven, zodat je een soort "wolkje" krijgt op je pizza.
Qua smaak zal 't niks uitmakenHet verdeelt alleen beter over de pizza, vind ik.
Weg jijquote:Op vrijdag 28 januari 2011 18:13 schreef Zoheetik het volgende:
Ik vond de AH krokante pizza wel lekker. Lekkerder dan die Ristorante.
[ afbeelding ] deze.
En deze simpele vond ik ook best te eten:
[ afbeelding ]
Bijvoorbeeld Casa di Mama van Dr Oetker. Vind ik voor een diepvriespizza best te pruimen. maar goed dit gebeurt ook alleen als ik extreem lui ben.quote:Op vrijdag 28 januari 2011 18:11 schreef Naamah het volgende:
Diepvriespizza's hebben ook geen rand, die mis ik toch wel een beetje. En het beleg is nogal prefab.
Wat zijn de betere merken? Ik had gister een van Ristorante, vanavond een van AH eigen merk met krokante bodem.
Mozzarella is het. Zit overigens ook op die eerste, maar daar was het wat anders geschikt omdat die door m'n dochtertje gemaakt wasquote:Op zaterdag 29 januari 2011 22:04 schreef Zoheetik het volgende:
Ze zien er leuk uit! De tweede lijkt wel een fabrieksbroodje, zo mooi.
Ipv. gepelde tomaten kun je ook de gezeefde tomaten van Heinz proberen. Maar bij gepelde tomaten is uitlekken wel een must inderdaad. Anders wordt het zo'n zachte prut.
Wat zit er voor kaas bij de tweede op? Of wat is dat witte? Het lijkt wel bechamelsaus.
Verslag uiteraard, hoop dat ik ook aan foto's denkquote:Op zondag 30 januari 2011 12:02 schreef Zoheetik het volgende:
Jaa ik denk het wel. Ben benieuwd LieLie. Post je foto's of verlsag van het resultaat?
Dat zou gek zijnquote:Op zondag 30 januari 2011 14:14 schreef Zoheetik het volgende:
Met een beetje geluk wordt het een pizza?
Jaaa nog iemand enthousiastquote:Op zondag 30 januari 2011 21:28 schreef LieLie het volgende:
![]()
![]()
Het werkt!! Wat een verschil!
Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.. Iets anders met je deeg omgaan en een totaal ander effect.
Kon ze nu hartstikke goed vormen, ze trokken nauwelijks terug.
Heerlijk gegeten!
En geen foto's, vergeten
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd? Dan is het helemaal niet zo vochtig/nat meer namelijk. Als je de pizza OP de vorm gaat maken wel, dan druk je het er als het ware doorheen.quote:Op zondag 30 januari 2011 17:40 schreef Flurry het volgende:
Gister een FOK! pizza gemaakt, met het natte deeg en edammer en gezeefde tomaten van Heinz
Ik heb zo'n pizzavorm met gaatjes erin, daar lekte het natte deeg wat doorheen - dat was onhandig. (...)
Mag ik vragen waar ik dat PDF'je vind? In dit topic heeft MaximusTG het alleen gehad over de link van Jeff Varasano'squote:Op woensdag 12 januari 2011 06:25 schreef Zoheetik het volgende:
Hmhm mja ok. Maar ziet er wel lekker uit!
En ik zie net mijn pizza in de OP. Was wel een van m'n lelijkste en minst lekkere pizza's maar ok.
---
Net pizzadeeg gemaakt! Staat nu in de koelkast. Komende dagen pizza denk ik, vanavond de eerste. (Of vanmiddag als ik me niet in kan houden)
Blubber:
Lieve bolletjes:
Heb het recept "van" MaximusTG gebruikt. Pdf'je. Leuk dat natte deeggaat best oke. Krijg er wel lamme armen van. En toen alle bloem erdoor zat gekneed tot ik er hoofdpijn van kreeg. Dus denk wel lang genoeg
.
Ben benieuwd.
quote:Op vrijdag 26 november 2010 13:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hij smaakte prima!
@Zoheetik trouwens, zie niet dat je een recept uit een PDF gevolgd had, dat te nat werd; Dat was mijn PDFje, gebruik trouwens een ander recept tegenwoordig.. Dr zit een tikfoutje in die ene, moet 1 ipv 2 dl zijn.. Sorry daarvoor.
Gebruik nu deze werkwijze:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizza/pizzaReinhartVarasano.pdf
Overigens heb ik daar ook alweer wat tweaks bij: Ik maak meestal voor 1 pizza 3/4 van de hoeveelheden daar, dat zijn dus vrij kleine pizza's (zoals bovenstaande foto's) maar die passen beter op mn schietplankje. Verder bol ik het deeg nog een keer op zodra het uit de koelkast komt, anders is het lastig om er een egaal dunne pizza van te vormen; Hij is dan iets te soepel. Tomatensaus doe ik gepelde tomaten uit blik goed uitspoelen, pureren (zonder het vocht), en wat zeezout en oregano erdoor. max 1,5 eetl per pizza (ja, dat is weinig). En nu dus de toppings licht bakken.
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekkenquote:Op zondag 30 januari 2011 23:12 schreef Zoheetik het volgende:
[..]
Oh daar heb ik helemaal geen last van! Heb je het deeg wel goed bebloemd?
Dat is alleen weer de oude versiequote:
Hoeft niet, heb ik ook niet gedaan. Gewoon het deeg goed bebloemen, zodat je de bodem vrij over je werkvlak heen kunt bewegen (en dus niet blijft plakken).quote:Op maandag 31 januari 2011 06:46 schreef Flurry het volgende:
[..]
Nee, totaal niet - alleen m'n handen een beetje bij het uitrekkenLater deze week nog 's opnieuw proberen. Zou het handig zijn om de bodem even los voor te bakken zonder saus erop? Mijn oven gaat ook maar tot 280 ofzo.
Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaansquote:Op maandag 31 januari 2011 09:43 schreef MaximusTG het volgende:
Die Bestron klinkt wel goed trouwens. Stuk goedkoper dan een Ferrari pizzaoven. Maar is ie ook net zo goed? (verdeelt ie de warmte goed b.v.?) Kan niet zoveel filmpjes ervan vinden. Wel 1 uitgebreide, maar die persoon gebruikt een deegroller, en die pizza komt eruit zonder gerezen rand whatsoever.
quote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg
quote:Dit kruid is een overjarige plant van de muntfamilie, en nichtje oregano. Marjolein is lieflijker, delicater; oregano sterker, aangenaam bitter en tamelijk nadrukkelijk. Oregano werd ook wel wilde marjolein genoemd. De geur van marjolein stond in het aanzien en de plant gold als symbool van glorie en geluk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |