abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 5 februari 2011 @ 16:10:47 #251
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92373102
Ooh oja danablu, zag ik ook liggen inderdaad.

Kaas met kruidnagels ken ik niet. Ik ken vrij weinig kaasoorten :+
  zaterdag 5 februari 2011 @ 18:46:55 #252
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92378803
Het resultaat was vandaag weer niet zo super. De bodem was nu wel heel luchtig, maar helemaal niet knapperig. Alsof het niet gaar was.

Dit was het resultaat:


Zo het ik het gedaan:
2 pizza's
- 350g bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- ca. 9g droge gist
- 200ml warm/lauw water
- 2 el olijfolie

Gist 10 minuten in het water. Daarna bovenstaande ingredienten bij elkaar en daarna 10 minuten gekneed. (Het was deze keer een geweldig soepel deeg.) Las later in de OP dat het suiker bij het gistmengsel in moest.. :+

Daarna het deeg 1,5 uur gerezen (was heel groot geworden). In tweeen gedeeld en in de koelkast weggezet. Na zo'n 2,5 uur weer eruit gehaald (het was weer erg groot geworden).

Pizza bodem gemaakt en daarna belegd.

Heteluchtoven zo heet mogelijk voorwerwarmd (250 grad.) en daarna 2 pizza's tegelijk in 10 minuten op 200graden gebakken (heteluchtstand).

Maar helaas nog geen Mario pizza... Best jammer.

Ik las in de OP dat de pizza zoveel mogelijk van onderaf moet worden gebakken. Nu heeft onze oven ook een onderelement, dus de volgende keer wil ik de pizza laag in de oven bakken met het onderelement aan.
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 18:49:57 #253
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92378918
Om het goed te doen, is best nog lastig :7
heitieh
  zaterdag 5 februari 2011 @ 19:36:37 #254
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_92380712
Mijn bodem was wel heel knapperig, de smaak was heerlijk (had door Maximus' recept nog wat olijfolie, suiker en oregano gedaan.

Topping op de helft:
tomatensaus, goudse belegen, mozzarella, paprika en ui
de ene helft met tonijn en sambal, de andere helft met ham en chorizo.

Wij vonden het allebei heerlijke

voor het bakken:


uit de oven:


op bord:
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 5 februari 2011 @ 19:49:20 #255
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92381217
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 19:36 schreef uniekhoorn het volgende:
Mijn bodem was wel heel knapperig, de smaak was heerlijk (had door Maximus' recept nog wat olijfolie, suiker en oregano gedaan.

Topping op de helft:
tomatensaus, goudse belegen, mozzarella, paprika en ui
de ene helft met tonijn en sambal, de andere helft met ham en chorizo.

Wij vonden het allebei heerlijke

voor het bakken:
[ afbeelding ]

uit de oven:
[ afbeelding ]

op bord:
[ afbeelding ]
Goed gedaan ^O^
heitieh
pi_92383650
Ik vanmiddag deeg maken voor 2 pizza's, moest ik daarna nog even met m'n kleine meid langs m'n schoonouders. Uiteindelijk bleven we daar 'putatjus!' eten, dus ligt hier nog een flinke homp deeg te wachten om te worden verwerkt tot pizza.
Morgenochtend dus maar weer verder met de pizza, eens kijken of ik met m'n dochtertje weer wat lekkers kan samenstellen :)
  zondag 6 februari 2011 @ 12:22:21 #257
296595 foodlover
live and learn
pi_92405107
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 februari 2011 18:46 schreef Joooo-pi het volgende:
Het resultaat was vandaag weer niet zo super. De bodem was nu wel heel luchtig, maar helemaal niet knapperig. Alsof het niet gaar was.

Dit was het resultaat:
[ afbeelding ]

Zo het ik het gedaan:
2 pizza's
- 350g bloem
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- ca. 9g droge gist
- 200ml warm/lauw water
- 2 el olijfolie

Gist 10 minuten in het water. Daarna bovenstaande ingredienten bij elkaar en daarna 10 minuten gekneed. (Het was deze keer een geweldig soepel deeg.) Las later in de OP dat het suiker bij het gistmengsel in moest.. :+

Daarna het deeg 1,5 uur gerezen (was heel groot geworden). In tweeen gedeeld en in de koelkast weggezet. Na zo'n 2,5 uur weer eruit gehaald (het was weer erg groot geworden).

Pizza bodem gemaakt en daarna belegd.

Heteluchtoven zo heet mogelijk voorwerwarmd (250 grad.) en daarna 2 pizza's tegelijk in 10 minuten op 200graden gebakken (heteluchtstand).

Maar helaas nog geen Mario pizza... Best jammer.

Ik las in de OP dat de pizza zoveel mogelijk van onderaf moet worden gebakken. Nu heeft onze oven ook een onderelement, dus de volgende keer wil ik de pizza laag in de oven bakken met het onderelement aan.
Op onderste richel in over bakken helpt echt! En je moet er van houden maar je pizzabodem veel dunner rollen geeft ook snel een beter resultaat (heeft de bodem ook minder lang nodig nl.).

Denk dat je ook echt 1 pizza per keer in de oven moet stoppen, denk dat je anders veel warmte verliest.

Van de mozzarella kleine blokjes snijden, goed uit laten lekken en de blokjes erover verdelen i.p.v. plukjes.
pi_92405600
Dunner rollen? Deegrollen is wel een beetje taboe hier, dan druk je alle lucht er weer uit. De meesten hier vormen de bodem met de hand. Kost iets meer tijd, maar is goed te doen. Moet wel zeggen dat de pizza van gister meer vierkant was dan rond, maar hij smaakte er niet minder om :)
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  zondag 6 februari 2011 @ 13:49:37 #259
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_92408719
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 12:22 schreef foodlover het volgende:

[..]

Op onderste richel in over bakken helpt echt! En je moet er van houden maar je pizzabodem veel dunner rollen geeft ook snel een beter resultaat (heeft de bodem ook minder lang nodig nl.).

Denk dat je ook echt 1 pizza per keer in de oven moet stoppen, denk dat je anders veel warmte verliest.

Van de mozzarella kleine blokjes snijden, goed uit laten lekken en de blokjes erover verdelen i.p.v. plukjes.
bedankt voor de tips.

De aanhouder wint! :)
heitieh
  zondag 6 februari 2011 @ 14:30:13 #260
296595 foodlover
live and learn
pi_92410454
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 12:36 schreef Naamah het volgende:
Dunner rollen? Deegrollen is wel een beetje taboe hier, dan druk je alle lucht er weer uit. De meesten hier vormen de bodem met de hand. Kost iets meer tijd, maar is goed te doen. Moet wel zeggen dat de pizza van gister meer vierkant was dan rond, maar hij smaakte er niet minder om :)
Beiden geprobeerd (rollen en vormen met de hand) maar krijg in mijn simpele gasoven het beste resultaat met een dun gerolde bodem, hete bakplaat op onderste richel. Ik rol de pizza op een met bloem bestoven aanrecht, dan gaat de pizza op een stuk bakpapier, nog 1x rollen, beleggen en een paar minuten de oven in. De luchtbellen ontstaan vanzelf in de oven na ca. 1-2 min dus volgens mij klopt het niet dat je alle lucht eruit drukt.

Ook pogingen gewaagd met pizzasteen, deze ligt nu bij de BBQ in mijn tuinhuis, op BBQ prima resultaat, in oven niet een spectaculair beter resultaat.
  zondag 6 februari 2011 @ 16:07:18 #261
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92414411
BIj mij zit het verwarmingselement bovenin... dus in dat geval kun je het beter bovenin de oven zetten. Of ben ik nou zo gek? :@
pi_92414918
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 16:07 schreef Zoheetik het volgende:
BIj mij zit het verwarmingselement bovenin... dus in dat geval kun je het beter bovenin de oven zetten. Of ben ik nou zo gek? :@
Pizza(plaat) op de kop erin! ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 6 februari 2011 @ 19:07:37 #263
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92422337
:D Haha. Precies. Upsidedownpizza!
In plaats van een ehh zo'n appeltaart op de kop.

Hier weer tijd om pizza te maken.

---
Het is een soeppizza geworden :'( . Veel te nat. Er zat dan ook best veel op: tomatensaus, jong belegen goudse, mozzarella (heel bolletje), camembert en olijven.

De camembert vind ik niet eens zo lekker erop. Maar ja het kaasje moet toch op nu... :'). Wil iemand 'm adopteren? :')



[ Bericht 31% gewijzigd door Zoheetik op 06-02-2011 20:04:33 ]
  zondag 6 februari 2011 @ 20:07:14 #264
296595 foodlover
live and learn
pi_92425466

Even wat foto's van het pizza maken vanavond...

Van links naar rechts:
1 Eindresultaat 3
2 Eindresultaat 2
3 Eindresultaat 1
4 Ca. 2 minuten in de oven
5 Ff. wachten... terwijl de hond steeds in de keuken ligt te snuffelen...
6 Na het beleggen
7 Deeg op bakpapier
8 Rollen maar!
9 De ingrediënten

[ Bericht 43% gewijzigd door foodlover op 06-02-2011 20:19:02 ]
  † In Memoriam † maandag 7 februari 2011 @ 11:55:32 #265
91830 MaximusTG
pi_92453099
Hmm ja, zou toch echt eens oefenen zonder deegroller hoor. Je ziet gewoon dat de randen amper omhoogkomen in de oven. Door met een deegroller te rollen druk je er niet alleen wat lucht uit, je 'plakt' ook een heleboel kleine luchtbelletjes samen tot een grote. Daarom krijg je ook van die grote 'blaren'. Op het moment dat je pizza de oven in doet onstaat er in die grote luchtbellen stoom en komen die grote bellen omhoog. En als ik je werkwijze goed begrijp verwerk je het deeg direct uit de koelkast? Dat snap ik niet; daardoor is je gist inactief, en heb je een veel minder sterke narijs in de oven. Normaal gesproken gaat de gist dan door de temperatuur heel snel suikers omzetten in CO2, totdat de temperatuur zo hoog is dat ze dood gaan.
  maandag 7 februari 2011 @ 17:31:34 #266
296595 foodlover
live and learn
pi_92466741
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 11:55 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm ja, zou toch echt eens oefenen zonder deegroller hoor. Je ziet gewoon dat de randen amper omhoogkomen in de oven. Door met een deegroller te rollen druk je er niet alleen wat lucht uit, je 'plakt' ook een heleboel kleine luchtbelletjes samen tot een grote. Daarom krijg je ook van die grote 'blaren'. Op het moment dat je pizza de oven in doet onstaat er in die grote luchtbellen stoom en komen die grote bellen omhoog. En als ik je werkwijze goed begrijp verwerk je het deeg direct uit de koelkast? Dat snap ik niet; daardoor is je gist inactief, en heb je een veel minder sterke narijs in de oven. Normaal gesproken gaat de gist dan door de temperatuur heel snel suikers omzetten in CO2, totdat de temperatuur zo hoog is dat ze dood gaan.
Bedankt voor de feedback!
Het deeg ligt ca. een half uurtje uit de koelkast voor verwerking dus niet rechtstreeks uit koelkast, kan ook niet want dan is het veel te elastisch.
pi_92489848
Van het weekend weer een heerlijk exemplaar gemaakt (eigenlijk twee :)), en deze keer ook salami er op gedaan, maar daar was ik niet enthousiast over. Heeft er nog iemand tips voor een goede pizza-salami? Ik had nu een Salami uit de koeling van de Lidl meegenomen (Salumeo oid stond er op de verpakking), die ik nog zelf moest snijden. De smaak was na het bakken er afgenomen, en de worst was nogal droog/taai geworden. Tips zijn enorm welkom (bij voorkeur pittige salami, om een Pizza Salami picante te kunnen maken)


Pizzadeeg volgens recept MaximusTG, tomatensaus volgens eigen recept, oregano, mozarella, pecorino, parmezaan en salami
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 8 februari 2011 @ 10:29:25 #268
66083 Platina
78th Element
pi_92492931
Ziet er goed uit!
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 11:38:17 #269
91830 MaximusTG
pi_92495368
Idd; Smaakte ie ook goed? Je zou ook voorgesneden salami kunnen gebruiken, die is vaak een stuk dunner (kan zelf ook natuurlijk, maar vaak lastig), waardoor je pizza minder nat/vet wordt. Als je de salami dan ook nog eens onder de kaas doet droogt ie misschien wat minder uit?

Even iets anders: heb beetje zitten lezen op pizzamaking.com, vond die oven mods wel interessant, maar wel een beetje gevaarlijk :P. Vanavond ga ik ook weer pizza bakken, eens kijken hoe dicht ik de steen onder de grill kan krijgen...
Hier nog mensen die zich wel eens aan oven mods gewaagd hebben?
pi_92496710
Ik wil nog wel graag een keer zo'n mooie donkere rand, hij blijft bleek bij mij -O-
  dinsdag 8 februari 2011 @ 13:19:39 #271
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_92498574
Mooi Reclamedoos! Ziet er lekker uit.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 14:10:38 #272
91830 MaximusTG
pi_92500515
@LieLie, op welke temperatuur, welke oven en waarop bak je je pizza? (Oh, en hoe lang?)
pi_92502534
mn ma doet de salami er pas de laatste 10min op. dan is het wel warm en iets wat knapperig maar niet droog.

ga dit topic ff in de gaten houden, wil ook wel weer eens zelf pizza maken.
maar heb geen mixer / deegroller/ ruimte om deeg uit te rollen enz..
ow en een combi magnetron. ik denk dat die niet heet genoeg gaat worden.
  † In Memoriam † dinsdag 8 februari 2011 @ 15:47:07 #274
91830 MaximusTG
pi_92504601
Je zou eens kunnen kijken naar 'no-knead' pizzadeeg. Heb laatst (zie het zelf brood bakken topic) een no-knead brood geprobeerd, en dat was goed bevallen. Volgens mij zwerven er wel no-knead pizzadeeg recepten rond. Wat je dan doet is zo'n recept volgen, deeg laten rijzen volgens recept, en dan als het klaar is warm je je oventje goed op, je haalt de ovenplaat eruit, doet er wat bakpapier op, strooit wat bloem op je bol pizzadeeg (lijkt me praktisch om de bollen los te laten rijzen/mengen). Dan pak je de bol op, en als dat deeg een beetje lijkt op het no-knead brood deeg dan is het heel luchtig. Spreid het dan uit (in de lucht als je dat kan, anders op de plaat, zal eerste keer wel niet zo mooi rond worden). Als je oven niet zo heet wordt dan bak je de bodem vervolgens ff voor, en dan afmaken met een saus en toppings.
pi_92504891
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 14:10 schreef MaximusTG het volgende:
@LieLie, op welke temperatuur, welke oven en waarop bak je je pizza? (Oh, en hoe lang?)
Pizza-oven van ferrari, op stand 2,5 (zo'n 380 graden), voor 4-5 minuten.
En ik zorg altijd dat het element in de deksel ook aangaat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')