Hmm, interessant. Dus die Ferrari is ook niet zo perfect? Dan wordt het nog wel interessant om die Bestron te moddenquote:Op maandag 31 januari 2011 14:17 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Maak je geen illusies over de kwaliteit van de Ferrari. Ik heb de mazzel gehad dat ik er bij de supermarkt 1 op het prikbord zag staan (bijna ongebruikt) voor 5 tientjes, maar de kwaliteit is echt italiaans
Zeker als er veel vocht vrij komt bij het bakken van de pizza dan weet je nooit wat het resultaat gaat worden. De thermostaat is niet het sterkste punt van het ding. Als de oven op temperatuur is, dan gaan de elementen uit, en dan komt dus de warmte uit de steen. Dat maakt dus een krokant gebakken bodem en een witte bovenkant-korst (wel gaar overigens). ik zit er over te denken om het bovenste element met de hand aan/uit te maken. Dan kan ik het element aanzetten als ik er een pizza in het gestopt. Op het pizzamaking.com forum staan gelukkig al heel wat mensen die me voor zijn gegaan met het aanpassen van hun pizza-oventje
Ik denk daar niet alleen over, ik droom er van. Maar dan wel een houtoventje ( enige nadeel is dan de winter). Helaas krijg ik geen toestemming van mijn prive welstandscomissiequote:Op maandag 31 januari 2011 17:28 schreef Terpentin07 het volgende:
. Af en toe denk ik er wel over na om een kleine pizzaoven te gaan kopen.
Ow, nooit geweten. Ik zal er eens mee experimenteren. Kan in mijn hoofd zitten dat majoraan anders smaaktquote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:19 schreef reclamedoos het volgende:
Volgens mij zijn oregano (mag op mijn pizza nooit ontbreken, jummie) en majoraan hetzelfde. Dubbele portie is niet erg
Toffe site!quote:Op dinsdag 1 februari 2011 23:45 schreef Naamah het volgende:
Oregano en marjoraan zijn inderdaad ongeveer hetzelfde en toch een beetje anders. Verschil staat hier wel goed uitgelegd: http://www.kruidjes.be/kruiden/kruiden.php?recipeid=70
quote:Op zaterdag 5 februari 2011 10:29 schreef MaximusTG het volgende:
Maxidingus!!?!
Wachttijd heeft meeste invloed op de smaak, niet op het bakresultaat.
Mag het ook langer? Ik ben de hele middag weg.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 12:17 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Jooo, volgens mij kan je het rustig 2 a 3 uren bij kamertemp. houden?
Oh okequote:Op zaterdag 5 februari 2011 12:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Zet je het wel in de koelkast, haal je het eruit als je thuis komt en laat het dan nog 2 uur afgedekt staan?
Weet ook niet hoor, knoei vandaag ook voor het eerst aan
De vorige keer had gruyère, Parmezaanse kaas en nagelkaas (niet authentiek, wel lekker!) en alles zelf geraspt.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 13:54 schreef AkTje het volgende:
Ik heb gemerkt dat kaas ook al een heel verschil doet bij een pizza.. Zo zou ik nooit voorverpakte kaas kopen bij de supermarkt maar gewoon een blok kaas nemen en zelf raspen.
In het vorig topic had ik het ook nog eens gevraagd maar niet echt reactie op gehad, wat voor een kaas wordt er gebruikt door jullie? Jong belegen, Belegen, Oude, Emmenthaler etc etc?
Ja!quote:Op zaterdag 5 februari 2011 15:28 schreef Zoheetik het volgende:
Ik gebruik belegen of jong belegen goudse en mozzarella.
Wil ook nog wel eens wat anders proberen, maar wat?
Edammer staat nog op het lijstje.
Gorgonzola ook lekker?
Ken je dat niet? Kaas met kruidnagels er door.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ik doe niet aan worst. Maar wat is nagelkaas?
Als ik zo'n doosje gorgonzola koop dan houd ik zoveel over, zo jammer.
Danablu smaakt ook prima, doosje voor 1,29 euro ofzo!quote:Op zaterdag 5 februari 2011 15:32 schreef Zoheetik het volgende:
Ik doe niet aan worst. Maar wat is nagelkaas?
Als ik zo'n doosje gorgonzola koop dan houd ik zoveel over, zo jammer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |