abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 21 februari 2011 @ 19:13:23 #201
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_93114920
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 19:10 schreef DuracellPower het volgende:

[..]

Vis is ook fokking duur tegenwoordig! :( Of is dat alleen in mijn hoofd? :P
Ligt eraan waar je het haalt natuurlijk hé :9
Maar inderdaad, al die moraal ridders zitten succesvol te janken waardoor de vis duur wordt. Nou valt kibbeling wel mee (tenminste bij de plek waar ik het haal, 3 euro voor een normaal bakkie, 4,50 voor groot en voor 7,50 heb je genoeg voor 3 personen)

Vooral hollandse garnalen en paling is om te janken zo duur (en in mindere mate zalm)
pi_93115325
Nice topic :D Achja, ik heb familie.... welke ingevroren reepjes knolselderij voor frietjes aanzagen. 1e graads over het gezicht en armen.
  maandag 21 februari 2011 @ 19:33:33 #203
307943 DuracellPower
Ever lasting power
pi_93116029
quote:
1s.gif Op maandag 21 februari 2011 19:13 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ligt eraan waar je het haalt natuurlijk hé :9
Maar inderdaad, al die moraal ridders zitten succesvol te janken waardoor de vis duur wordt. Nou valt kibbeling wel mee (tenminste bij de plek waar ik het haal, 3 euro voor een normaal bakkie, 4,50 voor groot en voor 7,50 heb je genoeg voor 3 personen)

Vooral hollandse garnalen en paling is om te janken zo duur (en in mindere mate zalm)
Ja klopt, wat mij ook opvalt.... Ik kom uit de Zaanstad, niet heel ver uit de kust. Daar kost een bakje kibbeling ook +-3 euro, heb in Nijmegen gewoond, woon nu in Utrecht. Beide steden betaal je inderdaad 4/ 4.50 Vooral Nijmegen was duur :P

Op zich ook wel weer logisch natuurlijk :P.
pi_93152085
Met kerst wilde ik voor het toetje een vanille sausje maken waar ik 3 eierdooiers voor nodig had, dus ik de eieren keurig netjes scheiden.. ene deel hoppa in de gootsteen en het andere deel in het pannetje.
Daarna flink heftig staan roeren maar ik zag maar geen verschil in het sausje ontstaan, wel kreeg ik (voor mijn gevoel) aardig wat schuim.. Waarop mijn moeder zei, moest je het gele deel niet in de pan gooien? }:|

Dat toetje bleek nog aardig lekker te zijn zonder vanille saus O-)
pi_93153282
Ik heb echt zo hard moeten lachen om dit topic :D
Tranen in mijn ogen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_93156386
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 15:03 schreef rioohhh het volgende:
Met kerst wilde ik voor het toetje een vanille sausje maken waar ik 3 eierdooiers voor nodig had, dus ik de eieren keurig netjes scheiden.. ene deel hoppa in de gootsteen en het andere deel in het pannetje.
Daarna flink heftig staan roeren maar ik zag maar geen verschil in het sausje ontstaan, wel kreeg ik (voor mijn gevoel) aardig wat schuim.. Waarop mijn moeder zei, moest je het gele deel niet in de pan gooien? }:|

Dat toetje bleek nog aardig lekker te zijn zonder vanille saus O-)
Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt?

Mijn allerergste blunder heb ik volgens mij in een eerdere versie van dit topic al genoemd:

Toenmalig vriendlief komt eten. De hele mise-en-place klaar voor een heerlijke serie tapas, het huis helemaal schoon, zelf opgetut. Nog 5 minuten te gaan voor ie zou komen, dus ik steek de oven nog even aan om er zo alvast een stokbroodje in te doen.

Nu deed mijn oven toen altijd wat moeilijk, ik moest het gas even ca 30-60 seconden laten lopen voor hij vlam vatte. Dus ik dacht in mijn "alles moet perfect zijn!" toen ik het gas open had gezet: o, nog even snel de vuilniszak voor de deur zetten. Ik kom terug en steek de oven aan.

Komt er serieus een steekvlam van 1 meter uit de oven zetten, recht mijn gezicht in. Mijn haren half weggesmeuld (mijn pony was 4 cm korter en ik had overal verbrande stukjes haar op mijn gezicht - helemaal leuk als je de dag ervoor net naar de kapper bent geweest), en mijn rechter wenkbrauw ook (ik heb nog steeds een hapje uit mijn wenkbrauw hierdoor, jaren later).

Ik ben meteen naar de badkamer gehold om te checken of ik niks serieuzer had verbrand en eventueel smeulende haren te blussen met een natte theedoek.

Toen de bel ging stond ik dus in de deuropening met verbrande haren, een natte theedoek op mijn hoofd, een verbrande wenkbrauw en stinkend naar verkoold haar. :')
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 22 februari 2011 @ 17:11:49 #207
266552 grasisbruin
Kleurenblind dus
pi_93158243
Mijn vader maakte altijd erwtensoep in een oude snelkookpan met een afneembaar drukventiel.

De laatste keer dat ie die pan heeft gebruikt zal het ventiel wel vast hebben gezeten.

Gevolg: Pan bouwt druk zo ver op dat het ventiel verticaal tegen het plafond schoot en de inhoud van de pan gedeeltelijk als een fontein van erwtensoepnevel over de keuken verspreid werd. :{
Kleurenblinden zien de wereld met andere ogen
pi_93158673
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 16:34 schreef cinnamon_M het volgende:
Toen de bel ging stond ik dus in de deuropening met verbrande haren, een natte theedoek op mijn hoofd, een verbrande wenkbrauw en stinkend naar verkoold haar. :')
Haha als dat geen basis is voor een goede relatie; ik had mijn vriendin spontaan ten huwelijk gevraagd als ze zo de deur opendeed!

[ Bericht 0% gewijzigd door zatoichi op 22-02-2011 18:27:05 ]
  dinsdag 22 februari 2011 @ 17:34:45 #209
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_93159547
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 16:34 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt?

Mijn allerergste blunder heb ik volgens mij in een eerdere versie van dit topic al genoemd:

Toenmalig vriendlief komt eten. De hele mise-en-place klaar voor een heerlijke serie tapas, het huis helemaal schoon, zelf opgetut. Nog 5 minuten te gaan voor ie zou komen, dus ik steek de oven nog even aan om er zo alvast een stokbroodje in te doen.

Nu deed mijn oven toen altijd wat moeilijk, ik moest het gas even ca 30-60 seconden laten lopen voor hij vlam vatte. Dus ik dacht in mijn "alles moet perfect zijn!" toen ik het gas open had gezet: o, nog even snel de vuilniszak voor de deur zetten. Ik kom terug en steek de oven aan.

Komt er serieus een steekvlam van 1 meter uit de oven zetten, recht mijn gezicht in. Mijn haren half weggesmeuld (mijn pony was 4 cm korter en ik had overal verbrande stukjes haar op mijn gezicht - helemaal leuk als je de dag ervoor net naar de kapper bent geweest), en mijn rechter wenkbrauw ook (ik heb nog steeds een hapje uit mijn wenkbrauw hierdoor, jaren later).

Ik ben meteen naar de badkamer gehold om te checken of ik niks serieuzer had verbrand en eventueel smeulende haren te blussen met een natte theedoek.

Toen de bel ging stond ik dus in de deuropening met verbrande haren, een natte theedoek op mijn hoofd, een verbrande wenkbrauw en stinkend naar verkoold haar. :')
Je stond letterlijk "in vuur en vlam". :D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_93189193
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 16:34 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt?
Ik heb die dag ruim 5 uur in de keuken gestaan, dus had er geen zin meer in om nog langer bezig te zijn ;)

Moest overigens wel even stilletjes lachen om de rest van je verhaal.. :P
  woensdag 23 februari 2011 @ 15:08:14 #211
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_93201602
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:50 schreef Elvi het volgende:
Ik wilde spritsen (de koekjes) maken en het recept had t over 50 cl water. Wat 500 ml is. Maar ze bedoelden blijkbaar 50 ml ;( Dus het deeg was vlokkerig (water en boter mixt nu eenmaal niet lekker) en eenmaal op de bakplaat liep het uit tot taaie pannekoekjes.

Ik heb wel vaker van dat soort blunders, maar dat komt dan meer dat de aangegeven hoeveelheid niet klopt of dat het ingrediënt toch anders is dan wat de schrijver gebruikt. Voorbeeld: Nederlandse cacao is veel sterker dan Amerikaanse cacao. Als je dezelfde hoeveelheid gebruikt krijg je ontzettende bittere koekjes.
Met buitenlanse recepten moet je ook oppassen met maten als een "cup", wat dus niet hetzefde is als een "kopje". Idem dito met een "teaspoon", wat dus geen hollands theelepeltje is, maar een dessertlepel qua hoeveelheid.

Ooit eens Irish Stew gemaakt. De stew werd in eerste instantie erg stroperig en te smaakvol. toch maar wat water bijgegooid en was uiteindelijk superlekker (als alle hoeveelheden verdubbelen wordt het enkel wat geconcentreerder) :)
The best firms advertise the least...
pi_93202920
Keer een pudding gemaakt waar een saus van fruit overheen moest.
Dus hoppa ff snel een pan achteruit de kast gepakt. Fruit erin. Champagne erin (stond al open). Staafmixer erin. Klaar.
Kijk ik eens goed zie ik een zilvervisje bovenop liggen....
Tja dus ik (als man zijnde) flikker dat beestje eruit. Klaar!

Toevallig (en gelukkig) komt vriendin lief aan lopen. Huh wat is er? blablabla.
Dusseuh ze vraagt. Hoeveel zou je er fijn gemaakt hebben?

Fuck helemaal niet aangedacht.

Dat werd dus pudding zonder saus. Wel lekker!

Tip voor mezelf: Woon je in een nieuwbouw, check je pannen die je weinig gebruikt altijd voor die kutbeesten.
  woensdag 23 februari 2011 @ 15:54:12 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93204186
Ik had een fijn espresso apparaatje,

Vergat de filter die tussen het bovenste deel zit en het koffiepoeder, en zette het op het vuur. Water kwam aan de kook en normaal gesproken drukt de stoom dan het water door de koffie het bovenste deel in.
Nu was er een soort van PFLAFFF geluid, en ik zag hoe de keuken een nieuw kleurtje kreeg, het stralend wit dat er net een tijdje opzat was nu gebroken witte beige vlekken met zwarte puntjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 februari 2011 @ 00:53:58 #214
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_93236222
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat het vlees ingevroren is geweest.
Dat dus en er is in Nederland moeilijk aan fatsoenlijk vlees te komen. Misschien een enkele slager met liefde, maar die krijgt het standaard niet meer aangeleverd via de gewone inkoop (het "slachthuis").
The best firms advertise the least...
  donderdag 24 februari 2011 @ 01:00:13 #215
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_93236506
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had een fijn espresso apparaatje,
[ afbeelding ]
Vergat de filter die tussen het bovenste deel zit en het koffiepoeder, en zette het op het vuur. Water kwam aan de kook en normaal gesproken drukt de stoom dan het water door de koffie het bovenste deel in.
Nu was er een soort van PFLAFFF geluid, en ik zag hoe de keuken een nieuw kleurtje kreeg, het stralend wit dat er net een tijdje opzat was nu gebroken witte beige vlekken met zwarte puntjes.
Is dat niet een blunder van het apparaat dan van jou of mis ik iets? heb een jaar jang koffie gezet met zo'n ding en nooit problemen gehad? Druk zou niet mogen bestaan in dat ding.

Filter vergeten? dan gooi je dus toch de koffie bij het water? Snap em niet :?
The best firms advertise the least...
  donderdag 24 februari 2011 @ 01:09:58 #216
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_93236928
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 01:00 schreef edcetera het volgende:

[..]

Is dat niet een blunder van het apparaat dan van jou of mis ik iets? heb een jaar jang koffie gezet met zo'n ding en nooit problemen gehad? Druk zou niet mogen bestaan in dat ding.

Filter vergeten? dan gooi je dus toch de koffie bij het water? Snap em niet :?
Ik neem zo´n potje altijd mee op vakantie en weekenden. De vorige verneukte ik met chloor dus een nieuwe gekocht. Enfin, kwijt en dus zag ik zo´n potje staan bij de Hema. Meegenomen. Ding deugde voor geen meter en heb mijn handen aardig verbrand. Stoom kwam vanonder het handvat uit,

Het is een beste koffiepot, makkelijk meenemen maar ik haal nooit meer een nepper uit de Hema. Goedkoop is duurkoop. Weg met die rommel.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_93237263
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 17:19 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Haha als dat geen basis is voor een goede relatie; ik had mijn vriendin spontaan ten huwelijk gevraagd als ze zo de deur opendeed!
Lol! Ik vond mezelf ergens ook wel schattig, geloof ik. De relatie is overigens niks geworden, maar dat lag niet aan dit incident ;) ik vond m toch niet leuk genoeg

Die koffiepotjes maken trouwens (mits goed werkend) erg lekkere koffie, mijne is vrees ik ook niet optimaal meer, de rubber lijkt wat verweerd. Is zeker niet meer te fixen?
(blijf hem toch eigenwijs gebruiken, dus wie weet levert het nog een leuk verhaal voor dit topic op :D )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_93238440
Rubbertjes zijn gewoon los te krijgen, zo'n kookwinkel die bialetti verkoopt zal het wel gewoon hebben. Ook al heb je geen bialetti, zijn toch een beetje standaard maten volgens mij.
pi_93240296
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 01:49 schreef tjoptjop het volgende:
Rubbertjes zijn gewoon los te krijgen, zo'n kookwinkel die bialetti verkoopt zal het wel gewoon hebben. Ook al heb je geen bialetti, zijn toch een beetje standaard maten volgens mij.
Oh, dat zou erg fijn zijn, ik ga er eens kijken! Tis volgens mij trouwens wel een bialetti (al weet ik het niet zeker), maar dan tweedehands :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_93240673
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 03:06 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Oh, dat zou erg fijn zijn, ik ga er eens kijken! Tis volgens mij trouwens wel een bialetti (al weet ik het niet zeker), maar dan tweedehands :)
dan is het sowieso geen probleem

edit: online bestellen kan ook, bijv http://www.koffiecenter.n(...)r-ring-3-kopjes.html
  donderdag 24 februari 2011 @ 03:59:41 #221
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_93241002
Vergeten de room te binden voor een roomsaus, lekker waterig pastasausje :) De broccoli voor in de pasta tot pulp koken. Sowieso ben ik slecht in vlees, ziet er regelmatig niet te eten uit.
  donderdag 24 februari 2011 @ 04:09:31 #222
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_93241099
Welke niet? Alles brandt altijd aan bij mij. Ik vind het zelf niet zo slecht smaken, maar een ander zet ik dat niet zo gauw voor. Dan bestel ik maar wat. Oh, en teveel zout! Ik ben dol op zout, hoe meer hoe beter, dat je er rillingen van krijgt. Van genot! Maar dat kan ik anderen ook echt niet voorzetten. Gelukkig kook ik toch meestal voor mezelf.

Ik kan sowieso erg weinig in de keuken. Stamppotten kan ik maken, vooral boerenkool omdat dat mijn lievelingseten is, maar verder bak ik alles. Ik eet váák stamppotten om nog een beetje gezond te blijven, zodoende.
  donderdag 24 februari 2011 @ 04:10:18 #223
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_93241108
Het allerergste was toen ik als tiener de frituurpan op het fornuis zette... Hoe autistisch was ik :'). Ik dacht er totaal niet bij na :'). De bodem smolt.
  donderdag 24 februari 2011 @ 04:18:04 #224
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_93241177
Toen ik 7 of 8 jaar oud was wilde ik ommeleten maken. En dacht dat die dingen werden gemaakt van Blueband/boter. Van die reklame weetjewel. Dus in een opwelling stond ik vroeg op en begon boter te smelten in een koekepan. In de hoop dat dat ommeletten werden. De hele keuken werd een sauna van boterlucht. Maar geen ommeletten te bekennen.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  donderdag 24 februari 2011 @ 04:20:35 #225
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_93241193
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 04:18 schreef Schenkstroop het volgende:
Toen ik 7 of 8 jaar oud was wilde ik ommeleten maken. En dacht dat die dingen werden gemaakt van Blueband/boter. Van die reklame weetjewel. Dus in een opwelling stond ik vroeg op en begon boter te smelten in een koekepan. In de hoop dat dat ommeletten werden. De hele keuken werd een sauna van boterlucht. Maar geen ommeletten te bekennen.
Dat mag nog, want toen was je klein O+.
pi_93241229
Thuiskomen na een avondje stappen, voor het slapen gaan nog even een boterhammetje met een omelet willen maken en dan de volgende morgen je keuken terugvinden onder de ketchup en mosterd. :o
Halve week bezig geweest om die vlekken weg te krijgen. :(
  donderdag 24 februari 2011 @ 06:18:46 #227
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_93241552
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 03:31 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

dan is het sowieso geen probleem

edit: online bestellen kan ook, bijv http://www.koffiecenter.n(...)r-ring-3-kopjes.html
Wow, wil gelijk zo'n ding aanschaffen:

http://www.koffiecenter.n(...)xpress-3-kopjes.html
The best firms advertise the least...
pi_93241632
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 06:18 schreef edcetera het volgende:

[..]

Wow, wil gelijk zo'n ding aanschaffen:

http://www.koffiecenter.n(...)xpress-3-kopjes.html
Groot gelijk, goede manier om lekkere koffie te maken. Ondanks dat ik een espressomachine heb gebruik ik em nog regelmatig. Zeker in de ochtend, lekker snel en de keuken vult zich al snel met zo'n heerlijke koffiegeur O+
pi_93241701
Kwam een keer thuis van een evenement en dacht nog wat te snacken te maken. Met mijn dronken kop. Pan aan, vlees erin en kruiden eroverheen lopen mikken :'). Kruiden aangebrand en ja hoor daar ging mijn brand alarm om 3 uur 's nachts. Mijn Buurman stond meteen aan mijn bel te trekken om te kijken wat er mis was. Probeerde we met zijn tweeën de brand alarm af te zetten wat nog een helse klus was aangezien ik een 3 meter hoge plafond heb. Net niks hoogs genoeg had waar ik op kon staan en ik er net niet erbij kwam met mijn vingers. Gelukkig had ik nog een oude swiffer waarvan ik de stok kon loskoppelen. Laatste keer dat ik dronken achter mijn kookplaten sta.
With all due respect. F*ck you, Sir!
  donderdag 24 februari 2011 @ 09:20:47 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93243045
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 01:00 schreef edcetera het volgende:

[..]

Is dat niet een blunder van het apparaat dan van jou of mis ik iets? heb een jaar jang koffie gezet met zo'n ding en nooit problemen gehad? Druk zou niet mogen bestaan in dat ding.

Filter vergeten? dan gooi je dus toch de koffie bij het water? Snap em niet :?
Het deel wat je er bovenop schroeft, daar zit onderin een filter.
Als je het niet snapt heb je die er dus nooit uitgehaald, net als zovele nederlanders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93243580
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 06:18 schreef edcetera het volgende:

[..]

Wow, wil gelijk zo'n ding aanschaffen:

http://www.koffiecenter.n(...)xpress-3-kopjes.html
Even verder zoeken. 27 euro is echt veel te duur..... gangbare prijs voor dat maatje van bialetti is zo ongeveer 18 euro.

quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 15:08 schreef edcetera het volgende:

[..]

Met buitenlanse recepten moet je ook oppassen met maten als een "cup", wat dus niet hetzefde is als een "kopje". Idem dito met een "teaspoon", wat dus geen hollands theelepeltje is, maar een dessertlepel qua hoeveelheid.

Ooit eens Irish Stew gemaakt. De stew werd in eerste instantie erg stroperig en te smaakvol. toch maar wat water bijgegooid en was uiteindelijk superlekker (als alle hoeveelheden verdubbelen wordt het enkel wat geconcentreerder) :)
Het beste reken je het gewoon om naar milliliters. Dan moet je ook opletten waar een boek vandaan komt, een Amerikaanse Cup, Engelse Cup en een Australische Cup zijn namelijk alle drie anders. Maar wat de theelepels betreft: dat snapt de Nederlander gewoon niet. Een theelepel is groot, ongeveer zo groot als een gebaksvorkje, en dat scheelt nauwelijks met een engelse teaspoon. Een koffielepel is een stuk kleiner, die noemen we hier vaak (incorrect) theelepel.
pi_93243962
Ach ik doe het vaak op gevoel en smaak; maar inderdaad; voor de theelepel gebruik ik een redelijk grote lepel; 1/3 misschien wel 1/2 van een Nederlandse eetlepel (hoewel ik pak altijd weer een grotere eetlepel als ik eetlepels moet afmeten :D)

Ohja dat doet me wel weer aan een blunder denken; simpel gerecht (DanDan-noodles van Jamie's amerika), daar had ik en verkeerd afgemeten met de sezchuan-peper en ipv een bouillonblokje op een hele pan water, de hoeveelheid voor bouillon aangehouden (dus vier blokjes in twee liter). Nou dat was niet te vreten zeg! (itt Grunge kook ik met heel weinig zout; driekwart van de grote pot jozo is dit jaar over de stoep gegaan toen er ijs lag (ik wil weer grof zeezout; veel beter!))
  donderdag 24 februari 2011 @ 10:09:17 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93244366
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 06:18 schreef edcetera het volgende:

[..]

Wow, wil gelijk zo'n ding aanschaffen:

http://www.koffiecenter.n(...)xpress-3-kopjes.html
Als je dat ding aanschaft laat je dan ook uitleggen hoe je hem schoonmaakt. Gros van de mensen in noord europa hebben geen idee en laten de filter in het bovenste deel altijd zitten, je wilt niet weten wat zich daar allemaal boven vormt aan afzettingen.

Als ik een huisje huur in Italie koop ik daar altijd een nieuwe moko, want de rubber ring van het bovenste filter van de moko die je altijd daar in de keuken vind is altijd versteend.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93244470
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik een huisje huur in Italie koop ik daar altijd een nieuwe moko, want de rubber ring van het bovenste filter van de moko die je altijd daar in de keuken vind is altijd versteend.
Je weet dat de rubber ringen ook los te krijgen zijn voor een paar cent, zodat je niet een heel potje hoeft te kopen? ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 24 februari 2011 @ 10:15:53 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93244552
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:12 schreef Gripper het volgende:

[..]

Je weet dat de rubber ringen ook los te krijgen zijn voor een paar cent, zodat je niet een heel potje hoeft te kopen? ;)
Ja, dat weet ik, maar dan moet ik ook die jarenlang niet schoongemaakte moko gaan schoonmaken, en zo een ding koop jij bij de italiaanse supermarkt voor iets van 8 a 9 euro, neem hem na de vakantie mee naar huis en heb er tot nu toe altijd iemand een plezier mee weten te doen. Heb verder 2 huishoudens en in ieder huis staat er ook eentje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93244908
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat weet ik, maar dan moet ik ook die jarenlang niet schoongemaakte moko gaan schoonmaken, en zo een ding koop jij bij de italiaanse supermarkt voor iets van 8 a 9 euro, neem hem na de vakantie mee naar huis en heb er tot nu toe altijd iemand een plezier mee weten te doen. Heb verder 2 huishoudens en in ieder huis staat er ook eentje.
heb je ook weer gelijk in.
Bij mij staan ook de 1, 2, en 3-kops gebroederlijk op een rijtje. Worden eigenlijk alleen op vakantie gebruikt, op het aanrecht heb ik toch een domobar staan. c_/
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 24 februari 2011 @ 16:22:50 #237
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_93260694
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat ding aanschaft laat je dan ook uitleggen hoe je hem schoonmaakt. Gros van de mensen in noord europa hebben geen idee en laten de filter in het bovenste deel altijd zitten, je wilt niet weten wat zich daar allemaal boven vormt aan afzettingen.

Als ik een huisje huur in Italie koop ik daar altijd een nieuwe moko, want de rubber ring van het bovenste filter van de moko die je altijd daar in de keuken vind is altijd versteend.
Bedankt voor de tip, zou zonde zijn van dat apparaat.

Heb ondertussen een Bialetti Moka Express Espresso Maker, 6 Cup besteld + reserve filter op amazon.co.uk voor £25,- (¤30)
Verwachte leverdatum: 4 maart, ik kan niet wachten :)
The best firms advertise the least...
pi_93266691
quote:
6s.gif Op zondag 9 januari 2011 14:50 schreef Treinhomo het volgende:
Kip in de combimagnetron bereiden:
Tijd ingesteld op 1 uur, echter vergeten de 'grill' stand te selecteren.
Gevolg: kip is een uur lang op vol vermogen bestookt met magnetronstraling. Kip kwam eruit als karton.
Zoiets heb ik ook ooit gedaan, maar dan met een afbakstokbrood..
Nieuwe combimagnetron, bij de oude kon je na het voorverwarmen altijd direct de tijd instellen en gaan, bij de nieuwe moest je dus nogmaals het 'oven' symbooltje aantikken :')
8 minuten... Nog steeds behoorlijk bleek dat broodje.. Nog maar een minuut of wat erbij... Hmm, nog steeds wit. 5 minuutjes erbij nog dan maar (het was laat, en ik had een biertje op :') ).
Op 'n gegeven moment ruik ik iets branderigs.. Deur naar de keuken open, en echt een DICHTE witte rook dringt de kamer binnen.. KUT..

Theedoek voor mn gezicht, buitendeur open, ovendeur open, nog meer rook, snel brood naar buiten gepleurt. Het leek wel een stuk steenkool :')
pi_93364243
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 18:43 schreef Jeff89 het volgende:

[..]

Zoiets heb ik ook ooit gedaan, maar dan met een afbakstokbrood..
Nieuwe combimagnetron, bij de oude kon je na het voorverwarmen altijd direct de tijd instellen en gaan, bij de nieuwe moest je dus nogmaals het 'oven' symbooltje aantikken :')
8 minuten... Nog steeds behoorlijk bleek dat broodje.. Nog maar een minuut of wat erbij... Hmm, nog steeds wit. 5 minuutjes erbij nog dan maar (het was laat, en ik had een biertje op :') ).
Op 'n gegeven moment ruik ik iets branderigs.. Deur naar de keuken open, en echt een DICHTE witte rook dringt de kamer binnen.. KUT..

Theedoek voor mn gezicht, buitendeur open, ovendeur open, nog meer rook, snel brood naar buiten gepleurt. Het leek wel een stuk steenkool :')
Haha helaas een zeer bekend verhaal

Laatst een biefstuk aan het bakken, zit ie opeens te roken, ik haal hem na een tijdje van het vuur af, loop ff met de pan, vliegt opeens de vlam in de pan :') Ik snel met die vlammende pan naar de kraan toe lopen en het vuur doven met de kraan :P Was wel lekker warm dat dan weer wel
  zaterdag 26 februari 2011 @ 21:05:18 #240
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_93364609
Teveel panekoeken-beslag in een klein pannetje bij het gourmet-stel.. Dat ding wordt NOOIT gaar!
/learn the hard way.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_93364654
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 21:05 schreef Schenkstroop het volgende:
Teveel panekoeken-beslag in een klein pannetje bij het gourmet-stel.. Dat ding wordt NOOIT gaar!
/learn the hard way.
Wel lekker met schenkstroop. :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 26 februari 2011 @ 21:10:29 #242
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_93364853
En margarine als vet gebruiken voor bij het bakken in de koekepan (welbekende ruitjes-boter bijvoorbeeld) was ook een faal. Het kan niet veel hitte hebben en dan stinkt je hele keuken naar de olie-roet!

Of je moet de pan niet te heet laten worden en direkt bakken. Maar dan bak je geen vlees gaar hoogstens eieren. Ik zie teveel jongens dat nogsteeds doen.

/I learned the hard way.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  zaterdag 26 februari 2011 @ 21:14:01 #243
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_93364999
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 21:06 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Wel lekker met schenkstroop. :P
Neejoh dat wil niemand meer hebben :P

Als bonus krijg je ook nogeens al die blikken zo van: jij bent wel gierig he om zoveel beslag te nemen. Terwijl het eigenlijk komt doordat je daarvoor nul ervaring had met gourmetten :'(
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  zaterdag 26 februari 2011 @ 21:32:46 #244
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_93365885
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 20:57 schreef MultiBanaan het volgende:

[..]

Haha helaas een zeer bekend verhaal

Laatst een biefstuk aan het bakken, zit ie opeens te roken, ik haal hem na een tijdje van het vuur af, loop ff met de pan, vliegt opeens de vlam in de pan :') Ik snel met die vlammende pan naar de kraan toe lopen en het vuur doven met de kraan :P Was wel lekker warm dat dan weer wel
Levensgevaarlijk mongool. :')
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  zondag 27 februari 2011 @ 00:41:02 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93373972
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 21:10 schreef Schenkstroop het volgende:
En margarine als vet gebruiken voor bij het bakken in de koekepan (welbekende ruitjes-boter bijvoorbeeld) was ook een faal. Het kan niet veel hitte hebben en dan stinkt je hele keuken naar de olie-roet!

Of je moet de pan niet te heet laten worden en direkt bakken. Maar dan bak je geen vlees gaar hoogstens eieren. Ik zie teveel jongens dat nogsteeds doen.
Ja, zoals dat restaurant dat bekend staat om zijn biefstukken, Loetje in A'dam. Bakt zijn biefstukken in de margarine. Kan echt niet he?
pi_93374906
margarine niet kunnen gebruiken als vet, wut?
pi_93374983
een hele goede biefstuk lekker 10min laten ontdooien in kokend water.
was vergeten dat hij dan ook gaar wordt :+
pi_93378003
quote:
1s.gif Op zondag 27 februari 2011 01:04 schreef fespo het volgende:
een hele goede biefstuk lekker 10min laten ontdooien in kokend water.
was vergeten dat hij dan ook gaar wordt :+
Een biefstuk netjes laten ontdooien in koud water, en dan ontdekken dat het zakje lek is.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_93382439
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 februari 2011 21:32 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

Levensgevaarlijk mongool. :')
Klopt ja
  zondag 27 februari 2011 @ 14:23:39 #250
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_93389352
Een curryfles die over de datum was openen in mijn net geschilderde kamer ;(
Dikke knal en een rode streep van een meter of 3 over mijn plafond |:( |:(
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  zondag 27 februari 2011 @ 14:28:50 #251
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_93389566
quote:
1s.gif Op zondag 27 februari 2011 14:23 schreef henkde_j het volgende:
Een curryfles die over de datum was openen in mijn net geschilderde kamer ;(
Dikke knal en een rode streep van een meter of 3 over mijn plafond |:( |:(
:D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_93390119
Ik heb laatst het vuur aan laten staan na het koken. Pan eraf gehaald, ben gaan eten maar de pit dus aangelaten, uur later kwam ik beneden en het meurde nogal :{.
  zondag 27 februari 2011 @ 15:25:15 #253
331246 Kentekenplaat
Vaak op de foto.
pi_93392367
quote:
1s.gif Op zondag 27 februari 2011 14:41 schreef -Trinity- het volgende:
Ik heb laatst het vuur aan laten staan na het koken. Pan eraf gehaald, ben gaan eten maar de pit dus aangelaten, uur later kwam ik beneden en het meurde nogal :{.
Ow, dat heb ik ook een keer gehad. :|W
Verkrijgbaar met diverse letter- en cijfercombinaties!
pi_93392626
quote:
1s.gif Op zondag 27 februari 2011 15:25 schreef Kentekenplaat het volgende:

[..]

Ow, dat heb ik ook een keer gehad. :|W
Ik ook, en ook wel eens met de (lege) pan nog op het vuur.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 1 maart 2011 @ 15:29:42 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93492252
Ik maak gelukkig niet veel blunders, of ik vergeet ze gewoon weer snel, dat kan ook. Maar vandaag kwam ik het bewijs tussen mijn foto's tegen. Oja, dacht ik, dat was wel erg stom toen ja. De eerste keer dat ik turnip cake ging maken ontdekte ik dat ik geen rijstmeel in huis had, alleen maar kleefrijstmeel. En in plaats van eerst even te googelen (dan had ik wel beter geweten) ging ik gewoon verder en gebruikte het kleefrijstmeel. Nou, ik kan je nu dus uit eigen ervaring vertellen: da werkt nie!



Mengsel stijfde niet op en bakken ging ook niet.
Later nog eens gedaan met gewoon rijstmeel en toen ging het precies zoals het moest:


Homemade Turnip Cake
pi_93492398
Dat eerste plaatje ziet er heel goor uit :D
...::: Feyenoord < > Rotterdam:::...
  dinsdag 1 maart 2011 @ 15:48:50 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93493006
Ja, en zo smaakte het ook. 8)7
Dus geen nieuwe ontdekking of zo.
pi_93493009
Ik vind het er sowieso niet heel frisjes uitzien :')
  dinsdag 1 maart 2011 @ 18:50:12 #259
171605 henkde_j
BAM BAM BAM
pi_93501457
Dat wat je ziet op de tweede foto zou ik ook eerder in de boom hangen voor de vogeltjes ipv zelf opeten :')
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  dinsdag 1 maart 2011 @ 18:55:31 #260
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_93501731
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 18:50 schreef henkde_j het volgende:
Dat wat je ziet op de tweede foto zou ik ook eerder in de boom hangen voor de vogeltjes ipv zelf opeten :')
Vetreep I.P.V vetbol. :D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  dinsdag 1 maart 2011 @ 18:57:39 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93501820
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 15:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak gelukkig niet veel blunders, of ik vergeet ze gewoon weer snel, dat kan ook. Maar vandaag kwam ik het bewijs tussen mijn foto's tegen. Oja, dacht ik, dat was wel erg stom toen ja. De eerste keer dat ik turnip cake ging maken ontdekte ik dat ik geen rijstmeel in huis had, alleen maar kleefrijstmeel. En in plaats van eerst even te googelen (dan had ik wel beter geweten) ging ik gewoon verder en gebruikte het kleefrijstmeel. Nou, ik kan je nu dus uit eigen ervaring vertellen: da werkt nie!

[ afbeelding ]

Mengsel stijfde niet op en bakken ging ook niet.
Later nog eens gedaan met gewoon rijstmeel en toen ging het precies zoals het moest:

[ link | afbeelding ]
Homemade Turnip Cake
Als ik de foto van de Rettich zie wordt ik bang van je.
http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5488909606/#/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 maart 2011 @ 19:01:57 #262
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93502042
en terecht :P
  dinsdag 1 maart 2011 @ 19:43:25 #263
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_93504395
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 maart 2011 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik de foto van de Rettich zie wordt ik bang van je.
http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5488909606/#/
:D! _O-
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  woensdag 2 maart 2011 @ 02:28:24 #264
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_93524954
Ik hou van pittig eten, en sinds ik een keer een pizza met heel veel peper op heb ik het buitenland, gooi ik zelf ook witte en zwarte peper over een pizza.

Ik stopte zojuist een pizza in de oven en was 'm vergeten te kruiden... Dus ik pak de pepermolen en strooi er zwarte peper overheen, nog een beetje oregano eroverheen en vervolgens pakte ik een busje witte peper... So far so good.

Alleen stuifde de peper de lucht in door de warmte in de oven, zo in mijn ogen... (warmte stijgt)
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_93539669
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 februari 2011 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Eigen blunder
Sambal maken, pepers snijden zonder handschoenen aan en dan een uurtje later even je lenzen uit proberen te doen.
Probeer eens te pissen daarna... Dat is een nachtje wijdbeens slapen...
burgerweeshuis
"de mens heeft geen smaak, tenzij hij opgegeten wordt."
woensdag 26 mei 2010 12:26 schreef Kluts het volgende: Een vicieuze cirkel heeft idd geen invalshoeken.
  woensdag 2 maart 2011 @ 14:56:34 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93540050
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 14:45 schreef zwaaibaai het volgende:

[..]

Probeer eens te pissen daarna... Dat is een nachtje wijdbeens slapen...
Na het pepers snijden of het peper eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93540329
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na het pepers snijden of het peper eten?
Pepers snijden, handen denken goed gewassen te hebben, verder koken, even pissen, ontdekken dat je je handen NIET goed hebt gewassen,...
burgerweeshuis
"de mens heeft geen smaak, tenzij hij opgegeten wordt."
woensdag 26 mei 2010 12:26 schreef Kluts het volgende: Een vicieuze cirkel heeft idd geen invalshoeken.
  woensdag 2 maart 2011 @ 15:18:34 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93540889
Nooit last van. :P
  woensdag 2 maart 2011 @ 15:28:17 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93541278
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 15:03 schreef zwaaibaai het volgende:

[..]

Pepers snijden, handen denken goed gewassen te hebben, verder koken, even pissen, ontdekken dat je je handen NIET goed hebt gewassen,...
Handen wassen helpt niet
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 15:18 schreef RobinOok het volgende:
Nooit last van. :P
Wel als jij ook staand plast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 maart 2011 @ 16:50:20 #270
47102 Elvi
miemkwien
pi_93545230
Afgelopen zondag: chocola laten aanbranden in de magnetron... Nooit geweten dat je een steen van chocola kreeg dan.
  woensdag 2 maart 2011 @ 16:57:43 #271
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93545603
Waarom doe je dan ook chocolade in de magnetron?
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:00:22 #272
47102 Elvi
miemkwien
pi_93545737
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 16:57 schreef Erasmo het volgende:
Waarom doe je dan ook chocolade in de magnetron?
Nou ik wilde koekjes versieren en ik heb een silliconen UFO gekocht (zo ziet het eruit) die in de magnetron kan. Je doet er 2 blokjes chocola in, zet het even in de magnetron en dan zet je het spuitmondje erop en kan je versieren. Dat was tenminste het idee. Helaas stond er niet bij hoe lang het erin moest en heb ik sinds 2 maanden pas een magnetron die ik voornamelijk voor popcorn gebruik. Maar ik ben erachter dat 2,5 minuut op volle kracht toch íets te lang is voor gesmolten chocola.
  woensdag 2 maart 2011 @ 17:07:15 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93546101
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 17:00 schreef Elvi het volgende:

[..]

Nou ik wilde koekjes versieren en ik heb een silliconen UFO gekocht (zo ziet het eruit) die in de magnetron kan. Je doet er 2 blokjes chocola in, zet het even in de magnetron en dan zet je het spuitmondje erop en kan je versieren. Dat was tenminste het idee. Helaas stond er niet bij hoe lang het erin moest en heb ik sinds 2 maanden pas een magnetron die ik voornamelijk voor popcorn gebruik. Maar ik ben erachter dat 2,5 minuut op volle kracht toch íets te lang is voor gesmolten chocola.
LOL
begin eens met 30 seconden op 50%
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93804976
Gisteren een kip uiteen laten spatten in de oven, vraag me niet hoe
pi_93805131
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 09:17 schreef MultiBanaan het volgende:
Gisteren een kip uiteen laten spatten in de oven, vraag me niet hoe
Hoe? :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_93819919
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 09:26 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Hoe? :+
Het is een combi-apparaat dus oven en magnetron, ik zat er met mn gedachten niet bij dus deed ik de magnetron ook aan

BAM kip ontploft
pi_93821874
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 16:51 schreef MultiBanaan het volgende:

[..]

Het is een combi-apparaat dus oven en magnetron, ik zat er met mn gedachten niet bij dus deed ik de magnetron ook aan

BAM kip ontploft
*trapt open deur in...

Een echte plofkip dus oO<
  dinsdag 8 maart 2011 @ 17:49:56 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93822429
Wordt veroorzaakt door de microgolf, die maakt het water tot stoom in de kip en dan plof. Vriend van me zat bij de marine en als die een flinke sweep maakten met de Radar dan wilden er nog al eens meeuwen die te dicht bij het schip kwamen ontploffen omdat de Radar microgolven de meeuw direct in stoom omzet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93823629
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Wordt veroorzaakt door de microgolf, die maakt het water tot stoom in de kip en dan plof. Vriend van me zat bij de marine en als die een flinke sweep maakten met de Radar dan wilden er nog al eens meeuwen die te dicht bij het schip kwamen ontploffen omdat de Radar microgolven de meeuw direct in stoom omzet.
Vallende vogels... _O-
  dinsdag 8 maart 2011 @ 18:35:30 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93824479
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 18:15 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Vallende vogels... _O-
Nee, vogels die veranderen in een wolk paarse mist en veren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93824556
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, vogels die veranderen in een wolk paarse mist en veren.
ah, jammer. Anders vers vlees voor de barbecue! ^O^ :Y)
  dinsdag 8 maart 2011 @ 19:14:19 #282
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_93826079
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Wordt veroorzaakt door de microgolf, die maakt het water tot stoom in de kip en dan plof. Vriend van me zat bij de marine en als die een flinke sweep maakten met de Radar dan wilden er nog al eens meeuwen die te dicht bij het schip kwamen ontploffen omdat de Radar microgolven de meeuw direct in stoom omzet.
:D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_93826707
Ik ken wel het verhaal dat de magnetron is uitgevonden door onderzoekers die bezig waren met een nieuwe radar en merkten dat hun chocolade repen waren gesmolten. Maar dat het zó heftig is. :o

Zelf wel eens een pakje boter laten ontploffen in de magnetron. Je kent dat wel: boter vergeten uit de koelkast te halen. Op het moment zelf dan maar in een botervloot en dan eventjes in de magnetron op laag vermogen. Hoor ik een flinke plof en druipt de boter van de bovenkant naar beneden en zit er een flinke krater in de boter zelf. Ik vermoed dat de rvs botervloot er een handje in gehad heeft, met concentreren van de microgolfen.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 19:28:55 #284
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_93826758
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 maart 2011 19:28 schreef Fixers het volgende:
Ik ken wel het verhaal dat de magnetron is uitgevonden door onderzoekers die bezig waren met een nieuwe radar en merkten dat hun chocolade repen waren gesmolten. Maar dat het zó heftig is. :o

Zelf wel eens een pakje boter laten ontploffen in de magnetron. Je kent dat wel: boter vergeten uit de koelkast te halen. Op het moment zelf dan maar in een botervloot en dan eventjes in de magnetron op laag vermogen. Hoor ik een flinke plof en druipt de boter van de bovenkant naar beneden en zit er een flinke krater in de boter zelf. Ik vermoed dat de rvs botervloot er een handje in gehad heeft, met concentreren van de microgolfen.
Ninja-Edit. :D
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_93826878
quote:
Op dinsdag 8 maart 2011 19:28 schreef tomaat52 het volgende:

[..]

Ninja-Edit. :D
Ik vergiste me in de smiley.... typte :O ipv :o.
  dinsdag 8 maart 2011 @ 19:37:02 #286
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_93827243
Kwam een keer laat thuis, maar wilde wel normaal eten aangezien het er die week nog niet van was gekomen. Dacht lekker boontjes, aardappels en een stukje vlees. Aardappels opgezet even op de bank gaan zitten om het nieuws te kijken in slaap gevallen en een uur later wakker geworden door de rookmelder die afging. Pan rustig laten afkoelen buiten op het balkon en met verkoolde aardappels.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
pi_93829293
rookmelder die af gaat omdat ik mn 2e hands grillplaat aan het testen was. met blijkbaar nog een stukje plastic iets ertussen. dat walmt nogal hard.
schilders buiten kwamen al met ladder en al aangerend.
gelukkig al het plastic weer kunnen verwijderen.
  donderdag 10 maart 2011 @ 10:59:47 #288
337984 Fhaan
Vinyljunk
pi_93897263
Huisgenoot van me paar jaar terug was verzot op kip, snachts. die kerel presteerde het om het aldoor te vergeten, dat rotding aan te laten branden, daarmee het brandalarm af te laten gaan.

opzich al vervelend, maar dit was een groot pand waar we met n stuk of 50 man woonden, dus hoppa, direct brandweer. na een keer of drie werd de brandweer toch pissig en begonnen ze te dreigen met vrij grote boetes. gelukkig nooit ervan gekomen :s)
pi_93900172
quote:
Op zondag 20 februari 2011 00:18 schreef Ou-Tannu het volgende:

[..]

je kan in theorie zelfs een EI in de oven "koken" :')
In de praktijk ook:
Eieren bakken in de oven

Ik was een keer bezig met een vrij bewerkelijke pastasaus. Met zeevruchten, creme fraiche, was lekker aan het sudderen, zou erg lekker worden. Toen moest ik de (verse) pasta afgieten, pakte de pan zonder pannenlap, brand mijn klauwen en laat de pan vallen. Alle pasta inclusief kookvocht door mijn lekkere saus, kon alles weggooien. ;(
pi_93900749
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:21 schreef Farenji het volgende:

[..]

In de praktijk ook:
Eieren bakken in de oven

Ik was een keer bezig met een vrij bewerkelijke pastasaus. Met zeevruchten, creme fraiche, was lekker aan het sudderen, zou erg lekker worden. Toen moest ik de (verse) pasta afgieten, pakte de pan zonder pannenlap, brand mijn klauwen en laat de pan vallen. Alle pasta inclusief kookvocht door mijn lekkere saus, kon alles weggooien. ;(
Je had het misschien kunnen herinterpreteren als een soort Italiaanse soep. :+
pi_93942430
Smsen en koken werkt niet samen. Olie in de pan zo hard laten verbranden dat t brandalarm afging. En het ook pas doorhebben 2 tellen voordat 't zo blauw stond dat 't alarm afging. Ik stond er notabene naast, autist dat ik ben :')

(dat was vanavond dus)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_93951500
Ik heb tijdens mijn rondreis in Australië vrij veel gekookt in een dutchoven,
grote pan die je gewoon zo in het vuur kon zetten.

stoofpotten waren heel snel klaar, was zo heet dat water bijna direct ging koken als je de pan in het vuur zette.
Dit ging allemaal eigenlijk altijd wel goed. totdat we opeens mensen brood in zo'n pan zagen bakken. Dat wilde wij ook.
In de supermarkt brooddeeg gehaald, hoefde eigenlijk alleen maar wat water en zout bij,
maar om het goed te laten rijzen eigenlijk ook wat bier. Zaten we alleen zonder bier, maar met whisky zou dat ook wel gaan.

Vuurtje gestookt (overdag terwijl het 35 graden was), een mooie deegbal van alle spullen gekneed en in de pan gelegd, pan in het vuur gezet en dan zou het brood in 30 minuten helemaal gaar zijn.

Na 5 minuten komt er een beetje rook onder de deksel vandaan, maar dat zou vast zo horen.
na 10 minuten komt er wel heel veel rook onder vandaan,
deksel eraf gehaald. Ligt er 1 grote verkoolde bal in. Het was iets te heet.

Wat bleek nou,
je graaft een klein kuiltje in de grond, net ietsjes groter dan de oppervlakte van je pan,
na het opstoken van het vuur haal je er wat gloeiend hout uit, bedek je de bodem van je gat mee,
je zet de pan erop en bovenop de deksel leg je ook wat kooltjes,
Dit laat je 30 minuten staan en dan heb je een heerlijk broodje,
al rijst je deeg niet echt goed door de whisky
pi_93952884
moest vorige week precies om 7 uur weg. Dus om uurtje of 6 begonnen met eten maken. Aardappeltjes, vlees en groente. Aardappels en groente moesten beide 20 min koken. Dacht in tussentijd ff vlees uit de koelkast pakken. kom ik er achter dat ik helemaal geen vlees gekocht had :o (vermoed op de band van de appie heijn laten liggen).

Ik denk, groente in de pan, ondertussen snel naar de appie heijn sjeesen (ong 5 min rijden) dus totaal 15-20 min weg precies op tijd dus om alles eruit te halen en het vlees te bakken.

Naja ik in 20 min precies terug, heb ik blijkbaar de pitten waarop de aardappels en groente stonden uitgedraaid :{ dus geen lekkere aardappeltjes en groente :( Had geen tijd meer om het alsnog te koken en op te eten, vervolgens maar de zooi weggeflikkerd en richting snackbar gerent :'(
hardcoholic
pi_93955968
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 12:29 schreef Soohr het volgende:
Ik heb tijdens mijn rondreis in Australië vrij veel gekookt in een dutchoven,
grote pan die je gewoon zo in het vuur kon zetten.

stoofpotten waren heel snel klaar, was zo heet dat water bijna direct ging koken als je de pan in het vuur zette.
Dit ging allemaal eigenlijk altijd wel goed. totdat we opeens mensen brood in zo'n pan zagen bakken. Dat wilde wij ook.
In de supermarkt brooddeeg gehaald, hoefde eigenlijk alleen maar wat water en zout bij,
maar om het goed te laten rijzen eigenlijk ook wat bier. Zaten we alleen zonder bier, maar met whisky zou dat ook wel gaan.

Vuurtje gestookt (overdag terwijl het 35 graden was), een mooie deegbal van alle spullen gekneed en in de pan gelegd, pan in het vuur gezet en dan zou het brood in 30 minuten helemaal gaar zijn.

Na 5 minuten komt er een beetje rook onder de deksel vandaan, maar dat zou vast zo horen.
na 10 minuten komt er wel heel veel rook onder vandaan,
deksel eraf gehaald. Ligt er 1 grote verkoolde bal in. Het was iets te heet.

Wat bleek nou,
je graaft een klein kuiltje in de grond, net ietsjes groter dan de oppervlakte van je pan,
na het opstoken van het vuur haal je er wat gloeiend hout uit, bedek je de bodem van je gat mee,
je zet de pan erop en bovenop de deksel leg je ook wat kooltjes,
Dit laat je 30 minuten staan en dan heb je een heerlijk broodje,
al rijst je deeg niet echt goed door de whisky
Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak :')
Whisky in brood, nog nooit gehoord :')
pi_93956167
ook in whiskey zitten gisten :)
hardcoholic
  vrijdag 11 maart 2011 @ 14:25:39 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93956531
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 14:18 schreef Ferdii het volgende:
ook in whiskey zitten gisten :)
Suuuuuuuuure
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 14:26:10 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93956563
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 14:18 schreef Ferdii het volgende:
ook in whiskey zitten gisten :)
Echt niet!
pi_93956985
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 14:15 schreef _Loki het volgende:

[..]

Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak :')
Whisky in brood, nog nooit gehoord :')
niet geprobeerd is altijd mis geschoten,
nu weet ik dus uit ervaring dat whisky erin niet zo goed werkt,

smaak was wel ok,
pi_93957598
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 14:15 schreef _Loki het volgende:

[..]

Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak :')
Whisky in brood, nog nooit gehoord :')
En waar denk je eigenlijk dat whiskey van gemaakt wordt? Juist, graan. :P

Dus zo dom is de gedachte nog niet.
  vrijdag 11 maart 2011 @ 14:47:40 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93957638
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 14:15 schreef _Loki het volgende:

[..]

Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak :')

Vroegah, toen in bier nog altijd gist zat deed je bier bij het brood om het te laten rijzen, modern gepasteuriseerd en gefilterd pils bevat geen gisten meer.
Belgische bieren vaak wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93957671
mensen,
zullen we gewoon weer doorgaan met blunders te beschrijven ipv ruzie te gaan maken over het feit dat ik whisky ipv bier heb gebruikt.

Je hoort mij ook niet over al dat plastic in de oven of metal in de magnetron
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')