abonnement Unibet Coolblue
pi_50270772
Ik kwam laatst bij toeval een pagina op het web tegen over eieren bakken in de oven. Dit is een noordafrikaans gerecht, en daarvoor moet je dus (hele) eieren gedurende 5 uur (!!) in een oven van 100 graden leggen. Na afloop is het eiwit bruinig gekleurd en het schijnt een heel lekkere nootachtige smaak te hebben.

Meer info: http://fxcuisine.com/default.asp?Display=64

Ik ga dit zometeen proberen, duurt dus nog minimaal 5 uur voordat ik kan zeggen hoe het is, maar heeft iemand dit wel eens geprobeerd, hoe was het?
pi_50270800
Lijkt me nogal droog.
pi_50270850
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:36 schreef Dragoljub het volgende:
Lijkt me nogal droog.
Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
pi_50270878
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:38 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:40:32 #5
176355 tomttt
My brain's on vacation
pi_50270917
Ben wel benieuwd, tvp dus.
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, he’s havin’ a bad day
Because Neil Armstrong, took his banana away
pi_50271082
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:39 schreef Dragoljub het volgende:

[..]

Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
Ze zullen wel hard worden mag ik aannemen, 5 uur in de oven daar wordt alles wel hard van lijkt me

Wat foto's van de link uit de startpost:






En dipsaus, dat lijkt me wel lekker idd. Er staat een recept voor op de pagina.
pi_50271118
ben benieuwd
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:47:22 #8
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_50271136
Ik bookmark even
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:49:02 #9
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50271183
5u damn das wel lang
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:49:03 #10
5717 Coolgoza
Nature WILL strike back.
pi_50271185
Keep us posted!
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:49:56 #11
35464 Don_Tom
Leave the gun.Take the cannoli
pi_50271205
ben ook erg benieuwd! (tvp dus )
Trouwauto nodig?
Nordschleife 2006: 250 laps, 2007: 62,5 laps
BMW M3 Nurburgring project
pi_50271251
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:49 schreef MaddoxX het volgende:
5u damn das wel lang
Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.

Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:57:11 #13
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_50271413
Ook benieuwd
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:57:20 #14
47102 Elvi
miemkwien
pi_50271419
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt
Wel foto's maken van het eindproduct he! (ook als het mislukt is )
pi_50271473
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:57 schreef Elvi het volgende:
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt
Wel foto's maken van het eindproduct he! (ook als het mislukt is )
Uiteraard, er komen foto's van.
Ik ga nu even de ingredienten voor de dipsaus in huis halen!
pi_50271499
eiersalade
Nothing to see here, carry on
pi_50271507
Het ziet er nogal bah uit, ben benieuwd hoe het smaakte, dus ook van mij een tvp.
Vivre
  zaterdag 9 juni 2007 @ 16:00:45 #18
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50271513
ik heb die site ook gezien, leek me echt onwijs smerig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_50271689
Vijf uur is wel lang voor een eitje, maar als het echt lekker is dan is het heel leuk om te doen als je een keer bezoek hebt en uigebreid kookt.

Ik ben benieuwd, ga het wel proberen als 't je lukt!
De sint verzon op z'n gemak,
dit voor het oude wrak.
pi_50271774
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:51 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.

Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat. .
pi_50271786
kost niks joh de oven 5 uur aan, heus geen dure eitjes!
pi_50271836
Geen recept voor een live kook programma, of je moet iets leuk gaan doen in de 5 uur wacht pauze.

(TVP)
Soms zit het mee, voor de rest zit het tegen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
pi_50272577
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:10 schreef Stali het volgende:

[..]

Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat. .
Ik heb een dermate goedkope oven dat er niet eens een timer op zit. Dat ding kan aan, en uit. Ik heb het alarm op mijn telefoon ingesteld.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:10:47 #24
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_50273384
Wanneer mogen ze er uit btw?
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:28:07 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50273890
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')