abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_50270772
Ik kwam laatst bij toeval een pagina op het web tegen over eieren bakken in de oven. Dit is een noordafrikaans gerecht, en daarvoor moet je dus (hele) eieren gedurende 5 uur (!!) in een oven van 100 graden leggen. Na afloop is het eiwit bruinig gekleurd en het schijnt een heel lekkere nootachtige smaak te hebben.

Meer info: http://fxcuisine.com/default.asp?Display=64

Ik ga dit zometeen proberen, duurt dus nog minimaal 5 uur voordat ik kan zeggen hoe het is, maar heeft iemand dit wel eens geprobeerd, hoe was het?
pi_50270800
Lijkt me nogal droog.
pi_50270850
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:36 schreef Dragoljub het volgende:
Lijkt me nogal droog.
Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
pi_50270878
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:38 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja die kans lijkt me ook aanwezig maar we zullen zien.
Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:40:32 #5
176355 tomttt
My brain's on vacation
pi_50270917
Ben wel benieuwd, tvp dus.
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, he’s havin’ a bad day
Because Neil Armstrong, took his banana away
pi_50271082
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:39 schreef Dragoljub het volgende:

[..]

Is het de bedoeling dat ze hard worden? Dus dat het ook wat meer de textuur van een noot heeft, of blijft het gewoon zacht? Overigens denk ik dat je wel dipsauzen erbij moet hebben.
Ze zullen wel hard worden mag ik aannemen, 5 uur in de oven daar wordt alles wel hard van lijkt me

Wat foto's van de link uit de startpost:






En dipsaus, dat lijkt me wel lekker idd. Er staat een recept voor op de pagina.
pi_50271118
ben benieuwd
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:47:22 #8
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_50271136
Ik bookmark even
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:49:02 #9
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_50271183
5u damn das wel lang
I have no rival, no man can be my equal. ♥
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:49:03 #10
5717 Coolgoza
Nature WILL strike back.
pi_50271185
Keep us posted!
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:49:56 #11
35464 Don_Tom
Leave the gun.Take the cannoli
pi_50271205
ben ook erg benieuwd! (tvp dus )
Trouwauto nodig?
Nordschleife 2006: 250 laps, 2007: 62,5 laps
BMW M3 Nurburgring project
pi_50271251
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:49 schreef MaddoxX het volgende:
5u damn das wel lang
Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.

Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
pi_50271413
Ook benieuwd
  zaterdag 9 juni 2007 @ 15:57:20 #14
47102 Elvi
miemkwien
pi_50271419
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt
Wel foto's maken van het eindproduct he! (ook als het mislukt is )
pi_50271473
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:57 schreef Elvi het volgende:
Het lijkt me helemaal niks, maar ben toch wel benieuwd hoe het smaakt
Wel foto's maken van het eindproduct he! (ook als het mislukt is )
Uiteraard, er komen foto's van.
Ik ga nu even de ingredienten voor de dipsaus in huis halen!
pi_50271499
eiersalade
Nothing to see here, carry on
pi_50271507
Het ziet er nogal bah uit, ben benieuwd hoe het smaakte, dus ook van mij een tvp.
Vivre
  zaterdag 9 juni 2007 @ 16:00:45 #18
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50271513
ik heb die site ook gezien, leek me echt onwijs smerig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_50271689
Vijf uur is wel lang voor een eitje, maar als het echt lekker is dan is het heel leuk om te doen als je een keer bezoek hebt en uigebreid kookt.

Ik ben benieuwd, ga het wel proberen als 't je lukt!
De sint verzon op z'n gemak,
dit voor het oude wrak.
pi_50271774
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 15:51 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja he maar je hoeft er toch niet de hele tijd bij te blijven dus maakt het op zich niet uit.

Ik hoop alleen wel dat mijn el cheapo tefal oventje een beetje precies is qua temperatuur
Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat. .
pi_50271786
kost niks joh de oven 5 uur aan, heus geen dure eitjes!
pi_50271836
Geen recept voor een live kook programma, of je moet iets leuk gaan doen in de 5 uur wacht pauze.

(TVP)
Soms zit het mee, voor de rest zit het tegen. Dat is geen pessimisme, dat is realisme.
pi_50272577
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 16:10 schreef Stali het volgende:

[..]

Maar je moet dan waarschijnlijk wel ieder uur die timerknop omdraaien. Dan is vijf uur wel lang hoor.
Ben benieuwd naar het resultaat. .
Ik heb een dermate goedkope oven dat er niet eens een timer op zit. Dat ding kan aan, en uit. Ik heb het alarm op mijn telefoon ingesteld.
pi_50273384
Wanneer mogen ze er uit btw?
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:28:07 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50273890
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50274129
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:28 schreef golfer het volgende:
In het kader van slowcooking heb ik in een restaurant wel eens op precies 65 graden warm water langzaam (12 uur) gegaarde eieren gegeten, maar uit de oven nog nooit.
Hmm, wat verschilt dat met gewoon in een paar minuten gekookte eieren op 100 graden? Het lijkt me vrijwel dezelfde manier alleen wat langzamer?
De sint verzon op z'n gemak,
dit voor het oude wrak.
pi_50274167
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:10 schreef SeaOfLove het volgende:
Wanneer mogen ze er uit btw?
Om kwart voor negen pas... het is een voorgerecht, dus dat wordt laat eten
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:40:38 #28
47102 Elvi
miemkwien
pi_50274268
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:37 schreef Farenji het volgende:

[..]

Om kwart voor negen pas... het is een voorgerecht, dus dat wordt laat eten
Je kan het ook gewoon Tapas noemen... Klinkt al een stuk sjieker
pi_50274301
Ik vind dit wel het meest spannende topic op FOK! momenteel
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:46:21 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50274449
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:36 schreef Market_Garden het volgende:


Hmm, wat verschilt dat met gewoon in een paar minuten gekookte eieren op 100 graden? Het lijkt me vrijwel dezelfde manier alleen wat langzamer?
Het is een onderdeel van wat tegenwoordig moleculair koken wordt genoemd. Bij 65 graden worden eventuele salmonella-bacteriën gedood. Het ei blijft aan de buitenkant zacht en lobbig, terwijl de dooier van binnen wel hard wordt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 juni 2007 @ 17:46:25 #31
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_50274452
En??

beter lezen Dude.

Ik kom om kwart(el) voor negen weer even terug.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_50274744
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Het is een onderdeel van wat tegenwoordig moleculair koken wordt genoemd. Bij 65 graden worden eventuele salmonella-bacteriën gedood. Het ei blijft aan de buitenkant zacht en lobbig, terwijl de dooier van binnen wel hard wordt.
Vorige week waren er bij kunststof op radio 1 Eke Mariën en Jan Groenewold te gast, experts in moleculair koken. Daar kwam dit ook voorbij, eieren koken op een lagere temperatuur. was erg interessant overigens.

Voor de geinteresseerden, uitzending is hier terug te beluisteren.
pi_50274830
Ik heb net overigens de saus gemaakt: anchovis, teentje knoflook, limoensap, peper en olijfolie in de vijzel gestampt tot een bruinige drab die er niet heel lekker uitziet maar wel erg lekker smaakt.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 18:11:24 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_50275108
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 17:57 schreef Farenji het volgende:

[..]

Vorige week waren er bij kunststof op radio 1 Eke Mariën en Jan Groenewold te gast, experts in moleculair koken. Daar kwam dit ook voorbij, eieren koken op een lagere temperatuur. was erg interessant overigens.

Voor de geinteresseerden, uitzending is hier terug te beluisteren.
Dank
Heb het op mijn Ipod gegooid.
Oeh, zie een helehoop intressante uitzendingen aldaar, Johannes van dam, Jan Kruis, Kees Prins, Tommy Wieringa

[ Bericht 7% gewijzigd door Pietverdriet op 09-06-2007 18:27:54 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_50278001
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 18:00 schreef Farenji het volgende:
Ik heb net overigens de saus gemaakt: anchovis, teentje knoflook, limoensap, peper en olijfolie in de vijzel gestampt tot een bruinige drab die er niet heel lekker uitziet maar wel erg lekker smaakt.
De saus klinkt iig goed
pi_50279423
Nou, nog 10 minuutjes en dan ga ik ze eruithalen!
  zaterdag 9 juni 2007 @ 20:37:01 #37
176355 tomttt
My brain's on vacation
pi_50279479
Eet smakelijk!
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, he’s havin’ a bad day
Because Neil Armstrong, took his banana away
pi_50279547
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 20:37 schreef tomttt het volgende:
Eet smakelijk!
Dat moet ik nog maar afwachten!
  zaterdag 9 juni 2007 @ 20:39:56 #39
47102 Elvi
miemkwien
pi_50279590
vergeet de foto's niet!
pi_50279792
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 20:35 schreef Farenji het volgende:
Nou, nog 10 minuutjes en dan ga ik ze eruithalen!
Heb je je camera in de aanslag?

De dooiers lijken me wat te droog maar het eiwit ziet eruit als iets wat ik denk heel erg lekker te vinden.
Bij foto's proef je natuurlijk niets en 5 uur is wel wat lang. Ben daarom erg benieuwd naar wat jij ervan vindt.
pi_50280824
Ik moet zeggen: erg lekker!

Het eiwit is beige achtig, lichter dan op de foto's hierboven. De eieren ruiken iets kruidiger dan gewone gekookte eieren en ze zijn kleiner doordat ze wat geslonken zijn. Structuur is ongeveer gelijk maar misschien wat steviger. De smaak is zonder meer goed, lekkerder dan gewoon. Het heeft zeker iets extra's. Maar eigenlijk vind ik de saus nog het lekkerste

Ik werk net het laatste ei naar binnen, het was lekker en snel op maar gelukkig hebben we de foto's nog:



De saus...


Eiwit heeft bijna dezelfde kleur als de schaal...


Ze zien er best gek uit eigenlijk...


Je kan hier goed de structuur van het eigeel zien. Dit was niet droog, al had ik dat wel verwacht.


Klaar om opgediend te worden maar ik kon niet wachten...

Al met al, het eindoordeel is:
pi_50280978
Geweldig Ik ga dit ook proberen volgend weekend ofzo
  zaterdag 9 juni 2007 @ 21:23:22 #43
176355 tomttt
My brain's on vacation
pi_50281023
Ze zien er beter uit dan in het origineel
Zal het ook een keer proberen.
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, he’s havin’ a bad day
Because Neil Armstrong, took his banana away
  zaterdag 9 juni 2007 @ 21:27:14 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_50281145
We gaan dit beslist binnenkort een keer uitproberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_50281301
Ha leuk! .

Ik ga het volgend weekend ook proberen maar dan gooi ik er wel meteen 10 eieren in i.p.v. 3. .

Farenji, mag ik het recept van de saus? Als je die echt het lekkerst vindt kun je die natuurlijk ook over gewoon gekookte eieren sprenkelen.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 21:34:16 #46
176355 tomttt
My brain's on vacation
pi_50281397
De site geeft aan dat er een nootachtige smaak moet ontstaan, is die er ook?
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, walking on the moon
I saw the apeman, he’s havin’ a bad day
Because Neil Armstrong, took his banana away
pi_50281551
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:31 schreef Stali het volgende:
Ha leuk! .

Ik ga het volgend weekend ook proberen maar dan gooi ik er wel meteen 10 eieren in i.p.v. 3. .

Farenji, mag ik het recept van de saus? Als je die echt het lekkerst vindt kun je die natuurlijk ook over gewoon gekookte eieren sprenkelen.
Het recept van de saus heb ik uit de link uit de startpost. Paar anchovisfilets, teentje knoflook, limoensap (vers), wat peper in de vijzel stampen en dan extra maagdelijke olijfolie erbij.
pi_50281601
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:34 schreef tomttt het volgende:
De site geeft aan dat er een nootachtige smaak moet ontstaan, is die er ook?
Het heeft wel wat nootachtigs, zeker de geur, die is anders en lekkerder imho dan gekookte eieren.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 21:42:58 #49
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_50281651
Dit is sowieso een leuk idee voor een niet alledaags voorafje. Ik zou dan zelf witte eieren nemen en ze dan zo half afgepeld opdienen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_50281916
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 21:39 schreef Farenji het volgende:

[..]

Het recept van de saus heb ik uit de link uit de startpost. Paar anchovisfilets, teentje knoflook, limoensap (vers), wat peper in de vijzel stampen en dan extra maagdelijke olijfolie erbij.
Beetje zelf de verhoudingen bepalen dus. Ja, ik ga dit zeker maken. .
Alleen heb ik wel de pech dat ik dan ieder uur de tijdklok vooruit moet zetten en dus ook vier keer het alarm op mijn telefoon. . Eik bof je maar met jouw oventje. .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')