kort | zondag 2 januari 2011 @ 18:40 |
Is Diamant nou een A merk frituurvet? | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 18:42 |
Nee, een D-merk. | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 18:44 |
Weet ik niet, maar wel het beste frituurvet dat in de supermarkt te koop is en dan met name Diamant Plus. | |
__Saviour__ | zondag 2 januari 2011 @ 18:59 |
Gewoon zonnebloemolie gebruiken. | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 19:02 |
Nee, zonnebloemolie moet je in de tank van je dieselauto mikken. Echt frituren doe je met frituurVET. En het best is verse reuzel. Ossewit is een goede tweede keuze. | |
Zombiehoofd | zondag 2 januari 2011 @ 19:06 |
Jezus ik vond sommige mensen die speciaal merkkleding kopen al erg. Je merk frituurolie is nu ook al belangrijk. | |
Sosha | zondag 2 januari 2011 @ 19:07 |
Maakt het uit voor de smaak? Aviko-frietjes waren voor mij een openbaring omdat ik altijd Euroshopper at ![]() | |
Mirjam | zondag 2 januari 2011 @ 19:07 |
welnee, stel je niet aan | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 19:15 |
Als je er altijd diepvriesfrieten in mikt ben je sowieso niet echt een fijnproever maar bij verse gesneden frietaardappels (liefst bintjes) maakt de kwaliteit van het vet wel degelijk uit. | |
n105 | zondag 2 januari 2011 @ 20:18 |
Diamant Plus is goed en ook heel praktisch. Want met andere vloeibaren frituurvetten krijg je vaak van die glibberige randjes op je pan. Met Diamant Plus blijft de pan veel langer schoon! | |
Sosha | zondag 2 januari 2011 @ 20:19 |
Dan vind ik het wel de moeite waard om eens te proberen, want aan die viezigheid erger ik me idd nogal. | |
n105 | zondag 2 januari 2011 @ 20:23 |
Ik schenk hem leeg en doe alle onderdelen van de frituurpan (behalve element) in de vaatwasser en het wordt dan mooi schoon. | |
Mirjam | zondag 2 januari 2011 @ 20:24 |
ik schenk hem leeg, doe water tot het max. vul-randje erin, een vaatwasblokje erin, aanzetten en bubbelen maar ![]() net zo schoon, veel minder werk ![]() | |
Sosha | zondag 2 januari 2011 @ 20:27 |
Geen vaatwasser, plus weinig losse onderdelen in dat ding, plus de aanwezigheid van vaste lastige onderdelen waar je amper achter en onder komt... Frituurpan schoonmaken is a bitch ![]() Tip van Mirjam klinkt goed! | |
n105 | zondag 2 januari 2011 @ 21:36 |
Ja dat klopt voor de binnenkant. Maar de buitenkant en het deksel etc? Ik heb een kunststofbehuizing. Met rvs bak. In de vaatwasser zetten is één minuut werk. | |
loecje | zondag 2 januari 2011 @ 22:01 |
wel opletten dat het niet gaat overkoken, dan word het zo'n smeerbende. | |
n8n | zondag 2 januari 2011 @ 22:06 |
Verse patat, koekepan, olijfolie | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 22:16 |
Dit topic ging dan ook over verse friet (gefrituurd) en niet over patat (gebakken aardappels). | |
n8n | zondag 2 januari 2011 @ 22:18 |
Ik bood een lekkerder alternatief | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 22:45 |
Element? In een echte frituurpan zit geen element. Hier gaat eens in de zoveel tijd het frituurvet eruit (we schenken het in oude conservenblikken en laten het zooitje stollen) en dan het mandje en pan even uitkoken met afwasmiddel; eventueel nog even naboenen met een Brillo-sponsje; het emaille wil soms wat hardnekkige aanbaksels vasthouden. Mandje, pan en deksel kunnen voor extra vetvrijheid nog een rondje afwasmachine krijgen... Vers vet doen we er wel in als we weer gaan frituren. | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 22:52 |
Dan heb je waarschijnlijk nog nooit een echte frituur gezien want daar hangt wel degelijk een element in ( die rechtstreeks verbonden is met de thermostaat). Jouw idee van frietpan is waarschijnlijk een huishoudelijk Moulinex geval. | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 22:55 |
Moulinex? Nee joh, gewoon een degelijke BK. Onverslijtbaar. ![]() | |
__Saviour__ | zondag 2 januari 2011 @ 22:56 |
Als je op je 45e aan een hartaanval wil overlijden | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 22:58 |
Mijn grootouders zijn allemaal (behalve opa aan moederszijde, die kwam onder een autobus) netjes 85 geworden. | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 22:59 |
Overslijtbaar misschien, maar geen frituur. Dit is gewoon een pan met frituurkorf, succes met het regelen van de juiste temperatuur. Maar aangezien je met reuzel frituurt zal een temperatuur van boven de 180 graden je ook aan je reet roesten. | |
-Datdus- | zondag 2 januari 2011 @ 23:00 |
Ik bak mijn patat altijd in diamant olie. ![]() | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 23:01 |
En waar lees je in mijn reactie "frituur"? FrituurPAN, ja. | |
Tommeke | zondag 2 januari 2011 @ 23:03 |
Ik weet niet of ik moet lachen of huilen om deze post ![]() | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 23:03 |
In de letterlijke betekenis heb je inderdaad gelijk ![]() Maar je loopt wel 3 frituurgeneraties achter als je zoiets nog gebruikt. | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 23:04 |
Waarom, wat is er mis mee? | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 23:05 |
Klopt. Maar ik loop liever wat achter en kan smakelijke frieten serveren in plaats van die "verantwoorde" zooi die men je in de snackbar (verplicht) voor moet schotelen. | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 23:12 |
Veel snackbarfriet is idd ondermaats, maar zelf kun je ook nog heel smakelijke friet maken met vloeibare frituurvetten en een goede friteuse. Wekelijks reuzel en ossewit gebruiken is gewoon een aanslag op je gezondheid, dat is het me niet waard hoeveel ik ook van friet hou. | |
Daffodil31LE | zondag 2 januari 2011 @ 23:16 |
Maar goed: Ik krijg er honger van, dus de pan gaat nog even op het vuur... | |
loecje | zondag 2 januari 2011 @ 23:32 |
wekelijks patat? | |
Microtubuli | zondag 2 januari 2011 @ 23:36 |
' Wekelijks friet, zo doe ik dat meestal wel ja. | |
Pietverdriet | maandag 3 januari 2011 @ 00:14 |
Ossewit of niervet. | |
Pietverdriet | maandag 3 januari 2011 @ 00:15 |
Waarom zou dat een aanslag zijn op je gezondheid? | |
Microtubuli | maandag 3 januari 2011 @ 00:16 |
Omdat het verkeerde ongezonde vetten bevat. | |
Bolkesteijn | maandag 3 januari 2011 @ 04:27 |
Hmm, ik bak altijd oliebollen in dergelijke pan. Ik kan hem exact op 180 graden houden (gecontroleerd met thermometer), zelf beter dan met een dedicated frituurapparaat waarvan het element alleen maar aan en uit kan. Geoxideerde onverzadidigde vetten zijn pas ongezond. Er is helemaal niks mis met verzadigde vetten (en dan dus niet de verzadigd vetten die gehard zijn door middel van hydrogenering), ze zijn niet ongezond. Dat is vooral een hardnekkige fabel, die corrupte instanties zoals het Voedingscentrum maar al te graag in leven houden. [ Bericht 4% gewijzigd door Bolkesteijn op 03-01-2011 04:32:42 ] | |
Pietverdriet | maandag 3 januari 2011 @ 09:32 |
Nee, er zitten geen transvetten in | |
Pietverdriet | maandag 3 januari 2011 @ 09:34 |
Jep, en als je kijk wie er achter het voedingscentrum zitten (de industrie) is dat niet zo verbazingwekkend. | |
Microtubuli | maandag 3 januari 2011 @ 19:56 |
Dus volgens jullie is vloeibare boter en frietvet alleen maar marketing en zijn de vaste varianten net zo gezond of zelfs gezonder? | |
Meike26 | maandag 3 januari 2011 @ 20:02 |
Dit is veul beter : ![]() Philips Airfryer Voordeel: Lekker friet (oh shit nee, het is patat) eten in het weekend met friko's en kaassouflé's, zonder een druppeltje vet te gebruiken ![]() Gewoon een portable hete luchtoven, het kost wat, maar door veel te gebruiken heb je het geld er eerder uit ![]() | |
Meike26 | maandag 3 januari 2011 @ 20:04 |
Dat zwarte bakbeest bij ons in de keuken is dus nog eens een klap gezonder, dan welk frituurvet of flesje zonnebloemolie die nu nog geadviseerd word ![]() ![]() | |
Microtubuli | maandag 3 januari 2011 @ 20:24 |
Goed dat je het patat noemt want wat er uit dat ding komt is in de verste verte niet met friet te vergelijken. Diepvriesproducten lukken inderdaad prima (omdat het in feite een krachtige heteluchtoven is) maar vers gesneden aardappels hoef je echt niet te proberen, serieus niet te vreten. Uitgedroogde aardappelreepjes krijg je eruit die nog het meest op gebakken aardappels lijken (hoewel gebakken in een pan lekkerder is). | |
Pietverdriet | maandag 3 januari 2011 @ 20:35 |
Nee, geharde plantaardige olie is ongezond | |
Staal | maandag 3 januari 2011 @ 21:33 |
Hoe vaak eet jij die snacks dan wel niet? | |
Pietverdriet | maandag 3 januari 2011 @ 21:48 |
Als jij de patat daaruit lekker vindt, heb je nog nooit van je leven goeie friet gehad. | |
Staal | dinsdag 4 januari 2011 @ 01:00 |
Jammer dat je op mannen valt. Ik vind je steeds leuker iig. Bij die pan dacht ik aan de Tefal Actifry. Tefal Actifry (hete lucht friteuse) Nog maar een jaartje geleden geopend trouwens. Liever eens in de maand een lekkere vette hap dan wekelijks dit soort meuk naar binnen moeten stouwen. Het is ook gewoon niks. Maar goed, als iemand er blij mee is, waarom ook niet. Maar het duurt nooit lang. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 januari 2011 @ 09:48 |
Jij had toch al een vriendje? Ach het zal een verbetering zin tov Ovenfriet, dat smaakt zoals natte honden ruiken | |
Meike26 | dinsdag 4 januari 2011 @ 15:02 |
Het is even wennen en het is inderdaad anders dan een lekker vette bak patat bij de snackbar. Maar we hebben dat ding gewoon gekocht omdat we gek werden van om de zoveel frituur-sessies, het vet te moeten vernieuwen, de afzuigkap die niet alle vette lucht vangt en door het trapgat naar boven op de 1e verdieping blijft hangen. En het schoonmaken van zo'n pan, na 10 keer friet/patat bakken is al ranzig, moet je nagaan als je er ook friko's en kaassouflé's in bakt. Nu hebben we dit ding, inderdaad, zoveel bakken we er ook weer niet mee hoor, was meer o aan te geven dat het eigenlijk van de zotte is om hier zoveel geld voor neer te leggen en er aardig wat voor gebakken moet worden, wil je de kosten van frituurvet en keukenpapier er uit krijgen. Maar voor ons was het het geld waard, omdat je gewoon gelijk proeft dat het gezonder is, veeeel minder vet en bij de goede keuzes van snacks (geen bitterballen en kroketten), is het gewoon heel goed te doen. Sterker nog, de kant-en-klaar loempia's zijn zowat uitgevonden voor apparaten zoals deze. En we eten er nu hoogstens één keer per week uit, de ene keer de complete maaltijd, de andere keer een goed bordje rijst op schoot en even dat ding aan voor een loempia of visstick ! | |
Pietverdriet | dinsdag 4 januari 2011 @ 15:11 |
Kant en klare loempia's, vististicks, friko's en kaassouflé's eten en je zorgen maken over gezondheid en het vet van het frituren Sure Als jij daar gelukkig van wordt. En die stank in je huis, prima, wil ik ook niet. Maar het is nog steeds geen goede friet. | |
Meike26 | dinsdag 4 januari 2011 @ 15:39 |
Eerlijk gezegd denk ik dat je niet op 1 lijn zit met mij ![]() Dat het voor ons idee "gezonder" is om niet meer in frituurvet te bakken, zit tussen de oren, maar ook het wegnemen van de risico's (en ongemakken van een frituurpannetje in huis), geeft ons een tevreden gevoel.... En daar word ik wel gelukkig van ja !! | |
Isabeau | dinsdag 4 januari 2011 @ 19:09 |
Paardenvet schijnt het lekkerst te zijn ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 januari 2011 @ 19:39 |
Ik ook niet, paard is nogal mager. | |
RijstNatie | dinsdag 4 januari 2011 @ 19:43 |
alles in zonnebloemolie. - goedkoop - gezonder - geweldig ![]() | |
Isabeau | dinsdag 4 januari 2011 @ 19:43 |
Jeffrey Steingarten had daar een heel stuk over geschreven, hoe hij paardenvet Amerika in wist te smokkelen en zo ![]() | |
Fixers | dinsdag 4 januari 2011 @ 19:51 |
Ah je bedoelt een groentenblancheerpan? Niet mee frituren. Hoezeer ik elektrisch koken verfoei: frituren moet je gewoon doen in een elektrische thermostaatgestuurde pan. Die ouderwetse fortalitjes behoren tot de grootste veroorzakers van huisbranden. Gewoon een simpele RVS frituurnemen met los element en flink vermogen. En zonder die smerige filters in de deksel. Tijdens het frituren moet de deksel er toch afblijven. | |
Microtubuli | dinsdag 4 januari 2011 @ 20:00 |
Die airfryer is inderdaad prima voor diepvriesproducten/ dingen die ook in de oven kunnen maar friet erin bakken gaat niet, het smaakt simpelweg niet naar friet. Ovenfriet kan wel maar dat vind ik ook geen volwaardige friet. | |
Meike26 | dinsdag 4 januari 2011 @ 20:38 |
De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn. Die Dim-Sum hapjes en vlammetjes lijken me ook wel kunnen eigenlijk... misschien volgende keer eens meenemen bij het boodschappen doen... ...alleen doe ik meestal de boodschappen niet ![]() | |
ForumGek | zondag 9 januari 2011 @ 09:23 |
Dat is ook zoiets inderdaad, de deksel van de pan. Thuis deed mijn moeder dat ook altijd maar op kamers en bij mijn vriendin niemand. Nou bakt mijn moeder ook in echt vet (c1000 eigenmerk) en de friet is daar sowieso het lekkerst! | |
Pietverdriet | zondag 9 januari 2011 @ 11:06 |
Ik eet toch echt liever echte friet uit het vet dan deze troep | |
Pietverdriet | zondag 9 januari 2011 @ 11:07 |
Ja, nu je het zegt, geweldig stuk was dat | |
Aphrodyte | zondag 9 januari 2011 @ 11:10 |
Ik gebruik de blokken C1000 huismerk frituurvet (blokken vind ik makkelijker schoon te maken) en dat smaakt prima. | |
ForumGek | zondag 9 januari 2011 @ 11:12 |
Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meter ![]() ![]() | |
Microtubuli | zondag 9 januari 2011 @ 11:17 |
Dat zeg ik toch ook? Alle diepvriesproducten (die ook voor oven geschikt zijn) gaan er prima in, maar verse aardappels werkt niet, er komt geen friet uit maar uitgedroogde steeltjes! | |
Ronald | zondag 9 januari 2011 @ 11:28 |
Ik heb zo'n standaard geval, zoals op de afbeelding hieronder Daar kan alleen vloeibaar vet in, of niet? ik zou best weer eens in ouderwets vast vet willen bakken. ![]() | |
ForumGek | zondag 9 januari 2011 @ 11:37 |
Nee hoor, kan best "vast" vet in. Moet je hem eerst even laag zetten zodat alles vloeibaar wordt zonder dat je het verbrand en daarna hoger zetten! Wij hebben thuis een Fritel turbo sf, daar zit een lage stand op (vierkantje) voor het vloeibaar maken. ![]() | |
Aphrodyte | zondag 9 januari 2011 @ 11:37 |
Ben ook van huis uit gewend aan blokken, ze zijn gewoon lekker ![]() | |
Microtubuli | zondag 9 januari 2011 @ 11:54 |
Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet. | |
ForumGek | zondag 9 januari 2011 @ 12:00 |
Dat klinkt als een schoonmaakmiddel! ![]() | |
Ronald | zondag 9 januari 2011 @ 12:29 |
Ik heb nu dit spul er in zitten volgens mij: ![]() Is er serieus verschil met Diamant Plus? | |
Zokunen | zondag 9 januari 2011 @ 13:18 |
Dit gaat dan wel over melk, maar geeft ook direct aan dat er veel te bang gedaan wordt over vet. Het is logisch dat we nu minder vet moeten eten als, bijvoorbeeld, 50 jaar geleden. Vrijwel niemand doet fysiek nog net zoveel op een dag als toentertijd. De mensen verbrandden toen meer dus konden meer vet gebruiken. Dat we door het "laffe" werk van nu minder doen, maakt de vetten niet slecht, maar onze interne verbrandingsoven "onderbemand". | |
Mendeljev | zondag 9 januari 2011 @ 13:27 |
Misschien een beetje offtopic maar waarom zou het Voedingscentrum corrupt zijn? | |
Pietverdriet | zondag 9 januari 2011 @ 14:13 |
Omdat het voedingscentrum betaald wordt door de levensmiddelen industrie. | |
ForumGek | zondag 9 januari 2011 @ 14:23 |
Dat is niet correct, in ieder geval zeggen ze er zelf het volgende over op hun website: Wel is het zo dat het "gezonde keuze" e.d. een initiatief is van AH, Unilever, Friesche Vlag en Campina, daarom zie je dat voornamelijk op hun producten producten terug. zie onderstaand (ook van de website van voedingscentrum)
| |
Fixers | zondag 9 januari 2011 @ 14:26 |
Kwam onlangs een lezing tegen van een wetenschapsjournalist die sprak op Berkley (mogelijk datzelfde congres). Zijn conclusie uit literatuuronderzoek: De Duitsers wisten al in de jaren '30 dat insuline de bepalende factor is in het opslaan van vet. Insuline wordt aangemaakt onder invloed van suiker, dus na het eten van koolhydraten. Maar ja toen kwam Hitler en endocrinologie was niet stoer, raketjes en atoombommen wel. Ergens in de jaren 80 is de overtuiging ontstaan dat vet slecht is. Die is zo hardnekkig dat zelfs wetenschappers die in hun eigen onderzoeken andere resultaten tegenkomen tóch zeggen dat vet slecht is. | |
Staal | zondag 9 januari 2011 @ 23:04 |
En dan in combinatie met dit: De meeste mensen hebben overgewicht. En de invasie van lightproducten hebben we ook allemaal meegemaakt totdat bleek dat light niet altijd light is. Weliswaar minder vet maar gerust wat extra suiker om het "lekker" te houden. Verder vind ik het nogal raar dat er op zo'n fles Diamant een gezond keurmerk zit. Iedereen weet toch dat eten uit de frituur een dikmaker is. Toch vraag ik me iets af. Anderhalf jaar geleden ben ik door de medische molen gehaald i.v.m. mijn hart. (Bleek onschuldig reuma te zijn in mijn borstbeen.) Pijnlijk maar niks aan de hand, maar omdat ik toen nog zo'n 32 kilometer per dag fietste, toch echt gezond at, eik toen te mager was ik dan ook enorm verbaasd toen mijn cholesterol veel te hoog bleek. Inmiddels ben ik drie kilo aangekomen. Ben nog minder gaan eten want mis natuurlijk die fysieke inspanning maar ben nog steeds slank. Afgelopen jaar besloten minder met olie te koken en aardappeltjes gewoon lekker in de boter te leggen. De rest is hetzelfde gebleven, verse groenten, beter vlees zelfs etc. Maar ik snoep niet en eet alles wat ik lekker vind en gewoon niet te veel. Zou mijn cholesterol weer eens moeten laten meten, denk ik. Bij een hoog cholesterol denk ik toch aan mensen met overgewicht en weet eigenlijk nog steeds niet waarom het toen bij mij heel erg hoog was. Ik begrijp dat echt niet. Was alleen toen te zenuwachtig i.v.m. de onderzoeken om het te vragen. | |
Zokunen | zondag 9 januari 2011 @ 23:21 |
Cholesterol staat ook al ZWAAR ter discussie, mijn moeder is gestopt met haar medicijnen (cholesterol en triglyceriden) . Ze voelt zich nu beter, en ze had in plaats van maximaal 2 bij triglyceriden 20 of hoger. Cholesterol weet ik niet, maar dat was iig ook te hoog. Mijn moeder leeft nu weer, omdat ze gestopt is met de medicijnen. Een heel ander ziektebeeld, maar wat weet de medische staf nu? Helaas meer dan wij, dus als je niks weet geloof ze, maar wees niet bang om de confrontatie netjes op te zoeken. Maar met nadruk HOUD HET NETJES, ik wil niet weten wat helden als deze meemaken, maar een fout kan altijd en toch blijven de echte medische helden altijd voor je knokken! Wel een raar topic voor cul op deze manier btw :S | |
prupke | zondag 9 januari 2011 @ 23:28 |
Ik heb ook zon mooie BK ![]() Een pan voor : frituren voor gevorderden ![]() Ik weet precies wannneer ik de erpelkes moet laten zakken in het vet ![]() (alleen voor snacks gebruiken we een elektrisch kreng... helaas) | |
PKfotografie | zondag 9 januari 2011 @ 23:31 |
levens gevaarlijk dat bk ding van jou ![]() | |
Staal | zondag 9 januari 2011 @ 23:32 |
Het gaat over eten en de eventuele gevolgen. Waarom niet. Het moet ook geen BNW topic te worden natuurlijk. Daar hou ik me trouwens verre van. Maar met de middelen die je tegenwoordig hebt moet je als consument maar ook als patient wel zelf blijven nadenken. Wat stop je allemaal in je snaggel. Maar van dat cholesterol snap ik duidelijk niets. Zou eens wat moeten gaan lezen. Vraag bleef voor mij op de achtergrond open en ik volg de discussie hier. | |
prupke | zondag 9 januari 2011 @ 23:34 |
Paardenslager van Beek in lombok Utrecht.... die zal het wel weten ![]() | |
Staal | zondag 9 januari 2011 @ 23:35 |
Dus je hebt een frituurpan en een pan met olie om patates frites te bakken. Vind je dat echt heel handig? | |
prupke | zondag 9 januari 2011 @ 23:37 |
Olie?? gewoon vet wat lekker hard word , niks geen olie!! In mijn BK bak ik mijn frietjes krokant en droog en in de frituur gaan de kroketten en dellen en mexicanos. (ook in ouderwets vet) ik moet met de friet kunnen spelen in het netje ![]() | |
Staal | zondag 9 januari 2011 @ 23:45 |
Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel? En dat spelen in het netje vind ik trouwens geouwehoer. Mik het dan in het vet en schep het eruit. Overigens is die pan niet levensgevaarlijk maar maar met name bij jongeren hoge cijfers qua brand. Pan aan, wat anders doen, vergeten en huis in de fik. Het er niet bij blijven maakt het levensgevaarlijk. | |
prupke | zondag 9 januari 2011 @ 23:48 |
In een pan de friet... 2e pan de snacks... dan heb ik alles tegelijkertijd op mijn bord liggen.... dus ja 2 pannen zijn makkelijk. | |
prupke | zondag 9 januari 2011 @ 23:51 |
Oi ik heb maar een kleine pan he ![]() Maar voor het spelen met de friet in een grote pan... ga eens naar postel in Belgie..... De langste rij staat voor de kraam waar ze met een frituurschepding continue in het vet staan te woelen en te doen..... De friet word er lekkerder van naar het schijnt. | |
Staal | zondag 9 januari 2011 @ 23:56 |
Ik maak zelf friet, bak het voor en laat het afkoelen. Na een poosje eventueel snacks bakken en dan op het laatst de friet afbakken. Alles warm. Het is ook allemaal niet zo moeilijk he. We eten het eens in de twee maanden, denk ik. Naar dat andere ben ik benieuwder. Waren wat interessante posten van een drietal users iig. | |
Staal | maandag 10 januari 2011 @ 00:00 |
Ja. Liever terug naar de discussie die liep als ik heel eerlijk ben. | |
prupke | maandag 10 januari 2011 @ 00:03 |
Ik vind het prima ![]() om welke 3 ging het precies want ik ben ingevallen bij die BK pan... Heb de rest niet zo gelezen, maar wil mee doen met je ![]() | |
Staal | maandag 10 januari 2011 @ 00:12 |
Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic. Ik vind het in ieder geval interessant. Apart topic is het wel waard. Gezonde vraagtekens en geen BNW. Wens je vast welterusten. Ik ga nu want moet morgen echt retevroeg op. | |
prupke | maandag 10 januari 2011 @ 00:20 |
Slaap lekker ![]() Die Piet ,, ik weet het niet.... Maar Zokunen Fixers en ForumGek zeggen dingen die misschien wel waar kunnen zijn ![]() Omdat ze een ervaring hebben met waar het hier over gaat ![]() Ik lees me verder in .... | |
DX11 | maandag 10 januari 2011 @ 00:23 |
Kan dat? Dacht dat ze zo stuk gaan? Heb er namelijk ooit een gesloopt met een blok vet, dat ging dan niet omdat hij te snel heet werd ofzo? Dacht dat zal met water ook wel zo zijn. | |
prupke | maandag 10 januari 2011 @ 00:27 |
Denken moet je over laten aan een paard (of aan iemand die er voor geleerd heeft ![]() niet rot bedoelt of zo .... | |
DX11 | maandag 10 januari 2011 @ 00:28 |
Waarom ging hij dan wel stuk van een blok vet. | |
Staal | maandag 10 januari 2011 @ 00:33 |
Er zijn pannen inderdaad enkel geschikt voor vloeibaar vet. Bij een blok kan het dan gebeuren dat wat vloeibaar vrijkomt te heet wordt en je pan naar de haaien gaat. Je kunt het blok dan het best op de allerlaagste temp laten smelten en pas daarna de temp omhoog brengen om te bakken. | |
Staal | maandag 10 januari 2011 @ 00:35 |
Ik steek anders her en der nog wel eens wat op van Piet. | |
prupke | maandag 10 januari 2011 @ 00:38 |
Dat kan ![]() Maar ik niet ![]() Maar dat is toch geen ramp? | |
Fixers | maandag 10 januari 2011 @ 10:45 |
Ik twijfel dan wel om het in CUL, LIF of BNW te gaan openen. Heb wel al even de linkjes teruggezocht: : Het hele verhaal is ruim een uur lang. | |
ForumGek | maandag 10 januari 2011 @ 12:55 |
Als je incidenteel een frietje eet maakt het echt niet uit of ie nou in vast vet gebakken wordt of in "gezonde" plantaardige olie, daar zal je cholesterol ook niet veel onder te lijden hebben. Een patatje is vaak een lekker tussendoortje of extra, en dus per definitie niet gezond. Het is erg vals om mensen het idee te geven dat ze met "gezonde keuze" olie ineens gezond bezig zijn, want dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Het is een erg misleidend etiket dat vooral een invloed zal hebben op de zwakkeren van de samenleving. Een hoog cholesterol is wel zeker slecht voor de gezondheid, met name je aders hebben daar erg onder te lijden. Zie de afbeelding hieronder: ![]() Je ziet vaak dat er een deel van deze "plaque" losschiet (of een bloedprop) en ergens later in het traject vast komt te zitten, dat kan in je benen zijn maar ook rondom het hart of naar de hersenen. Het gebied wat deze aders dan normaal van bloed voorziet krijgt dat dan dus niet en als je er dan niet op tijd bij bent kan hartweefsel of hersenweefsel (onherstelbaar) afsterven. Zo kan een hart/hersen- infarct ontstaan. | |
Ou-Tannu | maandag 10 januari 2011 @ 13:21 |
gewoon iets wat in bulk komt bij de sligro ![]() | |
prupke | maandag 10 januari 2011 @ 22:23 |
Een hoog cholesterol heeft natuurlijk meerdere oorzaken! Het kan erfelijk zijn, kan door overgewicht komen, stress is ook een belangrijke factor, en bv te weinig bewegen.. Het is idd helemaal niet slecht om eens in de week een frietje te bakken , en welk vet je ook gebruikt maakt dan ook niet uit , mits je dus last hebt van een medische aandoening die vast vet bv minder goed kan afbreken (galprobleem) | |
Microtubuli | maandag 10 januari 2011 @ 23:07 |
Tegen de tijd dat ik 70 ben en m'n aders dichtslibben laat ik ze gelijk allemaal vervangen door synthetische met tefloncoating. En voor het hart is dan ook wel een vervangend pompje beschikbaar, klassieke organen zijn over 50 jaar hopeloos ouderwets. | |
Staal | maandag 10 januari 2011 @ 23:09 |
En hoeveel heb je al gespaard in je spaarvarken? Want wil je hiervoor in aanmerking komen zou ik echt wel nu beginnen met sparen. | |
Gummibeer79 | dinsdag 18 januari 2011 @ 14:24 |
Ik vind die goedkope blokken hard vet nog altijd het smaakvolste.... Heb nooit ge nut gezien en het verschil geproefd van sjiek, duur vet. Blauwe ruit, Euroshopper, C1000 basis: allemaal 1 pot nat, en gewoon lekker om in te frituren. |