Kant en klare loempia's, vististicks, friko's en kaassouflé's eten en je zorgen maken over gezondheid en het vet van het friturenquote:Op dinsdag 4 januari 2011 15:02 schreef Meike26 het volgende:
Het is even wennen en het is inderdaad anders dan een lekker vette bak patat bij de snackbar. Maar we hebben dat ding gewoon gekocht omdat we gek werden van om de zoveel frituur-sessies, het vet te moeten vernieuwen, de afzuigkap die niet alle vette lucht vangt en door het trapgat naar boven op de 1e verdieping blijft hangen. En het schoonmaken van zo'n pan, na 10 keer friet/patat bakken is al ranzig, moet je nagaan als je er ook friko's en kaassouflé's in bakt.
Nu hebben we dit ding, inderdaad, zoveel bakken we er ook weer niet mee hoor, was meer o aan te geven dat het eigenlijk van de zotte is om hier zoveel geld voor neer te leggen en er aardig wat voor gebakken moet worden, wil je de kosten van frituurvet en keukenpapier er uit krijgen.
Maar voor ons was het het geld waard, omdat je gewoon gelijk proeft dat het gezonder is, veeeel minder vet en bij de goede keuzes van snacks (geen bitterballen en kroketten), is het gewoon heel goed te doen. Sterker nog, de kant-en-klaar loempia's zijn zowat uitgevonden voor apparaten zoals deze. En we eten er nu hoogstens één keer per week uit, de ene keer de complete maaltijd, de andere keer een goed bordje rijst op schoot en even dat ding aan voor een loempia of visstick !
Eerlijk gezegd denk ik dat je niet op 1 lijn zit met mijquote:Op dinsdag 4 januari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kant en klare loempia's, vististicks, friko's en kaassouflé's eten en je zorgen maken over gezondheid en het vet van het frituren
Sure
Als jij daar gelukkig van wordt.
En die stank in je huis, prima, wil ik ook niet.
Maar het is nog steeds geen goede friet.
Paardenvet schijnt het lekkerst te zijnquote:
Ik ook niet, paard is nogal mager.quote:Op dinsdag 4 januari 2011 19:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Paardenvet schijnt het lekkerst te zijnMaar geen idee waar je dat zou kunnen kopen.
Jeffrey Steingarten had daar een heel stuk over geschreven, hoe hij paardenvet Amerika in wist te smokkelen en zoquote:Op dinsdag 4 januari 2011 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ook niet, paard is nogal mager.
Ah je bedoelt een groentenblancheerpan? Niet mee frituren. Hoezeer ik elektrisch koken verfoei: frituren moet je gewoon doen in een elektrische thermostaatgestuurde pan. Die ouderwetse fortalitjes behoren tot de grootste veroorzakers van huisbranden.quote:Op zondag 2 januari 2011 22:55 schreef Daffodil31LE het volgende:
Moulinex?
Nee joh, gewoon een degelijke BK. Onverslijtbaar.
[ afbeelding ]
De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn. Die Dim-Sum hapjes en vlammetjes lijken me ook wel kunnen eigenlijk... misschien volgende keer eens meenemen bij het boodschappen doen...quote:Op dinsdag 4 januari 2011 20:00 schreef Microtubuli het volgende:
Die airfryer is inderdaad prima voor diepvriesproducten/ dingen die ook in de oven kunnen maar friet erin bakken gaat niet, het smaakt simpelweg niet naar friet. Ovenfriet kan wel maar dat vind ik ook geen volwaardige friet.
Dat is ook zoiets inderdaad, de deksel van de pan. Thuis deed mijn moeder dat ook altijd maar op kamers en bij mijn vriendin niemand. Nou bakt mijn moeder ook in echt vet (c1000 eigenmerk) en de friet is daar sowieso het lekkerst!quote:Op dinsdag 4 januari 2011 19:51 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ah je bedoelt een groentenblancheerpan? Niet mee frituren. Hoezeer ik elektrisch koken verfoei: frituren moet je gewoon doen in een elektrische thermostaatgestuurde pan. Die ouderwetse fortalitjes behoren tot de grootste veroorzakers van huisbranden.
Gewoon een simpele RVS frituurnemen met los element en flink vermogen. En zonder die smerige filters in de deksel. Tijdens het frituren moet de deksel er toch afblijven.
Ik eet toch echt liever echte friet uit het vet dan deze troepquote:Op dinsdag 4 januari 2011 20:38 schreef Meike26 het volgende:
[..]
De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn.
Ja, nu je het zegt, geweldig stuk was datquote:Op dinsdag 4 januari 2011 19:43 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jeffrey Steingarten had daar een heel stuk over geschreven, hoe hij paardenvet Amerika in wist te smokkelen en zo
Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meterquote:Op zondag 9 januari 2011 11:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik gebruik de blokken C1000 huismerk frituurvet (blokken vind ik makkelijker schoon te maken) en dat smaakt prima.
Dat zeg ik toch ook? Alle diepvriesproducten (die ook voor oven geschikt zijn) gaan er prima in, maar verse aardappels werkt niet, er komt geen friet uit maar uitgedroogde steeltjes!quote:Op dinsdag 4 januari 2011 20:38 schreef Meike26 het volgende:
[..]
De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn. Die Dim-Sum hapjes en vlammetjes lijken me ook wel kunnen eigenlijk... misschien volgende keer eens meenemen bij het boodschappen doen...
...alleen doe ik meestal de boodschappen niet
Nee hoor, kan best "vast" vet in. Moet je hem eerst even laag zetten zodat alles vloeibaar wordt zonder dat je het verbrand en daarna hoger zetten!quote:Op zondag 9 januari 2011 11:28 schreef Ronaldsen het volgende:
Ik heb zo'n standaard geval, zoals op de afbeelding hieronder
Daar kan alleen vloeibaar vet in, of niet?
ik zou best weer eens in ouderwets vast vet willen bakken.
[ afbeelding ]
Ben ook van huis uit gewend aan blokken, ze zijn gewoon lekkerquote:Op zondag 9 januari 2011 11:12 schreef ForumGek het volgende:
[..]
Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meter. Die C1000 blokken zijn echt da best!
Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet.quote:Op zondag 9 januari 2011 11:12 schreef ForumGek het volgende:
[..]
Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meter. Die C1000 blokken zijn echt da best!
Dat klinkt als een schoonmaakmiddel!quote:Op zondag 9 januari 2011 11:54 schreef Microtubuli het volgende:
[..]
Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet.
Ik heb nu dit spul er in zitten volgens mij:quote:Op zondag 9 januari 2011 11:54 schreef Microtubuli het volgende:
[..]
Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet.
Dit gaat dan wel over melk, maar geeft ook direct aan dat er veel te bang gedaan wordt over vet.quote:Volle melk zo slecht nog niet
We leggen in de supermarkt bijna automatisch halfvolle of magere melk in ons mandje en bakken doen we in olijfolie. Maar gewone boter en volle melk zijn misschien niet zo slecht voor onze gezondheid als we dachten.
De vetten die de producten bevatten die we zo hard vermijden hebben een slechte reputatie, maar dat is niet helemaal terecht, blijkt uit onderzoek. Er bestaat heel weinig wetenschappelijk bewijs dat ze weg moeten blijven uit ons menu.
Iedereen heeft wel eens gehoord dat je verzadigde vetten uit zuivelproducten beter kan mijden en dat meervoudig onverzadigde vetzuren, uit bijvoorbeeld vette vis juist gezond zijn. Verzadigde vetten zouden kunnen leiden tot dichtgeslibde aderen. Maar is dat wel zo?
De veronderstelling is verre van bewezen, zo blijkt uit veel resultaten, uiteengezet op een Amerikaans congres over voedingsadvies. Volgens onderzoeker dr. Bruce Ferman van de universiteit van Californië wordt de link tussen slechte vetten en gezondheid te gemakkelijk gelegd en is de relatie tussen die twee afhankelijk van verschillende factoren. Ook ander voedingsstoffen spelen een rol bij de effecten van verzadigde vetten. Het vervangen van deze vetten leverde in ander onderzoek geen duidelijkere gezondheidsvoordelen op. Koolhydraten bleken zelfs schadelijker.
Eerder werd al ontdekt dat volle melk rijker is aan vitamine A en D, die de groei bevorderen en je huid gezond houden. Het zou ook goed zijn voor de klierwerking en tegen ontstekingen werken. Vitamine D helpt bovendien om kalk op te nemen en dat vast te leggen in botten en tanden.
Misschien een beetje offtopic maar waarom zou het Voedingscentrum corrupt zijn?quote:Op maandag 3 januari 2011 04:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Dat is vooral een hardnekkige fabel, die corrupte instanties zoals het Voedingscentrum maar al te graag in leven houden.
Omdat het voedingscentrum betaald wordt door de levensmiddelen industrie.quote:Op zondag 9 januari 2011 13:27 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Misschien een beetje offtopic maar waarom zou het Voedingscentrum corrupt zijn?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |