abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90838441
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kant en klare loempia's, vististicks, friko's en kaassouflé's eten en je zorgen maken over gezondheid en het vet van het frituren
Sure
Als jij daar gelukkig van wordt.

En die stank in je huis, prima, wil ik ook niet.
Maar het is nog steeds geen goede friet.
Eerlijk gezegd denk ik dat je niet op 1 lijn zit met mij ;) Natuurlijk zijn kant en klare snacks als loempia's enz enz niet gezond... ik heb hier 3 katten rondlopen en die maak je hen dat ook niet wijs. Het gaat mij om het frituurvet zelf. Je bakt met een frituurpan in huis al snel te lang door. Een goedgeorganiseerde snackbar weet dat ook wel, de andere snackbar bakt gerust 2 dagen lang door in het zelfde vet. Thuis gebeurt dat met zo'n ini-mini snackbar ook heel erg snel. Tot op het moment dat je nog in goed en zuiver frituurvet (eerder olie) is er weinig aan de hand, maar bak je te lang door in het zelfde vet, dan gaat het hard achteruit met de kwaliteit van het vet en de gezondheid voor de gebruikers.

Dat het voor ons idee "gezonder" is om niet meer in frituurvet te bakken, zit tussen de oren, maar ook het wegnemen van de risico's (en ongemakken van een frituurpannetje in huis), geeft ons een tevreden gevoel.... En daar word ik wel gelukkig van ja !!
pi_90847263
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2011 00:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ossewit of niervet.
Paardenvet schijnt het lekkerst te zijn :9 Maar geen idee waar je dat zou kunnen kopen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 4 januari 2011 @ 19:39:30 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90848968
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 19:09 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Paardenvet schijnt het lekkerst te zijn :9 Maar geen idee waar je dat zou kunnen kopen.
Ik ook niet, paard is nogal mager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90849173
alles in zonnebloemolie.

- goedkoop
- gezonder
- geweldig

Nothing to see here, carry on
pi_90849195
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

Ik ook niet, paard is nogal mager.
Jeffrey Steingarten had daar een heel stuk over geschreven, hoe hij paardenvet Amerika in wist te smokkelen en zo :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90849606
quote:
Op zondag 2 januari 2011 22:55 schreef Daffodil31LE het volgende:
Moulinex?

Nee joh, gewoon een degelijke BK. Onverslijtbaar.

[ afbeelding ]
Ah je bedoelt een groentenblancheerpan? Niet mee frituren. Hoezeer ik elektrisch koken verfoei: frituren moet je gewoon doen in een elektrische thermostaatgestuurde pan. Die ouderwetse fortalitjes behoren tot de grootste veroorzakers van huisbranden.

Gewoon een simpele RVS frituurnemen met los element en flink vermogen. En zonder die smerige filters in de deksel. Tijdens het frituren moet de deksel er toch afblijven.
  dinsdag 4 januari 2011 @ 20:00:44 #59
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_90850110
Die airfryer is inderdaad prima voor diepvriesproducten/ dingen die ook in de oven kunnen maar friet erin bakken gaat niet, het smaakt simpelweg niet naar friet. Ovenfriet kan wel maar dat vind ik ook geen volwaardige friet.
pi_90852493
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 20:00 schreef Microtubuli het volgende:
Die airfryer is inderdaad prima voor diepvriesproducten/ dingen die ook in de oven kunnen maar friet erin bakken gaat niet, het smaakt simpelweg niet naar friet. Ovenfriet kan wel maar dat vind ik ook geen volwaardige friet.
De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn. Die Dim-Sum hapjes en vlammetjes lijken me ook wel kunnen eigenlijk... misschien volgende keer eens meenemen bij het boodschappen doen...

...alleen doe ik meestal de boodschappen niet _O-
pi_91057350
quote:
Op dinsdag 4 januari 2011 19:51 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ah je bedoelt een groentenblancheerpan? Niet mee frituren. Hoezeer ik elektrisch koken verfoei: frituren moet je gewoon doen in een elektrische thermostaatgestuurde pan. Die ouderwetse fortalitjes behoren tot de grootste veroorzakers van huisbranden.

Gewoon een simpele RVS frituurnemen met los element en flink vermogen. En zonder die smerige filters in de deksel. Tijdens het frituren moet de deksel er toch afblijven.
Dat is ook zoiets inderdaad, de deksel van de pan. Thuis deed mijn moeder dat ook altijd maar op kamers en bij mijn vriendin niemand. Nou bakt mijn moeder ook in echt vet (c1000 eigenmerk) en de friet is daar sowieso het lekkerst!
Fingerspitzgefühl
  zondag 9 januari 2011 @ 11:06:05 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91058593
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 20:38 schreef Meike26 het volgende:

[..]

De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn.
Ik eet toch echt liever echte friet uit het vet dan deze troep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 januari 2011 @ 11:07:19 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91058615
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 19:43 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Jeffrey Steingarten had daar een heel stuk over geschreven, hoe hij paardenvet Amerika in wist te smokkelen en zo :7
Ja, nu je het zegt, geweldig stuk was dat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91058659
Ik gebruik de blokken C1000 huismerk frituurvet (blokken vind ik makkelijker schoon te maken) en dat smaakt prima.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91058701
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 11:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik gebruik de blokken C1000 huismerk frituurvet (blokken vind ik makkelijker schoon te maken) en dat smaakt prima.
Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meter :{. Die C1000 blokken zijn echt da best! ^O^
Fingerspitzgefühl
  zondag 9 januari 2011 @ 11:17:49 #66
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_91058792
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 20:38 schreef Meike26 het volgende:

[..]

De Crunchy Ovenfrietjes van Aviko doen het anders behoorlijk goed, net zoals van AH-huismerk dat die wafeltjes goed te doen zijn. Die Dim-Sum hapjes en vlammetjes lijken me ook wel kunnen eigenlijk... misschien volgende keer eens meenemen bij het boodschappen doen...

...alleen doe ik meestal de boodschappen niet _O-
Dat zeg ik toch ook? Alle diepvriesproducten (die ook voor oven geschikt zijn) gaan er prima in, maar verse aardappels werkt niet, er komt geen friet uit maar uitgedroogde steeltjes!
pi_91059006
Ik heb zo'n standaard geval, zoals op de afbeelding hieronder
Daar kan alleen vloeibaar vet in, of niet?

ik zou best weer eens in ouderwets vast vet willen bakken.

٩๏̯͡๏)۶
pi_91059197
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 11:28 schreef Ronaldsen het volgende:
Ik heb zo'n standaard geval, zoals op de afbeelding hieronder
Daar kan alleen vloeibaar vet in, of niet?

ik zou best weer eens in ouderwets vast vet willen bakken.

[ afbeelding ]
Nee hoor, kan best "vast" vet in. Moet je hem eerst even laag zetten zodat alles vloeibaar wordt zonder dat je het verbrand en daarna hoger zetten!

Wij hebben thuis een Fritel turbo sf, daar zit een lage stand op (vierkantje) voor het vloeibaar maken.

Fingerspitzgefühl
pi_91059202
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 11:12 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meter :{. Die C1000 blokken zijn echt da best! ^O^
Ben ook van huis uit gewend aan blokken, ze zijn gewoon lekker :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 9 januari 2011 @ 11:54:25 #70
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_91059621
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 11:12 schreef ForumGek het volgende:

[..]

Wij hebben weleens geprobeerd over te stappen naar vloeibaar frituurvet maar dat smaakte allemaal voor geen meter :{. Die C1000 blokken zijn echt da best! ^O^
Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet.
pi_91059787
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 11:54 schreef Microtubuli het volgende:

[..]

Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet.
Dat klinkt als een schoonmaakmiddel! :D
Fingerspitzgefühl
pi_91060576
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 11:54 schreef Microtubuli het volgende:

[..]

Heb je Diamant Plus geprobeerd? Zonee dan niet haten op vloeibaar vet.
Ik heb nu dit spul er in zitten volgens mij:



Is er serieus verschil met Diamant Plus?
٩๏̯͡๏)۶
  zondag 9 januari 2011 @ 13:18:58 #73
291153 Zokunen
Zokalishous
pi_91062419
quote:
Volle melk zo slecht nog niet
We leggen in de supermarkt bijna automatisch halfvolle of magere melk in ons mandje en bakken doen we in olijfolie. Maar gewone boter en volle melk zijn misschien niet zo slecht voor onze gezondheid als we dachten.

De vetten die de producten bevatten die we zo hard vermijden hebben een slechte reputatie, maar dat is niet helemaal terecht, blijkt uit onderzoek. Er bestaat heel weinig wetenschappelijk bewijs dat ze weg moeten blijven uit ons menu.

Iedereen heeft wel eens gehoord dat je verzadigde vetten uit zuivelproducten beter kan mijden en dat meervoudig onverzadigde vetzuren, uit bijvoorbeeld vette vis juist gezond zijn. Verzadigde vetten zouden kunnen leiden tot dichtgeslibde aderen. Maar is dat wel zo?

De veronderstelling is verre van bewezen, zo blijkt uit veel resultaten, uiteengezet op een Amerikaans congres over voedingsadvies. Volgens onderzoeker dr. Bruce Ferman van de universiteit van Californië wordt de link tussen slechte vetten en gezondheid te gemakkelijk gelegd en is de relatie tussen die twee afhankelijk van verschillende factoren. Ook ander voedingsstoffen spelen een rol bij de effecten van verzadigde vetten. Het vervangen van deze vetten leverde in ander onderzoek geen duidelijkere gezondheidsvoordelen op. Koolhydraten bleken zelfs schadelijker.

Eerder werd al ontdekt dat volle melk rijker is aan vitamine A en D, die de groei bevorderen en je huid gezond houden. Het zou ook goed zijn voor de klierwerking en tegen ontstekingen werken. Vitamine D helpt bovendien om kalk op te nemen en dat vast te leggen in botten en tanden.
Dit gaat dan wel over melk, maar geeft ook direct aan dat er veel te bang gedaan wordt over vet.
Het is logisch dat we nu minder vet moeten eten als, bijvoorbeeld, 50 jaar geleden. Vrijwel niemand doet fysiek nog net zoveel op een dag als toentertijd. De mensen verbrandden toen meer dus konden meer vet gebruiken.

Dat we door het "laffe" werk van nu minder doen, maakt de vetten niet slecht, maar onze interne verbrandingsoven "onderbemand".
"Never forget that only dead fish swim with the stream." -Malcolm Muggeridge
pi_91062713
quote:
7s.gif Op maandag 3 januari 2011 04:27 schreef Bolkesteijn het volgende:
Dat is vooral een hardnekkige fabel, die corrupte instanties zoals het Voedingscentrum maar al te graag in leven houden.
Misschien een beetje offtopic maar waarom zou het Voedingscentrum corrupt zijn?
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  zondag 9 januari 2011 @ 14:13:32 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91064501
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 13:27 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Misschien een beetje offtopic maar waarom zou het Voedingscentrum corrupt zijn?
Omdat het voedingscentrum betaald wordt door de levensmiddelen industrie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91064995
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat het voedingscentrum betaald wordt door de levensmiddelen industrie.
Dat is niet correct, in ieder geval zeggen ze er zelf het volgende over op hun website:

quote:
Financiering en samenwerkingsverbanden

De Stichting Voedingscentrum Nederland wordt via een instellingssubsidie gefinancierd van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hiernaast ontvangt het Voedingscentrum projectsubsidies van de bovengenoemde ministeries en van andere subsidieverstrekkers zoals ZonMw. Het Voedingscentrum accepteert geen financiële bijdragen van bedrijven of andere instellingen in ruil voor het overnemen en/of uitdragen van een bepaalde stellingname.
Wel is het zo dat het "gezonde keuze" e.d. een initiatief is van AH, Unilever, Friesche Vlag en Campina, daarom zie je dat voornamelijk op hun producten producten terug. zie onderstaand (ook van de website van voedingscentrum)

quote:
Betrokkenheid bij het gezondheidslogo "Ik kies bewust"

Het Voedingscentrum pleit al jaren voor initiatieven om gezonde producten in één oogopslag duidelijk herkenbaar te maken. Een goed gezondheidslogo stimuleert bovendien de industrie om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de criteria. Daarbij is het Voedingscentrum voorstander van één logo, gebaseerd op eenduidige criteria, liefst voor heel Europa.

Om deze redenen adviseert het Voedingscentrum Albert Heijn bij het Gezonde Keuze Klavertje en is het betrokken bij het logo "Ik kies bewust", dat in 2006 is geïntroduceerd door Campina, Friesland Foods en Unilever. Het Voedingscentrum is vertegenwoordigd in de onafhankelijke wetenschappelijke commissie die de criteria vaststelt op grond waarvan producten in aanmerking kunnen komen voor het "Ik kies bewust"-logo.
Fingerspitzgefühl
pi_91065134
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 13:18 schreef Zokunen het volgende:

[..]

Dit gaat dan wel over melk, maar geeft ook direct aan dat er veel te bang gedaan wordt over vet.
Het is logisch dat we nu minder vet moeten eten als, bijvoorbeeld, 50 jaar geleden. Vrijwel niemand doet fysiek nog net zoveel op een dag als toentertijd. De mensen verbrandden toen meer dus konden meer vet gebruiken.

Dat we door het "laffe" werk van nu minder doen, maakt de vetten niet slecht, maar onze interne verbrandingsoven "onderbemand".
Kwam onlangs een lezing tegen van een wetenschapsjournalist die sprak op Berkley (mogelijk datzelfde congres). Zijn conclusie uit literatuuronderzoek: De Duitsers wisten al in de jaren '30 dat insuline de bepalende factor is in het opslaan van vet. Insuline wordt aangemaakt onder invloed van suiker, dus na het eten van koolhydraten. Maar ja toen kwam Hitler en endocrinologie was niet stoer, raketjes en atoombommen wel. Ergens in de jaren 80 is de overtuiging ontstaan dat vet slecht is. Die is zo hardnekkig dat zelfs wetenschappers die in hun eigen onderzoeken andere resultaten tegenkomen tóch zeggen dat vet slecht is.
  zondag 9 januari 2011 @ 23:04:35 #78
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91094586
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 14:26 schreef Fixers het volgende:

[..]

Kwam onlangs een lezing tegen van een wetenschapsjournalist die sprak op Berkley (mogelijk datzelfde congres). Zijn conclusie uit literatuuronderzoek: De Duitsers wisten al in de jaren '30 dat insuline de bepalende factor is in het opslaan van vet. Insuline wordt aangemaakt onder invloed van suiker, dus na het eten van koolhydraten. Maar ja toen kwam Hitler en endocrinologie was niet stoer, raketjes en atoombommen wel. Ergens in de jaren 80 is de overtuiging ontstaan dat vet slecht is. Die is zo hardnekkig dat zelfs wetenschappers die in hun eigen onderzoeken andere resultaten tegenkomen tóch zeggen dat vet slecht is.
En dan in combinatie met dit:
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 13:18 schreef Zokunen het volgende:

[..]

Dat we door het "laffe" werk van nu minder doen, maakt de vetten niet slecht, maar onze interne verbrandingsoven "onderbemand".
De meeste mensen hebben overgewicht. En de invasie van lightproducten hebben we ook allemaal meegemaakt totdat bleek dat light niet altijd light is. Weliswaar minder vet maar gerust wat extra suiker om het "lekker" te houden. Verder vind ik het nogal raar dat er op zo'n fles Diamant een gezond keurmerk zit. Iedereen weet toch dat eten uit de frituur een dikmaker is.

Toch vraag ik me iets af. Anderhalf jaar geleden ben ik door de medische molen gehaald i.v.m. mijn hart. (Bleek onschuldig reuma te zijn in mijn borstbeen.) Pijnlijk maar niks aan de hand, maar omdat ik toen nog zo'n 32 kilometer per dag fietste, toch echt gezond at, eik toen te mager was ik dan ook enorm verbaasd toen mijn cholesterol veel te hoog bleek.

Inmiddels ben ik drie kilo aangekomen. Ben nog minder gaan eten want mis natuurlijk die fysieke inspanning maar ben nog steeds slank. Afgelopen jaar besloten minder met olie te koken en aardappeltjes gewoon lekker in de boter te leggen. De rest is hetzelfde gebleven, verse groenten, beter vlees zelfs etc. Maar ik snoep niet en eet alles wat ik lekker vind en gewoon niet te veel.

Zou mijn cholesterol weer eens moeten laten meten, denk ik. Bij een hoog cholesterol denk ik toch aan mensen met overgewicht en weet eigenlijk nog steeds niet waarom het toen bij mij heel erg hoog was. Ik begrijp dat echt niet. Was alleen toen te zenuwachtig i.v.m. de onderzoeken om het te vragen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  zondag 9 januari 2011 @ 23:21:50 #79
291153 Zokunen
Zokalishous
pi_91095620
quote:
5s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:04 schreef Staal het volgende:

[..]

En dan in combinatie met dit:

[..]

De meeste mensen hebben overgewicht. En de invasie van lightproducten hebben we ook allemaal meegemaakt totdat bleek dat light niet altijd light is. Weliswaar minder vet maar gerust wat extra suiker om het "lekker" te houden. Verder vind ik het nogal raar dat er op zo'n fles Diamant een gezond keurmerk zit. Iedereen weet toch dat eten uit de frituur een dikmaker is.

Toch vraag ik me iets af. Anderhalf jaar geleden ben ik door de medische molen gehaald i.v.m. mijn hart. (Bleek onschuldig reuma te zijn in mijn borstbeen.) Pijnlijk maar niks aan de hand, maar omdat ik toen nog zo'n 32 kilometer per dag fietste, toch echt gezond at, eik toen te mager was ik dan ook enorm verbaasd toen mijn cholesterol veel te hoog bleek.

Inmiddels ben ik drie kilo aangekomen. Ben nog minder gaan eten want mis natuurlijk die fysieke inspanning maar ben nog steeds slank. Afgelopen jaar besloten minder met olie te koken en aardappeltjes gewoon lekker in de boter te leggen. De rest is hetzelfde gebleven, verse groenten, beter vlees zelfs etc. Maar ik snoep niet en eet alles wat ik lekker vind en gewoon niet te veel.

Zou mijn cholesterol weer eens moeten laten meten, denk ik. Bij een hoog cholesterol denk ik toch aan mensen met overgewicht en weet eigenlijk nog steeds niet waarom het toen bij mij heel erg hoog was. Ik begrijp dat echt niet. Was alleen toen te zenuwachtig i.v.m. de onderzoeken om het te vragen.
Cholesterol staat ook al ZWAAR ter discussie, mijn moeder is gestopt met haar medicijnen (cholesterol en triglyceriden) . Ze voelt zich nu beter, en ze had in plaats van maximaal 2 bij triglyceriden 20 of hoger. Cholesterol weet ik niet, maar dat was iig ook te hoog.

Mijn moeder leeft nu weer, omdat ze gestopt is met de medicijnen. Een heel ander ziektebeeld, maar wat weet de medische staf nu? Helaas meer dan wij, dus als je niks weet geloof ze, maar wees niet bang om de confrontatie netjes op te zoeken.

Maar met nadruk HOUD HET NETJES, ik wil niet weten wat helden als deze meemaken, maar een fout kan altijd en toch blijven de echte medische helden altijd voor je knokken!

Wel een raar topic voor cul op deze manier btw :S
"Never forget that only dead fish swim with the stream." -Malcolm Muggeridge
pi_91095940
quote:
14s.gif Op zondag 2 januari 2011 23:05 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Klopt. Maar ik loop liever wat achter en kan smakelijke frieten serveren in plaats van die "verantwoorde" zooi die men je in de snackbar (verplicht) voor moet schotelen.
Ik heb ook zon mooie BK :Y

Een pan voor : frituren voor gevorderden :D

Ik weet precies wannneer ik de erpelkes moet laten zakken in het vet :P

(alleen voor snacks gebruiken we een elektrisch kreng... helaas)
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 9 januari 2011 @ 23:31:24 #81
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_91096106
quote:
14s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:28 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik heb ook zon mooie BK :Y

Een pan voor : frituren voor gevorderden :D

Ik weet precies wannneer ik de erpelkes moet laten zakken in het vet :P

(alleen voor snacks gebruiken we een elektrisch kreng... helaas)
levens gevaarlijk dat bk ding van jou :P
  zondag 9 januari 2011 @ 23:32:19 #82
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91096163
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:21 schreef Zokunen het volgende:

[..]

Cholesterol staat ook al ZWAAR ter discussie, mijn moeder is gestopt met haar medicijnen (cholesterol en triglyceriden) . Ze voelt zich nu beter, en ze had in plaats van maximaal 2 bij triglyceriden 20 of hoger. Cholesterol weet ik niet, maar dat was iig ook te hoog.

Mijn moeder leeft nu weer, omdat ze gestopt is met de medicijnen. Een heel ander ziektebeeld, maar wat weet de medische staf nu? Helaas meer dan wij, dus als je niks weet geloof ze, maar wees niet bang om de confrontatie netjes op te zoeken.

Maar met nadruk HOUD HET NETJES, ik wil niet weten wat helden als deze meemaken, maar een fout kan altijd en toch blijven de echte medische helden altijd voor je knokken!

Wel een raar topic voor cul op deze manier btw :S
Het gaat over eten en de eventuele gevolgen. Waarom niet.

Het moet ook geen BNW topic te worden natuurlijk. Daar hou ik me trouwens verre van.
Maar met de middelen die je tegenwoordig hebt moet je als consument maar ook als patient wel zelf blijven nadenken. Wat stop je allemaal in je snaggel.

Maar van dat cholesterol snap ik duidelijk niets. Zou eens wat moeten gaan lezen. Vraag bleef voor mij op de achtergrond open en ik volg de discussie hier.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_91096286
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 19:09 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Paardenvet schijnt het lekkerst te zijn :9 Maar geen idee waar je dat zou kunnen kopen.
Paardenslager van Beek in lombok Utrecht....
die zal het wel weten :Y
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 9 januari 2011 @ 23:35:03 #84
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91096323
quote:
14s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:28 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik heb ook zon mooie BK :Y

Een pan voor : frituren voor gevorderden :D

Ik weet precies wannneer ik de erpelkes moet laten zakken in het vet :P

(alleen voor snacks gebruiken we een elektrisch kreng... helaas)
Dus je hebt een frituurpan en een pan met olie om patates frites te bakken. Vind je dat echt heel handig?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_91096441
quote:
7s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:35 schreef Staal het volgende:

[..]

Dus je hebt een frituurpan en een pan met olie om patates frites te bakken. Vind je dat echt heel handig?
Olie??

gewoon vet wat lekker hard word , niks geen olie!!

In mijn BK bak ik mijn frietjes krokant en droog en in de frituur gaan de kroketten en dellen en mexicanos. (ook in ouderwets vet)

ik moet met de friet kunnen spelen in het netje :P
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 9 januari 2011 @ 23:45:40 #86
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91096796
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:37 schreef prupke het volgende:

[..]

Olie??

gewoon vet wat lekker hard word , niks geen olie!!

In mijn BK bak ik mijn frietjes krokant en droog en in de frituur gaan de kroketten en dellen en mexicanos. (ook in ouderwets vet)

ik moet met de friet kunnen spelen in het netje :P
Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel?

En dat spelen in het netje vind ik trouwens geouwehoer. Mik het dan in het vet en schep het eruit. Overigens is die pan niet levensgevaarlijk maar maar met name bij jongeren hoge cijfers qua brand. Pan aan, wat anders doen, vergeten en huis in de fik. Het er niet bij blijven maakt het levensgevaarlijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_91096927
quote:
7s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:45 schreef Staal het volgende:

[..]

Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel?

En dat spelen in het netje vind ik trouwens geouwehoer. Mik het dan in het vet en schep het eruit. Overigens is die pan niet levensgevaarlijk maar maar met name bij jongeren hoge cijfers qua brand. Pan aan, wat anders doen, vergeten en huis in de fik. Het er niet bij blijven maakt het levensgevaarlijk.
In een pan de friet...
2e pan de snacks...

dan heb ik alles tegelijkertijd op mijn bord liggen....
dus ja 2 pannen zijn makkelijk.
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_91097052
O
quote:
7s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:45 schreef Staal het volgende:

[..]

Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel?

En dat spelen in het netje vind ik trouwens geouwehoer. Mik het dan in het vet en schep het eruit. Overigens is die pan niet levensgevaarlijk maar maar met name bij jongeren hoge cijfers qua brand. Pan aan, wat anders doen, vergeten en huis in de fik. Het er niet bij blijven maakt het levensgevaarlijk.
i ik heb maar een kleine pan he :P

Maar voor het spelen met de friet in een grote pan... ga eens naar postel in Belgie.....
De langste rij staat voor de kraam waar ze met een frituurschepding continue in het vet staan te woelen en te doen.....

De friet word er lekkerder van naar het schijnt.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 9 januari 2011 @ 23:56:16 #89
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91097256
quote:
1s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:48 schreef prupke het volgende:

[..]

In een pan de friet...
2e pan de snacks...

dan heb ik alles tegelijkertijd op mijn bord liggen....
dus ja 2 pannen zijn makkelijk.
Ik maak zelf friet, bak het voor en laat het afkoelen. Na een poosje eventueel snacks bakken en dan op het laatst de friet afbakken.
Alles warm. Het is ook allemaal niet zo moeilijk he.

We eten het eens in de twee maanden, denk ik.

Naar dat andere ben ik benieuwder. Waren wat interessante posten van een drietal users iig.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  maandag 10 januari 2011 @ 00:00:40 #90
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91097469
quote:
6s.gif Op zondag 9 januari 2011 23:51 schreef prupke het volgende:
O

[..]

i ik heb maar een kleine pan he :P

Maar voor het spelen met de friet in een grote pan... ga eens naar postel in Belgie.....
De langste rij staat voor de kraam waar ze met een frituurschepding continue in het vet staan te woelen en te doen.....

De friet word er lekkerder van naar het schijnt.
Ja.
Liever terug naar de discussie die liep als ik heel eerlijk ben.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_91097592
quote:
7s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:00 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja.
Liever terug naar de discussie die liep als ik heel eerlijk ben.
Ik vind het prima :Y

om welke 3 ging het precies want ik ben ingevallen bij die BK pan...

Heb de rest niet zo gelezen, maar wil mee doen met je :)
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 10 januari 2011 @ 00:12:26 #92
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91097999
quote:
14s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:03 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik vind het prima :Y

om welke 3 ging het precies want ik ben ingevallen bij die BK pan...

Heb de rest niet zo gelezen, maar wil mee doen met je :)
Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic.
Ik vind het in ieder geval interessant. Apart topic is het wel waard. Gezonde vraagtekens en geen BNW.

Wens je vast welterusten. Ik ga nu want moet morgen echt retevroeg op.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_91098362
quote:
7s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:12 schreef Staal het volgende:

[..]

Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic.
Ik vind het in ieder geval interessant. Apart topic is het wel waard. Gezonde vraagtekens en geen BNW.

Wens je vast welterusten. Ik ga nu want moet morgen echt retevroeg op.
Slaap lekker :)

Die Piet ,, ik weet het niet....

Maar Zokunen Fixers en ForumGek zeggen dingen die misschien wel waar kunnen zijn :Y
Omdat ze een ervaring hebben met waar het hier over gaat :P

Ik lees me verder in ....
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_91098486
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 20:24 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik schenk hem leeg, doe water tot het max. vul-randje erin, een vaatwasblokje erin, aanzetten en bubbelen maar :D
net zo schoon, veel minder werk :7
Kan dat? Dacht dat ze zo stuk gaan? Heb er namelijk ooit een gesloopt met een blok vet, dat ging dan niet omdat hij te snel heet werd ofzo? Dacht dat zal met water ook wel zo zijn.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_91098653
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:23 schreef delano.888 het volgende:

[..]

Kan dat? Dacht dat ze zo stuk gaan? Heb er namelijk ooit een gesloopt met een blok vet, dat ging dan niet omdat hij te snel heet werd ofzo? Dacht dat zal met water ook wel zo zijn.
Denken moet je over laten aan een paard (of aan iemand die er voor geleerd heeft :P )
niet rot bedoelt of zo ....
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_91098696
Waarom ging hij dan wel stuk van een blok vet.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  maandag 10 januari 2011 @ 00:33:39 #97
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91098851
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:28 schreef delano.888 het volgende:
Waarom ging hij dan wel stuk van een blok vet.
Er zijn pannen inderdaad enkel geschikt voor vloeibaar vet. Bij een blok kan het dan gebeuren dat wat vloeibaar vrijkomt te heet wordt en je pan naar de haaien gaat.

Je kunt het blok dan het best op de allerlaagste temp laten smelten en pas daarna de temp omhoog brengen om te bakken.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  maandag 10 januari 2011 @ 00:35:36 #98
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_91098912
quote:
1s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:20 schreef prupke het volgende:

[..]

Slaap lekker :)

Die Piet ,, ik weet het niet....

Maar Zokunen Fixers en ForumGek zeggen dingen die misschien wel waar kunnen zijn :Y
Omdat ze een ervaring hebben met waar het hier over gaat :P

Ik lees me verder in ....
Ik steek anders her en der nog wel eens wat op van Piet.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_91099005
quote:
7s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:35 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik steek anders her en der nog wel eens wat op van Piet.
Dat kan :)

Maar ik niet :P

Maar dat is toch geen ramp?
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_91106307
quote:
7s.gif Op maandag 10 januari 2011 00:12 schreef Staal het volgende:

[..]

Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic.
Ik vind het in ieder geval interessant. Apart topic is het wel waard. Gezonde vraagtekens en geen BNW.

Wens je vast welterusten. Ik ga nu want moet morgen echt retevroeg op.
Ik twijfel dan wel om het in CUL, LIF of BNW te gaan openen. Heb wel al even de linkjes teruggezocht:
: Het hele verhaal is ruim een uur lang.
pi_91110469
Als je incidenteel een frietje eet maakt het echt niet uit of ie nou in vast vet gebakken wordt of in "gezonde" plantaardige olie, daar zal je cholesterol ook niet veel onder te lijden hebben.

Een patatje is vaak een lekker tussendoortje of extra, en dus per definitie niet gezond. Het is erg vals om mensen het idee te geven dat ze met "gezonde keuze" olie ineens gezond bezig zijn, want dat hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Het is een erg misleidend etiket dat vooral een invloed zal hebben op de zwakkeren van de samenleving.

Een hoog cholesterol is wel zeker slecht voor de gezondheid, met name je aders hebben daar erg onder te lijden. Zie de afbeelding hieronder:



Je ziet vaak dat er een deel van deze "plaque" losschiet (of een bloedprop) en ergens later in het traject vast komt te zitten, dat kan in je benen zijn maar ook rondom het hart of naar de hersenen. Het gebied wat deze aders dan normaal van bloed voorziet krijgt dat dan dus niet en als je er dan niet op tijd bij bent kan hartweefsel of hersenweefsel (onherstelbaar) afsterven. Zo kan een hart/hersen- infarct ontstaan.
Fingerspitzgefühl
pi_91111582
gewoon iets wat in bulk komt bij de sligro :P
pi_91138674
Een hoog cholesterol heeft natuurlijk meerdere oorzaken!

Het kan erfelijk zijn, kan door overgewicht komen, stress is ook een belangrijke factor, en bv te weinig bewegen..

Het is idd helemaal niet slecht om eens in de week een frietje te bakken , en welk vet je ook gebruikt maakt dan ook niet uit , mits je dus last hebt van een medische aandoening die vast vet bv minder goed kan afbreken (galprobleem)
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 10 januari 2011 @ 23:07:21 #104
323560 Microtubuli
transporteert vesikels
pi_91141606
Tegen de tijd dat ik 70 ben en m'n aders dichtslibben laat ik ze gelijk allemaal vervangen door synthetische met tefloncoating. En voor het hart is dan ook wel een vervangend pompje beschikbaar, klassieke organen zijn over 50 jaar hopeloos ouderwets.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')