Dat is niet correct, in ieder geval zeggen ze er zelf het volgende over op hun website:quote:Op zondag 9 januari 2011 14:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat het voedingscentrum betaald wordt door de levensmiddelen industrie.
Wel is het zo dat het "gezonde keuze" e.d. een initiatief is van AH, Unilever, Friesche Vlag en Campina, daarom zie je dat voornamelijk op hun producten producten terug. zie onderstaand (ook van de website van voedingscentrum)quote:Financiering en samenwerkingsverbanden
De Stichting Voedingscentrum Nederland wordt via een instellingssubsidie gefinancierd van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Hiernaast ontvangt het Voedingscentrum projectsubsidies van de bovengenoemde ministeries en van andere subsidieverstrekkers zoals ZonMw. Het Voedingscentrum accepteert geen financiële bijdragen van bedrijven of andere instellingen in ruil voor het overnemen en/of uitdragen van een bepaalde stellingname.
quote:Betrokkenheid bij het gezondheidslogo "Ik kies bewust"
Het Voedingscentrum pleit al jaren voor initiatieven om gezonde producten in één oogopslag duidelijk herkenbaar te maken. Een goed gezondheidslogo stimuleert bovendien de industrie om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de criteria. Daarbij is het Voedingscentrum voorstander van één logo, gebaseerd op eenduidige criteria, liefst voor heel Europa.
Om deze redenen adviseert het Voedingscentrum Albert Heijn bij het Gezonde Keuze Klavertje en is het betrokken bij het logo "Ik kies bewust", dat in 2006 is geïntroduceerd door Campina, Friesland Foods en Unilever. Het Voedingscentrum is vertegenwoordigd in de onafhankelijke wetenschappelijke commissie die de criteria vaststelt op grond waarvan producten in aanmerking kunnen komen voor het "Ik kies bewust"-logo.
Kwam onlangs een lezing tegen van een wetenschapsjournalist die sprak op Berkley (mogelijk datzelfde congres). Zijn conclusie uit literatuuronderzoek: De Duitsers wisten al in de jaren '30 dat insuline de bepalende factor is in het opslaan van vet. Insuline wordt aangemaakt onder invloed van suiker, dus na het eten van koolhydraten. Maar ja toen kwam Hitler en endocrinologie was niet stoer, raketjes en atoombommen wel. Ergens in de jaren 80 is de overtuiging ontstaan dat vet slecht is. Die is zo hardnekkig dat zelfs wetenschappers die in hun eigen onderzoeken andere resultaten tegenkomen tóch zeggen dat vet slecht is.quote:Op zondag 9 januari 2011 13:18 schreef Zokunen het volgende:
[..]
Dit gaat dan wel over melk, maar geeft ook direct aan dat er veel te bang gedaan wordt over vet.
Het is logisch dat we nu minder vet moeten eten als, bijvoorbeeld, 50 jaar geleden. Vrijwel niemand doet fysiek nog net zoveel op een dag als toentertijd. De mensen verbrandden toen meer dus konden meer vet gebruiken.
Dat we door het "laffe" werk van nu minder doen, maakt de vetten niet slecht, maar onze interne verbrandingsoven "onderbemand".
En dan in combinatie met dit:quote:Op zondag 9 januari 2011 14:26 schreef Fixers het volgende:
[..]
Kwam onlangs een lezing tegen van een wetenschapsjournalist die sprak op Berkley (mogelijk datzelfde congres). Zijn conclusie uit literatuuronderzoek: De Duitsers wisten al in de jaren '30 dat insuline de bepalende factor is in het opslaan van vet. Insuline wordt aangemaakt onder invloed van suiker, dus na het eten van koolhydraten. Maar ja toen kwam Hitler en endocrinologie was niet stoer, raketjes en atoombommen wel. Ergens in de jaren 80 is de overtuiging ontstaan dat vet slecht is. Die is zo hardnekkig dat zelfs wetenschappers die in hun eigen onderzoeken andere resultaten tegenkomen tóch zeggen dat vet slecht is.
De meeste mensen hebben overgewicht. En de invasie van lightproducten hebben we ook allemaal meegemaakt totdat bleek dat light niet altijd light is. Weliswaar minder vet maar gerust wat extra suiker om het "lekker" te houden. Verder vind ik het nogal raar dat er op zo'n fles Diamant een gezond keurmerk zit. Iedereen weet toch dat eten uit de frituur een dikmaker is.quote:Op zondag 9 januari 2011 13:18 schreef Zokunen het volgende:
[..]
Dat we door het "laffe" werk van nu minder doen, maakt de vetten niet slecht, maar onze interne verbrandingsoven "onderbemand".
Cholesterol staat ook al ZWAAR ter discussie, mijn moeder is gestopt met haar medicijnen (cholesterol en triglyceriden) . Ze voelt zich nu beter, en ze had in plaats van maximaal 2 bij triglyceriden 20 of hoger. Cholesterol weet ik niet, maar dat was iig ook te hoog.quote:Op zondag 9 januari 2011 23:04 schreef Staal het volgende:
[..]
En dan in combinatie met dit:
[..]
De meeste mensen hebben overgewicht. En de invasie van lightproducten hebben we ook allemaal meegemaakt totdat bleek dat light niet altijd light is. Weliswaar minder vet maar gerust wat extra suiker om het "lekker" te houden. Verder vind ik het nogal raar dat er op zo'n fles Diamant een gezond keurmerk zit. Iedereen weet toch dat eten uit de frituur een dikmaker is.
Toch vraag ik me iets af. Anderhalf jaar geleden ben ik door de medische molen gehaald i.v.m. mijn hart. (Bleek onschuldig reuma te zijn in mijn borstbeen.) Pijnlijk maar niks aan de hand, maar omdat ik toen nog zo'n 32 kilometer per dag fietste, toch echt gezond at, eik toen te mager was ik dan ook enorm verbaasd toen mijn cholesterol veel te hoog bleek.
Inmiddels ben ik drie kilo aangekomen. Ben nog minder gaan eten want mis natuurlijk die fysieke inspanning maar ben nog steeds slank. Afgelopen jaar besloten minder met olie te koken en aardappeltjes gewoon lekker in de boter te leggen. De rest is hetzelfde gebleven, verse groenten, beter vlees zelfs etc. Maar ik snoep niet en eet alles wat ik lekker vind en gewoon niet te veel.
Zou mijn cholesterol weer eens moeten laten meten, denk ik. Bij een hoog cholesterol denk ik toch aan mensen met overgewicht en weet eigenlijk nog steeds niet waarom het toen bij mij heel erg hoog was. Ik begrijp dat echt niet. Was alleen toen te zenuwachtig i.v.m. de onderzoeken om het te vragen.
Ik heb ook zon mooie BKquote:Op zondag 2 januari 2011 23:05 schreef Daffodil31LE het volgende:
[..]
Klopt. Maar ik loop liever wat achter en kan smakelijke frieten serveren in plaats van die "verantwoorde" zooi die men je in de snackbar (verplicht) voor moet schotelen.
levens gevaarlijk dat bk ding van jouquote:Op zondag 9 januari 2011 23:28 schreef prupke het volgende:
[..]
Ik heb ook zon mooie BK
Een pan voor : frituren voor gevorderden
Ik weet precies wannneer ik de erpelkes moet laten zakken in het vet
(alleen voor snacks gebruiken we een elektrisch kreng... helaas)
Het gaat over eten en de eventuele gevolgen. Waarom niet.quote:Op zondag 9 januari 2011 23:21 schreef Zokunen het volgende:
[..]
Cholesterol staat ook al ZWAAR ter discussie, mijn moeder is gestopt met haar medicijnen (cholesterol en triglyceriden) . Ze voelt zich nu beter, en ze had in plaats van maximaal 2 bij triglyceriden 20 of hoger. Cholesterol weet ik niet, maar dat was iig ook te hoog.
Mijn moeder leeft nu weer, omdat ze gestopt is met de medicijnen. Een heel ander ziektebeeld, maar wat weet de medische staf nu? Helaas meer dan wij, dus als je niks weet geloof ze, maar wees niet bang om de confrontatie netjes op te zoeken.
Maar met nadruk HOUD HET NETJES, ik wil niet weten wat helden als deze meemaken, maar een fout kan altijd en toch blijven de echte medische helden altijd voor je knokken!
Wel een raar topic voor cul op deze manier btw :S
Paardenslager van Beek in lombok Utrecht....quote:Op dinsdag 4 januari 2011 19:09 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Paardenvet schijnt het lekkerst te zijnMaar geen idee waar je dat zou kunnen kopen.
Dus je hebt een frituurpan en een pan met olie om patates frites te bakken. Vind je dat echt heel handig?quote:Op zondag 9 januari 2011 23:28 schreef prupke het volgende:
[..]
Ik heb ook zon mooie BK
Een pan voor : frituren voor gevorderden
Ik weet precies wannneer ik de erpelkes moet laten zakken in het vet
(alleen voor snacks gebruiken we een elektrisch kreng... helaas)
Olie??quote:Op zondag 9 januari 2011 23:35 schreef Staal het volgende:
[..]
Dus je hebt een frituurpan en een pan met olie om patates frites te bakken. Vind je dat echt heel handig?
Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel?quote:Op zondag 9 januari 2011 23:37 schreef prupke het volgende:
[..]
Olie??
gewoon vet wat lekker hard word , niks geen olie!!
In mijn BK bak ik mijn frietjes krokant en droog en in de frituur gaan de kroketten en dellen en mexicanos. (ook in ouderwets vet)
ik moet met de friet kunnen spelen in het netje
In een pan de friet...quote:Op zondag 9 januari 2011 23:45 schreef Staal het volgende:
[..]
Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel?
En dat spelen in het netje vind ik trouwens geouwehoer. Mik het dan in het vet en schep het eruit. Overigens is die pan niet levensgevaarlijk maar maar met name bij jongeren hoge cijfers qua brand. Pan aan, wat anders doen, vergeten en huis in de fik. Het er niet bij blijven maakt het levensgevaarlijk.
i ik heb maar een kleine pan hequote:Op zondag 9 januari 2011 23:45 schreef Staal het volgende:
[..]
Nogmaals, je hebt twee pannen om te frituren. Vind je dat handig? Of eet je het veel?
En dat spelen in het netje vind ik trouwens geouwehoer. Mik het dan in het vet en schep het eruit. Overigens is die pan niet levensgevaarlijk maar maar met name bij jongeren hoge cijfers qua brand. Pan aan, wat anders doen, vergeten en huis in de fik. Het er niet bij blijven maakt het levensgevaarlijk.
Ik maak zelf friet, bak het voor en laat het afkoelen. Na een poosje eventueel snacks bakken en dan op het laatst de friet afbakken.quote:Op zondag 9 januari 2011 23:48 schreef prupke het volgende:
[..]
In een pan de friet...
2e pan de snacks...
dan heb ik alles tegelijkertijd op mijn bord liggen....
dus ja 2 pannen zijn makkelijk.
Ja.quote:Op zondag 9 januari 2011 23:51 schreef prupke het volgende:
O
[..]
i ik heb maar een kleine pan he
Maar voor het spelen met de friet in een grote pan... ga eens naar postel in Belgie.....
De langste rij staat voor de kraam waar ze met een frituurschepding continue in het vet staan te woelen en te doen.....
De friet word er lekkerder van naar het schijnt.
Ik vind het primaquote:Op maandag 10 januari 2011 00:00 schreef Staal het volgende:
[..]
Ja.
Liever terug naar de discussie die liep als ik heel eerlijk ben.
Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic.quote:Op maandag 10 januari 2011 00:03 schreef prupke het volgende:
[..]
Ik vind het prima
om welke 3 ging het precies want ik ben ingevallen bij die BK pan...
Heb de rest niet zo gelezen, maar wil mee doen met je
Slaap lekkerquote:Op maandag 10 januari 2011 00:12 schreef Staal het volgende:
[..]
Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic.
Ik vind het in ieder geval interessant. Apart topic is het wel waard. Gezonde vraagtekens en geen BNW.
Wens je vast welterusten. Ik ga nu want moet morgen echt retevroeg op.
Kan dat? Dacht dat ze zo stuk gaan? Heb er namelijk ooit een gesloopt met een blok vet, dat ging dan niet omdat hij te snel heet werd ofzo? Dacht dat zal met water ook wel zo zijn.quote:Op zondag 2 januari 2011 20:24 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik schenk hem leeg, doe water tot het max. vul-randje erin, een vaatwasblokje erin, aanzetten en bubbelen maar
net zo schoon, veel minder werk
Denken moet je over laten aan een paard (of aan iemand die er voor geleerd heeftquote:Op maandag 10 januari 2011 00:23 schreef delano.888 het volgende:
[..]
Kan dat? Dacht dat ze zo stuk gaan? Heb er namelijk ooit een gesloopt met een blok vet, dat ging dan niet omdat hij te snel heet werd ofzo? Dacht dat zal met water ook wel zo zijn.
Er zijn pannen inderdaad enkel geschikt voor vloeibaar vet. Bij een blok kan het dan gebeuren dat wat vloeibaar vrijkomt te heet wordt en je pan naar de haaien gaat.quote:Op maandag 10 januari 2011 00:28 schreef delano.888 het volgende:
Waarom ging hij dan wel stuk van een blok vet.
Ik steek anders her en der nog wel eens wat op van Piet.quote:Op maandag 10 januari 2011 00:20 schreef prupke het volgende:
[..]
Slaap lekker
Die Piet ,, ik weet het niet....
Maar Zokunen Fixers en ForumGek zeggen dingen die misschien wel waar kunnen zijn
Omdat ze een ervaring hebben met waar het hier over gaat
Ik lees me verder in ....
Dat kanquote:Op maandag 10 januari 2011 00:35 schreef Staal het volgende:
[..]
Ik steek anders her en der nog wel eens wat op van Piet.
Ik twijfel dan wel om het in CUL, LIF of BNW te gaan openen. Heb wel al even de linkjes teruggezocht:quote:Op maandag 10 januari 2011 00:12 schreef Staal het volgende:
[..]
Piet, Zokunen, Fixers en ForumGek. Vier zelfs. Lees nu maar gewoon het topic.
Ik vind het in ieder geval interessant. Apart topic is het wel waard. Gezonde vraagtekens en geen BNW.
Wens je vast welterusten. Ik ga nu want moet morgen echt retevroeg op.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |