Het kan wel, maar dan moet je niet de wasmachine én de wasdroger tegelijk aanzetten. Beter is nog op twee verschillende groepen en dus twee verschillende stopcontacten.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:41 schreef BlackCobra het volgende:
Daarnaast vroeg ik me af of het wel verstandig is om zowel een wasmachine als een droger op 1 stopcontact aan te sluiten.
Bij overbelasting klapt je groep eruitquote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:54 schreef BlackCobra het volgende:
Ja net stonden ze alle twee aan.
Echter doe ik dat al jaren en ging het dus altijd goed.
Is de oorzaak dan toch overbelasting?
Echter is dat wel het enige wat er op die groep zit.
Ik heb ook zo'n soort stopcontact. Het werkt op zich perfect, het enige is dat je een 'analoge' wasdroger moet hebben (met draaknoppen dus) want een electronische droger snapt het niet als 'ie ineens uitgaat als de wasmachine teveel stroom trekt.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:57 schreef Oblivion het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.elektronica-online.nl/?content=2665
Dan heb je geen last hier meer van, kan je allebei aanzetten, gaat er 1 uit als die teveel stroom trekt, en als de ander klaar is gaat de anders dus weer verder. Lekker duidelijk...
Naja, daar doelde ik dus op. Dat zijn constructies die je niet moet willenquote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:00 schreef BlackCobra het volgende:
Het is 1 stopcontact met daarop een verlengsnoer.
Op dat verlengsnoer zitten zowel de droger als de wasmachine.
Okay, dat wist ik niet, is lang geleden dat ik 'm nodig had en heb nu per machine een groep.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:02 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n soort stopcontact. Het werkt op zich perfect, het enige is dat je een 'analoge' wasdroger moet hebben (met draaknoppen dus) want een electronische droger snapt het niet als 'ie ineens uitgaat als de wasmachine teveel stroom trekt.
Is het dan wel mogelijk om 1 van de twee op een ander stopcontact aan te sluiten die wel op dezelfde groep zit?quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:02 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Naja, daar doelde ik dus op. Dat zijn constructies die je niet moet willen.
Dat is op zich nog beter natuurlijk, maar soms ben je niet in de gelegenheid om dat te regelen.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:03 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Okay, dat wist ik niet, is lang geleden dat ik 'm nodig had en heb nu per machine een groep.
Eh, dan heb je de verkeerde, die verlengdoos schakelt tussen de twee stopcontacten.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:02 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n soort stopcontact. Het werkt op zich perfect, het enige is dat je een 'analoge' wasdroger moet hebben (met draaknoppen dus) want een electronische droger snapt het niet als 'ie ineens uitgaat als de wasmachine teveel stroom trekt.
Dat zou geen probleem moeten zijn volgens mij. Als ze teveel stroom trekken vliegt je zekering in de meterkast er uit (daar is ie voor)quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:04 schreef BlackCobra het volgende:
[..]
Is het dan wel mogelijk om 1 van de twee op een ander stopcontact aan te sluiten die wel op dezelfde groep zit?
Tuurlijk is het mogelijk. Het is in ieder geval stukken veiliger, maar verre van ideaalquote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:04 schreef BlackCobra het volgende:
[..]
Is het dan wel mogelijk om 1 van de twee op een ander stopcontact aan te sluiten die wel op dezelfde groep zit?
Ik heb net even gekeken op het verlengsnoer en daar staat op max. 2500wattquote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:04 schreef Piles het volgende:
Op je verlengsnoer/stekkerblok staat een maximum wattage toch? Maar 2 van die energie-slurpers er op is niet verstandig nee
Als je groep 'sterk' genoeg is maakt dat toch niks uitquote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:06 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Tuurlijk is het mogelijk. Het is in ieder geval iets veiliger, maar verre van ideaal.
Tot 2500watt is ie gegarandeerd goed, en daarboven kán het goed gaan, maar ook foutquote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:06 schreef BlackCobra het volgende:
[..]
Ik heb net even gekeken op het verlengsnoer en daar staat op max. 2500watt![]()
Hoe kan het dan zijn dat dit jaren goed is gegaan?
Heb het al geninja-editquote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:06 schreef Piles het volgende:
[..]
Als je groep 'sterk' genoeg is maakt dat toch niks uit
Genoeg wattage (dus dik snoer), helemaal afrollen. Wellicht zorgen dat er geen water in kan lopen (bij lekken wasmachine bijvoorbeeld)quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:11 schreef BlackCobra het volgende:
Ik ga sowieso maar is 1 van de apperaten op het andere stopcontact aansluiten.
Daar heb ik echter wel een verlengsnoer van 5 meter voor nodig omdat ik het anders niet haal.
Moet ik nog ergens op letten als ik een verlengsnoer koop?
Misschien handig om even een elektricien langs te laten komen, na zoiets zou ik wel even een professioneel oordeel willen hebbenquote:Daarnaast ga ik het stopcontact vervangen (die is helemaal zwart).
Kan het dan niet meer voorkomen dat de zooi in brand vliegt?
hier ook op 1 groep maar met een speciale schakelaar: 1 van de 2 mag maar aan, de ander krijg dan geen stroomquote:Op donderdag 14 oktober 2010 21:48 schreef Ou-Tannu het volgende:
gefeliciteert met je vlamboog!
in zou het stopcontact even nader inspecteren binnen in.. en eventueel vervangen..
en hier zitten de wasser en droger ook al jaren op 1 groep.. ( wel 2 losse enkele stopcontactjes... maar waarom dat is weet ik niet
)
Goed idee,quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:13 schreef Piles het volgende:
[..]
Genoeg wattage (dus dik snoer), helemaal afrollen. Wellicht zorgen dat er geen water in kan lopen (bij lekken wasmachine bijvoorbeeld)
[..]
Misschien handig om even een elektricien langs te laten komen, na zoiets zou ik wel even een professioneel oordeel willen hebben![]()
2500 watt zou genoeg moeten zijn voor 1! apparaat.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:53 schreef BlackCobra het volgende:
[..]
Goed idee,
Zal ik zeker doen, ik laat mijn broer wel even kijken die werkt in de bouw en is ook veel bezig met electriciteit.
Daarnaast zal ik een goede verlengkabel kopen.
Is 2500 watt genoeg of moet het meer zijn?
Hoe kom je er bij dat al jaren goed gaat?quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:06 schreef BlackCobra het volgende:
Ik heb net even gekeken op het verlengsnoer en daar staat op max. 2500watt![]()
Hoe kan het dan zijn dat dit jaren goed is gegaan?
Ga ik zeker doen.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 10:19 schreef Gurb het volgende:
Controleer ook even de bedrading achter het stopcontact, dit is misschien ook te warm geworden waardoor de isolatiehuls is gesmolten
opwarmen gaat dan inderdaad niet meer, maar een boiler verbruikt ook ongeveer de gehele oplaadtijd ongeveer hetzelfde vermogen. heb je niet de boiler op de "master" en de vaatwasser op de "slave" want dan is er nooit genoeg "ruimte" om de vaatwasser te laten inschakelen.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 22:05 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Eh, dan heb je de verkeerde, die verlengdoos schakelt tussen de twee stopcontacten.
Zet je de wasmachine aan, kan de droger niet meer aan. Gaat de wasmachine uit, kan de droger weer aan.
Wij hebben dat ding zitten tussen de boiler en vaatwasser. Zodra de vaatwasser aan gaat, kan de boiler niet meer opwarmen.
Alleen zijn de meeste drogers tegenwoordig elektronisch gestuurd en dan werkt dat niet. Dat werkt alleen als je er één met een ouderwetse tijdklok hebt.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 10:56 schreef Dulk het volgende:
[..]
opwarmen gaat dan inderdaad niet meer, maar een boiler verbruikt ook ongeveer de gehele oplaadtijd ongeveer hetzelfde vermogen. heb je niet de boiler op de "master" en de vaatwasser op de "slave" want dan is er nooit genoeg "ruimte" om de vaatwasser te laten inschakelen.
als je hier een wasmachine en droger opzet, dan gaat de droger uit zodra de wasmachine het water gaat verwarmen (stroomtoename) zodra het waett warm is wordt de droger weer ingeschakeld, want het draaien en pompen van de wasmachine verbruikt niet zoveel stroom
Heb je dit topic gelezen? Natuurlijk is dat gevaarlijkquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 19:55 schreef Nagelschaartje het volgende:
Wat is nou het risico als je je electriciteit op een verkeerde manier gebruikt? Is dat alleen dat je stoppen eruit vliegen, of is dat echt brandgevaar?
Heeft iemand dat ergens in 1 of andere officiele bron staan? Zijn daar wetten/regels voor?
Lekker is het niet, maar een vriezer kan prima naast een wasmachine.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 19:55 schreef Nagelschaartje het volgende:
Wat is nou het risico als je je electriciteit op een verkeerde manier gebruikt? Is dat alleen dat je stoppen eruit vliegen, of is dat echt brandgevaar?
Heeft iemand dat ergens in 1 of andere officiele bron staan? Zijn daar wetten/regels voor?
(Uitleg: Mijn huis van de woningbouw heeft 2 groepen door het hele huis, 1 voor de keuken en 1 voor de rest. In de keuken zitten welgeteld 2 stopcontacten op 1 plaats. Alles in de keuken zit dus op verlengsnoeren naar die ene plek, inclusief wasmachine. Ik draai op dit moment geregeld dingen tegelijk, kan toch moeilijk de diepvries uitzetten als ik aan het wassen ben. Heb woningbouw hier wel naar gevraagd, maar zij verklaren veel onder het motto "zo is dat standaard in deze huizen", dus als ik hier een punt van ga maken wil ik wel graag weten waar ik het over heb.. )
Correctquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 11:51 schreef exlurker het volgende:
Ik denk dat bleiblei dan ook een close-inn boiler en vaatwasser bedoeld en gaat gaat natuurlijk wel,zo'n boiler van 2000 W is in korte tijd op temperatuur
Het huis is uit de jaren 50 en de woningbouw gaat er vanuit dat de standaard uit die tijd prima is. Er zat ook geen wasmachine aansluiting in volgens de woningbouwquote:Op vrijdag 15 oktober 2010 20:25 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Lekker is het niet, maar een vriezer kan prima naast een wasmachine.
Het gaat om het verbruik van apparaten samen op 1 groep.
Maar 2 groepen is niet echt anno 2010.
[..]
Correct.
Daarnaast heb ik idd. de vaatwasser op Master zitten en Boiler op slave.
Ja, de zekering in meterkast zorgt voor de veiligheid van stopcontact naar meterkast. Als dat overbelast raakt klapt de zekering. Als jij tussen het stopcontact en de apparatuur te lichte / onveilige spullen gebruikt, dan helpt je zekering daar niet tegen natuurlijk.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 20:43 schreef Nagelschaartje het volgende:
Ik draai tot nu toe alles tegelijk als dat zo uitkomt, omdat ik er eigenlijk vanuit ging dat het er wel uit zou knallen als het niet ging, maar het kan dus ook zomaar in de hens gaan voor het eruit knalt?
De woning hoord te voldoen aan de regelgeving de gold op het moment van bouwen of renoveren, is de woning sinds 1950 nooit elektrisch gewijzigd dan is die aparte groep voor de wasautomaat niet verplicht.quote:Op vrijdag 15 oktober 2010 22:01 schreef Appeltje2010 het volgende:
Mbt regelgeving: er hoort een aparte groep te zijn voor de wasmachine (NEN1010).
Gr. Richard.
jupquote:Op zaterdag 16 oktober 2010 10:02 schreef Vonkenboer het volgende:
Een elektrische installatie in een woning dient te voldoen aan de eisen van dat bouwjaar van die woning.
Dus een elektrische installatie uit 1950 bij een woning die nooit grootschalig gerenoveerd is voldoet gewoon aan de voorschriften.
Het probleem is vaak dat mensen overal en nergens verlengsnoeren en haspels gaan gebruiken met een veelte kleine doorsnede van 3 x 1,5 mm² en het dan gek gaan vinden dat zoiets compleet wegbrand wanneer je veel apparatuur daar op aansluit.
Ze zouden die meuk eigenlijk gewoon niet meer moeten verkopen in de bouwmarkt.
Er is wat dat betreft zoveel rotzooi op de markt
kan prima.. met een elektrische bbqquote:Op zaterdag 16 oktober 2010 11:32 schreef dop het volgende:
het is net zo iets als dat je niet gaat BBQen midden in de woonkamer!
quote:Op zaterdag 16 oktober 2010 11:36 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
kan prima.. met een elektrische bbq
Ik kijk altijd naar de maximale belasting van een verlengsnoer als ik er meer op aansluit dan eventjes een lamp. Vooral sinds ik het resultaat van een overbelaste opgerolde haspel heb gezien. Begeleidend woord: "Ja het stonk al een beetje, ik hoorde wat geknetter en zag wat vonken en toen gingen alle lichten uit." Deze woorden uitgesproken door de eigenaar van de bewuste haspel die tevens mijn techniekleraar wasquote:Op zaterdag 16 oktober 2010 10:02 schreef Vonkenboer het volgende:
Een elektrische installatie in een woning dient te voldoen aan de eisen van dat bouwjaar van die woning.
Dus een elektrische installatie uit 1950 bij een woning die nooit grootschalig gerenoveerd is voldoet gewoon aan de voorschriften.
Het probleem is vaak dat mensen overal en nergens verlengsnoeren en haspels gaan gebruiken met een veelte kleine doorsnede van 3 x 1,5 mm² en het dan gek gaan vinden dat zoiets compleet wegbrand wanneer je veel apparatuur daar op aansluit.
Ze zouden die meuk eigenlijk gewoon niet meer moeten verkopen in de bouwmarkt.
Er is wat dat betreft zoveel rotzooi op de markt
Ja, maar niet op dezelfde groep als die droger en wasmachine danquote:Op zaterdag 16 oktober 2010 11:36 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
kan prima.. met een elektrische bbq
maar ik zou er toch niet vrolijk meer van wordenquote:Op zondag 17 oktober 2010 10:49 schreef Vonkenboer het volgende:
Ze zijn niet verplicht om de installatie te laten gelden aan de huidige eisen van de NEN1010.
Waarschijnlijk zit in een huis van 1950 ook nog de oude kleuren draad (groen, rood, grijs, zwart i.p.v. bruin, blauw, geelgroen, zwart) en liggen er overal nog stalen leidingen en heb je bijna geen centraaldozen in het plafond zitten maar zijn er vooral t-doosjes toegepast die weggewerkt zijn onder de vloer, is er nauwelijks aarde aangelegd behalve in badkamer en keuken.
Het voldoet niet aan de eisen van deze tijd; maar het voldoet prima aan de voorschriften hoor
behalve wanneer er gerenoveerd wordt toch?quote:Op zondag 17 oktober 2010 10:49 schreef Vonkenboer het volgende:
Ze zijn niet verplicht om de installatie te laten gelden aan de huidige eisen van de NEN1010.
Waarschijnlijk zit in een huis van 1950 ook nog de oude kleuren draad (groen, rood, grijs, zwart i.p.v. bruin, blauw, geelgroen, zwart) en liggen er overal nog stalen leidingen en heb je bijna geen centraaldozen in het plafond zitten maar zijn er vooral t-doosjes toegepast die weggewerkt zijn onder de vloer, is er nauwelijks aarde aangelegd behalve in badkamer en keuken.
Het voldoet niet aan de eisen van deze tijd; maar het voldoet prima aan de voorschriften hoor
Ja en dan nog in welke mate, bij een renovatie van bv alleen het toilet zal niet de de hele woning aangepast moeten worden aan de huidige eisenquote:Op zondag 17 oktober 2010 12:48 schreef DJMO het volgende:
[..]
behalve wanneer er gerenoveerd wordt toch?
sowieso speaker kabelquote:Op zondag 17 oktober 2010 14:00 schreef Vonkenboer het volgende:
Een elektrische installatie is ook net zoals alle andere installaties in huis ook onderhevig aan slijtage.
Dus dient ook één keer in de vijf of tien jaar nagekeken te worden.
De bewoner is hiervoor uiteindelijk de eindverantwoordelijk, dat is niet de overheid of de woningbouwvereniging. Alleen is de elektrische installatie vrijwel altijd het ondergeschoven kindje, mensen willen er niet investeren en denken al snel zolang de lamp maar brand en de stopcontact niet zichtbaar beschadigd is kijkt men niet verder.
Ondertussen prikt men nog maar een verdeelblok van de bouwmarkt in een ander verdeelblok omdat er te weinig stopcontacten zijn en daar ook geen gevaar in zien. Mensen hebben nu eenmaal liever een dure designkraan dan dat ze hun elektrische installatie op orde hebben.
Ook zijn er veelste veel mensen die denken er verstand van te hebben en iets wel even veilig aan kunnen sluiten; een heel goed praktijkvoorbeeld is spotjes in de badkamer maken maar dan geen neopreen snoer gebruiken want dat is te duur en nergens voor nodig.
Vervolgens een 2aderig speakersnoer pakken want dat is lekker dun en daarmee hun 50 watt spotjes aansluiten. En dan gek vinden dat dit maar een tijdje volhoudwaarna er sluiting optreedt.
juist omdat bewoners er niks aan doen en er niet in willen investerenquote:Op zondag 17 oktober 2010 13:52 schreef exlurker het volgende:
Waar om moet de overheid hier tegen op treden? De verandwoordelijkheid ligt altijd nog bij de bewoners, hoe ze met hun toestellen omgaan, zowel op electrisch als gas. Iedereen kan zijn installatie laten keuren en heeft daarmee ook een stok achter de deur voor de verhuurder mocht het afgekeurd worden
in afrika zijn ze nog blij met onze afgedankte spaarlampenquote:Op zondag 17 oktober 2010 14:43 schreef gateway het volgende:
[..]
juist omdat bewoners er niks aan doen en er niet in willen investeren
En ik vindt dat als je een woning huurt, dat een verhuurder ook moet snappen dat 2 stoppen voor de huidige maatstaven wel erg weinig is (wasmachine, droger, boilertje, vaatwasser, magnetron, dat zijn er al 5 en dan heb je nog niet eens een fornuis & de rest van de installatie)
Dat zoiets in nederland kan & mag.... Als je nou in afrika zou zitten, daar zouden ze überhaupt met stroom al blij zijn denk ik (ok, dan nog apparaten die erop werken, maargoed)
Als de woningen aangepast moeten worden naar de huidige maatstaven zullen vele bewoners tijdelijk een ander onderkomen moeten krijgen tijdens die grote renovatie en wie gaat ook alle kosten die daar mee samen gaan betalen. En ik praat dan niet alleen over de huurwoningen, ook vele koopwoningen zullen daar onder vallenquote:Op zondag 17 oktober 2010 14:43 schreef gateway het volgende:
[..]
juist omdat bewoners er niks aan doen en er niet in willen investeren
En ik vindt dat als je een woning huurt, dat een verhuurder ook moet snappen dat 2 stoppen voor de huidige maatstaven wel erg weinig is (wasmachine, droger, boilertje, vaatwasser, magnetron, dat zijn er al 5 en dan heb je nog niet eens een fornuis & de rest van de installatie)
Dat zoiets in nederland kan & mag.... Als je nou in afrika zou zitten, daar zouden ze überhaupt met stroom al blij zijn denk ik (ok, dan nog apparaten die erop werken, maargoed)
dat is waar......quote:Op zondag 17 oktober 2010 14:53 schreef exlurker het volgende:
[..]
Als de woningen aangepast moeten worden naar de huidige maatstaven zullen vele bewoners tijdelijk een ander onderkomen moeten krijgen tijdens die grote renovatie en wie gaat ook alle kosten die daar mee samen gaan betalen. En ik praat dan niet alleen over de huurwoningen, ook vele koopwoningen zullen daar onder vallen
Hier ben ik het 100% met je eensquote:Op zondag 17 oktober 2010 15:06 schreef gateway het volgende:
[..]
dat is waar......
Denk dat veel mensen eerst iets van een brandje of iets meegemaakt moeten hebben om te beseffen dat er iets aan de installatie moet gebeuren....... (kan nu wel mooi, met die tijdelijke 6% btw regeling)
Voor huurhuizen is een bewonerswisseling een goed moment op zulke dingen aan te pakken. Ik zou er ook niet zo heel blij zijn als de WBV volgend jaar de electrische installatie wil vernieuwen. Dus dan maar even de plafonds en de muren open te breken.quote:Op zondag 17 oktober 2010 15:06 schreef gateway het volgende:
[..]
dat is waar......
Denk dat veel mensen eerst iets van een brandje of iets meegemaakt moeten hebben om te beseffen dat er iets aan de installatie moet gebeuren....... (kan nu wel mooi, met die tijdelijke 6% btw regeling)
Inderdaad. Toen ik in het huis kwam wonen waar ik nu woon vond ik een stopcotact wat niet lekker wilde werken. Dat is raar voor een doodnormaal stopcontact dus heb ik het open geschroefd. De vorige eigenaar had vanaf dat stopcontact 6(!) draaden aangeknoopt en die draaden gewoon in de muur verwerkt. Je zag het dus niet, maar zo'n beetje de hele keuken draaide op die 6 draden.quote:Op zondag 17 oktober 2010 15:26 schreef Vonkenboer het volgende:
Het is eigenlijk gewoon te gek als je kijkt wat er afgekloot wordt met elektra in woningen, wat dat betreft zou het goed zijn als je elektrotechnisch installatiemateriaal niet meer zomaar bij de bouwmarkt op de hoek zou kunnen kopen.
Dat zou idd. erg goed voor je werkgever zijnquote:Op zondag 17 oktober 2010 15:26 schreef Vonkenboer het volgende:
Het is eigenlijk gewoon te gek als je kijkt wat er afgekloot wordt met elektra in woningen, wat dat betreft zou het goed zijn als je elektrotechnisch installatiemateriaal niet meer zomaar bij de bouwmarkt op de hoek zou kunnen kopen.
spijt me maar dit vind ik onzinnig, of iedereen of niemand.quote:Op zondag 17 oktober 2010 17:09 schreef Appeltje2010 het volgende:
Ik zeg ook niet dat het regelgeving is maar als je een huis huurt, mag je ervan uitgaan dat dit in ieder geval enigzins voldoet aan de huidige 'eisen', zoals ook geschetst door een voorganger. Iemand met een eigen huis moet dat zelf weten maar iemand die huurt is hiervoor afhankelijk van de verhuurder, hetgeen de situatie dusdanig verandert.
Een beetje huurhuis zou m.i. over een groep of 4 moeten beschikken... mits er op gas gekookt kan worden.
Gr. Richard.
En een veilige installatie, maar die hoeft niet te voldoen aan de laatste eisen.quote:Op zondag 17 oktober 2010 17:56 schreef Vonkenboer het volgende:
Lijkt mij niet dat je de woningbouwvereniging kunt verplichten om een groep meer aan te kunnen laten leggen, als huurder accepteer je de woning zoals hij is.
De wbv moet in Nederland zorgen voor een goede staat van onderhoud van de woning, dat is bijvoorbeeld schilderwerk aan de buitenkant, cv ketel, het dak en de beglazing van de woning.
Niet meer en niet minder.
Tja, ik ben zelf koper dus heb geen last met dit verhaal maar een huurder hoeft niet voor het gebouw te zorgen en dit valt daaronder, derhalve zou ik het niet gek vinden als men dit aanpast... omdat huur ook aangepast wordt...quote:Op zondag 17 oktober 2010 17:28 schreef dop het volgende:
[..]
spijt me maar dit vind ik onzinnig, of iedereen of niemand.
als je al huurder iets gaat huren ben heb je ook een eigen verantwoordelijkheid net als een koper.
(...)
quote:Op zondag 17 oktober 2010 16:29 schreef Fixers het volgende:
Nou Vonkenboer,ik sta juist op het punt zoiets te doen.
Ik heb een muur waar een grote boekenkast tegenaan komt. In het midden zit daar een opbouw stopcontact. Aangezien ik geen gat in mijn kast wil zagen. Moet dat stopcontact dus weg. Idealiter verplaats ik de doos zodat deze boven of net naast de kast gaat komen. Heb ik gelijk een aansluitpunt voor kastverlichting.
Hoe doe ik dat het netst en veiligst? Zonder een muur open te breken om daar een buis in te leggen. Ik zat te denken aan een afdekplaat op de doos, kabelgootje naar het beoogde punt tegen de muur en dan de doos op een gewenste plek plaatsen.
Het onderhoud word ook door de verhuurder gedaan, maar indirekt betaal je het zelf het zit in de huur verrekendquote:Op zondag 17 oktober 2010 19:29 schreef Fixers het volgende:
Je kan het altijd vragen of ze een extra groep willen leggen. Maar als ze al hebben gezegd dat ze niet meer investeren zal het antwoord wel nee worden.
Persoonlijk dacht ik dat onderhoud van CV installaties bij het groot onderhoud voor de verhuurder hoorde.
Ik zou in dat geval op de doos een uitbreidingsdeksel van K25 plaatsen en met de platte K25 buis verder gaan naar de nieuwe plaats van wandcontactdoos en aansluitpunt voor de kastverlichtingquote:Op zondag 17 oktober 2010 16:29 schreef Fixers het volgende:
Nou Vonkenboer,ik sta juist op het punt zoiets te doen.
Ik heb een muur waar een grote boekenkast tegenaan komt. In het midden zit daar een opbouw stopcontact. Aangezien ik geen gat in mijn kast wil zagen. Moet dat stopcontact dus weg. Idealiter verplaats ik de doos zodat deze boven of net naast de kast gaat komen. Heb ik gelijk een aansluitpunt voor kastverlichting.
Hoe doe ik dat het netst en veiligst? Zonder een muur open te breken om daar een buis in te leggen. Ik zat te denken aan een afdekplaat op de doos, kabelgootje naar het beoogde punt tegen de muur en dan de doos op een gewenste plek plaatsen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |