Is die 1706 incl. reiskostenvergoeding? Want anders lijkt me dat onmogelijk.quote:Op maandag 27 september 2010 14:29 schreef RubenK het volgende:
[..]
Zojuist salarisspecificatie binnengehad, even een update van nettobedrag:
01: Bedrijfstak: ICT (domain/co-location provider)
02: Functie: Developer
03: Opleiding: MBO Mediatechnologie
04: Leeftijd: 20
05: Aantal uren per week: 40
06: Aantal vakantiedagen: 25
07: 13e maand: nee
08: Bruto maand salaris: 2300 + reiskostenvergoeding
09: Netto maand salaris: 1706
10: Overuren betaald: Ja
11: Werkervaring: 3 jaar freelance/eigen projectjes + anderhalf jaar fulltime hiervoor
12: Goodies: Nog geen, maar ik heb eigenlijk alles zelf al (telefoon, laptop, mobiel internet, etc)
Exclusiefquote:Op maandag 27 september 2010 21:21 schreef Blik het volgende:
[..]
Is die 1706 incl. reiskostenvergoeding? Want anders lijkt me dat onmogelijk.
Dan moet je ergens nog vergoedingen erbij krijgen, anders klopt er iets niet, Je betaald nu namelijk nog niet eens 30% belasting terwijl je 42 zou moeten betalenquote:
Over een maandje of 2-3 pas weer denk ik, ik denk dat alleen Amerikaanse bedrijven rond deze periode hun evaluatiegesprekken houden ipv het eind van het financiele jaar.quote:Op donderdag 23 september 2010 20:13 schreef Halcon het volgende:
Staan bij jullie de jaarlijkse evaluatiegesprekken ook alweer voor de deur?
O? Vertel?quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:37 schreef Rossdale het volgende:
[..]
Over een maandje of 2-3 pas weer denk ik, ik denk dat alleen Amerikaanse bedrijven rond deze periode hun evaluatiegesprekken houden ipv het eind van het financiele jaar.
Wel leuk om te lezen wat andere mensen zo'n beetje verdienenAls ik een beetje vergelijk dan heb ik niets te klagen
Dat werkt progresief, tot 17k is het 33% en daarna 42% over het deel boven de 17k, en daarvanaf ook nog heffingskorting enzoquote:Op maandag 27 september 2010 22:28 schreef Blik het volgende:
[..]
Dan moet je ergens nog vergoedingen erbij krijgen, anders klopt er iets niet, Je betaald nu namelijk nog niet eens 30% belasting terwijl je 42 zou moeten betalen
Die mensen houden je voor het lapje...quote:Op zondag 26 september 2010 20:47 schreef Monco10 het volgende:
[..]
Dat denk ik niet, het is een feit. En ik ken er heel wat.
Het is dan wel niet de gemiddelde MBO-er, maar de MBO-er met de juiste instelling en skills.
I know, maar je betaald nog niet eens 30%quote:Op dinsdag 28 september 2010 16:52 schreef RubenK het volgende:
[..]
Dat werkt progresief, tot 17k is het 33% en daarna 42% over het deel boven de 17k, en daarvanaf ook nog heffingskorting enzomisschien dat het daardoor komt?
Laten we dan maar allemaal volop MBO-opleidingen gaan volgen en geen HBO en WO meer!quote:Op zondag 26 september 2010 18:30 schreef Monco10 het volgende:
[..]
Volgens de theorie misschien, in de praktijk werkt het heel anders en dat zijn niet een paar uitzonderingen.
Daarbij heeft de MBO-er in die tijd al meer kapitaal opgebouwd en geen studieschuld. Ik durf te wedden dat ie er vaak beter bij zit dan de HBO-er.
En de ervaren HBO-er die meer salaris bij mag schrijven moet dan wel flinke stappen gemaakt hebben, een hoge managementfunctie bekleden ofzo. Maar denk je nou echt dat ze nog kijken naar het diploma van die doorgegroeide MBO-er, nee ze kijken naar de rest van het CV en de werkervaring. Die MBO-er zit op hetzelfde niveau als de HBO-er en heeft dezelfde carrierekansen als de HBO-er. Ik heb het te vaak gezien.
Ten eerste: nooit en een enkele uitzondering gaan niet samen.quote:Vacatures op HBO-denk- en werkniveau of hoger zullen NOOIT ingevuld worden door een MBO'er, misschien een hele enkele uitzondering.
Bijzonderquote:Op dinsdag 28 september 2010 17:04 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Laten we dan maar allemaal volop MBO-opleidingen gaan volgen en geen HBO en WO meer!
Daar wordt de wereld echt beter van!!
Ik studeer HBO en ik heb ook geen studieschuld, waarom zouden wij een studieschuld moeten hebben en MBO'ers niet?
Ik zit in het HR-werkveld, en geloof me, ze kijken echt wel naar het opleidingsniveau.
Vacatures op HBO-denk- en werkniveau of hoger zullen NOOIT ingevuld worden door een MBO'er, misschien een hele enkele uitzondering. Jij leeft in een droomwereld![]()
Precies de reden waarom er een gat zit tussen het 'HR-wereldje' en de daadwerkelijke werkvloer bij sommige bedrijven.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:49 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Bijzonder
Dus je leest een CV en stopt met lezen als er niet het gewenste papiertje staat?
Inderdaad. Er staat ook HBO werk- en denkniveau, niet HBO-diploma of afgeronde HBO-opleiding.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:45 schreef bascross het volgende:
[..]
Ten eerste: nooit en een enkele uitzondering gaan niet samen.
Ten tweede: wat een onzin.
En zo werk het ook. Alleen je moet wel kunnen aantonen dat je op dat niveau kunt akteren. Dat kan door ervaring, maar ook door het papiertje.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:36 schreef Halcon het volgende:
[..]
Inderdaad. Er staat ook HBO werk- en denkniveau, niet HBO-diploma of afgeronde HBO-opleiding.
Klopt. Als ik zelf mag kiezen dan zegt 'n MBO-papiertje uit 1988 met daarna groei en relevante werkervaring me meer dan 'n HBO-papiertje en verder call centre-baantjes.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:39 schreef capricia het volgende:
[..]
En zo werk het ook. Alleen je moet wel kunnen aantonen dat je op dat niveau kunt akteren. Dat kan door ervaring, maar ook door het papiertje.
Inderdaad.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:42 schreef Halcon het volgende:
[..]
Klopt. Als ik zelf mag kiezen dan zegt 'n MBO-papiertje uit 1988 met daarna groei en relevante werkervaring me meer dan 'n HBO-papiertje en verder call centre-baantjes.
Weet wel dat sommige bedrijven het als harde eis stellen dat werknemers minimaal een HBO-diploma hebben.
Euh ik ben HRquote:Op dinsdag 28 september 2010 19:19 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Precies de reden waarom er een gat zit tussen het 'HR-wereldje' en de daadwerkelijke werkvloer bij sommige bedrijven.
Yep. Ik let met name altijd op schrijfvaardigheid. Ik betrap mezelf er namelijk ook op dat ik moeite heb om mensen die de ene na de andere spelfout maken serieus te nemen. Ook bijvoorbeeld rapportages vol met domme spelfouten worden niet heel serieus genomen, ook al staan er best zinnige dingen in. Verder vind ik instelling ook belangrijk. Heb er nu 'n WO-er Econometrie bijlopen met 'n instelling van lik-m'n-vestje. Kost zoveel energie. Dan meer iemand met iets meer goede wil en iets minder intellectuele capaciteiten.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:50 schreef capricia het volgende:
[..]
Inderdaad.
Ook gaat het er om dat je niet alleen vaktechnisch op HBO niveau kunt werken, want daarvoor kunnen ze je vaak wel opleiden binnen het bedrijf. Maar het gaat er ook om dat je hele niveau van denken, omgang met mensen, spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid, opstelling en instelling (zoals jij ook aangeeft) op dat niveau is.
Als jij op dat niveau zit, is een MBO diploma vaak geen probleem.
Dat eerste probeer ik wat te mixen. Een team met op termijn alleen vastgeroeste mensen werkt niet, een team met alleen carrierejagers in het begin van hun carriere ook niet. Probeer een mix na te streven, echter dat valt niet altijd mee. Wat mensen die doorstromen geeft ook wel voldoening en heeft ook een positieve uitstraling op je team. Aan 'n HBO-er die na 'n jaartje eigenlijk te goed is en na twee jaar nokt, heb je dan toch even plezier gehad. Meer plezier dan aan 'n MBO-er die bij nader inzien niet voldoet. Het is toch altijd lastig. De ene MBO-er is de andere niet, de ene HBO-er is de andere HBO-er niet. Ik hanteer HBO wel als strikte ondergrens. Er lopen wel MBO-ers rond, maar dat zijn mensen die naderhand met werkervaring en aanvullende cursussen wel hebben laten zien op dat niveau te acteren. Dat heb ik dan ook weer liever dan iemand die ooit 'n papiertje heeft gehaald en voor de rest vooral simpel werk heeft gedaan zonder kennis te updaten.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:00 schreef capricia het volgende:
Ja. En ik leid nog liever een MBOer wat langer op, die daarna gewoon lekker in zijn baan zit, dan een HBOer of hoger die na 2 jaar weer de volgende werkgever en uitdaging zoekt.
Ik heb eigenlijk wel goede ervaringen met mensen die MBO + hebben, en het ligt inderdaad gewoon aan de instelling van de persoon in kwestie.
Sorry ik bedoelde ook een bepaalde afgeronde HBO-opleiding en niet HBO denk- en werkniveauquote:Op dinsdag 28 september 2010 19:36 schreef Halcon het volgende:
[..]
Inderdaad. Er staat ook HBO werk- en denkniveau, niet HBO-diploma of afgeronde HBO-opleiding.
Als er afgerond staat, dan is dat 'n duidelijke eis. Meestal dient het dan ook relevant te zijn. WO-er die Psychologie heeft gedaan, heb ik bijvoorbeeld weinig tot niets aan.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:08 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Sorry ik bedoelde ook een bepaalde afgeronde HBO-opleiding en niet HBO denk- en werkniveau![]()
Als er een specifieke HBO-opleiding gevraagd wordt, zal er niet snel een MBO'er op aangenomen worden nee.
Bij mij ict en consultancyquote:
Bij ICT-afdelingen merk ik overigens heel erg het verschil tussen WO-ers, HBO-ers en MBO-ers. Beetje programmeren kunnen er veel, maar verder kijken dan hun neus lang is niet.quote:
Grappig. Wij hebben bijv wel Neerlandici en biologen als consultant of projectleider rondlopen. Gaat gewoon meer om het niveau van de persoon. Vaktechnische opleidingen geven we je zelf wel.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:09 schreef Halcon het volgende:
[..]
Als er afgerond staat, dan is dat 'n duidelijke eis. Meestal dient het dan ook relevant te zijn. WO-er die Psychologie heeft gedaan, heb ik bijvoorbeeld weinig tot niets aan.
We hebben ook mensen die afgestudeerd zijn op bijv Artificial Intelligence. Maar die kun je dan weer niet naar een klant toesturen...die missen bijv. sociale vaardigheden.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:16 schreef Halcon het volgende:
[..]
Bij ICT-afdelingen merk ik overigens heel erg het verschil tussen WO-ers, HBO-ers en MBO-ers. Beetje programmeren kunnen er veel, maar verder kijken dan hun neus lang is niet.
Voor de meeste functies moet iemand plat gezegd wel 'n stevige cijfer- of IT-achtergrond hebben. Dat hebben die mensen meestal niet.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:16 schreef capricia het volgende:
[..]
Grappig. Wij hebben bijv wel Neerlandici en biologen als consultant of projectleider rondlopen. Gaat gewoon meer om het niveau van de persoon. Vaktechnische opleidingen geven we je zelf wel.
Da's vrij typisch Nederlands nog. In de Anglo-saksische aanpak (zeker in finance) gaat het meer om "skills" en minder om "knowledge", dus zijn studies minder relevant. Terecht ook trouwens, bij sollicitaties is er weinig verschil te merken, zeker niet bij de Nederlanders.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:09 schreef Halcon het volgende:
[..]
Als er afgerond staat, dan is dat 'n duidelijke eis. Meestal dient het dan ook relevant te zijn. WO-er die Psychologie heeft gedaan, heb ik bijvoorbeeld weinig tot niets aan.
Da's een aparte inderdaad. Het percentage contactgestoorden is volgens mij bij die opleiding zo ongeveer het hoogst.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:19 schreef capricia het volgende:
[..]
We hebben ook mensen die afgestudeerd zijn op bijv Artificial Intelligence. Maar die kun je dan weer niet naar een klant toesturen...die missen bijv. sociale vaardigheden.
Het is wat dat betreft wel een ratjetoe aan persoonlijkheden..
Studies, werkervaringen en cursussen zeggen vaak wel iets over iemand z'n "skills". Iemand die jaren niks heeft gedaan, blijf ik toch een grote gok vinden. Intern zegt werkervaring en het functioneren binnen die rollen me het meest. Het functioneren zegt natuurlijk meer dan hoe snel iemand 'n bepaald boek uit z'n hoofd kan leren.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:19 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Da's vrij typisch Nederlands nog. In de Anglo-saksische aanpak (zeker in finance) gaat het meer om "skills" en minder om "knowledge", dus zijn studies minder relevant. Terecht ook trouwens, bij sollicitaties is er weinig verschil te merken, zeker niet bij de Nederlanders.
Sorry, je begrijpt me verkeerd. Ik bedoel dat de relevantie van de studie zelf niet belangrijk is. Een ingenieur is een prima basis voor een bankier, hij heeft namelijk wel de "skills" (analytisch vermogen, etc...) en de kennis stelt weinig voor (en heeft een student economie vaak ook niet).quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:23 schreef Halcon het volgende:
[..]
Studies, werkervaringen en cursussen zeggen vaak wel iets over iemand z'n "skills". Iemand die jaren niks heeft gedaan, blijf ik toch een grote gok vinden. Intern zegt werkervaring en het functioneren binnen die rollen me het meest. Het functioneren zegt natuurlijk meer dan hoe snel iemand 'n bepaald boek uit z'n hoofd kan leren.
Studies zijn toch de basis, daarna komt het inderdaad op skills aan. Maar wat ik zeg, als iemand een studies niets heeft, dan is het een hele grote gok.
Voor bepaalde rollen vind ik iets relevants wel belangrijk, voor andere rollen minder, maar dan nog zou ik bijvoorbeeld een psychologe of een geoloog een grote gok vinden. Overigens ook nog nooit gehad dat die mensen solliciteren.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:24 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Sorry, je begrijpt me verkeerd. Ik bedoel dat de relevantie van de studie zelf niet belangrijk is. Een ingenieur is een prima basis voor een bankier, hij heeft namelijk wel de "skills" (analytisch vermogen, etc...) en de kennis stelt weinig voor (en heeft een student economie vaak ook niet).
Stage ben ik mee gestopt bij 'n vorige functie, toen er eentje zelfs het archiveren compleet de mist in liet gaan. Kwestie van de tijd die het kost en wat het oplevert, dat viel allemaal niet erg positief uit. Dan liever intern scouten, dan kun je ze 'n tijdje volgen en kijken hoe iemand functioneert.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:26 schreef capricia het volgende:
Mbo-ers komen vaak binnen via stage e.d. bij ons.
Of via de supportafdeling, waarbij blijkt dat ze genoeg bagage hebben.
Ik heb het ook over starters, ik kan begrijpen dat dat later anders ligt. Ik heb goeie ervaring met eigenlijk bijna alle achtergronden en ben er dus vrij open in. Een paar interviews leren toch wel of iemand scherp is en de juiste interesses heeft. Bij iemand met ervaring is dat volledig anders, daar nemen we echt geen mensen meer aan die van buiten onze sector komen. Daarvoor betaal je tenslotte teveel salaris.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:26 schreef Halcon het volgende:
[..]
Voor bepaalde rollen vind ik iets relevants wel belangrijk, voor andere rollen minder, maar dan nog zou ik bijvoorbeeld een psychologe of een geoloog een grote gok vinden. Overigens ook nog nooit gehad dat die mensen solliciteren.
Verder komt het aan op werkervaring, dat zegt vaak meer dan 'n keuze voor een studie die iemand pakweg 20 jaar geleden heeft gemaakt.
Bij starters stel ik altijd gericht vragen. Iemand heeft dan vrij recent een keuze gemaakt en als iemand dan 180 graden draait, dan vraag ik me toch af wat daar de motivatie achter is.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:29 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ik heb het ook over starters, ik kan begrijpen dat dat later anders ligt. Ik heb goeie ervaring met eigenlijk bijna alle achtergronden en ben er dus vrij open in. Een paar interviews leren toch wel of iemand scherp is en de juiste interesses heeft. Bij iemand met ervaring is dat volledig anders, daar nemen we echt geen mensen meer aan die van buiten onze sector komen. Daarvoor betaal je tenslotte teveel salaris.
Dat is mijn ervaring ook.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:41 schreef Drive-r het volgende:
Ik vind die draai na een studie niet zo vreemd. Mensen hoeven niet al op hun 18e te kiezen voor een vakgebied, zolang ze later maar een onderlegde keuze maken. Ik ken genoeg mensen die naar Delft gaan voor de uitdaging, de exacte vakken en de interesse in techniek. Dat betekent nog niet dat ze graag ingenieur worden vaan beroep. Soms willen ze uitdaging, een jonge omgeving en veel analytisch werken doen en worden ze consultant ofzo. Past perfect.
Als er 'n goede uitleg voor is, dan is er ook geen bezwaar tegen. Is alleen niet altijd zo. Geregeld is het 'n beetje van "ik moet iets" en heeft men 'n karrevracht brieven de deur uit gedaan... Is al een aantal keer voorgevallen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:41 schreef Drive-r het volgende:
Ik vind die draai na een studie niet zo vreemd. Mensen hoeven niet al op hun 18e te kiezen voor een vakgebied, zolang ze later maar een onderlegde keuze maken. Ik ken genoeg mensen die naar Delft gaan voor de uitdaging, de exacte vakken en de interesse in techniek. Dat betekent nog niet dat ze graag ingenieur worden vaan beroep. Soms willen ze uitdaging, een jonge omgeving en veel analytisch werken doen en worden ze consultant ofzo. Past perfect.
Je begrijpt het niet, die mensen kunnen niet doen of hun functie meer inhoudt, binnen een gemiddeld bedrijf heb je meerdere functies met een bepaalde schaal waarvoor minimaal HBO vereist is.quote:Op dinsdag 28 september 2010 17:00 schreef Luxuria het volgende:
[..]
Die mensen houden je voor het lapje...
Waarschijnlijk doen ze dat hun functie meer inhoudt dan daadwerkelijk het geval is.
Ja ik begreep het toen ik wat verder terug las.quote:Op dinsdag 28 september 2010 21:08 schreef Monco10 het volgende:
[..]
Je begrijpt het niet, die mensen kunnen niet doen of hun functie meer inhoudt, binnen een gemiddeld bedrijf heb je meerdere functies met een bepaalde schaal waarvoor minimaal HBO vereist is.
Als die MBO-er dan zo'n functie bekleed dan hou je niemand voor het lapje.
tadaquote:Op dinsdag 28 september 2010 19:51 schreef Drive-r het volgende:
De hele WO/HBO/MBO discussie begint wel een beetje het topic te verzieken, daar kunnen we beter een van de eindeloos vele andere topics over kicken. Mensen blijven toch spek-en-bonen vergelijken vanuit hun eigen optiek en het leidt nergens toe
Is er werkelijk een apart topic over gemaakt.. lolquote:Op dinsdag 28 september 2010 21:25 schreef Monco10 het volgende:
[..]
tada
Waarom de MBO-er soms beter af is dan de HBO-er/WO-er
quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:51 schreef Drive-r het volgende:
De hele WO/HBO/MBO discussie begint wel een beetje het topic te verzieken,
Dat geld dan ook alleen maar voor de financiële wereld.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:24 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Sorry, je begrijpt me verkeerd. Ik bedoel dat de relevantie van de studie zelf niet belangrijk is. Een ingenieur is een prima basis voor een bankier, hij heeft namelijk wel de "skills" (analytisch vermogen, etc...) en de kennis stelt weinig voor (en heeft een student economie vaak ook niet).
Dat lijkt me dan weer het nadeel van zo'n job. Super natuurlijk als je het helemaal leuk vind enzo, maar net als tandartsen weet je al zo jong wat je de rest van je leven gaat doen. Ik zou daar simpelweg niet tegen kunnen, daarvoor leef ik iets teveel met een focus op de korte termijnquote:Op woensdag 29 september 2010 11:17 schreef Surferboy het volgende:
Meesten blijven het tot pensioen doen, al dan niet in combinatie met neventaken. (Procedures ontwikkelen, Opleiden, Management etc) Sommigen zien voor het bereiken van hun pensioenleeftijd ergens anders een grotere uitdaging in en stoppen wel compleet, maar dat zijn er niet veel.
Wrs meer dan Balkenendenorm.quote:Op woensdag 29 september 2010 11:25 schreef Blik het volgende:
Wat is het plafond van een dergelijke functie? Waar zit je bijvoorbeeld na 5 jaar of 10 jaar?
Ik gok zo rond de 1.5 a 2 ton?quote:Op woensdag 29 september 2010 11:25 schreef Blik het volgende:
Wat is het plafond van een dergelijke functie? Waar zit je bijvoorbeeld na 5 jaar of 10 jaar?
Heb je zeker een punt, maar behalve je trainingsbond (45k aflopend in 5 jaar, schijntje van de 1 miljoen aan opleidingskosten) ben je niks verplicht t.o.v. de LVNL. Dus als je na 10 jaar alsnog de Finance wereld in wil oid dan kan dat natuurlijk altijd. (Je hebt ook vrije tijd genoeg om naast je baan te studeren, zoals ik ook van plan ben) Enige is dat je aan je werkervaring als Luchtverkeersleider niet enorm veel hebt.quote:Op woensdag 29 september 2010 11:25 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Dat lijkt me dan weer het nadeel van zo'n job. Super natuurlijk als je het helemaal leuk vind enzo, maar net als tandartsen weet je al zo jong wat je de rest van je leven gaat doen. Ik zou daar simpelweg niet tegen kunnen, daarvoor leef ik iets teveel met een focus op de korte termijn![]()
Maar da's persoonlijk, dat weet ik. Als dat geen issues is, moet dit natuurlijk een heerlijke baan zijn, dus congrats!
Dat niet alleen, je verdient ook knetterveel geld, wat je als starter in een nieuwe functie (want je werkervaring is niet relevant) nooit gaat verdienen.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:13 schreef Surferboy het volgende:
Heb je zeker een punt, maar behalve je trainingsbond (45k aflopend in 5 jaar, schijntje van de 1 miljoen aan opleidingskosten) ben je niks verplicht t.o.v. de LVNL. Dus als je na 10 jaar alsnog de Finance wereld in wil oid dan kan dat natuurlijk altijd. (Je hebt ook vrije tijd genoeg om naast je baan te studeren, zoals ik ook van plan ben) Enige is dat je aan je werkervaring als Luchtverkeersleider niet enorm veel hebt.
Dat wil jij graag horen, zodat je weer het slachtoffer van de samenleving uit kan gaan hangen.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:48 schreef EchtGaaf het volgende:
Succes is toch een keuze? En dan stem je toch op de VVD?
Dat is dan hetzelfde. Bij de VVD zijn ze ervan overtuigd. Maar de VVD loopt over van de intelligentsia, heus.quote:
quote:Op woensdag 29 september 2010 13:05 schreef Surferboy het volgende:
Zelfmedelijden is iig een keuze..
quote:Op woensdag 29 september 2010 13:02 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Dat is dan hetzelfde. Bij de VVD zijn ze ervan overtuigd. Maar de VVD loopt over van de intelligentsia, heus.
Sterker nog, ik stem VVD puur om mensen als EchtGaaf dwars te zitten.quote:Op woensdag 29 september 2010 13:17 schreef Rossdale het volgende:
Alleen mensen die minimaal twee maal modaal verdienen stemmen VVDGod, waarom kom je van die kortzichtige mensen in elk subforum tegen...
*zucht*
Wat waren je opleidingen? Als ik vragen magquote:Op zondag 26 september 2010 01:15 schreef DragonFodder het volgende:
01: Bedrijfstak: gezondheidszorg
02: Functie:afdelingshoofd
03: Opleiding: HBO+
04: Leeftijd:33
05: Aantal uren per week:36+
06: Aantal vakantiedagen:22
07: 13e maand:6,3%
08: Bruto maand salaris:3400
09: Netto maand salaris:2200
10: Overuren betaald:nee
11: Werkervaring:2 jaar in deze functie
12: Goodies: nope
Tevreden?: ja
Dat inderdaadquote:
Hoeft niet. Met zo'n salaris zou ik al op relatief jonge leeftijd stoppen met werken en lekker de wereld gaan rondreizen.quote:Op woensdag 29 september 2010 11:25 schreef Drive-r het volgende:
Dat lijkt me dan weer het nadeel van zo'n job. Super natuurlijk als je het helemaal leuk vind enzo, maar net als tandartsen weet je al zo jong wat je de rest van je leven gaat doen.
Met dat salaris moet je eerst je schulden afbetalenquote:Op woensdag 29 september 2010 16:18 schreef ShadyLane het volgende:
[..]
Hoeft niet. Met zo'n salaris zou ik al op relatief jonge leeftijd stoppen met werken en lekker de wereld gaan rondreizen.
Dan kan het nog steeds niet.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:33 schreef xaban06 het volgende:
Waarom mijn netto hoger is als mijn bruto: ploegendienst
Welke schuld?quote:Op woensdag 29 september 2010 16:28 schreef BasementDweller het volgende:
[..]
Met dat salaris moet je eerst je schulden afbetalen
Ik zeg niet dat je nettosalaris niet klopt, maar als je netto 2.400 krijgt is je bruto salaris zeker hoger dan 2.100.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:46 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Krijgen we dat weer
Dan niet he.
[ afbeelding ]
Nou, ok. Mijn basis bruto is ~ 2100,- door de ploegendienst is de bruto natuurlijk hoger, maar verschilt iedere maand. Gemiddeld ontvang ik netto 2400,-. Weet niet hoeveel dat bruto is.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:55 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat je nettosalaris niet klopt, maar als je netto 2.400 krijgt is je bruto salaris zeker hoger dan 2.100.
Dat staat toch gewoon op je salarisstrook?quote:Op woensdag 29 september 2010 17:07 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Nou, ok. Mijn basis bruto is ~ 2100,- door de ploegendienst is de bruto natuurlijk hoger, maar verschilt iedere maand. Gemiddeld ontvang ik netto 2400,-. Weet niet hoeveel dat bruto is.
En moet je nagaan dat hij het toch nog beter heeft dan jij. Ga toch eens werken.quote:Op woensdag 29 september 2010 16:54 schreef EchtGaaf het volgende:
Elektrotechniek is zo ongeveer wel het slechtste wat je kon kiezen.
Alleen omdat we daar gewend zijn aan zijn bagger betekent niet dat het daar wel thuishoort.quote:Op woensdag 29 september 2010 21:52 schreef Five_Horizons het volgende:
EchtGaaf: kap eens met dit topic te kapen en blijf gewoon in [POL]. Dank je.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |