abonnement Unibet Coolblue
pi_85011891
Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Vorig topic:
[centraal] Konijnentopic mét foto's ! #10 !

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeën zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beïnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen he ! :D

Pics uit het vorige topic :













[ Bericht 3% gewijzigd door tliciouz op 08-08-2010 16:47:09 ]
All good things are wild and free.
pi_85011988
En nog maar even mijn ellendig lange post. :')

Wat een lieve beestjes guppy, ik vind alleen konijnen zonder hangoren zo evil. :') weet ook niet waarom.

Ik zal ook eens wat foto's posten van mijn konijn + hok.

Dit hok heb 4/5 jaar geleden samen met mijn opa gemaakt. Alle hokken zijn iets meer dan 1 meter breed, wat niet op de foto staat is het hek maar er zit nog een heel hek omheen met een stuk gras. En dat witte wat je ziet is van de parasol want ook de nijntjes houden van schaduw :9



Links boven en onder zitten 2 evil konijnen, me opa vond het hele mooie beesten, ik moet zeggen de kleur is ook erg mooi. Maar je kan niet je hand in de kooi doen want dan ben je hem kwijt. :')


Mijn opa fokt met die 2 beestjes om de konijntjes vervolgens te verkopen. Wel aan gezinnetjes gelukkig, niet voor slacht of slangenvoer. :o We hebben ook nog een verplaatsbare ren voor op het gras.

Dan hier het konijn die rechtsboven in zit. Ik heb hem gekregen toen ik als vakantie baantje in de dierenwinkel gewerkt heb. Toen zat hij er al een hele tijd, hij is nu al een jaartje of 11/12. En het is echt een schat van een beest, een liever konijn ga ik ook niet meer vinden. Het is echt een slome en je kan er alles mee doen. Hij is natuurlijk niet meer zo actief als eerst en kruipt het liefst lekker in je nek.



Zodra mijn konijn dood is, wat hopelijk nog lang niet het geval is verkoopt opa de andere 2 en breekt het hok af. Hij word nu ook al wat ouder en heeft nog een heel stuk land en 2 vollieres dus die vind het allemaal wel prima zo. O+
All good things are wild and free.
  Moderator zondag 8 augustus 2010 @ 16:44:13 #3
155227 crew  Guppy
dus
pi_85012251
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 16:35 schreef tliciouz het volgende:
Wat een lieve beestjes guppy, ik vind alleen konijnen zonder hangoren zo evil. :') weet ook niet waarom.
Oh jee, dan zouden deze ook niks voor jou zijn :D

Ik word nog steeds elke dag door beiden aangevallen, en vanmorgen zelfs weer gebeten door Boelie :') Maar goed, ik was ook zo onhandig om het voer te gaan mengen terwijl het bakje nog in het hok stond.

Wat is die hangoor van jou een poepie zeg! Mooie foto's, en mooi hok! Heel herkenbaar, dat verhaal over dat lieve O+ Tommie was ook echt de allerliefste, zo een vinden we er echt nooit meer. Zeker niet nu we deze twee in huis hebben :') Al heb ik nog hoop dat ze wel bij gaan trekken.

Mag deze foto, van Boelie en Molly ook in de OP? Om te laten zien dat ze ook wel lief kunnen zijn O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85012375
Ze staan er bij!
All good things are wild and free.
  zondag 8 augustus 2010 @ 22:33:31 #5
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85026923
Aah je hebt mijn Loki ook in de OP gezet :D O+ !

@ Guppy, oh dan hebben ze genoeg ruimte om rond te huppelen :D
Ik zit er over na te denken om over een tijdje een nijntje bij te zetten, mijn kooi is dus rond de 1.20m lang en 50 breed. Maar ik heb een studio van 22m2 en Loki rent daar ook geregeld in rond. Tot nu toe gelukkig geen ongelukjes want hij doet zijn behoeften gelukkig in het toiletje (waar ik heel blij mee ben!).
Altijd als ik thuis ben zet ik zijn deurtje open en hij kan eruit als ie wil (wat ie meestal niet zo wil, maar als ik m eruit haal, dan is ie wel helemaal gelukkig :P).
Meestal rent ie dan gelijk naar mijn bed waar hij dan onder gaat zitten en meestal mijn sporttas kaapt als bedje :')
Gister een nieuw speeltje voor em gekocht zodat hij zich niet zo verveeld. In de dierenwinkel hebben ze tegenwoordig een bal van takjes met gras en hooi en zo erin en dat vind ie helemaal de bom :P
Ook keukenpapier is helemaal geweldig, lekker scheuren en zo :)

Oh heel verhaal maar goed het komt erop neer dat ik ff wilde vergelijken of dat het kan om 2 konijntjes in een hok van 1.20m te plaatsen maar goed ze kunnen net zoals bij Guppy rond lopen in mijn studio dus hoef ik geen nieuwe kooi te kopen (scheelt weer een hoop geld) :D
pi_85042842
Zeg ik heb dus een tijdje geleden konijnen gekregen.

Nog gebeld en: "Het zijn écht 2 vrouwtjes, als je er achter komt dat er toch een mannetje bij zit, kan je hem zo om komen ruilen"
...

Niet dus :{

...
Maar ik kan hem ECHT niet meer inruilen! Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. O+

Echter hoe groot is de kans dat mijn konijnen die nu beide 3 maanden oud zijn en dus (bijna) geslachtsrijp een nestje krijgen?

Ik snap niet waarom een konijn na 3 maanden geslachtsrijp is, maar waarom de voorkeur is om pas na 9 maanden een nestje krijgen. Want meestal regelt de natuur zulke dingen wel beter.

Ik laat het mannetje wel castreren hoor maar dat duurt dus nog een paar weken. (morgen naar de dierenarts voor controle om te kijken wanneer het kan.)
Nu zit ik te twijfelen of ik ze uit elkaar moet halen, als de kans echt groot is dat ze elkaar gaan dekken doe ik het wel. Maar ze liggen altijd lekker bij elkaar en zullen en niet tof vinden als ze niet bij elkaar kunnen.

Bovendien heb ik ze pas 1 keer bezig gezien met 'de daad' en toen waren ze pas 7 weken.
  Moderator maandag 9 augustus 2010 @ 13:12:42 #7
155227 crew  Guppy
dus
pi_85045240
Wat goed dat je voor je konijntjes wilt blijven zorgen! Wat je moet doen:

- ze apart zetten, zo voorkom je nestjes.
- de ram laten castreren, dit kan vanaf 4-6 maanden, wanneer de balletjes ingedaald zijn.
- na de castratie 4 weken wachten, vlak na de castratie kan hij 'het' namelijk nog.
- daarna weer lekker bij elkaar zetten.

Echt, doe dit alsjeblieft. De kans dat ze een nestje krijgen is namelijk groot! Ze heten niet voor niks konijnen ;)

Er zijn al zoveel konijntjes, en zo jong een nestje krijgen is een aanslag op zo'n klein konijnenlijfje. Mensen kunnen in principe ook kinderen krijgen als ze 11 zijn, als ze dan ongesteld worden. Wil natuurlijk niet zeggen dat dat ook optimaal is.

Nogmaals, haal ze echt uit elkaar, voor je het weet is ze zwanger. Je kunt ze zo zetten dat ze elkaar wel kunnen zien, maar niet kunnen dekken. Door er bijvoorbeeld gaas tussen te zetten, of twee hokken naast elkaar te zetten. Het is even niet anders.

Konijnen rijden trouwens niet alleen op elkaar om elkaar te dekken, maar ook de rangorde te bepalen. Dit is normaal, en dat hebben ze toch waarschijnlijk gedaan. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze het in de tussentijd niet alsnog gedaan hebben, voor het 'echie'.

Je hebt na de castratie meteen de beste combinatie, namelijk ex-ram en voedster. Twee vrouwtjes willen nog wel eens gaan vechten.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85086585
Foto van gister avond van het nestje jonkies, ze zijn echt al een heel stuk gegroeid. Ze zijn op deze foto ongeveer 6 dagen oud.



edit: even foto gefixt

[ Bericht 11% gewijzigd door RichardRichard op 11-08-2010 12:51:37 ]
pi_85229029
Ze zien er goed uit RichardRichard! Rond de 14e dag zullen de oogjes open moeten gaan, gaan ze dat niet zul je ze zelf even open moeten maken.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 18:27:20 #10
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85248220
Hey ik zit met Loki met een klein probleempje, misschien kan iemand me helpen?
's Nachts als ik eindelijk lekker lig te slapen gaat Loki heel luidruchtig aan de tralies van het deurtje van de kooi knagen, eerst was het nog wel te stoppen door hem ff te knuffelen en worteltjes in zijn kooi te liggen.
Maar nu wordt het steeds erger! Hij blijft hard aan de tralies knagen en nu trekt hij er ook aan. Knettergek wordt ik van dat geluid: Ploink Ploink aargh , het verpest gewoon mijn nachtrust :'(
Zachtjes wegduwen helpt niet meer, hem lokken met zijn speelballetje van hooi niet meer, knuffelen niet meer, het lijkt alsof hij gewoon geobserdeerd is van dat stukje tralie.
Ik heb zelfs gewoon oordopjes gehaald omdat ik er gek van wordt.
Weet iemand hoe ik hem dat af kan leren? (het kan zijn dat hij zich verveeld en ik ben ook wel van plan om hem een vriendinnetje te geven maar nog niet nu.

hoop dat jullie iets weten!
pi_85249922
Ik kan je geen tips geven, tralieknagen is toch echt een teken van verveling. Het enige wat je zou kunnen proberen is er juist geen aandacht aan schenken, je geeft Loki nu immers telkens aandacht als hij dit doet. Misschien eens kijken hoe Loki reageert op een knuffel in de kooi?
  Moderator vrijdag 13 augustus 2010 @ 19:59:35 #12
155227 crew  Guppy
dus
pi_85252302
Het klinkt inderdaad heel erg als verveling, dat is tralieknagen... Ik hoop dat je er nog iets op vind!

Foto's van mijn stel:

Boelie ontdekt de gang


Cameraaa!


Oogje


Molly eet een hooitje
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 21:06:54 #13
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_85255258
@silent_scream1: klinkt inderdaad als verveling. 1 van onze konijnen doet het ook wel eens als ze net in het hok zit, dan wil ze dus gewoon het hok niet in :P. Ze hebben behoorlijk wat speeltjes inmiddels in het hok: wc rolletjes, stokjes om op te knagen, hooi in van die hooiballetjes. En ze zijn met z'n 2'en dus van verveling is gelukkig geen sprake. Probeer inderdaad eens, zoals douche-eendje al zei, een knuffel in haar hok te leggen. Sommige konijnen beschouwen dat als vriendje. Maar een echt vriendje/vriendinnetje is natuurlijk het beste :)

@guppyfriend: leuke foto's. Ze zijn inmiddels al redelijk gewend dus? Molly lijkt echt veel op onze hummel



En nog even een foto spammen van Dot :P



Zoals je ziet hebben die van ons een heel kleed met allerlei speelgoed: verhuisdoos, kleine doos, telefoongids, wc rolletjes, stokjes en een balletje van wilgentakjes. Dus buiten het hok hoeven ze zich ook niet te vervelen :)
  Moderator zaterdag 14 augustus 2010 @ 09:41:13 #14
155227 crew  Guppy
dus
pi_85272268
Hummel is echt een Molly :D Zelfs een donker en een licht pootje, wat Molly ook heeft.

Ze zijn nu lekker op het balkon aan het huppelen hier :) Voor mij mag het nog wel even lekker weer blijven, kunnen ze lekker de benen strekken
Boelie lijkt trouwens eindelijk te snappen hoe hij naar binnen en naar buiten kan!

Of ze gewend zijn, tja... Boelie vindt alle reuze interessant en is zodra hij het hok uit is bezig met verkennen, ontdekken en rondracen. Molly vindt het allemaal heel erg eng, maar begint nu ook voorzichtig rond te kijken. Ze vindt het laminaat alleen helemaal niks. Ze zet soms een paar voorzichtige stapjes en glibbert dan weer terug naar de mat die voor het hok ligt. Ik draag haar dus even naar het balkon als ze naar buiten mag. Vindt ze ook niet zo leuk, maar als ze er eenmaal is, vind ze het helemaal geweldig. Ik zie haar nu al een paar keer langs binkie-en :D

Verder moeten we wel opletten, Boelie wil in een onachtzaam moment nog wel eens bijten. Niet hard, maar even om te waarschuwen dat ie tanden heeft. En Molly valt nog steeds aan als je met de hand in het hok komt. Maar als je het langzaam en niet te lang doet, is het ook niet zo eng.

Ze komen wel uit onze hand eten, wat dat betreft overwint eten alle angst. Daar spelen we nu dan ook maar op in :P


Hm, alleen net wel weer Boelie betrapt op een plasje in de woonkamer... Dat is jammer, want hij lijkt alles maar gewoon te laten vallen waar het hem uitkomt. Kijk, en keuteltjes vind ik dat niet zo erg, maar plasjes, dat is wel lastig... Ben nog een beetje in twijfeling hoe ik dit het beste ga aanpakken.

[ Bericht 33% gewijzigd door Guppy op 14-08-2010 14:27:26 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 augustus 2010 @ 01:10:27 #15
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85295746
Loki heeft al een hele tijd een knuffel in zijn kooi liggen, ik probeer hem wat vaker nu uit zijn kooi te laten om hem rond te laten lopen. Ik dacht ook aan verveling maar hij heeft al zo veel speeltjes dat k niets meer bij kan verzinnen!
Een echt vriendinnetje erbij, daar zit ik al een tijdje aan te denken maar hij moet dan eerst gecastreerd worden en dat kan pas na 4 maanden als zijn balletjes zijn ingehaald. Hij is echter pas 3 maandjes dus nog ff wachten.
Hoop dat het wat minder wordt tzt.
pi_85303743
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 13:17 schreef douche-eendje het volgende:
Ze zien er goed uit RichardRichard! Rond de 14e dag zullen de oogjes open moeten gaan, gaan ze dat niet zul je ze zelf even open moeten maken.
Nou, 1 witte heeft een beetje een achterstand, die is 2x zo klein als de rest maar hij leeft nog wel. We zijn bezig om hem een beetje bij te voeden maar dat wil ook niet echt lukken. Het konijntje eet gewoon heel weinig. Met de andere 4 gaat het gewoon heel goed. Ze komen nu ook een beetje het huisje uit en kruipen vanzelf weer terug. Ze zijn nu 11 dagen dus het wordt spannend met de oogjes :D.

Fotos!

pi_85304121
Waarmee ben je aan het bijvoeden? Op zich moet een lamprei van 11 dagen dat een kleine achterstand heeft het wel kunnen redden zonder bijvoeding, vaak zit er wel een wat kleiner konijn bij een nest. Ze zijn wel ontzettend leuk!
pi_85304254
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:20 schreef douche-eendje het volgende:
Waarmee ben je aan het bijvoeden? Op zich moet een lamprei van 11 dagen dat een kleine achterstand heeft het wel kunnen redden zonder bijvoeding, vaak zit er wel een wat kleiner konijn bij een nest. Ze zijn wel ontzettend leuk!
Ja ik denk dat het bijvoeden ook geen zin heeft maar mijn moeder wilde het perse proberen. Het kleintje wilt namelijk ook niets drinken als je het probeert bij te voeden en daarbij leeft het nog steeds dus hij zal het wel redden.

Ik vind het echt ongelofelijk hoe snel die beesten groeien, in die paar dagen zijn het echt van spaanse worstjes tot kleine konijntjes uitgegroeid.
pi_85304432
Je moet ook echt heel voorzichtig zijn met het bijvoeren, de kans dat het kleintje zich verslikt is behoorlijk groot. Als je dan toch gaat bijvoeden, gebruik dan de melk van stichting konijnenbelangen, daar doen ze het beste op aangezien die het meest lijkt op de melk die zogende voedsters ook produceren. Ook is het nog eens zo dat ze met bepaalde spuitjes wel willen drinken en met andere totaal niet.

Raar he, hoe snel dat gaat. Nog een paar dagen en dan zullen ze echt rond gaan lopen, dat is echt ontzettend leuk.
  zondag 15 augustus 2010 @ 12:33:10 #20
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_85304439
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:25 schreef RichardRichard het volgende:

[..]

Ja ik denk dat het bijvoeden ook geen zin heeft maar mijn moeder wilde het perse proberen. Het kleintje wilt namelijk ook niets drinken als je het probeert bij te voeden en daarbij leeft het nog steeds dus hij zal het wel redden.

Ik vind het echt ongelofelijk hoe snel die beesten groeien, in die paar dagen zijn het echt van spaanse worstjes tot kleine konijntjes uitgegroeid.
_O-

Fijn dat het zo goed gaat met de minibuns! :Y

En ik ben fan van Boelie en compaan Molly dus O+ Ik moet iedere keer lachen om die eigenwijze kleine oortjes :') :D

Tevens: Tamina heeft geen knuffelbeest meer. Ze at hem op :') Leek me niet gezond dat ze al die vulling binnen kreeg enzo. Gelukkig is ze nog wel een blij konijn geloof ik, en nu molesteert ze haar knaaghuis meer. Iemand trouwens enig idee wat ik er tegen kan doen? Het opeten van speelgoed dus :+ WC-rolletjes die ik gevuld met hooi bij haar legde overleefden ook niet lang. Ze heeft nu wel zo'n balletje waar je snoepjes en voer in kunt doen, die is iig hard :P
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  Moderator zondag 15 augustus 2010 @ 15:41:57 #21
155227 crew  Guppy
dus
pi_85310909
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:33 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

En ik ben fan van Boelie en compaan Molly dus O+ Ik moet iedere keer lachen om die eigenwijze kleine oortjes :') :D

Tevens: Tamina heeft geen knuffelbeest meer. Ze at hem op :') Leek me niet gezond dat ze al die vulling binnen kreeg enzo. Gelukkig is ze nog wel een blij konijn geloof ik, en nu molesteert ze haar knaaghuis meer. Iemand trouwens enig idee wat ik er tegen kan doen? Het opeten van speelgoed dus :+ WC-rolletjes die ik gevuld met hooi bij haar legde overleefden ook niet lang. Ze heeft nu wel zo'n balletje waar je snoepjes en voer in kunt doen, die is iig hard :P
Hier nog een foto dan :D Ze zijn heel vereerd, al konden er ze ook niet echt wakker van liggen :P



Wat je kan doen tegen het opeten van speelgoed, geen idee...? Houten speelgoed kopen misschien? Dan kan het geen kwaad. Van die wilgenballen, takken enz.

- edit - Boelie deed net een 'bunny flop' O+ O+ volgens mij zijn ze dan echt wel happy :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85339559
Gisteren is een van mijn konijnen ontsnapt ;(

Gelukkig was ze ook alweer gevonden voor ik wist dat ze weg was (lag zelf nog te slapen na avondje stappen)
We hebben een stuk van de tuin tijdelijk afgezet met tuingaas (zon 40cm hoog) zodat we gewoon 's morgens het hok kunnen openzetten en dan hebben ze een speelpleintje.

Alleen is Stanley er overheen gesprongen, ze worden nu ook al wel erg groot. (week geleden was ze 1570 gram)
Onze tuin is helemaal omringd door een schutting alleen hebben we ook een stuk waar betongaas in zit, en de klimop is daar nog niet helemaal goed ingegroeid, dus ik vermoed dat ze daar doorheen is gegaan.

Tegen half 12 werd ik wakker gebeld dat mijn konijn weer was gevonden, ze zat bij de buurtheks in de tuin _O-
Ik hoop dat ze goed geknaagd heeft daar :9

Nee serieus was ik wel erg geschrokken, denk ook dat ze een heel avontuur heeft gehad!

Nu maar even aandringen dat mijn vriend snel het andere hek klaarmaakt, dit is 60 cm daar komen ze niet overheen.

Even een foto erbij, hier zijn ze trouwens pas 6 weken en in het oude hok, ondertussen zijn ze alweer ruim 3 maanden.
Maar mijn camera is verdronken op vakantie dus heb geen nieuwe nog.

Stanley


Wilfried


Trouwens een andere vrouw heeft Stanley gepakt, en vond het maar een mager konijn. Ze is ook kleiner dunner dan wilfried.
Maar ze krijgen elke dag ongeveer 80 gram voeding. Een krop witlof, een kwart komkommer en een berg slamix. (verschilt soms wel een beetje welke groente, alleen komkommer vinden ze zo lekker dat krijgen ze elke dag.) En natuurlijk hooi daarvan geef ik 3 keer per dag een berg die ze opeten en in het rond strooien.

Ik geef inderdaad geen konijnensnoep, knaagsteen, en wortel hebben ze pas 3 keer een stukje van gehad. Is het nog te weinig? Ze zijn bij elkaar ongeveer 3,5 kilol
Maar groeien nog heel hard, ze moeten ca. 3,5 kilo per konijn worden.
pi_85339649
Wat een avontuur, haha!
80 gram voeding als in biks? Je moet bij gewone biks uitgaan van 25 gram per kilo volwassen lichaamsgewicht, dus dan mogen ze samen 175 gram biks per dag hebben. Dan krijgen ze inderdaad erg weinig. Geef je Supreme Science Selective, dan is 105 gram genoeg.
pi_85339912
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:22 schreef douche-eendje het volgende:
Wat een avontuur, haha!
80 gram voeding als in biks? Je moet bij gewone biks uitgaan van 25 gram per kilo volwassen lichaamsgewicht, dus dan mogen ze samen 175 gram biks per dag hebben. Dan krijgen ze inderdaad erg weinig. Geef je Supreme Science Selective, dan is 105 gram genoeg.
Oooooh moet je nu al uitgaan van het gewicht dat ze hebben als ze volwassen zijn?

20gr * gewicht dat ze nu hebben!
Ik geef inderdaad Surpreme selective.
pi_85340070
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:33 schreef covie het volgende:

[..]

Oooooh moet je nu al uitgaan van het gewicht dat ze hebben als ze volwassen zijn?

20gr * gewicht dat ze nu hebben!
Ik geef inderdaad Surpreme selective.
Ja, je moet inderdaad uitgaan van het volwassen gewicht omdat de ukkies de energie nu al nodig hebben om te groeien. Aangezien je nog niet zoveel groenvoer geeft, houd dan inderdaad zo'n 20 gram per kilo volwassen gewicht aan. Dan zit je al op 140 gram, mag je bijna het dubbele per dag geven.
pi_85340536
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:39 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ja, je moet inderdaad uitgaan van het volwassen gewicht omdat de ukkies de energie nu al nodig hebben om te groeien. Aangezien je nog niet zoveel groenvoer geeft, houd dan inderdaad zo'n 20 gram per kilo volwassen gewicht aan. Dan zit je al op 140 gram, mag je bijna het dubbele per dag geven.
Ik vind het wel zielig nu ;( krijgen ze gewoon te weinig eten!! Ook een beetje zielig voor mij, want vanaf nu krijgen ze gewoon meer, maar gaan ze zeker ook nóg meer keutelen :')
pi_85340997
Hahahaha, mag jij nog vaker schoon gaan maken. Bouw de komende dagen wel even rustig aan op, als je nu ineens de juiste hoeveelheid gaat geven kan het zijn dat ze plakpoep gaan krijgen of hun blindedarmkeutels laten liggen.
Even mijn dierenarts citeren: Keutels zijn de beloning voor de goede verzorging! ;)
  Moderator maandag 16 augustus 2010 @ 11:33:59 #28
155227 crew  Guppy
dus
pi_85341581
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 11:14 schreef douche-eendje het volgende:
Even mijn dierenarts citeren: Keutels zijn de beloning voor de goede verzorging! ;)
Ik zal eraan denken, als ik weer aan het rapen ben in de kamer en op het balkon :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 16 augustus 2010 @ 22:23:08 #29
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85369584
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 11:33 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ik zal eraan denken, als ik weer aan het rapen ben in de kamer en op het balkon :')
Gelukkig doet de mijne zijn behoeften alleen in zijn kooi en in zijn toilet, heeft het poepscheppen toch nog iets opgeleverd _O-
pi_85375414
Nou zojuist hier ook de woonkamer weer leeggeraapt :+
Ze zijn altijd buiten maar mogen af en toe rondspringen in de kamer.

Alleen vandaag ging ik dus de drollen oprapen en kwam ik erachter wat het sproeien inhoud.
Als er iemand langsliep zal diegene wel gedacht hebben: "wie is er nou op maandagavond om half 12 aan het dweilen! :? "

Maar dit hebben ze (ik gok op wilfried het mannetje) nog nooit gedaan.
Vorige week ben ik bij de DA geweest zijn balletjes waren nog niet ingedaald en heb ik afgesproken dat hij waarschijnlijk over 2 à 3 weken wordt gecastreerd, en waarschijnlijk duurt het nog even voor de andere vruchtbaar is.

Maar betekend sproeien automatisch ook dat ze vruchtbaar zijn? Of heeft dat er niks mee te maken en is het gewoon territorium afbakenen (de halve woonkamer dus :') )

Ben nog lerende dus gooi het maar weer hier neer! :)
pi_85382771
Dat sproeien is echt walgelijk :X

Wij hebben hier 2 mannetjes in 1 hok, maar in de praktijk hebben ze de speelkamer tot hun beschikking. Het hele behang, door de héle kamer zat tot een meter hoog onder de vlekken, gadverdamme :'(
Hier en daar ook op het woonkamer behang, gelukkig achter een kastje.

Maar goed, een half jaar na aanschaf van de konijnen hebben we ze laten castreren en de kamer opnieuw behangen. Nu gaat het wel goed, en geen vlek meer te zien.
Screw them.
We're going home.
  dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:00:20 #32
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85404631
Ik ben blij dat Loki dat nog nooit gedaan heeft, in die drie maanden heeft hij geen een poepje, plasje of whatsoever in mijn studio gedaan behalve in zijn hok en toiletje. Ik ben blijkbaar gezegend met een netjes konijntje, maar goed de mijne is echt een nachtbraker (lees knagen aan tralies e.d. terwijl hij dat overdag helemaal niet doet)
pi_85405173
Laat ik het er maar op houden dat voedsters ook zeer goed kunnen sproeien, misschien nog wel beter dan rammen :(. Er zitten vuilniszakken op de muur om de kooi heen in de hoop dat de muur nog een beetje gespaard blijft. Ook ben ik in de opvang meerdere malen ondergesproeid. Bobby op mijn been, Snuitje op mijn rug/arm en de ster was nog wel Lola. In mijn gezicht :(.
  Moderator woensdag 18 augustus 2010 @ 09:26:07 #34
155227 crew  Guppy
dus
pi_85425677
Nou, het ging zo goed met Boelie en Molly samen de eerste twee weken. En nou komen we gisteren thuis, een puinhoop in het hok. De bodem lag naast de kooi, hooi overal en zelfs de voerbak lag om. Met Boelie was niet zoveel aan de hand, maar Molly lag als een slappe vaatdoek in een hoekje. Allebei hadden ze geen vechtsporen, en er waren ook geen tekenen van diarree of iets dergelijk.

Dus maar gewoon rond laten lopen in de kamer. Boelie as him usual happy self, maar Molly bleef een beetje zielig in het hok zitten. Ze at wel wat, dus nou ja, maar even zo gelaten. Toen we naar bed gingen weer samen in het hok gezet. Toen we eenmaal lagen, ineens een hoop lawaai, geren en geknor. Was Boelie achter Molly aan het jagen...

Nou heeft ie dat dus gisteren waarschijnlijk overdag ook gedaan, toen we aan het werk waren. Molly was dus compleet uitgeput, vandaar de slappe vaatdoek-toestand... Arme ding, hij liet haar geen moment met rust!
Ten einde raad hebben we ze apart gezet, Boelie bivakkeert nu dus in de wasmand. Niet ideaal, maar van alle gemakken voorzien.
Nu ga ik vanmiddag even naar de dierenwinkel om een hekje te halen, zodat we het hok in tweeen kunnen splitsen. Dat lijkt me dan nog altijd beter dan helemaal apart. En zo'n wasmand is ook niet alles.

Maar hoe kan dat nou, zomaar opeens? De eerste twee weken hadden ze het zo leuk samen... Is dit nou einde verhaal voor de vriendschap, of komt het waarschijnlijk weer goed? Wat kunnen we het beste doen? -O-

Nou smste mn vriend net, of het niet zou kunnen komen doordat Molly niet gesteriliseerd is, en dus wellicht hormonen afgeeft waar Boelie op reageert? Ondanks dat hij gecastreerd is? Zou dat kunnen?

Ik vind het zo zielig voor ze... Zo apart is ook niet leuk, en ze waren echt wel buddies...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85427409
Klinkt bekend Guppyfriend, dat is hier in het begin met mijn koppeltje ook gebeurd. Hoe klinkt Molly als ze knort? Ik heb als ik jouw verhaal lees het idee dat Molly wel eens schijnzwanger kan zijn (2 weken na de koppeling, dan vind vaak een schijnzwangerschap plaats) en Boelie juist daarom zijn "dominantie" wilt laten blijken door op haar te rijden. Voedsters die tegen een schijnzwangerschap/bevalling aanlopen zijn hier niet van gediend en willen dan vaak ook moeite doen om dit te voorkomen, tot frustratie van het rammetje.
Ik heb ze zelf wel bij elkaar gelaten, maar heb wel 2 schuilhuisjes in het hok gezet. Op het moment dat Kelly in het schuilhuisje zat kon Nijn er absoluut niet bij, om uitputting te voorkomen kon ze daarin rust zoeken.

Ik denk dat je er nu verstandig aan zult doen om Molly even bij te laten komen, maar ze niet te lang uit elkaar te houden. Zorg ervoor dat ze in&buiten de kooi voldoende mogelijkheden hebben om los te lopen en elkaar uit de weg te gaan. Ook zou ik zelf nog even de opvang bellen om advies te vragen!
  Moderator woensdag 18 augustus 2010 @ 13:12:16 #36
155227 crew  Guppy
dus
pi_85432533
Gelukkig klinkt het bekend, ik schrok er best een beetje van. En arme Molly, helemaal zo moe...

Hoe het knorren klinkt, tja, zoals een konijn dat doet... Maar het klinkt verder wel als schijnzwangerschap, zoals jij het beschrijft.

Ze doet ook veel moeite om Boelie te ontwijken. Als ze vrij loslopen is dat ook niet zo'n punt, dan zijn er plekken genoeg waar ze heen kan. In het hok is dat wat moeilijker, en omdat ze eerder zo leuk samen zaten, is het hok ook niet echt gericht op het ontwijken van elkaar.

Maar dat gaan we nu natuurlijk wel wijzigen. We hebben inderdaad ook twee schuilhuisjes nog over, die kunnen dus ook wel in het hok.

Ik ga hoe dan ook even een scheiding maken voor in het hok. Mochten ze elkaar nog zo achterna gaan, dan kunnen we in ieder geval even een momentje rust creeeren. Zonder dat ze helemaal uit elkaar zijn, dan kunnen ze elkaar nog wel zien en ruiken. Dat is nu natuurlijk wat moeilijker, want Boelie zit tijdelijk in de wasmand :')

Dat was inderdaad met het oog op Molly even bij te laten komen. Ideaal is natuurlijk dat ze gewoon weer bij elkaar komen, maar twee keer zo'n dag, dat trekt ze echt niet. Vanavond is het plan dus, twee schuilhuisjes in het hok, scheiding maken en wanneer echt nodig die er nog even tussen zetten.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator donderdag 19 augustus 2010 @ 10:06:25 #37
155227 crew  Guppy
dus
pi_85464284
Update, omdat ik gisteren gruwelijk moest overwerken, heeft Boelie nog een tweede nachtje in de wasmand doorgebracht. Maar door het overwerken ben nu ik wel een dagje vrij, dus kunnen ze lekker de hele dag loslopen.

Maar tijdens het loslopen was het ook meteen weer oorlog. Elkaar achtervolgen, knorren en grote paniek. Hooi en voer vloog in het grond, en het was stress alom. Dus ben ik aan de slag gegaan om een scheiding voor in de kooi te maken.

Die heb ik inmiddels af, en nu is de kooi dus tijdelijk in tweeen. Toen ze weer in de kooi gingen, heb ik ze allebei in één kant gezet. Ik hield m'n hart vast, want zowel Molly als Boelie vlogen bijna door de scheiding heen. Ze sloegen naar elkaar en knorden...

Maar goed, ik heb ze allebei een bakje voer, een pluk hooi en een waterfles gegeven, en heb ze maar even zo gelaten. Immers kon er nu niks gebeuren. En na een tijdje morren en chagrijnen op elkaar, is de rust wedergekeerd! Ze zitten nu dus wel weer samen in het zelfde hok, ware het niet dat ze apart van elkaar zitten.

Er wordt wel wat aan de tralies en het hekje gemorrelt, maar ze krijgen het er niet af. Er is ook al zeker een half uur niet meer naar elkaar geknord of geslagen. Ik ben benieuwd of op deze manier de vrede weer hersteld kan worden. Ik hoop het echt, want samen is veel leuker dan alleen!

Ik heb dit verhaal ook even naar de opvang gemaild, misschien hebben zij ook nog zinnige tips.

- edit - zie hier een plaatje van het IJzeren Gordijn...


[ Bericht 4% gewijzigd door Guppy op 19-08-2010 11:01:14 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85464894
Wat je zou kunnen doen is ze zo even een paar dagen laten zitten, en op het moment dat het echt rustig is en ze via de tralies weer positieve toenadering zoeken, Boelie en Molly van gedeelte wisselen zonder de kooi schoon te maken. Als dat na een paar dagen ook weer goed gaat kun je ze weer samen zetten. Niet iedere opvang staat achter deze "methode", maar ik heb er zelf wel erg goede ervaringen mee. Ze worden toch wat rustiger naar elkaar toe en het is vele malen minder stressvol dan 2 konijnen zomaar bij elkaar zetten zoals vaak word aangeraden.
  Moderator donderdag 19 augustus 2010 @ 11:12:33 #39
155227 crew  Guppy
dus
pi_85466173
Ja, ik denk dat ik dat doe. Er wordt nu al niet meer gegromd naar elkaar door het gaas heen, en de rust lijkt weder gekeerd.

Ik heb op internet gelezen over op deze manier koppelen, en ik kan me voorstellen dat het een succesvolle manier is. We gaan het gewoon proberen.

Bij de opvang zijn ze inderdaad gewoon bij elkaar gezet en that's it. Dat ging ook goed, kijk maar naar de foto's van in het begin. Maar misschien ging het toch allemaal een beetje te snel voor ze.

Ach, we geven niet op. Het gaat vast wel lukken. Als je in de eerste twee weken zo gek op elkaar bent, moet dat toch wel?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85466250
Het moet wel goedkomen, maar geef ze even de tijd :)
  donderdag 19 augustus 2010 @ 11:16:19 #41
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_85466294
Aww lastig Guppy! -O- Idd n.a.v. die knuffelfoto's zou je toch denken dat ze mekaar heus wel lief vinden :Y Misschien idd gewoon een hormoon-aanval ofzo, of verlate territorialiteit? Kan me goed voorstellen dat je ze niet graag bij elkaar gooit op deze manier - geen pretje, twee van die vechtende beestjes. Het plan van het Eendje klinkt puik!

Succes ermee :*
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  donderdag 19 augustus 2010 @ 17:26:10 #42
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_85481074

oh haiiii :W


O+ de dierenarts noemt haar vliegtuigje O+ :')


Steph is altijd wel in voor een fototje :')

Ze is al bijna een half jaar, ik denk niet dat ze ooit nog allebei (netjes) gaan hangen :D
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 18:35:31 #43
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_85520728
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 17:26 schreef Nonneke het volgende:
Ze is al bijna een half jaar, ik denk niet dat ze ooit nog allebei (netjes) gaan hangen :D
:o


*O*


Maar blijkbaar was het een vergissing, want toen ze uitgegeten was


ze doet het gewoon om me te stangen :')
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_85525638
Mijn konijn is gisteren nogal onverwacht onder narcose geweest.
Eergisteren bemerkte ik dat hij wat slechter begon te eten en de hele tijd liep te smakken. We zijn die avond meteen naar de dierenarts geweest. We kwamen er eerder zovaak met Jinty dat ze zijn naam precies wist maar nu wist ze alleen nog maar dat het iets met een J was. Vooruitgang :P
Nou goed, voor we de spreekkamer in mochten hadden we Jinty al even gewogen en hij woog 2005 gram. Ruim 200 gram minder dan normaal en de dierenarts vond ook dat hij magertjes aanvoelde.
Ze heeft hem helemaal onderzocht en ze dacht dat het aan de kiezen lag maar ze kon zo niks vinden. De achterste kiezen kon ze niet zien. Zijn oortjes warenniet helemaal schoon en had hij een beetje pijn als ze rond de nieren drukte. Uiteindelijk is ze ruim 25 minuten bezig geweest om hem helemaal na te kijken.
Ze heeft druppels in zijn oren gedaan, pijnstilling en maagstimulans ingespoten en ons samen met dwangvoeding naar huis gestuurd. Als we donderdag nog geen verbetering zagen moesten we bellen. Ze ging hem dan onder narcose brengen om de gehele bek te kunnen bekijken en tegelijk bloedonderzoek te doen om te kijken of er iets mis is met zijn nieren.
Gisterenochtend was er nog geen verbetering en gisterenmiddag om half 3 is hij onder narcose gebracht. De dierenarts zou direct bellen als ze klaar met hem was. Ze zei nog dat ze voor ons een vrouw had gehad met een konijn die ziek was maar waar ze een prima behandeling voor had maar de vrouw had haar konijn laten inslapen. Daar kon ze niet tegen en na al die jaren werd ze er nog steeds boos om. Het is zo'n fijne dierenarts!

Kwart voor 4 ging de telefoon en ze zei meteen dat ze goed nieuws had. Jinty had inderdaad haakjes aan zijn allerachterste kiezen zitten. De haakjes waren 5 mm lang en hadden een zweer in zijn tong gemaakt van 2 mm. Wat moet dat beestje pijn gehad hebben en hij heeft het niet laten merken tot 2 dagen terug!
De eerste uitslagen van het bloedonderzoek waren helemaal in orde. 7 Uur gisterenavond hebben we hem opgehaald bij de dierenarts. Hij was toen alweer behoorlijk levendig. Ondertussen eet hij alweer volop en drinkt ook alweer. Al gaat het drinken nog met wat moeite.

Ik heb enkele maanden geleden een verzekering afgesloten voor Jinty omdat we zo vaak dierenartskosten met hem krijgen en daar zijn we nu wel heel erg blij mee. Ik moet er niet aan denken om hem in te laten slapen omdat ik de kosten niet meer kan betalen.
En als laatste nog een foto van mijn konijntje:

E.
  Moderator zaterdag 21 augustus 2010 @ 11:28:50 #45
155227 crew  Guppy
dus
pi_85539071
Wat een leukje in Jinty! En wat fijn dat het weer goed gaat met hem! Mag ik eens vragen wat voor verzekering je hebt afgesloten, en waar?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 21 augustus 2010 @ 13:50:12 #46
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85542026
@ Nonneke, wat een mooi konijntje!! :D
@ Sparkling, das wel fijn dat je zo'n fijne dierenarts hebt! En ik ben blij voor je dat het weer goed gaat met Jinty!.

Eindelijk heb k hopenlijk iets gevonden tegen het kooiknagen van Loki, na een beetje uittesten ben ik er achter gekomen dat het niet verveling is, maar het het gewoon Loki eigen is. Want zelfs als ik bij hem ben en met hem speel doet hij het nog (hij zit zelfs als hij rond loopt door mijn studio aan mijn wasrek te vreten :')
Nu heb ik zo'n houten schuilhok gekocht die je alle kanten op kan vormen, hij is er al een uur zoet mee dus ik hoop dat het gaat werken want ik word gek van hem 's nachts. Wat ook vreemd is, is dat Loki het knagen eigenlijk alleen 's nachts doet, en dan met name tussen 4 en 6, (fijn zo'n inwendig wekkertje :') ).

Hier nog wat foto's :D

Verstoppetje spelen :D


Vragen om knuffels O-) :D *;

Hoezo nieuwsgierig ;)

[ Bericht 24% gewijzigd door silent_scream1 op 21-08-2010 14:00:17 ]
pi_85546897
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 11:28 schreef Guppyfriend het volgende:
Wat een leukje in Jinty! En wat fijn dat het weer goed gaat met hem! Mag ik eens vragen wat voor verzekering je hebt afgesloten, en waar?
Tuurlijk mag dat. Ik heb een verzekering bij Petplan voor konijnen, maar ik heb hem afgesloten via kieshuisdierenverzekering.nl. Jinty was nog net 3 toen we de verzekering namen want na die leeftijd is de prijs op aanvraag. Het vergoed niet alles maar veel dingen waarvoor we de afgelopen jaren zijn geweest vergoeden ze wel.
E.
  Moderator zondag 22 augustus 2010 @ 08:43:50 #48
155227 crew  Guppy
dus
pi_85563639
Goddamnit, vannacht kon ik twee keer m'n bed uit!

Eerst een hoop heisa in de woonkamer, had Boelie zich op een of andere manier langs het IJzeren Gordijn gewurmt. Hoe, geen idee, maar door een gaatje van nog geen 5 cm. Dus ik ze weer allebei aan een kant gezet, en terug naar bed. Met de gedachte, godverdomme, nu heeft ie vast door dat dat kan, gaan ze straks weer...

Half uur later, een knal, en weer een hoop heisa, en geren door de kamer (!). Met mn slaperige hoofd duurde het even voor ik het door had, maar ze waren uit het hok gebroken...! Stelletje debielen...

Toen was ik het zat, en heb ik de wasmand weer tevoorschijn gehaald. Een in de mand en een in het hok, kon ik eindelijk slapen. En dat was maar goed ook, want halverwege de nacht ben ik op de bank in de bank gaan slapen, m'n vriend zaagde een oerbos om, dat trok ik echt niet...

Nieuw actieplan: het IJzeren Gordijn versterken en aan de klep van het hok vastmaken. Zodat ze er ook niet zomaar uit kunnen breken. En de wasmand gaat plaatsmaken voor een transport zoals voor katten. Makkelijker, en ook handig om te hebben als ze eens naar de DA moeten voor inentingen en zo. Waarschijnlijk kan ik er maandag één ophalen, gevonden op MP (heerlijk medium is dat toch voor dit soort zaken).

Om 06:00 uur werd ik vermorgen wakker (oh yeah), want Molly d'r hooi was op. Aan de andere kant van het IJzeren Gordijn lag nog wel, en dat was ze er aan het uit hengelen :') Dus nieuw hooi gegeven, en Boelie ook maar weer in het hok gezet. En nu liggen ze allebei languit te maffen. Kutbeesten O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator maandag 23 augustus 2010 @ 11:31:06 #49
155227 crew  Guppy
dus
pi_85600079
Allright, transportkooi is in the pocket, vanmorgen opgehaald op Utrecht CS. Da's één, wasmand kan dus offcieel terug naar de badkamer.

Het verstevigde IJzeren Gordijn heeft stand gehouden vannacht, dus ik heb lekker geslapen.

Oh, en Boelie probeerde gisteren, net als Molly op de bank te springen. Maar hij redde het niet, kwam hoogte te kort. Hij zat een hele tijd heel beteuterd voor de bank te kijken :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85604887
Ik mis het hebben van konijntjes ;(
  maandag 23 augustus 2010 @ 18:52:23 #51
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_85617982
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 11:31 schreef Guppyfriend het volgende:
Allright, transportkooi is in the pocket, vanmorgen opgehaald op Utrecht CS. Da's één, wasmand kan dus offcieel terug naar de badkamer.

Het verstevigde IJzeren Gordijn heeft stand gehouden vannacht, dus ik heb lekker geslapen.

Oh, en Boelie probeerde gisteren, net als Molly op de bank te springen. Maar hij redde het niet, kwam hoogte te kort. Hij zat een hele tijd heel beteuterd voor de bank te kijken :')
Hahaha! Klinkt bekend. Hummel kan altijd heel eenvoudig op de bank springen. LIjkt net of het haar helemaal geen moeite kost. Soms zit je dan op de bank en springt ze ineens bij je op schoot of naast je op de leuning :P

Dot heeft er wat meer moeite mee. Die springt ook bijna nooit uit zichzelf op de bank. Ze zit altijd een hele lange tijd te kijken naar (Hummel op) de bank. En dan heel af en toe (als er voor haar doen genoeg ruimte vrij is op de bank) dan springt ze er op.
pi_85639492
@silent_scream1, werkt je oplossing voor het knagen 's nachts? Leuk he, dat aandacht vragen. Mijn konijn gaat ook vaak zo staan om even aandacht te krijgen. O+

Een tijd geleden was er een fotograaf bij de dierenarts die vroeg of ze mee mocht de spreekkamer in om foto's te maken voor de vernieuwde website. Mijn konijn is uitgekozen om met een mini foto op de website te mogen staan. Je ziet zo dat hij het er erg naar zijn zin heeft! :')
E.
  Moderator dinsdag 24 augustus 2010 @ 11:51:55 #53
155227 crew  Guppy
dus
pi_85640903
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 11:09 schreef .Sparkling. het volgende:
@silent_scream1, werkt je oplossing voor het knagen 's nachts? Leuk he, dat aandacht vragen. Mijn konijn gaat ook vaak zo staan om even aandacht te krijgen. O+

Een tijd geleden was er een fotograaf bij de dierenarts die vroeg of ze mee mocht de spreekkamer in om foto's te maken voor de vernieuwde website. Mijn konijn is uitgekozen om met een mini foto op de website te mogen staan. Je ziet zo dat hij het er erg naar zijn zin heeft! :')
[ afbeelding ]
Oh ja, die heeft echt de tijd van z'n leven, hahaha. Maar wel leuk dat hij op de website komt :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85643676
Ja, vind ik ook. Ik moet altijd zo om hem lachen bij de dierenarts. Ploft daar echt met zijn buik op die behandeltafel om alles maar gewoon over hem heen te laten komen. En daarna nog een paar uur bijkomen van die stressvolle ervaring. Het is eigenlijk heel sneu natuurlijk maar hij ziet er zo stom uit daar :D
E.
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 13:22:00 #55
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_85643801
Wat zit ie mooi stil zo :o Waarschijnlijk ivm dat ie het over zich heen laat komen, arm ding :P

Tamina @ le dierendok was wat lastiger, die moest grotendeels in een handdoek gewikkeld worden omdat er anders niks mee te doen was :') raging ball of brown fur zeg maar </Brother Bear quote>
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  Moderator dinsdag 24 augustus 2010 @ 14:26:36 #56
155227 crew  Guppy
dus
pi_85646576
Tommie zat altijd heel parmantig de DA aan te kijken, met zo'n blik van 'kom maar op'! Alleen de laatste keer niet, maar toen was ie ook echt wel zielig...

Boelie en Molly zijn nog nooit met ons naar de DA geweest, maar ik denk dat we dan ook zo'n raging furball verhaal krijgen :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 18:53:10 #57
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85657057
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 11:09 schreef .Sparkling. het volgende:
@silent_scream1, werkt je oplossing voor het knagen 's nachts? Leuk he, dat aandacht vragen. Mijn konijn gaat ook vaak zo staan om even aandacht te krijgen. O+

Een tijd geleden was er een fotograaf bij de dierenarts die vroeg of ze mee mocht de spreekkamer in om foto's te maken voor de vernieuwde website. Mijn konijn is uitgekozen om met een mini foto op de website te mogen staan. Je ziet zo dat hij het er erg naar zijn zin heeft! :')
[ afbeelding ]
haha ja wonder boven wonder helpt het wel :P hij zit nu meer in dat huisje dan erbuiten :')
Loki is ook de rustheid zelve bij de dierendok, de laatste keer onderging hij alles gemoedelijk.
Mja ik kan zelf ook alles met m doen, hij lijdt alles (bijv. oppakken, aaien, zelfs mn handen voor zn bekje doet ie goed, dan gaat ie likken :') _. Handig knijn dus
pi_85662878
Enige tijd geleden werd ik attent gemaakt op dit topic! en zoals alle konijnen gekken wilde ik natuurlijk alle leuke momenten met die gekke dingen delen!!

Ons konijnen avontuur begon dik anderhalf jaar geleden in het tuincentrum, mijn vrouw zat al een tijdje te zeuren om een kat of wat anders maar ik wilde maar niet. Maar toen, dat ene moment, we lopen door een paar schuifdeuren, en daar zat ie, wat een hummeltje was het, en heeeeel attent naar ons toe, stond gelijk helemaal recht op tegen het glas om aandacht te vragen, zooo lief.

Na wat navraag bij het winkel personeel, en de nodige uitgaven, kooi waterfles hooi etc et etc konden hem ophalen.


P4052076 by Danoontjepower, on Flickr


Urkel werd zijn naam! het was zoon doetje heerlijk!!! Na een tijdje begonnen we toch te twijfelen aan zijn geslacht (geen idee meer waarom) een vriendin van ons die had gekeken en we konden mooi nergens een piemel vinden, dus werd de naam Urkelientje... na een tijdje zei mijn vrouw dat Urkelientje een kaal plekje op zijn buik had. MEt de dame naar de DA, die hielp ons eindelijk uit de brand. Urkelientje was toch echt Urkel.

Urkel bracht ons een hoop lol en leuke foto's

P4052034 by Danoontjepower, on Flickr

P4017067 by Danoontjepower, on Flickr


Na een tijdje kwamen we er achter dat we, hoewel we echt gek van en op Urkel waren, toch regelmatig niet thuis waren voor hem, om hem gezelschap te houden en zo, en hij hield er zo van om lekker bij ons op de bank te liggen

P4102153 by Danoontjepower, on Flickr


Zeker toen we een reis van 7 weken naar nieuw zeeland aan het plannen waren kwam het verhaal steeds weer terug, wat moesten we toch met ons schatje. Gelukkig boden mijn schoonouders uitkomst, door een samenloop van omstandigheden mocht mijn schoonmoeder eigenlijk geen trappen lopen, en aangezien ze in dordt 3 hoog achter wonen wilden ze wel op ons huis passen door tijdelijk bij ons in te trekken.

Na onze reis waren we het toch wel eens, Urkel moest een vriendinnetje. zo gezegd zo gedaan, afspraak gemaakt bij een konijnen opvang om eens te kijken of dat er een lieffie tussen zat voor ons moppie! gelukkig (eigenlijk niet natuurlijk) hadden ze genoeg keuze en een keus was snel gemaakt!

P5167954.JPG by Danoontjepower, on Flickr


Nala heet ze, had ADHD, rete nieuwsgierig, en sproeide alles en iedereen onder! het schatje was echt te lief voor ons. Ze had energie voor tien, dreef Urkel soms tot waanzin volgens mij, want hij kon haar niet bijhouden :) Het enige nadeel dat ze had was dat sproeien. We wisten van Urkel dat nadat hij gecastreerd was het plassen een stuk minder was, dus een afspraak gemaakt om Nala te steriliseren, de dierenarts had ons al gewaarschuwd dat het misschien niet zou helpen bij een Dame, maar omdat ze meestal binnen zaten en vrij rond konden lopen vonden wij het proberen wel waard.

Vrijdag middag onze dame naar de DA gebracht, en een uurtje later kwam het telefoontje. Nala had nadat ze de narcose had gekregen even in een donkere kamer gelegen om goed in te slapen, alleen vatte ze dat iets te goed op, en sliep ze voorgoed in.
De klap was enorm! dit hadden we niet bedoeld voor ons schatje! Ik als kerel van 31 en een lieve 105 kilo zat tranen met tuiten te huilen om mijn lieffie! net als mijn vrouw trouwens.
Onze lieve Nala was niet meer

P6028850.JPG by Danoontjepower, on Flickr

RIP! Meisje!

Maar goed, wat nu, moesten we gelijk een nieuw meisje voor Urkel halen, of wachten, zelf vonden we het veel te vroeg om gelijk een nieuw meisje te halen. Urkel, die toen nala nog had trok goed naar haar toe en spendeerde veel tijd met haar ipv dattie lekker bij ons op de bank lag, kwam weer veel bij ons op de bank zitten en vond alles wel prima. Hij wekte iig niet de indruk dat hij haar heel erg miste.

Inmiddels waren er weer veel weekenden dat we niet thuis waren of vroeg weg en laat thuis, kortom, Urkel werd weer 'verwaarloosd' door ons en dat vonden we zelf toch niet kunnen. Na 8 dagen urkel aan een vriendin en een buurjongen (die kwam af en toe even kijken bij urkel om hem aandacht te geven zodat hij wist dat er echt meer mensen waren die om hem gaven) over gelaten te hebben ivm een bruiloft in griekenland besloten we, net als na NZ, een vriendinnetje te zoeken.

Weer dezelfde opvang gebeld (we hadden haar ook verteld wat er met Nala was gebeurt) om eens langs te komen en te kijken voor een dametje!

De keus was heeeeeeeeel snel gemaakt!

P8011048.JPG by Danoontjepower, on Flickr


Dit is Juultje ( 1 van de nichtjes van Katrien) Deze schichtige bange dame is onze nieuwe aanwinst! ze is ontzettend grappig lief en nog maar 10 maanden oud (urkel is 1,5 ong). We zijn nog steeds bezig om haar te leren door het kattenluik te springen, maar dat gaat nog wel even duren aangezien ze nogal schichtig is voor ons! maar alles komt goed!!!

P8131369.ORF by Danoontjepower, on Flickr
Sla niet, Prei wel
pi_85663483
Sparkling, hoe is het nu met Jinty? Mijn Nijn heeft ook haken op de kiezen, hij is daar vorig jaar 5x aan geopereerd en dit jaar gelukkig pas 3x. Je kunt eventueel overwegen om zijn voedingspatroon om te gooien, dit heeft bij mij echt ontzettend goed gewerkt om de kiezen weer goed te doen slijten. Ik heb in overleg met mijn DA een voedingspatroon voor mijn konijnen gemaakt die bestaat uit 30 gram biks per dag, ongeveer 350-500 gram groenvoer en vooral veel hooi. Het kan namelijk zijn dat Jinty de haken heeft door het eten van veel calorierijk voer zoals biks. Hiervoor hoeven ze veel minder vaak een kauwbeweging te maken in tegenstelling tot hetgene wat konijnen het meest horen te eten, hooi!

Silent_scream, fijn dat Loki nu wat rustiger is 's nachts :).
Guppyfriend, hoe gaat het nu met Molly en Boelie? Zijn ze al wat rustiger naar elkaar toe?
Danoontjepower, wat een triest verhaal van Nala, dat is echt de angst van ik vermoed ieder baasje waarvan zijn/haar dier onder narcose moet. Juultje is echt een plaatje, ook prachtige foto's van Urkel! :). Zit jij trouwens op Bunnybunch of heb je daar ooit gezeten? De foto's van Urkel komen mij zo bekend voor...

Hier gaat alles al een tijd lang goed met mijn 2tal, geen gekke dingen meer. Erg vreemd, na vorig jaar heel vaak bij de dierenarts te zijn geweest en een dame die continu schijnzwanger is. Kelly begint nu echt meer van zichzelf te laten zien dan ze het afgelopen jaar gedaan heeft en zo af en toe lijkt het zo goed te gaan hier dat ik echt bang ben dat ik morgen wakker word en 1 van de 2 weer eens wat heeft en ik naar de dierenarts kan. Alhoewel, het is weer bijna tijd voor de entingen... :P
Nijn spoort overigens ook niet helemaal bij de dierenarts, hij komt zelf altijd gelijk het reiskooitje uit gehupst, springt richting de dierenarts en gaat dan op zijn achterpootjes staan, om vervolgens met zijn voorpoten tegen de dierenarts aan te leunen. Nee, hij is totaal niet nieuwsgierig en bang :+.

Nog even een filmpje van mijn vrijwilligerswerk, hier worden 2 jonge hazen die door vrijwilligers/beheerdsters met de fles zijn grootgebracht weer uitgezet in de natuur:


[ Bericht 7% gewijzigd door douche-eendje op 24-08-2010 21:52:20 ]
  Moderator woensdag 25 augustus 2010 @ 11:24:32 #60
155227 crew  Guppy
dus
pi_85681462
Wat een verhaal, DanoontjePower! En wat kan je je snel gaan hechten aan zo'n konijntje he! Wat leuk dat je ze hier komt laten zien, wij zijn gek op konijnenfoto's! Juultje is ook een prachtig konijntje, zeg! Zijn ze al goede maatjes?

@Douche-eendje, tussen Molly en Boelie is er nog niet veel verbetering... Het IJzeren Gordijn houdt ze rustig wanneer ze in het hok zitten, dus dat is aan de ene kant wel een voordeel. Aan de andere kant is het natuurlijk jammer, want hierdoor hebben ze minder ruimte in het hok, en kunnen ze niet lekker bij elkaar zitten.
Wanneer ze los door de kamer komen is het vriezen of dooien. Soms gaat het prima, en zitten ze gebroederlijk in de buurt van elkaar. Maar soms slaat de sfeer om en ontstaan er een wilde achtervolging door de kamer. Ruimte zat, dus wat dat betreft geen probleem. En tot vechten komt het (tot nu toe) niet.
Maar ik zou zo graag willen dat ze weer goede vriendjes werden... Ze hadden het zo leuk in het begin, en nu zitten ze maar zo apart van elkaar... Ik vind het zo sneu voor ze.

En ook, ze gaan 22 september uit logeren, want dan gaan we op vakantie. Ik hoop dat ze dan bij elkaar kunnen zitten, zodat ze wat steun aan elkaar hebben in de vreemde omgeving... Bovendien hoop ik dat ze dan sowieso een beetje gesettled zijn, want anders zadel ik mn schoonouders op met een stel rel-konijnen met een enorme gebruiksaanwijzing...

Ik hoop dus nog steeds op verbetering... Zaterdag wil ik bij wijze van proef het IJzeren Gordijn weer eens weghalen. Ze zullen er toch een keer aan moeten geloven. En dan ben ik er de hele dag bij, dus kan ik ze in de gaten houden...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85723268
Douche-eendje, bedankt voor je stukje. Leuk dat je zo meedenkt!
Met Jinty gaat het prima. Zijn voeding geven we al zoals jij het zei. Hij heeft vanaf jong konijn al veel last van diarree en het is zelfs eens zover gekomen dat hij er zo ziek van was dat zijn darmen al vrijwel stil lagen voor we er echt erg in hadden. Zo snel gegaan!
Met dwangvoeren is hij er toen weer bovenop gekomen.
Zijn voeding bestaat uit een afgewogen bakje biks (SS), iedere dag een bak groenvoer en verder alleen maar hooi. We hebben met de dierenarts al overleg gehad of we nog minder biks mochten geven (hij krijgt nu ietsje meer dan 30 gram per dag, hij is 2250 gram), maar zij raadde dit af omdat die 30 gram wel het minimum was.
Gelukkig is hij sinds zijn haakjes verwijderd zijn wel weer aardig dol op hooi. Ik heb laatst 6 verschillende smaakjes gekocht omdat afwisseling me veel leuker leek voor hem :D

Wat een verschil trouwens zeg, hoe konijnen zijn bij de dierenarts. Leuk!

Guppyfriend, ik hoop voor je dat je konijntjes vooruitgang maken. Het lijkt me geen prettig idee om ze zo achter te moeten laten als jullie op vakantie gaan.
E.
  Moderator donderdag 26 augustus 2010 @ 12:56:39 #62
155227 crew  Guppy
dus
pi_85726366
Grappig he, die verschillen bij de DA :D

@Sparkling, ik hoop het ook...! Ik heb gisteren een hele tijd op internet zitten lezen over koppelen, en vooral dit artikel was erg nuttig: http://www.konijnen.nl/koppelen.htm. Daar gaan we vast nog wat aan hebben.

Gisteren waren ze weer aardig aan het jagen op elkaar, maar het volgende moment zaten ze weer lekker naast elkaar hooi te eten. En toen ze eenmaal in het hok zaten 's avonds, ging Molly languit tegen het IJzeren Gordijn aanliggen om te slapen. Lijkt me ook een goed teken. Fingers crossed! En ik zal van het weekend ook weer eens foto's maken :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85726530
Sparkling, fijn dat het al een stuk beter gaat nu met Jinty :).
Guppyfriend, dat Molly nu tegen het hekje aan gaat liggen is echt al een heel goed teken. Ik hoop dat het straks weer goed gaat tussen de 2.
pi_85737984
@douche eend! euh ja, daar kom ik ook nog wel eens, maar niet zo vaak meer! meestal alleen als ik er echt niet meer uit kom. maar we beginnen ze aardig te kennen nu, dus heel snel zijn we niet meer onder de indruk.

@guppyfriend, zijn ze niet gewoon bezig elkaar uit te dagen om te kijken wie er de baas is? heel veel verstand heb ik er niet van, maar als ze juist bezig zijn met te kijken wie er het slimst of het sterktst is en jij komt tussen beide dan blijf je misschien aan de gang? Wij hebben ze in het begin heel bewust bij elkaar in een kleine min of meer neutrale ruimte gestopt om zo gelijk voor beide duidelijkheid te verschaffen! maar goed, ieder konijn of koppeling is anders, en je kan er volgens mij echt geen peil op trekken hoe ze het uit houden met elkaar! Iig wens ik je wel veeeel succes met die 2 :)

en altijd blijven lachen! want konijnen zijn zoooo lief!!!!

DAt filmpje van die Haas is ook zo lief!!! ik zou er wel moeite mee hebben, kan moeilijk afscheid nemen van beestjes (ik ben ook altijd degene die mijn nijntjes mist op vakanties)
Sla niet, Prei wel
  Moderator donderdag 26 augustus 2010 @ 21:15:14 #65
155227 crew  Guppy
dus
pi_85746203
@Danoontjepower, ze zijn denk ik ook aan het uitdagen en ontdekken wie de baas is. Wanneer we thuis zijn is dat ook geen probleem. Dan kunnen ze loslopen in de kamer, en hebben ze alle ruimte om te rennen en zich te verstoppen. We grijpen dan ook niet in tijdens de achtervolgingen, zeker niet als het niet tot vechten komt.
In het hok is dat natuurlijk anders. In eerste instantie dachten wij ook dat het wel zou gaan, maar toen we thuiskwamen en een ravage aantroffen, lag dat blijkbaar toch een beetje anders. Molly lag toen helemaal uitgeput in het hok, en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
Na veel lezen hebben we toch voor een scheiding in het hok gekozen voor op moment dat we er niet zijn. Zo zien, ruiken, horen en voelen ze elkaar wel, maar op kritische momenten kan er niks gebeuren. Wanneer we thuis zijn, kunnen ze lekker samen loslopen. Ze krijgen van ons de tijd die ze nodig hebben. De eerste twee weken lagen ze heerlijk tegen elkaar aan, en als je dan zo gek op elkaar bent, komt het vast weer goed.

Zaterdag wil ik, als de sfeer zo blijft als nu, het hekje weer weghalen, kijken hoe dat gaat.

En ik blijf wel lachen :) Molly en Boelie komen van een opvang, en kunnen dus altijd terug. Maar dat is voor mij geen optie, hoe kan ik ze nou terugbrengen?! Of één van de twee, welke moet ik dan kiezen? Nee, dat kan echt niet. We gaan het dus gewoon volhouden :Y

Konijntjes zijn zooo lief inderdaad! En de verschillende karakters zijn ook zo leuk, hahaha. Als ik naar m'n vorige konijntje kijk, en nu naar deze twee O+

Oh en ik mis m'n nijntjes ook altijd op vakantie! Maar m'n vriend gelukkig ook, die wil zodra we geland zijn altijd meteen de beestjes ophalen (met een dikke jetlag :') )

Whoei! Daar gaat weer een achtervolging })
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator vrijdag 27 augustus 2010 @ 22:12:20 #66
155227 crew  Guppy
dus
pi_85788018
Plof!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:50:36 #67
155227 crew  Guppy
dus
pi_85801970
Molly onder de salontafel


Boelie en de wilgenbal
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85803293
ze lijken wel veel op elkaar zeg! met die kleuren!
Sla niet, Prei wel
  Moderator zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:54:22 #69
155227 crew  Guppy
dus
pi_85803657
ze zijn een goede match he :D hier kun je ze naast elkaar zien, toen alles nog koek en ei was:



Molly is wel iets groter dan Boelie, en Boelie heeft wit. Molly niet.

Overigens gaat het goed! Ze likken elkaar weer, en er wordt niet of nauwelijks meer achter elkaar aan geracet. Ik ga zo het hok schoonmaken en dan het IJzeren Gordijn weghalen :) Kijken hoe dat gaat

- edit - ze zitten samen in het schone hok! Het gaat tot nu toe goed, ze moeten een half uurtje in het hok blijven. Er staan nu twee schuilhuisjes in, twee voerbakken en twee drinkflessen :') Tot nu toe hoor ik alleen maar gegraaf, Molly is de boel aan het verbouwen *;

[ Bericht 14% gewijzigd door Guppy op 28-08-2010 14:04:14 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85826368
Hey, even een update over de kleintjes. Het gaat helemaal goed met ze, ook met de kleinste gaat het helemaal goed. Hieronder 2 fotos met 2 konijntjes (gisteren genomen). Ik zal kijken of ik ze nog een keer alle 5 op de foto kan nemen.




Ze komen nu het hok uit, elke dag laten we ze even over de grond lopen. Zo grappig hoe ze rennen en vliegen. Jammer dat we ze niet allemaal zelf kunnen houden.
  FOK!fotograaf zondag 29 augustus 2010 @ 11:45:55 #71
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_85827468
Gister bij een nestje van dit formaat wezen kijken O+



Is een nestje van 6 dwergjes. Ze zijn nu ongeveer 2 weken oud en ik moet binnen 4 weken laten weten of ik er eentje wil. Zit zelf nog heel erg met het binnen of buiten. Binnen mag zij (vrouwtjes plassen dacht ik minder dan mannetjes?) vrij rondlopen als ik thuis ben en samen op de bank zitten enzo O+. Dat doe ik niet met een buitenkonijn in de winter, dus minder gezellig. Maar buiten is wel makkelijker om vakantieadresje te vinden, en minder risico op allergie (aanleg om allergisch te worden voor knaagdieren als ze te lang in je omgeving zijn).

Dus waar kies ik voor, verstandig en buiten houden, of gezelligheid en binnen ... ik weet het nog niet :P.
pi_85827869
Guppyfriend, wat goed! Nu maar hopen dat het zo goed blijft gaan! *O*
RichardRichard, wat zijn ze leuk. Ben benieuwd naar alle foto's. Gaan jullie er zelf ook nog 1 houden?
Chemiu, mijn ervaring met voedsters is anders. Voedsters sproeien, hebben een duidelijker aanwezige geur (je wilt mijn dame haar afbakenkeutels niet ruiken, echt :r) en kunnen daarnaast ook nog ontzettend last krijgen van hoknijd/territoriaal gedrag in de vorm van grommen en aanvallen. Mijn ram heeft hier nooit last van gehad, en zodra hij eenmaal ging sproeien/last kreeg van zijn hormonen heb ik hem gewoon laten castreren *). Voedsters plassen niet minder dan rammen, wat erin gaat aan vocht moet er op een gegeven moment ook gewoon weer uit.
Als je er voor kiest om het konijntje buiten te houden, laat hem/haar dan niet alleen zitten en zorg voor een maatje. Konijnen zijn sociale dieren en kunnen behoorlijk vereenzamen, dit geld ook voor binnenkonijnen ondanks dat ze meer aandacht van jou zullen krijgen. Ook heb ik mijn vraagtekens met het "binnen 4 weken moeten beslissen", hoe oud/jong is het konijntje op het moment dat het weg mag bij de fokker dan? 6 weken ongeveer? Veel te jong, een konijn moet t/m 8 weken bij de moeder zitten om zo te socialiseren met de soortgenootjes en melk te krijgen tot het niet meer nodig is (is goed voor de darmontwikkeling). Gezien de tekening van het konijn, is het een KLN-geregistreerde fokker?

En *mierenneukmodus* een konijn is géén knaagdier maar een haasachtige.
  FOK!fotograaf zondag 29 augustus 2010 @ 12:11:20 #73
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_85828147
Het is een nestje bij mijn tante. Vrouwtje was ontsnapt toen het mannetje toevallig ook buiten liep. Het mannetje gaat nu weg of wordt 'geholpen', ze willen niet nog meer nestjes. 4 Weken bedenktijd omdat ze dan nog 2 weken heeft om een ander baasje te zoeken als ik het niet doe. Ze zijn dus niet van een fokker ofzo. Maar een mannetje is dus ook nog wel een optie als ik het zo hoor ... buiten vereenzamen, mja dat is precies de reden waarom ik het liefst eentje binnen zou hebben. Twee konijnen is (nog) geen optie, dat kan ik eenvoudigweg niet betalen (maandelijkse kosten als voer, konijntje zelf krijg ik gratis mee).

Oh ik wist niet dat er een verschil was :@. Ik gooi cavia's/ratten/hamsters op een hoop, eten allemaal groenvoer, hebben grote tanden en nageltjes die rode krassen maken op mijn arm. Maakt ze niet minder lief gelukkig!
pi_85828466
Misschien kun je je tante zo ver krijgen dat ze het mannetje laat helpen, dan kunnen de 2 als alles gewoon goed gaat bij elkaar. Veel leuker voor de konijntjes!
Dat ze niet van een fokker zijn was voor mij al duidelijk, maar altijd even fijn om de bevestiging te krijgen. Het konijntje heeft namelijk een hollander-tekening, maar is ontzettend ongelijk aan tekening.
Als je voor 1 konijn gaat, zou ik er toch voor kiezen om hem/haar binnen te houden om vereenzaming te voorkomen. Je kunt een maatje niet vervangen, maar als je het konijn buiten hebt staan is er nog minder contact.

Ja, er is zeker verschil en dat heeft alleen maar te maken met het gebit. Een konijn heeft achter de voortanden nog een extra set tanden, de stifttanden:

Het gebit van een konijn groeit het hele leven door, maar de stifttanden zorgen ervoor dat de tanden goed af horen te slijten. Knaagdieren hebben deze tanden niet en zullen dus moeten knagen om ervoor te zorgen dat de tanden slijten.
  Moderator zondag 29 augustus 2010 @ 12:48:15 #75
155227 crew  Guppy
dus
pi_85829115
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 12:01 schreef douche-eendje het volgende:
Guppyfriend, wat goed! Nu maar hopen dat het zo goed blijft gaan! *O*
Ik hoop het ook! Vannacht zijn ze de nacht rustig en vredig doorgekomen, dus dat is heel mooi. En net zijn we even een paar uur weg geweest, en ook toen is alles rustig gebleven in het hok O+ Zou de vonk weer overgesprongen zijn? Wanneer alles zo blijft gaat vandaag en vannacht, mogen ze maandag overdag ook weer lekker bij elkaar blijven. Het IJzeren Gordijn blijft wel standby, voor je weet maar nooit. Maar het lijkt erop dat die de kast in kan *O*

Enig puntje is dat ze het wassen van elkaar weer helemaal ontdekt hebben, en ze er nu zo enthousiast mee bezig zijn dat Boelie een kaal plekje op z'n neusje heeft nu :') Iets teveel gewassen, Molly? Zie hier het was-enthouasiasme:





Maar goed, er is geen wondje te zien, dus we kijken het even aan. Zal vast meevallen.

Overigens merken we aan Boelie en Molly zelf ook heel veel verschil/vooruitgang. Toen we ze gingen ophalen, werd ik door Boelie meteen tot bloedens toe gebeten, en door Molly aangevallen, toegeknord en gekrabt.
Dat dat bangigheid was, mag wel gezegd worden. Boelie vindt alles reuze interessant, en is helemaal niet meer bang. Hij gaat het hele huis door als we vergeten deuren dicht te doen, en vindt ons ook steeds leuker. Hij kan inmiddels op de bank springen en hupst zo over ons heen. Ook wanneer we op de grond zitten, komt ie op ons zitten :D
Molly is iets voorzichtiger nog, maar in plaats van te knorren en te slaan, word ik tegenwoordig gelikt als ik met m'n hand in het hok kom. Als ik het allemaal maar niet te snel doe. Ook zij is de kamer aan het ontdekken, maar iets beperkter dan Boelie, omdat het laminaat toch wel erg eng is. Maar met wat deurmatjes van de IKEA heeft ook zij een grote actieradius. Bananendozen en schoenendozen zijn een groot feest, en ze klimt ook graag op de hooibaal als de in de kamer staat. Gaat ze boven op die baal zitten eten _O-

Voorlopig dus even positieve berichten vanaf hier, en nu maar duimen dat het zo blijft!

@Chemiu, als je aangeeft dat je twee konijntjes niet kunt betalen, moet je jezelf eerlijk afvragen of je je konijntje ook de medische zorg kunt bieden als hij/zij naar de dierenarts moet. Zeker als je kiest voor het buiten houden van je konijntje, moet je zorgen dat ie een maatje heeft. Anders is het wel heel eenzaam. En wat Doucheendje zegt, zorgt dat je tante het konijntje lang genoeg bij de moeder laat, dit is belangrijk voor de ontwikkeling!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85829965
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 12:01 schreef douche-eendje het volgende:
RichardRichard, wat zijn ze leuk. Ben benieuwd naar alle foto's. Gaan jullie er zelf ook nog 1 houden?
Ja we gaan er zelf 2 houden, ze komen helaas wel buiten maar het is niet anders. :)
  Moderator zondag 29 augustus 2010 @ 13:47:42 #77
155227 crew  Guppy
dus
pi_85830785
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 13:19 schreef RichardRichard het volgende:

[..]

Ja we gaan er zelf 2 houden, ze komen helaas wel buiten maar het is niet anders. :)
Buiten kunnen konijnen ook heel veel lol hebben :Y

Al zou ik wel oppassen met van binnen naar buiten, in verband met temperatuurverschillen. De eerste dagen dus zeker nog even op lekker veel stro zetten en goed opletten
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zondag 29 augustus 2010 @ 19:50:39 #78
155227 crew  Guppy
dus
pi_85843781
Het wordt onderhand een 'Boelie en Molly' spam topic :@ Hoop niet dat jullie dat erg vinden?

Hier onze Coach Potato Boelie


En huismus Molly


Overigens hebben we niet het idee dat het kale plekje op Boelies neusje iets ergs is. We denken dat het een beetje overmatig wassen is, maar als je op internet leest, zou het ook schimmel kunnen zijn. Al zie je dan meestal wel schilfertjes. En het lijkt me ook dat dat niet in één nacht ontstaat. En gisteren was er nog niets te zien bij Boelie.
Maar als het niet beter wordt, bel ik in de loop van de week nog even naar de DA voor advies. :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator maandag 30 augustus 2010 @ 10:09:35 #79
155227 crew  Guppy
dus
pi_85863533
Gisteren avond lieten we ze zo in slaap vallen O+



Om ze vanmorgen weer te scheiden met het IJzeren Gordijn, want ze lieten elkaar weer geen moment met rust. In het weekend is dat geen probleem, dan kunnen ze lekker los en zo, maar nu moest ik gaan werken. Dus, hup, hek er weer tussen, kooi dicht, doeii! :W Vriendlief is om 16:30 uur weer thuis, dan mogen jullie weer los en bij elkaar.

Ups en downs in de relatie :') Maar goed, als je zo tegen elkaar ligt, moet er ook wel goed zijn. Ik zie het maar als een dipje
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!fotograaf maandag 30 augustus 2010 @ 18:52:25 #80
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_85881560
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 12:48 schreef Guppyfriend het volgende:
@Chemiu, als je aangeeft dat je twee konijntjes niet kunt betalen, moet je jezelf eerlijk afvragen of je je konijntje ook de medische zorg kunt bieden als hij/zij naar de dierenarts moet. Zeker als je kiest voor het buiten houden van je konijntje, moet je zorgen dat ie een maatje heeft. Anders is het wel heel eenzaam. En wat Doucheendje zegt, zorgt dat je tante het konijntje lang genoeg bij de moeder laat, dit is belangrijk voor de ontwikkeling!
Fijn dat jouw konijnen het weer goed met elkaar kunnen vinden!

Ik haal hem/haar gewoon niet op voor de 8 weken. En met een konijntje kan ik de medische zorg wel betalen. Daar wil ik mijn spaarrekening zelfs nog wel voor aanspreken. Maar twéé konijnen die naar de dierenarts moeten en speciaal dieet etc, denk niet dat ik dat ga redden, vandaar :).

Neig steeds meer richting binnen, maar zit nog een beetje met vakantie en allergie. Wat doen jullie in de vakantie? Ik woon in een andere stad dan mijn familie en ken nog maar weinig mensen hier. Familie heeft al aangegeven geen konijnen binnen te willen opvangen. Is een pension dan een optie?
pi_85882825
MEt vakanties zorgen wij er meestal voor dat iemand de konijnen brokjes komt geven, maar toen we alleen URkel nog maar hadden hebben we er voor gezorgd dat er iemand in huis bij ons kwam om op te passen.

het scheelt het konijn een hoop stress qua nieuwe omgeving en reizen enzo... gelukkig hebben wij het altijd zo op kunnen lossen!

nu ze met zijn 2tjes zijn vinden we het voldoende dat er iemand brokjes komt geven!!
Sla niet, Prei wel
pi_85957421
Hoi allemaal,

ik heb geen foto's maar wel een filmpje gemaakt kwaliteit is niet top maar het is wel grappig om die beestjes in actie te zien in plaats van een saaie foto.

We hadden ze even in de ren gezet omdat we het hok moesten verschonen :).
pi_85960422
wat een schatjes !!!!!

die allereerste :) dat word een slopert :)
Sla niet, Prei wel
  woensdag 1 september 2010 @ 20:55:14 #84
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_85962835
@RichardRichard: Leuk die konijntjes! Jammer dat ze niet altijd zo klein blijven :)

Vandaag brief ontvangen voor konijnen vaccinatie spreekuur voor Myxomatose. De 21e mogen ze weer. Kunnen we gelijk even vragen of ze even naar het gebit van Dot willen kijken (of ze niet alweer haakjes heeft)
  woensdag 1 september 2010 @ 23:07:13 #85
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_85969143
Fiona is ook net terug van de dierenarts, inderdaad voor de inenting. Meteen een algemene check-up laten doen en ze is kerngezond! Heb ook de nageltjes maar even laten knippen, moet nog steeds moed verzamelen om het zelf te doen. Ben zo bang dat ik per ongeluk in het leven knip!
pi_85978381
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 13:19 schreef RichardRichard het volgende:

[..]

Ja we gaan er zelf 2 houden, ze komen helaas wel buiten maar het is niet anders. :) Het filmpje is ook echt ontzettend leuk.
Ah leuk! Let wel even op de geslachten enzo, voor je straks weer een nestje hebt :P. Ook echt een heel leuk filmpje.
Guppyfriend, jammer dat er nog ups&downs in de relatie zijn. Maar gelukkig gaat het wel stukje bij beetje beter.
Chemiu, mijn konijnen gaan als ik langere tijd weg ben naar een pension hier in de buurt, daar zijn ze nu 2x geweest. Ik heb niemand in de buurt die de zorg voor mijn konijnen kan/wil overnemen op een manier dat ik het verantwoord vind. Als ze bij het pension zitten weet ik dat er goed op ze gelet word (ook vanwege de gebitsafwijking van Nijn) en ze voldoende bewegingsruimte hebben. De eigenaresse van het pension is ook helemaal gek op ze!
Ja, entingen... mijn oproep was blijkbaar zoek geraakt in de post, kreeg de oproep half augustus pas binnen en kon dus nog 2 woensdagen komen voor het entspreekuur, net op de dagen dat ik dus niet kon -O-. Mijn DAkliniek gaat nu verhuizen, de andere DA had ook entingen op een onmogelijk tijdstip dus moet even kijken of ik nog ergens anders terecht kan. Anders maar een keer overslaan, zijn in de regio toch momenteel vrijwel geen meldingen meer van myxomatose.
  Moderator donderdag 2 september 2010 @ 12:01:39 #87
155227 crew  Guppy
dus
pi_85980688
Het gaat stukje bij beetje steeds beter. En Boelie en Molly zelf hebben er nog steeds zichtbaar lol in en lijken niet te lijden onder het IJzeren Gordijn, en dat vinden we belangrijk.

Wat voeren jullie je konijnen trouwens? Wij voeren Russel Rabbit Food en we zijn daar erg tevreden over. We hebben ook nog even gekeken naar Science Selective, maar ze eten niet heel erg selectief.

@Chemiu, onze konijnen en cavia's gaan altijd logeren bij de ouders van m'n vriend. Dat is voor ons een prima oplossing, al weet ik nog niet hoe Boelie en Molly dat gaan vinden. Het zal even wennen zijn, maar het zal ook vast wel gaan.
Voor jou is een pension misschien een betere oplossing? Of vraag aan de buren of ze ze eten willen geven? Wel goed dat je er al over nadenkt trouwens, veel mensen denken daar niet over na ^O^

Wij hoeven voorlopig nog niet voor entingen, ze zijn allebei 13 april 2010 al geweest.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 2 september 2010 @ 19:49:38 #88
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_85995820
quote:
Op donderdag 2 september 2010 12:01 schreef Guppyfriend het volgende:
Het gaat stukje bij beetje steeds beter. En Boelie en Molly zelf hebben er nog steeds zichtbaar lol in en lijken niet te lijden onder het IJzeren Gordijn, en dat vinden we belangrijk.

Wat voeren jullie je konijnen trouwens? Wij voeren Russel Rabbit Food en we zijn daar erg tevreden over. We hebben ook nog even gekeken naar Science Selective, maar ze eten niet heel erg selectief.

@Chemiu, onze konijnen en cavia's gaan altijd logeren bij de ouders van m'n vriend. Dat is voor ons een prima oplossing, al weet ik nog niet hoe Boelie en Molly dat gaan vinden. Het zal even wennen zijn, maar het zal ook vast wel gaan.
Voor jou is een pension misschien een betere oplossing? Of vraag aan de buren of ze ze eten willen geven? Wel goed dat je er al over nadenkt trouwens, veel mensen denken daar niet over na ^O^

Wij hoeven voorlopig nog niet voor entingen, ze zijn allebei 13 april 2010 al geweest.
Wat fijn dat het eindelijk goed *afklopt* gaat ! *O*
Ik voer ook Russel Rabbit, en ze eten alles op, Steph houdt ook meer van brokjes eten dan groenten e.d Charlie eet gewoon alles graag :')
Hier zijn ze 16 augustus al ingeent ^O^
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 2 september 2010 @ 19:58:37 #89
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_85996164
@Guppyfriend: onze konijnen krijgen alleen maar Science Selective. 1 van onze vorige konijnen had vaak last van plakpoep. Vlak voordat we ons 2e konijn kregen zijn we overgestapt op Science Selective. En sindsdien had ze geen last meer van plakpoep. Dot en Hummel zijn eigenlijk niets anders gewend. Toen we ze kregen hadden ze iets van Beaphar (en de keutels die ze toen produceerden stonken echt ontzettend!)

Bij al onze konijnen was het zo dat, wanneer ze eenmaal Science Selective gewend waren, ze hun neus ophaalden voor het voer wat ze eerder altijd aten. En het is ook ideaal met dwangvoeren. Dan malen we wat Science Selective fijn met wat water om te dwangvoeren :)

Dot heeft sinds vandaag weer een wondje op d'r borst. Terwijl dat juist sinds een maand of 3 weer helemaal genezen was. Maar even in de gaten houden. Misschien dat ze dat doet omdat ze weer last van haakjes heeft? Als het vanavond/morgenvroeg erger is meteen maar even een afspraak bij de DA voor we het weekend ingaan. Anders kunnen we onze lol weer op met rompertjes etc. :{
pi_85998004
Ik voer ook Science Selective (hiervoor nog de oude Hope Farms, de nieuwe zit er ook goed uit maar vinden ze niet lekker), deels vanwege de gebitsproblemen, maar daarnaast ook nog om een aantal andere redenen. De voedingswaarde van gemengd voer is in mijn optiek niet goed genoeg voor een konijn. Te weinig vezels, te veel koolhydraten&eiwitten en vooral teveel calcium. Daarnaast ben ik van mening dat je niet kunt zien of konijnen "selectief" eten of niet, op lange termijn is de kans groot dat 1 van de 2 konijnen een voedingstekort kan krijgen doordat er door een ander selectief gegeten word, en het andere konijn meer kans heeft op gewichtsproblemen en blaasproblemen.
Mocht iemand zich geroepen voelen, ik ben wel eens benieuwd naar de "achterkant" van de verpakking. Wat zit er nou in de russel rabbit, in welke percentage's. Ben benieuwd!
Ow, ik mag hopen dat je niet de Russel Rabbit Wortel&Prei geeft... konijnen kunnen absoluut niet tegen prei (en andere ui-achtigen) :X.
Veel gezondheidsproblemen bij konijnen zijn terug te halen op verkeerde voeding. Denk aan gebitsafwijkingen, plakpoep, regelmatig gas/stasis. Heb laatst een DA gesproken die erg veel voorlichting geeft over voedingsfouten bij konijnen, echt een geweldige man en heel veel informatie van los weten te peuteren ^O^ .
  zondag 5 september 2010 @ 20:01:04 #91
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86098611
Hmm er is net ff iets ergs gebeurt (tenminste dat denk ik). Ik ging net bij mijn huis even de post halen en had Loki in mijn armen mee (dat doe ik zo vaak, gaat nooit verkeerd). Alleen nu kreeg hij streken en sprong hij uit mijn armen en viel naar mijn idee best had op de grond (ik ben 1.68 m dus best een hoogte).
Hij viel op zijn zij en kort daarna ademde hij best zwaar. Nu (10 min later), is het over en huppelt hij weer vrolijk rond maar ik ben toch bang dat er iets met hem is. Morgen meteen bellen naar de dierenarts om hem na te laten kijken want oef ik schrok me kapot. :'(
  Moderator zondag 5 september 2010 @ 20:22:58 #92
155227 crew  Guppy
dus
pi_86099443
quote:
Op donderdag 2 september 2010 20:46 schreef douche-eendje het volgende:
Ik voer ook Science Selective (hiervoor nog de oude Hope Farms, de nieuwe zit er ook goed uit maar vinden ze niet lekker), deels vanwege de gebitsproblemen, maar daarnaast ook nog om een aantal andere redenen. De voedingswaarde van gemengd voer is in mijn optiek niet goed genoeg voor een konijn. Te weinig vezels, te veel koolhydraten&eiwitten en vooral teveel calcium. Daarnaast ben ik van mening dat je niet kunt zien of konijnen "selectief" eten of niet, op lange termijn is de kans groot dat 1 van de 2 konijnen een voedingstekort kan krijgen doordat er door een ander selectief gegeten word, en het andere konijn meer kans heeft op gewichtsproblemen en blaasproblemen.
Mocht iemand zich geroepen voelen, ik ben wel eens benieuwd naar de "achterkant" van de verpakking. Wat zit er nou in de russel rabbit, in welke percentage's. Ben benieuwd!
Ow, ik mag hopen dat je niet de Russel Rabbit Wortel&Prei geeft... konijnen kunnen absoluut niet tegen prei (en andere ui-achtigen) :X.
Veel gezondheidsproblemen bij konijnen zijn terug te halen op verkeerde voeding. Denk aan gebitsafwijkingen, plakpoep, regelmatig gas/stasis. Heb laatst een DA gesproken die erg veel voorlichting geeft over voedingsfouten bij konijnen, echt een geweldige man en heel veel informatie van los weten te peuteren ^O^ .
Ik zal morgen even kijken op de zak :Y Russel Rabbit is wel van dezelfde fabrikant als Science Selective, dus het lijkt me dat dat wel goed zit?

Overigens zie ik goed wie wat eet, want Molly en Boelie zitten nog steeds met het IJzeren Gordijn :') Al is het er op het moment uit, want het hok is schoon en we wagen weer een poging. Al vermoed ik dat het er zo weer in mag, ze zijn bokkig vandaag. Ze hebben wel de hele dag door het huis en balkon gehupst met z'n tweeen, maar ook een paar keer achter elkaar aan gejaagd... Even afwachten dus!

Ze krijgen trouwens Russel Rabbit Original. Kan me ook niet voorstellen dat die prei zooi nou goed is.

quote:
Op zondag 5 september 2010 20:01 schreef silent_scream1 het volgende:
Hmm er is net ff iets ergs gebeurt (tenminste dat denk ik). Ik ging net bij mijn huis even de post halen en had Loki in mijn armen mee (dat doe ik zo vaak, gaat nooit verkeerd). Alleen nu kreeg hij streken en sprong hij uit mijn armen en viel naar mijn idee best had op de grond (ik ben 1.68 m dus best een hoogte).
Hij viel op zijn zij en kort daarna ademde hij best zwaar. Nu (10 min later), is het over en huppelt hij weer vrolijk rond maar ik ben toch bang dat er iets met hem is. Morgen meteen bellen naar de dierenarts om hem na te laten kijken want oef ik schrok me kapot. :'(
Ooh, dat is schrikken :o

Het kan goed dat ie heel erg geschrokken is, en daarom even zwaar ademde. Maar het kan zeker geen kwaad morgen even te bellen voor advies. Wil hij wel eten en keutelt ie ook?

En verder, tja, je weet het vast, maar het optillen tot een minimum beperken! Niet alleen voor dit soort dingen, maar ook omdat konijnen prooidieren zijn, en optillen zien als gevangen worden. Niet elk konijn ervaart dit hetzelfde, maar dan heb je altijd nog de kans op dit soort dingen. En in paniek kan het heel erg misgaan.

Ik duim voor Loki dat het goed gegaan is!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 5 september 2010 @ 21:04:29 #93
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86101896
Ja Loki keutelt goed en verder eet hij flink goed door, hij heeft al bijna 2 wortels op dus dat zit wel goed.
Had hem net ff op mijn bed gezet zodat ik hem goed in de gaten kon houden en het een fijne ondergrond voor m is. Daar maakte hij zelfs een binkie dus dat is al positief. Hij kwam zelfs knuffelen dus ik denk dat er niet zo veel aan de hand met hem is. Gelukkig maar want ik schrok flink ervan. Moest hem net wel weer optillen om in de kooi te zetten en dat vond ie niet zo tof.
Verder til ik hem ook niet zo veel op hoor, alleen als hij te lang in zijn kooi zit en ik vind dat hij er ff uit moet om te "luchten" haha. Dan heb ik zijn kooi bijv. al 3 u open staan maar dan blijft ie maar zitten terwijl ik weet dat hij graag rond hupt, meestal help ik hem dan een klein handje en dat gaat wel goed. :D
  Moderator maandag 6 september 2010 @ 10:04:37 #94
155227 crew  Guppy
dus
pi_86117992
Dat klinkt goed gelukkig! Wat fijn!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 6 september 2010 @ 18:30:58 #95
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86134848
Ja idd, morgen maar ff voor de zekerheid naar de DA.
  woensdag 8 september 2010 @ 10:52:44 #96
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86196823
@silent_scream1: En? ben je nog bij de DA geweest?

Wij gaan vanmiddag maar weer eens naar de DA met Dot. Ze heeft sinds een paar dagen weer wat kale plekken op d'r borst. Maar eens even kijken of ze deze keer wat kunnen vinden (misschien toch weer haakjes?).
  woensdag 8 september 2010 @ 10:57:52 #97
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86196970
quote:
Op woensdag 8 september 2010 10:52 schreef dutchdevil het volgende:
@silent_scream1: En? ben je nog bij de DA geweest?

Wij gaan vanmiddag maar weer eens naar de DA met Dot. Ze heeft sinds een paar dagen weer wat kale plekken op d'r borst. Maar eens even kijken of ze deze keer wat kunnen vinden (misschien toch weer haakjes?).
Ja ben gister ochtend geweest, Toen ik in de wachtkamer zat, wilde ik het klepje opendoen van zijn reiskooitje en huppa meneer doet weer een poging tot vliegen :') gelukkig kon ik hem nog net op tijd vangen dus weer een ongeluk voorkomen gelukkig. Maf beest. Eenmaal bij de DA zelf heeft ze hem helemaal van top tot teen nagekeken en ze is tot de conclusie gekomen dat hij niet veel mankeert. Wss heeft ie wat blauwe plekken dus ze gaf hem een kleine pijnstiller.
Weer een avontuur rijker :')
  donderdag 9 september 2010 @ 17:13:55 #98
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86247795
@Silent_scream1: goed om te horen dat er niets ernstigs is.

Met Dot gistermiddag naar de DA geweest. Hij schrok van de wondjes die ze nu heeft. Voor ons viel het allemaal reuze mee, we zijn veeeeel erger gewend met haar. Hij heeft haar gebit bekeken maar dat zou volgens hem momenteel geen reden kunnen zijn waarom ze die wondjes maakt. Ze heeft nog geen haakjes op dit moment (dat is in ieder geval dus wel positief :P ).

Waar het verder dus aan kan liggen? Geen idee. Misschien een parasiet? Mijt? Hormonen? DA kon hier niet echt antwoord op geven. Om mijt/vlooien etc uit te sluiten heeft hij haar nu Stronghold gegeven (gelijk ook voor Hummel meegekregen) en heeft ze een injectie gehad die ervoor moet zorgen dat de wondjes minder jeuken voor haar. Gister is ze verder heel rustig geweest, veel slapen en heeft ze niet aan d'r wondjes gezeten. Nu dus afwachten of dat zo blijft of dat ze er toch weer aan gaat zitten.

[ Bericht 0% gewijzigd door dutchdevil op 09-09-2010 17:20:29 ]
  donderdag 9 september 2010 @ 18:34:51 #99
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_86250392

Kusje voor Charlie *;
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  donderdag 9 september 2010 @ 19:25:49 #100
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_86252058
Aw Nonneke O+ Dat ene oor omhoog, en dat koddige kopje van de ander! :D Schetig!

Tamina verkleurt! :o Ze was eerst écht donkerbruin, nu krijg ze hier en daar lichtere plekjes! Niet haarloos, gewoon lichter vachtje. Kan geen kwaad neem ik aan? >:O
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  Moderator donderdag 9 september 2010 @ 20:19:14 #101
155227 crew  Guppy
dus
pi_86254049
Nee hoor :) Tommie was eerst altijd een beetje bruin/grijs en is later helemaal grijs geworden.

Bij Molly en Boelie is het niet echt te zien denk ik, want zij zijn 'lapjeskonijnen'.

Ik duim voor Dot dat de wondjes niet erger worden!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 9 september 2010 @ 21:47:16 #102
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_86258070
Dot wondjes? :o *leest beter terug* Oei! Maf dat de dierenarts het ook niet weet... -O- Hopelijk is ze er snel vanaf.

Dank je voor je antwoord, Guppy! Ik maakte me niet erg zorgen (ze ziet er prima uit hopt vrolijk rond), maar zeker weten is altijd beter!
Ik vind het wel geinig trouwens, ze krijgt echt een soort lichter patroon O+ Vlekje op d'r neus, rond d'r oogjes, streepachtige vormen op haar bips, etcetera! Zal binnenkort weer eens foto's maken :Y

Ik vind 'lapjeskonijn' trouwens een erg leuk woord >:O
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_86270751
Guppyfriend, ik weet niet hoe het gemengd voer van Supreme is. Heb je toevallig nog tijd/zin om de achterkant van de verpakking eens over te typen? Hoe gaat het nu met de 2 en het ijzeren gordijn?
Silent_Scream, dat is even schrikken zeg! Gelukkig gaat het allemaal goed nu met Loki.
Nonneke, wat een geweldige foto O+
MariaEtcetera, hier ook een konijn dat altijd verkleurd tijdens het verharen. De haren die uitvallen zijn lichtgrijs, de nieuwe haren zijn donkergrijs, tegen zwart aan.

Dutchdevil, waar zitten de plekken op de borst? Je zou een paar dingen kunnen proberen mocht het met stronghold niet over gaan. Een uitgebreidere test laten doen bij de dierenarts (schimmels/bacteriën), mocht je zaagsel gebruiken overstappen op een andere bodembedekking (zaagsel kan huid&oogirritatie geven). Ook kan het plukken door stress, schijnzwangerschap of verveling komen, maar daar kun jij zelf alleen achter komen door het gedrag van jouw konijn te observeren.

Ik ben zondag bij de opening van een nieuwe opvang geweest (het konijneneiland in Schermerhorn) en daar was mijn vaste DA ook. Ze gaat stoppen bij de praktijk, terugverhuizen naar België.... :'(. De andere DA's in de praktijk zijn ook fijn, maar bij haar voelde het zo vertrouwd.
  zaterdag 11 september 2010 @ 13:46:59 #104
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86311817
Ik ben bij de opvang van de Dierenambulance Nijmegen geweest om te kijken voor een maatje voor mijn (redelijk groot uitgevallen) hangoordwerg. Ik heb een heel leuk hangoorkonijn gezien, net zoiets als Fiona. Nu is dit alleen een middenslag, geen dwerg. Hij is dus wel aardig wat groter dan Fiona. Maakt dat veel uit? En is een binnenkooi met 2 verdiepingen van 120cm groot genoeg voor een middenslag en grote dwerg, als ze eruit mogen als ik thuis ben?
  Moderator zaterdag 11 september 2010 @ 21:07:02 #105
155227 crew  Guppy
dus
pi_86323677
De achterkant van Supreme Russel Rabbit Food Original:

Ingredienten:
Luzerne, erwtenvlokken, luzernestro, maisvlokken, haver, tarwe en tarwevlokken, johannesbrood, anijs en fenegniek olie, soja olie, vitaminen en mineralen, binnen de EU toegestane kleurstoffen.

Analyse:
Eiwit, 14,09%
Olie, 2,5%
Vezels, 14.0%
As, 5.0%
Koper (als kopersulfaat), 10 mg/kg
Vitamine A, 10000 IU/kg
Vitamine D3, 1000 IU/kg
Vitamine E, 50 mg/kg

Elke 70 gram bevat ongeveer:
Vezels, 14%
Eiwit, 14%
Calcium, 0.6%
Calorieen, 208
Allemaal 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik ben ook wel benieuwd naar de achterkant van Supreme Science Selective. Iemand die dat even over wil tikken?

[ Bericht 1% gewijzigd door Guppy op 11-09-2010 21:17:10 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zaterdag 11 september 2010 @ 21:08:42 #106
155227 crew  Guppy
dus
pi_86323739
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 13:46 schreef morgane het volgende:
Ik ben bij de opvang van de Dierenambulance Nijmegen geweest om te kijken voor een maatje voor mijn (redelijk groot uitgevallen) hangoordwerg. Ik heb een heel leuk hangoorkonijn gezien, net zoiets als Fiona. Nu is dit alleen een middenslag, geen dwerg. Hij is dus wel aardig wat groter dan Fiona. Maakt dat veel uit? En is een binnenkooi met 2 verdiepingen van 120cm groot genoeg voor een middenslag en grote dwerg, als ze eruit mogen als ik thuis ben?
Wat grootte maakt het niet veel uit, er zijn Vlaamse reuzen bekend met dwergkonijn-vriendjes!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86324302
Supreme Science Selective (de standaard Rabbit versie, voor geïnteresseerden heb ik ook de mature nog liggen):

Ingrediënten:
Granen, luzerne, groenten, oliën en vetten, mineralen, zout, L-lysine, DL-methionine.

Samenstelling:
Eiwit 14%
Olie 4%
Vezels 19%
As: 8%
Calcium 0.6%
Fosfor 0.4%
Vitamine A 10000 IE/kg
Vitamine D 1000 IE/kg
Vitamine E 50 mg/kg
Koper 10 mg/kg

Calorieën: 185 per 70 gram voer.

Guppyfriend, zo op het eerste gezicht ziet de Russel rabbit er prima uit, maar naar mijn idee is de hoeveelheid vezels echt te laag. Wel nog redelijk hoog voor gemengd voer, maar toch... Daarbij zijn erwtenvlokken en maisvlokken echte dikmakers, en toegevoegde kleurstoffen... wat is het nut daar nou weer van? Een konijn gaat er echt niet meer van eten omdat het een kek kleurtje heeft.

[ Bericht 16% gewijzigd door douche-eendje op 12-09-2010 12:02:56 ]
  Moderator woensdag 15 september 2010 @ 09:40:16 #108
155227 crew  Guppy
dus
pi_86451756
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 10:42 schreef douche-eendje het volgende:
Hoe gaat het nu met de 2 en het ijzeren gordijn?
Het gaat in principe prima :) Ik kan wel voorzichtig zeggen dat er wat vooruitgang is. Tijdens het loslopen door de kamer is het weer koek en ei tussen Molly en Boelie. Geen gejaag meer achter elkaar aan, en geen geknor. Dat is dus mooi.
's Nachts is het IJzeren Gordijn dan ook verdwenen sinds afgelopen zondag, en vooralsnog gaat dat goed. Vanmorgen werd er welliswaar heel even geknord, maar dat was ook gauw weer over.
Wanneer we gaan werken gaat het hekje er nog wel even tussen. Gewoon voor de zekerheid. Wanneer de nachten zo goed blijven gaan, willen we het er snel overdag ook uithalen.

Alleen is er nog wel een ander 'probleem' wat we moeten tackelen. Waar Molly inmiddels volledig het nut van de wc begrijpt, is Boelie nog totaal on-zindelijk. Hij laat te pas en te onpas alles lopen. Het is niet dat ie t op één plek doet, want anders kunnen we daar nog wel een wc-tje zetten, maar is er geen pijl op te trekken.
Nou heb ik het keuteltjes niet zo'n moeite, stoffer en blik en het is weer weg. Maar plasjes zijn vervelender, zeker als ze op een plek zijn die niet makkelijk op te nemen zijn. En dat doet ie dus ook overal, de bank, de deurmat, onder de eettafel, midden in de kamer, in een hoekje, naast de boekenkast, voor het hok, noem maar op.
Midden in de kamer kan ik nog wel handelen, maar als ie t op de bank blijft doen, is dat natuurlijk best goor. En naast de boekenkast is ook niet wat, het loopt eronder en trekt in het hout. Als het zo doorgaat, kunnen we over een paar maanden wel nieuwe meubels aanschaffen... En dan hebben we het nog niet eens over de vloer...

Daar moeten we dus echt korte metten mee gaan maken, dit kan niet zo. Maar hoe dit aan te pakken. Tommy was uit zichzelf zindelijk. Molly heeft blijkbaar opeens het licht gezien en heeft het concept van de wc helemaal ontdekt. Maar wat te doen met Boelie?

Wat we nu doen is: steeds een uurtje los laten lopen, en dan weer een half uurtje in het hok. Meestal werkt dit wel aardig, maar bijvoorbeeld vanmorgen was ie z'n hok nog niet uit, of ik kon alweer met keukenrol aan de slag op de deurmat èn de bank...
Wanneer ik een plasje opdoe, gooi ik een nat keukenpapiertje in de wc en in het hok. Ik zet Boelie daar dan ook even bij, zo van, kijk, hier moet je wezen, dit is de bedoeling. Ook keuteltjes verzamel ik, en gooi ik in de wc en in het hok.

Wat kan ik nog meer doen? Hoe hebben jullie dit gedaan? Met andere woorden, help!! Ik ben wanhopig, hahaha!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 15 september 2010 @ 15:23:25 #109
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86462690
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 10:42 schreef douche-eendje het volgende:

Dutchdevil, waar zitten de plekken op de borst? Je zou een paar dingen kunnen proberen mocht het met stronghold niet over gaan. Een uitgebreidere test laten doen bij de dierenarts (schimmels/bacteriën), mocht je zaagsel gebruiken overstappen op een andere bodembedekking (zaagsel kan huid&oogirritatie geven). Ook kan het plukken door stress, schijnzwangerschap of verveling komen, maar daar kun jij zelf alleen achter komen door het gedrag van jouw konijn te observeren..
Het zit zeg maar 5 cm onder d'r kop. Het is een plek waar ze net bij kan als ze d'r kop naar beneden doet
Zie foto.

De Stronghold lijkt misschien iets te helpen (maar ja, wie zegt dat het niet beter was geworden als ze de Stronghold niet had gehad?). Schijnzwangerschap zou het misschien kunnen zijn. Maar daar vertoont ze verder op dit moment geen symptomen van.

Verveling kan ik me niet voorstellen. Ze hebben hier ontzettend veel vrijheid, mogen overal komen bijna en hebben heel veel speel/kauwgoed. Stress denk ik eigenlijk ook niet (alhoewel ze wel heel bang aangelegd is, ze schrikt van het minst geringste).
  woensdag 15 september 2010 @ 15:25:28 #110
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86462755
quote:
Op woensdag 15 september 2010 09:40 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Wat doe je op het moment dat hij ergens plast? Heb je dat in de gaten als hij dat doet? Wij hadden dit probleem ook met 1 van onze vorige konijnen. We hebben toen telkens als we zagen dat hij ergens ging plassen hem meteen opgepakt en op de "wc" gezet. Na een aantal keren had hij door dat hij daar zijn behoefte moest doen :)
  Moderator woensdag 15 september 2010 @ 19:10:43 #111
155227 crew  Guppy
dus
pi_86470534
quote:
Op woensdag 15 september 2010 15:25 schreef dutchdevil het volgende:

[..]

Wat doe je op het moment dat hij ergens plast? Heb je dat in de gaten als hij dat doet? Wij hadden dit probleem ook met 1 van onze vorige konijnen. We hebben toen telkens als we zagen dat hij ergens ging plassen hem meteen opgepakt en op de "wc" gezet. Na een aantal keren had hij door dat hij daar zijn behoefte moest doen :)
Maar dan moet het wel een 'heterdaadje' zijn, toch? Nu is het meestal zo, dat we opeens ergens een plasje ontdekken :') Ik let er wel heel scherp op, en betrap m dus wel eens, maar m'n vriend heeft dat minder in de gaten helaas.

Ik let er nu wel extra op, als ik merk dat meneer op z'n gemak ergens gaat zitten keutelen, gaat ie met keutels en al naar de wc. Maar goed, nu zit ik te typen en hoor ik 'm achter me scharrelen. Kan dus maar zo dat ie nu ook iets doet...

Wat ik in ieder geval nog wel proberen is om er een extra wc-tje bij te halen. Die ene die we nu hebben is natuurlijk helemaal ingewijd door Molly. Misschien dat Boelie er daarom minder binding mee heeft?

Daarnaast heb ik ook gelezen dat het kan helpen om alle bodembedekking uit het hok te gooien, en alleen een wc met bodembedekking erin te doen. En je konijnen dan in het hok laten. Dan hebben ze weinig andere keuze dan dat wc-tje.

Nu wil ik daar niet meteen op terugpakken, zou ik ook een beetje zielig vinden voor Molly. Maar misschien zou het wel schelen om Boelie's ruimte te beperken? Hij heeft nu de hele kamer tot zijn beschikking, misschien is dat teveel van het goede, voor nu?

Morgen dus een extra wc-tje halen, kijken of dat wat uithaalt. En anders ga ik na de vakantie eens proberen om z'n ruimte te beperken, al dan niet op drastische wijze.

Meneer springt nu het balkon op. Tijdens het typen van dit stukje ben ik twee keer opgestaan om Boelie met keutels en al op de wc te zetten :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 15 september 2010 @ 22:06:24 #112
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86478568
Hmm sinds ik dat tunneltje voor Loki heb aangeschaft is het beest er niet meer uit te slaan. Ik krijg m zelfs niet meer uit de kooi, en als ik hem eruit haal rent ie als een gek terug naar de kooi. Ik vind wel dat hij rond moet lopen in mijn studio maar ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar moet krijgen. Altijd maar in dat kooitje lijkt me ook geen pretje. Met eten lokken gaat niet, dus ik weet nu ook niet meer zo goed hoe. Iemand tips?
  donderdag 16 september 2010 @ 07:51:52 #113
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86486759
quote:
Op woensdag 15 september 2010 22:06 schreef silent_scream1 het volgende:
Hmm sinds ik dat tunneltje voor Loki heb aangeschaft is het beest er niet meer uit te slaan. Ik krijg m zelfs niet meer uit de kooi, en als ik hem eruit haal rent ie als een gek terug naar de kooi. Ik vind wel dat hij rond moet lopen in mijn studio maar ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar moet krijgen. Altijd maar in dat kooitje lijkt me ook geen pretje. Met eten lokken gaat niet, dus ik weet nu ook niet meer zo goed hoe. Iemand tips?
Kun je het tunneltje niet maar af en toe erin zetten, zodat het 'speciaal speelgoed' blijft en hij toch nog los wil lopen?
  Moderator donderdag 16 september 2010 @ 09:19:25 #114
155227 crew  Guppy
dus
pi_86488045
Zet het tunneltje eens buiten het hok? Misschien gaat ie er dan buiten het hok mee spelen :)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zaterdag 18 september 2010 @ 11:56:41 #115
155227 crew  Guppy
dus
pi_86566322
Nou, bij is de wapenstilstand weer opgeheven, er wordt weer vrolijk geknord en achter elkaar aangeracet -O- En dat terwijl ze gisteren voor het eerst weer een volle dag zonder IJzeren Gordijn doorgebracht hebben.

Er is geen pijl op te trekken, het lijkt wel Noord- en Zuid Korea :') Het ene moment tolereren de twee elkaar, het volgende moment gaan ze elkaar beschieten...
Op dit moment zitten Molly en Boelie op het balkon met z'n tweeën, ongeveer 50 cm van elkaar af, zichzelf te wassen. Lijkt me toch een teken van onderling vertrouwen. Maar het kan zo weer omslaan, zo bizar.

Nou ja, vandaag ben ik de hele dag thuis, dus hebben ze alle ruimte om het uit te 'vechten'. En dan zien we vanavond wel of ze met of zonder IJzeren Gordijn gaan slapen. Het liefst zonder natuurlijk!

Het is misschien een beetje stom, maar ik word er heel verdrietig van ze zo te zien :@ Ik wil graag dat ze gewoon heel blij met elkaar zijn, en het leuk hebben... Het is natuurlijk niet te sturen, maar ik hoop zo dat we ze ooit gewoon een keer zorgeloos bij elkaar kunnen laten
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 18 september 2010 @ 12:22:09 #116
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86566898
@Guppyfriend: gaat lekker met die twee. Uit je verhalen merk ik een beetje op dat Boelie de dominante is van de twee? Wil hij dan ook vaak rijen op Molly? En dat Molly dat niet wil en dat ze daarom ruzie hebben?

Bij ons is het ook weer gezellig. Dot is verder gegaan met 1 van d'r wondjes en daar leek ik gisteravond zelfs wat bloed te zien. Maar besloten om haar vannacht weer eens een rompertje aan te trekken. Toen ze hem aan had begon ze meteen weer te trekken aan het rompertje etc dus vanochtend was ze weer moe van het niet slapen.

Maar de wond zit nu netjes een korstje op dus vandaag Dot goed in de gaten houden (overdag als we thuis zijn mag het rompertje uit) en vannacht weer gewoon het rompertje aan. Hopelijk als deze wond is genezen blijft ze er verder af. Maar de Stronghold heeft dus helaas geen effect gehad :N
  Moderator zaterdag 18 september 2010 @ 13:59:57 #117
155227 crew  Guppy
dus
pi_86569504
@dutchdevil, tja, geen idee... Het is op het moment voornamelijk Boelie die achter Molly aanging, maar de vorige keer wisselde het ook de hele tijd.
Wat ik een beetje vermoed (onder groot voorbehoud hè), is dat Molly schijnzwanger is, en dat Boelie daarop reageert. Symptomen van schijnzwanger zijn, wat ik heb gelezen, knorrig, territoriaal, nest bouwen en afkeer van de ram. Nu was ze de vorige keer ook knorrig, net als nu, en territoriaal naar Boelie toe (minder naar ons). Nest bouwen heeft ze de vorige keer ook gedaan. Het stelde niet veel voor, wat haartjes geplukt en zo, maar toch. En nou ja, afkeer van de ram, lijkt me duidelijk, ze duldt helemaal geen aanhankelijkheid van hem.
Ik wil het nog even aankijken, maar wanneer ze na onze vakantie zo doorgaan (ze gaan woensdag logeren bij de schoonouders), wil ik toch eens met de DA overleggen of ze misschien steeds schijnzwanger kan zijn. En misschien dat we haar dan kunnen laten castreren. Hoewel ik daar ook een beetje tegenop zie, het is zo'n zware operatie...

Trouwens, kijk dit dan, net gemaakt:


Na 5 min vredig gegeten te hebben, moest er ook weer even geracet worden :') Schiet mij maar lek

Ik hoop dat het rompertje voor Dot gaat helpen! Ik zou het inderdaad even aanlaten als je niet thuis bent, in ieder geval tot het korstje eraf is. Korstjes jeuken, dus die zal ze er zeker af willen halen. Succes! En spreek Dot maar even ernstig toe, dat ze er toch echt vanaf moet blijven!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zaterdag 18 september 2010 @ 17:04:36 #118
155227 crew  Guppy
dus
pi_86573889
Zou hij het dan eindelijk snappen?? :o Zou het echt? Wat spannend!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86579025
Ik heb sinds donderdag ook een konijntje in huis, samen met m'n vriendin gekocht O+

Omdat het konijntje een meisje is en uit Friesland komt heet ze Famke O+
Na 1,5 uur bij ons thuis geweest te zijn liet ze zich al makkelijk aaien en na 'n paar uur hebben we haar los gelaten in de kamer. Ze liet zich al vrij snel heel makkelijk benaderen, is retenieuwschierig en heeft het gezien haar houding (rondrennen, springen en zich ook neer kunnen geven) al helemaal naar haar zin.
Ze laat zich ook makkelijk benaderen, is niet angstig en ze laat zich ook makkelijk oppaken.
Al met al een superbeestje, maar ik heb nog wel wat vraagjes, aangezien ik een kind was toen ik voor 't laatst een konijn had.

Ik heb ook al 'n paar speeltjes gemaakt:
Een doos met hooi en karton erin.
Een wc-rol met wat hooi erin (is erg vaak leeg)
Een knaaghoutje van de tuinwinkel.
Een klein doosje met papiersnippers en hooi erin, met wat gaatjes zodat ze kan knagen.

Weet iemand nog wat leuke speeltjes die ik (simpel) kan maken/kopen?

Verder heb ik van een paar kartonnen dozen een paar toiletten gemaakt in de kamer. Die gebruikt ze al redellijk vaak. (ik heb er wat hooi en eten in gedaan) Toch laat ze zo nu en dan nog wel wat in de kamer achter (niet gek eigenlijk). Moet ik gewoon elke keer dat ze wat laat haar oppakken en in een toilet zetten?
In de kooi heb ik ook een toilet neergezet en dat werkt daar in ieder geval wel goed.

Ze eet nu vooral bix (van de dierenwinkel, is ze gewend) en ik meng er al wat compleet voer doorheen. Moet ik dat erg langzaam doen en hoeveel voer moet ik in haar bakje doen? En kan ik ook al beginnen met af en toe een klein blaadje sla, stukje appel etc?

Allemaal vragen en geen foto. :X
Hi heeft een of andere storing waardoor ik niet kan MMS'en. Zodra dit kan zal ik een foto plaatsen!
  zaterdag 18 september 2010 @ 20:54:27 #120
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_86581428
De nieuwe wond van Dot ziet er inmiddels zo uit:



Met het rompertje aan maakt ze het in ieder geval niet verder stuk. Als we thuis / wakker zijn mag 't rompertje uit en lopen we met grote regelmaat d'r naam te roepen (of eigenlijk, schreeuwen) zodat ze er vanaf blijft. Maar dan is ze iig niet helemaal in tilt-modus vanwege die vervelende romper die uit moet (MOET!).
Porch Monkey 4 Life!
  zaterdag 18 september 2010 @ 20:58:43 #121
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86581555
@Tommeke: Een konijn kun je 25 gram droogvoer per kilo lichaamsgewicht per dag geven. Dus een konijn van 2 kilo krijgt 50 gram voer. Wat voor soort biks/compleet (gemengd?) voer geef je? Biks is beter, ze kunnen dan namelijk niet selectief gaan eten. Bij compleet voer eten ze meestal niet alles op. Wil je echt het beste voor je konijn dan raad ik Science Selective aan. Zorg wel dat ze altijd voldoende hooi en stro heeft. En water natuurlijk :)

Groenvoer moet je inderdaad opbouwen. Geef eerst een klein stukje van 1 soort groente, en als je konijn geen diaree krijgt kun je de volgende dag een stukje geven dat 2 keer zo groot is. Na een week kun je een 2e soort groente toevoegen, en zo bouw je het op. Konijnen mogen best veel groentes hebben: Andijvie, spinazie, witlof, wortel, wortelloof, selderie, enz. Onze konijnen vinden appel, andijvie en sla altijd erg lekker.

Qua speelgoed: Rieten mand (niet gelakt), kleedje (die van ons hebben een fleece plaid waar ze altijd lekker op kunnen liggen aangezien we laminaat hebben), oud telefoonboek wat ze lekker kan verscheuren (wel de glanzende kaft er afhalen!). Wel met papier erop letten dat ze het niet (teveel) opeet want dan kan ze een verstopping krijgen. Speeltunnen/kruiptunnel vonden onze vorige konijnen ook geweldig. Misschien een knuffel aangezien je maar 1 konijn hebt? Konijnen zijn sociale dieren en (indien mogelijk) is het voor het konijn het fijnst als ze een echt maatje heeft.

Veel plezier met jullie konijn in ieder geval! Ben benieuwd naar de foto's :Y
  zaterdag 18 september 2010 @ 20:59:23 #122
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86581581


[ Bericht 100% gewijzigd door dutchdevil op 18-09-2010 20:59:56 (dubbel) ]
pi_86582001
@Dutchdevil: Dank voor je tips!

Moet ik de hoeveelheid voedsel per dag gewoon afwegen en verder niet meer in het bakje doen? OF haar 't zelf uit laten zoeken? Hooi, stro en water heeft ze in overvloed. Niet alleen in de kooi, maar ook in de toiletjes die ik gemaakt heb (en daar eet en drinkt ze ook). Van m'n vorige konijn weet ik nog dat ie altijd de bix liet liggen. Ik denk dat ik 't dus voorlopig wel bij bix hou en er zuinigjes wat compleetvoer door blijf gooien om 't op te maken ;)
Sla blijf ik dus, als 't goed gaat maar opbouwen.

Een kruiptunnel dacht ik ook al aan, eens kijken waar ik dat kan vinden (liefst van karton zeker). Ik heb al van een doos een soort kruiptunnel in haar kooi gemaakt en die volgestopt met stro, vindt ze geweldig. Een tweede konijn zit er voorlopig nog niet in, misschien later. Het is eigenlijk wel leuker voor haar, een maatje. Maar 't betekent wel 'n extra kooi en die ruimte hebben we voorlopig ff niet. Een knuffel is misschien wel 'n leuke tijdelijke oplossing. Ik heb haar sowieso wel veel uit de kooi en we hebben gelukkig beide wel veel tijd om haar aandacht te geven.
  zaterdag 18 september 2010 @ 21:36:33 #124
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86583045
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 21:11 schreef Tommeke het volgende:
@Dutchdevil: Dank voor je tips!

Moet ik de hoeveelheid voedsel per dag gewoon afwegen en verder niet meer in het bakje doen? OF haar 't zelf uit laten zoeken? Hooi, stro en water heeft ze in overvloed. Niet alleen in de kooi, maar ook in de toiletjes die ik gemaakt heb (en daar eet en drinkt ze ook). Van m'n vorige konijn weet ik nog dat ie altijd de bix liet liggen. Ik denk dat ik 't dus voorlopig wel bij bix hou en er zuinigjes wat compleetvoer door blijf gooien om 't op te maken ;)
Sla blijf ik dus, als 't goed gaat maar opbouwen.

Een kruiptunnel dacht ik ook al aan, eens kijken waar ik dat kan vinden (liefst van karton zeker). Ik heb al van een doos een soort kruiptunnel in haar kooi gemaakt en die volgestopt met stro, vindt ze geweldig. Een tweede konijn zit er voorlopig nog niet in, misschien later. Het is eigenlijk wel leuker voor haar, een maatje. Maar 't betekent wel 'n extra kooi en die ruimte hebben we voorlopig ff niet. Een knuffel is misschien wel 'n leuke tijdelijke oplossing. Ik heb haar sowieso wel veel uit de kooi en we hebben gelukkig beide wel veel tijd om haar aandacht te geven.
Gewoon het eten een keer afwegen zodat je weet wat je konijn op een dag mag krijgen aan voer. Wij geven onze konijnen altijd 's ochtends en 's avonds rond 8 uur eten (de helft 's ochtends en de andere helft 's avonds dus). Dat is voor je konijn denk ik ook het beste. Dan heeft ze niet na een paar uur al haar eten al op voor de hele dag.

Kruiptunnel hoeft niet van karton hoor. Mag ook van ander materiaal zijn. Hooi/wilgen kan ook (maar geeft natuurlijk wel een beetje een rotzooi). Kijk hier bijvoorbeeld eens kruiptunnels
pi_86583102
Dutchdevil, ik heb nog even wat nagevraagd bij een vriendin van mij waarvan haar konijn ook zichzelf aan het kaalplukken was, maar bij haar is het na verloop van tijd zelf over gegaan. Waarschijnlijk was het bij haar konijn stress-gerelateerd gedrag.
Guppyfriend, het klinkt wel bekend... Hier zijn ze ook wat minder close als Kelly weer eens schijnzwanger is, maar niet in extreme mate. Ik durf Kel ook niet te laten castreren, ze komt uit de opvang, is waarschijnlijk al wat ouder en dan is een dergelijke operatie nog risicovoller. Ik heb al het vertrouwen in mijn dierenarts, ik weet dat ze ook regelmatig zelfs oudere voedsters castreert met succes, maar toch. Deze keer is het wel mijn konijn...

Tommeke/Dutchdevil, het is 25 gram voer per volwassen kilo lichaamsgewicht, om een ondervoed konijn te voorkomen :) Welk voer ga je haar straks geven?
Met sla oppassen, sla bederft erg snel waardoor konijnen gas kunnen krijgen. Wat je wel kunt proberen is witlof/andijvie, dat verlept wat minder snel. Appel kan, bevat wel erg veel suiker dus kan diarree veroorzaken. Even rustig aan opbouwen, aangezien je niet weet hoe de darmen gaan reageren.
Een zeer uitgebreid artikel over het voeden van konijnen, compleet met veilige groenten kun je hier vinden:
http://www.medirabbit.com/EN/GI_diseases/Food/feeding_en.pdf

Speelgoed... hier is Nijn helemaal gek op het graven in oude dekens/handdoeken, Kelly speelt graag met flessen (omgooien, mee rollen, labels eraf slopen).
pi_86583127


[ Bericht 100% gewijzigd door douche-eendje op 18-09-2010 21:38:54 (verkeerd knopje... ) ]
  zaterdag 18 september 2010 @ 21:46:26 #127
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_86583425
douche-eendje: Bedankt! Was dat "volwassen" gewicht inderdaad vergeten erbij te zetten. Heb ook geen idee wat de leeftijd van Famke is want dat staat er niet bij.

Bij Dot gaat het niet vanzelf over. Tenminste, de vorige keer niet want toen is het op een operatie uitgelopen (en dat proberen we nu dus absoluut te voorkomen!). Het rare is dat ze sinds die operatie bijna een half jaar er niet mee bezig is geweest. En nu dus plotseling weer is begonnen met het kaalplukken/wondjes maken. Nu maar hopen dat zodra deze wondjes weg zijn en de huid weer is genezen ze er weer vanaf blijft.
pi_86583672
Famke is 2 maanden oud, moet ze nu meer hebben ivm de groei? Ze weegt nu net geen kilo. Ik hou 't voorlopig op biks met een beetje compleetvoer.

Hoeveel uur per dag laten jullie je konijn(en) vrij rondlopen in het huis?
pi_86583694
Ow ja dat was Dot inderdaad een tijd terug ook, zoiets staat mij nog bij.... Wel vreemd dat ze het dan telkens blijft doen.
  zaterdag 18 september 2010 @ 22:05:09 #130
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_86584157
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 21:52 schreef douche-eendje het volgende:
Ow ja dat was Dot inderdaad een tijd terug ook, zoiets staat mij nog bij.... Wel vreemd dat ze het dan telkens blijft doen.
Yup, dat was niet al te best (na de operatie a ruim 500 euro...):





Nu zit ze er weer zo bij, maar dan in een blauwe (want de rode is half stukgevreten/iets te klein nu ze weer op gewicht is):



Vorige keer dachten wij en de dierenarts dat 't begonnen was doordat ze aan d'r haakjes (gebit) geholpen was, stress of pijn. De dag erna had ze namelijk een klein wondje gemaakt en de volgende dag had ze d'r hele borst opengevreten. Nadat alles weer genezen was (wat een traject van ellende was dat) geen problemen meer gehad tot voor kort. Tanden zijn nu goed, parasieten/luizen etc zijn het (gezien de Stronghold) dus ook niet. Stress, tsja moeilijk te zeggen. Er is niets veranderd in de afgelopen maanden die goed gingen. Hormonen, misschien. We hebben twee dames waarvan Dot de dominante is, af en toe moeten ze elkaar eventjes niet maar verder gaat dat prima...

Dotje in betere, dominante, tijden:



[ Bericht 4% gewijzigd door oCe op 18-09-2010 22:12:45 ]
Porch Monkey 4 Life!
pi_86584219
Heb je nog verder op andere beestjes/parasieten laten controleren die niet behandeld kunnen worden met stronghold?
  zaterdag 18 september 2010 @ 22:15:43 #132
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_86584518
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 22:07 schreef douche-eendje het volgende:
Heb je nog verder op andere beestjes/parasieten laten controleren die niet behandeld kunnen worden met stronghold?
Ditmaal niet, vorige keer bij de operatie is dat wel goed nagekeken en niets gevonden. Ook de huid is destijds nagekeken verder, ook prima en niets te zien (mogelijk onderhuidsprobleem op d'r borst oid). Dierenarts heeft bij het nakijken de stronghold gegeven en gebit/vacht nagekeken maar had ook geen verklaring. Eventueel zou het hormonen of stress kunnen zijn, maar ook simpelweg een afwijking in het beest. Andere oorzaken mogelijk maar dan moeten ze d'r helemaal van binnen en buiten nakijken (weer) met mogelijk geen oplossing of resultaat...
Porch Monkey 4 Life!
pi_86584643
Het is wel vreemd, er zou toch ergens een oorzaak/aanleiding voor te moeten vinden zijn... Wat je kunt overwegen is het probleem eens voor te leggen aan Evert-Jan de Boer (Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht) of Inge Thas (heeft een eigen praktijk in België). Beiden zijn erg kundig op gebied van diergeneeskunde bij konijnen en lopen vaak qua onderzoek/ontwikkeling voor op andere dierenartsen. Beiden doen geloof ik ook consulten per mail/met andere dierenartsen.
  Moderator zondag 19 september 2010 @ 13:53:57 #134
155227 crew  Guppy
dus
pi_86599070
@Tommeke, wat leuk dat je een konijntje hebt :) Wat betreft speeltjes, onze konijntjes zijn gek van op die speeltjes van wilgentakken. Die kun je in de dierenwinkel kopen, zoals wij doen, maar natuurlijk ook zelf maken, als je een wilgenboom in de buurt hebt.

Deze is bij ons favoriet:


Deze heb ik van de week gekocht:


En deze vinden ze ook cool:


Onze Pets Place heeft ze. Sowieso houten speeltjes vinden ze helemaal de bom :D

Goed trouwens dat je veel toiletjes hebt gemaakt. Ik zou alleen geen karton maar plastic nemen als ik jou was. Karton wordt nat en vies, en konijnen houden niet van vies. Je hebt dan kans dat ze de toilet juist gaat mijden.

Boelie en Molly mogen bij ons los wanneer we thuis zijn. Dat is op werkdagen 's ochtends een uurtje (tussen 06:00 en 07:00 uur), en dan moeten ze weer los vanaf 16:30 uur tot 22:30 uur. En als we in het weekend thuis zijn, staat het hok de hele dag open.
Overigens mogen ze hier op het moment steeds een uur los, en dan weer een kwartier in het hok. En dan weer een uur los, enz. Dit omdat we bezig zijn met het zindelijk krijgen van Boelie. Die vergeet steeds waar z'n toilet is :')

@oCe, arme Dot! Hoe gaat het nu met haar? Vergeleken met de vorige keer valt het nu natuurlijk nog mee, maar het moet natuurlijk niet weer zo worden!

Hier is het inmiddels weer rustig. Molly en Boelie zitten, zonder hekje, gezellig samen in het hok, wat wel open staat. Er wordt weer gelikt, maar af en toe ook even geknord. Ach ja, prima :) Ze hebben vannacht wel met het hekje geslapen, om ze toch even rust te gunnen na een dag vol met onrust.

Hier nog een plaatje van vanmorgen, nog voor ik goed en wel het hekje weg had :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86600574
Guppyfriend, jij ook bedankt voor je tips! :D
Het is wel een gezellige boel bij jou, haha!

Die toiletjes zijn ook ff tijdelijk zo, omdat ik pas op de dag van aanschaf las over zulke dingen ;)
Ze gebruikt ze allemaal wel. Althans, ze zit er vaak op/bij om even wat hooi te eten en een slokje water te nemen.

Deze week dus maar weer ff naar de dierenwinkel voor wat houten speeltjes en toiletjes.
Ik ben net even wezen trainen en toen ik terug kwam zag ik dat ze een van de speeltjes (een papieren doosje met hooi en papiersnippers erin) al helemaal stuk had :D

Hier trouwens een foto:


Ik zit op de bank met laptop op schoot en ze dangelt constant om m'n voeten heen.
pi_86601683
Ja die speeltjes van wilgentakken zijn hier ook altijd een succes! Ik bestel mijn voer altijd bij the hay experts omdat het stukken goedkoper is (en THE verkoopt ook timothyhooi O+ ), maar ze hebben daar ook zulk leuk speelgoed. Momenteel zijn ze nog druk bezig met deze dingen:

Hier kunnen ze de vulling (gedroogde wortelstukjes) eruit eten, is nog best lastig want het is een grooooot ding!

die eten ze ook helemaal op :)


De pet's place hier heeft bijna niks voor konijnen, wel heel veel onverantwoord snoepgoed en snacks, maar speelgoed.... dus ik laat alles fijn thuisbezorgen :P
  Moderator zondag 19 september 2010 @ 15:11:38 #137
155227 crew  Guppy
dus
pi_86601802
quote:
Op zondag 19 september 2010 14:34 schreef Tommeke het volgende:
Guppyfriend, jij ook bedankt voor je tips! :D
Het is wel een gezellige boel bij jou, haha!

Die toiletjes zijn ook ff tijdelijk zo, omdat ik pas op de dag van aanschaf las over zulke dingen ;)
Ze gebruikt ze allemaal wel. Althans, ze zit er vaak op/bij om even wat hooi te eten en een slokje water te nemen.

Deze week dus maar weer ff naar de dierenwinkel voor wat houten speeltjes en toiletjes.
Ik ben net even wezen trainen en toen ik terug kwam zag ik dat ze een van de speeltjes (een papieren doosje met hooi en papiersnippers erin) al helemaal stuk had :D

Hier trouwens een foto:
[ afbeelding ]

Ik zit op de bank met laptop op schoot en ze dangelt constant om m'n voeten heen.
Ja, het zijn d'r hier echt twee met een gebruiksaanwijzing, die ik nog niet gevonden heb, hahaha. Maar het is nu ineens weer helemaal pais en vree :D

Wat een dropje is Famke! Ze heeft precies ook een beetje langer haar, of niet?

Als je consequent bent, zijn konijnen meestal goed zindelijk te krijgen. Ik denk dus dat je op de goede weg bent :)

Leuk he, zo'n konijntje wat om je voeten dartelt :) We misten dat hier ook zo, toen Tommie ingeslapen was. We hebben ook twee cavia's, die natuurlijk heel lief zijn, maar toch anders. En daarom hebben we nu Molly en Boelie!

Wat Famke misschien wel leuk vind is een knuffel. Daar kan ze dan lekker tegenaan zitten en zo :Y Alleen wel opletten dat ze m niet opeet of zo, dat is niet goed.

@ Douche-eendje, hier zijn we eigenlijk allebei 5 dagen in de week aan de slag, en om de buren nou steeds op te zadelen met internet bestellingen is ook zo wat. Maar goed, als we straks terugkomen van vakantie zijn we nog een weekje vrij. Dan gaan we ook eens een bestelling plaatsen! Met voer, en nog meer leuke speelgoed zooi :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86602083
Ik ben bij mijn eerste bestelling daar echt helemaal losgegaan. Had ook nog 3 boeken besteld (why does my rabbit, rabbit healt in the 21 century, when your rabbit needs special care) en heel veel speelgoed voor de konijnen. Je wilt niet weten wat ik allemaal nog heb liggen hier :'). Heb bij latere bestellingen ook nog een paar succesnummers opnieuw besteld, zo zijn de haycookies en de excell nature snacks een hit.
  Moderator zondag 19 september 2010 @ 15:22:32 #139
155227 crew  Guppy
dus
pi_86602175
Bij dat soort dingen kan ik me ook nooit inhouden, hahaha! Vooral niet als je op je kwantiteit ook nog korting krijgt :') Hoe vrouwelijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86602225
Hahaha, het was bij mij echt heel erg. Er was toen een kortingsactie voor de science selective, 3.5 pond voor 3 kilo. Dat was met de gunstige koers op dat moment dus 4 euro voor 3 kilo voer, in Nederland betaal je voor zo'n zak rond de 15 euro. Dan heb je de verzendkosten van 15 pond er echt heel snel uit ;).
pi_86604598
Waar kan je die leuke speeltjes bestellen dan? :D

Bij de Tuinland hadden ze ook wel wat, volgens mij ook van wilgenhout, maar ik zag hier en daar ook wat lijm zitten en dat stond me niet zo aan ;)
  Moderator zondag 19 september 2010 @ 16:45:36 #142
155227 crew  Guppy
dus
pi_86604785
Die van Nature First hebben geen lijm, maar zijn gewoon vlechtwerkjes :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86605360
Dat is een stuk beter lijkt me :)

Ze ligt nu vet lekker te chillen in haar kooi, na de hele dag te hebben rondgerend. Lijkt me 'n goed teken.
Ze heeft idd wat langer haar, ziet er vet snoezig uit.
pi_86606263
quote:
Op zondag 19 september 2010 16:40 schreef Tommeke het volgende:
Waar kan je die leuke speeltjes bestellen dan? :D

Bij de Tuinland hadden ze ook wel wat, volgens mij ook van wilgenhout, maar ik zag hier en daar ook wat lijm zitten en dat stond me niet zo aan ;)
Ik bestel ze bij www.thehayexperts.co.uk , is een Brits bedrijf dus heb je wel wat meer verzendkosten. Maar aangezien mijn voer (science selective) daar vele malen goedkoper is heb ik de verzendkosten er zo uit :)
Je zou ook bij Casper kunnen bestellen als de verzendkosten te hoog zijn voor een paar speeltjes, dat is een dierenwinkel bij mij in de buurt (www.fretten.nl).
  Moderator zondag 19 september 2010 @ 20:23:14 #145
155227 crew  Guppy
dus
pi_86611605
Waar woon je, Tommeke? Misschien heeft iemand hier in de buurt wel tips waar je leuke speeltjes kunt kopen
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 19 september 2010 @ 21:32:29 #146
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86615536
Ik heb vanmorgen Fiona en Floris gekoppeld! Fiona is een (te grote) hangoordwerg die ik ongeveer een jaar geleden in een dierenwinkel gekocht heb en Floris is een gecastreerde middenslag hangoor die ik vrijdag bij de dierenopvang opgehaald heb.
De eerste ontmoeting ging niet zonder slag of stoot; er vlogen aardig wat plukken haar in de lucht. Maar er is niet echt gevochten dus ik heb ze niet uit elkaar gehaald. Er werd vooral achter elkaar aan gejaagd. Nog steeds schiet Fiona af en toe weg als Floris eraan komt, maar er wordt ook al voorzichtig gesnuffeld en geknuffeld. Het gaat dus de goede kant op. Kan ik ze vannacht in de ren laten of moeten ze allebei terug in hun eigen hok?

Foto's volgen uiteraard nog :)
pi_86615630
Morgane, wat vind jij het prettigste? Durf jij het aan om ze een nacht alleen te laten?
Ik ben als een bezorgde konijnenmoeder 's nachts een paar keer mijn bed uit geweest om te kijken of het echt, echt, écht wel goed ging met de 2 :').
  zondag 19 september 2010 @ 21:39:18 #148
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86615976
Ik weet het niet...ik ben bang dat ik weer helemaal overnieuw moet beginnen met de koppeling als ik ze nu uit elkaar haal, dus dat ze elkaar dan niet meer herkennen ofzo. Dit is mijn eerste koppeling, dus heb geen idee hoe het nou allemaal precies 'hoort'. Al heb ik me natuurlijk van tevoren goed ingelezen.
Ik zit erover te denken om de ren naar mijn slaapkamer te verhuizen. Als het dan niet goed gaat merk ik het wel, ik slaap vrij licht. Ik doe dan wel oordopjes in, anders word ik bij élke stamp of sprong wakker ;)
Bedankt voor je snelle reactie trouwens :)
pi_86616277
Zorg er in ieder geval voor dat als je ze samen laat, er voldoende ruimte/mogelijkheden zijn om elkaar uit de weg te gaan. Denk aan schuilhuisjes, kartonnen doos met een opening, reiskooi neerzetten etc.
  zondag 19 september 2010 @ 21:46:38 #150
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86616483
Ik heb er nu alleen een houten wilgenbrug in staan om te schuilen, maar zal er nog wel iets bijzetten. Bedankt voor de tip! Zo maar eens beginnen aan de verhuizing naar mn slaapkamer, dat lijkt me toch de beste optie :) Ben benieuwd!
pi_86616532
Spannend hoor! Nog even en dan mag je hier hopelijk ook foto's posten van een klef konijnenstel :)
  zondag 19 september 2010 @ 21:50:10 #152
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86616674
I hope so! Het gaat in ieder geval al de goede kant op, ze jagen niet meer achter elkaar aan. Net lagen ze zelfs tegen elkaar aan :)

Edit: ik heb ze helaas toch apart moeten zetten. Toen ik Floris op wou pakken om terug in zijn kooi of de reismand te zetten (zodat ik de ren kon verhuizen) begon hij keihard te gillen en piepen...het kostte hem zoveel stress dat ik hem niet weer uit zijn kooi wil halen. Morgen verder met de koppelpoging dus.

[ Bericht 41% gewijzigd door morgane op 19-09-2010 21:59:04 ]
pi_86618768
quote:
Op zondag 19 september 2010 20:23 schreef Guppyfriend het volgende:
Waar woon je, Tommeke? Misschien heeft iemand hier in de buurt wel tips waar je leuke speeltjes kunt kopen
Ik woon in Groningen. Er moet hier vast wel 'n goede dierenzaak zijn!

't Lijkt me toch best lastig, twee konijnen koppelen als ze 't zelf niet echt willen ;)

Hebben jullie je konijnen ook laten steriliseren?
pi_86618921
Veel succes morgen dan Morgane :)

Tommeke, konijnen worden in principe altijd gecastreerd. Bij de mannen worden de ballen verwijderd, bij vrouwtjes zou een goede dierenarts de eierstokken+baarmoeder moeten verwijderen. Dat laatste word dus niet altijd gedaan.
Ik heb mijn ram laten castreren, dat is een wat minder heftige ingreep. Mijn voedster heeft een tijd lang wel hormonaal probleemgedrag gehad (vaak schijnzwanger, maatje kaalplukken), maar het gaat het laatste half jaar zo goed dat ik het momenteel niet nodig acht om haar te laten castreren.
  zondag 19 september 2010 @ 22:46:49 #155
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86619724
Dank je! Ik heb niet het idee dat ze écht een hekel aan elkaar hebben...ze snuffelen wel aan elkaar en zaten vandaag al regelmatig gezellig naast elkaar hooi te knabbelen. Alleen is Fiona nog wat bang voor Floris, maar dat wordt hopelijk nog beter.
Overigens is Fiona sinds een paar maanden baarmoederloos want haar hormonen waren niet meer te houden :P en ik lees ook vaak dat konijnen een grote kans op baarmoederhalskanker hebben.
pi_86620007
Dat had ik ook gelezen, over baarmoederhalskanker.
Qua hormonen hoef ik me voorlopig geen zorgen te maken denk ik ;)

Wel leuk om te zien en te lezen dat zoveel mensen zoveel plezier hebben aan 'n konijntje. Er komt echt zoveel bij kijken, wist ik van te voren echt niet maar leuk is het wel! :D
pi_86620256
Kleine correctie, bij konijnen is het vaak baarmoederkanker (adenocarcinoom) door de aparte hormoonhuishouding die voedsters hebben :).

Tommeke, dat had ik ook in het begin hoor! Nijn word over een maand al weer 4, woont in december 4 jaar bij mij. Anderhalf jaar geleden heb ik Kelly uit de opvang gehaald, de tijd vliegt voorbij. Heb zoveel meegemaakt, met mijn eigen konijntjes maar ook de konijnen bij mijn vrijwilligerswerk.
  Moderator maandag 20 september 2010 @ 09:12:00 #158
155227 crew  Guppy
dus
pi_86627012
@morgane, ze even uit elkaar halen is helemaal niet erg hoor. Het is juist ook wel goed wanneer ze na een dag achter elkaar aanzitten en ontdekken heel even rust hebben. Ideaal is wel dat ze elkaar kunnen blijven zien en ruiken, zodat ze elkaar niet verliezen, zeg maar.
Als je ze het morgen nog een keer laat proberen, is er niks aan de hand. Wat wel een goed idee is, is om ze te laten wisselen van verblijf. Dus de ene dag de een in het hok en de ander in de ren, en de volgende dag wisselen.

Als Floris het oppakken echt zo eng vind, kun je hem bijvoorbeeld in de reismand lokken, en hem op die manier verplaatsen. Dan wordt ie niet fysiek opgetild, en is het ook minder eng.

Bij mij is alles weer goed, Molly en Boelie zijn weer helemaal buddies :') O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 22 september 2010 @ 17:37:27 #159
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86718274
Was vandaag bij de dierenarts omdat Loki een vaccinatie tegen myxomatose kreeg.
Gelijk maar even gevraagd hoe duur een castratie zou kosten omdat ik wel een vriendinnetje bij Loki wil zetten.
Zij vragen er 95 euro incl. medicatie :o
Hoeveel hebben jullie betaald?
pi_86718488
quote:
Op woensdag 22 september 2010 17:37 schreef silent_scream1 het volgende:
Was vandaag bij de dierenarts omdat Loki een vaccinatie tegen myxomatose kreeg.
Gelijk maar even gevraagd hoe duur een castratie zou kosten omdat ik wel een vriendinnetje bij Loki wil zetten.
Zij vragen er 95 euro incl. medicatie :o
Hoeveel hebben jullie betaald?
Bij mijn DA is het 60 euro inclusief medicatie (heb zelf meer betaald, maar Nijn ging voor een gebitsbehandeling waarbij hij op mijn verzoek ook gelijk geholpen is). Kijk hier even of er toevallig een DA bij jou in de buurt opstaat, misschien is die wat goedkoper:
http://www.bunnybunch.nl/(...)rtsen-vernieuwd.html
  woensdag 22 september 2010 @ 17:58:39 #161
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_86719171
quote:
Op woensdag 22 september 2010 17:42 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bij mijn DA is het 60 euro inclusief medicatie (heb zelf meer betaald, maar Nijn ging voor een gebitsbehandeling waarbij hij op mijn verzoek ook gelijk geholpen is). Kijk hier even of er toevallig een DA bij jou in de buurt opstaat, misschien is die wat goedkoper:
http://www.bunnybunch.nl/(...)rtsen-vernieuwd.html
Ja er staat er een bij. Zal daar is kijken.
Op dit moment ga ik naar deze:
http://www.dierendokters.(...)narts-eindhoven.html

Zijn naar mijn weten best kundig (ze houden zelfs speciale konijnenspreekuren) alleen vind ik het best duur voor een castratie.
  Moderator woensdag 22 september 2010 @ 19:11:05 #162
155227 crew  Guppy
dus
pi_86722020
Bij mij was het 80 euro, maar dat was castratie en tanden verwijderen in één... 95 voor alleen castratie is vrij prijzig. Ik zou eens rondbellen als ik jou was ;)

Molly en Boelie zijn uit logeren... Wat is het leeg in huis nu!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86722115
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:11 schreef Guppyfriend het volgende:
Bij mij was het 80 euro, maar dat was castratie en tanden verwijderen in één... 95 voor alleen castratie is vrij prijzig. Ik zou eens rondbellen als ik jou was ;)

Molly en Boelie zijn uit logeren... Wat is het leeg in huis nu!
Bij mij was het 110 euro voor castratie, kiezen slijpen en pijnstillers+AB. Mijn DA is ook niet goedkoop, maar 95 euro voor de castratie van een ram is wel érg veel geld.
  Moderator woensdag 22 september 2010 @ 19:20:00 #164
155227 crew  Guppy
dus
pi_86722400
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:13 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Bij mij was het 110 euro voor castratie, kiezen slijpen en pijnstillers+AB. Mijn DA is ook niet goedkoop, maar 95 euro voor de castratie van een ram is wel érg veel geld.
Precies, voor een voedster zou ik ook meer verwachten. Maar Loki is een ram, dus tja.

Boelie en Molly uit logeren:


[ Bericht 16% gewijzigd door Guppy op 22-09-2010 19:26:31 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86723077
quote:
Op woensdag 22 september 2010 19:20 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Precies, voor een voedster zou ik ook meer verwachten. Maar Loki is een ram, dus tja.

Boelie en Molly uit logeren:
[ afbeelding ]
Zeker, tijd geleden was er op bunnybunch een poll met hoeveel men heeft betaald voor een castratie bij een ram, geloof dat het meerendeel tussen de 35-50 euro heeft betaald, met enkele uitschieters naar 100+ euro. Dat er bij een voedster meer dan 100 euro word gerekend is niet meer dan logisch, grotere en complexere operatie en er is meer nazorg nodig.

Leuke foto van de 2, zo te zien hebben ze het prima naar hun zin! Hopen dat het ijzeren gordijn niet meer nodig zal zijn.
  Moderator woensdag 22 september 2010 @ 20:06:35 #166
155227 crew  Guppy
dus
pi_86724226
Ik hoop het ook niet. Ik heb het er wel bij gegeven, voor het geval dat. Maar door alle nieuwe indrukken, denk ik dat ze geen tijd meer hebben om op elkaar te jagen :') Ze vinden de honden daar heel erg eng, daarom staat er nu een hekje om het hok. Kunnen ze lekker rustig zitten. En eruit als ze dat willen. Volgens mij komt t wel goed, ze zaten alweer rustig te knabbelen.

Wat een volksverhuizing alleen zeg, twee konijnen en twee cavia's uit logeren!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 23 september 2010 @ 08:23:16 #167
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86738168

Het is gelukt! Floris (rechts) en Fiona zijn dikke vriendjes! Ze eten gezellig naast elkaar uit hetzelfde bakje en maken geen ruzie. Ik ben zo blij! Sorry voor de brakke telefoonfoto, ik zal nog een mooiere maken.
  Moderator donderdag 23 september 2010 @ 09:06:48 #168
155227 crew  Guppy
dus
pi_86738999
Aaww, wat lief! Leuk he, als ze zo lekker tegen elkaar aan gaan zitten!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_86742034
Wat een ontzettend schattig koppel O+
pi_86861904
Fotospammetje van Nijn en zijn ruif ;)




En dit is ook regelmatig nog een optie:
  FOK!fotograaf zondag 26 september 2010 @ 16:55:56 #171
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_86865083
Ik heb lang getwijfeld en heb uiteindelijk besloten dat ik aandurf een konijntje te verzorgen (zowel financieel als qua gezelschap). Dus vrijdag heb ik mijn konijntje opgehaald *O* . De treinreis was al spanning ende sensatie, in een klein doosje over de rand kijken naar andere reizigers. Nu woont hij bij mij thuis, in Amsterdam, en ligt hij op dit moment uitgebreid op mijn schoot. Hij heeft al een plasje op mn trui gedaan (bedankt }:| dat leren we nog wel af, en voor nu moet ie even op een vaatdoek zitten als ie op schoot zit) en mijn vingers afgelikt O+.

Ik presenteer aan jullie: Flory, ook wel Flo genoemd O+ O+.



  maandag 27 september 2010 @ 10:10:14 #172
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86891630
Wat een mooi konijntje! Hoe oud is hij? En wil je ooit nog een vriendinnetje voor hem halen?
Nu ik mijn kleffe konijnenstel zie heb ik er spijt van dat ik niet eerder een vriendje heb gezocht!

Nog ff een paar vraagjes: Wat voor vulling gebruiken jullie in het toilet? En wat voor hooiruif hebben jullie? Ik heb een houten maar die is inmiddels al half opgegeten...
  dinsdag 28 september 2010 @ 09:42:44 #173
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_86932225

Mijn kleffe stel O+
  woensdag 29 september 2010 @ 11:56:59 #174
114477 tripack
Om nom nom nom
pi_86974797
zou mijn konijn in de rui zijn denk je?:')

ff een kleine Pebbles spam :D


dit was ze 2 jaar geleden O+
Het leven is net ganzenborden. Je kunt steeds weer opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten.
Je mag hier werken, je moet het niet.
Pencil & Paper really is the top WYSIWYG app!
myminicity
  FOK!fotograaf woensdag 29 september 2010 @ 13:00:53 #175
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_86976927
quote:
Op maandag 27 september 2010 10:10 schreef morgane het volgende:
Wat een mooi konijntje! Hoe oud is hij? En wil je ooit nog een vriendinnetje voor hem halen?
Nu ik mijn kleffe konijnenstel zie heb ik er spijt van dat ik niet eerder een vriendje heb gezocht!

Nog ff een paar vraagjes: Wat voor vulling gebruiken jullie in het toilet? En wat voor hooiruif hebben jullie? Ik heb een houten maar die is inmiddels al half opgegeten...
Hij is wel nog erg jong, 6-7 weken. Moederkonijn zou de dag erna verhuizen naar een nieuw baasje en zn broertjes/zusje gingen de dag erna ook weg bij hun moeder. Ik had liever gezien dat ie tot 8 weken bij zn mama was gebleven, maar dat zat er dus niet in. Ik weet niet wat voor gevolgen dit gaat hebben voor zn gedrag. Ooit misschien wel een vriendinnetje ja. Maar dat zou dan over minimaal een jaar zijn.

Hij is zo lief O+. Zit het liefst op mn schouder (en dan mn wangen/nek/neus aflikken :+). Laat zn urine wel gewoon lopen, dat is wat jammer als ie op schoot zit. Zindelijk maken wil ik proberen, maar tot nu toe met weinig succes.

Hoeveel voer (bruine korrels) moet je zo'n konijntje geven? Ik vond op internet 25 gram per dag per kg volwassen lichaamsgewicht, maar geen idee hoe zwaar mijn konijntje gaat worden. Het is een vrij klein konijntje, ze zeggen een dwerg maar daar twijfel ik over.
  vrijdag 1 oktober 2010 @ 18:16:39 #176
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87069660
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 09:42 schreef morgane het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn kleffe stel O+
Wat een leuk stel!!

Heb je een van de twee laten helpen? (dus castreren of sterriliseren?)
Ik wil bij loki ook een vriendinnetje zetten maar dat duurt nog wel een tijdje gok ik.
:D
  zaterdag 2 oktober 2010 @ 19:37:45 #177
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87110415
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 18:16 schreef silent_scream1 het volgende:

[..]

Wat een leuk stel!!

Heb je een van de twee laten helpen? (dus castreren of sterriliseren?)
Ik wil bij loki ook een vriendinnetje zetten maar dat duurt nog wel een tijdje gok ik.
:D
Thanks :) ik vind ze ook superschattig samen!
Ik heb Fiona laten castreren (haar baarmoeder laten verwijderen) omdat ze heel veel last van haar hormonen had en vrouwtjeskonijnen best een grote kans op wat was het...baarmoederhalskanker geloof ik hebben.
Floris is een gecastreerd mannetje, die was al gecastreerd toen ik hem ophaalde bij de opvang.

Ik kan het zoeken van een vriendinnetje alleen maar aanraden, ik kan mezelf wel voor mn kop slaan dat ik het niet eerder heb gedaan. Met z'n tweeën zijn konijnen echt veel gelukkiger! Ik woon zelf op een studentenkamer en dacht dat het eigenlijk te duur/te druk in mn kamer zou worden met twee konijnen, maar nu ik ze zo samen zie wil ik nooit meer terug...ik gaf Fiona heel veel aandacht maar ze is gewoon echt veel happier zo O+ ik kan het alleen maar aanraden!!
  Moderator zondag 3 oktober 2010 @ 11:39:18 #178
155227 crew  Guppy
dus
pi_87126998
Molly en Boelie zijn weer thuis, en ze zijn boos op ons ;( Boelie heeft me zelfs alweer gebeten, zijn eerste begroeting was dat... Ze hebben het niet zo leuk gehad denk ik...

Ook zat het IJzeren Gordijn er weer tussen, ik zal nog wel horen hoe of waarom dat was. Toen we de beestjes gingen ophalen was er niemand thuis, vandaar.

Inmiddels zitten ze weer helemaal lekker tegen elkaar aan op het balkon, het is zo'n lekker weer. En dan kan ik even het hok schoonmaken.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 3 oktober 2010 @ 20:55:26 #179
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87145292
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 19:37 schreef morgane het volgende:

[..]

Thanks :) ik vind ze ook superschattig samen!
Ik heb Fiona laten castreren (haar baarmoeder laten verwijderen) omdat ze heel veel last van haar hormonen had en vrouwtjeskonijnen best een grote kans op wat was het...baarmoederhalskanker geloof ik hebben.
Floris is een gecastreerd mannetje, die was al gecastreerd toen ik hem ophaalde bij de opvang.

Ik kan het zoeken van een vriendinnetje alleen maar aanraden, ik kan mezelf wel voor mn kop slaan dat ik het niet eerder heb gedaan. Met z'n tweeën zijn konijnen echt veel gelukkiger! Ik woon zelf op een studentenkamer en dacht dat het eigenlijk te duur/te druk in mn kamer zou worden met twee konijnen, maar nu ik ze zo samen zie wil ik nooit meer terug...ik gaf Fiona heel veel aandacht maar ze is gewoon echt veel happier zo O+ ik kan het alleen maar aanraden!!
Ja ik wil het ook graag, maar ik moet even op zoek gaan naar een dierenarts om Loki te laten castreren. Mijn eigen DA vraagt er 95 euro voor!!! en dat geld heb ik er niet voor over :P
Daarnaast moet ik er ook tijd voor hebben om ze te koppelen, op dit moment heb ik het veels te druk met werk zoeken en rondkomen dat ik er nog niet de tijd ervoor heb.

Hmm ik denk alleen dat Loki me niet meer zo lief vind :')
Eerst kwam hij altijd aaien en zo vragen, maar tegenwoordig komt hij nog niet eens meer zijn kooi uit.
ALs ik hem eruit haal rent ie meteen weer terug zijn kooi in :{
Daarnaast kijkt hij nog niet meer op als ik hem wil aaien ;(
Miss werk ik te veel en is ie boos op me :o
  FOK!fotograaf zondag 3 oktober 2010 @ 21:31:38 #180
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_87147460
Hoe hebben jullie gezorgd dat je konijn niet op schoot poept/plast? Zo nu en dan een keuteltje heb ik geen problemen mee, maar ik heb nu een redelijke stapel spijkerbroeken die de was in kunnen door zo'n ongelukje.

En Flory is verder superschattig O+.
  zondag 3 oktober 2010 @ 21:46:51 #181
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_87148486
In het begin heb ik ook regelmatig ongelukjes gehad met de konijnen, van keutels tot plasjes. Eigenlijk is het allemaal vanzelf gegaan, het zindelijk zijn van de konijnen. Maar dat komt misschien ook omdat ze niet vaak bij mij op schoot zitten, ik lig vaak op de grond bij de konijnen waardoor ze alle vrijheid hebben om zelf naar de toiletbak te gaan als het nodig is.
  FOK!fotograaf zondag 3 oktober 2010 @ 22:27:38 #182
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_87151407
quote:
Op zondag 3 oktober 2010 21:46 schreef douche-eendje het volgende:
In het begin heb ik ook regelmatig ongelukjes gehad met de konijnen, van keutels tot plasjes. Eigenlijk is het allemaal vanzelf gegaan, het zindelijk zijn van de konijnen. Maar dat komt misschien ook omdat ze niet vaak bij mij op schoot zitten, ik lig vaak op de grond bij de konijnen waardoor ze alle vrijheid hebben om zelf naar de toiletbak te gaan als het nodig is.
Ik denk niet dat die van mij snapt waar een toiletbak voor is. Hij poept en plast ook zijn hele hok onder (kan dus iedere 2 dagen het hok compleet verschonen). Mijn 'gooi de dropjes en plasjes in de toiletbak' werkt nog niet echt tot nu toe.
  zondag 3 oktober 2010 @ 23:14:47 #183
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_87153490
Dat heeft hier ook nog wel even geduurd. Maar jouw konijntje is nog erg jong, wacht maar totdat het gaat puberen... :P Dan gaat het vaak nog erger worden door de hormonen.
  Moderator maandag 4 oktober 2010 @ 14:22:10 #184
155227 crew  Guppy
dus
pi_87168753
Mensen, het is dierendag! Commerciele bullshit natuurlijk, maar wij zijn vrij van het werk net na de vakantie, en zijn dus naar de dierenwinkels getogen :')

We hebben de handjes flink laten wapperen, en hebben een nieuwe kooi voor Molly en Boelie gekocht. Niet dat de oude niet meer functioneerde hoor. Sterker nog, die is prachtig en ik baal ervan dat we m vervangen. Maar dat ge-etter met een scheiding in het hok, we zijn het een beetje zat. Niet dat het altijd nodig is, want 80% van de tijd vinden ze elkaar helemaal lief. Maar soms hebben ze gewoon even genoeg van elkaar. Een soort haat-liefde verhouding, lijkt het. Met de nadruk op liefde, dat dan weer wel. En op zich is het plaatsen van het IJzeren Gordijn geen probleem, binnen een minuut zit die scheiding erin. Maar op die manier blijft er per konijn niet veel leefruimte meer over. En als wij een dag werken zijn, wil dat zeggen dat ze toch zo'n paar uur op dat kleine stukje moeten zitten.

Omdat (één van de twee) konijnen weg geen optie is, moest er dus een ander hok komen. En dan bij voorkeur een hok wat makkelijk te scheiden is (voor het geval dat) en waarbij er bij scheiding genoeg leefruimte overblijft per konijn.

Een dubbeldeks hok was de beste oplossing. Dus wij, hup, de auto in, en naar diverse dierenwinkels gereden. Nergens geslaagd natuurlijk, geen winkel die een fatsoenlijk megahok verkoopt }:| En die verkopers kijken ook stuk voor stuk heel glazig als je ernaar vraagt.

Uiteindelijk naar Jumper Dierensupermarkt gereden, en daar konden ze m bestellen. Zo gezegd, zo gedaan, en vrijdag komt dus het nieuwe hok van Molly en Boelie! Dit is 'm, de Ferplast Rabbit 100 Double:



Ben benieuwd of ze m leuk vinden :D

Overigens hebben we ook een 1,5 kg zak Science Selective gekocht. We willen daarop overstappen, en nu kunnen we het mengen met de laatste halve zak Russel Rabbit die we nog hebben. Vooralsnog hebben ze allebei een brokje geproefd, en ze lijken het lekker te vinden. Nu dus geleidelijk wennen.

En voor dierendag ook een bakje knaagdierengras gehaald, voor zowel Molly en Boelie als de twee cavia's die hier ook wonen. Alleen hebben ze daar niet zoveel aan, want dat gras moet eerst nog groeien :') Vandaag krijgen ze dus, net als normaal, een lekkere wortel met loof
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 4 oktober 2010 @ 17:22:26 #185
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_87175518
lekker hok guppy ! *O* kunnen ze lekker zelf bepalen waar ze gaan liggen, als ze mekaar ff zat zijn hebben ze allebei een eigen verdieping ^O^

Hier ook dierendag voor de knijntjes, eerst hok lekker uitgebaggerd, en toen een tunneltje cadeau gedaan :')



hey wat is dat ?


Geinig, maar wat doet het ?


Eerst maar even eten :Y)


:7

Hij is goedgekeurd
nee de hond is niet aangevreten die is in de rui :')
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  maandag 4 oktober 2010 @ 17:42:08 #186
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87176146
quote:
Op zondag 3 oktober 2010 22:27 schreef Chemiu het volgende:

[..]

Ik denk niet dat die van mij snapt waar een toiletbak voor is. Hij poept en plast ook zijn hele hok onder (kan dus iedere 2 dagen het hok compleet verschonen). Mijn 'gooi de dropjes en plasjes in de toiletbak' werkt nog niet echt tot nu toe.
Wat ik bij Loki heb gedaan, gewoon continu elk poepje en plasje in zijn hok, in het bakje geschept. Elke keer herhalen en uiteindelijk had hij het bij mij door. Na 2 weken. Nu doet hij het alleen in het toiletje, zelfs niet op mijn bed of schoot al hou ik m daar bijna een uur. Hij rent dan gewoon zn kooi in en gaat daarop zitten.
pi_87182608
ik denk dat wij gewoon een reuze intilligent konijn hebben. Hoewel wij in het begin ook moeite hadden om Urkel netjes op zijn plee te laten zitten, heeft hij het uiteindelijk zichzelf aangeleerd. uiteindelijk afgelopen winter heeft hij hetzichzelf ook weer afgeleerd, van het voorjaar was de tuin 1 grote keutel binnenplaats. wel balen, maar goed, even iedere dag de bezem erdoor is geen punt natuurlijk. sinds een tijdje hebben we een konijntje erbij gehaald, die hebben we buiten een groot hok gegeven, en die doet bijna alles in dat hok. Urkel doet dat inmiddels ook (raar beest :) )
Juultje (nu een maand of 2 hier) is ook best slim, die weet ook gewoon dat binnen keutelen alleen mag in de kooi die bij ons in de keuken staat.

ik denk dat wil je een konijntje een beetje zindelijk krijgen regelmaat en een eigen plek geven heel belangrijk is. als je ze in het begin 'opsluit' in hun kooi en langzaam de ruimte waarin ze mogen spelen rennen springen vergroot zullen ze voor hun behoefte toch heel vaak terug keren naar de plek waar het allemaal begon!! omdat ze weten dat dat 'thuis' is. (denk ik)
Sla niet, Prei wel
pi_87182792
flo is trouwens echt een schatje!!!!!

voor dierendag hebben ze van ons een weide bol gehad.... die is al bijna op ook :)
zoon slang is ook ontzettend grappig!! wij hebben een stuk buis liggen hier, daar gaan ze wel eens doorheen, maar omdat ze achter het huis hier nogal de ruimte hebben lopen ze er liever omheen -O-

maar ach :) als ze er een keer doorheen duiken vind ik dat prachtig om te zien :) en dan is het toch gewoon weer *O*
Sla niet, Prei wel
  Moderator woensdag 6 oktober 2010 @ 18:24:06 #189
155227 crew  Guppy
dus
pi_87254962
Molly is, euh, op
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 6 oktober 2010 @ 19:43:53 #190
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_87258010
Ah, daar heeft Dot ook last van :+



Porch Monkey 4 Life!
  woensdag 6 oktober 2010 @ 20:17:43 #191
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_87259445
oh vreselijk als ze zo gaan liggen, afentoe storm ik nog naar buiten omdat Steph weer zo raar ligt :') Hij weer een halve hartverlamming van mij, hij was net zo fijn aan het dromen :')
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator donderdag 7 oktober 2010 @ 07:10:49 #192
155227 crew  Guppy
dus
pi_87272774
Hahaha , die Dot kan er ook wat van. Hoe is het nu met haar?

En in het begin dacht ik ook, WTF! Tommie liet zich echt op z'n zij vallen, a true bunny flop zeg maar, zoals je ze ook op youtube ziet. Molly doet dat trouwens ook, gewoon, plof :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 7 oktober 2010 @ 07:33:26 #193
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87272895
en ik maar denken dat ik een gestoord konijn heb! Dat neerploffen is dus blijkbaar iets konijn-eigens :p
pi_87272972
Nijn doet dat de laatste dagen dus ook continu, ik schik echt weer iedere keer als ik hem ergens zie liggen want hij doet het ook nog eens op de meest vreemde plaatsen.
  Moderator donderdag 7 oktober 2010 @ 07:59:19 #195
155227 crew  Guppy
dus
pi_87273041
Het heet 'bunny flop', zoek maar eens op youtube :) En het is een teken van extreem relaxed en op z'n gemak voelen. Alleen maar goed dus :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87273080
Ja ik weet het, maar toch blijf ik het doodeng vinden om te zien ;).
  Moderator donderdag 7 oktober 2010 @ 08:03:56 #197
155227 crew  Guppy
dus
pi_87273089
In het begin vond ik dat ook, maar het is ook wel errug schattig :D

[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!fotograaf donderdag 7 oktober 2010 @ 12:24:07 #198
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_87280579
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 08:03 schreef douche-eendje het volgende:
Ja ik weet het, maar toch blijf ik het doodeng vinden om te zien ;).
Ja ik schrik ook iedere keer weer :@. Flo gaat vaak zelfs helemaal op zn rug liggen, pootjes in de lucht, ogen open ... hij kan veel te goed een dood konijn nadoen :'). Dat filmpje is wel schattig :P.

En hij verkleurt :o. Hij was eerst helemaal grijs/bruin, en nu begint zn borst steeds lichter te worden. Nog even en hij krijgt een echte hollandertekening.
  Moderator donderdag 7 oktober 2010 @ 14:40:40 #199
155227 crew  Guppy
dus
pi_87285063
Konijnen kunnen inderdaad een beetje verkleuren. Mijn vorige konijntje Tommie was een beetje bruinig grijs toen we 'm kregen, en was aan het einde echt blauw grijs, heel mooi. Bij Molly en Boelie is het trouwens minder goed te zien denk ik, met al die kleuren die ze hebben.

Hier trouwens het dierendag kado van ze, dat is nog aan het groeien :)



Het andere kado, het nieuwe hok met twee verdiepingen, komt als het goed is morgen. Spannend hoor, ik ben heel benieuwd wat ze ervan vinden. Straks durven ze dat trapje niet of op af :')

Trouwens, we hebben dat nieuwe hok besteld omdat we het IJzeren Gordijn niet meer wilden gebruiken en zo. Sinds we het hok in bestelling hebben staan, is het IJzeren Gordijn er niet meer aan te pas gekomen, en is alles koek en ei tussen de twee :') Assholes

Setje oren




[ Bericht 15% gewijzigd door Guppy op 07-10-2010 16:23:19 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87299696
bunnyflops zijn top :)

mooie foto;s trouwens guppyfriend.... ze zien er inderdaad lekker vredig uit!!! misschien wel voor niets die dubbeldekker besteld :) :P
Sla niet, Prei wel
  donderdag 7 oktober 2010 @ 20:58:44 #201
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_87300565
Met Dot ging het goed, wond was weer genezen en vacht begon terug te groeien. Totdat mevrouw besloten had dat de huid daarnaast eens aan een goede hap-beurt toe was, ergens in de nacht. In de ochtend was ze weer heel fanatiek bezig met dwangmatig wassen van die plek, huid kapot maar nog niet aan het bloeden gelukkig. Sinds het weekend heeft ze weer in haar rompertje gezeten, om d'r tegen zichzelf te beschermen. Gistermiddag/avond zonder, leek goed te gaan. Maar gisteravond ineens toch weer fanatiek bezig om de (dikke en harde) korst eraf te trekken (letterlijk, hard!). Dus, vannacht en overdag weer rompertje aan. Inmiddels zit ze weer zonder en lijkt ze eraf te blijven. Meestal als 't eenmaal richting genezen gaat dan laat ze het met rust, tot de volgende keer... :(

[ Bericht 0% gewijzigd door oCe op 07-10-2010 21:07:10 ]
Porch Monkey 4 Life!
  donderdag 7 oktober 2010 @ 21:03:50 #202
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_87300848
@guppyfriend: volgens mij heb jij trouwens familie van onze Hummel in huis, lijkt echt sprekend!

Foto van ze samen, in hun kartonnen verhuisdoos lekker met een stukje appel bezig:



En samen in de tuin, Dot zelfs nog zonder toegetakelde borst/wam:



[ Bericht 23% gewijzigd door oCe op 07-10-2010 21:09:47 ]
Porch Monkey 4 Life!
  donderdag 7 oktober 2010 @ 21:33:46 #203
100476 Parkinson_XTC
Ripper is a gangster
pi_87302363
ziehier, konijnenliefhebbers, ...
two rabbits, two cups:

http://www.wimp.com/tworabbits/
-= http://moontroop.tumblr.com =-
Monkey on the car
  Moderator vrijdag 8 oktober 2010 @ 07:14:22 #204
155227 crew  Guppy
dus
pi_87312257
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 20:41 schreef dE_Danoontjepower het volgende:
mooie foto;s trouwens guppyfriend.... ze zien er inderdaad lekker vredig uit!!! misschien wel voor niets die dubbeldekker besteld :) :P
Ja, zul je net zien hè :P

Nee, ik vermoed van niet. De vorige keer ging het ook weer even een weekje of wat goed, en toen ineens weer mis. We zijn nu natuurlijk ook de hele week thuis, omdat we nog even vakantie hebben, en ze lopen dus ook non stop los. Ze hebben dus ook weinig tijd om naar elkaar te zitten etteren.

Op het logeeradres hebben ze wel flink huis gehouden helaas. En dat is nog maar een weekje geleden, dus ik denk dat we er wel goed aan doen :) Daarnaast denk ik dat ze de extra ruimte wel kunnen gebruiken.

quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 20:58 schreef oCe het volgende:
Met Dot ging het goed, wond was weer genezen en vacht begon terug te groeien. Totdat mevrouw besloten had dat de huid daarnaast eens aan een goede hap-beurt toe was, ergens in de nacht. In de ochtend was ze weer heel fanatiek bezig met dwangmatig wassen van die plek, huid kapot maar nog niet aan het bloeden gelukkig. Sinds het weekend heeft ze weer in haar rompertje gezeten, om d'r tegen zichzelf te beschermen. Gistermiddag/avond zonder, leek goed te gaan. Maar gisteravond ineens toch weer fanatiek bezig om de (dikke en harde) korst eraf te trekken (letterlijk, hard!). Dus, vannacht en overdag weer rompertje aan. Inmiddels zit ze weer zonder en lijkt ze eraf te blijven. Meestal als 't eenmaal richting genezen gaat dan laat ze het met rust, tot de volgende keer... :(
Hè, en het ging zo goed... Wat raar dat je er toch geen vinger op kunt leggen wat het nou zou kunnen zijn... Gelukkig biedt het rompertje nog enige uitkomst, maar het moet wel heel naar zijn om haar zo te zien...

Hummel is inderdaad echt een Molly, hahaha! Wat grappig, die gelijkenis. Ze heeft ook echt een donker en een licht pootje, net als Hummel :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator vrijdag 8 oktober 2010 @ 14:18:51 #205
155227 crew  Guppy
dus
pi_87322482
Het nieuwe hok is er! :D

Het is een mooi hok, maar Molly en Boelie zijn nog niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten. Ze snappen het trapje nog niet, maar zijn er wel nieuwsgierig naar. Voorlopig voorzien we beide etages maar even van alle gemakken, en dan laten we ze er rustig aan wennen. Op dit moment zitten ze allebei boven, daar hebben we ze er ook in gezet.

Hoe hebben jullie je konijnen gewend aan een trapje? Of is dat vanzelf gegaan?

Foto's volgen natuurlijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87322538
Ik heb geen trapje, heb een hok met 1 verdieping. Er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die geen trapje gebruiken omdat het niet prettig is voor de konijnen en het redelijk veel ruimte inneemt, zij hebben zoiets in de kooi zitten:
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 15:56:14 #207
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87325859
Ik heb inderdaad ook zo´n plateautje in mijn dubbele binnenkooi en ik vind het veel handiger dan een trapje :) het neemt een stuk minder ruimte in beslag en het is ook makkelijker met het indelen van de kooi. Ik merk wel dat het plateautje een beetje doorbuigt als mijn konijnen (te grote dwerg en middenslag) erop springen, dus hij is minder geschikt voor vetzakken ;)
  Moderator vrijdag 8 oktober 2010 @ 18:24:56 #208
155227 crew  Guppy
dus
pi_87330563
Wil je eens een foto maken van hoe het dan bij jou zit? Ik kan me er in mijn eigen kooi niet echt een voorstelling van maken :@

Overigens is Molly al bijna van boven naar beneden geweest. We hebben wat extra ribbels op het trapje getimmerd, voor extra grip.

- edit - jaa, Boelie is, gelokt met een worteltje, naar boven gelopen. Zelfstandig! *O*

[ Bericht 21% gewijzigd door Guppy op 08-10-2010 18:49:08 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 19:33:29 #209
12863 oCe
-I am Jack's wasted life
pi_87332817
Het trapje hier (ook een 'dubbeldekker-hok' zoals Guppyfriend, maar dan met een wat minder stijle trap) was een kwestie van even een tip geven door ze erop te zetten, te lokken met wat lekkers, etc. Hadden ze vrij snel door, net als de gewone trap hier in huis trouwens ;) Vinden ze trouwens leuk, omhoog en omlaag racen.

Dot sinds gisteravond zonder rompertje, tot dusver laat ze de wond (op wat normaal wassen na) met rust. Dus so far so good weer :)

@Guppyfriend: als je ze bij elkaar weg wil houden, maak je dan tijdelijk het gat voor de trap dicht oid?
Porch Monkey 4 Life!
  Moderator zaterdag 9 oktober 2010 @ 08:38:43 #210
155227 crew  Guppy
dus
pi_87349676
Dat was wel het idee ja :) Dat blijft er per konijn genoeg ruimte over, en het is ook een stuk makkelijker dan dat gehannes met trekbandjes en zo.

Boelie heeft, met een beetje lokken, het trapje al aardig door. Molly volgt vast wel :Y Tot nu toe lijken ze wel tevreden te zijn, al merk je ook wel dat ze hun oude huisje een beetje missen. Alles is toch anders en zo.

Fijn dat Dot weer zonder rompertje is, ik hoop dat ze het lang volhoud nu!

De nieuwe speelbal is hier een hit *O* Het ding vliegt door het hok en er wordt ook vrolijk aan geknaagd. Er zit een belletje in, dus dat is reuze tof natuurlijk (behalve voor mij). Maar ze zijn er zo blij mee:



Overigens is hier nog iets waar ze fan van zijn:


Eigenlijk voor katten, vandaar de vissen erop :') Later ontdekte ik in een andere winkel dat je ze ook voor konijnen hebt, met worteltjes erop. Nou ja, dit gaat ook.

Het is lekker weer vandaag, dus de nijnen mogen daar ook even van genieten. Met z'n tweeen op het balkon


Wat doe jij nou?


Nijnevoetjes!


[ Bericht 17% gewijzigd door Guppy op 09-10-2010 12:16:04 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  Moderator zaterdag 9 oktober 2010 @ 15:46:52 #211
155227 crew  Guppy
dus
pi_87357630
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87358067
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 21:33 schreef Parkinson_XTC het volgende:
ziehier, konijnenliefhebbers, ...
two rabbits, two cups:

http://www.wimp.com/tworabbits/
wat gaan hun neusjes te keer zeg, lijken net wel mondjes die wat afkleppen met elkaar :-P
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_87362978
Het konijnenhok moet verkocht worden bij me opa aangezien het teveel werk is voor hem. Het probleem is nu dat mijn konijn ook weg moet. Maar ik wil hem niet aan zomaar iemand mee geven aangezien hij al 14 jaar oud is en eigenlijk nog voor zijn leeftijd best levendig is en hij gewoon het aller beste verdiend in zijn laatste dagen wil ik hem ook aan iemand geven die hem kan verwennen. ;( Weten jullie een goede oplossing?
All good things are wild and free.
  Moderator zaterdag 9 oktober 2010 @ 19:51:04 #214
155227 crew  Guppy
dus
pi_87363523
Wat erg...

Kun je hem niet zolang thuis houden, in een binnenhok? Zoveel werk is het niet om één konijn te houden, en dan kan hij toch zijn laatste dagen bij je slijten.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87363624
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 19:51 schreef Guppyfriend het volgende:
Wat erg...

Kun je hem niet zolang thuis houden, in een binnenhok? Zoveel werk is het niet om één konijn te houden, en dan kan hij toch zijn laatste dagen bij je slijten.
Nee ik mag hier geen huisdieren houden van mijn huisbaas. ;( En het probleem is dat ik ook niet weet wanneer hij dood gaat, de laatste winters heeft hij het al erg moeilijk door zijn leeftijd maar hij word zo verwend dat het misschien ook nog wel 2 jaar kan duren.
All good things are wild and free.
  Moderator zaterdag 9 oktober 2010 @ 19:57:19 #216
155227 crew  Guppy
dus
pi_87363702
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 19:54 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Nee ik mag hier geen huisdieren houden van mijn huisbaas. ;( En het probleem is dat ik ook niet weet wanneer hij dood gaat, de laatste winters heeft hij het al erg moeilijk door zijn leeftijd maar hij word zo verwend dat het misschien ook nog wel 2 jaar kan duren.
Shit... En heb je vrienden/bekenden waar ie eventueel terecht kan? Dan is hij in ieder geval niet bij mensen die je niet kent.
En mag een buitenhok ook niet van je huisbaas, of heb je geen tuintje?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87364515
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 19:57 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Shit... En heb je vrienden/bekenden waar ie eventueel terecht kan? Dan is hij in ieder geval niet bij mensen die je niet kent.
En mag een buitenhok ook niet van je huisbaas, of heb je geen tuintje?
Nee niemand die hem kan houden helaas, heb alles al geprobeerd. :( En ik heb geen balkon en geen tuin. :{
All good things are wild and free.
  Moderator zaterdag 9 oktober 2010 @ 20:30:13 #218
155227 crew  Guppy
dus
pi_87364640
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 20:24 schreef tliciouz het volgende:

[..]

Nee niemand die hem kan houden helaas, heb alles al geprobeerd. :( En ik heb geen balkon en geen tuin. :{
Zou ie ook niet bij je opa mogen blijven dan? Eén konijn is minder werk dan een hele flat vol?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!fotograaf zondag 10 oktober 2010 @ 12:07:21 #219
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_87380191
Zo'n dubbeldekker hok is wel heel erg vet en handig :P.

Flory kan zelf uit zn hok springen. Dat wist ik al wel, maar hij is blijkbaar gisteravond op eigen houtje mijn woonkamer gaan verkennen (normaal springt ie alleen met mij in de buurt) en hij heeft al een internetkabel aangeknaagd ;(. Er is een draadje door, er mist een stukje plastic en ik hoop maar dat ie daar niet ziek van gaat worden. En hoop ook dat de kabel nog werkt :P. Hok niet meer open zonder toezicht dus.
  Moderator zondag 10 oktober 2010 @ 12:24:04 #220
155227 crew  Guppy
dus
pi_87380677
En kabels wegwerken :Y Bij de bouwmarkt kun je van die kabelgootjes kopen, daar kun je je kabels instoppen en dan kan je konijn er niet meer bij. Nu is het een internetkabel, volgende keer een kabel waar altijd 220v opstaat. Goed oppassen dus!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  FOK!fotograaf zondag 10 oktober 2010 @ 21:43:01 #221
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_87398984
quote:
Op zondag 10 oktober 2010 12:24 schreef Guppyfriend het volgende:
En kabels wegwerken :Y Bij de bouwmarkt kun je van die kabelgootjes kopen, daar kun je je kabels instoppen en dan kan je konijn er niet meer bij. Nu is het een internetkabel, volgende keer een kabel waar altijd 220v opstaat. Goed oppassen dus!
Ja dat ging ik sowieso nog doen voor als ie zonder toezicht los mag.

Hoeveel hoort een (dwerg)konijn eigenlijk te wegen met 8-9 weken? Flo is nu al 690 gram :o. Ben ik hem aan het vetmesten of hoort dat zo? :@ (hij was 495 toen hij 2 weken geleden hier kwam).
  zondag 10 oktober 2010 @ 21:45:14 #222
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87399101
Wat een lieve konijntjes :D!!

Ik heb besloten dat ik, zodra ik een vaste baan krijg voor Loki een vriendinnetje ga zorgen.
Dan kan ik de castratie betalen en een grotere kooi. Ga wss dan naar konijnenopvang Franky
in Eindhoven omdat ze daar ook helpen met koppelen en zo. Daarnaast zijn ze erg streng op nazorg nadat
de konijntjes geplaatst zijn en dat vind ik wel belangrijk.

Net even met Loki op bed tv gekeken, wat is het toch een schatje.
Pic:

  zondag 10 oktober 2010 @ 22:47:28 #223
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87402276
Zo ziet mijn hok eruit met plateau:
  maandag 11 oktober 2010 @ 00:51:54 #224
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87406342
Oh, wat een geweldige foto's weer! O+ Dot en vriendje, en de bips/pootjes van Molly of Boelie (weet niet wie wie is :P), Loki is ook flink gegroeid :o leuke snuit heeft ie! En het nijn van Morgane lijkt erg op Loki? :o Grappige foto wel, echt een "OHAI"-moment :D

Tevens: Guppy, waar heb jij dat twee verdiepingen hok vandaan? O-) Ik wil er denk ik ook zo één voor Tamina en een toekomstig vriendje.
En Morgane, is die van jou ook twee verdiepingen? Springt ie dan zelf van dat plateau op de volgende verdieping? :o
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  maandag 11 oktober 2010 @ 09:19:30 #225
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87409278
Na wat lokken met snoepjes had ze door hoe het werkt ja, inmiddels schiet ze naar boven en weer terug. Bij Floris heeft het een paar dagen geduurd, hij durfde wel naar boven maar niet meer terug. Gevalletje hoogtevrees denk ik :+

Mijn Fiona lijkt inderdaad heel erg op Loki, was ons al eerder opgevallen. Echt grappig!
  Moderator maandag 11 oktober 2010 @ 09:51:38 #226
155227 crew  Guppy
dus
pi_87409862
@Morgane, ziet er mooi uit :) Lijkt me een goede oplossing. Ware het niet dat Molly en Boelie inmiddels allebei zelfstandig van boven naar onder gaan over het trapje. Zelfstandig. Dus ik denk dat ik het voorlopig maar even zo laat. Of in ieder geval totdat ze het trapje gesloopt hebben. Het ding is van hout en daar kun je aan knagen :Y

@Maria, de mijne komt van de Jumper. Daar hebben ze hem voor me besteld, omdat ze hem niet op voorraad hebben. We wilden per se die ene van Ferplast, en tja, dan krijg je dat :')

Overigens zitten Molly en Boellie vandaag voor het eerst sinds tijden zonder scheiding bij elkaar terwijl we niet thuis zijn. Vanmorgen waren ze heel even achter elkaar aan aan het racen, maar door de extra ruimte in het hok, hebben ze ook meer plek om elkaar te ontlopen. Ze racen dus ook allebei van boven naar beneden nu.
Ik heb ze dus maar het voordeel van de twijfel gegeven, want 5 min na het race partijtje zaten ze elkaar weer te likken. Ben benieuwd hoe het gaat nu.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 11 oktober 2010 @ 22:47:10 #227
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87439724
Ja Loki is inderdaad een heel meneertje geworden, geloof dat hij laatst bij de dierenarts nu 1,5 kg woog.
Hij is in ieder geval wat volwassener geworden, nu zijn streken nog (zoals kooi knagen om 4 u !!! snachts. ugh)
En ja hij lijkt inderdaad heel erg op Fiona, alleen dan de mannelijke versie :P

@ Guppy, hoeveel heb je voor die kooi betaald als ik mag vragen?
@ Morgane, wat voor ondergrond gebruik je eigenlijk, geen zaagsel wel?
Ik heb nu zelf zaagsel maar vind dat zo'n troep eigelijk, maar hoorde dat stro ook niet zo goed was dus ben eigenlijk aan het kijken wat wel goed is en niet zo snel stinkt en plakt (bij plasjes)
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 08:10:44 #228
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87446942
Ik had er tapijttegels in liggen :) alleen nu Floris nog niet helemaal zindelijk is heb ik ze eruit gehaald en liggen ze gewoon op de plastic bodem, gaat prima! Er ligt wel een handdoekje in en nog 1 tapijttegel boven.
In het toiletje gebruik ik houten kattenbakkorels, die zijn echt heel fijn!
  Moderator dinsdag 12 oktober 2010 @ 10:48:36 #229
155227 crew  Guppy
dus
pi_87449970
@silent_scream, wij hebben er ¤ 154,40 voor betaald. Als je goed zoekt, kun je hem wel goedkoper vinden, we zagen hem later ook voor ¤ 120,- bij een webwinkel. Maar goed, wij wilden 'm af kunnen halen, omdat we anders thuis thuis zijn voor de postbode. En een hok bij een webwinkel, nee, dan ga ik liever naar een echte winkel.

En wat misschien ook wat voor je is, is hennepstrooisel. Wij hebben Hemparade, dat kopen we bij de Welkoop. Goed spul, plakt niet, stoft bijna niet en gaat ook niet snel stinken.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 10:54:30 #230
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_87450134
Ik heb mijn dubbele binnenkooi (120cm breed) besteld bij Kooiengigant: http://kooiengigant.nl/pr(...)5_55&products_id=433 Inclusief verzendkosten was het 76 euro volgens mij.
Ik heb 'm eerst in de winkel bekeken (Jumper) en toen online besteld. Service en levertijd was prima :)

[ Bericht 5% gewijzigd door morgane op 12-10-2010 10:59:39 ]
  Moderator dinsdag 12 oktober 2010 @ 13:15:35 #231
155227 crew  Guppy
dus
pi_87454234
Die hadden ze nu niet op voorraad bij Jumper. Sowieso helemaal geen dubbele op dit moment. Wel de Ferplast Rabbit 160 (kwijl!). Wat een gaaf hok is dat! Maar goed, we wisten toch al wat we wilden, vandaar dat we 'm gewoon hebben laten bestellen.

Molly en Boelie hebben het trapje trouwens helemaal door :Y Naar boven, naar beneden, ze draaien hun pootje er niet meer voor om en ze lijken het zelfs leuk te vinden, hihihi. Ik ben wel blij dat het een stevige kooi is, want ze proberen ook binkies te maken in de kooi, hahaha!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87460066
Mooi hoor, die dubbele hokken allemaal. Jinty heeft een 1,20 hok van 1 verdieping. Ik zou graag een grotere hebben maar hij mag zo veel los rond rennen dat mjin vriend dit hok voorlopig goed genoeg vindt.

Ik plaatste 20 augustus een post dat Jinty haakjes aan zijn kiezen had die onder narcose verwijderd zijn. Het ging enkele weken prima en hij at zelfs weer wat hooi!
1,5 week geleden begon hij toch weer moeilijker te eten. Het begon met weer geen hooi eten en daarna liet hij zijn groenvoer ook nog staan.
Vrijdagavond at hij zelfs zijn brokjes niet meer en toen gingen er toch wat belletjes rinkelen. We hebben hem toen een beetje kunnen laten eten door zijn peterseliebel en wat gedroogd fruit te geven en zaterdagochtend wilden we meteen naar de dierenarts gaan.
Maar in die nacht is hij toch weer brokjes gaan eten. We hebben de dierenarts toen maar afgewacht. Diezelfde dag is hij ook weer groenvoer gaan eten en goed gaan drinken. Alleen hooi bleef een probleem.

Ik heb de afgelopen tijd zoveerl hooi gekocht. Iedere dierenwinkel uit de omgeving heb ik gehad, ik heb allerlei soorten hooi van Zooplus en THE gekocht maar geen van allen at hij.
Vorige week kocht ik yoghurt bij de boederijwinkel in het dorp en toen zag ik een blaadje hangen waarop stond 'baal hooi, 5 euro'. Ik nam hem maar eens mee om te proberen en het is echt veeeeel!! Het is niet eens te tillen, zo zwaar.
Thuis heb ik hem wat gegeven en hij begon te snuffelen en jawel hoor, hij eet!! *O* Alle dure soorten hooi moet hij niet, maar het meest goedkope hooi dat ik ooit gekocht heb eet hij!!

Zaterdag moet Jinty weer voor controle en vaccinaties naar de dierenarts en dan laten we zijn kiezen maar weer nakijken. Vooralsnog gaat het ineens heel goed. Maar waar die dag niet eten toen vandaan kwam???
E.
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 22:33:07 #233
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87476831
Nog een vraagje,
Mijn Loki is nogal een knaagertje en zo, dus moet m altijd in de gaten houden als hij buiten zijn kooi is.
Nu ging ik opzoeken of je een konijn ook kan corrigeren of straffen.
Nu lees ik op internet zo veel verschillende verhalen, de een zegt dat ik hard nee moet roepen en zijn naam.
Op een andere site staat dat je hem dan in zijn nekvel moet pakken, wat mij niet zo goed lijkt eerlijk gezegd.
En weer anderen geven m een tikje op zijn kont op neusje.

Wat is nu de beste methode want Loki heeft best wel veel last van vervelende knaaggewoontes (voorbeeld om 4 u snachts aan zijn tralies)?
  Moderator woensdag 13 oktober 2010 @ 09:32:21 #234
155227 crew  Guppy
dus
pi_87486598
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 22:33 schreef silent_scream1 het volgende:
Nog een vraagje,
Mijn Loki is nogal een knaagertje en zo, dus moet m altijd in de gaten houden als hij buiten zijn kooi is.
Nu ging ik opzoeken of je een konijn ook kan corrigeren of straffen.
Nu lees ik op internet zo veel verschillende verhalen, de een zegt dat ik hard nee moet roepen en zijn naam.
Op een andere site staat dat je hem dan in zijn nekvel moet pakken, wat mij niet zo goed lijkt eerlijk gezegd.
En weer anderen geven m een tikje op zijn kont op neusje.

Wat is nu de beste methode want Loki heeft best wel veel last van vervelende knaaggewoontes (voorbeeld om 4 u snachts aan zijn tralies)?
Plantenspuit. Gewoon midden in z'n gezicht spuiten als ie aan de tralies bijt. Hard geluid maken (bijvoorbeeld in je handen klappen) kan ook, maar mijn ervaring is dat de spuit echt het meest effectief is.

NOOIT een tik geven, Loki kan daar heel bang van worden, wat zich weer uit in agressie.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87488243
Ik heb met Famke 't zelfde probleem. Ik probeer haar ook zoveel mogelijk spul te geven om wel aan te knagen. Maar ze vindt kabels en tassen veel lekkerder.

Heb net al 'n scheut water over haar heengegooid, ze schrok zich dood en zit nu zielig te doen onder de bank ;(
Maar misschien helpt 't! :D
  Moderator woensdag 13 oktober 2010 @ 11:09:28 #236
155227 crew  Guppy
dus
pi_87488978
_O- hahaha!

Als je bij de Blokker of zo een plantenspuit haalt, kun je het iets subtieler doen :D Maar goed, wellicht helpt niet (niet meteen hoor, maar ze krijgen het snel genoeg door)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 13 oktober 2010 @ 11:30:39 #237
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_87489672
Plantenspuit helpt (helaas) niet altijd. Onze Hummel is echt een krengetje. Die knaagt echt overal aan als ze de kans krijgt. En een plantenspuit helpt dus niet. Interesseert haar helemaal niets dat ze nat wordt. Tijdje geleden hebben we haar echt zo nat gespoten dat we zoiets hadden van "nou moet ze wel stoppen". Water droop er vanaf. Mooi niet dus, gewoon door blijven gaan. -O-

Ze heeft dus ook ontzettend veel spul om op te knagen: takjes, boomschors, gouden gids, dozen, toiletrolletjes etc etc. om maar de voorkomen dat ze aan de tafelpoten en stoelen gaat knagen maar zelfs dat is niet altijd genoeg. Dan is er nog maar 1 manier om haar te laten stoppen: haar wegjagen/wegduwen waar ze op dat moment zit.
  Moderator woensdag 13 oktober 2010 @ 14:11:26 #238
155227 crew  Guppy
dus
pi_87494885
Die eigenwijzerds heb je er ook bijzitten inderdaad. Ik heb zelf nog nooit een plantenspuit gebruikt, maar hoor er wel goede verhalen over. Tenzij je konijn zich niks aantrekt van water natuurlijk.


En als ze erg boos op je worden, kun je het altijd nog goedmaken met een hare dryer :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:30:54 #239
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_87502201
haha, nja wat ik nu meestal doe, is omdat ik mijn kabel nog niet heb weggewerkt, Loki op mijn bed zetten.
Ik ben er dan zelf wel bij. Maar soms gaat ie in mijn bed knagen en wat ik dan doe is dat ik dan op het bed sla of aan de dekens ga trekken. Meestal houdt ie dan wel op maar pas na 20 x of zo.
  FOK!fotograaf woensdag 13 oktober 2010 @ 18:26:08 #240
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_87503960
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 09:32 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Plantenspuit. Gewoon midden in z'n gezicht spuiten als ie aan de tralies bijt. Hard geluid maken (bijvoorbeeld in je handen klappen) kan ook, maar mijn ervaring is dat de spuit echt het meest effectief is.

NOOIT een tik geven, Loki kan daar heel bang van worden, wat zich weer uit in agressie.
Bij Flory blaas ik altijd op zn kop als ie op schoot zit en begint te knagen aan mn kleren/handdoek. Dat werkt meestal wel. En anders klappen naast zn koppie. Maar heb toevallig vandaag een plantenspuit gekocht om hem dingen af te leren terwijl hij door de kamer hobbelt :P.
pi_87504175
Hier heb ik dingen afgeleerd door in mn handen te klappen, werkt prima aangezien ik niet zo goed ben in richten met een plantenspuit :')
  Moderator donderdag 14 oktober 2010 @ 11:08:50 #242
155227 crew  Guppy
dus
pi_87526433
Hooiiii!


Oh, en O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87529511
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 14:11 schreef Guppyfriend het volgende:
En als ze erg boos op je worden, kun je het altijd nog goedmaken met een hare dryer :D
[ afbeelding ]
is dat een mini-konijn? })
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  donderdag 14 oktober 2010 @ 16:05:54 #244
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87536509
Stamper en Bambi! :D

En dat harige konijn met die droger _O-

Angora konijnen zijn sowieso geniaal, zie hier! O+

Dat moet wel een rotwerk zijn om te onderhouden :')
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87536649
Angorakonijnen zijn op zich wel goed te onderhouden, mits je de vacht wekelijks goed verzorgd en de juiste bodembedekking gebruikt. Als je dat niet doet, drama! Tijd geleden in de opvang 2 zwaar verwaarloosde angora's geprobeerd te ontdoen van de klitten, na 2 uur heb ik het opgegeven en zijn ze onder narcose bij een dierenarts geschoren.
  Moderator donderdag 14 oktober 2010 @ 16:27:12 #246
155227 crew  Guppy
dus
pi_87537316
Het zou in ieder geval niks voor mij zijn!

Ik heb wel twee langharige cavia's, maar die knip ik eens in de zoveel tijd helemaal kort _O-
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 14 oktober 2010 @ 17:14:17 #247
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87539154
Het ziet er wel superknuffelig uit O+

Maarja, Tamina als half voskonijntje heeft ook al snel genoeg allemaal meuk in d'r bipshaar/wolboek hangen, en als ik me bedenk hoe lang ik soms bezig ben haar schoon te plukken denk ik: nehh :')
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87540837
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 17:14 schreef MariaEtcetera het volgende:
Het ziet er wel superknuffelig uit O+

Maarja, Tamina als half voskonijntje heeft ook al snel genoeg allemaal meuk in d'r bipshaar/wolboek hangen, en als ik me bedenk hoe lang ik soms bezig ben haar schoon te plukken denk ik: nehh :')
Ik vermoed dat jij een dierenwinkelkonijntje hebt? Een rasecht voskonijn ziet er namelijk zo uit:

Deze hoef je ook vrijwel nooit te borstelen :).
Het verschil tussen de dierenwinkel-langharigen/broodfokkonijnen en langharige konijnen die bij een goede KLN-fokker vandaan komen is immens. De vachten zijn ontzettend verschillend, een langharig konijn kost wat meer tijd dan een kortharig konijn, maar bij een raskonijn zul je geen vachtproblemen hebben mits je de vacht goed verzorgd. Dit komt omdat er streng geselecteerd word bij de dieren op onder andere de vachtstructuur, bij broodfok worden gewoon wat konijnen bij elkaar gemikt in de hoop dat er schattige pluizebolletjes uitkomen. Momenteel zijn er ook aardig wat problemen met de hype van teddy/peking-widders en teddydwergen, dit is een in Nederland nog niet erkend ras, dus iedere idioot kan wat konijnen kopen, geven de kleuren een flashy naam en je krijgt er een stamboom bij als je het konijn koopt, wat in het konijnenwereldje een waardeloos stukje papier is aangezien de ouderdieren toch niet te traceren zijn.
De angora's waar ik het eerder over had waren bijna een half jaar lang niet goed gekamd, dan krijg je vanzelf wel problemen, in een normale situatie zal dat niet zo snel gebeuren.
  donderdag 14 oktober 2010 @ 18:51:41 #249
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_87542338
Ja Tamina komt uit een soort dierenwinkel :Y Daarom noemde ik haar ook een half voskonijntje ;) Tis waarschijnlijk een obscuur mixje met ergens wat harigs erin :D

Maar ze is hartstikke leuk :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_87546291
Dan zal haar vacht ook heel anders zijn :) Kijk maar even onder de spoiler, mocht je het leuk vinden om eens te lezen. Wie weet herken je wel wat dingen!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 17 oktober 2010 @ 20:20:00 #251
130154 BarraCupraCuda
yeah im talking to you!
pi_87643979
Gaat mijn konijn t ooit leuk vinden opgetild te worden?
Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
The only easy day is yesterday
stay frosty
  Moderator zondag 17 oktober 2010 @ 20:59:42 #252
155227 crew  Guppy
dus
pi_87646190
Nee. Sorry. Konijnen zijn prooidieren en associëren oppakken met gevangen worden. Geen pretje, kun je je voorstellen.

Je kunt ze dus het beste zo min mogelijk oppakken, alleen wanneer het echt moet. Wanneer ze bijvoorbeeld van buiten naar binnen moeten, kun je ze beter lokken met iets lekkers, of bijvoorbeeld in een reismand lokken en op die manier verplaatsen. Dan houden ze vaste grond onder de voeten en hebben ze dus niet het idee gevangen te worden.

Hier hadden ze een sunday blues:
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87646788
Gup, hoe gaat het met de 2 in de nieuwe kooi? :)
Ik zag in de agenda van de opvang dat we zaterdag weer wat koppelingen hebben, eindelijk. Dat vind ik toch wel een van de leukste dingen om te doen!
  Moderator zondag 17 oktober 2010 @ 21:15:29 #254
155227 crew  Guppy
dus
pi_87647052
Nou ja, eigenlijk, zoals je ziet :) Zo gaat het de hele tijd.

Natuurlijk durf ik het niet te hard te zeggen, maar alles gaat prima! Ze zitten weer altijd bij elkaar en ook als we aan het werk zijn zitten ze niet meer gescheiden. Het lijkt alsof de extra ruimte de truc is. Ze hebben de trap inmiddels prima door, en kunnen elkaar dus ontlopen als ze het even zat zijn. En we verwennen ze ook heel erg met allerlei speeltjes, zodat ze veel te doen hebben (op de foto liggen er zelfs al 3, zie ik. Beneden ligt nog meer...).

Alleen dat zindelijk worden :') Dat lukt nog niet helemaal, van Boelie's kant...
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_87647119
Veel ruimte kan echt schelen hoor, ik weet niet hoe groot je vorige hok was? Maar juist elkaar af en toe wat ruimte geven is zo belangrijk. Hier zitten ze hooguit 8.5 uur per dag in de kooi van 1m2, de rest van de tijd lopen ze los en hebben ze dus ook een heel stuk meer ruimte.
pi_87888446
Ik ben zo blij. O+ Mijn konijn is samen met de andere nijntjes en de grote kooien terecht gekomen bij een man die een dorpje verderop woont. Ik kan hem altijd zien wanneer ik wil. Pff. O+
All good things are wild and free.
  zaterdag 6 november 2010 @ 14:42:36 #257
222903 monsterd.
fine, beautiful, lovely
pi_88400826
Ik wil jullie voorstellen aan Snoopy:

Fijn, het toilet is omgetoverd tot een sofa:


inclusief wintervachtje:


Helaas zit ik nu momenteel tm januari wegens stage in het buitenland en is snoopy in Nederland achtergebleven. Ik wilde haar eerst meenemen, maar het was echt te warm in de auto en wilde het risico eigenlijk niet nemen. Dus tot die tijd passen mijn ouders op haar :)

Ze is nu een half jaartje oud btw!
baby you're not here
but I can feel you there
think I better body up
ooo, it's that magic touch.
  FOK!fotograaf zaterdag 6 november 2010 @ 16:01:50 #258
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88403104
Wat een schatje monsterd O+

Nog een praktisch vraagje, omdat Flory niet veel aanstalte maakt om zindelijk te worden, ligt er nu door zijn hele kooi zaagsel met daaroverheen stro. Maar soms zie ik hem liggen en dan zitten er allemaal zaagselsnippers op zn kop. Kan dat geen kwaad voor zijn ogen?
pi_88416291
Zaagsel kan eerder kwaad voor de lever en de longen dan voor zijn ogen, aangezien het redelijk stoffig is en soms nog wel eens opgegeten kan worden. Bepaalde boomsoorten kunnen bij konijnen levercirrose veroorzaken.
  FOK!fotograaf zaterdag 6 november 2010 @ 22:35:09 #260
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88416395
quote:
1.gif Op zaterdag 6 november 2010 22:31 schreef douche-eendje het volgende:
Zaagsel kan eerder kwaad voor de lever en de longen dan voor zijn ogen, aangezien het redelijk stoffig is en soms nog wel eens opgegeten kan worden. Bepaalde boomsoorten kunnen bij konijnen levercirrose veroorzaken.
:{.Wat kan ik dan wel op de bodem leggen dat goed vocht opneemt?
pi_88416512
Aubiose, vlas, mini-hemp, beukensnippers :).
  Moderator zondag 7 november 2010 @ 08:21:31 #262
155227 crew  Guppy
dus
pi_88424844
Of de houtvezel kattenbakkorrels van de AH. Alleen wel opletten dat ze daar niet van eten. Je zult merken dat het ook scheelt aan stof in je huis
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_88547919
Ik gooi er altijd hempspul erin.

Ik had n vraagje, we willen een maatje bood famke kopen, maar willen dus ook n grotere kooi. Hoe groot moet zo'n kooi zijn en is een kooi met verdiepingen ook wat? Of kunnen konijnen daar niet mee omgaan?
  Moderator woensdag 10 november 2010 @ 11:17:51 #264
155227 crew  Guppy
dus
pi_88548373
Wij hebben sinds kort een kooi met twee verdiepingen, en het duurde even voor ze het doorhadden, maar sindsdien is het ideaal! De twee hebben de ruimte om elkaar te ontwijken, en kunnen ook lekker knus bij elkaar zitten als ze dat willen.

Wij hebben een Ferplast Rabbit 100 Double, top kooi :)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 10 november 2010 @ 16:03:22 #265
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88559364
Net Charlie dood gevonden :'(
de 4e dame dit jaar, dus maar weer even met de DA gebeld of ze dr nog kunnen onderzoeken, bij de vorige was niks te zien, maar daar bellen ze me nog over terug of dat nog kan

Dag klein heksje ;(


-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_88559423
Ach jeetje Nonneke, sterkte! De 4e al dit jaar.... Sectie op overleden huisdieren is mogelijk, via de dierenarts of via de faculteit diergeneeskunde van de UU.
  woensdag 10 november 2010 @ 16:10:23 #267
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88559610
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 16:05 schreef douche-eendje het volgende:
Ach jeetje Nonneke, sterkte! De 4e al dit jaar.... Sectie op overleden huisdieren is mogelijk, via de dierenarts of via de faculteit diergeneeskunde van de UU.
:Y de vorige hebben we ook laten onderzoeken, bij haar was niks te zien. Morgenochtend breng ik dr naar de DA en gaan ze kijken of ze wat kunnen vinden. Misschien dat Steph iets onder de leden heeft waar hij geen last van heeft, maar de dames niet tegenkunnen :?
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 10 november 2010 @ 16:17:12 #268
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_88559863
Heel veel sterkte Nonneke! :*
  Moderator woensdag 10 november 2010 @ 16:19:50 #269
155227 crew  Guppy
dus
pi_88559971
Aawww Nonneke... Wat zielig... En, arme Steph
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_88566998
agosssssss

zoon schatje!!!!! zo zielig!!!!

heel veel sterkte nonneke!!!

urkel en juultje zullen vannacht naar haar kijken en aan haar denken!!!
Sla niet, Prei wel
  woensdag 10 november 2010 @ 21:52:29 #271
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88573649
Thanks all
Ja ut sucks, en voor Steph het hardst natuurlijk, die arme stumper weer alleen, en zo vlak voor de winter :{
Morgenochtend brengen we Charlie naar de DA voor autopsie, ben heel benieuwd
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_88573901
dan krijg je je bolletje niet meer terug zeker? dat zou ik niet zo leuk vinden,... al zou het misschien wel helpen om later meer konijnen in leven te houden...

nogmaals sterkte!!!!
Sla niet, Prei wel
  woensdag 10 november 2010 @ 22:03:37 #273
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88574295
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 21:57 schreef dE_Danoontjepower het volgende:
dan krijg je je bolletje niet meer terug zeker? dat zou ik niet zo leuk vinden,... al zou het misschien wel helpen om later meer konijnen in leven te houden...

nogmaals sterkte!!!!
Nee ze komt dan niet mee terug idd, das wel zonde.
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  woensdag 10 november 2010 @ 22:08:45 #274
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_88574639
Jeetje de 4e al :o Veel sterkte Nonneke, je krijgt het wel op je bordje zeg! :*

Hopelijk is er niks geks aan de hand en kan Steph relatief gauw weer een vriendinnetje krijgen.

Charlie was echt een mooie nijnedame O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_88580905
Sterkte Nonneke!

Wat 'n lief konijntje ;(
  donderdag 11 november 2010 @ 10:31:44 #276
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88585982
Nou de DA belde net al, ze had eerst Charlie onderzocht voor het spreekuur, maar niks abnormaals gevonden, enige wat wel vreemd was was dat dr dunne en dikke darm zo goed als leeg waren, en ze alleen wat hooi gegeten had (terwijl er wel brokjes waren).
Verder was ze in topconditie, en had ze wat hele piepkleine haakjes aan dr kiezen, maar daar val je niet zomaar dood van neer.
We houden het op een slecht gefokt nest (wel lullig voor mij ik doe elke keer mn best om een goede fokker uit te zoeken, aangesloten bij een rassenvereniging etcetc, reis er het hele land voor door, en ze vallen stuk voor stuk dood neer, Steph komt gewoon uit de dierenwinkel en wordt komende januari 6 :') )
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator donderdag 11 november 2010 @ 11:25:07 #277
155227 crew  Guppy
dus
pi_88587921
-O-

Nou ja, aan de ene kant natuurlijk fijn dat het verder niks ernstigs is. Dan kan een eventueel ander konijntje gewoon komen wonen bij Steph.

Wel sneu voor hem (voor jou ook natuurlijk). Misschien eens denken aan een leuke dame uit een opvang?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 11 november 2010 @ 11:30:20 #278
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88588162
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 11:25 schreef Guppyfriend het volgende:
-O-

Nou ja, aan de ene kant natuurlijk fijn dat het verder niks ernstigs is. Dan kan een eventueel ander konijntje gewoon komen wonen bij Steph.

Wel sneu voor hem (voor jou ook natuurlijk). Misschien eens denken aan een leuke dame uit een opvang?
Ja we proberen het zeker nog maar een keer, ik zou het zielig vinden als die oude man helemaal alleen moet zitten (en zeker zo vlak voor de winter).
We gaan idd kijken voor een opvang dame, ik ga ze straks even bellen (heb er een gevonden in Rijswijk en daar zitten een aantal dames die ons wel aanspreken). Niet dat ik dan morgen er een ga ophalen, maar ik wil ook weer niet al te lang wachten. Maargoed weet nog niet eens of hun konijntjes wel buiten zitten ;)
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator donderdag 11 november 2010 @ 11:33:50 #279
155227 crew  Guppy
dus
pi_88588331
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 11:30 schreef Nonneke het volgende:

[..]



Ja we proberen het zeker nog maar een keer, ik zou het zielig vinden als die oude man helemaal alleen moet zitten (en zeker zo vlak voor de winter).
We gaan idd kijken voor een opvang dame, ik ga ze straks even bellen (heb er een gevonden in Rijswijk en daar zitten een aantal dames die ons wel aanspreken). Niet dat ik dan morgen er een ga ophalen, maar ik wil ook weer niet al te lang wachten. Maargoed weet nog niet eens of hun konijntjes wel buiten zitten ;)
Ja, dat is wel even van belang... Kan me voorstellen dat het niet meteen morgen is, maar goed in ieder geval dat je het wel weer van plan bent voor Steph.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 11 november 2010 @ 11:59:30 #280
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88589511
Hm beetje jammer, was maar eens naar hun eigen site gegaan (ik keek via ikzoekbaas.nl) en daar stond het al met dikke letters op de home
quote:
Let op!
Omdat de konijnen in onze opvang binnen verblijven, kunnen tijdens de maanden oktober-april geen buitenkonijnen geadopteerd worden. Dit in verband met het niet voldoende kunnen opbouwen van een wintervacht.
-O-
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator donderdag 11 november 2010 @ 12:40:49 #281
155227 crew  Guppy
dus
pi_88591043
He shit... Dat is natuurlijk wel essentieel. In welke regio zoek je? Als je in Rijswijk zit, heb je hier misschien ook een kans?

Stichting knaagdierenopvang 'Het Knagertje'
Westhovenplein 90
2532 BD Den Haag
tel: 070 4400940
fax: 070 4400941
E-mail: info@knaagdierenopvang.org
http://www.knaagdierenopvang.nl

Konijnenopvang Het Hazenbos
Hazenboslaan 10
2341 SB Oegstgeest
Tel: 06-41060202
E-mail: konijnenopvang@gmail.com
http://www.hethazenbos.nl

[ Bericht 46% gewijzigd door Guppy op 11-11-2010 12:47:15 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_88591290
En Muffins in Den Haag, zo te zien op de foto's van de dieren zitten ze buiten.
http://www.muffinskonijnenopvang.nl/?p=productsList&iCategory=20
  donderdag 11 november 2010 @ 12:50:52 #283
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88591352
Mwah maakt eigenlijk niet zoveel uit waar, mja niet ergens in een vreselijke uithoek van Limburg ofzo :') Ik woon in Flevoland dus alles is zo'n beetje even ver rijden :P
Rijswijk kwam zo uit omdat alle konijntjes die ons aanspraken toevallig daar zaten :D
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_88591452
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 12:50 schreef Nonneke het volgende:
Mwah maakt eigenlijk niet zoveel uit waar, mja niet ergens in een vreselijke uithoek van Limburg ofzo :') Ik woon in Flevoland dus alles is zo'n beetje even ver rijden :P
Rijswijk kwam zo uit omdat alle konijntjes die ons aanspraken toevallig daar zaten :D
Bunnybunch heeft een lijstje met asielen/opvangen:
http://www.bunnybunch.nl/opvangen--en-asiels.html
  Moderator donderdag 11 november 2010 @ 12:57:07 #285
155227 crew  Guppy
dus
pi_88591572
Oke, deze zijn misschien meer in de buurt:

Dierenbescheming Flevoland & Noord-Veluwe
Lelystad
tel: 0321-381037
E-mail: info@dbflevoland.nl
http://www.dbflevoland.nl

Dierenasiel Almere
Groenekadeweg 24
1332 BW Almere
tel: 0900 - 2020330
E-mail: info@dierenasiel.net
http://www.dierenasiel.net

Vooral in Almere zit veel leuks :D

En mocht je toch overwegen om een stukje te rijden, denk dan ook eens aan Asiel Goofy, daar komen Molly en Boelie ook vandaan.

Konijnen en cavia asiel Goofy
Truus en Gerrit van Gaalen
Thorbeckestraat 91
7577 RD Oldenzaal
tel: 0541-519445
E-mail: ggalen@home.nl
http://www.asielgoofy.nl/
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  donderdag 11 november 2010 @ 12:58:21 #286
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88591613
:D thanks !
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  FOK!fotograaf donderdag 11 november 2010 @ 13:01:14 #287
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_88591731
Ah Nonneke wat zielig! :* Het was een prachtige dame.
  Moderator vrijdag 12 november 2010 @ 12:57:22 #288
155227 crew  Guppy
dus
pi_88631621
Gisteren hebben we voor het eerst de nageltjes geknipt van Molly en Boelie. Zoals we al verwacht hadden, werd dat oorlog :o

Eerst Boelie, die was heel boos. Maar het is maar een klein konijntje, en m'n vriend heeft grote handen, dus hij kon geen kant op. Hij zat helemaal in de handen, hahaha! En Boelie heeft witte nageltjes, ideaal om te knippen.

Daarna Molly... Die was vooral heel bang. En vooral ook bere-sterk! En wat donkerdere nagels, dus ik moest ook nog heel goed kijken wat ik deed. Eén keer ontsnapte ze zelfs uit de handen van m'n vriend... Maar uiteindelijk is ook zij weer netjes geknipt.

Ze hebben de rest van de avond zitten mokken in hun hok, en ze hebben onder luid protest het omkoop-worteltje opgegeten... Gelukkig waren ze vanmorgen niet meer boos :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 12 november 2010 @ 13:05:05 #289
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88631822
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 12:57 schreef Guppyfriend het volgende:
Gisteren hebben we voor het eerst de nageltjes geknipt van Molly en Boelie. Zoals we al verwacht hadden, werd dat oorlog :o

Eerst Boelie, die was heel boos. Maar het is maar een klein konijntje, en m'n vriend heeft grote handen, dus hij kon geen kant op. Hij zat helemaal in de handen, hahaha! En Boelie heeft witte nageltjes, ideaal om te knippen.

Daarna Molly... Die was vooral heel bang. En vooral ook bere-sterk! En wat donkerdere nagels, dus ik moest ook nog heel goed kijken wat ik deed. Eén keer ontsnapte ze zelfs uit de handen van m'n vriend... Maar uiteindelijk is ook zij weer netjes geknipt.

Ze hebben de rest van de avond zitten mokken in hun hok, en ze hebben onder luid protest het omkoop-worteltje opgegeten... Gelukkig waren ze vanmorgen niet meer boos :D
ik weet niet of het past in je hok, maar je zou er iets van een stoeptegel in kunnen leggen, bv onder het drinkflesje, dan slijten ze vanzelf een beetje. (en in de zomer lekker koel om op te liggen)

gister hele dag opvang-sites afgestruint en heb inmiddels 8 konijntjes op mn lijstje uit 4 verschillende provincies :') Zou ze er tussen zitten ? :D
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator vrijdag 12 november 2010 @ 13:29:18 #290
155227 crew  Guppy
dus
pi_88632586
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 13:05 schreef Nonneke het volgende:

[..]



ik weet niet of het past in je hok, maar je zou er iets van een stoeptegel in kunnen leggen, bv onder het drinkflesje, dan slijten ze vanzelf een beetje. (en in de zomer lekker koel om op te liggen)

gister hele dag opvang-sites afgestruint en heb inmiddels 8 konijntjes op mn lijstje uit 4 verschillende provincies :') Zou ze er tussen zitten ? :D
Dat zou wel moeten passen! Nog best een goed idee ook. Misschien maar eens doen. Van de zomer liepen de twee de hele tijd op het balkon, dan slijten de nagels wel. Je merkt het verschil meteen, nu ze niet meer buiten komen.

En, mogen we zien wat voor liefs je allemaal hebt gezien in de opvangen? :D Wij willen ook smelten!
Overigens zijn wij voor Molly en Boelie ook voor 100km in de auto gestapt :') Men verklaarde ons voor gek, maar goed, ze waren nu eenmaal zo leuk!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 12 november 2010 @ 13:39:18 #291
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88632905
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 13:29 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]



Dat zou wel moeten passen! Nog best een goed idee ook. Misschien maar eens doen. Van de zomer liepen de twee de hele tijd op het balkon, dan slijten de nagels wel. Je merkt het verschil meteen, nu ze niet meer buiten komen.

En, mogen we zien wat voor liefs je allemaal hebt gezien in de opvangen? :D Wij willen ook smelten!
Overigens zijn wij voor Molly en Boelie ook voor 100km in de auto gestapt :') Men verklaarde ons voor gek, maar goed, ze waren nu eenmaal zo leuk!
Werkt super (iig hier). Steph zn open ren liggen alleen maar stoeptegels kan me de laatste keer knippen niet eens herinneren :D bij de cavia's liggen ze onder de drinkflesjes zodat ze er wel overheen moeten, die knip ik ook amper, alleen de kromgroeiende van Carla maar die dingen zijn ook onmogelijk :')

nou hier het lijstje :P
quote:
"Hangorenparadijs" Steenwijkerwold (OV)
http://www.hangorenparadijs.nl/herplaatsbaar.html
- Evi
- Amira

"Huize Pluis" Ede (GLD)
http://www.huizepluis.nl/?q=node/4/list
- Leentje
- Lotje

"Muffins" Den Haag (ZH)
http://www.muffinskonijnenopvang.nl/?p=productsList&iCategory=6
- Roosje

"Binkies" Galder (BR)
http://www.konijnenopvang(...)ht/diersoort/konijn/
- Mara
- Sneezy
- Candy
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
pi_88637118
Van hangoren paradijs is Fenne ook echt een snoepje hoor!!!

en van huize pluis is loesje ook zoooo schattigggg (roodharigen onder elkaar he :) )

ze zijn allemaal even lief!! je moet ze gewoon allemaal nemen joh :) :P

stond vandaag ook weer bij de dierenwinkel voor snoepjes voor die rakkers, en daar zat ook zoon lief klein hummeltje zwart wit met hangende oortjes.... zoooooooo lief....

zucht, je zou niet zeggen dat ik een vrachtwagen monteur van 31 ben he :) maar konijntjes laten mijn hart smelten... zoooo schattig die beestjes!!
Sla niet, Prei wel
  Moderator vrijdag 12 november 2010 @ 15:43:28 #293
155227 crew  Guppy
dus
pi_88637623
Ooh, Amira is prachtig!

Waar ik als ik jou was ook een beetje naar zou kijken is het karakter en de leeftijd. Steph is natuurlijk al 6, zou hij zo'n jong ding wat vinden?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 12 november 2010 @ 15:43:55 #294
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88637642
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 15:31 schreef dE_Danoontjepower het volgende:
Van hangoren paradijs is Fenne ook echt een snoepje hoor!!!

en van huize pluis is loesje ook zoooo schattigggg (roodharigen onder elkaar he :) )

ze zijn allemaal even lief!! je moet ze gewoon allemaal nemen joh :) :P

stond vandaag ook weer bij de dierenwinkel voor snoepjes voor die rakkers, en daar zat ook zoon lief klein hummeltje zwart wit met hangende oortjes.... zoooooooo lief....

zucht, je zou niet zeggen dat ik een vrachtwagen monteur van 31 ben he :) maar konijntjes laten mijn hart smelten... zoooo schattig die beestjes!!
nee :D how sweet O+ ;)

Fenne idd ook een droppie, helaas was ze al gereserveerd, dr karakter sprak me ook wel aan.
nouja allemaal wordt misschien wat druk :')
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator vrijdag 12 november 2010 @ 15:46:27 #295
155227 crew  Guppy
dus
pi_88637763
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 15:31 schreef dE_Danoontjepower het volgende:
zucht, je zou niet zeggen dat ik een vrachtwagen monteur van 31 ben he :) maar konijntjes laten mijn hart smelten... zoooo schattig die beestjes!!
O+

m'n vriend ook, 26, boom van een kerel, breed en lange, wilde haren, maar kom niet aan z'n nijntjes :D (toevallig ook opgeleid tot vrachtwagenmonteur, hihihi)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 12 november 2010 @ 16:03:40 #296
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88638498
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 15:43 schreef Guppyfriend het volgende:
Ooh, Amira is prachtig!

Waar ik als ik jou was ook een beetje naar zou kijken is het karakter en de leeftijd. Steph is natuurlijk al 6, zou hij zo'n jong ding wat vinden?
karakter heb ik ook op gelet, liever ook een wat schuwer dametje (naar ons) dan een haantje de voorste bv. Charlie is ook jong gekomen (gehaalt met 7 weken, bij Steph met 10 weken), en heeft ook geen probleem gegeven met koppelen (ze waren natuurlijk eerst ook nog eens met zn 2en, 2x zo stout). Zijn 1e vriendin was 12 weken en dat waren ook al meteen dikke maatjes. Zijn 2e vriendin was al 5 mnd geweest en het koppelen ging niet echt vlekkeloos. Blijkbaar heeftie ze toch liever een beetje afhankelijk en nog niet zo'n eigen wil :P
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  Moderator vrijdag 12 november 2010 @ 16:04:49 #297
155227 crew  Guppy
dus
pi_88638550
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 16:03 schreef Nonneke het volgende:

[..]



karakter heb ik ook op gelet, liever ook een wat schuwer dametje (naar ons) dan een haantje de voorste bv. Charlie is ook jong gekomen (gehaalt met 7 weken, bij Steph met 10 weken), en heeft ook geen probleem gegeven met koppelen (ze waren natuurlijk eerst ook nog eens met zn 2en, 2x zo stout). Zijn 1e vriendin was 12 weken en dat waren ook al meteen dikke maatjes. Zijn 2e vriendin was al 5 mnd geweest en het koppelen ging niet echt vlekkeloos. Blijkbaar heeftie ze toch liever een beetje afhankelijk en nog niet zo'n eigen wil :P

Ah, hij valt op de jonge chickies :D Dat gaat wel goedkomen dus :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 12 november 2010 @ 16:06:19 #298
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_88638620
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 16:04 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Ah, hij valt op de jonge chickies :D Dat gaat wel goedkomen dus :Y

mja een beetje een vies oud mannetje ist :P
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  vrijdag 12 november 2010 @ 20:58:55 #299
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_88648452
quote:
1s.gif Op woensdag 10 november 2010 21:52 schreef Nonneke het volgende:
Thanks all
Ja ut sucks, en voor Steph het hardst natuurlijk, die arme stumper weer alleen, en zo vlak voor de winter :{
Morgenochtend brengen we Charlie naar de DA voor autopsie, ben heel benieuwd
Ahh wat zonde van zo'n mooi konijntje! Sterkte ermee!

Haha ik lig nu in mijn bed film te kijken met Loki ernaast:P gaat nog best goed want hij is zindelijk, voor zover konijnen dat kunnen zijn (iig hij poept en plast echt alleen maar in zijn toiletje :D)
Loki op handdoekje op mijn bed (tenminst dat is de bedoeling :P) en ik onder de dekens. komt ook de hele tijd bij me zitte (of op :') _, wat een schatje is het toch :D
pi_88650506
Mannen en hun konijntjes!!! komt omdat ze vertederend zijn!!!

heb je ze al eens gezien als jij een bastogne koekje zit te eten, urkel is geen schoot beestje, maar als hij de kans krijgt dan snoept ie het zo tussen je lippen vandaan!! (ja ja ik weet het.... bastogne is niet best voor ze, maar oooooh zo grappig :))
Sla niet, Prei wel
  Moderator maandag 15 november 2010 @ 13:57:02 #301
155227 crew  Guppy
dus
pi_88736693
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')