abonnement Unibet Coolblue
pi_85011891
Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Vorig topic:
[centraal] Konijnentopic mét foto's ! #10 !

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeën zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beïnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen he ! :D

Pics uit het vorige topic :













[ Bericht 3% gewijzigd door tliciouz op 08-08-2010 16:47:09 ]
All good things are wild and free.
pi_85011988
En nog maar even mijn ellendig lange post. :')

Wat een lieve beestjes guppy, ik vind alleen konijnen zonder hangoren zo evil. :') weet ook niet waarom.

Ik zal ook eens wat foto's posten van mijn konijn + hok.

Dit hok heb 4/5 jaar geleden samen met mijn opa gemaakt. Alle hokken zijn iets meer dan 1 meter breed, wat niet op de foto staat is het hek maar er zit nog een heel hek omheen met een stuk gras. En dat witte wat je ziet is van de parasol want ook de nijntjes houden van schaduw :9



Links boven en onder zitten 2 evil konijnen, me opa vond het hele mooie beesten, ik moet zeggen de kleur is ook erg mooi. Maar je kan niet je hand in de kooi doen want dan ben je hem kwijt. :')


Mijn opa fokt met die 2 beestjes om de konijntjes vervolgens te verkopen. Wel aan gezinnetjes gelukkig, niet voor slacht of slangenvoer. :o We hebben ook nog een verplaatsbare ren voor op het gras.

Dan hier het konijn die rechtsboven in zit. Ik heb hem gekregen toen ik als vakantie baantje in de dierenwinkel gewerkt heb. Toen zat hij er al een hele tijd, hij is nu al een jaartje of 11/12. En het is echt een schat van een beest, een liever konijn ga ik ook niet meer vinden. Het is echt een slome en je kan er alles mee doen. Hij is natuurlijk niet meer zo actief als eerst en kruipt het liefst lekker in je nek.



Zodra mijn konijn dood is, wat hopelijk nog lang niet het geval is verkoopt opa de andere 2 en breekt het hok af. Hij word nu ook al wat ouder en heeft nog een heel stuk land en 2 vollieres dus die vind het allemaal wel prima zo. O+
All good things are wild and free.
  Moderator zondag 8 augustus 2010 @ 16:44:13 #3
155227 crew  Guppy
dus
pi_85012251
quote:
Op zondag 8 augustus 2010 16:35 schreef tliciouz het volgende:
Wat een lieve beestjes guppy, ik vind alleen konijnen zonder hangoren zo evil. :') weet ook niet waarom.
Oh jee, dan zouden deze ook niks voor jou zijn :D

Ik word nog steeds elke dag door beiden aangevallen, en vanmorgen zelfs weer gebeten door Boelie :') Maar goed, ik was ook zo onhandig om het voer te gaan mengen terwijl het bakje nog in het hok stond.

Wat is die hangoor van jou een poepie zeg! Mooie foto's, en mooi hok! Heel herkenbaar, dat verhaal over dat lieve O+ Tommie was ook echt de allerliefste, zo een vinden we er echt nooit meer. Zeker niet nu we deze twee in huis hebben :') Al heb ik nog hoop dat ze wel bij gaan trekken.

Mag deze foto, van Boelie en Molly ook in de OP? Om te laten zien dat ze ook wel lief kunnen zijn O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85012375
Ze staan er bij!
All good things are wild and free.
  zondag 8 augustus 2010 @ 22:33:31 #5
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85026923
Aah je hebt mijn Loki ook in de OP gezet :D O+ !

@ Guppy, oh dan hebben ze genoeg ruimte om rond te huppelen :D
Ik zit er over na te denken om over een tijdje een nijntje bij te zetten, mijn kooi is dus rond de 1.20m lang en 50 breed. Maar ik heb een studio van 22m2 en Loki rent daar ook geregeld in rond. Tot nu toe gelukkig geen ongelukjes want hij doet zijn behoeften gelukkig in het toiletje (waar ik heel blij mee ben!).
Altijd als ik thuis ben zet ik zijn deurtje open en hij kan eruit als ie wil (wat ie meestal niet zo wil, maar als ik m eruit haal, dan is ie wel helemaal gelukkig :P).
Meestal rent ie dan gelijk naar mijn bed waar hij dan onder gaat zitten en meestal mijn sporttas kaapt als bedje :')
Gister een nieuw speeltje voor em gekocht zodat hij zich niet zo verveeld. In de dierenwinkel hebben ze tegenwoordig een bal van takjes met gras en hooi en zo erin en dat vind ie helemaal de bom :P
Ook keukenpapier is helemaal geweldig, lekker scheuren en zo :)

Oh heel verhaal maar goed het komt erop neer dat ik ff wilde vergelijken of dat het kan om 2 konijntjes in een hok van 1.20m te plaatsen maar goed ze kunnen net zoals bij Guppy rond lopen in mijn studio dus hoef ik geen nieuwe kooi te kopen (scheelt weer een hoop geld) :D
pi_85042842
Zeg ik heb dus een tijdje geleden konijnen gekregen.

Nog gebeld en: "Het zijn écht 2 vrouwtjes, als je er achter komt dat er toch een mannetje bij zit, kan je hem zo om komen ruilen"
...

Niet dus :{

...
Maar ik kan hem ECHT niet meer inruilen! Dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen. O+

Echter hoe groot is de kans dat mijn konijnen die nu beide 3 maanden oud zijn en dus (bijna) geslachtsrijp een nestje krijgen?

Ik snap niet waarom een konijn na 3 maanden geslachtsrijp is, maar waarom de voorkeur is om pas na 9 maanden een nestje krijgen. Want meestal regelt de natuur zulke dingen wel beter.

Ik laat het mannetje wel castreren hoor maar dat duurt dus nog een paar weken. (morgen naar de dierenarts voor controle om te kijken wanneer het kan.)
Nu zit ik te twijfelen of ik ze uit elkaar moet halen, als de kans echt groot is dat ze elkaar gaan dekken doe ik het wel. Maar ze liggen altijd lekker bij elkaar en zullen en niet tof vinden als ze niet bij elkaar kunnen.

Bovendien heb ik ze pas 1 keer bezig gezien met 'de daad' en toen waren ze pas 7 weken.
  Moderator maandag 9 augustus 2010 @ 13:12:42 #7
155227 crew  Guppy
dus
pi_85045240
Wat goed dat je voor je konijntjes wilt blijven zorgen! Wat je moet doen:

- ze apart zetten, zo voorkom je nestjes.
- de ram laten castreren, dit kan vanaf 4-6 maanden, wanneer de balletjes ingedaald zijn.
- na de castratie 4 weken wachten, vlak na de castratie kan hij 'het' namelijk nog.
- daarna weer lekker bij elkaar zetten.

Echt, doe dit alsjeblieft. De kans dat ze een nestje krijgen is namelijk groot! Ze heten niet voor niks konijnen ;)

Er zijn al zoveel konijntjes, en zo jong een nestje krijgen is een aanslag op zo'n klein konijnenlijfje. Mensen kunnen in principe ook kinderen krijgen als ze 11 zijn, als ze dan ongesteld worden. Wil natuurlijk niet zeggen dat dat ook optimaal is.

Nogmaals, haal ze echt uit elkaar, voor je het weet is ze zwanger. Je kunt ze zo zetten dat ze elkaar wel kunnen zien, maar niet kunnen dekken. Door er bijvoorbeeld gaas tussen te zetten, of twee hokken naast elkaar te zetten. Het is even niet anders.

Konijnen rijden trouwens niet alleen op elkaar om elkaar te dekken, maar ook de rangorde te bepalen. Dit is normaal, en dat hebben ze toch waarschijnlijk gedaan. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze het in de tussentijd niet alsnog gedaan hebben, voor het 'echie'.

Je hebt na de castratie meteen de beste combinatie, namelijk ex-ram en voedster. Twee vrouwtjes willen nog wel eens gaan vechten.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85086585
Foto van gister avond van het nestje jonkies, ze zijn echt al een heel stuk gegroeid. Ze zijn op deze foto ongeveer 6 dagen oud.



edit: even foto gefixt

[ Bericht 11% gewijzigd door RichardRichard op 11-08-2010 12:51:37 ]
pi_85229029
Ze zien er goed uit RichardRichard! Rond de 14e dag zullen de oogjes open moeten gaan, gaan ze dat niet zul je ze zelf even open moeten maken.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 18:27:20 #10
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85248220
Hey ik zit met Loki met een klein probleempje, misschien kan iemand me helpen?
's Nachts als ik eindelijk lekker lig te slapen gaat Loki heel luidruchtig aan de tralies van het deurtje van de kooi knagen, eerst was het nog wel te stoppen door hem ff te knuffelen en worteltjes in zijn kooi te liggen.
Maar nu wordt het steeds erger! Hij blijft hard aan de tralies knagen en nu trekt hij er ook aan. Knettergek wordt ik van dat geluid: Ploink Ploink aargh , het verpest gewoon mijn nachtrust :'(
Zachtjes wegduwen helpt niet meer, hem lokken met zijn speelballetje van hooi niet meer, knuffelen niet meer, het lijkt alsof hij gewoon geobserdeerd is van dat stukje tralie.
Ik heb zelfs gewoon oordopjes gehaald omdat ik er gek van wordt.
Weet iemand hoe ik hem dat af kan leren? (het kan zijn dat hij zich verveeld en ik ben ook wel van plan om hem een vriendinnetje te geven maar nog niet nu.

hoop dat jullie iets weten!
pi_85249922
Ik kan je geen tips geven, tralieknagen is toch echt een teken van verveling. Het enige wat je zou kunnen proberen is er juist geen aandacht aan schenken, je geeft Loki nu immers telkens aandacht als hij dit doet. Misschien eens kijken hoe Loki reageert op een knuffel in de kooi?
  Moderator vrijdag 13 augustus 2010 @ 19:59:35 #12
155227 crew  Guppy
dus
pi_85252302
Het klinkt inderdaad heel erg als verveling, dat is tralieknagen... Ik hoop dat je er nog iets op vind!

Foto's van mijn stel:

Boelie ontdekt de gang


Cameraaa!


Oogje


Molly eet een hooitje
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 21:06:54 #13
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_85255258
@silent_scream1: klinkt inderdaad als verveling. 1 van onze konijnen doet het ook wel eens als ze net in het hok zit, dan wil ze dus gewoon het hok niet in :P. Ze hebben behoorlijk wat speeltjes inmiddels in het hok: wc rolletjes, stokjes om op te knagen, hooi in van die hooiballetjes. En ze zijn met z'n 2'en dus van verveling is gelukkig geen sprake. Probeer inderdaad eens, zoals douche-eendje al zei, een knuffel in haar hok te leggen. Sommige konijnen beschouwen dat als vriendje. Maar een echt vriendje/vriendinnetje is natuurlijk het beste :)

@guppyfriend: leuke foto's. Ze zijn inmiddels al redelijk gewend dus? Molly lijkt echt veel op onze hummel



En nog even een foto spammen van Dot :P



Zoals je ziet hebben die van ons een heel kleed met allerlei speelgoed: verhuisdoos, kleine doos, telefoongids, wc rolletjes, stokjes en een balletje van wilgentakjes. Dus buiten het hok hoeven ze zich ook niet te vervelen :)
  Moderator zaterdag 14 augustus 2010 @ 09:41:13 #14
155227 crew  Guppy
dus
pi_85272268
Hummel is echt een Molly :D Zelfs een donker en een licht pootje, wat Molly ook heeft.

Ze zijn nu lekker op het balkon aan het huppelen hier :) Voor mij mag het nog wel even lekker weer blijven, kunnen ze lekker de benen strekken
Boelie lijkt trouwens eindelijk te snappen hoe hij naar binnen en naar buiten kan!

Of ze gewend zijn, tja... Boelie vindt alle reuze interessant en is zodra hij het hok uit is bezig met verkennen, ontdekken en rondracen. Molly vindt het allemaal heel erg eng, maar begint nu ook voorzichtig rond te kijken. Ze vindt het laminaat alleen helemaal niks. Ze zet soms een paar voorzichtige stapjes en glibbert dan weer terug naar de mat die voor het hok ligt. Ik draag haar dus even naar het balkon als ze naar buiten mag. Vindt ze ook niet zo leuk, maar als ze er eenmaal is, vind ze het helemaal geweldig. Ik zie haar nu al een paar keer langs binkie-en :D

Verder moeten we wel opletten, Boelie wil in een onachtzaam moment nog wel eens bijten. Niet hard, maar even om te waarschuwen dat ie tanden heeft. En Molly valt nog steeds aan als je met de hand in het hok komt. Maar als je het langzaam en niet te lang doet, is het ook niet zo eng.

Ze komen wel uit onze hand eten, wat dat betreft overwint eten alle angst. Daar spelen we nu dan ook maar op in :P


Hm, alleen net wel weer Boelie betrapt op een plasje in de woonkamer... Dat is jammer, want hij lijkt alles maar gewoon te laten vallen waar het hem uitkomt. Kijk, en keuteltjes vind ik dat niet zo erg, maar plasjes, dat is wel lastig... Ben nog een beetje in twijfeling hoe ik dit het beste ga aanpakken.

[ Bericht 33% gewijzigd door Guppy op 14-08-2010 14:27:26 ]
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 augustus 2010 @ 01:10:27 #15
293637 silent_scream1
Dance till you're dead
pi_85295746
Loki heeft al een hele tijd een knuffel in zijn kooi liggen, ik probeer hem wat vaker nu uit zijn kooi te laten om hem rond te laten lopen. Ik dacht ook aan verveling maar hij heeft al zo veel speeltjes dat k niets meer bij kan verzinnen!
Een echt vriendinnetje erbij, daar zit ik al een tijdje aan te denken maar hij moet dan eerst gecastreerd worden en dat kan pas na 4 maanden als zijn balletjes zijn ingehaald. Hij is echter pas 3 maandjes dus nog ff wachten.
Hoop dat het wat minder wordt tzt.
pi_85303743
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 13:17 schreef douche-eendje het volgende:
Ze zien er goed uit RichardRichard! Rond de 14e dag zullen de oogjes open moeten gaan, gaan ze dat niet zul je ze zelf even open moeten maken.
Nou, 1 witte heeft een beetje een achterstand, die is 2x zo klein als de rest maar hij leeft nog wel. We zijn bezig om hem een beetje bij te voeden maar dat wil ook niet echt lukken. Het konijntje eet gewoon heel weinig. Met de andere 4 gaat het gewoon heel goed. Ze komen nu ook een beetje het huisje uit en kruipen vanzelf weer terug. Ze zijn nu 11 dagen dus het wordt spannend met de oogjes :D.

Fotos!

pi_85304121
Waarmee ben je aan het bijvoeden? Op zich moet een lamprei van 11 dagen dat een kleine achterstand heeft het wel kunnen redden zonder bijvoeding, vaak zit er wel een wat kleiner konijn bij een nest. Ze zijn wel ontzettend leuk!
pi_85304254
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:20 schreef douche-eendje het volgende:
Waarmee ben je aan het bijvoeden? Op zich moet een lamprei van 11 dagen dat een kleine achterstand heeft het wel kunnen redden zonder bijvoeding, vaak zit er wel een wat kleiner konijn bij een nest. Ze zijn wel ontzettend leuk!
Ja ik denk dat het bijvoeden ook geen zin heeft maar mijn moeder wilde het perse proberen. Het kleintje wilt namelijk ook niets drinken als je het probeert bij te voeden en daarbij leeft het nog steeds dus hij zal het wel redden.

Ik vind het echt ongelofelijk hoe snel die beesten groeien, in die paar dagen zijn het echt van spaanse worstjes tot kleine konijntjes uitgegroeid.
pi_85304432
Je moet ook echt heel voorzichtig zijn met het bijvoeren, de kans dat het kleintje zich verslikt is behoorlijk groot. Als je dan toch gaat bijvoeden, gebruik dan de melk van stichting konijnenbelangen, daar doen ze het beste op aangezien die het meest lijkt op de melk die zogende voedsters ook produceren. Ook is het nog eens zo dat ze met bepaalde spuitjes wel willen drinken en met andere totaal niet.

Raar he, hoe snel dat gaat. Nog een paar dagen en dan zullen ze echt rond gaan lopen, dat is echt ontzettend leuk.
  zondag 15 augustus 2010 @ 12:33:10 #20
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_85304439
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:25 schreef RichardRichard het volgende:

[..]

Ja ik denk dat het bijvoeden ook geen zin heeft maar mijn moeder wilde het perse proberen. Het kleintje wilt namelijk ook niets drinken als je het probeert bij te voeden en daarbij leeft het nog steeds dus hij zal het wel redden.

Ik vind het echt ongelofelijk hoe snel die beesten groeien, in die paar dagen zijn het echt van spaanse worstjes tot kleine konijntjes uitgegroeid.
_O-

Fijn dat het zo goed gaat met de minibuns! :Y

En ik ben fan van Boelie en compaan Molly dus O+ Ik moet iedere keer lachen om die eigenwijze kleine oortjes :') :D

Tevens: Tamina heeft geen knuffelbeest meer. Ze at hem op :') Leek me niet gezond dat ze al die vulling binnen kreeg enzo. Gelukkig is ze nog wel een blij konijn geloof ik, en nu molesteert ze haar knaaghuis meer. Iemand trouwens enig idee wat ik er tegen kan doen? Het opeten van speelgoed dus :+ WC-rolletjes die ik gevuld met hooi bij haar legde overleefden ook niet lang. Ze heeft nu wel zo'n balletje waar je snoepjes en voer in kunt doen, die is iig hard :P
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  Moderator zondag 15 augustus 2010 @ 15:41:57 #21
155227 crew  Guppy
dus
pi_85310909
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:33 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

En ik ben fan van Boelie en compaan Molly dus O+ Ik moet iedere keer lachen om die eigenwijze kleine oortjes :') :D

Tevens: Tamina heeft geen knuffelbeest meer. Ze at hem op :') Leek me niet gezond dat ze al die vulling binnen kreeg enzo. Gelukkig is ze nog wel een blij konijn geloof ik, en nu molesteert ze haar knaaghuis meer. Iemand trouwens enig idee wat ik er tegen kan doen? Het opeten van speelgoed dus :+ WC-rolletjes die ik gevuld met hooi bij haar legde overleefden ook niet lang. Ze heeft nu wel zo'n balletje waar je snoepjes en voer in kunt doen, die is iig hard :P
Hier nog een foto dan :D Ze zijn heel vereerd, al konden er ze ook niet echt wakker van liggen :P



Wat je kan doen tegen het opeten van speelgoed, geen idee...? Houten speelgoed kopen misschien? Dan kan het geen kwaad. Van die wilgenballen, takken enz.

- edit - Boelie deed net een 'bunny flop' O+ O+ volgens mij zijn ze dan echt wel happy :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_85339559
Gisteren is een van mijn konijnen ontsnapt ;(

Gelukkig was ze ook alweer gevonden voor ik wist dat ze weg was (lag zelf nog te slapen na avondje stappen)
We hebben een stuk van de tuin tijdelijk afgezet met tuingaas (zon 40cm hoog) zodat we gewoon 's morgens het hok kunnen openzetten en dan hebben ze een speelpleintje.

Alleen is Stanley er overheen gesprongen, ze worden nu ook al wel erg groot. (week geleden was ze 1570 gram)
Onze tuin is helemaal omringd door een schutting alleen hebben we ook een stuk waar betongaas in zit, en de klimop is daar nog niet helemaal goed ingegroeid, dus ik vermoed dat ze daar doorheen is gegaan.

Tegen half 12 werd ik wakker gebeld dat mijn konijn weer was gevonden, ze zat bij de buurtheks in de tuin _O-
Ik hoop dat ze goed geknaagd heeft daar :9

Nee serieus was ik wel erg geschrokken, denk ook dat ze een heel avontuur heeft gehad!

Nu maar even aandringen dat mijn vriend snel het andere hek klaarmaakt, dit is 60 cm daar komen ze niet overheen.

Even een foto erbij, hier zijn ze trouwens pas 6 weken en in het oude hok, ondertussen zijn ze alweer ruim 3 maanden.
Maar mijn camera is verdronken op vakantie dus heb geen nieuwe nog.

Stanley


Wilfried


Trouwens een andere vrouw heeft Stanley gepakt, en vond het maar een mager konijn. Ze is ook kleiner dunner dan wilfried.
Maar ze krijgen elke dag ongeveer 80 gram voeding. Een krop witlof, een kwart komkommer en een berg slamix. (verschilt soms wel een beetje welke groente, alleen komkommer vinden ze zo lekker dat krijgen ze elke dag.) En natuurlijk hooi daarvan geef ik 3 keer per dag een berg die ze opeten en in het rond strooien.

Ik geef inderdaad geen konijnensnoep, knaagsteen, en wortel hebben ze pas 3 keer een stukje van gehad. Is het nog te weinig? Ze zijn bij elkaar ongeveer 3,5 kilol
Maar groeien nog heel hard, ze moeten ca. 3,5 kilo per konijn worden.
pi_85339649
Wat een avontuur, haha!
80 gram voeding als in biks? Je moet bij gewone biks uitgaan van 25 gram per kilo volwassen lichaamsgewicht, dus dan mogen ze samen 175 gram biks per dag hebben. Dan krijgen ze inderdaad erg weinig. Geef je Supreme Science Selective, dan is 105 gram genoeg.
pi_85339912
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:22 schreef douche-eendje het volgende:
Wat een avontuur, haha!
80 gram voeding als in biks? Je moet bij gewone biks uitgaan van 25 gram per kilo volwassen lichaamsgewicht, dus dan mogen ze samen 175 gram biks per dag hebben. Dan krijgen ze inderdaad erg weinig. Geef je Supreme Science Selective, dan is 105 gram genoeg.
Oooooh moet je nu al uitgaan van het gewicht dat ze hebben als ze volwassen zijn?

20gr * gewicht dat ze nu hebben!
Ik geef inderdaad Surpreme selective.
pi_85340070
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 10:33 schreef covie het volgende:

[..]

Oooooh moet je nu al uitgaan van het gewicht dat ze hebben als ze volwassen zijn?

20gr * gewicht dat ze nu hebben!
Ik geef inderdaad Surpreme selective.
Ja, je moet inderdaad uitgaan van het volwassen gewicht omdat de ukkies de energie nu al nodig hebben om te groeien. Aangezien je nog niet zoveel groenvoer geeft, houd dan inderdaad zo'n 20 gram per kilo volwassen gewicht aan. Dan zit je al op 140 gram, mag je bijna het dubbele per dag geven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')