| LordLynx | dinsdag 27 juli 2010 @ 19:35 |
| Net een mailtje in mijn inbox dat er weer een diningcity restaurantweek aan zit te komen, en wel van 23 t/m 29 augustus dit jaar. http://www.restaurantweek.nl/rwaug/nl/amexrestaurants_list Nu krijg je als abonee op de nieuwsbrief op 3 augustus een link om te reserveren, maar dan zitten alle leuke tenten meestal al vol, dus mocht iemand eerder een reserveringlink hebben, zou deze zeer gewaardeerd worden.... | |
| FutureFairytale | dinsdag 27 juli 2010 @ 19:38 |
link is very welcome | |
| golfer | dinsdag 27 juli 2010 @ 20:42 |
| Via American Expres kan je nu al boeken en alle goede zaken zitten dus alweer vol. Sla het daarom gewoon over. | |
| FutureFairytale | dinsdag 27 juli 2010 @ 20:53 |
| oh fijn weer hoor, natuurlijk | |
| EdNoolk | dinsdag 27 juli 2010 @ 21:27 |
| Bedankt voor de tip! Nog nooit van gehoord eerlijk gezegd, maar lijkt me wel leuk | |
| LordLynx | dinsdag 27 juli 2010 @ 21:30 |
quote:En heb je toevallig de link van American Express? | |
| EdNoolk | dinsdag 27 juli 2010 @ 21:51 |
| Hoe werkt dit eigenlijk? Je reserveert voor een restaurant via die site in die week, en dan betaal je ¤25 aan het eind pp exclusief drank? En is het 3 gangen diner al vooraf bekend of heb je gewoon keuze uit elk gerecht dat normaal ook op de kaart staat? | |
| FutureFairytale | dinsdag 27 juli 2010 @ 22:11 |
quote:¤ 25,- p.p. excl drank voor 3 gangen keuzediner of vaststaand menu. | |
| patriciavd | woensdag 28 juli 2010 @ 09:17 |
quote:Inderdaad heb je toevallig ook de link voor ons? | |
| rubje | donderdag 29 juli 2010 @ 11:16 |
| eitje | |
| PdeHoog | donderdag 29 juli 2010 @ 11:18 |
quote:Jammer alleen dat je vier cijfers van je AmEx card in moet vullen | |
| Sarabi | donderdag 29 juli 2010 @ 11:19 |
quote:Dat dus..... | |
| bianca en michael | donderdag 29 juli 2010 @ 12:18 |
| Gereserveerd! Fred Rotterdam voor de lunch! | |
| rubje | donderdag 29 juli 2010 @ 12:39 |
| prepareer je voor wat arrogante obers (wij weten wel wat goed voor u is) karig maal en extra kosten die stiekum erbij komen zoals een bijdrage voor een of ander horecafonddoel.(kaartjes op tafel) verder bladgoud plafond,mooie entreedeur en barokkenstoeken = kitscherig. | |
| bianca en michael | donderdag 29 juli 2010 @ 17:13 |
quote:Ging dit over Fred? Nou, onze vrienden hebben heel andere ervaringen en ook de recencies op Iens doen niet dan goeds vermoeden... | |
| Isabeau | donderdag 29 juli 2010 @ 17:19 |
quote:Zijn ze dat eindelik gaan doen | |
| eetfan | donderdag 29 juli 2010 @ 22:49 |
[ Bericht 100% gewijzigd door eetfan op 29-07-2010 23:37:04 ] | |
| Neverending | donderdag 29 juli 2010 @ 23:24 |
| Hmm, bij mij werkt het vervangen van de link niet, dan moet ik opnieuw een gebruikersnaam en WW invullen. Iemand die eerste 4 cijfers? Of de juiste link? | |
| eetfan | donderdag 29 juli 2010 @ 23:33 |
| Probeer het anders zo: http://www.restaurantweek.nl/vip code diningcity2010 | |
| Neverending | donderdag 29 juli 2010 @ 23:39 |
| Gelukt, maar alles zit alweer barstens VOL :S:S | |
| golfer | donderdag 29 juli 2010 @ 23:44 |
quote:Dat schreef ik al: quote: | |
| FutureFairytale | vrijdag 30 juli 2010 @ 01:05 |
| ik ga vrijdag 27-08 lunchen bij Niven in Rijswijk | |
| PdeHoog | vrijdag 30 juli 2010 @ 01:09 |
quote:En je vraagt niet eens of ik mee ga | |
| FutureFairytale | vrijdag 30 juli 2010 @ 01:12 |
quote:nou ik was eens aan het checken.. en ineens begint iemand naast me te gillen: "aaah een sterrestaurant die nog niet volgeboekt is" dus lunch vrijdagmiddag met diegene bij Niven. nu dan eindelijk mn 1e ster ervaring? | |
| PdeHoog | vrijdag 30 juli 2010 @ 01:14 |
quote:Net gekeken. Nu wel vol | |
| FutureFairytale | vrijdag 30 juli 2010 @ 01:16 |
| wat stom zeg | |
| FutureFairytale | vrijdag 30 juli 2010 @ 01:17 |
| als er weer een dining stars is, wil ik wel graag met jou P en keer met Z | |
| kahlie | vrijdag 30 juli 2010 @ 09:47 |
quote:Laat je weten hoe het is? Ik wil daar nog graag eten (diner). Eigenlijk eerst in zijn zaak in Wateringen, maar goed, die is er niet meer. Bij Niven kan je ook slapen (hotel) en het klinkt zo mooi! | |
| FutureFairytale | vrijdag 30 juli 2010 @ 10:46 |
| ik zal het hier posten voor je incl. foto's? | |
| Greys | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:02 |
| Le Pecheur in Schiedam lijkt me wel leuk om te proberen | |
| DiningCityRW | vrijdag 30 juli 2010 @ 17:18 |
| Beste Fokkers, niet getreurd, er komen woensdag ook nog extra plekken vrij bij de sterrenzaken. Daarnaast zijn er zat leuke 'niet-sterren' zaken, waarbij je normaal echt niet voor ¤25,- met eten klaar bent. Hebben enkele honderduizenden plaatsen beschikbaar... dus hoop dat jullie leuk plekje kunnen vinden! | |
| golfer | vrijdag 30 juli 2010 @ 20:41 |
quote:Gaan jullie dan ook nog alsnog de belofte van vorig jaar nakomen? [Nationale Restaurant Week] Ga uit eten met FOK! | |
| FutureFairytale | vrijdag 30 juli 2010 @ 20:44 |
quote:ouch | |
| Blik | zaterdag 31 juli 2010 @ 19:52 |
| lekkere service van Amex, heb een corporate card maar nooit bericht gehad van de restaurantweek. Anders had ik wel gebruik gemaakt van die voorrang. | |
| LordLynx | zondag 1 augustus 2010 @ 20:25 |
| Toch nog een reservering voor lunch bij Amarone weten te maken, staat al een tijd op mijn lijstje om te doen. | |
| Blik | maandag 2 augustus 2010 @ 15:55 |
| Ik heb ook nog iets weten te reserveren. Op de verjaardag van mijn vriendin gaan we eten bij Soigné in Bussum. | |
| DarkElf | maandag 2 augustus 2010 @ 16:35 |
| Een keer gedaan maar ga liever gewoon bij een restaurant eten, zelf uitkiezen wat ik wil hebben. bovendien ben je met wijn en tussengerechten toch altijd nog veel geld kwijt.. | |
| IbeBen | maandag 2 augustus 2010 @ 21:10 |
| TVP | |
| single_queen | maandag 2 augustus 2010 @ 23:23 |
| damn it! ieder jaar denk ik aan deze restaurantweek en IEDER jaar kom ik er pas achter als ik jarig ben (begin september) dat het alweer voorbij is. Nu heb ik alles in mijn agenda gezet - 4 augustus etc... blijken er dus stinkerds te zijn die met die code er eerder in kunnen. Ok, voor volgend jaar ben ik gewaarschuwd. En nu wel bij 2 tentjes met 'een goede naam' kunnen reserveren dankzij jullie! Thnx! | |
| Blik | dinsdag 3 augustus 2010 @ 08:53 |
quote:die stinkerds hebben gewoon een American express kaart | |
| kahlie | woensdag 4 augustus 2010 @ 10:41 |
quote:*yay* | |
| _aurum_ | woensdag 4 augustus 2010 @ 10:47 |
quote:ik eet daar wel vaker Fijn restaurant met lekker eten en goede bediening. Wij gaan naar de Hermitage | |
| FutureFairytale | woensdag 4 augustus 2010 @ 10:48 |
quote:gefeliciteerd!! | |
| kahlie | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:32 |
quote:Dank je wel! Heb je ook nog gekeken voor nieuwe plekken? Paul van Waarden in Rijswijk ben ik vorig jaar geweest met het diner, dat was wel leuk en erg lekker, maar ik vond de sfeer zo koud en modern (niet mijn ding) en de bediening was erg slecht. | |
| FutureFairytale | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:41 |
| nou ik heb niven nog een keer gereserveerd haha, dan ga ik er één annuleren. heb niven nu op donderdag diner, en vrijdagmiddag lunch.... wat zal ik kiezen | |
| Sarabi | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:45 |
| Hmmm weer veel plekken vrij dus, maar heb eigenlijk geen idee waar ik dit jaar heen wil | |
| PdeHoog | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:48 |
quote:En weer alleen zeker? | |
| kahlie | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:49 |
quote:Wij kiezen voor diner, we vinden het gezelliger en je krijgt meer waar voor je geld (gevoelsmatig, ik eet meer tijdens een diner dan een lunch) en het is makkelijk om lekker wijn bij je eten te drinken | |
| Blik | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:54 |
quote:Sinds wanneer kun je bij de lunch geen wijn drinken? | |
| kahlie | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:57 |
quote:Kan wel, maar als je daarna nog moet werken is het zo lastig | |
| FutureFairytale | woensdag 4 augustus 2010 @ 11:59 |
quote:nee! Maar ik kan ook beide doen waarvan 1x met jou? | |
| FutureFairytale | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:00 |
quote:meer waar voor je geld? Oh das stom dan.. Aan wijn verdienen ze niks aan me want drink geen alcohol | |
| Blik | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:01 |
quote:1 of 2 wijntjes kan prima, niemand die daar iets van merkt. Is een beetje jammer van de Nederlandse cultuur, dat dat niet echt geaccepteerd is. In België, Frankrijk en Spanje is dat veel meer geaccepteerd om bij (uitgebreide) lunches een wijntje te nuttigen | |
| PdeHoog | woensdag 4 augustus 2010 @ 12:51 |
quote: | |
| Aarti | vrijdag 13 augustus 2010 @ 23:03 |
| Ik wilde bij Sophia eten in Amsterdam, maar dat zijn bijna meteen vol. Kreeg ik vandaag een mailtje van Sophia dat ze de week ervoor en de week erna hetzelfde menu voor dezelfde prijs aanbieden. Dus nu ga ik alsnog | |
| motorbloempje | vrijdag 13 augustus 2010 @ 23:05 |
We gaan dan ook op de vrijdagavond naar Chalet Brakkestein in Nijmegen Volgende keer toch 's proberen voor een restaurant met ster te gaan, maar vooralsnog zijn we ook met deze hit zeer tevreden. Meerdere keren in die week zit er financieel ook even niet in helaas [ Bericht 25% gewijzigd door motorbloempje op 13-08-2010 23:11:29 ] | |
| Aarti | vrijdag 13 augustus 2010 @ 23:08 |
| (mocht trouwens iemand ook interesse hebben om bij Sophia te gaan eten, dan kan ik evt de mail doorsturen) | |
| Cat-astrophe | vrijdag 20 augustus 2010 @ 20:35 |
| Ik kwam er vanavond achter dat volgende week de restaurantweek weer is. 2 jaar geleden ben ik gaan eten bij Bretelli . Die ene ster maakt een heel verschil in eetbelevenis. Maar helaas nu dus te kort van tevoren gezien om te kunnen boeken... dacht ik. Maar wat blijkt: ze hadden nog 2 couverts voor dinsdag! | |
| DesertRose | vrijdag 20 augustus 2010 @ 23:14 |
| Ik ga maandag naar STOUT Amsterdam. Ben benieuwd | |
| rubje | zondag 22 augustus 2010 @ 19:02 |
| zo te zien zijn er niet echt veel mensen naar de restaurantweek gegaan dit jaar gezien het uitblijven van frequente recensies...of heb ik het mis? | |
| Cat-astrophe | zondag 22 augustus 2010 @ 19:08 |
| Zou het ermee te maken kunnen hebben dat hij nog niet begonnen is? | |
| roooosje | zondag 22 augustus 2010 @ 19:42 |
quote: | |
| roooosje | zondag 22 augustus 2010 @ 19:50 |
| Wordt dit ook het recensie-topic? Of gaan we een nieuw topic aanmaken? | |
| LieLie | zondag 22 augustus 2010 @ 21:59 |
quote:Er is nog plek zat, dus ik zou het hier doen | |
| roooosje | zondag 22 augustus 2010 @ 22:02 |
| Ik ga iig 5 keer deze week! | |
| LieLie | zondag 22 augustus 2010 @ 22:03 |
quote:Wij één keer, zaterdag | |
| golfer | zondag 22 augustus 2010 @ 22:03 |
quote:Waar naartoe allemaal? | |
| roooosje | zondag 22 augustus 2010 @ 22:07 |
quote:Niks wat echt fancy is, helaas | |
| Aarti | maandag 23 augustus 2010 @ 10:15 |
| Ik ga vanavond naar Geisha, en donderdag naar het Jagershuis. EN volgende week naar Sophia! | |
| Cat-astrophe | maandag 23 augustus 2010 @ 10:25 |
| Ik ben aan het twijfelen of ik ook nog ergens bijboek. | |
| FutureFairytale | maandag 23 augustus 2010 @ 10:45 |
| net donderdag geannuleerd maar vrijdag staat nog steeds; lunch bij Niven in Rijswijk | |
| RobinOok | maandag 23 augustus 2010 @ 11:35 |
| Doe 'm de groeten! ;-) | |
| Blik | maandag 23 augustus 2010 @ 11:43 |
quote:Coquille is toch wel redelijk fancy, in ieder geval Lekker-500 materiaal | |
| NoCigar | maandag 23 augustus 2010 @ 14:50 |
| Maar Puur en Blend? Daar kun je normaal ook al voor datzelfde bedrag eten zou ik zeggen. Voor de normalere restaurants vind ik het niet zo de moeite waard eigenlijk: erg druk, prijsverschil is minimaal en het eten ook niet even bijzonder, tenminste dat is mijn ervaring tot nu toe. Zelf trouwens gekeken op de dag dat ik het mailtje binnekreeg: alle sterren-zaken in NB zaten al helemaal vol! Slaat toch nergens op, terwijl ik me speciaal had aangemeld om wat oninteressante spam te ontvangen zodat je iets eerder kon reserveren. net als iedereen natuurlijk, maar toch. Misschien kunnen ze volgende keer de bezitters van een museumjaakaart of zo nog een week eerder dan de American Express laten reserveren. En het jaar daarop de eigenaars van een ANWB campingkaart weer nog een week eerder etc. etc. Later toch nog een plekje kunnen bemachtigen bij de Karpendonkse Hoeve, waar ik al een tijdje eens heen wilde. Voor vanavond dus. Had eigenlijk mijn moeder willen meenemen, maar drie lukte niet. Nu dus maar op woensdag naar iets onduidelijks in Eindhoven, met z'n drieen | |
| Doedezemaar | maandag 23 augustus 2010 @ 14:51 |
| Bij mij wordt het ook niet fancy, maar hopelijk wel lekker Italiaans eten: Da Gabriele in Harderwijk, omdat we er toch in de buurt zijn. Toen ik de lijst doornam vond ik er veel zaken tussen staan die toch wel erg 'gewoontjes' zijn. | |
| motorbloempje | maandag 23 augustus 2010 @ 15:03 |
| Ik zoek ook altijd restaurants uit waar je niet normaal ook al voor 25 euro een menu kunt krijgen... dat doen we dan wel een keer buiten de restaurantweek als we meer geld hadden gehad waren we meer geweest, maar 1 keer is wel te doen. Doen dan wel écht avondje uit met ook koffie, thee, wijnarrangement, etc. | |
| Sarabi | maandag 23 augustus 2010 @ 16:38 |
| Zin in vrijdag Ook niet erg bijzonder maar afgelopen jaar heerlijk gegeten | |
| _aurum_ | maandag 23 augustus 2010 @ 18:13 |
| ik heb een reservering voor de hermitage (1 michelinster) in Ridderkerk voor a.s. zaterdag. Rond 1930. Alleen zijn wij verhinderd Wie de reservering over wil nemen, kan een PB sturen | |
| Sarabi | maandag 23 augustus 2010 @ 21:06 |
| Dankjewel _aurum_ | |
| FutureFairytale | maandag 23 augustus 2010 @ 21:39 |
| aha betrapt Sarabi | |
| roooosje | maandag 23 augustus 2010 @ 22:14 |
quote:Ach, ik vind het een leuk idee om zo verschillende restaurants te leren kennen. Dat extra voordeel maakt me niet veel uit. Ik vind het tof om te zien hoe het personeel zijn beste beentje voorzet, de additionele verkooptrucs manifesteert en de stress beteugeld. Ook verwacht ik een visitekaartje van het etablissement in de vorm van een menu. Coquille was heerlijk btw. Lekker met wijnarrangement, bijgerechten en toetje. [ Bericht 19% gewijzigd door roooosje op 23-08-2010 22:28:10 ] | |
| motorbloempje | maandag 23 augustus 2010 @ 23:04 |
| wij gaan sowieso wel met enige regelmaat uit eten (alleen laat mijn financiele situatie door gebrek aan vast werk dat nu even niet toe) waar we vroeger naar eetcafé's gingen, gaan we nu als we uit eten gaan wel wat prijziger (lees: meer dan 13 euro voor een in elkaar geflanst studentenmenu Zo zijn we in februari bij Vesters geweest. Wat voor ons doen érg duur is. En dat is zó goed bevallen, dat we er 2 dagen na ons trouwen, om het samen nog even te vieren, weer zijn gaan eten | |
| Aarti | dinsdag 24 augustus 2010 @ 11:17 |
| Ik ben gisteren bij Geisha geweest. Ze profileren zich als high class hip en trendy. Ze hebben het geprobeerd maar het wil toch niet helemaal. De zaak zat ook half leeg, wat ik bij restaurantweek nog niet eerder heb gezien. VOorgerecht was 3 soorten sushi, crispy, crunchy and creamy. Die waren erg lekker, gevuld met krab, tonijn en zalm. Hoofdgerecht was rogvleugel, scholfilet en gamba's in pepersaus. Helaas niks speciaals, niet iets wat je zelf niet makkelijk kan maken. erg kleine portie ook. Nagerecht was aardbei-muntpannacotta, lychee-ijs (helaas niet zelfgemaakt en dat kon je proeven) en vruchtjes. Al met al best oke, maar zeker geen hoogvlieger. | |
| DancePlaza | dinsdag 24 augustus 2010 @ 14:25 |
| voor donderdag naar oriental128 in amsterdam, ben benieuwd, iig goeie recensies | |
| Cat-astrophe | dinsdag 24 augustus 2010 @ 16:02 |
quote:Jammer dat het tegenviel. Wat betreft het aantal gasten: de meeste zaken zullen vast een beperkt aantal tafels reserveren voor restaurantweek. Wellicht dat de reguliere klanten het nu lieten afweten. Ik mag vanavond! | |
| FutureFairytale | dinsdag 24 augustus 2010 @ 16:12 |
quote:welke? veel plezier en eet smakelijk! en foto's maken ja | |
| LordLynx | dinsdag 24 augustus 2010 @ 17:54 |
| Vanmiddag gelunched bij Amarone Zaak was verder bij mij bekend, vind het voor een sterrenzaak wat vol met tafels, allemaal wat minder ruim opgezet dan andere restaurants in zijn klasse. Ook de locatie (op de toch wel drukke winkestraat De Meent in Rotterdam is wat anders dan normaal. Verder natuurlijk allemaal keurig verzorgd binnen. Begonnen met een fles water (moest nog rijden) en enkele kleine hapjes, waar helaas niet bij verteld werd wat het precies was: soort soepstengel met zeezout, apart kaascrackertje (zoetig en pittig tegelijk), gevuld cherrytomaatje en een toastje met truffelcreme? en een plakje... pata negra ham? Daarna het menu zonder veranderingen en met een wijnarrangement met halve glaasjes genomen. Amuse: Groene aspergesoep met garnaaltjes en daarin een ravioli met mozzerela. Erg lekker. Voor: Gegrilde coqueille's st jaques op een bedje van couscous van bloemkool met kalfsjus en gedroogde gamba Goed maar niet heel bijzonder. Hierbij een glaasje Riesling, lekker fris en een mooi combinatie. Hoofd: Gebakken schol laagje krokante kerrie, meloen en appel en kleine aardappeltjes. Ook weer erg lekker. Glaasje Chenin Blanc uit frankrijk erbij, redelijk combinatie maar niet bijzonder. Na: Merengues van witte chocolade, daartussen bramen en zwisterse room, bolletje puur chocoladeijs erop en overgoten met bramensaus. Daarnaast beignets gevuld met pistachecreme. Voortreffelijk. Hierbij zat een italiaanse rode dessertwijn waar je de bramen en chocolade gewoon in proefde, heerlijke combinatue dus. Daarna nog espresso met de diverse zoetigheden: boterkoekje met room en framboos, pistachemarsepein in pure chocolade, kokosmacroontje en een krokant koekje. Ook nog een schaaltje met hazelnoten in chocolade erbij. Al met al een prima lunch. | |
| Blik | dinsdag 24 augustus 2010 @ 18:46 |
quote:Vaak worden er wat meer tafels in het restaurant voor de restaurantweek zodat er meer omzet gedraaid kan worden. Een sterrentent heeft aardig wat vaste lasten die wel terugverdient moeten worden. Dit betekent dus wat meer tafels dan normaal Ik ga dadelijk naar Soigné in Bussum toe, ben benieuwd in ieder geval | |
| RobinOok | dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:12 |
| Amarone staat hoog in mijn top 5 van favoriete restaurants in Rotterdam. Echt geweldige ervaringen gehad voor zeer redelijke prijzen op dat niveau. Ik hou daar wel van, dan kun je eens wat vaker gaan. En de wijnen zijn meestal ook zeer de moeite waard. Zo, moest het even kwijt. ;-) Klinkt als een lekkere, niet te zware lunch, LordLynx. | |
| Cat-astrophe | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:22 |
| Net terug van Bretelli. Dit is de tweede keer dat ik er in de restaurantweek naartoe ga, maar de ervaring is weer hetzelfde. Een feestje. Bretelli was de vorige keer al prettig relaxed voor een sterrenrestaurant en dat was deze keer ook zo. Gewoon goede, attente service, zonder al te opdringerig te zijn. De zaak zat deze keer goed vol, ook met reguliere gasten. Wij hadden een mooi tafeltje aan het raam, beetje jammer dat er later een groep vna 6 personen naast ons kwam zitten, dat schroeft het geluidsnivo een stuk omhoog. Maar ja, dat kun je overal treffen natuurlijk. Ik heb foto's gemaakt van alle kunstwerkjes op onze borden, helaas holde de kwaliteit van de foto's achteruit toen het donkerder werd, maar ik wilde geen flits gebruiken. Zeker de foto's van nagerecht en friandises doet de werkelijkheid geen recht. Het menu: ![]() En voor wie dat niet kan lezen zal ik het per gerecht erbij zetten. We begonnen met een amuse: ![]() Stond niet op de kaart dus ik weet niet meer precies wat erin zat. Links een gelei van kalf met een lapje rosbief, een mousse van veldsla en een mousse van ... nog iets. Daarbij een cakeje van olijf. Lekker, heldere smaken en de mousse van veldsla smaakte echt naar sla en was heerlijk zacht. Rechts een sushi van tonijn met kokos (ja, kokos!) met kaviaar van paksoi (geloof ik). Dit was echt heerlijk! Nooit geweten dat vis en kokos zo goed samen kunnen gaan! Voor mij de ontdekking van de avond. Voorgerecht: ![]() Gemnarineerde makreelfilet & koningskrab. De filet was gemarineerd met citrus en azijn, bedekt met groene appel en biologische yoghurt. Daaronder King Crab salade met Roseval aardappeltjes, gemarineerde kerstomaatjes en parels van soja en ijspastille van komkommer en koriander met een creme van avocado. Wederom een lekker hapje. De ijspastille was heel apart, bevroren komkommer, lekker! De koriander proefde je niet meteen, die kwam later opeens in je mond. We konden kiezen uit het drie- of vier gangen menu, wij kozen voor 3 gangen, dus misten de Noordzee schol en Zeeuwse mosselen. Hoofdgerecht: ![]() Gegrilde runderlende & gestoofde kalfswang. In het midden de gegrilde runderlende met cantharellen en rechts spinazie met bernaisse saus. Links de gestoofde lamswang bedekt met madeira sjalotjes en chorizo schuim. Daarbij een crème van doperwten. Leuk detail was dat de kok zelf de natureljus op de runderlende kwam schenken en het gerecht toelichtte. De runderlende was heerlijk rosé gebraden. Kalfswang had ik nog nooit gegeten, mooi gestoofd want hij viel uit elkaar op je bord maar qua smaak wordt het voor mij geen favoriet. Het schuim erop was wel een mooie combinatie vond ik. Het madeira sjalotje (want ik vond er echt maar eentje op mijn bord) was wel oké. Over het geheel genomen: lekker gerecht, maar niet echt spectaculair, waar ik in zo'n restaurant toch stiekem op hoop bij iedere gang. Nagerecht: ![]() Zoals ik al zei, de foto doet het schilderijtje op het bord echt geen recht. Witte chocolade & Prosecco. In het midden een crème van prosecco en witte chocolade, gevuld met een salade (zeg maar ingekookt) rood fruit, roomijs van basilicum, koekjes van amandel, gelei van zwarte kersen en gel van mojito. Met een dessert kun je mij altijd blij maken en ook deze keer is ze dat gelukt. Lekker fris en ijs van basilicum... ik had het nog nooit gegeten maar het is fantastisch en paste prima bij het fruit. Daarna uiteraard koffie met friandises: ![]() Stond niet op de kaart dus ook hier geen exacte beschrijving. In het kommetje zat crème brûlée. Deze doorstond de tik tik test prima. Op het schaaltje van links naar rechts: witte chocolade met nootjes (lieten een verrassend pittige nasmaak achter) en rozijnen, muffin van lemon en nog iets (vond ik zelf niet zo bijzonder, hij was vrij droog), marshmallow met kokos en nog iets, ik meen lavendel. Goeie combi in ieder geval. Daarnaast een tablet van perzik, roos en nog iets, lekker fris in het begin en daarna proef je de roos erdoor. Weer zo'n smaak sensatie die je hier verwacht. En tenslotte een chocoladebonbon met roomvulling. We waren per persoon (menu inclusief koffie en en glas wijn) zo'n 50 euro kwijt. Al in al weer een aangenaam avondje met mooie culinaire verrassingen en combinaties, naast een paar smaakjes die ik minder geslaagd vond. Maar zeker goed genoeg om nog een keer terug te komen. | |
| LieLie | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:24 |
| Ziet er mooi uit! | |
| motorbloempje | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:26 |
| alhoewel de foto's niet alles goed tot z'n recht laten komen, klinkt het erg goed de site is overigens afgrijselijk, met die muziek | |
| tombolafan | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:27 |
| Cat-astrophe | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:33 |
quote:Die site is erg fout he? | |
| Cat-astrophe | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:33 |
quote:Ga je volgend jaar mee? Mag je bij mij logeren. | |
| DeZwabber | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:33 |
*eerstvolgende keer die kokos-tonijn sushi combo gaat uitproberen | |
| tombolafan | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:35 |
quote:JA! Deal! | |
| Blues | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:46 |
| Heel leuk verslag met | |
| golfer | dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:47 |
| Leuk hoor. En ziet er allemaal prima en lekker uit bij Bretelli. En de kwaliteit van de foto's maakt niet zoveel uit. Je krijgt toch een prima impressie op deze manier van de opmaak van de borden en de gerechten. 50 euro pp voor een sterrenmenu is zeer betaalbaar. | |
| Blik | woensdag 25 augustus 2010 @ 09:11 |
| Ik vind die 50 euro ook erg goedkoop, maar dan heb je het dus zonder wijnarrangement gedaan? Ik heb gisteren bij Soigné in Bussum gegeten, ook een sterrenrestaurant. Was uiteindelijk toch nog 135 euro kwijt. Begonnen met een aperitiefje, een rosé frizzante. Vervolgens een amuse (onbekend wat precies). Voorgerecht met Amerikaanse steaktartaar, kwarteleitje, kaviaar. Hoofdgerecht met steenscholfilet, risotto, cantharellen Toetje van rood fruit in een muscat-gelei, koekje met vanillemousse en chocolade-limoen ijs. Geeindigd met koffie en friandises Hierbij ook het wijnarrangement genomen, met 3 wijnen erbij. Totale kosten kwamen dus uit op 135 euro met 2 personen. Eten was erg lekker, enige wat ik persoonlijk minder vond was het rood fruit in gelei. | |
| FutureFairytale | woensdag 25 augustus 2010 @ 09:22 |
| Cat22; ziet er goed uit! Blik; lekker!! ik kan niet wachten op mijn sterrenlunch | |
| kahlie | woensdag 25 augustus 2010 @ 09:33 |
| Ik ben gisteren bij Niven geweest! Erg leuk. Volgens mij ging er nog iemand anders, dus ik wacht nog even met de recensie... anders is het geen verassing meer. Wel vond ik het wijnarrangement super erbij passen, dus dat is wel een tip om te nemen. Ik had een "bob"-arrangement, (1/2 glazen) kosten: 18,95 euro ofzo. Netjes dus. | |
| FutureFairytale | woensdag 25 augustus 2010 @ 10:12 |
quote:ik ga ik hou niet van wijn dus wordt helaas geen arrangement voor mij | |
| Blues | woensdag 25 augustus 2010 @ 11:28 |
| @Blik, ik vind het altijd jammer dat er gelei wordt gebruikt. Het drilt het ziet er niet lekker uit en het mondgevoel vind ik ook niet lekker Voor de rest | |
| Blik | woensdag 25 augustus 2010 @ 11:40 |
quote:Ik vond dat ook niet echt passend, ik denk dat ze het in een "normale week" niet zouden serveren. | |
| LordLynx | woensdag 25 augustus 2010 @ 12:46 |
| Ik was bij Amarone overigens ook net onder de 100 euro kwijt (excl tip) maar dit kwam omdat we een half wijnarrangement hadden genomen, dan rekenen ze 1 arrangement voor 2 personen. Wat is eigenlijk een beetje de regel voor fooi geven bij zulke zaken? Normaal houd ik (als het eten goed is en de bediening ook) zo'n 10% aan, maar is dit bij een sterrenzaak niet een beetje overdreven? Met die restaurantweek vind ik een tientje fooi voor z'n tweeen prima, maar om nu 30 euro te geven als je voor 300 euro zit te eten..... | |
| Blues | woensdag 25 augustus 2010 @ 12:54 |
| Ze verdienen er genoeg op hoor. Ik rond het bij voorkeur naar boven af, dus als iets 84 euro is maak ik er 90 van. Als het 300 euro rond is, maak ik er 315 van... het moet niet te gek worden en je hoeft geen 10% aan te houden toch? Een beetje op gevoel en wat normaal blijft. | |
| Blik | woensdag 25 augustus 2010 @ 13:09 |
| ik rond het ook af, een beetje zoals Bluezz ook doet. Zal meer op de 5% uitkomen ongeveer bij een sterrenrestaurant. | |
| Cat-astrophe | woensdag 25 augustus 2010 @ 13:43 |
| @Blik: We hadden inderdaad geen wijnarrangement. Mijn tafelgenote omdat ze nog moest rijden, en ikzelf omdat ik geen grote wijndrinker ben, ik krijg 3 glazen echt niet weg op een avond. We kozen een rode wijn die bij het hoofdgerecht paste en hij was erg lekker. Mooie traan (jawel, ik weet de woorden Van de vorige keer hadden we geleerd het aperitief af te slaan. Dat kostte ons destijds 12 euro per glas maar als je hoorde wat erin zet en hoe het smaakte was het voor ons dat geld niet waard. Dusch lekker hollands: goedkoop en lekker gegeten. En een fooi achtergelaten natuurlijk. | |
| motorbloempje | woensdag 25 augustus 2010 @ 14:14 |
quote:Soms ook wel 's naar beneden? | |
| Aarti | woensdag 25 augustus 2010 @ 14:16 |
quote:ik heb weleens restaurantervaringen gehad waarbij ik het graag had gewild | |
| golfer | woensdag 25 augustus 2010 @ 17:18 |
quote:Ja, ik laat wel eens wat van de rekening afhalen als ik echt ontevreden ben. | |
| bianca en michael | woensdag 25 augustus 2010 @ 17:28 |
| Gistermiddag met mijn lief wezen lunchen bij Fred in Rotterdam. Bij binnenkomst zeer verrast door de zeer chique maar prettige ambiance. De tafeltjes stonden ver genoeg uit elkaar om elkaar niet te storen maar niet te ver uit elkaar zodat je je eenzaam gaat voelen Nadat we een tafel hadden toegewezen gekregen werd er een zilver (!) kratje op tafel gezet met daarin warme stukjes brood en een schijf gezouten roomboter. Overigens was al het bestek van zilver. Hierna kwam de sommelier langs met een karretje met daarop een grote koeler met de vraag of we een aperitief wenste. Manlief nam een wijn met bubbels (een cava) die hij erg lekker vond en ik bestelde een fles water. Er werd ons gevraagd of we het menu wilde uitbreiden naar 4 gangen, maar dit hebben we niet gedaan omdat manlief niet heel veel kan eten. Vervolgens kwam de amuse. Een glaasje gevuld met een laag hammousse van Ibericovarken, een dun laagje gelei en een laag doperwtenmousse. Ronduit zalig. Toen het voorgerecht. Een truffelsoep met daarin gebakken (kleine) paddenstoelen, daarop een ravioli gevuld met boterzachte ossenstaart en daarop nog de e.o.a. groente die ik niet heb herkend. Echt subliem. Hierna het hoofdgerecht, heilbotfilet op tomatenconfiture (?)met hierop gecarameliseerde venkel en lamsoren met een dressing van basalmico en nog wat dingen maar dat ben ik vergeten. Ook helemaal perfect, de heilbot was mooi aangebakken maar boterzacht en sappig. Overigens is er bij geen enkel gerecht een mes geserveerd, dat was ook niet nodig. (Ja, natuurlijk was er wel een botermesje bij het brood). Als dessert kregen we de keus uit de kaaswagen of een zoet dessert en aangezien we zoetekauwen zijn gingen we voor zoet. Dit was zwitsers room met hierop gepocheerde perzikstukjes, een bolletje vanille ijs (wauw), frambozen en een frambozen coulis. Er stond ook een krokantje bovenop van franse zuurtjes (ook wauw). Als afsluiting hebben we beide een cappuccino besteld (heerlijk) en daarbij kwam de friandisewagen waar ik 2 chocolaatjes uit heb gezocht (melkchocolade met hazelnootcreme en gepofte rijst en een noga met heel noten met melkchocolade) manlief nam dezelfde en daarbij ook nog een klein doosje waarin een verse cocosmacroon zat. Ook kregen we er nog 3 madeleines bij die nog warm waren, mmm.... De rekening bedroeg 89 euro, 2 x 30 euro voor de menu's, 12.50 voor de cava, 5.00 voor de fles water (heerlijk zacht italiaans water, een mij onbekend merk) en 2 x 5.75 voor de cappuccino met friandises. 11 euro fooi gegeven. De ambiance was zoals gezegd helemaal top. op de achtergrond zachte maar moderne muziek. De bediening keurig maar afstandelijk. Alle gangen kwamen niet te snel of te langzaam achter elkaar. Wij vonden het het beste restaurant waar we ooit zijn wezen eten (nu ervaring met zo'n 5 sterrenrestaurants). De toiletten zijn natuurlijk ook prachtig, allebei nog even geweest voor we weg gingen, natuurlijk nieuwsgierig http://www.derestaurantkr(...)eeft-mooiste-toilet/ Een echte aanrader: Fred Rotterdam! http://www.restaurantfred.nl/ | |
| Aarti | woensdag 25 augustus 2010 @ 17:49 |
| Klinkt heerlijk, en dat voor 89 euro!!! (hoewel ik cava voor 12,50 wel prijzig vind..) | |
| kahlie | woensdag 25 augustus 2010 @ 18:46 |
| 's ochtends gebeld naar Niven om door te geven dat mijn tafelgenoot wel vis lust (in de eerste instantie dacht ik dat ik met iemand anders zou gaan en ivm het snel snel snel reserveren dat er maar bij gegooid in de reservering). Zou doorgegeven worden. Stukje met de auto gereden naar Niven. Daar aangekomen: 'goh, kleine parkeerplaats', maar gelukkig stond er een bord: 'doorrijden voor parkeren Niven". Verderop was dus een grotere parkeerplaats. Er stonden ook dranghekken zodat het netjes afgesloten kon worden en daar konden we de auto makkelijk kwijt! Wij naar de voordeur gelopen en eenmaal binnen stond in de hal iemand om ons op te vangen. Eerste gedachte: wat een mooi pand! Tweede gedacht: Oei! Wat een lelijk schilderij aan de muur. (Hou niet van moderne kunst, so shoot me!) Meisje wilde weten onder welke naam we gereserveerd hadden, maar kon het niet vinden. Nadat ik behulpzaam liet weten dat we om 19.00 hadden gereserveerd kon ze het wel vinden. Zegt ze: "Oh, ja, 1 van de tafelgenoten eet geen vis toch?". Ik: "Uh, vanochtend al doorgegeven dat dat veranderd is Harstikke mooie tafels, mooie sfeer, mooie tafellakens en achter ons dus vele wijntjes. Er werd ons beleefd gevraagd of we een aperitief wilden. Ik vroeg of ze een huisaperitief hadden, maar dat moest het meisje even navragen. Ondertussen wilde mijn tafelgenoot graag water. Hij was de BOB Niven (de kok) kwam nog langs om te vragen of er iets was wat we niet konden/wilden eten. Leuke vent. Ik: Uiteindelijk werd mij verteld dat er i.v.m. de drukte geen huisaperitief was, want dat doen ze dan met champagne en ze hadden nu alleen 1/2 L staan en dat vond ik dus veel te veel. Ik kreeg een lekkere sherry. In tussen was onze eerste amuse al gebracht: Duif op een stokkie Terwijl wij zaten te babbelen werd ons ook gevraagd of we een broodje wilden. Goede broodjes, maar ik vond ze zelf iets te hard qua korst. De boter, zout en olie die al op tafel stonden waren wel erg lekker. Daarna kregen we de tweede amuse: ei. Ja, ei! Dat was gepocheerd eigeel met appeltjes en een eetbaar bloempje. Erg lekker en zag er supermooi uit! Dat zou ik zo voor een bijzonder diner willen serveren. Vervolgens gaf ik aan dat ik graag een half wijn-arrangement wilde, dus 1/2 glazen van alles. En wij kozen samen voor een extra tussen gang: vis (kaas was ook een optie). Daarna kregen wij dus onze voorgerecht en kreeg ik uitleg over de wijn die er bij hoorde. Meestal zorgden ze ervoor dat de wijn er al even stond voordat het gerecht kwam. Komt de smaak ten goede en kan ik alvast nippen. Alleen bij het dessert ging dat fout (maar ik hou toch niet zo van dessert wijn). Ons voorgerecht was gamba, krootjes en quinoa. Heel erg lekker, fris en ongetwijfeld de beste gamba's die ik ooit heb gegeten. De witte wijn die er bij zat vulde het geheel perfect aan. Ik vond het geweldig dat de uitleg "een fris tintje op je tong bij de nadronk" deze keer geen reclame stunt was, maar ook echt zo voelde. Vervolgens kwam ons tussengerecht (onder tussen hadden wij nog wat brood ook, maar ik hoefde niet meer, mijn tafelgenoot nam nog een tweede broodje). Dat was Op de graad gebakken schol, inktvis, bloemkool, zwarte kool en een jus van sjalot. Ze schenken de jus er deels overheen bij de tafel ipv in de keuken en dan krijg je zo'n klein juskannetje er bij (porcelein). Jus was verrukkelijk! Dus ik gauw nog ff wat meer d'r overheen kiepen... Daarna kregen wij ons hoofdgerecht: Hollands kalf, aubergine en een jus van zwarte knoflook. Er zat ook courgette bij. Bord weer fantastisch opgemaakt. Wij beiden waren niet zo enthousiast over dit gerecht, je zou denken dat er met een knoflook wat pit in zat, maar alles had een flauwe smaak. Kalf nog nooit zo gehad als dit, je zou niet raden dat het kalfs was, zo vlak was het. Rode wijn die er bij zat was verrukkelijk, fluweel zacht en had enorme body, waardoor ik hem meer vond overheersen dan gebruikelijk. Tafelgenoot was het met me eens. Geen wijn die ik zou schenken bij een gewoon diner, mag ik wel iets heel moois maken om te zorgen dat dat tot zijn recht komt. Daarna kregen we het nagerecht: rood fruit en witte chocolade. Hierbij paste de mierzoete dessert wijn die iets te laat werd gebracht. Ik vond het dessert erg lekker, zachte zoete smaken. Nog nooit zulke zoete bosbessen op. Dessertwijn kwam tot zijn recht, maar ik hou zelf niet zo van zoete wijn. Daarna gingen wij voor de koffie. Wij kregen Nespresso. Nou heeft mijn vriend zo'n ding (met dank aan mij) en ken ik wel wat smaakjes, maar niet alle. Niet gevraagd aan ons welk smaakje we wilden en ik vond het zelf maar een laf smaakje (lage intensiteit), niet wat ik gewend ben van espresso. Er zat een houten plankje bij met 3 friandises: macaron van rozen, turks fruit van mango en een chocolade met appelstroop. Turks fruit heb ik niet opgegeten want ik hou daar niet van (mierzoet) en vind het ook raar om na zulke smaakverwenning zoiets te eten. Beetje zonde. De macaron daarintegen was heerlijk smaakvol en de chocolade met appelstroop was echt een smaakverrassing! Plus punten: erg prettige restaurant, lieve vriendelijke bediening, leuke kok Minpunten: telefoontje niet goed doorgegeven van 's ochtends en je zit aan een rustige weg, maar je hoort de tram wel voorbij razen, vrij vlakke smaken, niet zo spannend als verwacht, maar daardoor wel toegankelijk! Totale schade (minus fooi): 134,25 Extra info: Je kan tegenwoordig veel minder zien dat de restaurantweek aan de gang is. Wij waren de jongsten in het restaurant. Vroeger zag ik veel studenten zitten, tegenwoordig zie je duidelijk wie er via de AMEX is Bij het weggaan kreeg ik te horen dat binnenkort als het goed is de menukaart weer op de website staat *yay* en een brochure. Ik mocht sowieso ook het menu meenemen als aandenken (leuk) en we kregen nog de vraag of we pepermunt wilden. Zeker doen! Deze wordt volgens mij zelf gemaakt, aangezien het scherven zijn die op borstplaat lijkt en erg lekker is! | |
| Cat-astrophe | woensdag 25 augustus 2010 @ 18:53 |
| Wat een lekkere reviews weer! | |
| Blues | woensdag 25 augustus 2010 @ 18:58 |
| Leuke uitgebreide recensies | |
| LieLie | woensdag 25 augustus 2010 @ 18:59 |
quote:Dat dus! | |
| single_queen | woensdag 25 augustus 2010 @ 22:09 |
| gisteren naar de Saffraan geweest in Amersfoort. 1 michelinster - mijn eerste sterrenrestaurantje. Erg leuke locatie (BOOT!). Binnenkomst zoals je verwacht - keurig. Sowieso was de bediening mega-goed We zijn begonnen met een glaasje wijn en daarna een Argentijnse fles witte wijn uitgekozen (menu + extra tussengang zaten 2 visgerechtjes bij, dus vandaar + lamsvlees waarbij de wijn ook lekker was!). Amuse 1: een flinterdunne cracker met balsamicostroop en geraspte geitenkaas (heel zachte zoete smaak) JUM! Amuse 2: een bolletje ijs van zwarte olijf in aardbeiensaus DUBBELJUM! Amuse 3: een tegenvallertje... een kipkerrie-hapje, 2 superdunne bladerdeegplakjes met een soort kipkerrie gelei ertussen (ik denk dat ik dit beter en lekkerder kan maken, was nogal flauw van smaak) Amuse 4: een reageerbuisje met daarin watermeloen en feta, lekkere combi, maar kende ik al dus niet bepaald verrassend. Amuse 5: een mini-ijsje met daarin ijs van Bloody Mary (groot liefhebber van Bloody Mary dus super :-D ) Naast de amuses kregen we een stukje gesneden brood in een theedoek met daarnaast een stukje boter, goede olijfolie en zeezout (helemaal op :-D) Voorgerecht: Makreel op oosterse wijze - rauw dus met pinda citroengras en ook mayonaise-achtige toefjes - heerlijk! genoten van ieder hapje! Mega lekker Tussengerecht: Schelvis met ook citroengrassausje, kokos, een schelpje met daarin ook kaviaar (wat voor weet ik niet meer, maar de combi was heel lekker) Hoofdgerecht: Lamsvlees met wortelpuree, gegratineerde stukjes pasta, lekkere jus en stukje komkommer. We kregen twee stukjes verrukkelijk lamsvlees - één stukje nek en één stukje weet ik niet meer, maar was draadjesvleesstructuur - iig ooook verschrikkelijk lekker Nagerecht 1: te beginnen met de minst lekkere - niet niet lekker, maar het meest gewoon. Uiteraard gewoon superlekker - citroentaart met lekker krokant bodempje en pistachesaus Nagerecht 2: Tuintje van Passievrucht, passievruchtenmousse met daarop kruimels van chocoladecake en nootjes en balletjes met koffieboontjessmaak - SUPERlekker Nagerecht 3: basilicummousse met daarop een laagje gestolde witte chocolade en daarop een bolletje ijs/mousse van mango (ook verschrikkelijk lekker) de bonbons/friandises: - gesuikerd ananas - spekje (ook een tegenvallertje - niets bijzonders aan om eerlijk te zijn) - macron van basilicum en banaan - en dan zo'n klein cakeje, zag eruit als een mini-madeleine, lekker moist van binnen, beetje kwarkachtig, iig superlekker (maar de naam vergeten) - een chocoladelolly met cocos en rum - LEKKER!!!!! de rekening: 45 euro p menu (incl extra menugang en michelinsterretje) 4,5 euro voor eerste glas wijn (pp) 30 euro voor de fles wijn 3 euro voor het water pp - - - - - - - - - - - - - - - - - 135 excl fooi - afgerond naar 150, maar ik begrijp dat we gul waren haha. Maar het was het waard! Mega lekker, absoluut voor herhaling vatbaar en ik zat ook propvol (en er kan bij mij wel veel in!). De opmaak was ook super op mooie bordjes, steentjes, stukjes hout, reageerbuisjes, kommetjes etc! Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik in twee restaurantjes eerder lekkerder heb gegeten. Het grootste verschil is dat ik die twee keer niet betaald heb (hihi) en dat de service deze keer velen malen beter was. | |
| golfer | woensdag 25 augustus 2010 @ 22:19 |
| Lekker allemaal. | |
| Isabeau | donderdag 26 augustus 2010 @ 00:50 |
| Bedankt allemaal voor de uitgebreide verslagen tot nu toe, ik heb ze met veel plezier gelezen | |
| Blues | donderdag 26 augustus 2010 @ 09:57 |
| Rauwe makreel, nog nooit gegeten geloof ik Mooi uitgebreid verslag! | |
| FutureFairytale | donderdag 26 augustus 2010 @ 10:18 |
| Thanks allemaal! en Kahlie; nu heb ik nog meer zin | |
| kahlie | donderdag 26 augustus 2010 @ 10:43 |
quote:Geniet ervan! | |
| Dark_Neve | vrijdag 27 augustus 2010 @ 00:05 |
| Net naar Parkheuvel geweest. De totale rekening bedroeg 105 euro pp. Een glas champagne en een wijnarrangement zaten bij de prijs inbegrepen. We begonnen met de champagne icm een 4-tal kleine amuses. Een van de 4 amuses betrof taaie kroepoek (vies). Hierna kregen we een koude gazpacho met garnalen (matig, eigelijk niet lekker). De amuses zou ik persoonlijk met een 6+ beoordelen. Als voorgerecht tartaar van tonijn met een saus op basis van azijn en spekjes (tartaar was lekker, saus was echt vies). Een 7. Het hoofdgerecht betrof biefstuk icm saus, dit was het beste gerecht. Een 8. Als nagerecht een combinatie dessert van aardbeien met een dessert shot gin. Lekker, maar verre van bijzonder, een 7. De bediening was heel attent en goed, vooral de sommelier zorgde nog voor een lichtpuntje op deze avond. Al met al vond ik het eten echt matig en voor deze prijs zelfs slecht. Kon ik het over doen dan zou ik in een normale week lekker bij bijv Zeezout of Ivy gaan eten voor deze prijs. Wij hadden ook het gevoel dat er echt een restaurantweek menu in elkaar gezet was. Parkheuvel heeft bij ons echt een slechte beurt gemaakt. Dit had beter gekund en gemoeten en op basis van deze ervaring komen wij hier niet terug. | |
| RobinOok | vrijdag 27 augustus 2010 @ 00:11 |
| Het klinkt ook heel suf: tartaar van tonijn, biefstuk, aardbeiendessert. Zeker voor die prijs. Maar ja, wel veilig. En dat lijkt me wel handig met al die "dieetwensen" waar mensen mee komen. Ik lus geen vis, ik lus niks uit de zee, ik lus geen ui, ik lus geen champignons, ik lus geen orgaanvlees, ik lus geen lam, ik lus geen wild, etc etc. | |
| NoCigar | vrijdag 27 augustus 2010 @ 00:55 |
quote:Inderdaad ja, en dat voor een tweesterrenzaak. Ga idd de volgende keer maar naar Ivy. | |
| Isabeau | vrijdag 27 augustus 2010 @ 08:01 |
| Goh wat jammer, dat had ik bij Parkheuvel toch wel iets spectaculairders verwacht. Slecht visitekaartje op deze manier. | |
| Aarti | vrijdag 27 augustus 2010 @ 09:52 |
| Ik heb gisteren bij het Jagershuis gegeten in Oudekerk aan de amstel. Het is me goed bevallen! Amuse bestond uit makreelfilet met aardpeer en paprikaschuim. lekker, wel iets uitgeschoten met zout. Als aperitief allebei een chardonnay Voorgerecht was een "stapeltje"( de meneer noemde carambrere of zo?) van aardappel, zalm, paling. Lekker, niet heel lastig zelf te maken, maar op zich prima op smaak. Tafelgenoot had het wijnarrangement, wat goed bij de gerechten paste. Tussengerecht (voor 10 euro extra) was een filet van een vis waarvan ik de naam kwijt ben, goed vlezige witvis. Daarbij gamba en scheermesjes. Heerlijke toevoeging aan het menu. ALs hoofdgerecht had tafelgenoot kalf, en ik had parelhoen. Ik had smiddags nog even gebeld of ze mijn dieetwens goed hadden doorgekregen dat ik geen rund- en varkensvlees eet. Reactie van de meneer: oh maar dan eet U wel kalf? Jammer genoeg vond ik op mijn bord toch nog een stukje van iets waarvan ik denk dat het spek was. Heb het niet nagevraagd, maar tafelgenoot heeft het opgegeten. Achteraf had ik er misschien wat van moeten zeggen, maar het lag echt apart en wilde er geen big deal van maken. Parelhoen was mij iets te droog, maar wel lekker op smaak. Kalf was volgens tafelgenoot heerlijk. Daarna dessert van pannacotta (waarom serveert elk restaurant dat toch???) met rabarberijs en gemarineerd rood fruit. Glaasje dessertwijn erbij dat heel goed paste. Koffie met friandises, en calvados voor tafelgenoot. UIteindelijk prima gegeten, geen spectaculaire smaakverrassingen, maar gewoon goed degelijk eten Rekening heb ik niet gezien, maar ik denk dat het rond de 130 euro was met 2 personen. | |
| DarkElf | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:05 |
quote:idd doe er dan niet aan mee ofzo? Ze hebben de nieuwe klanten niet nodig neem ik aan. Slechte zaak zo. En leuk die uitgebreide recensies | |
| DarkElf | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:06 |
| Ik had er gewoon iets van gezegd hoor van dat stukje spek | |
| Aarti | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:08 |
quote:Ja achteraf bedacht ik me dat ook. Maar het was te gezellig Dus ik kies gewoon onbewust pannacottarestaurants! Deze week al 2, en vorige editie had ik het ook 2 keer! | |
| DarkElf | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:10 |
| tis een makkelijk voor te bereiden dessert dus als er meer mensen komen dan anders, wat vaak zo is als het goedkoper is natuurlijk, dan zullen ze sneller voor iets kiezen wat je al vooraf klaar kan maken blijkbaar. | |
| lirpA | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:20 |
| Net nog kunnen reseveren in Seven Seas in Amsterdam, voor morgenavond. Twee jaar geleden (tijdens mijn eerste restaurantweek) ben ik hier ook geweest en het was me erg bevallen. Review volgt... | |
| motorbloempje | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:23 |
http://www.chaletbrakkestein.nl/ ben zó benieuwd! Review volgt dan ook snel | |
| Doedezemaar | vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:28 |
| Ik had bij Da Gabriele in Harderwijk ook Pannacotta als dessert, met ook iets van rabarber erbij. Dat was heerlijk. Voorgerecht viel vreselijk tegen, hoofdgerecht was ok. Niks bijzonders, vrij gewoontjes, maar voor ¤25 een 3gangenmenu was te doen. Volgende keer zou ik toch graag een keer iets bijzonders willen uitproberen. | |
| LieLie | vrijdag 27 augustus 2010 @ 16:11 |
| Wat dom van Parkheuvel! Er staan geen foto's bij, maar werd het nog een beetje origineel opgemaakt of dat ook al niet? Leuk al die uitgebreide verslagen! Zal ook m'n best doen, wij gaan morgen! | |
| motorbloempje | zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:36 |
| Nou, wij zijn gisteren bij Chalet Brakkestein geweest. Erg op verheugd en ietwat teleurgesteld terug gekomen Daar aangekomen kregen we een mooie ruime ronde tafel die voor 2 gedekt was. Eerste wat ik merkte was dat mijn stoel wiebelde, maar het héle restaurant zat vol en omdat ik geen zin had in gehannes had ik even het bandje van mijn tas er onder gezet: opgelost De manager kwam vragen of we vooraf wat te drinken wilden. Dus bestelden we een rode wijn. Ze raadde dat ons af, en stelde een witte voor. Dus toen we daarmee accoord gingen, kwam ze terug daarna met toch alvast de eerste wijn van het wijnarrangement.. de huis Chardonnay zou toch niet geschikt zijn als aperitief.. Nou ja, ook prima dan maar... Op tafel stonden wat olijfjes en nootje waar we lekker van konden peuzelen... Daarna kregen we een amuse: een rundertartaartje met een luchtig mini crackertje en truffelolie. Was lekker. Niet speciaal, maar gewoon, lekker. Bij het afruimen werden ook zonder commentaar of wat dan ook onze Voorgerecht was een buitenom rerolde sushi van avocado met daarbij japanse paling en zeewier. Ook dit was gewoon lekker. De rolletje lagen wel ontzettend in de soja, waardoor aan het einde van het voorgerecht de sushi uit elkaar viel zodra je een hap nam (met stokjes). Daarna kwamen ze netje vragen of we meteen hoofdgerecht wilden, maar wij zijn langzame eters en uitgebreide genieters, dus hebben ze nog een kwartier > rust gevraagd. Hoofdgerecht was echt goed: eendenfilet met een aardappeltorentje met geconfijte eendenborst, een stukje witlof en een truffeljus. Alles was goed op smaak en erg lekker. Eendenfilet was ook echt zo zacht, een genot! Ook na dit gerecht kwamen ze vragen of we meteen nagerecht wilden. Maar uiteindelijk afgesproken dat ze pas zouden komen al we de rode wijn van het hoofdgerecht op hadden. Dus daar hebben we nog even rustig van zitten nippen. Die wijn was 'gewoon' lekker en goed krachtig wat alle smaken bij het hoofdgerecht goed aan kon! Verder niet heel speciaal. Nagerecht was sorbetijs van mascarpone en een citroen-cheese cake met frambozen. De bodem van de cheesecake was wat breekbaar en 'grof' en ik heb zelf alle frambozen los gegeten omdat ik zélf de combinatie niet briljant vond, los was 't wel heerlijk. Was wel vrij machtig en we zaten dan ook goed vol. De desserwijn die erbij zat was wel echt heel goed gekozen. Daarna allebei nog een kopje thee met daarbij een chocolaatje (lekker, leek op de oude lila pause) en een soort anijskoekje. De ambiance waren we niet weg van, en we gaan er waarschijnlijk dan ook niet terug als we het volle pond moeten betalen. We vonden het niet heel gezellig, het personeel was 'vriendelijk', maar niet echt heel kundig en geduldig. Ze kwamen echt je eten brengen, zeiden snel wat 't was (letterlijk wat op de menu kaart stond) en liepen weer weg. Ook van de wijn werd alleen de naam genoemd, terwijl we 't erg leuk vinden om te horen waar hij vandaan komt, waarom ze die gekozen hebben, welke smaken je gaat proeven, etc. Ook het weghalen van de nootjes en olijfjes zonder vragen was echt een minpunt. Tegen het einde van de avond, toen steeds meer gasten weg gingen, werd en naast ons met 'grof geweld' alvast ingedekt voor de volgende avond. De bediening liep met grote proppen vies tafelgoed voorbij, liet 't nog even vallen, etc. Erg rommelig en niet fijn als je nog lekker rustig van je nagerecht zit te genieten.. Voelde ook niet echt passie en plezier van de bediening. Iets wat we bijvoorbeeld bij Vesters echt geweldig vonden. Een sommelier die vol passie vertelt over de wijnen die hij er bij schenkt. de smaken die je gaat proeven, hoe ze elk gerecht vol vreugde aan je presenteren en je écht je welkom voelt, ook in een restaurantweek. Dat was hier anders, vonden wij. Rekening viel ook wat tegen: 50 euro voor het diner (duh) en 45 voor het wijnarrangement van 2 niet al te speciale wijnen en 1 goede dessertwijn.. bij Vesters kostte het arrangement 'maar' 18 euro p.p. en was vele malen lekkerder. 3,75 p.p. voor een kopje thee met koekje/chocolade Vooral de wijn was dus echt een tegenvaller.. als we dat geweten hadden, hadden we gewoon zelf een fles huiswijn erbij genomen Al met al was 't eten dus wel lekker, maar de sfeer was niet ons ding. Foto's waren echt onmogelijk te maken omdat 't vrij duister was binnen | |
| LieLie | zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:45 |
| Jammer Motorbloempje! En dat van die olijfjes en het rondlopen met wasgoed | |
| Isabeau | zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:53 |
| Erg jammer, Moblo | |
| LieLie | zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:53 |
| Ik krijg een smsje van Diningcity met 'Wij wensen u veel plezier bij.. ' en de tijd en code. Wat grappig | |
| motorbloempje | zaterdag 28 augustus 2010 @ 11:57 |
| ja.. was een tegenvaller overigens vertelde de serveerster dat er aDvocado in onze sushi zat | |
| DarkElf | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:25 |
| wat jammer moblo | |
| LieLie | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:26 |
| Maar, het positieve: je kunt er beter tijdens de restaurantweek achterkomen dan wanneer je volle pond betaalt | |
| Cat-astrophe | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:36 |
| LieLie | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:39 |
quote:Dit lijkt me voor de duurdere restaurants hèt moment om mensen (zoals bijvoorbeel Motorbloempje en man die er voor sparen) kennis te laten maken met het restaurant en nieuwsgierig te maken naar meer. Als ze deze gelegendheid niet hebben, is de drempel om zoveel uit te geven en niet te weten wat je krijgt misschien wel te hoog. | |
| golfer | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:40 |
| Jammer dat er juist een paar gerenommeerde restaurants dan steken laten vallen bij zo'n restaurantweek. Voor hun bekendheid hoeven ze niet mee te doen. Doe dan niet mee | |
| Cat-astrophe | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:42 |
quote:Precies! (en ik heb de verkeerde naam gebruikt net, MoBlo is naar Brakkestein geweest, kun je mijn quote even aanpassen? | |
| LieLie | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:44 |
quote:Done, hoewel de ervaring met Parkheuvel misschien nog wel slechter was dan die van MoBlo [ Bericht 0% gewijzigd door LieLie op 28-08-2010 12:51:16 ] | |
| Cat-astrophe | zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:50 |
| Da's dan misschien ook weer zo. | |
| Blues | zaterdag 28 augustus 2010 @ 14:04 |
| Je had je er zo op verheugd MoBlo, dan is het wel wat tegengevallen dus... zou het ook niet komen omdat men door de drukte met de restaurantweek personeel inhuurt wat er normaal niet werkt Dan krijg je toch een hele andere avond. | |
| LieLie | zaterdag 28 augustus 2010 @ 14:05 |
quote:Maar die gaan toch niet uit zichzelf dan al beginnen met schoonmaken? | |
| Leandra | zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:03 |
quote:Daar zijn wij vorig zomer met de restaurantweek geweest, geweldig gegeten, en perfecte bediening enz. Edit: ah... ik lees dat het dit jaar wat minder was, jammer, want ze kunnen het wel. We hadden voor vanavond gereserveerd bij Kaagjesland in Reeuwijk maar gisteren helaas moeten annuleren wegens ziek en ziek... | |
| motorbloempje | zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:04 |
quote:ik mag hopen van niet nee | |
| Ole | zaterdag 28 augustus 2010 @ 19:51 |
| Ik ga morgen lunchen. Waar is nog een verrassing. Ik vermoed bij Bridges ( The Grand) | |
| Dark_Neve | zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:06 |
| Morgen naar de Zwethheul, zal eens kijken of alle 2 sterren restaurants hetzelfde doen tijdens de restaurant week... Hoop echter op een betere ervaring dan met Parkheuvel! | |
| LordLynx | zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:11 |
quote:Ik ben met Dining with the Stars naar zowel de Zwethheul als Parkheuvel geweest afgelopen jaar en in beide gevallen was het geweldig, jammer dat Parkheuvek nu zo tegenviel. Sowieso wel triest dat zulke zaken er dan ineens met de pet naar lijken te gooien, kan je je juist in deze tijd eigenlijk niet veroorloven..... Ik heb helaas mijn reservering bij La Vilette moeten laten gaan omdat ik in tijdnood kwam met inpakken voor mijn vakantie, mijn beoogde tafelgenoot zit daar nu lekker te smikkelen terwijl ik met bezorgchinees zat (was stiekem ook wel lekker natuurlijk) | |
| Nellas | zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:49 |
| Normaal gesproken ben ik erg te spreken over de Restaurantweek, al 2 jaar lang genoten van goede gerechten in een mooie ambiance. Echter.... afgelopen donderdag gegeten in Kasteel Limbricht, vond het zeer slecht. We hadden ons echt verheugd op een culinair avondje. Voorgerecht was heilbot en zalm met tonijnmousse, komkommermousse en een mierikswortelsausje. De vis kwam rechtstreeks uit een cellofaantje, de tonijnmousse was geen mousse maar een dikke brij, leek wel een blikje tonijn gepureerd in de blender. Hoofdgerecht was wel okee, alleen jammer dat mijn kalfs t-bone nog erg rose (lees rauw) was. Het dessert sloeg alles, tiramisu (niet vers, kwam uit zo'n bakje van de Appie, was nogal duidelijk omdat er van die mooie vierkantjes in de cacao zaten, erg waterig) Malaga-ijs, ook niet vers, zelfs oud, proefde er de ijskristallen in, en slagroom (uit een spuitbus, was al slap uitgelopen voor ik uberhaupt een lepel kon pakken). Slecht een dame in de bediening die hier duidelijk geen ervaring had. Kon niet goed uitleggen wat ze serveerde, had totaal geen wijnkennis (ik ook alleen nog maar de basis, maar had wel graag een aanbeveling betreft de wijnkaart) en rende op een bepaalsd moment door het restaurant..... Niet echt ontspannen, haha. Vind het vooral jammer omdat het uitgangspunt van de restaurantweek is om de consument kennis te laten maken met restaurants waar ze normaal gesproken niet gauw komen. Had beter die ¤25 bij Van der Valk kunnen uitgeven. Morgen naar Pirandello in Landgraaf voor de lunch, verwacht hier veel meer van! | |
| LieLie | zondag 29 augustus 2010 @ 10:50 |
| Gisteravond hebben wij gegeten bij Cuisinerie Mensinge in Roden. Het zit in de voormalige stallen van een havenzathe, dus de locatie is meteen erg sfeervol. Bij binnenkomst werden we naar onze tafel gebracht door een wat stugge man, de rest van de bediening bleek later gelukkig wat losser en opgewekter. Op de tafel stond een lijstje met daarin het menu. Je kon kiezen voor het normale driegangenmenu van ¤25, of een viergangenmenu voor ¤32,50. De laatste optie hebben we gekozen. Als amuse kregen we een klein glaasje komkommersoep en een stukje quiche van rode biet en geitenkaas. Met name het stukje quiche was erg lekker! Vervolgens kregen we een schaaltje met twee soorten brood, gezouten boter en een olijventapenade. En al snel (iets te snel bijna, maar de rest van de avond zat er gelukkig meer tijd tussen de gerechten) kwam het voorgerecht. Gemarineerde harder, met een garnalenkroketje en een salade van venkel. Heerlijk! Het tussengerecht, de extra gang, was plakjes eendenborstfilet met knolselderijpuree en een saus met sinaasappel en ? (geen idee meer, maar ik krijg het menu nog in de mail). Ook erg lekker, al waren alle onderdelen wel zacht. Voor de eend erg goed natuurlijk, bij de puree miste ik misschien wat bite. Het hoofdgerecht was drie bereidingen van lam, een rosé gebakken stukje, wat stoofvlees en een saucijsje met anijs. Daarbij zat risotto met eekhoorntjesbrood, gegrilde courgette, peultjes en een soort kroketje van volgens mij knolselderijpuree. Ik vond het stoofvlees hierbij erg lekker, vriend vond dat juist wat minder. Verder miste er misschien iets frissigs, maar lekker was het zeker. Vervolgens kregen we een dessertamuse, een lolly van witte chocolade met lavendelijs. Heel erg lekker en leuk gedaan. Het dessert bestond uit een bolletje frambozenijs, een frambozencoulis met witte chocoladeroom en een taartje met frambozen en donkere chocolade. Heerlijk, al kwam bij het tweede onderdeel het zure van de frambozen erg sterk naar voren. Tot slot namen we nog koffie en thee. De serveerster vroeg of we er huisgemaakte bonbons bij wilden en toen ze ons zag twijfelen tussen 'lekker' en 'maar we zijn wel al vol' zei ze dat ze er voor ons allebei één bij zou doen. Een smakelijke afsluiter! De bediening was niet erg formeel en prettig in de omgang (op de wat stugge man na Al met al waren we 85 euro kwijt voor de menu's, een fles water, wat fris en de koffie. En dit ziet niet eens ver onder de normale prijzen, dus goede prijs/kwaliteit-verhouding wat mij betreft | |
| PdeHoog | zondag 29 augustus 2010 @ 10:53 |
| Oe...klinkt goed, LieLie | |
| DarkElf | zondag 29 augustus 2010 @ 11:03 |
| Klinkt idd goed | |
| motorbloempje | zondag 29 augustus 2010 @ 11:05 |
| ja! gaan vanavond bij m'n ouders bbq-en | |
| borisz | zondag 29 augustus 2010 @ 11:08 |
| Aure | zondag 29 augustus 2010 @ 11:19 |
| Klinkt erg goed Lie! | |
| Ole | zondag 29 augustus 2010 @ 13:13 |
| Ik vertrek. Verslag volgt! | |
| FutureFairytale | zondag 29 augustus 2010 @ 13:29 |
| Veel plezier Ole! Lekker gegeten LieLie er is al een recensie geweest van Niven diner en ik had lunch maar bleek dus precies hetzelfde. dus daarover niks meer. alleen ik vond de drankprijzen nergens op slaan. mn zus bestelden een jus en het was niet eens vers!! maar wel ¤ 4,25 bleek later. achteraf bestelde ze een kopje koffie, gewoon koffie. en op de bon stond ie voor ¤ 6,50 echt de grootste kolder vind ik dat en heel jammer | |
| DancePlaza | zondag 29 augustus 2010 @ 14:00 |
| Oriental128 in Amsterdam was echt top. menu volgt, zeker terechte winnaar van afgelopen restaurant week. Sfeer + Bediening + eten = super top! | |
| Sarabi | zondag 29 augustus 2010 @ 14:35 |
| Gisterenavond met mijn vriend wezen eten bij Restaurant Hermitage in Ridderkerk. We kwamen tegelijkertijd met een paar andere stellen binnen dus liep de ontvangst in het begin een beetje rommelig, maar al snel werden onze jassen aangenomen en werden we naar onze tafel gebracht. We zaten aan een mooie ronde tafel die gedekt was voor twee personen bij het raam. Later op de avond begon het te onweren en kreeg deze setting een extra sfeertje. Het personeel was allemaal erg netjes en correct maar tegenover ons gelukkig niet te formeel. Er werd ons een aperitief aangeboden, maar aangezien vriendlief geen wijn drinkt heb ik alleen een rosé genomen (voor een nette prijs van 7 euro). Daarna werd het menu aan ons uitgelegd en hebben we gekozen om de 3 gangen uit te breiden met een kaasplankje en koos ik voor het wijnarrangement. Er werd ook nog gevraagd of ze water mochten schenken deze avond en daar hebben we gebruik van gemaakt (de hele avond bronwater voor 4 euro voor ons tweeën). Bij de amuse werd ook nog een warm broodje aangeboden (zoals ze dat netjes bij elke gang deden). De amuse was een “Zacht gegaard hoeve-eitje met gerookte paling en een schuim van rode biet”. Nu houden wij beiden niet echt van paling maar dit smaakte echt heerlijk, misschien iets te veel schuim van rode biet maar die was dan ook erg lekker. ![]() Daarna kreeg ik mijn eerste wijn die bij het arrangement hoorde (een witte zoete wijn). Bij elke wijn vertelde ze ook iets dus dat was wel een leuke extra bij het gehele menu. De wijnen werden ook steeds op tijd ingeschonken zodat ik er vast aan kon nippen voordat het bijpassende gerecht geserveerd werd. Het voorgerecht was een “Taartje van ronde-opperdoesen aardappel met gewelde kreeft en een lavendel mayonaise”. Hier viel niet op aan te merken zowel mijn vriend als ik hebben er erg van genoten. Ik vond de lavendel mayonaise erg goed bij de kreeft passen. ![]() Bij het hoofdgerecht werd een rode wijn (gelukkig geen droge) geschonken. Het hoofdgerecht was een “Gebraden Black Angus ossenhaas geserveerd met een saus van rodewijn en salie”. Dit gerecht was misschien een beetje veilig maar daar was mijn vriend erg blij mee. Ik had misschien wel iets meer creativiteit verwacht maar hoe dan ook de ossenhaas was erg lekker en de wijn paste er goed bij. ![]() Daarna werd ons kaasplankje geserveerd, daarbij kreeg ik alvast een lekkere port te drinken. We kregen verschillende zomerkaasjes waaronder oude en jonge geitenkaas. Normaal ben ik niet zo van de kaasplankjes maar deze waren allemaal erg lekker. De garnituur erbij was ook goed. ![]() Toen kwam er als verrassing nog een amusedessert. Dit was iets met bosvruchten (vergeten hoe het precies werd uitgelegd). Het smaakte in ieder geval lekker fris en het enige nadeel was dat het zo weinig was ![]() Het dessert was een “Gepocheerde perzik, creme suisse met amandelen een bros van witte chocolade en roomijs van zwarte knoflook”. Ik vond vooral het roomijs en de creme suisse erg lekker maar dat komt omdat ik niet zo erg van witte chocolade houd. Want mijn vriend vond de witte chocolade weer het lekkerste. Beide vonden we het roomijs van zwarte knoflook wel een verrassing, daar hadden we wel van kunnen blijven eten. ![]() Daarna werd nog gevraagd of we thee met friandises wilden en daar hebben we natuurlijk nog voor gekozen. We hadden beiden groene thee met allemaal kleine zoetigheden erbij. Een goede afronding van een geweldige avond. ![]() De gangen werden op een goed tempo geserveerd vond ik. Mijn vriend vond het hoofdgerecht alleen iets te lang op zich wachten. Uiteindelijk hebben we 4 uur zitten genieten van dit menu en waren we met fooi 140euro kwijt (2 x menu 35 euro + 2 x kaasplankje 10 euro + wijn arrangement + water en 2 x fris en nog 2x thee met lekkers) | |
| Cat-astrophe | zondag 29 augustus 2010 @ 14:40 |
| Lielie en Sarabi: | |
| Aure | zondag 29 augustus 2010 @ 14:41 |
| Klinkt ook erg goed zeg Sarabi | |
| golfer | zondag 29 augustus 2010 @ 15:07 |
| Dat ziet er allemaal erg smakelijk en goed uit, Sarabi. | |
| Sarabi | zondag 29 augustus 2010 @ 15:25 |
| Het was ook een geweldige ervaring Je had er trouwens lekker de ruimte, maar er waren ook wel genoeg tafels om een gezellige sfeer te krijgen. Er liep ook veel personeel rond maar die waren bezig of je zag ze niet dus dat is wel fijn en zorgt voor een relaxte sfeer. | |
| FutureFairytale | zondag 29 augustus 2010 @ 15:26 |
| jummie Sarabi! thnx voor het verslag! | |
| Blues | zondag 29 augustus 2010 @ 15:40 |
| Leuke verslagen!! Met wisselend resultaat Ik vind een glas rosé voor 7 euro echt te duur trouwens | |
| Sarabi | zondag 29 augustus 2010 @ 15:44 |
quote:Het is duur maar als ik van sterrenrestaurants deze week allemaal rond de 12 euro hoorde ben ik er toch wel blij mee Je kreeg tenminste wel een vol glas | |
| LieLie | zondag 29 augustus 2010 @ 16:16 |
| Leuk verslag Sarabi! En het ziet er inderdaad heerlijk uit! | |
| DarkElf | zondag 29 augustus 2010 @ 17:51 |
| leuk verslag en lekker eten. De Hermitage is leuk he? | |
| Sarabi | zondag 29 augustus 2010 @ 17:54 |
quote: Er komt zoveel op je af dat het nu soms pas doordringt hoe leuk en alles het was | |
| DarkElf | zondag 29 augustus 2010 @ 17:55 |
| Kan mij herinneren dat toen wij er een aantal jaar terug waren dat het noodweer was tegen de tijd dat we naar de auto gingen. Toen kregen we een paraplu mee | |
| PdeHoog | zondag 29 augustus 2010 @ 18:11 |
| Ziet er goed uit, Sarabi | |
| Isabeau | zondag 29 augustus 2010 @ 18:28 |
quote:Gelukkig ook mensen met een geweldige ervaring | |
| Ole | zondag 29 augustus 2010 @ 18:35 |
Hier alvast het menu (lunch bij Bridges, hotel The Grand)![]() |