abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85805535
Je had je er zo op verheugd MoBlo, dan is het wel wat tegengevallen dus... zou het ook niet komen omdat men door de drukte met de restaurantweek personeel inhuurt wat er normaal niet werkt :?
Dan krijg je toch een hele andere avond.
pi_85805564
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 14:04 schreef Bluezz het volgende:
Je had je er zo op verheugd MoBlo, dan is het wel wat tegengevallen dus... zou het ook niet komen omdat men door de drukte met de restaurantweek personeel inhuurt wat er normaal niet werkt :?
Dan krijg je toch een hele andere avond.
Maar die gaan toch niet uit zichzelf dan al beginnen met schoonmaken? ;)
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 17:03:49 #153
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_85809502
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 11:23 schreef motorbloempje het volgende:
O+ vanavond O+

http://www.chaletbrakkestein.nl/

ben zó benieuwd! Review volgt dan ook snel *O* yay! :9 verheug me er al weken op, hoop dan ook niet dat 't tegenvalt :@
Daar zijn wij vorig zomer met de restaurantweek geweest, geweldig gegeten, en perfecte bediening enz.
Edit: ah... ik lees dat het dit jaar wat minder was, jammer, want ze kunnen het wel.

We hadden voor vanavond gereserveerd bij Kaagjesland in Reeuwijk maar gisteren helaas moeten annuleren wegens ziek en ziek... :{
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_85809519
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 14:05 schreef LieLie het volgende:

[..]

Maar die gaan toch niet uit zichzelf dan al beginnen met schoonmaken? ;)
ik mag hopen van niet nee -O-
Ja doei.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 28 augustus 2010 @ 19:51:46 #155
22592 crew  Ole
pi_85813622
Ik ga morgen lunchen. Waar is nog een verrassing.
Ik vermoed bij Bridges ( The Grand)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_85814048
Morgen naar de Zwethheul, zal eens kijken of alle 2 sterren restaurants hetzelfde doen tijdens de restaurant week... Hoop echter op een betere ervaring dan met Parkheuvel!
Nee
pi_85814203
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 20:06 schreef Dark_Neve het volgende:
Morgen naar de Zwethheul, zal eens kijken of alle 2 sterren restaurants hetzelfde doen tijdens de restaurant week... Hoop echter op een betere ervaring dan met Parkheuvel!
Ik ben met Dining with the Stars naar zowel de Zwethheul als Parkheuvel geweest afgelopen jaar en in beide gevallen was het geweldig, jammer dat Parkheuvek nu zo tegenviel.

Sowieso wel triest dat zulke zaken er dan ineens met de pet naar lijken te gooien, kan je je juist in deze tijd eigenlijk niet veroorloven.....

Ik heb helaas mijn reservering bij La Vilette moeten laten gaan omdat ik in tijdnood kwam met inpakken voor mijn vakantie, mijn beoogde tafelgenoot zit daar nu lekker te smikkelen terwijl ik met bezorgchinees zat (was stiekem ook wel lekker natuurlijk)
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_85815374
Normaal gesproken ben ik erg te spreken over de Restaurantweek, al 2 jaar lang genoten van goede gerechten in een mooie ambiance. Echter.... afgelopen donderdag gegeten in Kasteel Limbricht, vond het zeer slecht. We hadden ons echt verheugd op een culinair avondje.

Voorgerecht was heilbot en zalm met tonijnmousse, komkommermousse en een mierikswortelsausje. De vis kwam rechtstreeks uit een cellofaantje, de tonijnmousse was geen mousse maar een dikke brij, leek wel een blikje tonijn gepureerd in de blender.

Hoofdgerecht was wel okee, alleen jammer dat mijn kalfs t-bone nog erg rose (lees rauw) was.
Het dessert sloeg alles, tiramisu (niet vers, kwam uit zo'n bakje van de Appie, was nogal duidelijk omdat er van die mooie vierkantjes in de cacao zaten, erg waterig) Malaga-ijs, ook niet vers, zelfs oud, proefde er de ijskristallen in, en slagroom (uit een spuitbus, was al slap uitgelopen voor ik uberhaupt een lepel kon pakken).

Slecht een dame in de bediening die hier duidelijk geen ervaring had. Kon niet goed uitleggen wat ze serveerde, had totaal geen wijnkennis (ik ook alleen nog maar de basis, maar had wel graag een aanbeveling betreft de wijnkaart) en rende op een bepaalsd moment door het restaurant..... Niet echt ontspannen, haha.

Vind het vooral jammer omdat het uitgangspunt van de restaurantweek is om de consument kennis te laten maken met restaurants waar ze normaal gesproken niet gauw komen. Had beter die ¤25 bij Van der Valk kunnen uitgeven.


Morgen naar Pirandello in Landgraaf voor de lunch, verwacht hier veel meer van!
pi_85826520
Gisteravond hebben wij gegeten bij Cuisinerie Mensinge in Roden. Het zit in de voormalige stallen van een havenzathe, dus de locatie is meteen erg sfeervol.
Bij binnenkomst werden we naar onze tafel gebracht door een wat stugge man, de rest van de bediening bleek later gelukkig wat losser en opgewekter. Op de tafel stond een lijstje met daarin het menu. Je kon kiezen voor het normale driegangenmenu van ¤25, of een viergangenmenu voor ¤32,50. De laatste optie hebben we gekozen.

Als amuse kregen we een klein glaasje komkommersoep en een stukje quiche van rode biet en geitenkaas. Met name het stukje quiche was erg lekker!

Vervolgens kregen we een schaaltje met twee soorten brood, gezouten boter en een olijventapenade.

En al snel (iets te snel bijna, maar de rest van de avond zat er gelukkig meer tijd tussen de gerechten) kwam het voorgerecht. Gemarineerde harder, met een garnalenkroketje en een salade van venkel. Heerlijk!

Het tussengerecht, de extra gang, was plakjes eendenborstfilet met knolselderijpuree en een saus met sinaasappel en ? (geen idee meer, maar ik krijg het menu nog in de mail). Ook erg lekker, al waren alle onderdelen wel zacht. Voor de eend erg goed natuurlijk, bij de puree miste ik misschien wat bite.

Het hoofdgerecht was drie bereidingen van lam, een rosé gebakken stukje, wat stoofvlees en een saucijsje met anijs. Daarbij zat risotto met eekhoorntjesbrood, gegrilde courgette, peultjes en een soort kroketje van volgens mij knolselderijpuree. Ik vond het stoofvlees hierbij erg lekker, vriend vond dat juist wat minder. Verder miste er misschien iets frissigs, maar lekker was het zeker.

Vervolgens kregen we een dessertamuse, een lolly van witte chocolade met lavendelijs. Heel erg lekker en leuk gedaan.

Het dessert bestond uit een bolletje frambozenijs, een frambozencoulis met witte chocoladeroom en een taartje met frambozen en donkere chocolade. Heerlijk, al kwam bij het tweede onderdeel het zure van de frambozen erg sterk naar voren.

Tot slot namen we nog koffie en thee. De serveerster vroeg of we er huisgemaakte bonbons bij wilden en toen ze ons zag twijfelen tussen 'lekker' en 'maar we zijn wel al vol' zei ze dat ze er voor ons allebei één bij zou doen. Een smakelijke afsluiter!

De bediening was niet erg formeel en prettig in de omgang (op de wat stugge man na ;)) en regelmatig kwam ook één van de koks voorbij om een gerecht uit te serveren.

Al met al waren we 85 euro kwijt voor de menu's, een fles water, wat fris en de koffie. En dit ziet niet eens ver onder de normale prijzen, dus goede prijs/kwaliteit-verhouding wat mij betreft ^O^
pi_85826562
Oe...klinkt goed, LieLie :o :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_85826730
Klinkt idd goed :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85826752
ja!
_O_

gaan vanavond bij m'n ouders bbq-en :') maar zat stiekem te kijken of er nog wat restaurants beschikbaar waren :') :X
Ja doei.
  Moderator / Redactie Sport zondag 29 augustus 2010 @ 11:08:37 #163
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_85826805
:9 @ het verslag van Lielie.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_85826985
Klinkt erg goed Lie! :9
  Moderator / Miss SHO zondag 29 augustus 2010 @ 13:13:11 #165
22592 crew  Ole
pi_85829781
Ik vertrek.
Verslag volgt!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_85830210
Veel plezier Ole!
Lekker gegeten LieLie

er is al een recensie geweest van Niven diner en ik had lunch maar bleek dus precies hetzelfde. dus daarover niks meer. alleen ik vond de drankprijzen nergens op slaan. mn zus bestelden een jus en het was niet eens vers!! maar wel ¤ 4,25 bleek later. achteraf bestelde ze een kopje koffie, gewoon koffie. en op de bon stond ie voor ¤ 6,50

echt de grootste kolder vind ik dat en heel jammer :(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85831255
Oriental128 in Amsterdam was echt top.

menu volgt, zeker terechte winnaar van afgelopen restaurant week.
Sfeer + Bediening + eten = super top!
pi_85832363
Gisterenavond met mijn vriend wezen eten bij Restaurant Hermitage in Ridderkerk. We kwamen tegelijkertijd met een paar andere stellen binnen dus liep de ontvangst in het begin een beetje rommelig, maar al snel werden onze jassen aangenomen en werden we naar onze tafel gebracht. We zaten aan een mooie ronde tafel die gedekt was voor twee personen bij het raam. Later op de avond begon het te onweren en kreeg deze setting een extra sfeertje.


Het personeel was allemaal erg netjes en correct maar tegenover ons gelukkig niet te formeel. Er werd ons een aperitief aangeboden, maar aangezien vriendlief geen wijn drinkt heb ik alleen een rosé genomen (voor een nette prijs van 7 euro). Daarna werd het menu aan ons uitgelegd en hebben we gekozen om de 3 gangen uit te breiden met een kaasplankje en koos ik voor het wijnarrangement. Er werd ook nog gevraagd of ze water mochten schenken deze avond en daar hebben we gebruik van gemaakt (de hele avond bronwater voor 4 euro voor ons tweeën).


Bij de amuse werd ook nog een warm broodje aangeboden (zoals ze dat netjes bij elke gang deden).
De amuse was een “Zacht gegaard hoeve-eitje met gerookte paling en een schuim van rode biet”. Nu houden wij beiden niet echt van paling maar dit smaakte echt heerlijk, misschien iets te veel schuim van rode biet maar die was dan ook erg lekker.



Daarna kreeg ik mijn eerste wijn die bij het arrangement hoorde (een witte zoete wijn). Bij elke wijn vertelde ze ook iets dus dat was wel een leuke extra bij het gehele menu. De wijnen werden ook steeds op tijd ingeschonken zodat ik er vast aan kon nippen voordat het bijpassende gerecht geserveerd werd.
Het voorgerecht was een “Taartje van ronde-opperdoesen aardappel met gewelde kreeft en een lavendel mayonaise”. Hier viel niet op aan te merken zowel mijn vriend als ik hebben er erg van genoten. Ik vond de lavendel mayonaise erg goed bij de kreeft passen.



Bij het hoofdgerecht werd een rode wijn (gelukkig geen droge) geschonken. Het hoofdgerecht was een “Gebraden Black Angus ossenhaas geserveerd met een saus van rodewijn en salie”. Dit gerecht was misschien een beetje veilig maar daar was mijn vriend erg blij mee. Ik had misschien wel iets meer creativiteit verwacht maar hoe dan ook de ossenhaas was erg lekker en de wijn paste er goed bij.



Daarna werd ons kaasplankje geserveerd, daarbij kreeg ik alvast een lekkere port te drinken. We kregen verschillende zomerkaasjes waaronder oude en jonge geitenkaas. Normaal ben ik niet zo van de kaasplankjes maar deze waren allemaal erg lekker. De garnituur erbij was ook goed.



Toen kwam er als verrassing nog een amusedessert. Dit was iets met bosvruchten (vergeten hoe het precies werd uitgelegd). Het smaakte in ieder geval lekker fris en het enige nadeel was dat het zo weinig was :D



Het dessert was een “Gepocheerde perzik, creme suisse met amandelen een bros van witte chocolade en roomijs van zwarte knoflook”. Ik vond vooral het roomijs en de creme suisse erg lekker maar dat komt omdat ik niet zo erg van witte chocolade houd. Want mijn vriend vond de witte chocolade weer het lekkerste. Beide vonden we het roomijs van zwarte knoflook wel een verrassing, daar hadden we wel van kunnen blijven eten.



Daarna werd nog gevraagd of we thee met friandises wilden en daar hebben we natuurlijk nog voor gekozen. We hadden beiden groene thee met allemaal kleine zoetigheden erbij. Een goede afronding van een geweldige avond.



De gangen werden op een goed tempo geserveerd vond ik. Mijn vriend vond het hoofdgerecht alleen iets te lang op zich wachten. Uiteindelijk hebben we 4 uur zitten genieten van dit menu en waren we met fooi 140euro kwijt (2 x menu 35 euro + 2 x kaasplankje 10 euro + wijn arrangement + water en 2 x fris en nog 2x thee met lekkers)
pi_85832555
Lielie en Sarabi: :9 :9 :9 Gelukkig dat er ook positieve ervaringen zijn te melden bij de wat duurdere restaurants. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_85832578
Klinkt ook erg goed zeg Sarabi :9
  zondag 29 augustus 2010 @ 15:07:51 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85833484
Dat ziet er allemaal erg smakelijk en goed uit, Sarabi. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85834120
Het was ook een geweldige ervaring :Y
Je had er trouwens lekker de ruimte, maar er waren ook wel genoeg tafels om een gezellige sfeer te krijgen.
Er liep ook veel personeel rond maar die waren bezig of je zag ze niet dus dat is wel fijn en zorgt voor een relaxte sfeer.
pi_85834166
jummie Sarabi!
thnx voor het verslag!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85834664
Leuke verslagen!! Met wisselend resultaat :P
Ik vind een glas rosé voor 7 euro echt te duur trouwens ;)
pi_85834775
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 15:40 schreef Bluezz het volgende:
Leuke verslagen!! Met wisselend resultaat :P
Ik vind een glas rosé voor 7 euro echt te duur trouwens ;)
Het is duur maar als ik van sterrenrestaurants deze week allemaal rond de 12 euro hoorde ben ik er toch wel blij mee ;)
Je kreeg tenminste wel een vol glas :9
pi_85836102
Leuk verslag Sarabi! En het ziet er inderdaad heerlijk uit! :9
pi_85839759
leuk verslag en lekker eten. De Hermitage is leuk he? :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85839841
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 17:51 schreef DarkElf het volgende:
leuk verslag en lekker eten. De Hermitage is leuk he? :)
:Y ben nog steeds aan het nagenieten
Er komt zoveel op je af dat het nu soms pas doordringt hoe leuk en alles het was
pi_85839880
Kan mij herinneren dat toen wij er een aantal jaar terug waren dat het noodweer was tegen de tijd dat we naar de auto gingen. Toen kregen we een paraplu mee :D. (iedereen die wegging dus)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85840407
Ziet er goed uit, Sarabi :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_85841011
quote:
Op zondag 29 augustus 2010 17:54 schreef Sarabi het volgende:

:Y ben nog steeds aan het nagenieten
Er komt zoveel op je af dat het nu soms pas doordringt hoe leuk en alles het was
Gelukkig ook mensen met een geweldige ervaring *O* Het ziet er allemaal ook mooi en lekker uit zeg :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Miss SHO zondag 29 augustus 2010 @ 18:35:47 #182
22592 crew  Ole
pi_85841256
Hier alvast het menu (lunch bij Bridges, hotel The Grand)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')