abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85677753
Cat22; ziet er goed uit! ^O^
Blik; lekker!! :Y)

ik kan niet wachten op mijn sterrenlunch *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85678016
Ik ben gisteren bij Niven geweest! Erg leuk. Volgens mij ging er nog iemand anders, dus ik wacht nog even met de recensie... anders is het geen verassing meer. Wel vond ik het wijnarrangement super erbij passen, dus dat is wel een tip om te nemen. Ik had een "bob"-arrangement, (1/2 glazen) kosten: 18,95 euro ofzo. Netjes dus.
pi_85679043
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 09:33 schreef kahlie het volgende:
Ik ben gisteren bij Niven geweest! Erg leuk. Volgens mij ging er nog iemand anders, dus ik wacht nog even met de recensie... anders is het geen verassing meer. Wel vond ik het wijnarrangement super erbij passen, dus dat is wel een tip om te nemen. Ik had een "bob"-arrangement, (1/2 glazen) kosten: 18,95 euro ofzo. Netjes dus.
ik ga ;) maar zeg maar hoor, ik ga nml lunchen :)
ik hou niet van wijn dus wordt helaas geen arrangement voor mij -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85681588
@Blik, ik vind het altijd jammer dat er gelei wordt gebruikt. Het drilt het ziet er niet lekker uit en het mondgevoel vind ik ook niet lekker ;)
Voor de rest :Y)
  woensdag 25 augustus 2010 @ 11:40:48 #105
62913 Blik
The one and Only!
pi_85682049
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 11:28 schreef Bluezz het volgende:
@Blik, ik vind het altijd jammer dat er gelei wordt gebruikt. Het drilt het ziet er niet lekker uit en het mondgevoel vind ik ook niet lekker ;)
Voor de rest :Y)
Ik vond dat ook niet echt passend, ik denk dat ze het in een "normale week" niet zouden serveren.
pi_85684481
Ik was bij Amarone overigens ook net onder de 100 euro kwijt (excl tip) maar dit kwam omdat we een half wijnarrangement hadden genomen, dan rekenen ze 1 arrangement voor 2 personen.

Wat is eigenlijk een beetje de regel voor fooi geven bij zulke zaken? Normaal houd ik (als het eten goed is en de bediening ook) zo'n 10% aan, maar is dit bij een sterrenzaak niet een beetje overdreven? Met die restaurantweek vind ik een tientje fooi voor z'n tweeen prima, maar om nu 30 euro te geven als je voor 300 euro zit te eten.....
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_85684751
Ze verdienen er genoeg op hoor.
Ik rond het bij voorkeur naar boven af, dus als iets 84 euro is maak ik er 90 van.
Als het 300 euro rond is, maak ik er 315 van... het moet niet te gek worden en je hoeft geen 10% aan te houden toch? Een beetje op gevoel en wat normaal blijft.
  woensdag 25 augustus 2010 @ 13:09:39 #108
62913 Blik
The one and Only!
pi_85685393
ik rond het ook af, een beetje zoals Bluezz ook doet. Zal meer op de 5% uitkomen ongeveer bij een sterrenrestaurant.
pi_85686894
@Blik: We hadden inderdaad geen wijnarrangement. Mijn tafelgenote omdat ze nog moest rijden, en ikzelf omdat ik geen grote wijndrinker ben, ik krijg 3 glazen echt niet weg op een avond. We kozen een rode wijn die bij het hoofdgerecht paste en hij was erg lekker. Mooie traan (jawel, ik weet de woorden :P ) en lekker zachte afdronk.

Van de vorige keer hadden we geleerd het aperitief af te slaan. Dat kostte ons destijds 12 euro per glas maar als je hoorde wat erin zet en hoe het smaakte was het voor ons dat geld niet waard. Dusch lekker hollands: goedkoop en lekker gegeten. En een fooi achtergelaten natuurlijk. :)
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_85688268
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 12:54 schreef Bluezz het volgende:
Ze verdienen er genoeg op hoor.
Ik rond het bij voorkeur naar boven af,
Soms ook wel 's naar beneden? :+
Ja doei.
  woensdag 25 augustus 2010 @ 14:16:28 #111
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_85688337
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 14:14 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


Soms ook wel 's naar beneden? :+
ik heb weleens restaurantervaringen gehad waarbij ik het graag had gewild :+
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:18:37 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85695861
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 14:14 schreef motorbloempje het volgende:



Soms ook wel 's naar beneden? :+
Ja, ik laat wel eens wat van de rekening afhalen als ik echt ontevreden ben. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85696157
Gistermiddag met mijn lief wezen lunchen bij Fred in Rotterdam.

Bij binnenkomst zeer verrast door de zeer chique maar prettige ambiance. De tafeltjes stonden ver genoeg uit elkaar om elkaar niet te storen maar niet te ver uit elkaar zodat je je eenzaam gaat voelen ;) Bij binnenkomst langs de prachtige kaaswagen gelopen welke volgens mij wel zo'n 45 a 50 verschillende stukken (stukjes) kaas bevatte.

Nadat we een tafel hadden toegewezen gekregen werd er een zilver (!) kratje op tafel gezet met daarin warme stukjes brood en een schijf gezouten roomboter. Overigens was al het bestek van zilver. Hierna kwam de sommelier langs met een karretje met daarop een grote koeler met de vraag of we een aperitief wenste. Manlief nam een wijn met bubbels (een cava) die hij erg lekker vond en ik bestelde een fles water. Er werd ons gevraagd of we het menu wilde uitbreiden naar 4 gangen, maar dit hebben we niet gedaan omdat manlief niet heel veel kan eten.

Vervolgens kwam de amuse. Een glaasje gevuld met een laag hammousse van Ibericovarken, een dun laagje gelei en een laag doperwtenmousse. Ronduit zalig.

Toen het voorgerecht. Een truffelsoep met daarin gebakken (kleine) paddenstoelen, daarop een ravioli gevuld met boterzachte ossenstaart en daarop nog de e.o.a. groente die ik niet heb herkend. Echt subliem.

Hierna het hoofdgerecht, heilbotfilet op tomatenconfiture (?)met hierop gecarameliseerde venkel en lamsoren met een dressing van basalmico en nog wat dingen maar dat ben ik vergeten. Ook helemaal perfect, de heilbot was mooi aangebakken maar boterzacht en sappig. Overigens is er bij geen enkel gerecht een mes geserveerd, dat was ook niet nodig. (Ja, natuurlijk was er wel een botermesje bij het brood).

Als dessert kregen we de keus uit de kaaswagen of een zoet dessert en aangezien we zoetekauwen zijn gingen we voor zoet. Dit was zwitsers room met hierop gepocheerde perzikstukjes, een bolletje vanille ijs (wauw), frambozen en een frambozen coulis. Er stond ook een krokantje bovenop van franse zuurtjes (ook wauw).

Als afsluiting hebben we beide een cappuccino besteld (heerlijk) en daarbij kwam de friandisewagen waar ik 2 chocolaatjes uit heb gezocht (melkchocolade met hazelnootcreme en gepofte rijst en een noga met heel noten met melkchocolade) manlief nam dezelfde en daarbij ook nog een klein doosje waarin een verse cocosmacroon zat. Ook kregen we er nog 3 madeleines bij die nog warm waren, mmm....

De rekening bedroeg 89 euro, 2 x 30 euro voor de menu's, 12.50 voor de cava, 5.00 voor de fles water (heerlijk zacht italiaans water, een mij onbekend merk) en 2 x 5.75 voor de cappuccino met friandises. 11 euro fooi gegeven.

De ambiance was zoals gezegd helemaal top. op de achtergrond zachte maar moderne muziek. De bediening keurig maar afstandelijk. Alle gangen kwamen niet te snel of te langzaam achter elkaar. Wij vonden het het beste restaurant waar we ooit zijn wezen eten (nu ervaring met zo'n 5 sterrenrestaurants).

De toiletten zijn natuurlijk ook prachtig, allebei nog even geweest voor we weg gingen, natuurlijk nieuwsgierig

http://www.derestaurantkr(...)eeft-mooiste-toilet/

Een echte aanrader: Fred Rotterdam! http://www.restaurantfred.nl/
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  woensdag 25 augustus 2010 @ 17:49:55 #114
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_85696923
Klinkt heerlijk, en dat voor 89 euro!!! (hoewel ik cava voor 12,50 wel prijzig vind..)
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_85698753
's ochtends gebeld naar Niven om door te geven dat mijn tafelgenoot wel vis lust (in de eerste instantie dacht ik dat ik met iemand anders zou gaan en ivm het snel snel snel reserveren dat er maar bij gegooid in de reservering). Zou doorgegeven worden.

Stukje met de auto gereden naar Niven. Daar aangekomen: 'goh, kleine parkeerplaats', maar gelukkig stond er een bord: 'doorrijden voor parkeren Niven". Verderop was dus een grotere parkeerplaats. Er stonden ook dranghekken zodat het netjes afgesloten kon worden en daar konden we de auto makkelijk kwijt!

Wij naar de voordeur gelopen en eenmaal binnen stond in de hal iemand om ons op te vangen. Eerste gedachte: wat een mooi pand! Tweede gedacht: Oei! Wat een lelijk schilderij aan de muur. (Hou niet van moderne kunst, so shoot me!) Meisje wilde weten onder welke naam we gereserveerd hadden, maar kon het niet vinden. Nadat ik behulpzaam liet weten dat we om 19.00 hadden gereserveerd kon ze het wel vinden. Zegt ze: "Oh, ja, 1 van de tafelgenoten eet geen vis toch?". Ik: "Uh, vanochtend al doorgegeven dat dat veranderd is :{ " Jas aangenomen en naar de rechterkant van het restaurant (soort alkloof) gebracht, waar de wijnkamer is. Daar kun je met ongeveer 16 mensen dineren en er stonden 5 tafels.

Harstikke mooie tafels, mooie sfeer, mooie tafellakens en achter ons dus vele wijntjes. Er werd ons beleefd gevraagd of we een aperitief wilden. Ik vroeg of ze een huisaperitief hadden, maar dat moest het meisje even navragen. Ondertussen wilde mijn tafelgenoot graag water. Hij was de BOB ;) Ik wilde ook wel een glaasje water.

Niven (de kok) kwam nog langs om te vragen of er iets was wat we niet konden/wilden eten. Leuke vent. Ik: :@ Vooral toen hij zei: "Hoi, ik ben Niven". En ik dacht: "Ja, dat weet ik, want ik probeer al 3 jaar bij jou in de zaak te eten enzo..." En ik heb je al meerdere jaren gemist bij de restaurantweek in Wateringen, 1x toen je bij Centre du Lac was en nu eindelijk ben ik aan de beurt! Lief gebaar vond ik het.

Uiteindelijk werd mij verteld dat er i.v.m. de drukte geen huisaperitief was, want dat doen ze dan met champagne en ze hadden nu alleen 1/2 L staan en dat vond ik dus veel te veel. Ik kreeg een lekkere sherry. In tussen was onze eerste amuse al gebracht: Duif op een stokkie ;) Het was stukjes duif op een lolly met daarbij ook enkele granen. Onze reactie: Erg lekker!

Terwijl wij zaten te babbelen werd ons ook gevraagd of we een broodje wilden. Goede broodjes, maar ik vond ze zelf iets te hard qua korst. De boter, zout en olie die al op tafel stonden waren wel erg lekker.

Daarna kregen we de tweede amuse: ei. Ja, ei! Dat was gepocheerd eigeel met appeltjes en een eetbaar bloempje. Erg lekker en zag er supermooi uit! Dat zou ik zo voor een bijzonder diner willen serveren.

Vervolgens gaf ik aan dat ik graag een half wijn-arrangement wilde, dus 1/2 glazen van alles. En wij kozen samen voor een extra tussen gang: vis (kaas was ook een optie).

Daarna kregen wij dus onze voorgerecht en kreeg ik uitleg over de wijn die er bij hoorde. Meestal zorgden ze ervoor dat de wijn er al even stond voordat het gerecht kwam. Komt de smaak ten goede en kan ik alvast nippen. Alleen bij het dessert ging dat fout (maar ik hou toch niet zo van dessert wijn).

Ons voorgerecht was gamba, krootjes en quinoa. Heel erg lekker, fris en ongetwijfeld de beste gamba's die ik ooit heb gegeten. De witte wijn die er bij zat vulde het geheel perfect aan. Ik vond het geweldig dat de uitleg "een fris tintje op je tong bij de nadronk" deze keer geen reclame stunt was, maar ook echt zo voelde. _O_ Tafelgenoot vond desbetreffende wijn ook erg lekker (nipje), maar beiden waren we er over eens dat hij erg zwaar was en dat je dit niet zomaar bij elk gerecht kan serveren. Geen toegankelijk wit wijntje dat je gewoon 'overal wel bij schenkt'. Bijzonder goed!

Vervolgens kwam ons tussengerecht (onder tussen hadden wij nog wat brood ook, maar ik hoefde niet meer, mijn tafelgenoot nam nog een tweede broodje). Dat was Op de graad gebakken schol, inktvis, bloemkool, zwarte kool en een jus van sjalot. Ze schenken de jus er deels overheen bij de tafel ipv in de keuken en dan krijg je zo'n klein juskannetje er bij (porcelein).

Jus was verrukkelijk! Dus ik gauw nog ff wat meer d'r overheen kiepen... }) Normaal ben ik nooit zo van de jus, maar dit was subliem. Nog nooit zo'n lekkere schol gegeten (smaakvol, sappig en smeuiig tegelijkertijd). De groente erbij was wat flauwtjes. Wijn erbij was een rose die er heerlijk bij smaakte. Oordeel van tafelgenoot en mij: "Aardige rose om ook thuis nog te schenken. Fris, maar wel met body."

Daarna kregen wij ons hoofdgerecht: Hollands kalf, aubergine en een jus van zwarte knoflook. Er zat ook courgette bij. Bord weer fantastisch opgemaakt. Wij beiden waren niet zo enthousiast over dit gerecht, je zou denken dat er met een knoflook wat pit in zat, maar alles had een flauwe smaak. Kalf nog nooit zo gehad als dit, je zou niet raden dat het kalfs was, zo vlak was het. Rode wijn die er bij zat was verrukkelijk, fluweel zacht en had enorme body, waardoor ik hem meer vond overheersen dan gebruikelijk. Tafelgenoot was het met me eens. Geen wijn die ik zou schenken bij een gewoon diner, mag ik wel iets heel moois maken om te zorgen dat dat tot zijn recht komt.

Daarna kregen we het nagerecht: rood fruit en witte chocolade. Hierbij paste de mierzoete dessert wijn die iets te laat werd gebracht. Ik vond het dessert erg lekker, zachte zoete smaken. Nog nooit zulke zoete bosbessen op. Dessertwijn kwam tot zijn recht, maar ik hou zelf niet zo van zoete wijn.

Daarna gingen wij voor de koffie. Wij kregen Nespresso. Nou heeft mijn vriend zo'n ding (met dank aan mij) en ken ik wel wat smaakjes, maar niet alle. Niet gevraagd aan ons welk smaakje we wilden en ik vond het zelf maar een laf smaakje (lage intensiteit), niet wat ik gewend ben van espresso. Er zat een houten plankje bij met 3 friandises: macaron van rozen, turks fruit van mango en een chocolade met appelstroop. Turks fruit heb ik niet opgegeten want ik hou daar niet van (mierzoet) en vind het ook raar om na zulke smaakverwenning zoiets te eten. Beetje zonde. De macaron daarintegen was heerlijk smaakvol en de chocolade met appelstroop was echt een smaakverrassing!

Plus punten: erg prettige restaurant, lieve vriendelijke bediening, leuke kok O+ , aardig dat ze een waterarrangement hebben (oneindig water voor 3,50 wat ze telkens komen bijschenken, geen karaf op tafel, mij hebben ze ook water geschonken zonder dit te berekenen), erg fijne prijs voor het wijnarrangement van 1/2 glazen (18,75), excellente samenstelling wijn/eten

Minpunten: telefoontje niet goed doorgegeven van 's ochtends en je zit aan een rustige weg, maar je hoort de tram wel voorbij razen, vrij vlakke smaken, niet zo spannend als verwacht, maar daardoor wel toegankelijk!

Totale schade (minus fooi): 134,25

Extra info: Je kan tegenwoordig veel minder zien dat de restaurantweek aan de gang is. Wij waren de jongsten in het restaurant. Vroeger zag ik veel studenten zitten, tegenwoordig zie je duidelijk wie er via de AMEX is ;) Er was 1 stel foto's aan het nemen (vind ik zelf niet zo kies met een fotocamera... met je telefoon is ff wat anders, dat kan onopvallender) en die vond het kennelijk te lang duren, want meneer zat aan de menu kaart te knabbelen (was tafelgenoot opgevallen).

Bij het weggaan kreeg ik te horen dat binnenkort als het goed is de menukaart weer op de website staat *yay* en een brochure. Ik mocht sowieso ook het menu meenemen als aandenken (leuk) en we kregen nog de vraag of we pepermunt wilden. Zeker doen! Deze wordt volgens mij zelf gemaakt, aangezien het scherven zijn die op borstplaat lijkt en erg lekker is!
pi_85698995
Wat een lekkere reviews weer! :9
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_85699230
Leuke uitgebreide recensies ^O^
pi_85699256
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 18:58 schreef Bluezz het volgende:
Leuke uitgebreide recensies ^O^
Dat dus! ^O^
pi_85707309
gisteren naar de Saffraan geweest in Amersfoort. 1 michelinster - mijn eerste sterrenrestaurantje.

Erg leuke locatie (BOOT!).
Binnenkomst zoals je verwacht - keurig. Sowieso was de bediening mega-goed
We zijn begonnen met een glaasje wijn en daarna een Argentijnse fles witte wijn uitgekozen (menu + extra tussengang zaten 2 visgerechtjes bij, dus vandaar + lamsvlees waarbij de wijn ook lekker was!).

Amuse 1: een flinterdunne cracker met balsamicostroop en geraspte geitenkaas (heel zachte zoete smaak) JUM!
Amuse 2: een bolletje ijs van zwarte olijf in aardbeiensaus DUBBELJUM!
Amuse 3: een tegenvallertje... een kipkerrie-hapje, 2 superdunne bladerdeegplakjes met een soort kipkerrie gelei ertussen (ik denk dat ik dit beter en lekkerder kan maken, was nogal flauw van smaak)
Amuse 4: een reageerbuisje met daarin watermeloen en feta, lekkere combi, maar kende ik al dus niet bepaald verrassend.
Amuse 5: een mini-ijsje met daarin ijs van Bloody Mary (groot liefhebber van Bloody Mary dus super :-D )

Naast de amuses kregen we een stukje gesneden brood in een theedoek met daarnaast een stukje boter, goede olijfolie en zeezout (helemaal op :-D)

Voorgerecht: Makreel op oosterse wijze - rauw dus met pinda citroengras en ook mayonaise-achtige toefjes - heerlijk! genoten van ieder hapje! Mega lekker

Tussengerecht: Schelvis met ook citroengrassausje, kokos, een schelpje met daarin ook kaviaar (wat voor weet ik niet meer, maar de combi was heel lekker)

Hoofdgerecht: Lamsvlees met wortelpuree, gegratineerde stukjes pasta, lekkere jus en stukje komkommer. We kregen twee stukjes verrukkelijk lamsvlees - één stukje nek en één stukje weet ik niet meer, maar was draadjesvleesstructuur - iig ooook verschrikkelijk lekker

Nagerecht 1: te beginnen met de minst lekkere - niet niet lekker, maar het meest gewoon. Uiteraard gewoon superlekker - citroentaart met lekker krokant bodempje en pistachesaus
Nagerecht 2: Tuintje van Passievrucht, passievruchtenmousse met daarop kruimels van chocoladecake en nootjes en balletjes met koffieboontjessmaak - SUPERlekker
Nagerecht 3: basilicummousse met daarop een laagje gestolde witte chocolade en daarop een bolletje ijs/mousse van mango (ook verschrikkelijk lekker)

de bonbons/friandises:
- gesuikerd ananas
- spekje (ook een tegenvallertje - niets bijzonders aan om eerlijk te zijn)
- macron van basilicum en banaan
- en dan zo'n klein cakeje, zag eruit als een mini-madeleine, lekker moist van binnen, beetje kwarkachtig, iig superlekker (maar de naam vergeten)
- een chocoladelolly met cocos en rum - LEKKER!!!!!

de rekening:
45 euro p menu (incl extra menugang en michelinsterretje)
4,5 euro voor eerste glas wijn (pp)
30 euro voor de fles wijn
3 euro voor het water pp
- - - - - - - - - - - - - - - - -
135 excl fooi - afgerond naar 150, maar ik begrijp dat we gul waren haha. Maar het was het waard!

Mega lekker, absoluut voor herhaling vatbaar en ik zat ook propvol (en er kan bij mij wel veel in!). De opmaak was ook super op mooie bordjes, steentjes, stukjes hout, reageerbuisjes, kommetjes etc!
Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik in twee restaurantjes eerder lekkerder heb gegeten. Het grootste verschil is dat ik die twee keer niet betaald heb (hihi) en dat de service deze keer velen malen beter was.
Dromen zijn voorgevoelens van dingen die je in staat bent daadwerkelijk te verwerkelijken
  woensdag 25 augustus 2010 @ 22:19:16 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85707944
Lekker allemaal. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85714651
Bedankt allemaal voor de uitgebreide verslagen tot nu toe, ik heb ze met veel plezier gelezen _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85719770
Rauwe makreel, nog nooit gegeten geloof ik :)
Mooi uitgebreid verslag!
pi_85720400
Thanks allemaal!
en Kahlie; nu heb ik nog meer zin *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85721337
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 10:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Thanks allemaal!
en Kahlie; nu heb ik nog meer zin *O*
Geniet ervan! *O*
pi_85754660
Net naar Parkheuvel geweest. De totale rekening bedroeg 105 euro pp. Een glas champagne en een wijnarrangement zaten bij de prijs inbegrepen.

We begonnen met de champagne icm een 4-tal kleine amuses. Een van de 4 amuses betrof taaie kroepoek (vies). Hierna kregen we een koude gazpacho met garnalen (matig, eigelijk niet lekker). De amuses zou ik persoonlijk met een 6+ beoordelen.

Als voorgerecht tartaar van tonijn met een saus op basis van azijn en spekjes (tartaar was lekker, saus was echt vies). Een 7.

Het hoofdgerecht betrof biefstuk icm saus, dit was het beste gerecht. Een 8.

Als nagerecht een combinatie dessert van aardbeien met een dessert shot gin. Lekker, maar verre van bijzonder, een 7.

De bediening was heel attent en goed, vooral de sommelier zorgde nog voor een lichtpuntje op deze avond.

Al met al vond ik het eten echt matig en voor deze prijs zelfs slecht. Kon ik het over doen dan zou ik in een normale week lekker bij bijv Zeezout of Ivy gaan eten voor deze prijs. Wij hadden ook het gevoel dat er echt een restaurantweek menu in elkaar gezet was. Parkheuvel heeft bij ons echt een slechte beurt gemaakt. Dit had beter gekund en gemoeten en op basis van deze ervaring komen wij hier niet terug.
Nee
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 00:11:37 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85754903
Het klinkt ook heel suf: tartaar van tonijn, biefstuk, aardbeiendessert. Zeker voor die prijs.
Maar ja, wel veilig. En dat lijkt me wel handig met al die "dieetwensen" waar mensen mee komen.
Ik lus geen vis, ik lus niks uit de zee, ik lus geen ui, ik lus geen champignons, ik lus geen orgaanvlees, ik lus geen lam, ik lus geen wild, etc etc.
pi_85756606
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Het klinkt ook heel suf: tartaar van tonijn, biefstuk, aardbeiendessert. Zeker voor die prijs.
Inderdaad ja, en dat voor een tweesterrenzaak. Ga idd de volgende keer maar naar Ivy.
anonieme razernist
pi_85760240
Goh wat jammer, dat had ik bij Parkheuvel toch wel iets spectaculairders verwacht. Slecht visitekaartje op deze manier.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 09:52:45 #129
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_85762218
Ik heb gisteren bij het Jagershuis gegeten in Oudekerk aan de amstel. Het is me goed bevallen!

Amuse bestond uit makreelfilet met aardpeer en paprikaschuim. lekker, wel iets uitgeschoten met zout. Als aperitief allebei een chardonnay

Voorgerecht was een "stapeltje"( de meneer noemde carambrere of zo?) van aardappel, zalm, paling. Lekker, niet heel lastig zelf te maken, maar op zich prima op smaak.
Tafelgenoot had het wijnarrangement, wat goed bij de gerechten paste.

Tussengerecht (voor 10 euro extra) was een filet van een vis waarvan ik de naam kwijt ben, goed vlezige witvis. Daarbij gamba en scheermesjes. Heerlijke toevoeging aan het menu.

ALs hoofdgerecht had tafelgenoot kalf, en ik had parelhoen.

Ik had smiddags nog even gebeld of ze mijn dieetwens goed hadden doorgekregen dat ik geen rund- en varkensvlees eet. Reactie van de meneer: oh maar dan eet U wel kalf? 8)7
Jammer genoeg vond ik op mijn bord toch nog een stukje van iets waarvan ik denk dat het spek was. Heb het niet nagevraagd, maar tafelgenoot heeft het opgegeten. Achteraf had ik er misschien wat van moeten zeggen, maar het lag echt apart en wilde er geen big deal van maken.

Parelhoen was mij iets te droog, maar wel lekker op smaak. Kalf was volgens tafelgenoot heerlijk.

Daarna dessert van pannacotta (waarom serveert elk restaurant dat toch???) met rabarberijs en gemarineerd rood fruit. Glaasje dessertwijn erbij dat heel goed paste.

Koffie met friandises, en calvados voor tafelgenoot.

UIteindelijk prima gegeten, geen spectaculaire smaakverrassingen, maar gewoon goed degelijk eten :)
Rekening heb ik niet gezien, maar ik denk dat het rond de 130 euro was met 2 personen.
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_85764125
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 08:01 schreef Isabeau het volgende:
Goh wat jammer, dat had ik bij Parkheuvel toch wel iets spectaculairders verwacht. Slecht visitekaartje op deze manier.
idd doe er dan niet aan mee ofzo? Ze hebben de nieuwe klanten niet nodig neem ik aan.

Slechte zaak zo.

En leuk die uitgebreide recensies :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85764159
Ik had er gewoon iets van gezegd hoor van dat stukje spek :) en panacotta ben ik pas 1 x tegen gekomen in restaurants (3 jaar terug ofzo ) dus dat elk restaurant valt wel mee :P
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 11:08:48 #132
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_85764207
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 11:06 schreef DarkElf het volgende:
Ik had er gewoon iets van gezegd hoor van dat stukje spek :) en panacotta ben ik pas 1 x tegen gekomen in restaurants (3 jaar terug ofzo ) dus dat elk restaurant valt wel mee :P
Ja achteraf bedacht ik me dat ook. Maar het was te gezellig O+ om er veel aandacht aan te besteden.

Dus ik kies gewoon onbewust pannacottarestaurants! Deze week al 2, en vorige editie had ik het ook 2 keer!
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_85764271
tis een makkelijk voor te bereiden dessert dus als er meer mensen komen dan anders, wat vaak zo is als het goedkoper is natuurlijk, dan zullen ze sneller voor iets kiezen wat je al vooraf klaar kan maken blijkbaar.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85764577
Net nog kunnen reseveren in Seven Seas in Amsterdam, voor morgenavond. Twee jaar geleden (tijdens mijn eerste restaurantweek) ben ik hier ook geweest en het was me erg bevallen. Review volgt...
pi_85764670
O+ vanavond O+

http://www.chaletbrakkestein.nl/

ben zó benieuwd! Review volgt dan ook snel *O* yay! :9 verheug me er al weken op, hoop dan ook niet dat 't tegenvalt :@
Ja doei.
pi_85764832
Ik had bij Da Gabriele in Harderwijk ook Pannacotta als dessert, met ook iets van rabarber erbij. Dat was heerlijk. Voorgerecht viel vreselijk tegen, hoofdgerecht was ok. Niks bijzonders, vrij gewoontjes, maar voor ¤25 een 3gangenmenu was te doen.
Volgende keer zou ik toch graag een keer iets bijzonders willen uitproberen.
pi_85775443
Wat dom van Parkheuvel!
Er staan geen foto's bij, maar werd het nog een beetje origineel opgemaakt of dat ook al niet?

Leuk al die uitgebreide verslagen!
Zal ook m'n best doen, wij gaan morgen! :9
pi_85801690
Nou, wij zijn gisteren bij Chalet Brakkestein geweest. Erg op verheugd en ietwat teleurgesteld terug gekomen :@

Daar aangekomen kregen we een mooie ruime ronde tafel die voor 2 gedekt was. Eerste wat ik merkte was dat mijn stoel wiebelde, maar het héle restaurant zat vol en omdat ik geen zin had in gehannes had ik even het bandje van mijn tas er onder gezet: opgelost :+

De manager kwam vragen of we vooraf wat te drinken wilden. Dus bestelden we een rode wijn. Ze raadde dat ons af, en stelde een witte voor. Dus toen we daarmee accoord gingen, kwam ze terug daarna met toch alvast de eerste wijn van het wijnarrangement.. de huis Chardonnay zou toch niet geschikt zijn als aperitief.. Nou ja, ook prima dan maar... Op tafel stonden wat olijfjes en nootje waar we lekker van konden peuzelen... :) wel zat overal de pit nog in en waren ze echt mini, die olijfjes...

Daarna kregen we een amuse: een rundertartaartje met een luchtig mini crackertje en truffelolie.
Was lekker. Niet speciaal, maar gewoon, lekker. Bij het afruimen werden ook zonder commentaar of wat dan ook onze O+ olijfjes en nootjes O+ weggehaald.. -O- waren te verbaasd om er iets van te zeggen.. vooral omdat het allemaal vrij nel achter elkaar kwam en we dus 2 olijfjes en 2 nootjes pas op hadden.

Voorgerecht was een buitenom rerolde sushi van avocado met daarbij japanse paling en zeewier.
Ook dit was gewoon lekker. De rolletje lagen wel ontzettend in de soja, waardoor aan het einde van het voorgerecht de sushi uit elkaar viel zodra je een hap nam (met stokjes).

Daarna kwamen ze netje vragen of we meteen hoofdgerecht wilden, maar wij zijn langzame eters en uitgebreide genieters, dus hebben ze nog een kwartier > rust gevraagd.
Hoofdgerecht was echt goed: eendenfilet met een aardappeltorentje met geconfijte eendenborst, een stukje witlof en een truffeljus. Alles was goed op smaak en erg lekker. Eendenfilet was ook echt zo zacht, een genot!

Ook na dit gerecht kwamen ze vragen of we meteen nagerecht wilden. Maar uiteindelijk afgesproken dat ze pas zouden komen al we de rode wijn van het hoofdgerecht op hadden. Dus daar hebben we nog even rustig van zitten nippen. Die wijn was 'gewoon' lekker en goed krachtig wat alle smaken bij het hoofdgerecht goed aan kon! Verder niet heel speciaal.

Nagerecht was sorbetijs van mascarpone en een citroen-cheese cake met frambozen. De bodem van de cheesecake was wat breekbaar en 'grof' en ik heb zelf alle frambozen los gegeten omdat ik zélf de combinatie niet briljant vond, los was 't wel heerlijk. Was wel vrij machtig en we zaten dan ook goed vol. De desserwijn die erbij zat was wel echt heel goed gekozen.

Daarna allebei nog een kopje thee met daarbij een chocolaatje (lekker, leek op de oude lila pause) en een soort anijskoekje.

De ambiance waren we niet weg van, en we gaan er waarschijnlijk dan ook niet terug als we het volle pond moeten betalen. We vonden het niet heel gezellig, het personeel was 'vriendelijk', maar niet echt heel kundig en geduldig. Ze kwamen echt je eten brengen, zeiden snel wat 't was (letterlijk wat op de menu kaart stond) en liepen weer weg. Ook van de wijn werd alleen de naam genoemd, terwijl we 't erg leuk vinden om te horen waar hij vandaan komt, waarom ze die gekozen hebben, welke smaken je gaat proeven, etc. Ook het weghalen van de nootjes en olijfjes zonder vragen was echt een minpunt. Tegen het einde van de avond, toen steeds meer gasten weg gingen, werd en naast ons met 'grof geweld' alvast ingedekt voor de volgende avond. De bediening liep met grote proppen vies tafelgoed voorbij, liet 't nog even vallen, etc. Erg rommelig en niet fijn als je nog lekker rustig van je nagerecht zit te genieten.. Voelde ook niet echt passie en plezier van de bediening. Iets wat we bijvoorbeeld bij Vesters echt geweldig vonden. Een sommelier die vol passie vertelt over de wijnen die hij er bij schenkt. de smaken die je gaat proeven, hoe ze elk gerecht vol vreugde aan je presenteren en je écht je welkom voelt, ook in een restaurantweek. Dat was hier anders, vonden wij.

Rekening viel ook wat tegen:

50 euro voor het diner (duh)
en 45 voor het wijnarrangement van 2 niet al te speciale wijnen en 1 goede dessertwijn.. bij Vesters kostte het arrangement 'maar' 18 euro p.p. en was vele malen lekkerder.
3,75 p.p. voor een kopje thee met koekje/chocolade

Vooral de wijn was dus echt een tegenvaller.. als we dat geweten hadden, hadden we gewoon zelf een fles huiswijn erbij genomen :@

Al met al was 't eten dus wel lekker, maar de sfeer was niet ons ding. :)

Foto's waren echt onmogelijk te maken omdat 't vrij duister was binnen -O-
Ja doei.
pi_85801856
Jammer Motorbloempje!
En dat van die olijfjes en het rondlopen met wasgoed :N
pi_85802058
Erg jammer, Moblo :{ Sommige restaurants lijken wel te vergeten dat je een avondje uit bent en je welkom wilt voelen en dat een warme hap naar binnen schuiven niet de bedoeling is van een avondje uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_85802062
Ik krijg een smsje van Diningcity met 'Wij wensen u veel plezier bij.. ' en de tijd en code.

Wat grappig :)
pi_85802159
ja.. was een tegenvaller -O- had er goede verhalen over gehoord, maar al met al vonden wij het niet het geld waard -O-

overigens vertelde de serveerster dat er aDvocado in onze sushi zat :')! ;(
Ja doei.
pi_85802887
wat jammer moblo :{
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85802906
Maar, het positieve: je kunt er beter tijdens de restaurantweek achterkomen dan wanneer je volle pond betaalt ;)
pi_85803170
Parkheuvel Brakkestein laat niet echt een goede indruk achter zo. Verlies voor hen (en jammer van jullie goeie geld natuurlijk). Want ik denk dat ook dit segment restaurants de Restaurantweek moet gebruiken om meer reguliere klanten te trekken. Dit klinkt meer als goedkoop en snel in een weekje geld verdienen. Niet slim van ze.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_85803254
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 12:36 schreef Cat22 het volgende:
Brakkenstein laat niet echt een goede indruk achter zo. Verlies voor hen (en jammer van jullie goeie geld natuurlijk). Want ik denk dat ook dit segment restaurants de Restaurantweek moet gebruiken om meer reguliere klanten te trekken. Dit klinkt meer als goedkoop en snel in een weekje geld verdienen. Niet slim van ze.
Dit lijkt me voor de duurdere restaurants hèt moment om mensen (zoals bijvoorbeel Motorbloempje en man die er voor sparen) kennis te laten maken met het restaurant en nieuwsgierig te maken naar meer. Als ze deze gelegendheid niet hebben, is de drempel om zoveel uit te geven en niet te weten wat je krijgt misschien wel te hoog.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 12:40:26 #147
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85803278
Jammer dat er juist een paar gerenommeerde restaurants dan steken laten vallen bij zo'n restaurantweek.
Voor hun bekendheid hoeven ze niet mee te doen. Doe dan niet mee
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85803345
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 12:39 schreef LieLie het volgende:

[..]

Dit lijkt me voor de duurdere restaurants hèt moment om mensen (zoals bijvoorbeel Motorbloempje en man die er voor sparen) kennis te laten maken met het restaurant en nieuwsgierig te maken naar meer. Als ze deze gelegendheid niet hebben, is de drempel om zoveel uit te geven en niet te weten wat je krijgt misschien wel te hoog.
Precies! (en ik heb de verkeerde naam gebruikt net, MoBlo is naar Brakkestein geweest, kun je mijn quote even aanpassen? ;) )
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_85803386
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 12:42 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Precies! (en ik heb de verkeerde naam gebruikt net, MoBlo is naar Brakkestein geweest, kun je mijn quote even aanpassen? ;) )
Done, hoewel de ervaring met Parkheuvel misschien nog wel slechter was dan die van MoBlo ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door LieLie op 28-08-2010 12:51:16 ]
pi_85803533
Da's dan misschien ook weer zo. :')
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')