Oke, dus als ik het schooljaar erop direct mijn master ga doen (wat het geval is) kan ik de kaart behouden?quote:Op woensdag 23 juni 2010 @ 19:59 schreef Sirolf het volgende:
[..]
Ligt er volgens mij aan wanneer 'straks' is. Het collegejaar loopt officieel nog tot eind augustus, dus als je je niet uitschrijft (wat niet hoeft) zou je dus officieel vanaf 1 september geen recht meer hebben op studiefinanciering. Echter, als je vanaf die datum direct weer begint met een volgende studie loopt dit gewoon door en zou het denk ik geen probleem moeten zijn.
Hier verder:
[centraal] OCW DUO/IBG & OV studentenchipkaart #7
http://www.studentenov-chipkaart.nl/aanvragenquote:Op zaterdag 26 juni 2010 14:11 schreef Cahir het volgende:
Zeg waar kan je dat formulier vinden waar je je OV kan aanvragen?
Die van mij is allang al geverifieerd zonder ook maar een keer de cijfers te invoeren.quote:Op maandag 28 juni 2010 10:28 schreef themole het volgende:
Hoe lang duurt dat verifiëren van de vooropleiding bij studielink, als je je cijfers donderdag hebt ingevoerd?
Dat was ie al, maar er staat:quote:Op maandag 28 juni 2010 11:34 schreef Cahir het volgende:
[..]
Die van mij is allang al geverifieerd zonder ook maar een keer de cijfers te invoeren.
Zolang je daar maar ingeschreven staat is het geen probleem.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 20:49 schreef McVirus het volgende:
Komende september ga ik beginnen aan een HBO opleiding. Voor mij bestaat de mogelijkheid om bij een familielid gratis op kamers te kunnen zitten. Ik zal me daar ook inschrijven etc. Nu is mijn vraag of ik nog steeds aanspraak maak op de uitwonende studiebeurs. Kan iemand daar een antwoord op geven?
Klopt.quote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:48 schreef Bostonian het volgende:
Ik heb 4 jaar prestatiebeurs gehad en vandaag kreeg ik te horen dat ik een jaar extra prestatiebeurs krijg. Betekent dat dan dat ik een extra jaar met OV mag reizen? En dat ik dan na dit extra jaar nog 3 jaar mag reizen met OV d.m.v nullening? Klopt dit?
Hoezo krijg je een jaar extraquote:Op dinsdag 13 juli 2010 22:48 schreef Bostonian het volgende:
Ik heb 4 jaar prestatiebeurs gehad en vandaag kreeg ik te horen dat ik een jaar extra prestatiebeurs krijg. Betekent dat dan dat ik een extra jaar met OV mag reizen? En dat ik dan na dit extra jaar nog 3 jaar mag reizen met OV d.m.v nullening? Klopt dit?
Ja dat kan gewoon, gebruik hem op het moment ook al in de bus.quote:Op woensdag 14 juli 2010 14:37 schreef Treces het volgende:
Ik heb gister mijn ov-chipkaart ontvangen, die kan ik nu toch al gewoon gebruiken in het OV als ik er saldo op zet?
Geld erop zetten bedoel je? Ja, dat kan.quote:Op zaterdag 17 juli 2010 17:45 schreef Quyxz_ het volgende:
Kan ik mijn studentenchipkaart gewoon opladen bij een NS kaartautomaat met mijn pinpas?
Ik heb dat ook gehad. Vervolgens ging mijn kaart kapot en heb ik een nieuwe aangevraagd.quote:Op maandag 19 juli 2010 13:14 schreef Repeat het volgende:
Ik heb een negatief saldo op mn kaart staan terwijl ik nog nooit een reis gemaakt heb waarvoor ik zou moeten betalen. Hoe krijg ik dat geld terug?
Bedankt, het is gelukt!quote:Op zaterdag 17 juli 2010 23:22 schreef Sirolf het volgende:
[..]
Geld erop zetten bedoel je? Ja, dat kan.
Wanneer je je diploma haalt binnen 10 jaar worden ook de jaren dat je je OV-kaart kaart hebt kwijtgescholden.quote:Op woensdag 21 juli 2010 10:14 schreef Mastertje het volgende:
Dit staat vast wel ergens, heb even gezocht maar 't is me gewoon niet duidelijk.
Ik heb 4 jaar basisbeurs gehad, dit wordt kwijtgescholden als ik mijn opleiding afrond. Nu wil ik mijn OV-kaart nog gebruiken door studievertraging, 2 jaar wss omdat ik ook nog mijn master ga doen. Leen je dan gewoon de jaren daarna met je nullening en moet je die 2 jaar OV-kaart terugbetalen? Of wordt dat dan ook kwijtgescholden? Kost dat per maand?
Dus ook als ik die kaart 7 jaar gebruikt heb, wordt dit volledige bedrag kwijtgescholden?quote:Op woensdag 21 juli 2010 22:06 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Wanneer je je diploma haalt binnen 10 jaar worden ook de jaren dat je je OV-kaart kaart hebt kwijtgescholden.
Maar daar hebben ze het dus over lenen en er 'niets voor betalen' (terwijl het gewoon sowieso een lening is tot je je studie afgerond hebt) tegelijk.quote:Nullening
Als de studiefinanciering van 4 jaar voorbij is verliest men het recht op deze financiering, maar ook op de OV-kaart. Ter voorkoming van dit, is hiervoor een oplossing gevonden door een nullening aan te bieden. Hier vraagt de student 0 euro van de Ib-groep, maar kan de OV-kaart blijven gebruiken. Hier hoeft niets voor betaald te worden. De studiefinanciering geldt eigenlijk slechts 4 jaar, maar men kan tot 7 jaar lenen en kan dus ook tot deze 7 jaar de OV-kaart gebruiken.
Ja.quote:Op donderdag 22 juli 2010 10:16 schreef Mastertje het volgende:
[..]
Dus ook als ik die kaart 7 jaar gebruikt heb?
Je leent dan ook nul euro, door die lening heb je nog recht op je OV-jaarkaart.quote:Op donderdag 22 juli 2010 10:16 schreef Mastertje het volgende:
[..]
Dus ook als ik die kaart 7 jaar gebruikt heb, wordt dit volledige bedrag kwijtgescholden?
op de site staat dit:
[..]
Maar daar hebben ze het dus over lenen.
Prestatiebeurs is een voorlopige lening.quote:Op dinsdag 27 juli 2010 16:13 schreef Tegan het volgende:
Ik had door mijn opleiding recht op vijf jaar studiefinanciering en studenten-ov.
Nu ben ik na een jaar gestopt en heb nu dus een studieschuld van een jaar. Ik ga namelijk komend jaar niet studeren maar werken. Misschien dat ik nog wel ga studeren over een paar jaar, maar dat is niet zeker.
Gaat DUO mij nu al vragen of ik mijn studieschuld kan afbetalen? Is het slim om die studieschuld gewoon zelf af te betalen, ookal kan het zijn dat ik later opnieuw ga studeren en dus dit eigenlijk ook omgezet kan worden tot gift als ik een opleiding afmaak? (Ik heb dus nog vier jaar studiefinanciering waar ik recht op heb.)
Ik wil het graag meteen afbetalen, maar ik weet niet wat nu slim is, en hoe het eigenlijk werkt.
Ik vind de site erg onduidelijk, want daar gaan ze ervanuit dat je studieschuld sowieso van een (extra) lening is, wat dus niet zo is in mijn geval.
Oh, thanks voor de uitlegquote:Op dinsdag 27 juli 2010 23:52 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Prestatiebeurs is een voorlopige lening.
Als ik het goed begrijp dan heb je dit jaar voor het laatst stufi gehad. Dit betekent dat je per 1 januari 2011 in de zogenaamde aanloopfase komt. Deze duurt twee jaar en ben je niet verplicht om af te lossen. Na deze twee jaar kom je in de aflosfase. Hierin stelt DUO een termijnbedrag vast en ben je verplicht om terug te gaan betalen.
Persoonlijk zou ik de schuld zo snel mogelijk inlossen. Dit i.v.m. de rente die erover wordt berekend. Behaal je alsnog binnen tien jaren na 1e moment van stufi, dan wordt je prestatiebeurs alsnog omgezet in een gift en krijg je je geld terug.
Maar dan kan je hem naar mijn weten nog niet gebruiken om gratis mee te reizen. Dat gaat dan 1 september in.quote:
Wanneer er geen einddatum van je oude opleiding stond vermeld, dan hoef je alleen maar een nieuwe opleiding door te geven. Stond er wel een einddatum van je oude opleiding, dan moet je een nieuwe opleiding doorgeven en dat je hiervoor stufi wilt ( bijvoorbeeld een nullening). Nadat je gegevens zijn verwerkt zul je opnieuw je product moeten activeren.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 01:11 schreef sws310 het volgende:
Ik heb na 4 jaar mijn bachelor behaald en ga 1 sept beginnen aan master. Dus de beurs wordt omgezet in een lening. Maar hoe zit het met mijn OV? Als mijn inschrijving voor de master volledig is, loopt mijn OV dan gewoon automatisch door, zonder dat ik maar enige actie hoef te ondernemen? En zo nee, hoe zorg ik ervoor dat ik tijdens mijn master gewoon met OV kan blijven reizen?
Alvast dank!
Wanneer je van opleiding verandert, dan moet je deze doorgeven. Je hoeft dan niet opnieuw stufi aan te vragen.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 10:14 schreef labbit het volgende:
Ik heb last minute nog even besloten om in een andere stad te gaan studeren, verder wel dezelfde opleiding op hetzelfde niveau. Als ik m'n huidige inschrijving intrek en me opnieuw inschrijf op een andere school, moet ik dan ook opnieuw stufi aanvragen??
Een collegejaar begint op 1 september met inschrijven. Een mbo opleiding begint 1 augustus. Wanneer introductieweken e.d. buiten het inschrijfjaar vallen, heb je in het kort pech. ( dit geldt niet voor mensen met overbruggingen en aansluitend recht )quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 18:20 schreef eejts het volgende:
Op maandag 30 augustus begint mijn studie officieel (na 1 week introductie), maar om studiefinanciering aan te vragen kan ik alleen kiezen tussen 1 augustus en 1 september. Nou heb ik al aangevraagd voor 1 september, maar ik wil toch even weten of ik niet augustus mag selecteren? Want nou moet ik alsnog 1,5 week een treinkaartje kopen en daar heb ik niet echt zin in als het niet echt hoeft (of kan ik straks m'n OV wel eerder activeren?)
Dat klopt.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 19:46 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Maar dan kan je hem naar mijn weten nog niet gebruiken om gratis mee te reizen. Dat gaat dan 1 september in.
Ik heb een overburgging tegemoetkoming scholieren > studiefinanciering. Heb ik nou wel recht op OV?quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 00:42 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Een collegejaar begint op 1 september met inschrijven. Een mbo opleiding begint 1 augustus. Wanneer introductieweken e.d. buiten het inschrijfjaar vallen, heb je in het kort pech. ( dit geldt niet voor mensen met overbruggingen en aansluitend recht )
Bedankt. Dan heb ik pech denk ik (MBO afgerond in februari, HBO begint 30 augustus officieel).quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 00:42 schreef _amber_ het volgende:
[..]
Een collegejaar begint op 1 september met inschrijven. Een mbo opleiding begint 1 augustus. Wanneer introductieweken e.d. buiten het inschrijfjaar vallen, heb je in het kort pech. ( dit geldt niet voor mensen met overbruggingen en aansluitend recht )
Nope, de overbrugging ontvang je vanuit je tegemoetkoming en die kent geen reisproduct. Vanaf het moment dat je recht hebt op studiefinanciering gaat je recht op het reisproduct in. ( Ik bedoelde met de post overbrugging vanuit studiefinanciering, sorry, dat had ik e bij moeten plaatsen.)quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 01:32 schreef Cahir het volgende:
[..]
Ik heb een overburgging tegemoetkoming scholieren > studiefinanciering. Heb ik nou wel recht op OV?
Dan heb je helaas pech inderdaad. Er mag maximaal vier maanden tussen de oude en de nieuwe opleiding zitten ( Geldt niet voor hbo naar hbo btw ) Bij jou zijn dit er 6.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 12:08 schreef eejts het volgende:
[..]
Bedankt. Dan heb ik pech denk ik (MBO afgerond in februari, HBO begint 30 augustus officieel).
Je komt automatisch in de leenfase wanneer je prestatiebeurs is verbuikt. Geef via Mijn gegevens (inlogpagina) door dat je samenstelling van je studiefinanciering wilt veranderen. Het rijtje zoals hij nu is blijft staan alleen voeg je "lening" erbij. Er wordt dan gevraagd hoeveel je wilt lenen en dan geef je aan 0 euro.quote:Op zondag 8 augustus 2010 12:42 schreef donroyco het volgende:
Vraag:
In het verleden van september t/m mei (9 maanden) studiefinanciering gekregen voor een studie die ik niet heb afgemaakt (1e jaar).
Na een kleine rustperiode gestart met een nieuwe opleiding, nu 3 jaar verder, dus 3 jaar en 9 maanden studiefinanciering gehad. Hoe loopt het nu verder? Ik neem aan dat ik nog 3 maanden studiefinanciering krijg en dat het dan wordt omgezet in een lening. Die lening wil ik niet (alleen het ov nog wel), maar kan ik alvast aangeven dat de studiefinanciering niet automatisch wordt omgezet in een lening? Of hoe moet ik dit regelen?
Alvast bedankt voor het antwoord!
1 oktober ben je aan de beurt.quote:Op zondag 8 augustus 2010 22:06 schreef Jetfly het volgende:
Misschien een domme vraag, maar ze zeggen wel is een vraag die niet gesteld is dat is pas dom.
Ik ben nog 17, als het goed is ontvang ik pas na 1 september stuFi right? Dus mijn OV gaat ook pas na 1 september in? Of heb ik het fout?
Bron: http://www.ib-groep.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=64,E=0000000000276285734,K=5143,Sxi=13,Case=obj%2814407%29quote:Vraag
Ik ben nog geen 18 jaar. Vanaf welke leeftijd heb ik recht op studiefinanciering?
Antwoord
In het hoger onderwijs geldt géén minimumleeftijd. Je kunt ook studiefinanciering krijgen als je nog geen 18 jaar bent.
Ben je nog geen 18 als je met je opleiding begint? Dan krijg je recht op studiefinanciering per het eerste kwartaal van je opleiding. Dit geldt ook als je per 1 september met een opleiding begint en 18 jaar wordt tussen 1 juli en 1 september. Zie onderstaande voorbeelden voor extra uitleg.
Voorbeeld 1:
Je begint op 1 september met een opleiding en bent nog geen 18 jaar. Je hebt recht op studiefinanciering per 1 oktober van het studiejaar.
Voorbeeld 2:
Je begint op 1 september aan een opleiding en bent 18 jaar geworden tussen 1 juli en 1 september daaraan voorafgaand. Je hebt recht op studiefinanciering per 1 oktober van het studiejaar.
Je moet je studiefinanciering wel op tijd hebben aangevraagd. We adviseren om dat drie maanden voordat je met je studie begint te doen, zodat we op tijd je studentenreisproduct kunnen klaarzetten en je eventuele aanvullende beurs kunnen berekenen.
De datum van activeren maakt natuurlijk niet zoveel uit, je kunt je reisproduct sowieso pas vanaf 1 oktober gebruiken. Maar inderdaad, de eerste maand zijn alle kosten voor je eigen rekening.quote:Op zondag 8 augustus 2010 22:15 schreef Jetfly het volgende:
Dus ik kan mijn OV pas na 1 oktober gebruiken:S? Dus ik kan mijn OV pas activeren na 1 september (aangezien je het 1 maand van te voren dat je stuFi ingaat kunt activeren geloof ik..)
bronquote:Op zondag 8 augustus 2010 22:13 schreef Tegan het volgende:
Bron: http://www.ib-groep.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=64,E=0000000000276285734,K=5143,Sxi=13,Case=obj%2814407%29
Nee, want zoals ik al zei, je reisproduct gaat pas op 1 oktober in. Tot die tijd is het niets meer dan een OV-kaart waar je gewoon geld op moet zetten. Je zegt het verder zelf al, het is nog niet geldig.quote:Op zondag 8 augustus 2010 23:53 schreef Cahir het volgende:
Krijg je wel 40% korting als je hem al hebt geactiveerd maar nog niet geldig is?
Conducteurs zullen zien dat er helemaal geen geldig product op staat als ze hem scannen. Zelfde verhaal dat de poortjes bij de metro die kaart herkennen als een normale OV-kaart en niet als studentenkaart.quote:Op maandag 9 augustus 2010 00:13 schreef GlowMouse het volgende:
De vraag is of conducteurs de geldigheidsdatum checken als je je chipkaart als kortingskaart gebruikt.
Dat is weer een ander verhaal inderdaad, maar als ze hem scannen ben je de sjaak.quote:Op maandag 9 augustus 2010 00:17 schreef GlowMouse het volgende:
Toen ik mijn chipkaart als kortingskaart gebruikte, werd hij niet gescand.
Dit is een van de dingen waarbij je goedkoper uit bent door te gokkenquote:Op maandag 9 augustus 2010 00:18 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat is weer een ander verhaal inderdaad, maar als ze hem scannen ben je de sjaak.
Omdat je studie pas 1 september begint.quote:Op zondag 15 augustus 2010 22:20 schreef Daantke het volgende:
Studentenreisproduct eekabonnement Geldig vanaf 1-09-2010
Waarom is mijn ov pas geldig vanaf september en van tweedejaars studenten nu al
voor de duidelijkheid: ben in januari gestopt met opleiding en heb nu weer stufi aangevraagd voor nieuwe opleiding
Wou nog wel gratis gaan reizen deze week
Ja maar dat is niet eerlijk want tweedejaars etc kunnen al wel gratisquote:Op zondag 15 augustus 2010 22:23 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Omdat je studie pas 1 september begint.
Omdat zij het gehele collegejaar ingeschreven hebben gestaan en dit doorloopt in het nieuwe collegejaar en jij niet.quote:Op zondag 15 augustus 2010 23:29 schreef Daantke het volgende:
[..]
Ja maar dat is niet eerlijk want tweedejaars etc kunnen al wel gratis
Een anonieme welquote:Op zaterdag 21 augustus 2010 16:39 schreef Lonker2.0 het volgende:
heey iedereen,
Kan je ook gewoon op het station een OV chipkaart kopen met een X bedrag erop ?
Maar kan je er niet een kopen zonder op te laden met pin pas ?quote:Op zaterdag 21 augustus 2010 17:13 schreef Treces het volgende:
[..]
Een anonieme welDie kan je dan ter plekke opladen.
voor in de trein niet voor zover ik weet, in de metro wel maar daar betaal je de hoofdprijs voor.quote:Op zaterdag 21 augustus 2010 17:15 schreef Lonker2.0 het volgende:
[..]
Maar kan je er niet een kopen zonder op te laden met pin pas ?
Dus waar al een x bedrag op staat ?
kuttttttttttttttttttquote:Op zaterdag 21 augustus 2010 17:22 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
voor in de trein niet voor zover ik weet, in de metro wel maar daar betaal je de hoofdprijs voor.
Wat is daar kut aan? Als je met de trein wil reizen koop je een kaartje, wil je met de metro kan je beter een anonieme kaart kopen (of je moet al een (studenten)ov-chipkaart hebben, dan kan je daar je geld opzetten.quote:
Mijn pinpas is gestolen, en heb snel een OV chip nodigquote:Op zaterdag 21 augustus 2010 17:49 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Wat is daar kut aan? Als je met de trein wil reizen koop je een kaartje, wil je met de metro kan je beter een anonieme kaart kopen (of je moet al een (studenten)ov-chipkaart hebben, dan kan je daar je geld opzetten.
Met een weekkaart kan je juist in het weekend met korting reizen, en doordeweeks gratis.quote:Op woensdag 1 september 2010 15:48 schreef L.no het volgende:
Als je een week studenten ov chipkaart, dan kan je met korting reizen doordeweeks eh. Mja, moet je dan een saldo zetten op de kaart zelf of kan je gewoon een kortingskaartje kopen?
Ja, dat weet ikquote:Op woensdag 1 september 2010 16:33 schreef Desunoto het volgende:
[..]
Met een weekkaart kan je juist in het weekend met korting reizen, en doordeweeks gratis.
Oke, dankjewel. Nu ga ik zoeken welke plaatsen wat accepteert. dankje.quote:En het ligt aan de regio of je een kortingskaart kan kopen of saldo op je chipkaart moet zetten. Ik denk dat het beide kan in het grootste deel van het land, maar in (grote delen van) de randstad zijn ze inmiddels overgegaan op chipkaart-only. Denk ik hoor.
Elke vervoerder de OV-chipkaart al (deels) heeft ingevoerd moet je inderdaad in- en uitchecken (dat is dus niet de NS).quote:Op woensdag 1 september 2010 18:47 schreef .ZilveR. het volgende:
Domme vraag misschien.
Maar moet je ook met je studentenkaart in- en uitchecken op de stations? Op is dat gebleep helemaal niet nodig?
Hmm dan hoop ik niet dat ik een boete krijg omdat ik niet tijdig mijn reisproduct eraf heb kunnen halen. Probeer het sowieso morgen nog wel een keertje denk ik.quote:Dit gebeurt binnen vijf werkdagen nadat je jouw reisrecht via DUO hebt stopgezet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |