Er staat weer een proefknoflookje op. Net 1 met olijfolie zonder buitenste schil weggegooid. Die was gefrituurd. Nu 1 in schil met boter overheen. Even een uurtje geduld hebben nu.quote:Op dinsdag 29 juni 2010 13:41 schreef Redcoon het volgende:
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?
Ik kan je verzekeren dat ze ook koud zo op zijn. Persoonlijk vind ik ze koud misschien nog wel lekkerder omdat de smaken beter uitkomen, althans dat is hoe ik het ervaar.quote:Op woensdag 7 juli 2010 09:35 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
Ja hoor gaat prima.quote:Op woensdag 7 juli 2010 10:14 schreef Stansfield het volgende:
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
Heel goed!quote:Op woensdag 7 juli 2010 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:09 schreef Beauregard het volgende:
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.
Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.
Merci!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:13 schreef pavv het volgende:
[..]
de grootste nederlandse:
www.bbqforum.nl
een hele grote Amerikaanse:
http://www.bbq-brethren.com/forum/
Veel lees/eetplezier!
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.quote:
Koop het boek Culinair Barbecueën van Steven Raichlen. Is in het nederlands en gebaseerd op Barbecue Bible. Echt een aanrader!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.
Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.
Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
BBQ bijbel is het standaardwerk voor de BBQ!quote:Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.
Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.
Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
Qua smaak viel het ook best mee hoor. Maar de topping mocht nog wat langer hebben en de bodem wat minder langquote:Op zaterdag 10 juli 2010 09:05 schreef Schranseman het volgende:
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.quote:Op zaterdag 10 juli 2010 14:59 schreef klotezooi het volgende:
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
Denk dat het warmtewerend effect van aluminiumfolie groter is dan bij bakpapier.quote:Op zaterdag 10 juli 2010 15:04 schreef Drossie het volgende:
[..]
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
quote:Op zondag 11 juli 2010 13:24 schreef Steven184 het volgende:
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.
Dat mag hoor, heb er zelf ook aardig om dubbel gelegen. Contact gehad, als het goed is komen ze zo snel mogelijk binnen.quote:Op zondag 11 juli 2010 14:58 schreef lekzzz het volgende:
[..]
sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Ik ben van mening dat je een met zorg bereid stuk vlees wat met een eigen marinade of rub is behandeld niet moet gaan verkloten met Whiskeysaus of iets dergelijksquote:Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..quote:
Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen sauzen. Ik ben niet zo'n geweldige fan van het echt amerikaans barbcecueën waar ze dikwijls alles gaan insmeren met saus enz...quote:Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik trok bewust geen foto van de bodem hoor ;-)quote:Op donderdag 15 juli 2010 15:25 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
wat je ook kan doen, en dat vind ik lekker met BBQsaus, is suiker of stroop erbij!! dat maakt t wat zoeter.. en sambal erbij voor optimum forma! wat extra pit;)quote:Op donderdag 15 juli 2010 17:14 schreef Schranseman het volgende:
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
quote:Op vrijdag 23 juli 2010 16:48 schreef Gripper het volgende:
Ziet er goed uit Mc!
Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!
Ruim voldoende.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.quote:
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:59 schreef wolferl het volgende:
[..]
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.
Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
BBQ is inderdaad Baas. Ik ga zaterdag dubbel genieten.quote:Op zondag 25 juli 2010 18:05 schreef El_Bassie het volgende:
[..]
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.
Die verjaardag duurt 3 dagen?quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Dit is ruim voldoende, wij rekenen altijd 5 stuks vlees pp en houden vaak over. Aangevuld met stokbrood en salades, aardappel en koolsla.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Jaquote:Op zondag 25 juli 2010 20:51 schreef Coelho het volgende:
Kijk eens wat je op die lijst hebt staan. Je gaat er van uit dat de gemiddelde persoon 2 satéetjes eet, 1 speklap, 1 hamburger, 1 worst, een halve sparerib, 1 runderspies, 1/3 biefstuk, 1,5 braadworst en 2 kippenvleugels. En omdat dit het gemiddelde is, zijn er ook nog mensen die meer eten dan dit.
Wie komen er op visite? De obesitasclub?
Ik zeg, prima indicatie.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:53 schreef wolferl het volgende:
[..]
Ja
Even zonder gekheid, het is maar een indicatie.
Goede tip, kan het ook met de andere boursin? Vriendin houd niet zo van peper.quote:Op maandag 26 juli 2010 20:17 schreef macferret het volgende:
Ruim voldoende! biefstukjes als ze van de bbq komen even wat boursin poivre opdoen, afdekken met alluminiumfolie en een minuut of 10 wegleggen (ontspant het vlees en neemt het de sappen weer op) en dan pas opeten, heerlijk!
Ik mis de foto'squote:Op maandag 26 juli 2010 20:25 schreef macferret het volgende:
ok van boven naar beneden
2 beercan chickens, geen idee meer welke kruiden aan de buitenkant, maar onder het vel zit kruidenboter
stuk buikspek, wat ik een week in de koelkast heb laten "rijpen" met speciaal zout en kruiden en na een week op appelhout gerookt en in dunne plakken gesneden, voila bacon!
Tijdens het Nederlands kampioenschap geholpen en een ribrack van Livar (limburgs varken) gesneden en gekruid.
Kalkoenborstfilet ingesmeerd met maplesyrup en gerookt, daarna in dunne plakken voor op brood
Biefstuk gemarineerd in Guinness, in dunne plakken gesneden voor op brood, samen met de kalkoenfilet
zelfgemaakte hamburgers, met dikke plak katenspek en eigengemaakte bacon
Zalm op cederhout gerookt, na bereiding ingesneden om te serveren
Echt super spiezen, marinade van soya, gember, bruine suiker etc, vond ze echt heerlijk!
toetje
rode vruchten, beetje port, kaneelstokje en marshmellows
Ik gebruik de bacon van de Hanos, ook dikker dan de standaard ontbijtspek. Ook wat langer, dus het kan dubbel om een bal.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 18:43 schreef macferret het volgende:
Ik gebruik het orginele recept
240ml frambozenjam
60ml balsamicoazijn
beetje knoflook
officieel chipotles, maar ik gebruik op smaak cayenepeper
ps bij de Lidl hebben ze een nieuw merk bacon, dikker dan de vorige stroken die ze hadden.
Waar ligt die zalm op?quote:Op donderdag 17 juni 2010 23:45 schreef Schranseman het volgende:
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)quote:
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten hadquote:
Dat doet mij dan weer denken aan de aflevering waarin hij in Argentinië was. 150 Runderen geroosterd boven de oppervlakte van een voetbalveld aan bbq in Patagonië.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:10 schreef Wooldoor het volgende:
[..]
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had
quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:26 schreef Coelho het volgende:
[..]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
Heb ze deze keer met korting bij de AH gehaald, ben benieuwd, dat 1-malig gebruik staat er niet op overigens.quote:Op zondag 1 augustus 2010 09:45 schreef Redcoon het volgende:
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
Oeh goede tip!! En dat smaakt zeker goedquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Het er ook wel eens aan gedacht om er eentje bij de slager te bestellen. Maar hoe eet je zoiets en met hoeveel man. Lijkt me namelijk wel iets als verjaardags 'bbq'quote:
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 21:20 schreef Beauregard het volgende:
Half-om-half gehakt.
Rundergehakt gebruiken!
Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
Rundergehakt i.c.m. voldoende eieren en bijvoorbeeld verkruimelde beschuit is absoluut te doen. Valt echt niet uit elkaar als je ze kundig fabriceert.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
*kuch.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:52 schreef Schranseman het volgende:
Mooie burgers!
Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
Ik heb hier half-om-half gebruikt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:16 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Volgens mij omdat het tegenwoordig allemaal met zo min mogelijk vet isquote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".
Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons
Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
je bedoelt dat hierdoor de gehaktstructuur die er door de gehaktmolen in gekomen is weer verloren gaat?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:53 schreef Redcoon het volgende:
De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |