abonnement Unibet Coolblue
pi_83606733
doen jullie allemaal moeilijk zeg, gewoon flink wat poten halen bij de slager,ff zelf marineren en hoppa op de BBQ en koud pilsje erbij en wat aardappelsalade en sla en je geniet.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_83611885
Er staat in het AD van vandaag een leuk artikel over bbq-en!
  zaterdag 3 juli 2010 @ 19:13:17 #104
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_83617982
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 13:41 schreef Redcoon het volgende:
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?
Er staat weer een proefknoflookje op. Net 1 met olijfolie zonder buitenste schil weggegooid. Die was gefrituurd. Nu 1 in schil met boter overheen. Even een uurtje geduld hebben nu.
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_83753947
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
  woensdag 7 juli 2010 @ 10:07:00 #106
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_83754762
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 09:35 schreef Stansfield het volgende:
Zaterdag wil ik voor het eerst MOINK Balls gaan maken. Gewoon rustig zelf ff proberen zonder dat het gelijk voor meerdere mensen is die op je vingers staan te kijken. Maar nu heb ik dus het recept voor 30 stuks. En als ze nou lekker goed gelukt zijn kan ik ze natuurlijk zondagavond mooi meenemen naar het voetbal wat ik bij een vriend ga kijken. Maar kan ik ze dan gewoon in de oven opwarmen bijvoorbeeld?
Ik kan je verzekeren dat ze ook koud zo op zijn. Persoonlijk vind ik ze koud misschien nog wel lekkerder omdat de smaken beter uitkomen, althans dat is hoe ik het ervaar.
pi_83754982
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
pi_83760814
Zo Ecobrasa besteld, afwachten maar. De verhalen zijn in elk geval goed.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 7 juli 2010 @ 13:53:10 #109
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83763144
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 10:14 schreef Stansfield het volgende:
Ook een goed idee ja, maar ik wil er ook wel een aantal warm hebben dan. Misschien 50/50 ofzo. Maar kan ik die dan gewoon in de oven warm maken of wordt dat niks?
Ja hoor gaat prima.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83767149
top. Tnx.
  woensdag 7 juli 2010 @ 15:50:49 #111
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83767694
Ga je zelf balletjes draaien of gebruik je kant en klaar balletjes?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83768111
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
  woensdag 7 juli 2010 @ 16:52:09 #113
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83770343
Zelf balletjes draaien is lekkerder hoor. Het is alleen best wel wat werk als je het voor een grote groep doet.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 7 juli 2010 @ 19:42:40 #114
128548 pavv
The computer says NO
pi_83776017
quote:
Op woensdag 7 juli 2010 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Wil de 1e x zelf balletjes gaan draaien. Daarna gebruik ik misschien een keer jouw recept met kant en klare balletjes
Heel goed!

neem hiervoor een beetje doorregen rundvlees en het kan haast niet fout gaan.

dus je kunt bijvoorbeeld gaan voor : riblappen, runderlappen (geen magere runderlappen), doorregen runderlappen of sucadelappen (minus de sucade).
Allemaal nog best betaalbaar te krijgen.

Wat je ook kunt doen is nóg meer gehakt maken en een deel gebruiken voor de MOINK balls en de rest tot mooie homemade hamburgers verwerken. succes verzekerd!

voor voorbeelden kun je bijvoorbeeld hier kijken of googlen op spiffs burger.
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:09:33 #115
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83798738
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.

Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:13:30 #116
128548 pavv
The computer says NO
pi_83798898
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:09 schreef Beauregard het volgende:
Iemand een tip w.b. barbecue fora? Of wellicht een goede 'portal'? Mag Engelstalig zijn hoor.

Dit is een prima topic, maar ik zoek wat meer detail.


de grootste nederlandse:

www.bbqforum.nl


een hele grote Amerikaanse:

http://www.bbq-brethren.com/forum/

Veel lees/eetplezier!
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:16:29 #117
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83799011
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:13 schreef pavv het volgende:

[..]

de grootste nederlandse:

www.bbqforum.nl


een hele grote Amerikaanse:

http://www.bbq-brethren.com/forum/

Veel lees/eetplezier!
Merci!

Ziet er goed uit.
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:21:14 #118
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83799218
Weer een bekeerling erbij
  donderdag 8 juli 2010 @ 11:26:47 #119
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83799415
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:21 schreef Redcoon het volgende:
Weer een bekeerling erbij
Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.

Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.

Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
pi_83802431
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:

[..]

Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.

Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.

Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
Koop het boek Culinair Barbecueën van Steven Raichlen. Is in het nederlands en gebaseerd op Barbecue Bible. Echt een aanrader!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  donderdag 8 juli 2010 @ 15:33:47 #121
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83809642
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 11:26 schreef Beauregard het volgende:

[..]

Ja, er is een wereld voor me open gegaan sinds ik die waardeloze elektrische barbecue gourmetmachine heb weggegooid. Heb nu een Weber 47 cm. Heerlijk. Alleen vind ik 'm nu al weer te klein eigenlijk.

Het standaardwerk heb ik nu wel gehad, dus wil me graag wat verdiepen in mooie recepten en goede technieken.

Denk er ook over na om de Barbecue Bible van Steven Raichlen te bestellen, alleen vrees ik dat in dat boek niet wordt gewerkt met het metrisch stelsel.
BBQ bijbel is het standaardwerk voor de BBQ!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 9 juli 2010 @ 09:01:08 #122
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83837292
Inderdaad een superboek! Heb die van mij gisteren binnen gekregen. Zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor iedereen die graag voor de barbecue staat.
pi_83840692
Gisteren 2e poging gedaan om goede pizza's te bakken met de pizzasteen, maar helaas was het resultaat weer niet wat het moest zijn.
De temperatuur was al hoger dan de vorige keer (260°C), maar opnieuw was de bodem gedeeltelijk verbrand en de topping nog niet gesmolten.
Volgende keer de kolen eens in een ring leggen ipv via directe warmte.







Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 09:05:59 #124
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83875399
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83882938
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 09:05 schreef Schranseman het volgende:
Ik vind hem er heerlijk uitzien. mooie topping
Qua smaak viel het ook best mee hoor. Maar de topping mocht nog wat langer hebben en de bodem wat minder lang
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_83883085
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_83883180
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 14:59 schreef klotezooi het volgende:
Misschien alufolie onder de bodem leggen?
er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 10 juli 2010 @ 19:06:16 #128
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_83889905
quote:
Op zaterdag 10 juli 2010 15:04 schreef Drossie het volgende:

[..]

er lag bakpapier onder, zal ongeveer hetzelfde effect hebben denk ik.
Denk dat het warmtewerend effect van aluminiumfolie groter is dan bij bakpapier.

Maar desalniettemin ziet het er een fraaie pizza uit.
pi_83913627
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.

Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 11 juli 2010 @ 14:58:27 #130
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83917374
quote:
Op zondag 11 juli 2010 13:24 schreef Steven184 het volgende:
Bestel je een flinke hoeveel Ecobrasa en een starter gekocht en dan krijg je een nietmachine van 3,99 geleverd.



sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 11 juli 2010 @ 14:59:21 #131
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83917420
Even het volgende: Heeft iemand tips om sate te maken en voor te garen? Heb volgende week een mega BBQ en geen zin om lang te moeten wachten voor de volgende erop kan.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 11 juli 2010 @ 16:24:25 #132
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83920626
Zuid Afrikaanse spiezen gemaakt. In ZA noemen ze ze Sosaties. Leek me wel toepasselijk. Met abrikozen en rode wijn marinade. Recept hier:

Plaatjes:






Gemaakt samen met een Argentijnse zijlende van de koe en lamskoteletten.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83947115
Mijn MOINK Balls van gisteren waren het hoogtepunt van de avond
pi_83948679
quote:
Op zondag 11 juli 2010 14:58 schreef lekzzz het volgende:

[..]


sorry maar ik moest er hartelijk om lachen
Dat mag hoor, heb er zelf ook aardig om dubbel gelegen. Contact gehad, als het goed is komen ze zo snel mogelijk binnen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_84081128
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
pi_84081466
Zo gisteren eindelijk Ecobrasa binnen gekregen, beter dan die nietmachine. Haha.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 15 juli 2010 @ 11:01:18 #137
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84081758
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik ben van mening dat je een met zorg bereid stuk vlees wat met een eigen marinade of rub is behandeld niet moet gaan verkloten met Whiskeysaus of iets dergelijks

Als je een standaard BBQ pakket gaat cremeren op je wegwerp BBQ, dan zijn kant en klare huzarensalade, voorgesneden stokbrood en remia sauzen misschien wel een toepasselijke aanvulling, maar bij de meeste lekkere gerechten op deze pagina vind ik het absoluut niet passen. Je gaat in een sterrenrestaurant toch ook niet om een schaaltje appelmoes en mayo vragen?
  donderdag 15 juli 2010 @ 15:25:09 #138
168739 Red_85
'echt wel'
pi_84093099
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:51 schreef Drossie het volgende:
(...)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_84095199
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 10:40 schreef maaikebos het volgende:
hey BBQ-gekken!
wauw wat een verrukkulukke plaatjes van eten! ik vraag me dan ook af, welke sauzen jullie gebruiken? zelf gemaakt of flesjes, bakjes, K&K...
je hoort wel van die reclame van 'remia-partysauzen' enzo.. is dat echt zo lekker? ik koop altijd AH, lekker 40 cent! haha maar nu dus ook in de gezondgids.. 'remia als beste getest' ...
Ik gebruik eigenlijk weinig tot geen sauzen. Ik ben niet zo'n geweldige fan van het echt amerikaans barbcecueën waar ze dikwijls alles gaan insmeren met saus enz...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  donderdag 15 juli 2010 @ 17:14:15 #140
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_84097787
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_84098467
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 15:25 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Ziet er toch best prima uit dacht ik zo. Als ik dat voor mijn neus geschoteld kreeg had het geen 10 minuten op het bord gelegen. Damn..
Ik trok bewust geen foto van de bodem hoor ;-)
En de topping mocht echt wat langer hebben. Mozzarella is niet eens gesmolten...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_84131293
quote:
Op donderdag 15 juli 2010 17:14 schreef Schranseman het volgende:
Sausje is inderdaad een kleine toevoeging. Lekkerst is om het zelf te maken. De BBQsausjes zijn vaak voorzien van liqued smoke en dat geeft een sterke rooksmaak. Ik voeg vaak wat honing toe, of als ik het pittiger wil dan pepers, chili poeder oid. Maar de honing blijft een topper
wat je ook kan doen, en dat vind ik lekker met BBQsaus, is suiker of stroop erbij!! dat maakt t wat zoeter.. en sambal erbij voor optimum forma! wat extra pit;)
  vrijdag 23 juli 2010 @ 16:41:13 #143
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84403554
wordt er nog een beetje ge bbq't?

hier weer een kleine opsomming:

























  vrijdag 23 juli 2010 @ 16:48:26 #144
130803 Gripper
Get a grip
pi_84403800
Ziet er goed uit Mc!
Kun je van onder naar boven vertellen wat wat is? Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84404866
aaah
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_84443754
quote:
Op vrijdag 23 juli 2010 16:48 schreef Gripper het volgende:
Ziet er goed uit Mc!
Ben wel benieuwd naar dat bonkje vlees met al die prikkerts erin, wat door het insnijden helemaal is gaan openstaan. Grappige bereidingswijze!


Is dat niet de zalm van daarboven?!
  zondag 25 juli 2010 @ 17:40:02 #147
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84473190
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
pi_84473684
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Ruim voldoende.
  zondag 25 juli 2010 @ 17:59:11 #149
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84473860
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:54 schreef El_Bassie het volgende:

[..]

Ruim voldoende.
Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.

Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
pi_84474072
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:59 schreef wolferl het volgende:

[..]

Misschien dat ik voor die zondag daarop nog over heb, kan ik het lekker opbakken thuis.

Ik loop al een week met het idee voor een BBQ (ik heb al 4 jaar niet meer ge-BBQ-et) en het water loopt me al dagen uit de mond.
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij. :9~
  zondag 25 juli 2010 @ 18:09:45 #151
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84474241
quote:
Op zondag 25 juli 2010 18:05 schreef El_Bassie het volgende:

[..]

4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij. :9~
BBQ is inderdaad Baas. Ik ga zaterdag dubbel genieten.
  zondag 25 juli 2010 @ 19:21:53 #152
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_84476963
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Die verjaardag duurt 3 dagen? :D

Wat een berg voedsel! Maar..., beter te veel dan te weinig, zo luidt het cliché.
  zondag 25 juli 2010 @ 19:38:16 #153
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_84477641
quote:
Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.

Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.

Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:

24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels

Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Dit is ruim voldoende, wij rekenen altijd 5 stuks vlees pp en houden vaak over. Aangevuld met stokbrood en salades, aardappel en koolsla.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 25 juli 2010 @ 20:51:24 #154
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84480935
Kijk eens wat je op die lijst hebt staan. Je gaat er van uit dat de gemiddelde persoon 2 satéetjes eet, 1 speklap, 1 hamburger, 1 worst, een halve sparerib, 1 runderspies, 1/3 biefstuk, 1,5 braadworst en 2 kippenvleugels. En omdat dit het gemiddelde is, zijn er ook nog mensen die meer eten dan dit.

Wie komen er op visite? De obesitasclub?
  zondag 25 juli 2010 @ 20:53:23 #155
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84481036
quote:
Op zondag 25 juli 2010 20:51 schreef Coelho het volgende:
Kijk eens wat je op die lijst hebt staan. Je gaat er van uit dat de gemiddelde persoon 2 satéetjes eet, 1 speklap, 1 hamburger, 1 worst, een halve sparerib, 1 runderspies, 1/3 biefstuk, 1,5 braadworst en 2 kippenvleugels. En omdat dit het gemiddelde is, zijn er ook nog mensen die meer eten dan dit.

Wie komen er op visite? De obesitasclub?
Ja

Even zonder gekheid, het is maar een indicatie.
  zondag 25 juli 2010 @ 21:15:34 #156
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_84482157
quote:
Op zondag 25 juli 2010 20:53 schreef wolferl het volgende:

[..]

Ja

Even zonder gekheid, het is maar een indicatie.
Ik zeg, prima indicatie. :')

Hou er vooral rekening mee dat het gros van de mensen die bij een barbecue zijn zich voornamelijk volstoppen met stokbrood+sausjes, salade, noem maar op.

Zeker als je dat spul al tijdig neerzet en het eerste vlees pas wat later klaar is, dan wordt dat vlees voor veel mensen bijzaak vrees ik. Dom, vind ik. Maar ik ben dan ook geen gemiddelde Hollander.
  zondag 25 juli 2010 @ 21:44:51 #157
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84483541
Ik zet meestal alleen maar hele lichte salades en sauzen klaar. Brood komt alleen in het zicht als er hamburgers op het menu staan.

Barbecue is een vlees en groente aangelegenheid, erg zonde om je maag vol te stouwen met brood.


Van de week lekkere Ribeyes gemaakt, helaas is het niet gebeurd:( (geen foto's...)
  maandag 26 juli 2010 @ 12:24:53 #158
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84499541
Ik ben er al uit, de helft is genoeg.
:P
pi_84502734
quote:
Op maandag 26 juli 2010 12:24 schreef wolferl het volgende:
Ik ben er al uit, de helft is genoeg.
Dat lijkt me ook
  maandag 26 juli 2010 @ 20:17:43 #160
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84518348
Ruim voldoende! biefstukjes als ze van de bbq komen even wat boursin poivre opdoen, afdekken met alluminiumfolie en een minuut of 10 wegleggen (ontspant het vlees en neemt het de sappen weer op) en dan pas opeten, heerlijk!
  maandag 26 juli 2010 @ 20:19:43 #161
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_84518448
quote:
Op maandag 26 juli 2010 20:17 schreef macferret het volgende:
Ruim voldoende! biefstukjes als ze van de bbq komen even wat boursin poivre opdoen, afdekken met alluminiumfolie en een minuut of 10 wegleggen (ontspant het vlees en neemt het de sappen weer op) en dan pas opeten, heerlijk!
Goede tip, kan het ook met de andere boursin? Vriendin houd niet zo van peper.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  maandag 26 juli 2010 @ 20:25:42 #162
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84518781
ok van boven naar beneden

2 beercan chickens, geen idee meer welke kruiden aan de buitenkant, maar onder het vel zit kruidenboter

stuk buikspek, wat ik een week in de koelkast heb laten "rijpen" met speciaal zout en kruiden en na een week op appelhout gerookt en in dunne plakken gesneden, voila bacon!

Tijdens het Nederlands kampioenschap geholpen en een ribrack van Livar (limburgs varken) gesneden en gekruid.

Kalkoenborstfilet ingesmeerd met maplesyrup en gerookt, daarna in dunne plakken voor op brood

Biefstuk gemarineerd in Guinness, in dunne plakken gesneden voor op brood, samen met de kalkoenfilet

zelfgemaakte hamburgers, met dikke plak katenspek en eigengemaakte bacon

Zalm op cederhout gerookt, na bereiding ingesneden om te serveren

Echt super spiezen, marinade van soya, gember, bruine suiker etc, vond ze echt heerlijk!

toetje
rode vruchten, beetje port, kaneelstokje en marshmellows
pi_84520478
quote:
Op maandag 26 juli 2010 20:25 schreef macferret het volgende:
ok van boven naar beneden

2 beercan chickens, geen idee meer welke kruiden aan de buitenkant, maar onder het vel zit kruidenboter

stuk buikspek, wat ik een week in de koelkast heb laten "rijpen" met speciaal zout en kruiden en na een week op appelhout gerookt en in dunne plakken gesneden, voila bacon!

Tijdens het Nederlands kampioenschap geholpen en een ribrack van Livar (limburgs varken) gesneden en gekruid.

Kalkoenborstfilet ingesmeerd met maplesyrup en gerookt, daarna in dunne plakken voor op brood

Biefstuk gemarineerd in Guinness, in dunne plakken gesneden voor op brood, samen met de kalkoenfilet

zelfgemaakte hamburgers, met dikke plak katenspek en eigengemaakte bacon

Zalm op cederhout gerookt, na bereiding ingesneden om te serveren

Echt super spiezen, marinade van soya, gember, bruine suiker etc, vond ze echt heerlijk!

toetje
rode vruchten, beetje port, kaneelstokje en marshmellows
Ik mis de foto's :?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  maandag 26 juli 2010 @ 21:33:28 #164
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  maandag 26 juli 2010 @ 21:36:51 #165
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_84522554
@macferret: Die biefstuk gemarineerd in Guinness, heb je daar verder niets mee gedaan?
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  dinsdag 27 juli 2010 @ 21:26:40 #166
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84566360
Biefstuk en grof gesneden uienringen in een ziplock met guinness minimaal 2 uur laten marineren.
uitlaten lekken, beetje droogdeppen, wat zout en peper erop.
biefstuk en uien grillen op de bbq, niet te lang, biefstuk mag best rood zijn van binnen. daarna op een snijplank leggen en aan de buitenkant insmeren met boursin, of boursin poivre, biefstuk inpakken in allufolie en even laten rusten. ong 5 tot 10 minuten.
dwars op de draad snijden in hele dunne plakjes, lekker op een chiabatta met bv rucola.
let op dat je haaks op de draad snijd, dit kan je zien, er lopen nerven over het vlees,als je daar dwars op snijd in hele dunne plakken, dan is het supermals.
pi_84663253
Ik zoek nog een dome thermometer? volstaat een oventhermometer die ik gewoon op de gril (indirect) leg daarvoor?
  vrijdag 30 juli 2010 @ 13:20:55 #168
130803 Gripper
Get a grip
pi_84663688
Ik heb gisteravond moinks gedraaid, en ga dat vanavond tijdens een feestje eens proberen. Kun je ze na het insmeren met BBQ saus gewoon weer terugleggen op de grill (indirect) of is het handig om ze het laatste kwartier in een pannetje warme saus, pan bovenop de kolen, te zetten?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_84663798
Ik smeerde ze gewoon in terwijl ze op de gril (indirect) lagen. Eerst de ene kant, dan ff opdraaien en dan de andere kant.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 07:36:07 #170
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84695160
saus in een kommetje maken, balletjes er in onderdompelen en nog een half uurtje indirect terug op de bbq, dan krijg je een mooie glaze.

Deze had ik gister gemaakt
net na het insmeren


na een half uurtje met saus


oventhermometer kan op het rooster, alleen moet je elke keer je deksel optillen om de meter te bekijken.
er zijn een hoop mensen die de thermometer door de luchtschuif in de deksel steken.
Deze bv http://link.marktplaats.nl/363239564
let wel op, dit is een dome thermometer, de meter die je vaak bij het tuincentrum ziet liggen, is voor het vlees te meten, heeft veel minder bereik.


Ik had gister wat collega's van mijn vrouw op bezoek.
Kon ik mooi de nieuwe banner van ons team uitproberen.



begonnen met MOINKS, zag dat ze bij de Lidl een ander merk bacon hebben, bigger, longer and un... eh idd veel beter dan de dunne stroken die ze eerst hadden.




2 stukjes zalm, links, dizzy pig ragin' river en rechts Bobby Flay's mosterd/bruine suiker




even ter afwisseling wat ananas/ham speisje met carolina mustard saus


peppered wings with caramelized soy and blackberry glaze, kon ik mooi mijn nieuwe grillrek uitproberen.




Garnalen gevuld met basilicum, knoflook en parmazaanse kaas, gewikkeld in bacon, geglazed met maple syrup, appelmoes, balsamicoazijn en sweet baby rays





Tri tipje vanochtend in de marinade gelegd, marinade van BBG die ik ook voor de beefkebabs heb gebruikt van de week, dit was echt heerlijk!






en het toetje, met hulp van mijn dochter


  zaterdag 31 juli 2010 @ 11:34:42 #171
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84697585
@Macferret, ik hoop dat je bezoek je moeite heeft kunnen waarderen, het ziet er weer geweldig uit!

Even over je moinkball glace: Welke saus gebruik je hiervoor? Ik gebruik tot nu toe de sweet 'n' smokey saus van Steve Raichlen, maar dan komen mijn balletjes er veel donkerer uit te zien. Mijn saus heeft de bruine kleur van ketjap, zo ongeveer. Ik heb het idee dat jij een wat rodere saus hebt. Ben benieuwd.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 18:43:06 #172
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84710113
Ik gebruik het orginele recept
240ml frambozenjam
60ml balsamicoazijn
beetje knoflook
officieel chipotles, maar ik gebruik op smaak cayenepeper

ps bij de Lidl hebben ze een nieuw merk bacon, dikker dan de vorige stroken die ze hadden.
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:22:49 #173
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84721401
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 18:43 schreef macferret het volgende:
Ik gebruik het orginele recept
240ml frambozenjam
60ml balsamicoazijn
beetje knoflook
officieel chipotles, maar ik gebruik op smaak cayenepeper

ps bij de Lidl hebben ze een nieuw merk bacon, dikker dan de vorige stroken die ze hadden.
Ik gebruik de bacon van de Hanos, ook dikker dan de standaard ontbijtspek. Ook wat langer, dus het kan dubbel om een bal.
pi_84721810
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 23:45 schreef Schranseman het volgende:
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar ligt die zalm op?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:26:28 #175
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_84723880
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:32 schreef Ml-etje het volgende:

[..]



Waar ligt die zalm op?
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
  zondag 1 augustus 2010 @ 09:45:33 #176
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84729699
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
  zondag 1 augustus 2010 @ 11:51:25 #177
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_84731573
Vanmiddag is ie klaar *O*

pi_84732019
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Vanmiddag is ie klaar *O*

[ afbeelding ]
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had :P
pi_84738437
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 12:10 schreef Wooldoor het volgende:

[..]

Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had :P
Dat doet mij dan weer denken aan de aflevering waarin hij in Argentinië was. 150 Runderen geroosterd boven de oppervlakte van een voetbalveld aan bbq in Patagonië. _O_

http://vimeo.com/3420642 (vanaf 30 min.)

[ Bericht 9% gewijzigd door krioro op 03-08-2010 22:03:26 ]
full stops and exclamation marks
  zondag 1 augustus 2010 @ 16:15:22 #180
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_84739477
BBQ gister was een groot succes ^O^
Vandaag lekker het overgebleven vlees grillen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 16:19:22 #181
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_84739605
Het varken is _O_
  zondag 1 augustus 2010 @ 22:25:02 #182
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84752966
@coelho, klopt dat is bacon van herta, lijkt er erg op.

Nice knorretje trouwens, nog meer foto's
pi_84825540
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:26 schreef Coelho het volgende:

[..]

Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 09:45 schreef Redcoon het volgende:
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
Heb ze deze keer met korting bij de AH gehaald, ben benieuwd, dat 1-malig gebruik staat er niet op overigens.
Wel dat de vis met huid erop moet.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 3 augustus 2010 @ 21:03:32 #184
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_84827799
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.

simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
pi_84830213
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.

simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Oeh goede tip!! En dat smaakt zeker goed :Y
Dan ga ik er vanuit dat ik de volgende keer bij de bouwmarkt sta :P
Volgende week voor de dinerbarbaren naar de visboer voor zalm met huid, duimen dat ze het waarderen.

Ziet er trouwens lekker uit!! :9

[ Bericht 4% gewijzigd door Ml-etje op 03-08-2010 22:01:59 ]
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_84882998
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 11:51 schreef Erasmo het volgende:
Vanmiddag is ie klaar *O*

[ afbeelding ]
Het er ook wel eens aan gedacht om er eentje bij de slager te bestellen. Maar hoe eet je zoiets :@ en met hoeveel man. Lijkt me namelijk wel iets als verjaardags 'bbq'
  zondag 8 augustus 2010 @ 16:14:27 #187
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85011198
Gisteren kip in zoutkorst gemaakt.




Wordt geen blijvertje.

Maar de stroopwafel s'mores wel!!


Die ga ik zeker vaker maken. Makkelijk, lekker en snel!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85064505
Van 2 weken geleden.
Niet zo fancy als Schranseman, maar toch:









Hamburgers met uien en 2 eieren erin verwerkt, gemaakt met half-om-half gehakt.
Jammer dat ik vergeten ben foto's te nemen van de burgers met broodje.

[ Bericht 0% gewijzigd door huhggh op 09-08-2010 22:01:49 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85067525
Half-om-half gehakt. ;(

Rundergehakt gebruiken! :~

Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
pi_85070346
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 21:20 schreef Beauregard het volgende:
Half-om-half gehakt. ;(

Rundergehakt gebruiken! :~

Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85070879
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Rundergehakt i.c.m. voldoende eieren en bijvoorbeeld verkruimelde beschuit is absoluut te doen. Valt echt niet uit elkaar als je ze kundig fabriceert.

Maar, ieder z'n meug.
pi_85072609
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
:?

vreemd, ik maak ze altijd van rundergehakt, nooit droog en echt goddelijk O+
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  maandag 9 augustus 2010 @ 22:52:32 #193
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85073145
Mooie burgers!

Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 9 augustus 2010 @ 23:04:48 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85073845
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
pi_85074420
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:52 schreef Schranseman het volgende:
Mooie burgers!

Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
*kuch.
Vergeten er nog bij te vermelden. :')
Naast zwarte peper ook wat zout er doorheen gedaan.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85074481
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 23:04 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 9 augustus 2010 @ 23:38:42 #197
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85075714
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 23:16 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
pi_85077167
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:

[..]

Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.

Volgens mij omdat het tegenwoordig allemaal met zo min mogelijk vet is -O-

Als ik bij de lokale slager het gehakt zie liggen dan is het bijna homogeen rood
pi_85082944
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 23:38 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".

Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons

Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 11:51:33 #200
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85087969
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.

Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.

Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 11:53:53 #201
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85088053
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:

[..]

De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".

Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons

Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.

Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.

Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!

----

De Lidl heeft soms goede bacon in de schappen liggen.

[ Bericht 25% gewijzigd door Redcoon op 10-08-2010 12:02:38 ]
pi_85088473
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 11:53 schreef Redcoon het volgende:
De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
je bedoelt dat hierdoor de gehaktstructuur die er door de gehaktmolen in gekomen is weer verloren gaat?
Ik zal toch op een of andere manier mn eitje en gehakt kruiden erdoorheen moeten mengen, dat kan alleen door het flink met de pootjes te kneden. Dan is die structuur sowieso al kapot, en maakt het vormen van de burgertjes ook niet meer zoveel uit. Toch?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')