Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Wellicht dat eieren het kan verbeteren.
Maar komend najaar wil ik me weer storten op grotere stukken vlees ipv "snacks".
Op de lijst staat een dikke bacon explosion met onder andere daarin:
- geraspte kaas
- paprika
- ui
- half-om-half gehakt
- wellicht tijm, anders alleen bbq-saus als "coating"
- champignons
Alleen heb ik nog steeds grote moeite om goede lange stukken bacon te vinden.
Wellicht moet ik eens een goede slager tegen het lijf lopen, maar wat ik overal tegenkom is allemaal erg kort.
Wie kent er een in Den Haag of omstreken?
je bedoelt dat hierdoor de gehaktstructuur die er door de gehaktmolen in gekomen is weer verloren gaat?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:53 schreef Redcoon het volgende:
De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bentquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:51 schreef Redcoon het volgende:
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.
Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
Gaaf blogquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 13:18 schreef Redcoon het volgende:
http://aht.seriouseats.co(...)-better-burgers.html
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 15:45 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
Dat artikel over zouten op dat blog is gaaf, ook goed onderzocht. http://aht.seriouseats.co(...)ing-ground-beef.htmlquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 17:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 23:14 schreef Coelho het volgende:
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.
Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe
Ikzelf zou ook niets van hamburgers moeten hebben die rood van binnen zijn.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 08:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.
Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule stylequote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINKquote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
geen barbecue weer?quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Welke kant van EHV zit je? En hoe laat kan ik een broodje PP komen halenquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:22 schreef Schranseman het volgende:
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
quote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:48 schreef pavv het volgende:
[..]
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style
en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
Super, tnx! Ga er zeker mee aan de slag!quote:Op donderdag 12 augustus 2010 19:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK
O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Onzinquote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennenquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:28 schreef krioro het volgende:
[..]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 07:57 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennenhelaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is
quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 09:32 schreef Gripper het volgende:
[..]
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.
Ja ok maar welk gedeelte van de koe?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Gewoon rundergehakt wat ik van de supermarkt haalde.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 17:02 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ja ok maar welk gedeelte van de koe?
Hihi kan wat mini's maken en die aan stokjes rijgenquote:
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.
Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs
En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Krijg je een peloton mariniers te eten?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.
Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs
En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Gewoon stapelen lijkt me..quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 14:53 schreef Drossie het volgende:
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?
Was erg lekkerquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Ja hier hetzelfdequote:Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef mmascha het volgende:
Hee, dat recept(zalm, mosterd, bruine suiker) heb ik gister ook toevallig gemaakt. Was heerlijk! Ik had het alleen vantevoren gemaakt. Dat is niet slim. Ik dacht dan kan de marinade lekker intrekken. Maar het loopt er gewoon vanaf.
Ik heb nooit een rokende bbq, maar door dat plankje welSorry buren! Maar ik at heel lekker!
![]()
Dit is op een WSM waar je het volledige rooster ter beschikking hebt. Op een OTG moet je een deel ongebruikt laten waar de kolen onderliggen.quote:Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Gewoon stapelen lijkt me..
[ afbeelding ]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kiloquote:Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.
Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
Dank je Schranseman, ik ga naar de slager, kijken voor een ezeltjequote:Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |