BBQ is inderdaad Baas. Ik ga zaterdag dubbel genieten.quote:Op zondag 25 juli 2010 18:05 schreef El_Bassie het volgende:
[..]
4 jaar niet meer gebarbecued, man, dan heb je wat gemist. Barbecueën is echt een van de grote pluspunten van de zomer. De teller staat dit jaar op een keer of zeven, daar komen er nog wel wat bij.
Die verjaardag duurt 3 dagen?quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Dit is ruim voldoende, wij rekenen altijd 5 stuks vlees pp en houden vaak over. Aangevuld met stokbrood en salades, aardappel en koolsla.quote:Op zondag 25 juli 2010 17:40 schreef wolferl het volgende:
Even een vraag aan iemand met veel BBQ ervaring.
Volgende week zaterdag vieren we een verjaardag.
Er komt precies 12 man.
Daar eet 4 niet heel veel, 4 gemiddeld en de overige 4 behoorlijk veel.
Nu heb ik het volgende vlees lijstje gemaakt:
24 stokjes kipsate
12 speklappen
12 hamburgers
12 worstjes
7 sparerib
12 runderspiesjes
4 kogelbiefstukken
20 braadworsten
24 kippenvleugels
Zal dit voldoende zijn voor 12 man?
Jaquote:Op zondag 25 juli 2010 20:51 schreef Coelho het volgende:
Kijk eens wat je op die lijst hebt staan. Je gaat er van uit dat de gemiddelde persoon 2 satéetjes eet, 1 speklap, 1 hamburger, 1 worst, een halve sparerib, 1 runderspies, 1/3 biefstuk, 1,5 braadworst en 2 kippenvleugels. En omdat dit het gemiddelde is, zijn er ook nog mensen die meer eten dan dit.
Wie komen er op visite? De obesitasclub?
Ik zeg, prima indicatie.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:53 schreef wolferl het volgende:
[..]
Ja
Even zonder gekheid, het is maar een indicatie.
Goede tip, kan het ook met de andere boursin? Vriendin houd niet zo van peper.quote:Op maandag 26 juli 2010 20:17 schreef macferret het volgende:
Ruim voldoende! biefstukjes als ze van de bbq komen even wat boursin poivre opdoen, afdekken met alluminiumfolie en een minuut of 10 wegleggen (ontspant het vlees en neemt het de sappen weer op) en dan pas opeten, heerlijk!
Ik mis de foto'squote:Op maandag 26 juli 2010 20:25 schreef macferret het volgende:
ok van boven naar beneden
2 beercan chickens, geen idee meer welke kruiden aan de buitenkant, maar onder het vel zit kruidenboter
stuk buikspek, wat ik een week in de koelkast heb laten "rijpen" met speciaal zout en kruiden en na een week op appelhout gerookt en in dunne plakken gesneden, voila bacon!
Tijdens het Nederlands kampioenschap geholpen en een ribrack van Livar (limburgs varken) gesneden en gekruid.
Kalkoenborstfilet ingesmeerd met maplesyrup en gerookt, daarna in dunne plakken voor op brood
Biefstuk gemarineerd in Guinness, in dunne plakken gesneden voor op brood, samen met de kalkoenfilet
zelfgemaakte hamburgers, met dikke plak katenspek en eigengemaakte bacon
Zalm op cederhout gerookt, na bereiding ingesneden om te serveren
Echt super spiezen, marinade van soya, gember, bruine suiker etc, vond ze echt heerlijk!
toetje
rode vruchten, beetje port, kaneelstokje en marshmellows
Ik gebruik de bacon van de Hanos, ook dikker dan de standaard ontbijtspek. Ook wat langer, dus het kan dubbel om een bal.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 18:43 schreef macferret het volgende:
Ik gebruik het orginele recept
240ml frambozenjam
60ml balsamicoazijn
beetje knoflook
officieel chipotles, maar ik gebruik op smaak cayenepeper
ps bij de Lidl hebben ze een nieuw merk bacon, dikker dan de vorige stroken die ze hadden.
Waar ligt die zalm op?quote:Op donderdag 17 juni 2010 23:45 schreef Schranseman het volgende:
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)quote:
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten hadquote:
Dat doet mij dan weer denken aan de aflevering waarin hij in Argentinië was. 150 Runderen geroosterd boven de oppervlakte van een voetbalveld aan bbq in Patagonië.quote:Op zondag 1 augustus 2010 12:10 schreef Wooldoor het volgende:
[..]
Hmmmm, doet me denken aan de aflevering van Anthony Bourdain - No reservations waar hij in de Filipijnen het lekkerste varken ooit gegeten had
quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:26 schreef Coelho het volgende:
[..]
Waarschijnlijk een stukje cedarhout. Dat wordt veel gebruikt bij zalmbereidingen. Zelfs AH heeft tegenwoordig van die plankjes liggen (a 6 euro per 2, voor eenmalig gebruik)
Heb ze deze keer met korting bij de AH gehaald, ben benieuwd, dat 1-malig gebruik staat er niet op overigens.quote:Op zondag 1 augustus 2010 09:45 schreef Redcoon het volgende:
Je kan ook onbewerkte cederhouten schrootjes kopen bij een bouwmarkt, is goedkoper dan bij de AH.
Oeh goede tip!! En dat smaakt zeker goedquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Het er ook wel eens aan gedacht om er eentje bij de slager te bestellen. Maar hoe eet je zoiets en met hoeveel man. Lijkt me namelijk wel iets als verjaardags 'bbq'quote:
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 21:20 schreef Beauregard het volgende:
Half-om-half gehakt.
Rundergehakt gebruiken!
Had ze laatst ook 'per ongeluk' van half-om-half gemaakt, wat een deceptie.
Rundergehakt i.c.m. voldoende eieren en bijvoorbeeld verkruimelde beschuit is absoluut te doen. Valt echt niet uit elkaar als je ze kundig fabriceert.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
Misschien dat een of 2 eieren erdoorheen zou kunnen helpen.
Hamburgers van alleen varkensgehakt laat de hamburgers al uit elkaar vallen als je er alleen al er naar naar kijkt.
*kuch.quote:Op maandag 9 augustus 2010 22:52 schreef Schranseman het volgende:
Mooie burgers!
Ook lekker om er een wat pepers doorheen te kneden
Ik heb hier half-om-half gebruikt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Van wat voor vlees laat jij je gehakt dan draaien?
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:16 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik heb hier half-om-half gebruikt.
Dat is dus half rundergehakt en varkensgehakt.
Volgens mij omdat het tegenwoordig allemaal met zo min mogelijk vet isquote:Op maandag 9 augustus 2010 22:06 schreef huhggh het volgende:
[..]
Helaas buddy, mijn ervaring met rundergehakt is dat het zeer droog wordt.
Heb het in iedergeval 1 keer geprobeerd met rundergehakt en dat was niet echt geslaagd.
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.quote:Op maandag 9 augustus 2010 23:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Sorry ik bedoelde het rundergehakt, welk vlees laat jij dat van draaien dan dat het droog wordt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |