Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaarquote:Op maandag 14 juni 2010 11:11 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.quote:Op maandag 14 juni 2010 11:18 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurtquote:Op maandag 14 juni 2010 12:17 schreef huhggh het volgende:
[..]
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
De Thuringer braadworsten, die lange, waren toch wel het lekkerst.quote:Op maandag 14 juni 2010 13:05 schreef lekzzz het volgende:
[..]
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
Die worsten zien er echt heerlijk uit.quote:Op dinsdag 15 juni 2010 22:45 schreef Schranseman het volgende:
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!
Hier het recept.
Wat foto's met de telefoon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
waar zijn de kruidenquote:Op maandag 14 juni 2010 11:16 schreef lekzzz het volgende:
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel
Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ
Sorry geen pics, waren wel erg lekker
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoortquote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:00 schreef Redcoon het volgende:
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:03 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Op hoeveel graden raad je aan de barbecue te houden? Graadje of 120?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:52 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Is niet altijd een vereistequote:Op dinsdag 22 juni 2010 11:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.
Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Voor 58 euro ofzo, dat is mij iets te veel.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 17:44 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
Sorry geen kruiden nodig, er zit genoeg smaak vanuit het spek, knoflook en sjalotje. Probeer het en laat maar even weten wat je ervan vind.quote:
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?quote:Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
internetshops kunnen veel van de door jouw gewenste spullen wel leveren, maar ook tuincentra als intratuin verkopen veel bbq accessoires zoals rookhout.quote:Op woensdag 23 juni 2010 00:04 schreef PKfotografie het volgende:
[..]
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
Meld!quote:Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Dit vind ik ook geen optie, zal eerder voor wat pellets gaan, heb laatst die van Jack Daniels gebruikt, heerlijk.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
Ik gebruik al jaren de "weber" bricketten. Enorme aanwinst en ik gebruik ze meerdere keren. Ligt er een beetje aan hoeveel ik BBQ.quote:Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik rook vis op beuken. Dat gaat prima en fikt niet zo snel. Het beste kan je stevig hout hebben die qua grote nog niet in puin ligt. Flinke planken of stronken. Kleine stukjes fikken veel te heet en te hard. Grillen is goed mogelijk, maa doe het kort en krachtig. Anders smaakt je eten naar teer. In Argentinië grillen ze meestal op houtvuur, wellicht zijn daar boeken op sites over.quote:Op woensdag 23 juni 2010 09:54 schreef Redcoon het volgende:
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
Ik heb gisteren ook mijn eerste bestelling Ecobrasa binnengekregen. Branden ze veel heter dan weber briketten?quote:Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Dat wil ik ook wel wetenquote:Op zondag 27 juni 2010 09:14 schreef Sapphire78 het volgende:
...
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
En als ik toch aan het shoppen ben...de grote of kleine kolenstarter? Lastig inschatten zo op een plaatjequote:Op zondag 27 juni 2010 10:24 schreef Schranseman het volgende:
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
Ach..ze heeft nu tenminste nog een baan....quote:Op woensdag 30 juni 2010 19:31 schreef Stansfield het volgende:
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.
Zaterdag MOINK balls proberen.
quote:Op dinsdag 29 juni 2010 16:53 schreef Redcoon het volgende:
Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |