abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 juni 2010 @ 11:16:31 #51
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82779127
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel

Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ

Sorry geen pics, waren wel erg lekker
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  maandag 14 juni 2010 @ 11:18:33 #52
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82779223
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:11 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_82781474
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:18 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Ja kan je gewoon doen hoor, geen probleem, 3 maanden houdbaar
Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 14 juni 2010 @ 13:05:03 #54
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_82783257
quote:
Op maandag 14 juni 2010 12:17 schreef huhggh het volgende:

[..]

Ooh mooi, want nu moest ik ze allemaal in 1 maand oppeuzelen.
Nu zal je mij daar de eerste keer niet over horen klagen
Maar een voorraad hebben voor een paar maanden later zou wel aardig zijn.
Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_82784826
quote:
Op maandag 14 juni 2010 13:05 schreef lekzzz het volgende:

[..]

Je had wel heel veel soorten en smaken, zeg eens welke waren het lekkerste? Ik had ooit compaxo van de C1000 was ook errug lekker. Helaas geen C1000 meer in de buurt
De Thuringer braadworsten, die lange, waren toch wel het lekkerst.
En dat waren beide merken eigenlijk wel.
- Ze zijn sappig.
- Ze zin niet snel geneigd om te knappen, wat ik wel met elke "normale" braadworst had. Ookal hadden ze allemaal eerst in heet water gelegen.
- En ze zijn kruidiger.

Erg lekker dus.
Over een paar maanden ga ik maar weer eens naar Duitsland om die vriezer van mij nog wat te spekken.

Overigens waren de braadworst van de Makro ook best goed. Dat was het pakje linksonder in de foto.
In ieder geval beter dan ik had verwacht van iets wat ik in Nederland kocht.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 15 juni 2010 @ 22:45:36 #56
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82859988
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!

Hier het recept.

Wat foto's met de telefoon:


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82860874
quote:
Op dinsdag 15 juni 2010 22:45 schreef Schranseman het volgende:
Over worsten gesproken. Heb ze nu een keer anders geprobeerd klaar te maken. Ff kort aangrillen. In een alubak met bier,uien en kruiden nog een uurtje pruttelen. Je weet niet wat je proeft!!

Hier het recept.

Wat foto's met de telefoon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die worsten zien er echt heerlijk uit.
  donderdag 17 juni 2010 @ 23:45:48 #58
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82959957
Kreeg deze foto's opgestuurd van mijn zwager die dankbaar was voor het recept Zalm met mosterd en suiker. Ik vind het mooie plaatjes:


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 18 juni 2010 @ 19:28:06 #59
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_82994237
ah we gaan hier verder, vond het al zo stil in het oude draadje
  vrijdag 18 juni 2010 @ 20:26:29 #60
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82996688
Sorry mensen. Mijn site is down en dus de plaatjes ook.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83131510
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 08:52:25 #62
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83131897
quote:
Op maandag 14 juni 2010 11:16 schreef lekzzz het volgende:
afgelopen zaterdag hamburgers gemaakt:
400 gram magere rundergehakt
125 gram spekreepjes (vermalen in keukenmachine)
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 ei
paneermeel

Sjalotje en knoflook fijn snipperen, aanbakken (glazig)
Alle ingredienten bij elkaar doen en lekker kneden maar.
Hamburgertjes maken en op de BBQ

Sorry geen pics, waren wel erg lekker
waar zijn de kruiden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:00:56 #63
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83135167
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:03:21 #64
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83135257
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 11:53:09 #65
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_83136967
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:00 schreef Redcoon het volgende:
Is soms niet nodig, grillen op een BBQ geeft sowieso al heel veel smaak mee. Daarnaast zijn de spekreepjes best zout.
ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_83139799
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:03 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Geniaal spul! De cocosbriketten van Ecobrasa branden langer, consistenter en sterker dan reguliere briketten. Extra voordeel, je hebt er dus ook minder nodig per Q sessie.
Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:52:07 #67
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83141204
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83141475
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:52 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Het beste kan je met een kernthermometer werken. 63-65C is het boutje rosé. Oppassen dat je de thermometer niet tegen het bot aan prikt. Eraf halen en nog even onder folie voor het nagaren.
Op hoeveel graden raad je aan de barbecue te houden? Graadje of 120?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 16:43:03 #69
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83150097
Ja. Mooi temperatuurtje. Als hij er erg dikke stukken bij zitten is 120C prima, is het vlees wat netter verdeeld dan mag hij wel heter. Maar bij 120 gaat het wel ff duren btw. Laegh ende traegh
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 22 juni 2010 @ 17:42:46 #70
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83153404
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 11:53 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ja zout, maar wat dacht je van komijn/paprika kruiden enzovoort
Is niet altijd een vereiste

Ik denk dat zijn recept nog best smakelijk kan zijn.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 17:44:38 #71
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83153503
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 13:13 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Dan gaan we die een keer proberen, alleen jammer van de verzendkosten.

Iemand trouwens idee hoelang lamsbout van 1,5 kilo nodig heeft op de barbecue?
Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
pi_83153801
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 17:44 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Bij een X aantal kilo hoef je geloof ik geen verzendkosten te betalen.
Voor 58 euro ofzo, dat is mij iets te veel.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 22 juni 2010 @ 19:59:07 #73
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83159451
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:52 schreef The_Hives het volgende:

[..]

waar zijn de kruiden
Sorry geen kruiden nodig, er zit genoeg smaak vanuit het spek, knoflook en sjalotje. Probeer het en laat maar even weten wat je ervan vind.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  dinsdag 22 juni 2010 @ 22:22:29 #74
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_83167991
ecobrasa is superspul, ons team wordt er door gesponsored! nee, zonder dollen, ik gebruikte het al heel lang voordat we de sponsordeal rond hadden. zit handig compact verpakt, brand idd mooi langdurig en er worden geen bomen voor gekapt. Maar het gaat mij voornamelijk voor de brandduur en temperatuur.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 23:56:29 #75
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_83173930
ik wil wel eens MOINK balls gaan maken,
maar door geen tuin, inpandig balkon, hebben we alleen een gas bbq.
is het een optie om wanneer ik wat rooksmaak wil geven aan een gerecht, een aluminium bak met houtsnippers ergens in de bbq te plaatsen? of gaat dat niet werken? of andere neven effecten?

ik mis de rook smaak wel (snappen jullie allemaal vast wel) maar wil het mijn huis, en mijn buren niet aan doen om kolen te stoken op het balkon. dus vroeg me af of dit een optie is
pi_83173987
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
  woensdag 23 juni 2010 @ 00:04:22 #77
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_83174362
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
  woensdag 23 juni 2010 @ 00:29:56 #78
128548 pavv
The computer says NO
pi_83175536
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 00:04 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

is iets wat ik niet snel zou doen. maar wel de wedervraag. waar haal je de bbq gerelateerde ingrediënten?
heb wat rubs voor bij zien komen. wat verschillende soorten rookhout etc. vroeg me af waar ik dat moest zoeken.
internetshops kunnen veel van de door jouw gewenste spullen wel leveren, maar ook tuincentra als intratuin verkopen veel bbq accessoires zoals rookhout.

en voor op je gas BBQ kun je idd met rookhout wat extra smaak aan je eten geven. zg. rookpellets zijn daarvoor welhaast ideaal. je vindt ze o.a HIER

Liquid smoke is wat my betreft een big No-No....
dan kun je net zo goed magnetron hamburgers gaan eten
  woensdag 23 juni 2010 @ 01:24:47 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_83177000
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 08:23 schreef Steven184 het volgende:
Iemand hier die Ecobrasa kokosbriketten gebruikt? Zoja, hoe bevallen ze?
Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_83177235
Er gaat niets boven het eigengemaakte vuur in de middag gestookt en wat daarna tussen bakstenen door blijft gloeien.
  woensdag 23 juni 2010 @ 08:06:18 #81
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83179160
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 23:57 schreef pwned het volgende:
Je kan een paar druppels liquid smoke door je gehakt doen.
Dit vind ik ook geen optie, zal eerder voor wat pellets gaan, heb laatst die van Jack Daniels gebruikt, heerlijk.
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik gebruik al jaren de "weber" bricketten. Enorme aanwinst en ik gebruik ze meerdere keren. Ligt er een beetje aan hoeveel ik BBQ.
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  woensdag 23 juni 2010 @ 09:54:52 #82
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83181800
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
  woensdag 23 juni 2010 @ 15:17:59 #83
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83194740
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 09:54 schreef Redcoon het volgende:
Binnenkort wil ik gaan experimenteren met grillen op houtvuur. Iemand tips voor te gebruiken hout?
Ik rook vis op beuken. Dat gaat prima en fikt niet zo snel. Het beste kan je stevig hout hebben die qua grote nog niet in puin ligt. Flinke planken of stronken. Kleine stukjes fikken veel te heet en te hard. Grillen is goed mogelijk, maa doe het kort en krachtig. Anders smaakt je eten naar teer. In Argentinië grillen ze meestal op houtvuur, wellicht zijn daar boeken op sites over.

succes en als je bezig gaat ben ik zeer benieuwt naar het resultaat
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 24 juni 2010 @ 10:34:01 #84
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_83233127
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Meld!
Even wennen omdat ze heel erg heet worden, dus wat spelen met de deksel van de Weber, maar verder prima spul wat erg lang warm blijft en je dus minder van nodig hebt dan met andere briketten.
Ik heb gisteren ook mijn eerste bestelling Ecobrasa binnengekregen. Branden ze veel heter dan weber briketten?

Mijn vrouw is volgende week jarig en ik mag haar een smoker geven.
pi_83235147
Ik ga ook met een vriend van me ecobrasa bestellen. 20 kilo de man hebben we wel ff genoeg aan.
pi_83349175
Gister mn nieuw aangeschafte Outdoorchef getest.....had nog wat moeite de boel op temp te houden...maar ongemerkt waren we toch al een uurtje of 2 bezig.
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
  zondag 27 juni 2010 @ 09:27:23 #87
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_83349301
quote:
Op zondag 27 juni 2010 09:14 schreef Sapphire78 het volgende:
...
Ik had Weber briketten, zijn die Ecobrassa beter?
Dat wil ik ook wel weten
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  zondag 27 juni 2010 @ 10:24:26 #88
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83350321
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 27 juni 2010 @ 15:34:34 #89
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_83359640
Uit betrouwbare bron vernomen dat ik morgen ga genieten van een beercanchicken
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_83372028
quote:
Op zondag 27 juni 2010 10:24 schreef Schranseman het volgende:
Ecobrasa branden heter, langer en er blijft veel minder rotzooi achter. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu.
En als ik toch aan het shoppen ben...de grote of kleine kolenstarter? Lastig inschatten zo op een plaatje
  maandag 28 juni 2010 @ 12:23:09 #91
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83394775
Een grote kan je ook voor kleine hoeveelheden gebruiken, de kleine wordt bijna alleen maar gebruikt voor kleine meeneem BBQ's.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 28 juni 2010 @ 15:47:36 #92
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_83403483
Hoe krijg je een zoete smaak aan knoflook als je het poft op de bbq? Mijn eerste poging is goed gelukt maar ik weet niet wat ik anders deed dan de laatste keren waarbij je echt de sterke knoflooksmaak nog proeft. Het ligt er ruim een uur op. Gister was het zelfs al een beetje zwart. Maar niet lekker zoetig.

Iemand tips?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 13:41:06 #93
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83440676
Misschien was de temperatuur te hoog? Had je de schil er wel of niet afgehaald?

----

Experiment met hout grillen even op de lange baan geschoven. Er staat amper wind de afgelopen dagen, en van mijn buren kreeg ik te horen dat de rookopbouw in hun woon- en slaapkamer dan knap irritant is!

Ik heb wel wat pecan crusted pinwheels (soort van varkensmedaillon met ontbijtspek en gemalen pecannoten), hamburgers en satetjes gemaakt op mijn Weber One Touch Silver (eigenlijk is het nu een Gold, heb er een asopvangbank onder gemonteerd) met wat ecobrasa kooltjes.





Slechte presentatie.. Maar had op dat punt zo'n honger dat ik geen zin had om alles mooi te presenteren/schoon te maken.
  dinsdag 29 juni 2010 @ 16:05:38 #94
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83447215
oooo. Lekker. Voor die wielen!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 29 juni 2010 @ 16:53:49 #95
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_83449618
Volgende keer gooi ik er nog een klein beetje rookhout bij, ik weet niet of die nut heeft, ze liggen er circa 7 a 8 min per kant op, maar wie niet waagt blijft maagd!

Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.
pi_83483424
Yummy
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_83502864
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.

Zaterdag MOINK balls proberen.
  woensdag 30 juni 2010 @ 20:24:09 #98
128548 pavv
The computer says NO
pi_83505478
quote:
Op woensdag 30 juni 2010 19:31 schreef Stansfield het volgende:
De ecobrasa's zijn binnen. Nog nooit een vrouw van TNT zo boos zien kijken toen ze met 2 dozen van 20 kilo aan kwam lopen met dit weer.

Zaterdag MOINK balls proberen.
Ach..ze heeft nu tenminste nog een baan....

Veel plezier met de MOINKS
pi_83508846
quote:
Op dinsdag 29 juni 2010 16:53 schreef Redcoon het volgende:
Had er ook een lekkere "Carolina Mustard Saus" bij gemaakt, echt een heerlijk zurige saus, die zich ook goed leent als sladressing.


Oeh, die lijkt me lekker. Ik ben wel een mosterd-fan.
full stops and exclamation marks
  woensdag 30 juni 2010 @ 23:09:40 #100
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_83513783
ach stansfield, hier werden er 25 losse dozen a 10kg bezorgd, postbode had er geen moeite mee.

grote voordeel van ecobrasa vergeleken met weber is dat je na afloop niet zoveel as hebt en ik vind de weber as er altijd erg chemisch geel uitzien....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')