abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82390742
Oeps; ik post een keer, maak ik em vol
die ballen zien er echt uit!! En MB: klinkt erg lekker! zou wel mee willen eten

Hier verder dus... kom maar op met jullie plaatjes, recepten en handige tips
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 6 juni 2010 @ 13:00:42 #2
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82390905
Vanmiddag een zijlende van een argetijnse koe grillen. Ben benieuwd!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 6 juni 2010 @ 13:13:39 #3
128548 pavv
The computer says NO
pi_82391416
We gaan gewoon hier verder

er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor


om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls


Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?
pi_82391535
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:13 schreef pavv het volgende:
We gaan gewoon hier verder

er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor


om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls
[ afbeelding ]

Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?
waar woon je? in de buurt van schiphol? je hebt zoveel ballen over waarschijnlijk.. vast een paar voor een vleesliefhebber als ik
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82391558
MoBlo, zoet-zoute marinade? Verklaar je nader!
pi_82392595
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpuree nom!
Ja doei.
pi_82392613
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:43 schreef motorbloempje het volgende:
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpuree nom!
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_82393367
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
lamsribjes
Ja doei.
  zondag 6 juni 2010 @ 14:27:17 #9
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_82394575
Vanavond ook weer genieten van de bbq skillz van vaders, hopelijk blijft het droog
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  zondag 6 juni 2010 @ 14:39:21 #10
188134 Beauregard
1818 - 1893
pi_82395088
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
  zondag 6 juni 2010 @ 14:52:33 #12
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82395665
quote:
Op zondag 6 juni 2010 14:39 schreef Beauregard het volgende:
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen. Het basisboek voor de BBQer!

staan leuke gerechten in met mooie foto's, en de uitleg is ook goed.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 6 juni 2010 @ 16:19:33 #13
16632 Xlarge
========
pi_82399795
tvp.

In de winter gaat hij ook regelmatig aan, maar met dit warmere weer staat de Weber zeker vaak aan.
Volgende zaterdag staat Bacon Explosion op het menu
pi_82415684
Ik maakte ook MOINK balls gisteren















Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82418694
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_82419049
quote:
Op zondag 6 juni 2010 22:09 schreef Tezz het volgende:
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
Wordt er reeds op het einde van het grillen opgedaan.
Je kan hiervoor eender welke barbecuesaus gebruiken. Ik heb wegens tijdsgebrek een heel eenvoudig sausje gemaakt: Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82421929
quote:
Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)

dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_82422264
quote:
Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:

[..]

is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)

dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
ach als je cholesterolgehalte goed is, waarom niet?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 juni 2010 @ 03:36:01 #19
128548 pavv
The computer says NO
pi_82428387
quote:
Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:

[..]

is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)

dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol

ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?

gehaktballetjes: rundergehakt

ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.

zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
pi_82429803
@Pavv

welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
  maandag 7 juni 2010 @ 10:15:16 #21
128548 pavv
The computer says NO
pi_82431755
quote:
Op maandag 7 juni 2010 09:02 schreef Oceanonix het volgende:
@Pavv

welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
een combinatie van Bone sucking rub (Sligro, een tamelijk zoetige rub) en de zelfgemaakte Noskos Classic rub (ziehttp://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html , een wat pittigere rub, maar ik stop daar wel de helft minder zout in)

Ben nog opzoek naar Plowboys rubs (alleen in USA verkrijgbaar) en naar Dizzy Pig rubs ( verschijnen binnenkort in NL)
  maandag 7 juni 2010 @ 11:41:41 #22
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_82434987
Die van Noskos is goed te eten, ook al een paar keer gebruikt voor 3-2-1 ribs, maar die Bone Sucking Rub nog nooit kunnen krijgen, want geen kvk nr
pi_82435331
quote:
Op maandag 7 juni 2010 03:36 schreef pavv het volgende:

[..]

ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?

gehaktballetjes: rundergehakt

ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.

zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
Ik begrijp ook niet wat er te vet of zout zou zijn hoor.
Vet in elk geval niet en zou kies je zelf. In de balls zit er wat zout, in de rub zit er wat zout en het spek is ook wat zout, maar zeker niet overdreven.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82441691
die balletjes zien er heerlijk uit! binnenkort ook even proberen!
  maandag 7 juni 2010 @ 15:26:38 #25
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82444991
Dizzy pig rubs zijn idd geweldig! Heb afgelopen week een aantal x een flink stuk rundvlees gegrilled en daar Dizzy Pig raising the steak voor gebruikt. Perfect resultaat!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82458142
Donderdagavond heb ik een bbq cursus. Kijken of ik er nog wat van kan leren.
pi_82468368
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.

BBQ .
full stops and exclamation marks
  dinsdag 8 juni 2010 @ 13:37:06 #28
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82492872
quote:
Op maandag 7 juni 2010 21:56 schreef krioro het volgende:
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.

BBQ .
Plaatjes?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82493031
quote:
Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?

voeg trouwens nog wel wat zonnebloemolie toe
Ja doei.
pi_82494991
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 13:37 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Plaatjes?
Heb ik niet, ik heb ook niets zelf gemaakt deze keer. Zodra ik dat wel weer doe zal ik het hier delen.
full stops and exclamation marks
pi_82505244
Dit is echt de slechtste bbq ooit:



Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
pi_82513041
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
Ja doei.
pi_82515459
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 17:30 schreef RoodWijntje het volgende:
Dit is echt de slechtste bbq ooit:

[ afbeelding ]

Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
Op dit soort Q's hebben wij jaren lang op vakantie gewerkt, en dat ging altijd prima. Gewoon een kwestie van aandacht, en niet volpleuren dat rooster. Natuurlijk niet te vergelijken met wat ik thuis gebruik, maar met beleid kom je een heel eind.
  † In Memoriam † dinsdag 8 juni 2010 @ 21:17:44 #34
43556 miss_dynastie
pi_82518276
quote:
Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit
pi_82531070
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 20:06 schreef motorbloempje het volgende:
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
iets mis met vlees van de slager?
pi_82535144
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
  woensdag 9 juni 2010 @ 09:10:22 #37
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82535514
Op het BBQ forum lees ik veel positieve reacties op dit boek. Ik heb Kurt 2x ontmoet en hij weet echt wel wat BBQen is. Daarnaast is tapas van de BBQ eigenlijk gewoon kleine hapjes. En dat is altijd leuk om te doen als je gasten grote lappen vlees gewend zijn.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82536495
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 08:53 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
Ik heb dat. Is zeker aan te raden. Staat vol vrij eenvoudige recepten met ingrediënten die vrij gemakkelijk te verkrijgen zijn.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82543472
Top dadelijk even halen dan thnx!
pi_82543593
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 00:31 schreef RoodWijntje het volgende:

[..]

iets mis met vlees van de slager?

ik vind zelfgemaakte hamburgers gewoon per definitie lekkerder, of ze nou van de AH of van de slager komen, zelf bepalen wat er in gaat en lekker varieren
Ja doei.
  woensdag 9 juni 2010 @ 16:08:09 #41
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82555328
Soms gaat ook wel eens mis. Ik heb Village Hammers gemaakt uit het boek van Steven Raichlen, alleen de BBQ stond te heet, dus verbrand.




De volgende keer een iets wat minder hete zone maken op de BBQ. Dit ging wel erg snel. De goede exemplaren waren heerlijk btw!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82578867
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!











Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_82579241
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 22:26 schreef huhggh het volgende:
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit is nu een van de eerste keren dat ik van foto's in dit topic geen zin krijg om te eten eerlijk gezegd...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_82588437
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
pi_82606436
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 00:00 schreef El_Bassie het volgende:
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
Mee eens.
Ze zijn ook lekker gekruid.
Komend weekend de volgende BBQ-sessie houden.
Ik had iets van 3 kilo meegenomen, en daar zijn we nog niet doorheen
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 12 juni 2010 @ 17:00:36 #46
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_82711458
Braadworst van de BBQ!
0 topics op naam. 14.gif
  zondag 13 juni 2010 @ 15:39:01 #47
128548 pavv
The computer says NO
pi_82744349
quote:
Op zaterdag 12 juni 2010 17:00 schreef Broekpaling het volgende:
Braadworst van de BBQ!
Meestal ben ik niet zo van de worsten, maar ik maak graag een uitzondering voor een goedgemaakt kwaliteitsworstje....zeker als ik deze ook nog even indirect gaar met wat rookhout


Vanavond gaat hier de Q aan voor pecan crusted pork tenderloin pinwheels .... een hele mond vol, maar als ze klaar zijn hopelijk ook.
de Carolina Mustartd sauce is al vrijdag gemaakt en de coleslaw ( Mary Lee's, "I Fought the Slaw and The Slaw Won". ) staat ook al te rijpen in de koelkast.

gaat vast wel smaken allemaal.
  zondag 13 juni 2010 @ 16:41:08 #48
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82746862
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zondag 13 juni 2010 @ 23:29:15 #49
128548 pavv
The computer says NO
pi_82768201
zoals beloofd wat pics:


pecan crusted pork tenderloin pinwheels
Coleslaw
roseval aardappeltjes met rozemarijn en thijm.

Ook wilde ik al enige tijd een coleslaw proberen te maken.
Gekozen voor het recept hier op het forum:
Mary Lee's, "I Fought the Slaw and The Slaw Won".
Wel heb ik de daar vermelde hoeveelheden door 3 gedeeld want ik hoefde geen weeshuis te voeren vandaag. Dan blijft er nog genoeg over om 5 personen royaal tevreden te stellen.
Kon alleen nergens (toko, turk, Appie XL, natuurwinkel nergens selderijzaad vinden, dus maar zonder gedaan. Kwam later wel selderijzout tegen (zout met 5% selderijzaad) dus dat kan ik de volgende keer wellicht gebruiken (icm minder koosjer zout)

Wel weer erg genoten van de Kitchen-Aid die alle ingredienten in no-time fijnhakte







wat roseval aardappeltjes met rozemarijn en thijm






de pinwheels





















De slaw was prima, de aardappeltjes waren lekker krokant en de pinwheels heerlijk, nog heel licht rosé.
Lekkere Loire wijntje erbij en genieten maar.

tip voor de volgende keer: de stokjes kort knippen zodat ze elkaar niet in de weg zitten op het barbecue-rooster.
pi_82778926
quote:
Op zondag 13 juni 2010 16:41 schreef Schranseman het volgende:
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.
Want die worsten uit Duitsland kan ik maar 1 maand bewaren, volgens de houdbaarheidsdatum.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')