waar woon je? in de buurt van schiphol? je hebt zoveel ballen over waarschijnlijk.. vast een paar voor een vleesliefhebber als ikquote:Op zondag 6 juni 2010 13:13 schreef pavv het volgende:
We gaan gewoon hier verder
er komt wel wat onweer en regen aan, maar ik denk dat de Q gewoon weer aan gaat hoor
om het af te leren...nog een keer de MOINK Balls![]()
[ afbeelding ]
Een zijlende, dat is ook wel een mooi stuk vlees hoor...hoe ga je hem bereiden?
en komen er pics van?![]()
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?quote:Op zondag 6 juni 2010 13:43 schreef motorbloempje het volgende:
Honing, soja-saus en zelfs nog wat 'zuur': tomatenpureenom!
lamsribjesquote:Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen. Het basisboek voor de BBQer!quote:Op zondag 6 juni 2010 14:39 schreef Beauregard het volgende:
Kan iemand mij hét barbecueboek tippen? Ik hou er niet van om alles van internet te plukken, ik wil er een bijbel naast hebben om wat in te bladeren en inspiratie op te doen.
Wordt er reeds op het einde van het grillen opgedaan.quote:Op zondag 6 juni 2010 22:09 schreef Tezz het volgende:
Die zien er echt lekker uit! Wat voor sausje doe je er op na het grillen? (of moet je dat al smeren tijdens het grillen?)
quote:Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ach als je cholesterolgehalte goed is, waarom niet?quote:Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:
[..]
![]()
![]()
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)
dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
quote:Op zondag 6 juni 2010 22:54 schreef rubje het volgende:
[..]
![]()
![]()
is dat nou niet gigatische zout en vet(met saus)
dit lijkt me echt zo een hap die heel slecht is voor je cholesterol
een combinatie van Bone sucking rub (Sligro, een tamelijk zoetige rub) en de zelfgemaakte Noskos Classic rub (ziehttp://www.bbq-nl.com/2009/02/basis-barbecue-rub.html , een wat pittigere rub, maar ik stop daar wel de helft minder zout in)quote:Op maandag 7 juni 2010 09:02 schreef Oceanonix het volgende:
@Pavv
welke rub gebruik je voor de Moinks? Ik kan het op de foto net niet lezen.
Ik begrijp ook niet wat er te vet of zout zou zijn hoor.quote:Op maandag 7 juni 2010 03:36 schreef pavv het volgende:
[..]
ehhh... saus: "Ketchup, Worcestersaus, vloeibare honing en azijn en dit allemaal wat laten inkoken." welk vet?
gehaktballetjes: rundergehakt
ontbijtspek... ja natuurlijk zit hier vet in...maar als je niet de hele bak opeet , en zeker niet elke dag, denk ik dat je er oud mee kan worden.
zout? eigenlijk alleen in het spek... voor de gehaktballetjes zelf gebruik je amper zout (minder dan in bijvoorbeeld brood)
Plaatjes?quote:Op maandag 7 juni 2010 21:56 schreef krioro het volgende:
Afgelopen weekend voor de eerste keer dit jaar gebarbecued. Twee keer. Niets heel bijzonders, simpel maar heerlijk.
BBQ.
quote:Op zondag 6 juni 2010 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat klinkt mega! waar smeer je het overheen?
Heb ik niet, ik heb ook niets zelf gemaakt deze keer. Zodra ik dat wel weer doe zal ik het hier delen.quote:
Op dit soort Q's hebben wij jaren lang op vakantie gewerkt, en dat ging altijd prima. Gewoon een kwestie van aandacht, en niet volpleuren dat rooster. Natuurlijk niet te vergelijken met wat ik thuis gebruik, maar met beleid kom je een heel eind.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:30 schreef RoodWijntje het volgende:
Dit is echt de slechtste bbq ooit:
[ afbeelding ]
Roosters blijven niet hangen, in t midden kan je niks neerleggen... etc.
Gammel als wat.
Dat ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 6 juni 2010 21:26 schreef Drossie het volgende:
Ik maakte ook MOINK balls gisteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
iets mis met vlees van de slager?quote:Op dinsdag 8 juni 2010 20:06 schreef motorbloempje het volgende:
tel daar prefab hamburgers bij op en de ramp is compleet
Ik heb dat. Is zeker aan te raden. Staat vol vrij eenvoudige recepten met ingrediënten die vrij gemakkelijk te verkrijgen zijn.quote:Op woensdag 9 juni 2010 08:53 schreef Pipo_de_Clown het volgende:
Is er iemand bekend met het boek BBQ Tapas van K Dekoninck? Wil deze gaan bestellen, puur omdat het nieuw is, er leuk uit ziet en goed klinkt. Heeft iemand dit boek??
quote:Op woensdag 9 juni 2010 00:31 schreef RoodWijntje het volgende:
[..]
iets mis met vlees van de slager?
Dit is nu een van de eerste keren dat ik van foto's in dit topic geen zin krijg om te eten eerlijk gezegd...quote:Op woensdag 9 juni 2010 22:26 schreef huhggh het volgende:
Afgelopen zondag de braadworst aus Deutschland opgegeten.
Moeder lief, lekker hete sappige worsten!!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mee eens.quote:Op donderdag 10 juni 2010 00:00 schreef El_Bassie het volgende:
De rasechte Thüringers zijn toch de beste braadworsten. Wel de verse natuurlijk. Qua prijs zijn ze dan weer minder, benadert de biefstukprijs.
Meestal ben ik niet zo van de worsten, maar ik maak graag een uitzondering voor een goedgemaakt kwaliteitsworstje....zeker als ik deze ook nog even indirect gaar met wat rookhoutquote:
Ik vraag me trouwens af of je braadworsten ook in de vriezer kan opslaan.quote:Op zondag 13 juni 2010 16:41 schreef Schranseman het volgende:
Braadworst kan erg lekker zijn. Helemaal als je hem als hij half gaar is opensnijdt en er salsa+ verkuimelde doritos en kaas bovenop legt. Heerlijk!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |